|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3331 | |
Raczkowanie
|
Dot.: nowy podkład Revlon ColorStay z technologią Soft Flex
Cytat:
2x zamawiałam listem i nie było żadnych problemów ![]() Starałam się jak najlepiej to ukazać ;]. Po prawo 150, po lewo 180. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3332 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3333 |
Raczkowanie
|
wg mnie na odwót - gdyż po LEWEJ stronie jest 180-i on jest wg mnie bardziej żółty...a ten 150 jest po prawej i jest wg mnie dużo bardziej beżowy. Wzięłam wczoraj z Douglasa jego próbkę (150), i jest dla mnie OK, i chyba kupię na Allegro.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3334 |
Wtajemniczenie
|
kanarek1, iwona200, Eweninka, dziękuję Wam bardzo bardzo
![]() ogólnie sprawa wygląda tak, że mam twarz naczynkową, nie opalam jej pod żadnym pozorem, ale resztę ciała już tak, w efekcie jestem bladziochem na twarzy, jednak traktuję ją samoopalaczem, żeby nie odcinała się od reszty. zależy mi na jak bardziej zimnym kolorze podkładu, bo przez te naczynka i tak jestem już wystarczająca różowa, 150 jest chyba najjaśniejszy i na Twoim ręku - Eweninka, ale pewnie dla mnie będzie za jasny (chociaż twarz i tak zawsze modeluję pudrem brązującym). najpierw myślałam o 200, ale gdzież czytałam, że jest on różowawy. jestem więc w kropce, ale chyba nic innego nie pozostaje, jak iść do Douglasa, pomazać sobie po rączce i ewentualnie poprosić o próbki. mam jeszcze pytanie dotyczące krycia i generalnie właściwości tych 2 rodzajów do cery suchej i tłustej, ja mam suchą, ale również czytałam, że ten do suchej ma zdecydowanie słabsze krycie i szybciej zaczyna się świeci. możecie podzielić się doświadczeniami w tej kwestii?
![]() |
#3335 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3336 |
Wtajemniczenie
|
A mogłabyś powiedzieć, czy dla osoby która używała 150 (jest on w sumie taki sam jak moja skóra, chociaż na lato trochę jasny) będzie pasował 180? Czy występuje między nimi duza róźnica?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3337 |
Zakorzenienie
|
Co do kupowania na Allegro. Ja dużo razy zamawiałam różne rzeczy, nawet perfumy w szklanych buteleczkach. I nigdy jeszcze nic sie nie stało. Wybierajcie osoby zaufane np super sprzedawce lub osoby z jak najmniejszą liczbą negatywnych komentarzy (no to chyba logiczne
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3338 |
Raczkowanie
|
powiem tak: dziś zaaplikowałam sobie podkład na buźkę, z próbki z Douglasa, i jest lepszy niż poprzednie jeśli chodzi o matowienie, ale nie jakiś super... matuje na trochę dłużej, ale nie dużo dłużej; plus taki, że się nie ściera i ładnie stapia ze skórą.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3339 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Poza tym uważam, że 180 jakoś lepiej kryje i ładniej buźka wygląda :P. Nie wiem dlaczego tak jest ;p ---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez Eweninka Czas edycji: 2010-05-20 o 19:34 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3340 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3341 |
Wtajemniczenie
|
Ja używałam 150 zimą, teraz mam 180. Różnica jest, ale niezbyt wielka. Wydaje mi się że 180 na mnie wygląda naturalniej. Buff był ciut za jasny
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3342 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Czasem maluję się 180, ale jednak jeszcze jest ciut za ciemny, więc pozostaje tylko wyczekiwanie słoneczka ![]() Podsumowując- jeśli nawet troszeczkę się opalisz, to 180 będzie super ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3343 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3344 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3345 |
Przyczajenie
|
No i przyszedł mój podkład nr 300- niestety jest za ciemny jak dla mnie.... kurczę a juz myślałam, że znalazłam idealny kolorek :/ Jeśli któraś jest zainteresowana kupnem koloru 300 Golden Beige to proszę o informację- wystawię na Allegro- za 30 zł (razem z przesyłką)- praktycznie nowy, więc chyba sie opłaca
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3346 |
Zadomowienie
|
Ja byłabym chętna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3347 |
Przyczajenie
|
przykro mi, ale ktoś Cię uprzedził
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3348 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny a nie orientujecie sie czy miedzy natural tan a rich tan jest duza róznica?? Rich tan jest chyba ciemniejszy ale pewna nie jestem
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3350 |
Przyczajenie
|
a powiedzcie mi, czy revlon to skóry tłustej/mieszanej po dłuższym stosowaniu wysusza skóre?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3351 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3352 |
