|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2671 | |
Raczkowanie
|
Dot.: zespół policystycznych jajników - wątek zbiorczy!
Cytat:
![]() póki co jestem w fazie płakania itd, eh może się to zmieni jak pogadam z lekarzem podziwiam Was za siłę jaką macie w sobie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2672 |
Zakorzenienie
|
Ale azakowana ma rację
![]() ![]() Jednak trafiłam tutaj ![]() ![]() Więc uszy do góry!!! A tak poza tym to ostatnio rozważałam nad pewną sprawą... a mianowicie: lekarz zalecił mi brac tabl.anty. Więc biorę ![]() ![]() I tak się zastanawiam czy przez te kilka lat będę skazana na te anty? Czy wy też je brałyście cały czas jak nie starałyście się o dziecko? |
![]() ![]() |
![]() |
#2673 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewuszki
![]() BittersweetCocaine, słyszałam taką opinię, że kobiety z PCO zazwyczaj przez całe życie skazane są na anty aby jako tako funkcjonować. Pamiętam, bo od razu pomyślałam sobie o mojej wątrobie ![]() ![]() A u mnie zaczyna byc nerwowo... wiem, ze nie moge sie denerwowac ale zostały mi 4 tabletki... boje się , że sie strasznie rozczaruję bo się nie uda... wiem , ze moze tak byc a ja glupia jednak strasznie wierze, ze bedzie dobrze... Boję się okropnie... Do tego mam jakies chore sny ostatnio... ehh...
#2674 |
Zadomowienie
|
Witajcie dziewczynki
![]() pędzę dziś na monitoring, jeżeli lekarka będzie mieć wolne miejsca. Ermirka Ty jesteś z Cieszyna na Południu ?? ![]()
#2675 |
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny
pisałam wam wczoraj o tych moich pęcherzykach które pomimo brania tabletek anty nie zniknęły Jednak nurtuje mnie jeszcze jedna sprawa Otóż czy biorąc te tabletki mogły mi się utworzyć jakieś pęcherzyki na prawym jajniku bo na przedostatniej wizycie lekarz mi mówił że prawy jajnik jest "czysty" (no chyba że nie zauważył albo ja coś przekręciłam) a jak byłam ostatnio to coś wspominał o jakiś pęcherzykach a przecież jestem na tabletkach Już się w tym wszystkim pogubiłam ![]() Do Ermirki ja też właśnie kończę ostatnie opakowanie moich tabletek i odstawiam je Ale głównie z powodu zrobienia badań hormonalnych i dokładnego monitoringu cyklu (muszę się w końcu dowiedzieć czy mam owulacje czy nie) Może po tych tabletkach wszystko ruszy i będzie ok Bądźmy dobrej myśli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2676 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No cóż, w takim razie jak trzeba to trzeba... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2677 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
a co do mnie to ja mam badania za soba... ja po prostu boje sie, ze nie zajde w ciaze... za bardzo wierze, w to ze teraz mi sie uda w tym cyklu... a boje sie, ze sie strasznie rozczaruje bo jestem nastawiona na to ze sie UDA ![]() KALWI - tak... Masto cieszyn, gmina cieszyn, powiat cieszynski, woj. śląskie ![]() BittersweetCocaine, wiem, że parę dziewczyn rzuca kuracje anty bo ma juz tego dosyc i jakos zyją... wiec bez anty zyć można , natomiast przy naszej chorobie jest to ZALECANE ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2678 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A poza tym to chyba ok, wczoraj mnie jajnik bolał chyba na owu, i tak sobie myślę .. czy jak jest kłucie i śluz to na 100% jest owu? czy możliwe, ze pęcherzyk nie pęka ale takie objawy są? trochę z tym jeszcze nie jestem obeznana ... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2679 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A co do owulacji to tak możliwe jest,że masz objawy typowe i że owulacja wystąpiła ale często się tak właśnie zdarza że pęcherzyk nie pęka i w tedy najlepiej jest monitorować cykl i jest podawany zastrzyk np. pregnyl lub ovitrelle na pęknięcie pęcherzyka ale nawet po podaniu tego zastrzyku zdarza się,że też nie pękają ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2680 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do pęcherzyków - co się z nimi dzieje jak nie pękną? bo na jajnikach mam tylko małe, takie do 10mm. Tzn te co jednak rosną może pękają? bo inaczej miałabym torbielki albo większe pęcherzayki? czy po prostu takie niepęknięte "wychodzą" przy @? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2681 |
Przyczajenie
|
Ermirka nie pominęłam żadnych tabletek a skąd tam te pęcherzyki to nie wiem. Trochę mnie to nurtuje ale najważniejsze że odstawiam te tabletki Mimo że nie staram się o dzidzi to i tak denerwuję się jak mój organizm zareaguje na to odstawienie
A co do Twoich starań to gdzieś czytałam, że właśnie po odstawieniu tabletek anty dochodzi do hiperowulacji i są naprawdę baaaardzo duże szanse na zajście w ciąże Także głowa do góry ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2682 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Nawet te co rosną nie zawsze pękają niestety ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2683 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja idę jutro późnym wieczorem. A dzisiaj biorę dwie ostatnie tabletki Clo. Cytat:
Jedne się zapadają inne tworzą torbiele. Nie ma reguły.
