|
|
#2791 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: sklep PRIMARK
a ktoras robi dla siebie zakupy w primarku i moze wraca pozniej do polski
mogłabym poprosic o pare rzeczy ?? jak ktoras byłaby chetna niech napisze na prive
|
#2792 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2793 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kilka dziewczyn by sie zlozylo zapewne
|
|
#2794 |
|
Zadomowienie
|
oprucz mnie jeszcze dwie uzytkowniczki sie zgłosily do kupna, moze jakbysmy sie zebrały w 5 to Hawa by nam je zakupiła?;-)
|
#2795 |
|
Zakorzenienie
|
Również byłabym chętna na tą sukienkę, jeśli będzie taka możliwość
|
|
|
|
#2796 |
|
Zakorzenienie
|
gdyby ktoś organizował zamówienie to też jestem chętna
|
|
|
|
#2797 |
|
Wtajemniczenie
|
To juz wieksze zamowienie sie robi. Hawa zasluguje na jakas prowizje, tak mysle
Hawa daj znac, my na pewno sie jakos odwdzieczymy
|
#2798 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Kurcze, na zlotowki to wychodzi za te buty ok. 60 zl. Ja się w nich zakochałam. Jesli bedziesz kupowała sukienki (jesli się zgodzisz) to ja bym bardzo bardzo o te czarne butki prosiła (lub szare gdyby się pojawiły) . Czekamy na Twoją decyzję. |
|
|
|
|
#2799 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2800 |
|
Zakorzenienie
|
Ale Hawa chyba nie wraca
albo czegos nie doczytałam?Sukienki to mozna gdziekolwiek upchac ![]() Ktos z Was sie wybiera niedlugo do UK?
|
#2801 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Anecka ma rację, ja się do Polski na razie nie wybieram. Poszukajcie lepiej kogoś, kto niedługo jedzie do kraju i mógłby Wam po powysyłac już z Polski. Bo z Anglii wysylka to jest minimum 30zl poleconym. |
|
|
|
|
#2802 |
|
Zadomowienie
|
Mi Hawa ma buciki wyslac w marcu, wiec jakby nawet nie wracała to ja moge zadeklarować się, żeby do mnie wszystkie sukieneczki wraz z moimi bucikami dotarły i wtedy juz z Polski moglabym powyslac do was paczuszki, tylko co o tym myśli Hawa
|
#2803 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poszukajcie moze ktoras z Was jedzie teraz juz do Polski? |
|
|
|
|
#2804 |
|
Zadomowienie
|
Hawa a co z tą 'moją' tunikokoszulą ?
Była w Primarku ?
|
#2805 |
|
Konto usunięte
|
ja tez bym byla chetna na sukienke
|
|
|
|
#2806 |
|
Raczkowanie
|
Wiecie może w jakiej cenie są te bluzki? Strasznie mi się podoba, ale na allegro kosztuje 90zł
|
|
|
|
#2807 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2808 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2809 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do cen na Allegro...Niektorzy rzeczywiscie bardzo mocno zawyzaja ceny. Jak komus zalezy bardzo to kupi nawet i drozej... Gdyby Primark wysylal ubrania zagranice, na pewno ceny by spadly. Ale nie wysyla, wiec allegro ma monopol. Z drugiej strony nikt na Allegro charytatywnie nie działa i nie będzie wystawiał ubrań tanio...Transport z Uk tez kosztuje...Czy to kurier, poczta, podroz samochodem wszystko kosztuje... Edytowane przez Hawa Czas edycji: 2009-02-18 o 21:57 |
|
|
|
|
#2810 |
|
Zakorzenienie
|
[1=6335951a6f2125013706eea 4dadcb7dfe0c9d63c_649cbb9 a0ad25;11045367]Jedno wielkie zdzierstwo na tym allegro =/[/QUOTE]
od razu zdzierstwo Każdy chce zarobić. Nie wierzę, że Ty sprzedawałabyś je po cenie zakupu
|
|
|
|
#2811 |
|
Raczkowanie
|
A buty kiepskiej jakości, które normalnie kosztują ok 50zł, a po zażartej licytacji potrafią się sprzedać za blisko 200zł? Tu może bardziej ma udział nieświadomość licytujących ile to jest w ogóle warte.
Ale z drugiej strony baleriny za 99zł (Kup teraz), co to za wyzysk? No sorry, ale to już przegięcie. |
|
|
|
#2812 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czy on przerwac aukcje i napisac " ludzie to szajs, nie licytujcie wiecej!"? Kazdy chce zarobic jak najwiecej to normalne. Ale nieswiadomosc ludzi to tez prawda. Na zdjeciach czesto te rzeczy wygladają ładnie , ale na zywo tragedia..Dlatego dobrze, ze pytacie na tym forum o jakość danych ubrań czy butów. |
|
|
|
|
#2813 |
|
Zadomowienie
|
|
#2814 |
|
Przyczajenie
|
Hawa, a czy dostępne są te torebki?
http://www.allegro.pl/item553502652_..._na_pasku.html http://www.allegro.pl/item552393417_...ere_guzik.html bardzo mi się podobają, a że jadę niedługo do P. to nie wiem czy się wstrzymać z zakupem z all z góry dzięki za odp
