|
|
#2851 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: sklep PRIMARK
Cytat:
Jakie zakupy ![]() Absolutnie wszystko mi się podoba!!! Choćbym miała przejechać całą anglię to koszula z żabotem, bokserka (to moja miłość od pierwszego wejrzenia ), kamizelka i grzybek bedą moje ![]() Jakia jest rozmiarówka koszuli, grzybka i bokserki? Standardowa? Jakie są kolory bokserek, oprócz szarego i fioletowego? Zaraz skrobnę mejla do ziomów w Anglii, żeby lecieli do Primarka po moje ciuszki Bo do marca nic dla mnie nie zostanie
|
|
|
|
|
#2852 |
|
Zakorzenienie
|
Paulinaa__, no rewelacja, najbardziej o dziwo podoba mi sie bombka
![]() Ja mam wieści.. ![]() Czytałam dzis gazetę prawną i tam był artykuł o nowych markach, ktore mimo kryzysu w tym roku wejdą na polski rynek.. i są to 4 sklepy: Mochino, Joop, PRIMARK i TK MAXX ![]() No i tak sie zastanawiam jak bedzie z cenami, juz tlumacze o co mi chodzi ![]() W Anglii srednio zarabiamy na godzine 6 funtow - za te 6 funtow mozna kupic jeansy, calkiem fajne w Primarku.. A u nas w Polsce? Na godzine zarabia sie przy normalnej pensji okolo 10zł? Wiec spodnie powinny byc za 10zł ![]() No bo co to bedzie za Primark jesli spodnie beda za 50zł, bynajmniej ja to tak rozumiem cenowo. Ciekawa jestem gdzie powstanie.. pewnie w Warszawie jakby to Wrocław byl gorszy ..
|
#2853 |
|
Zadomowienie
|
Paulino https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...5&d=1235132538
wklej koniecznie zdjecie kiecki na tobie;-)
|
#2854 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie widziałam jej w Primarku. Były inne kolory?---------- Napisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ---------- Cytat:
No to nieźle! Ciekawa jestem, czy asortyment w TkMaxxie będzie podobny jak w Anglii, mam na myśli, czy będzie można kupić jakiś ciuszek na przykład Calvina Kleina albo jakiegoś znanego projektanta... ![]() A co do cen to nie nastawiałabym się na to, że będzie można kupić jeansy za 10 zł, pewnie raczej pomnożą te 6 razy kurs funta, czyli powiedzmy 30 zł za jeansy? Pewnie i tak nie... Chociaż to i tak by było już nieźle.
|
|
#2855 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajnie by bylo.. a dzinsy za 30zł to na bazarach mozna kupic, wiec po co bylby taki primark :P ma byc taniej! ![]() Ciekawe jak z cenami w Primarku w Hiszpanii..
|
|
#2856 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na pewno beda tez nowosci, bo co chwile cos daja nowego ![]() Cytat:
tez jestem niezmiesko zadowolona ale z drugiej strony tam zostalo jeszcze tyle pieknosci ktore chcialabym miec oszalejesz w primarze co do rozmiarowki, koszula 38, rozmiarowka wedlug mnie zawyzona, mam duze piersi i czesto gesto koszule 40 sa za male, a ta akurat byly jeszcze w czerwone paski jak mowilam tez sliczna ale moglam tylko jedna bokserki sa male wszystkie kolory widzialam fioletowy, szary, bezowy albo bialy, nie jestem pewna bo swiatlo bylo dziwne nad nimi w marcu na pewno cos zostanie, to juz niedlugo i jak pisalam na pewno beda jakies nowosci
|
|
#2857 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na pewno ceny nie beda takie jak w anglii dla mnie primarka to taka dziecieca przyjemnosc, jade do anglii i tylko tam mnie on spotyka, albo w lumpie Cytat:
Cytat:
|
|
#2858 |
|
Zakorzenienie
|
ulalala Primark w Polsce
Znając życie, bedzie kiszka A ceny jak we wszystkich innych sieciówkach typu H&M, Orsay czy Reserved ![]() ---------- Napisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ---------- Paulina, mogłabyś mi zrobić dokładniejsze zdjęcia broszki? Może udałoby mi się coś podobnego zrobić
|
|
|
|
#2859 |
|
Zakorzenienie
|
tootsie to jest zwykla kokardka na przypince, ciemno juz u mnie i raczej fotek nie dam rady pstryknac
|
#2860 |
|
Zadomowienie
|
Paulino a jak jestes u Tż'ta to orientujesz sie jakie ceny są wysylek paczek do Polski? To może Ciebie udałoby sie nam namowic na jakies male zamowienie z Primarka;-) Oczywiscie nic na sile;d
|
#2861 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak będziesz miała dobre światło to pstryknij jakąś foteczkę, plisss Ta kokardka jest z podwójnego materiału? |
|
|
|
|
#2862 |
|
Zadomowienie
|
Wow to super, że Primark będzie w Polsce
Mam nadzieję, że te ceny będa takie jak mówicie, choć szczerze w to wątpię ![]() No i sklep oczywiście w Galerii Krakowskiej ma być ! ![]() ![]() Hmm dlaczego w PL przyjęła się nazwa Atmosphere a w UK Primark? Jest jakaś różnica w tym?
|
#2863 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2864 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W Primarku znajdziesz takie marki jak: Atmosphere, Denim CO, Cedarwood, Secret Posession, Opia ---------- Napisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ---------- Cytat:
Trzeba byc optymista, choc ciezko przychodzi
|
|
#2865 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
takze calkiem sporo ![]() Cytat:
a kokardka jest zrobiona jakby ze wstazki, jakby ja rozciac to bedzie dziura miedzy materialem
