sklep PRIMARK - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-09-10, 22:25   #1921
kluska25
Raczkowanie

Dot.: sklep PRIMARK

jeszcze raz zdjęcie mojego wymarzonego t-shirta w motylki(bo poprzedniemchyba nie chce sie otworzyć):
http://http://www.newlook.co.uk/wome...oductList.aspx
to ta w drugim wierszu z samej lewej strony: butterfly print tee

Edytowane przez kluska25
Czas edycji: 2008-09-10 o 22:29 Powód: błąd
kluska25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-10, 22:43   #1922
wykrasana
Szara Eminencja

Cytat:
Napisane przez kluska25 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, nie orientujecie się czy w jakiej cenie są te torby?http://www.allegro.pl/item433786922_...008.html#photo? Zakochałam się w nich a ceny na allegro trochę zaporowe
I pytanie w związku z tym do wizażystek mieszkająceych lub przebywających chwilowo w UK: czy któraś z Was mogłaby zakupic mi taką torbę - wszelkie koszta oczywiście pokryję
Byłabym bardzo wdzięczna
Cytat:
I jeszcze jedno pytanko (może nie w temacie ale nie wiedziałam za bardzo gdzie je umieścić) :
chodzi mi o tą bluzeczkę z new look http://http://www.newlook.co.uk/1515...ctDetails.aspx
a że od jakiegoś czasu interesuję się motylami .... więc same rozumiecie
Czy któraś z Was takie koszulki widziała i ma do nich dostęp?

Co do tej pierwszej torebki to pojawiała sie pare stron wcześniej - dziewczyny pisały, że jest strasznie kiepska jakościowo

BTW. Nie pisz post pod postem, tylko używaj opcji edycji
wykrasana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-10, 23:18   #1923
kinia2305
Zadomowienie

Za 3 tygodnie wybieram sie na urlop do Polski wiec postanowilam obkupic mame i dziecko mojej przyjaciolki. Chodzilam po roznych sklepach.
Z przykroscia stwierdzam, ze szalu nie ma w Pennnys w Limerick. Kupilam dwie bluzeczki na ramiaczkach, biala i bezowa za 2 i 3 euro dla mamy. i jakis tam wisiorek za 2 euro. Dla dziecka (10 miesiecy) kupilam swietna bluze z kapturem za 5 euro i T-shirt po promocji za 1,50 euro. Gdyby dzidzia byla starsza kupilabym jej z 50 koszulek, bo byla promocja.
A tak niestety...
Nie zmienia to faktu, ze zawitam tam pewnie jeszcze kilka razy. Pewnie cos dowioza
Nie moge wstawic fotek, bo aparatu brak niestety
I wonder where my money went
I often wonder why I wonder

kinia2305 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-10, 23:43   #1924
kluska25
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wykrasana Pokaż wiadomość
Co do tej pierwszej torebki to pojawiała sie pare stron wcześniej - dziewczyny pisały, że jest strasznie kiepska jakościowo

BTW. Nie pisz post pod postem, tylko używaj opcji edycji

Dzięki - już załapałam o co chodzi z tą edycją
Mimo wszystko torebka podoba mi się bardzo i byłabym zobowiązana gdyby któraś z was mogłaby ją zakupic
Stary 2008-09-11, 10:26   #1925
Eggnogg
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia00 Pokaż wiadomość
ale jak sie cos do niej wlozy to jak sie uklada?
ja mam podbna tylko ze w kropki i jak ja wypelnie to sie fajnie uklada
tylko minusem jest to ze jak dam duzy ciekzi rzeczy to dno sie znieksztalca i wypycha

w rzeczywistosci wyglada tak jak na pzredstawionych zdjeciach??

