|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4981 |
Zakorzenienie
|
Dot.: nowy podkład Revlon ColorStay z technologią Soft Flex
Ja też zamierzam zrobić przerwę od revlonu,tylko czekam aż poprawi się stan mojej cery-głownie chodzi mi o wypryski, bo jednak zaden podklad nie radzi sobie z nimi tak jak on,..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4982 |
Zakorzenienie
|
Szczerze mówiąc właśnie mi się trzyma 12 godz bez zarzutu, trochę się przestraszyłam jak to napisałyście, odstawię go na lato na pewno, ale poszukam czegoś lżejszego, przy czym nie będzie to PhotoReady, do niego już nie wrócę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4983 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- Cytat:
![]() |
![]() |
#4984 |
Zakorzenienie
|
u mnie się średnio sprawdził jest lekki bardzo, mało kryje cery moim zdaniem nie niszczy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4985 |
Wtajemniczenie
|
Kilka dziewczyn prosiło mnie o opinię na temat Skin Balance Pierre Rene. Mam ten podkład dopiero od wczoraj, więc będą to moje pierwsze spostrzeżenia na gorąco
![]() Po drugim dniu testu mogę już co nieco o nim powiedzieć. Mam kolor 21 porcelain, najjaśniejszy z całej palety (moja cera jest jasna, wpadająca w żółć) Jak tylko go otrzymałam od razu sprawdziłam odcień na ręce. I szok - kolor był różowo - pomarańczowy. Zaznaczam, że zawsze dokładnie wstrząsam buteleczkę przed nałożeniem podkładu. Okropnie się zdenerwowałam, ale postanowiłam wypróbować go na twarzy. Kolor nie dość, że ciemny to jeszcze świńsko różowy. Potraktowałam nim również szyję ale całość odznaczała się od dekoltu. Wczoraj nałożyłam go bardzo cieniutką warstwą, aby sprawdzić krycie, ale ten odcień mnie przeraził. Dziś pomalowałam się nim ponownie i to samo. Z porcelaną ma niewiele wspólnego, więc dziewczyny o naprawdę bladym licu mogą mieć problem. Wybaczyłabym gdyby kolor był ciemniejszy, ale ciepły, różu nie zniosę. Pozostałych odcieni nawet nie chcę sobie wyobrażać. Dodatkowo ciemnieje w kilka minut po nałożeniu. Jeśli chodzi o pozostałe właściwości, tutaj SB bardzo przypomina mi CS. Podobnie kryją, krycie określiłabym jako dobre, ale nie rewelacyjne, nie rozumiem zachwytów nad jego doskonałym kryciem, kryje umiarkowanie. Dla mnie Revlon w nowej wersji kryje słabo. SB sprawdzi się przy niewielkich niedoskonałościach. Mat bardzo dobry, na pewno nie na cały dzień, ale kilka godzin spokojnie wytrzymuje przy mojej mieszanej cerze. Konsystencja taka w sam raz, ani lejąca ani bardzo gęsta, mi odpowiada. Wygodnie się rozprowadza. Ogólny efekt na twarzy jest naturalny nawet przy większej ilości podkładu. Trzyma się cały dzień niczym nie utrwalony. Podsumowując - jak dla mnie nie ma się czym zachwycać, dobry podkład, ale wiele takich na rynku, na pewno minusem są kolory. Mam wrażenie, że pozytywne opinie w KWC pisane są przez producenta, aż trudno mi uwierzyć, że tyle dziewczyn się nim zachwyca. Naczytałam się o nim na blogach, naoglądałam się swatchy. I chyba za dużo sobie po nim obiecywałam. Spodziewałam się cudów, ale cudu nie ma.
naturalna pielęgnacja. Edytowane przez sensualitat Czas edycji: 2012-04-17 o 14:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4986 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4988 |
Zadomowienie
|
Sprawuje się dobrze. Krycie określiłabym jako średnie, nie za mocne, takie w sam raz jak dla mnie. Preferuję lekkie krycie do średniego. Jest w miarę trwały, kilka godzin wytrzymuje, niestety później ściera się z okolic strefy T i powoduje trochę błysku, na mojej normalnej strefie T. Rozświetla - mi to pasuje. Najważniejszą zaletą tego podkładu jest dla mnie to, że nie zapycha i dobrałam idealny odcień 003 shell.
![]() |
#4989 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#4990 |
Zakorzenienie
|
No to ja juz nie wiem czym zastapic colorstay'a
![]() ![]()
![]() |
#4991 |
Zakorzenienie
|
mi się udało kupić cs w tej starszej wersji, bez 24h
![]() ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4992 |
Wtajemniczenie
|
http://da24.republika.pl/rcso.htm
hej! w drogerii tylko patrzylam na odcien 220natural beige do cery tlustej i mieszanej(bo taka mam) czy odcien 240medium beige jest w podobnej toacji, chodzi mi czy nie jet ciemniejszy od 220, bo ten 220 ma pigment rozowy a tego wolalabym uniknac |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4993 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#4994 |
Rozeznanie
|
na mojej cerze natomiast wpadał w róż... ale ja żółcioch jestem...