|
|
#2866 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Gladiatory to już klasyk, jak Ci się chodzi na tak wysokich obcasach? W bluzce z żabotem nie podoba mi się to, że na wieszaku wygląda mało zachęcająco, trochę jak rozciągnięta szmata...Jak się układa na ciele? |
|||
|
|
|
#2867 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
)) katowice- birmingham- katowice całość za 2 osoby to 38 zł
|
|
|
|
|
#2868 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Tak samo nie liczcie na dzinsy za 30zl.. Ciekawa jestem czy pracownikom tez beda placic żałosne grosze jak w Anglii, ledwo ponad stawke minimalna.. Czyzby szykowala sie odziezowa Biedronka? |
|||
|
|
|
#2869 |
|
Zakorzenienie
|
Hawa ja mam takie pytanie, napisz mi proszę do kiedy można wysyłać kwity do zwrotu podatku w anglii ( tax office)? Jest jakiś ostateczny termin na to? Jak to wygląda? potrzebuje tej informacji pilnie, co prawda odnośnie irlandii, ale może termin w anglii jest taki sam
albo zbliżony![]() Zapytałam na forum o Irlandii, ale tam nikogo nie ma teraz z góry dziękuję za jakąkolwiek informację
|
#2870 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja sie na tym nie znam. I nie sugeruj sie Anglia bo mozliwe ze przepisy sa zupelnie inne. |
|
|
|
|
#2871 | |
|
Zakorzenienie
|
Wiadomo, ze trzeba utrzymac sklep itp, ale powinno byc tanio, bo w koncu tam tez jest H&M i np spodnie w h&m kosztuja w Londynie zalozmy 30fuintow to w Polsce naprawde spodnie w primarku to max 40zł :P (30
)Cytat:
a nikt nie umie mi na to odpowiedziec...
|
|
#2872 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a majtoszki tez mnie powalily, takie pieluszki dla mnie co do gladiatorow, dla mnie wygodne, rzadko chodze na obcasie, a te rewelacja moze mi sie wydaje bo 10 minut po domu w nich chodzilam jedynie co do bokserki, mi sie wydaje ze za 3 funty, to rozciagnieta szmata moze byc na ciele jest ok, cienki material, widac wszystko, kazde zgrubienie na brzuchu Cytat:
|
|
#2873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) też nie ma kokosów, a właśnie ledwo powyzej min. stawki ![]() Ja tam bym chciała PRIMARKA Do Anglii pewnie nie będzie mi dane pojechać Mogą być ceny nieco wyższe niż angielskie, ale gdyby były niższe niż w sieciówkach typu H&M, RESERVED itp. to i tak byłoby dobrze Bo nawet jesli ceny beda bazarowe (np. u mnie bazar do najtanszych nie nalezy) to i tak wole isc tam, bo sa swietne fasony ciuszkow, butow, bielizny... a na bazarze wiekszosci rzeczy bym nie zalozyla No i mozna za nieduze pieniadze kompletowac garderobe na kazdy modowy sezon jak juz kiedys ktos pisal
|
|
|
|
|
#2874 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
>>Podejmując pracę na dłużej niż jeden miesiąc, jesteśmy zobowiązani do rejestracji w Programie Rejestracji Pracowników (WRS - Worker Registration Scheme). Program ten prowadzi Home Office. Rejestracja ta jest obowiązkowa, a jej brak oznacza, że po miesiącu od podjęcia pracy staje się ona nielegalną, co może skutkować zwolnieniem, a w skrajnym przypadku wydaleniem z kraju. >>>National Insurance Number, czyli inaczej NI number jest odpowiednikiem polskiego NIPu i jest wymagany przy podejmowaniu legalnej pracy na terenie Anglii. Cytat:
Bokserka jest szmatowata, ale za 3funty naprawdę warto ją kupić. Ja ostatnio kupilam zwykly biały podkoszulek na ramiączka za 97pensow...Smieszna kasa...A wygodny, milutki ,cieplutki. Mam nadzieje, ze wygodnie Ci bedzie w tych butach. Jak ja ogladalam te gladiatorki, to bylam pelna podziwu dla kobiet, ktore mają zamiar je nosic! |
||
|
|
|
#2875 |
|
Zakorzenienie
|
HAWA, bo jak pacowalam w 2007 roku to NIN nie byl wymagany ani Home Office, a w 2008 roku byl Home wymagany, ale zanim go wyrobilam to juz bylam w Polsce
Po za tym moj exTŻ ma tylko WRS, nie mam NINu i tez pracuje.. dostaje pity itd. Nie wiem o co chodzi, ale musze sie gdzies dowiedziec czy musze sie rozlcizac i jak.. moze sie przejde do urzedu skarbowego, ale tam pewnie nie wiedzą
|
#2876 |
|
Zakorzenienie
|
ja pracowalam w anglii, ani home offica ani insurance nie mialam
|
#2877 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2878 |
|
Zakorzenienie
|
To pewnie zescie emergency tax placily....
Jak sie pracuje krotko to mozna kombinowac, ale na stale czy na dluzej, to nie warto. |
|
|
|
#2879 |
|
Zakorzenienie
|
ja tylko wakacje
i w jednej agencji zapowiedzieli ze po przepracowanym miesiaciu sami wysylaja papiery do home offica, zabieraja z wyplaty 90f, a ty masz dostarczyc fotki miesiac mi sie zblizal, a musialam przyjechac do polski, takze ta jedna sprawa mnie ominela
|
#2880 |
|
Zadomowienie
|
jak ta sukienka wygląda na żywo? jutro kończy się aukcja i nie wiem czy kupić...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:13.

Jakie zakupy 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

jakby to Wrocław byl gorszy .. 

z góry dziękuję za jakąkolwiek informację