i czy jest duza?
bo lubie spore torby

masz ja w tym kolorze?
Tak, ja mam dokladnie ten kolor - taki rozowawy (mialam tez czerwona ale sprezentowalam mamie). Na pewno byly jeszcze takie bezowo-granatowe... cos takiego. Wyglada dokladnie jak na fotkach. Ona jest jak dla mnie workowata nawet jak cos jest w srodku. Jest miekka, spod lakierowany niewiele usztywniony, material taki.... kocyk? Raczej nie do dzwigania ciezarow, bo sie znieksztauci. A wlasnie w zeszly weekend widzialam niemal identyczne (ale czerwone) i byly sztywniejsze i bardziej trzymaly fason. Z tym, ze sie nie przygladalam bo bylam przelotem Ja tez lubie duze torby i ta jest dosc spora.
Eggnogg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-11, 10:41   #1926
misia00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eggnogg Pokaż wiadomość
Tak, ja mam dokladnie ten kolor - taki rozowawy (mialam tez czerwona ale sprezentowalam mamie). Na pewno byly jeszcze takie bezowo-granatowe... cos takiego. Wyglada dokladnie jak na fotkach. Ona jest jak dla mnie workowata nawet jak cos jest w srodku. Jest miekka, spod lakierowany niewiele usztywniony, material taki.... kocyk? Raczej nie do dzwigania ciezarow, bo sie znieksztauci. A wlasnie w zeszly weekend widzialam niemal identyczne (ale czerwone) i byly sztywniejsze i bardziej trzymaly fason. Z tym, ze sie nie przygladalam bo bylam przelotem Ja tez lubie duze torby i ta jest dosc spora.
no wlasnie
nie wiem czy sie na nia skusic wizualnie mi sie podoba tak na jesien zime ozywicz czarne ubiory
i nie moge sie zdecydowac
Stary 2008-09-13, 13:37   #1927
kluska25
Raczkowanie

Pytanie do dziewczyn z Krakowa i okolic (ponownie )
Czy któraś z Was bywa w UK i mogłaby mi zakupić taką torebkę z primarka?
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=436238936
W ogóle jestem ciekawa ile one kosztują bo ceny na allegro trochę mnie przestraszyły
Jestem uczciwą wizażanką i pokryję wszelkie koszta
Pozdrawiam

Edytowane przez kluska25
Czas edycji: 2008-09-13 o 15:27
Stary 2008-09-13, 14:30   #1928
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Czy któraś z Was bywa w UK i mogłaby mi zakupić taką torebkę z primarka? http://http://www.fotosik.pl/showFul...9b8f6433dd2035
W ogóle jestem ciekawa ile one kosztują bo ceny na allegro trochę mnie przestraszyły
Pozdrawiam
Link nie dziala

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-13, 15:28   #1929
kluska25
Raczkowanie

Teraz powinno byc w porządku
Stary 2008-09-13, 20:06   #1930
kasiuniaaa86
Zadomowienie

GG do kasiuniaaa86

Cytat:
Czy któraś z Was bywa w UK i mogłaby mi zakupić taką torebkę z primarka?
Pozdrawiam
Co do tej torebki,to o ile dobrze pamietam kosztuje ona okolo 15funtow,wiec mysle ze cena na allegro jest nawet za mala,liczac funta okolo 4,15 wychodzi ok.62zl
No i niby to prawdziwa skora,ale to dla mnie troche dziwne za taka cene,chociaz nie umiem sama rozroznic prawdziwej od sztucznej skory,wiec nie wiem
kasiuniaaa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-14, 12:40   #1931
Anecka
Zakorzenienie

Prawdziwa skora ma jakis napis jak ta torebka: Leather, lub w srodku metke z takim napisem
Dziewczyny ja juz nie moge sie doczekac wylotu i Primarka (co prawda nie za swoja kase bede kupwoac tylko TZta juz namowie tym bardziej ze na drugi dzien po przylocie moje urodziny :P ). Troche z niego zedre €$€$
Najpewniej kupie jakies leginsy, rajstopy, biustonosze i moze torebki.