|
|
|
|
#2815 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wiadomo, że nie po cenie zakupu. Kazdy chce zarobic., ale wystawianie np. butów ktore sa kiepskiej jakosci po 100 czy 150 zl to lekka przesada. Pozatym jestem raczej kupującą wiec zawsze bede narzekac, że zdzierstwo
|
|
|
|
|
#2816 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2817 |
|
Przyczajenie
|
dzięki za odp
to się wstrzymam i kupię na miejscu a w jakiej cenie były? |
|
|
|
#2818 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=6335951a6f2125013706eea 4dadcb7dfe0c9d63c_649cbb9 a0ad25;11050462]Wiadomo, że nie po cenie zakupu. Kazdy chce zarobic., ale wystawianie np. butów ktore sa kiepskiej jakosci po 100 czy 150 zl to lekka przesada. Pozatym jestem raczej kupującą wiec zawsze bede narzekac, że zdzierstwo [/quote]Niektorzy wykorzystują to, że ludzie nie widzieli nigdy tych rzeczy na żywo i nie znają ich jakości. Poza tym istnieje taki mechanizm, że wysoka cena dla niektórych kupujących automatycznie oznacza wysoką jakość... Jako kupująca na pewno będziesz narzekać, bo wiadomo że chciałabyś kupić jak najtaniej. To normalne. A sprzedający chciałby dla odmiany sprzedać jak najdrożej. Z tym, że to on tutaj dyktuje warunki...To on ustala cenę. Jak nie pasuje, to pozostaje iść do konkurencji albo samemu jechac do UK... |
|
|
|
|
#2819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=6335951a6f2125013706eea 4dadcb7dfe0c9d63c_649cbb9 a0ad25;11050462]Wiadomo, że nie po cenie zakupu. Kazdy chce zarobic., ale wystawianie np. butów ktore sa kiepskiej jakosci po 100 czy 150 zl to lekka przesada. Pozatym jestem raczej kupującą wiec zawsze bede narzekac, że zdzierstwo [/quote]Po pierwsze-nikt nie każe kupować ci ubrań i butów z Atmosphere. Jest przecież wiele innych, topowych marek Po drugie-takie są prawa rynku. Myślisz, że w spozywczaku właściciele nie narzucają marży (często baardzo wysokiej ) ? Przepłacamy wszędzie! To jest biznes, a nie fundacja charytatywna. Pracowałam w kilku sklepach odzieżowych i wiem coś na ten temat ![]() Po trzecie-skoro są chętni na kupno kiepskich jakościowo butów za 150 zł to nic nam do tego Gdyby chętnych brakowało cena byłaby niższa. Ale jak widać jest inaczej I jakość nie ma tu wielkiego znaczenia. Nie róbmy ze sprzedawców naciągaczy Zazdrość przez Was przemawia, to jasne. Ja nie mam stałego dostępu do Primarka. Więc jeżeli coś mi się bardzo spodoba i mam problem z zakupem w primarku, kupuję na allegro, mając świadomość, że przepłacam.
Edytowane przez tootsie Czas edycji: 2009-02-19 o 13:11 |
|
|
|
|
#2820 |
|
Zakorzenienie
|
Upss..to niezle poszly do góry;-) No ale cena wg mnie jest naprawdę adekwatna do jakości. Tootsie czy one po pewnym czasie trochę się "rozchodzą" ? Czy robią się bardziej miękkie? Bo mam wrażenie, że w dotyku są dość twarde i sztywne.
Co do dalszej części Twojego maila to zgadzam się. Nikt nie będzie sprzedawał ubrań, butów czy czegokolwiek poniżej ceny zakupu, bo handel polega na zarabianiu a nie na rozdawaniu i generowaniu strat. Jesli ktos kupuje kiepskie buty za 150zl, to jest sprawa, jego kasa i jego kłopot. Gdyby nikt ich nie kupował, to cena od razu by poszła w dół. A skoro ludzie kupują, to tylko lepiej dla sprzedawcy. Czasem przegladam Allegro i widze jak niektore ubrania czy buty z primarka osiagaja zawrotne ceny, bije sie o nie po kilkanascie osób. To rynek kształtuje ceny, jak ludzie chcą kupić to kupią, nawet jeśli przepłacą kilkakrotnie. I nie ma co zarzucać sprzedającemu zdzierstwo, bo to nie on licytuje tylko inni! Poza tym , tak jak pisałam wcześniej...ktoś musi te ubrania w UK kupić, przywieźć je do Polski (to naprawdę spory koszt), opłacić Allegro, porobić zdjęcia,opisy....Nikt tego za darmo nie robi. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:07.

mogłabym poprosic o pare rzeczy ?? jak ktoras byłaby chetna niech napisze na prive

albo czegos nie doczytałam?

Zazdrość przez Was przemawia, to jasne. Ja nie mam stałego dostępu do Primarka. Więc jeżeli coś mi się bardzo spodoba i mam problem z zakupem w primarku, kupuję na allegro, mając świadomość, że przepłacam.