![]() |
#2684 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, prosze napiszcie która z was miała trądzik przy PCO? I jaka on miał postać. Ja od 2 miesiecy nie potrafie tego pozbyc, mam takie poskórne grudki w okolicy szczęki i one teraz robia sie takie napuchnięte i czerwone, nie da sie tego wycisnąć, pozostaja brzydkie ślady. Nie wiem czy to wina moich tabletek, od lat biore cilest i nigdy nie mialam problemu z pryszczami. B0oje się je zmieniać, bo już kiedyś przez zmiane tabletek strasznie przytyłam i włosy mi wypadały na potege. Mam iść do gina, czy do dermatologa? Prosze pomóżcie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2685 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
louve14 , ja Ci nie pomogę, bo ja mimo mojego PCO cere mam dosłownie nieskazitelną... ale dziewczyny tu pisały, że pomagały im tabletki anty, ale widze, ze je bierzesz i nic...
![]() |
#2686 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2687 |
Raczkowanie
|
Ermirka zabraniam Ci o tym myśleć
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2688 |
Zadomowienie
|
Babeczki zerknęłam właśnie na poczekalnie i nie wiem czy mogę mówić głośno mam nadzieję, że Ilonka się nie obrazi ale prawdopodobnie jest w ciąży
![]() Lecę na 16tą na ten monitoring trzymajcie mocno kciuki. Ermirka ja właśnie z tego samego Cieszyna jestem , chodzisz może do doktora R. ?? ![]()
#2689 |
Zakorzenienie
|
Ja też widziałam ta wiadomość
![]() Mam nadzieję, że beta to potwierdzi ![]()
![]() |
#2690 |
Zadomowienie
|
Mnie sie wydaje, że jestem wyluzowana, ale do końca to nie da sie o tym nie mysleć. Nie mierzę temp, nie robie testów owulacyjnych, wiem tylko mniej wiecej kiedy moze mieć owulację, srednio co 2 dni bzykanko (też bez przymusu)...jak wszystkie starające mam nadzieję że ten cykl okaże sie tym szcześcliwym
![]() Jak nie to jajko to nastepne - jak mawia mój mąż hihi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2691 |
Zadomowienie
|
Będziemy mocno trzymać kciuki , zwłaszcza, że to nowe nadzieje dla nas
![]()
#2692 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
KALWI tak... chodze do Tomka... i powiem Ci, że cieszę się z tego okropnie... bo gdybym nie zmieniła w odp. czasie lekarza to u Pani Ł.... byłabym już po łyżeczkowaniu bo skierowanie już miałam wypisane...
![]() |
#2693 |
Zakorzenienie
|
ehh te moje jajniki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2694 |
Zadomowienie
|
Wróciłam pęcherzyk za mały jak na 13dc ma tylko 1,03cm, także owulacji brak
![]() ![]()
#2695 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2696 |
Zakorzenienie
|
Kalwi a może Ty masz opóźnioną owulację? Ja miałam dwa cykle temu taki cykl, że jajeczka w 13 dc były maleńkie a do 19 urosły piękne - mój cykl wtedy trwał 33 dni. Pierwszy raz mi się tak zdarzyło - zawsze owulacje jeśli mam to w okolicach 14-16 dc.
#2697 |
Zakorzenienie
|
Czesc Dziewczynki
![]() Ale zescie mi sie tu rozpisaly ![]() ![]() Co do owu to ja juz nie wiem jak to jest, wedlug mojego kalkulatora owu wlasnie mi sie zaczyna(31!!dc), ale ja nie widze ani nie czuje oznak tego faktu, w poprzednim cyklu tez tak mialam :/ Za dokladnie miesiac w moje urodziny mam wizyte u gin i usg, ciekawe co mi powie... |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2698 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zerknij proszę kochana na wyniki moich poprzednich badan zanim zaczęłam brać duphaston, są chyba stronkę wcześniej, co o nich myslisz??
![]() |
#2699 |
Zakorzenienie
|
Kalwi ciężko mi cokolwiek powiedzieć. Skoro napisałaś, ze cykle masz teraz 24 dniowe - to bardzo krótkie i jeżeli odliczyć 12-14 dni to wychodziłoby, że jednak ten pęcherzyk już nie urośnie większy. Ale możesz mieć tak jak ja miałam - skróconą II fazę cyklu przez to, że miałam za mały progesteron. I cykle miałam 26 dni a owulacja (jeśli w ogóle była) to w okolicach 16 dnia cyklu. Lekarka pewnie wie lepiej co zrobić w takiej sytuacji. Coś trochę za wysoką masz prolaktynę bo niby sie mieści w normie ale powinna być chyba niższa. Ale to może było poddenerwowanie albo coś innego tego typu. Prolaktyna lubi skakać i dobrze jest zrobić ją kilka razy.
#2700 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:01.