Pamietam, ze jak mieszkalam i pracowalam w Londynie, to jak dostalam drugą wypłatę poszlam do Primarku i wydalam 60Funtow :P i jeszcze sporo kasy mi zostalo po oplaceniu mieszkania i kupieniu jedzenia.. a wezcie u Nas w Polsce wydajcie 300zł (przy czym nie macie az tylu ubran!!!) w miesiacu przy zarobkach 1000zl.. gdzie oplaty przynajmniej u mnie to 500zl miesiecznie.. czasami wiecej. Swoja droga znalazlam dzis fajne ogloszenie do pracy w Londku, ale juz tu zaczynam studia itp.. i kurde nie chce znow ich rzucac :/ z drugiej strony musze kredyt splacic a nie moge w Polsce pracy znalezc :| Sorki za OTa :P

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2008-09-14, 13:57   #1932
śliweńka
Zakorzenienie

ja już dni odliczam do wylotu

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-14, 14:25   #1933
*kasieńka*
Zadomowienie

kinia2305 jesteś z Goleniowa? Mam koleżankę z G-wa w Limericku

*kasieńka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-14, 20:30   #1934
fsls
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
ja już dni odliczam do wylotu
ja też. nie mogę się doczekać : )
fsls jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-14, 20:31   #1935
miamore999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość

Pamietam, ze jak mieszkalam i pracowalam w Londynie, to jak dostalam drugą wypłatę poszlam do Primarku i wydalam 60Funtow :P i jeszcze sporo kasy mi zostalo po oplaceniu mieszkania i kupieniu jedzenia.. a wezcie u Nas w Polsce wydajcie 300zł (przy czym nie macie az tylu ubran!!!) w miesiacu przy zarobkach 1000zl.. gdzie oplaty przynajmniej u mnie to 500zl miesiecznie.. czasami wiecej. Swoja droga znalazlam dzis fajne ogloszenie do pracy w Londku, ale juz tu zaczynam studia itp.. i kurde nie chce znow ich rzucac :/ z drugiej strony musze kredyt splacic a nie moge w Polsce pracy znalezc :| Sorki za OTa :P
dlaczego u nas w polsce nie możemy zarabiać relatywnie do cen tak jak tu, pracujesz - stać cię aż się boję powrotu do polski...
Stary 2008-09-14, 21:32   #1936
joaa12
Rozeznanie

Porównując Primarka z polskimi realiami to komplet bielizny w Polsce (najtańszy) powinien kosztowac 3 zl. Nie dosc, ze to sa w miare modne rzeczy to jeszcze do tego tak tanie. Chyba kazdy kto kiedys byl za granica zateskni za zakupami i pozostana loty na zakupy.
joaa12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-15, 01:35   #1937
mizerabilistka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez joaa12 Pokaż wiadomość
Porównując Primarka z polskimi realiami to komplet bielizny w Polsce (najtańszy) powinien kosztowac 3 zl. Nie dosc, ze to sa w miare modne rzeczy to jeszcze do tego tak tanie. Chyba kazdy kto kiedys byl za granica zateskni za zakupami i pozostana loty na zakupy.
Swięta racja!!! Gsdyby nie fakt, że jedna wizyta w pennym nie wystraczy na zaspokojenie potrzeb.

Osobiście na mojej czarnej liście rzeczy z primarka umieściłam torebki-beznadziejna jakość, swetry- wełniane po jednym wyjsciu potrafią się "skosmacic" od torebki, pasa bezpieczenstwa etc. i buty, dziwna rozmiarówka jak dla mnie numer niżej za ciasny, numer wyżej za duży. Całej reszty jestem wielką fanką.

Kinia też odwiedzam tego samego Penneysa Ostatnio byłam w dwóch największych w Dublinie i różnica poza metrażem sklepu jest taka, że są dokładnie te same rzeczy, ale w różnych kolorach, za to więcej ludu się przewija i trudno sobie coś wydrapać godziwego z mega przeceny.