Zadomowienie
|
Dziewczynki doradźcie
![]() Jaki kolor wziać z Revlona skoro używam odcień 109 z MaxFactora Lasting Performance? Dodam,że jestem ciemną brunetką, średnio opaloną,ale raczej o ciemnej karnacji. Z biegiem lata na pewno będę dosyc mocno opalona.Tylko ja chciałabym kupić jakiś odcień uniwersalny żeby nadał się również na jesień/zimę,a latem mogłabym go ewentualnie przyciemnić bronzerem ![]()
![]() |
#3353 |
Raczkowanie
|
wiolaraczka, najlepiej przejdz sie do douglasa i sama spawdź
![]() Kupiłam na allegro ten oto podkład, kolor 150 buff, bardzo popularny. I szczerze mówiąc mam bardzo mieszane uczucia. Wg mnie nie jest on jakiś bardzo kryjący, jak dla mnie lepsze krycie miał lasting finish rimmela. Poza tym bardzo dziwnie sie rozprowadza. na prawde próbowałam już palcami, pędzelkiem mięciutkim z essence, i edm kabuki. Wykończenie średnie, najlepszy efekt chyba po placach. Mocne krycie można uzyskać, ale razem z efektem tapety. Poza tym czuje że coś nie tak robi z moją twarzą. Może nie jest tłusta, raczej mieszana w strone suchej, ale miałam wrażenie oblepionej a nie zmatowionej twarzy <wtf?>. Skąd tyle opini że matuje i super kryje? Jak dla mnie jest troche przereklamowany... Poza tym gownie liczyłam na trwałość, a tutaj nic.. wracam z uczelni i mam jakieś plamy typowe od ruszania rękami po twarzy. Ok, podpieralam sie ręką, bo zajecia nie byly wyjątkowo ciekawe, ale czemu podkład nie starł sie jakoś równomiernie, tylko przetarl i utworzył jakby "pręgi". Na pewno rano był dobrze rozprowadzoy, nie nakładalam go duzo, wszystko bylo ok.. Możecie mi powiedziec co robie źle? bo na prawde nie wiem.. kolor podkladu bardzo mi pasuje, konsystencja też, może macie jakis krem na którym podkład ładnie wygląda? Dodam jeszcze że podkład na pewno jest oryginalny i nieprzeterminowany.
![]() |
#3354 |
Zakorzenienie
|
hej! mam nadzieje ze mi pomożecie! do tej proyu wyzyalam pokladu z maybeline mineralny ale przyznam ze z trwaloscia to wogole sobie nie proadzil. Chciałabym cos bardziej kryjącego ale nie wiem czy revlon nie ejst za cieżki dla mnie bo rożne opinie czytałam. czy nadaje sie na teraz tzn wiosne- lato? czy jest zaciężki i wybrac MaxFactora Lasting Performance??
mam 20 lat cere suchą z przebarwieniami, czasem wychodzą nieciekawe niespodzianki prosze o pomoc! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3355 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Revlon colorstay
hej! mam nadzieje ze mi pomożecie! do tej proyu wyzyalam pokladu z maybeline mineralny ale przyznam ze z trwaloscia to wogole sobie nie proadzil. Chciałabym cos bardziej kryjącego ale nie wiem czy revlon nie ejst za cieżki dla mnie bo rożne opinie czytałam. czy nadaje sie na teraz tzn wiosne- lato? czy jest zaciężki i wybrac MaxFactora Lasting Performance??
mam 20 lat cere suchą z przebarwieniami, czasem wychodzą nieciekawe niespodzianki czy do cery suchej i do cery tlustej sa wielkie roznice w podkladach? prosze o pomoc! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3356 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeśli ktoraś chce LP 109 mogę tanio sprzedać, bo dla mnie za ciemny, użyłam z 2 razy ![]() Mandarynkaaa ja sama nie byłam na początku zbyt zadowolona, jeśli chodzi o krycie, ale im brałam ciemniejszy odcień tym lepiej ![]() ![]()
![]() Ćwiczę ![]() Dążę do wyznaczonych celów i zawsze je osiągam, to tylko kwestia czasu Edytowane przez kiiicik Czas edycji: 2010-06-02 o 09:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3357 |
Raczkowanie
|
Nałożyłam na krem, taką wazelkine z witaminami od dermatologa i super sie rozprowadza, czasem zdarzy mu sie robic plamy, czego szczerze mówiąc bardzo nie lubie, ale ogolnie po dniu wczorajszym i dzisiejszym jestem bardzo zadowolona
![]() ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3358 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Revlon colorstay
Cytat:
![]() |
![]() |
#3359 |
Zadomowienie
|
No i skończył mi się 180 aż wygrzebałam pędzelkiem
![]() Z przykrością stwierdzam, że pogorszyła mi się cera, uwidoczniły się pory i bardziej się przetłuszcza - na nosie mam dosłownie olej ALE tylko colorstay się tak dobrze trzyma twarzy, zdecydowałam, że będę go stosowała na większe/dłuższe wyjścia ale nadal nie mogę się zdecydować na ciemniejszy, rozważam 240 i 300 oba c/o Kiedyś sprzedawali na Allegro uzupełniacze, były tańsze szkoda, że już ich nie ma chętnie kupiłabym oba kolorki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3360 |
Przyczajenie
|
Dziewczynki mam pytanie czy ma któraś może porównanie jaki kolor pasował by dla mnie, bo do tej pory używałam podkładu matującego manhattan caramel, fakt że jest już trochę za jasny bo się opaliłam
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:32.