![]() |
#4995 |
Zakorzenienie
|
Zaczęłam używać tego podkładu z tą "ulepszoną formułą" i jestem rozczarowana. Ma bardziej płynną konsystencję niż ten poprzedni przez co gorzej kryje, dodatkowo jakoś dziwnie mi się po nim błyszczą policzki, a nie używam kremów pod podkład, a kiedyś był idealny mat...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4996 | |
Are you talking to me?!
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4997 |
Rozeznanie
|
Ja bym kupiła
![]() Ile ludzi, tyle zdań, wiesz - i każda ma skóra ma inne wymagania zwykle, całokształt wrażeń też ważny. Ze 2 lata temu używałam 300 w starej wersji, ale mnie drażniło, że szybko zastyga na skórze i w ogóle coś niezbyt... ostatnio jednak stwierdziłam, że krycie było super i zaczęłam szukać tej trzysetki. Nie mogłam nigdzie znaleźć, to złapałam 180, nowa wersja... i co? Lepszy! Kolor lepszy, krycie fajne. Minus za gęstość - jak dla mnie, odwrotnie niż u koleżanki wyżej, za wolno podkład wypływa z buteleczki, trzeba wstrząsnąć porządnie. Lekka poświata jest, to już nie mat... i trzeba odczekać moment przed nałożeniem sypkiego, żeby nie powstał dziwny efekt maski. Ale dosłownie chwila, warstewka fluidu zastyga i wtedy sypki pięknie matuje całość na długo (używam najprostszego Rimmela StayMatte). Krótko mówiąc: ja polecam nową wersję. Na Allegro można dostać za grosze, bo co to jest te 30 złotych przy L'Orealu czy innych Guerlainach? Pięknie pachnie w dodatku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4998 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Podobnie jak ja ![]() ![]() Używam 150 buff dla skóry mieszanej i też się zastanawiam jaki BB wybrać ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4999 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5000 |
Are you talking to me?!
|
Dobra. Kupiłam nowy CS. I co? Jestem niezadowolona. Użyłam dwa razy, wysypało mnie na twarzy strasznie. Bolące, podskórne gule. Wykończenie i krycie mi odpowiada, ale zmasakrowanie cery już nie
![]() ![]()
![]() |
#5001 |
Zakorzenienie
|
Ja właśnie nie używałam CS przez tydzień, w ogóle podkładu, użyłam w piątek po raz pierwszy od tej przerwy i też mam kilka niespodzianek dziś, zastanawiam się czy to akurat od niego czy nie... Do tej pory nigdy bym go o to nie podejrzewała, ale parę dni temu właśnie przeczytałam, że powoduje takie wysypy u niektórych osób.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5002 | |
Are you talking to me?!
|
Cytat:
Szkoda, bo odświeżony podkład nie jest zły. Wygląda na pewno naturalniej.
![]() |
![]() |
#5003 |
Zakorzenienie
|
Zaczelam uzywac ocm do czyszczenia twarzy o RC o wiele lepiej lezy na buzi, jak zupelnie inny podklad
![]() Ale i tak szukam innego, znudzi i przestal mi sie podobac taki matowy wyglad buzi. Macie jakies polecane podklady rozswietlajace w odcieniu jak RC buff ?
![]() |
#5004 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5005 |
Przyczajenie
|
Dziś na bloga dodałam mini reenzję ColorStaya
![]() ![]()
![]() |
#5006 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny a macie sprawdzonego sprzedawce colorstaya cera sucha/normalna na allegro?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5007 |
Zadomowienie
|
Mam pytanie o date waznosci
![]() Revlon color stay jest wazny przez 24 m-ce od otwarcia? Czy jest gdzies data na opakowaniu? ![]() Bo mam 3 i zapomnialam ![]()
![]() |
#5008 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Zapraszam na mojego bloga gdzie jest informacja o promocji pędzli do podkładu Hakuro ![]()
![]() |
![]() |
#5009 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie ma ![]() Znaczy na innych mam ,ale na tej nie.. kupowalam jakos w 2009 moze w tych starszyych nie ma?
![]() |
![]() |
#5010 |
Zakorzenienie
|
Zadziwia mnie ten CS z nową formułą, nie wstrząsnę nim i niewiele mi ściemnieje, a z tym starym było odwrotnie, nie wstrząsnęłam i ściemniał...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:47.