Co do lumpeksowego czaru sklepu się zgodzę. Najgorzej jest pod koniec dnia, a już naj, naj w czwartek wieczorem, dzien wyplaty, kiedy to na niektorych półkach ubrania są pokotłowane i nie można znaleźć swojego rozmiaru. do tego gigantyczne kolejki do przebieralni, ale czy nie jest miło wydać maks 50e, czyli ok 160 zl i zakupić torebke, spodnie i jakieś bluzki

mizerabilistka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-16, 01:08   #1938
Hawa
Zakorzenienie

GG do Hawa

W Primarku balagan jest prawie zawsze. Ale co sie dziwic, skoro ludziom placa tam stawki minimalne. Po co sie przepracowywac za takie grosze.
Hawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-16, 08:16   #1939
Szept-Aniola
Raczkowanie

Dot.: Szukam dziewczyn, które mają dostęp do sklepu Primark :)

dziewczyny dziwię sie na ten cały szał rzeczami z primarka. Owszem czasem można coś trafić (a cena robi swoje - co tam wydać 3 funty na bluzke), ale generalnie ubrania jak i dodatki są jakościowym zerem ;/. Jestem zaskoczona,że jest na to taki popyt w Polsce, szczególnie gdy ceny na allegro są totalnie nieadekwatne do jakości,a dziewczyny tak sie licytuja ;/ . Jedynie co lubię w primarku to pizamy :P dzieciecy dział też jest znośny - bo wiadomo dzeci szybko wyrastają i szybko niszczą ubranka, więc nie jest szkoda wydać 5 funtów na bluzeczke itp. Pozatym z tego co wiem, primark wcale nie cieszy sie dobrą sławą - owszem robią tam zakupy dużo angielek (szczególnie malolaty i uboższa społeczność - pomijam fakt że wiekszość Anglików nie potrafi się ubierać - kto był ten wie.). Pozatym ja moża postwić markę atmosphere obok River Island czy tez Zary?
Stary 2008-09-16, 09:27   #1940
d61abbce58b52fe45ffe444afc51ca0ea3c11859_65540a44484ab
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Szept-Aniola Pokaż wiadomość
Pozatym ja moża postwić markę atmosphere obok River Island czy tez Zary?
Masz absolutną rację Ale jeżeli kupisz sweterek z Zary czy innej średniopółkowej marki, to jesteś na niego "skazana" Ja lubię często wymieniać garderobę, bardzo szybko nudzą mi się ciuchy, ciągle mam ochotę na coś nowego, dlatego Primark jest dla mnie świetnym rozwiązaniem Nie szkoda mi po kilku założeniach rzeczonego sweterka oddać go, lub też wyrzucić ciuch, kiedy mi się znudzi, a w idealnym stanie już nie jest (co znowu tak często się nie zdarza, nie przesadzajmy)
d61abbce58b52fe45ffe444afc51ca0ea3c11859_65540a44484ab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-16, 10:49   #1941
kasiuniaaa86
Zadomowienie

GG do kasiuniaaa86

Cytat:
dziewczyny dziwię sie na ten cały szał rzeczami z primarka. Owszem czasem można coś trafić (a cena robi swoje - co tam wydać 3 funty na bluzke), ale generalnie ubrania jak i dodatki są jakościowym zerem ;/. Jestem zaskoczona,że jest na to taki popyt w Polsce, szczególnie gdy ceny na allegro są totalnie nieadekwatne do jakości,a dziewczyny tak sie licytuja ;/ . Jedynie co lubię w primarku to pizamy :P dzieciecy dział też jest znośny - bo wiadomo dzeci szybko wyrastają i szybko niszczą ubranka, więc nie jest szkoda wydać 5 funtów na bluzeczke itp. Pozatym z tego co wiem, primark wcale nie cieszy sie dobrą sławą - owszem robią tam zakupy dużo angielek (szczególnie malolaty i uboższa społeczność - pomijam fakt że wiekszość Anglików nie potrafi się ubierać - kto był ten wie.). Pozatym ja moża postwić markę atmosphere obok River Island czy tez Zary?
River Island wiadomo jest lepszy,a przynajmniej powinien byc lepszy jakosciowo,ale nie zawsze tak jest,kupilam tam spodnie ktore byly zle uszyte,kosztowaly 45£ po drugie szybko guziczek z tylu odpadl.A mam spodnie za mniejsza kase i sa super.I kupilam jeszcze tam buty ktore na nastepny sezon wyrzucilam.Jedni lubia placic za marke a inni za dobry ciuch.
Zgadzam sie z PARANOJA,mi sie tez szybko ciuchy nudza,wiec wole Primark bo nie jest mi pozniej szkoda ich wyrzucic.
Stary 2008-09-16, 12:42   #1942
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
To ze na allegro takie ceny przy licytacji to wiesz.. ktos nie wie ze cos jest jakosciowo kiepskie a np podoba mu sie dana rzecz bo jest nietypowa czy cos. Swego czasu sukienka z primarka za 10 Funtow poszla za okolo 230zl chyba na licytacji!! (taka z koronką na górze, prosta brązowa - dotykałam ja i stwierdzam ze jako scierka do podlog by sie nie nadawala).
Popyt na to w Polsce bedzie dopóki sklep nie trafi do Polski. Zagraniczne marki niedostepne w Kraju zawsze są chetnie kupowane. Czytałam pare miesiecy temu jakis magazyn w Londynie (nie pamietam nazwy bo sporo tego lezalo przy metrze, ale to byla prasa chyba afrykanska :P) i pisalo, ze najchetniej w Primarku ubieraja sie wlasnie Polacy poniewaz ceny ubran w naszym kraju sa bardzo nieadekwatne do pensji. Tam bylo jakies porownanie (w sumie to sie zdziwilam ze w "czarnej" prasie pisza o Nas)

[1=d61abbce58b52fe45ffe444 afc51ca0ea3c11859_65540a4 4484ab;9018617]Masz absolutną rację Ale jeżeli kupisz sweterek z Zary czy innej średniopółkowej marki, to jesteś na niego "skazana" Ja lubię często wymieniać garderobę, bardzo szybko nudzą mi się ciuchy, ciągle mam ochotę na coś nowego, dlatego Primark jest dla mnie świetnym rozwiązaniem Nie szkoda mi po kilku założeniach rzeczonego sweterka oddać go, lub też wyrzucić ciuch, kiedy mi się znudzi, a w idealnym stanie już nie jest (co znowu tak często się nie zdarza, nie przesadzajmy)[/QUOTE]
Zgadzam się, mnie to moze nie to ze sie nudza ubrania, ale lubie miec duzo zeby miec z czego wybierać. Ponadto w Primarku sa rzeczy na czasie i sa one tak tanie ze ja po raz pierwszy w tamtym roku w koncu zaczelam podazac za modą :P Bo stac mnie bylo na wsyzstko, zas w Polsce mozna bylo wtedy kupic zalozmy sweterki z bufkami za dosc duze pieniadze

Cytat:
Napisane przez kasiuniaaa86 Pokaż wiadomość
River Island wiadomo jest lepszy,a przynajmniej powinien byc lepszy jakosciowo,ale nie zawsze tak jest,kupilam tam spodnie ktore byly zle uszyte,kosztowaly 45£ po drugie szybko guziczek z tylu odpadl.A mam spodnie za mniejsza kase i sa super.I kupilam jeszcze tam buty ktore na nastepny sezon wyrzucilam.Jedni lubia placic za marke a inni za dobry ciuch.
Zgadzam sie z PARANOJA,mi sie tez szybko ciuchy nudza,wiec wole Primark bo nie jest mi pozniej szkoda ich wyrzucic.
Kiedys zdradzilam Primarka i kupiłam bluzeczke w Moonsoonie (droga była jak na bluzke - 35funtow, to była bluzka koszulowa, wiązana z boku - ciekawa, fajny materiał, odszycie wporządku) no i niestety, ale po praniu sie troche skrzywila :O a koszulki i bluzki z Primarka po dzien dzisiejszy sa ładne a maja juz ponad rok!
Ja nie kupuje wlasnie "markowych rzeczy" (chociaz to pojecie wzgledne, bo kazde ubranie ma marke, nawet jakas firma YBUBU z Azji), wole postawic na wiecej, taniej i mozliwosc przebierania sie i dobierania

Jeszcze miesiac i spadam na wyspy na 2 dni :P

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2008-09-16, 13:02   #1943
joaa12
Rozeznanie

[1=d61abbce58b52fe45ffe444 afc51ca0ea3c11859_65540a4 4484ab;9018617]Masz absolutną rację Ale jeżeli kupisz sweterek z Zary czy innej średniopółkowej marki, to jesteś na niego "skazana" [/quote]

Jak były ostatnio wyprzedaże i poszłam do Zary. Chciałam kupić sobie sweterek, a on już wyglądał jak szmata, cały w kuLKACH. Pomyślałam sobie jak go wypiore to co się z nim stanie - straszne.
joaa12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-16, 17:38   #1944
Szept-Aniola
Raczkowanie

Dziekuje dziewczyny za odpowiedzi teraz rozumiem. Serio nie moglam sie nadziwic i bardzo mnie to nurtowało - dlaczego? no ale fakt, podajecie racjonalne powody i widze ze zdajecie sobie sprawę z jakości, oraz wiecie jak to wykorzystac i teraz wiem - moja ciekawośc zostala zaspokojona . Oczywiscie nie uwazam ze zawsze to co drozsze to lepsze - bo sama nie ubieram sie w jakiś elitarnych firmach. Pozdrawiam

P.S na poczatku myślałam ze Polki sobie nie zdają sprawy, co to jest ten atmosphere - mysłalam ze moze zyją w przekonaniu,że to sklep na poziomie np. RI . Dlatego pozwalaja sobie licytowac dane ubrania za takie ceny.
Stary 2008-09-16, 19:14   #1945
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:

P.S na poczatku myślałam ze Polki sobie nie zdają sprawy, co to jest ten atmosphere - mysłalam ze moze zyją w przekonaniu,że to sklep na poziomie np. RI . Dlatego pozwalaja sobie licytowac dane ubrania za takie ceny.
Mysle, ze nadal ludzie nie do konca wiedza co to jest marka Atmosphere
Opowiem Wam swoj przyklad
Pare lat temu jak zarejestrowalam sie na allegro, przegladalam ciuszki i zawsze moja ciekawosc wzbudzala marka Atmosphere Fajne stroje itp. Niektore nietypowe a na to zwracam uwagę. Po prostu sobie ogladalam, nie dociekałam skad ta marka itp. Okolo 1,5 roku temu wyjechałam do Anglii i zawsze moj Tesc mowil ze jest taki fajny sklep PRIMARK w ktorym mozna kupic bardzo tanio i bardzo duzo.. No i gdy zarobilam swoje pierwsze pieniadze, razem z TZtem pojechalismy i z jego ojciem do Primarka w Londynie bo tam mieszkalismy.. i pierwsze co jak weszlismy:
Patrze... a na scianie wielkie napisy Atmosphere
Moja mina: Po prostu szok!
I pierwsze co sobie pomyslalam: WOOOW, ludzie kupuja po astronomicznych cenach rzeczy tej firmy a ja moge je miec za "drobniaki"

No ale to nie wszysko.. podązajac dalej patrze a tam napis: DENIM CO i znow

Ale wtedy doslownie kazda rzecz byla z bardzo dobrego materialu Oprocz meskich rzeczy :/ ktore w ogole nie przypadly mi do gustu ze wzgledu na material, np koszule, kurtki, majtki - masakra

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2008-09-16, 19:20   #1946
kasiuniaaa86
Zadomowienie

GG do kasiuniaaa86

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
Mysle, ze nadal ludzie nie do konca wiedza co to jest marka Atmosphere
Opowiem Wam swoj przyklad
Pare lat temu jak zarejestrowalam sie na allegro, przegladalam ciuszki i zawsze moja ciekawosc wzbudzala marka Atmosphere Fajne stroje itp. Niektore nietypowe a na to zwracam uwagę. Po prostu sobie ogladalam, nie dociekałam skad ta marka itp. Okolo 1,5 roku temu wyjechałam do Anglii i zawsze moj Tesc mowil ze jest taki fajny sklep PRIMARK w ktorym mozna kupic bardzo tanio i bardzo duzo.. No i gdy zarobilam swoje pierwsze pieniadze, razem z TZtem pojechalismy i z jego ojciem do Primarka w Londynie bo tam mieszkalismy.. i pierwsze co jak weszlismy:
Patrze... a na scianie wielkie napisy Atmosphere
Moja mina: Po prostu szok!
I pierwsze co sobie pomyslalam: WOOOW, ludzie kupuja po astronomicznych cenach rzeczy tej firmy a ja moge je miec za "drobniaki"

No ale to nie wszysko.. podązajac dalej patrze a tam napis: DENIM CO i znow

Ale wtedy doslownie kazda rzecz byla z bardzo dobrego materialu Oprocz meskich rzeczy :/ ktore w ogole nie przypadly mi do gustu ze wzgledu na material, np koszule, kurtki, majtki - masakra
Ja na poczatku tez mialam ''dostep''do Atmosphere tylko na all wiec nie wiedzialam ile tak naprawde one kosztuja i jak sa zrobione te ciuchy,teraz juz sie przekonalam
a co do meskich rzeczy to sa lepsze jakosciowo niz te damskie,wiem bo moj brat tam czesto kupuje koszulki po 3-5£ i sa super,nawet sie nie naciagaja,nie wiem czemu meskie ciuchy sa robione z lepszego materialu
Stary 2008-09-16, 20:23   #1947
d61abbce58b52fe45ffe444afc51ca0ea3c11859_65540a44484ab
Konto usunięte

Cytat:

O, ja te ciuchy kupuję "na miejscu", za przysłowiowe grosze (czyli kilka € za sztukę), więcej bym za nie nie dała, ale obawiam się, że licytujące na Allegro faktycznie nie mają większego pojęcia, że 70% ceny to narzucona marża
d61abbce58b52fe45ffe444afc51ca0ea3c11859_65540a44484ab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-16, 20:51   #1948
mizerabilistka
Raczkowanie

Co do pracy w PRIMARKU to z zeznan wiem tyle, ze dziewczyny są na minimalu, ale to, że ktoś na nim jest nie oznacza jeszcze, że ma mu się nie chcieć pracować. Nagminną polityką firmy jest redukcja etatów. Np. w umowie jest, ze po roku powinno się dostać podwyżkę o 1 e w przypadku Irlandii. Dziewczyny są zwalniane, robią nowy nabór i często przyjmują te same osoby, ale np po dwóch tygodniach przerwy, bądź miesiącu na nowej umowie i stawce mnimalnej W weekendy pracują najczęsciej osoby zatrudnione na part time, czyli młodzież z collegu dla ktorej stawka minimalna jest jeszcze niższa niz dla osoby dorosłej. W sumie nie ma się co dziwić,,, żeby się opłacało gdzieś cięcia w budżecie być muszą.

.. a co do ubrań to jestem jak dziewczyny gorącą zwolenniczką piżam, szlafroków, skarpetek oraz bardzo tanich bluzek bawełnianych, takich najprostszych, bo wykonane są z najlepszego gatunku bawełny, a kosztują malutko.

mizerabilistka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-16, 21:06   #1949
karoolaaa
Zakorzenienie

Dziewczyny ile w Primarku kosztuja te buty ?

http://www.allegro.pl/item436909039_..._szare_3 6.html
karoolaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-16, 21:24   #1950
kruszynka1985
Zadomowienie

ja tak samo uwielbiam pizamki, koszulki z primarka i cieszy mnie fakt, że sa takie tanie

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości