![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Zbierzmy wszystko w jedność :) Czego używacie ??
Od bardzo długiego czasu czytuję wątki o kwasach, filtrach, itp.
![]() ![]() ![]() Chciałabym abyście w tym wątku wpisywały swoje zestawy kwasów, filtrów i innych specyfików, tych które używacie teraz lub używałyście i było to waszym ulubionym zestawem ![]() Pewnie ten wątek przyda się wielu początkującym, które zastanawiają się nad tym jak to wszystko połączyć w jedność ![]() No to dziewczyny do dzieła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zbierzmy wszystko w jedność :) Czego używacie ??
Filtr: Bioderma Photoderm Fluid mieszana z tonującą (krem)
Pod filtr serum z vit. C domowej roboty (ponieważ jest to płyn, właściwie woda, a po kremach filtr źle mi się wchłania) Kwasy: Effaclar K (BHA) na zmianę z Acne Derm (kwas azelainowy), tylko na noc, jeden albo drugi, co drugą-trzecią noc. Z rzadka tonik Lysanel lub tonik aspirynowy własnej roboty. Unikam AHA ze względu na naczynka. Nawilżacz: Hydraphase La Roche Posay. Odżywiacz i antyzmarszczkowiec: Active C La Roche Posay, na noc wtedy, gdy nie używam kwasów. Antynaczynkowiec: Sensibio AR Biodermy (głównie w zimie), obecnie Diroseal Avene. Poza tym woda termalna, tonik Viviean z kwasem salicylowym, bezalkoholowy. Więcej grzechów nie pamiętam... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Bardzo fajnie napisane
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Sprawdzony prosty zestaw, dla skóry mieszanej. Dla suchej będzie zdecydowanie za mało treściwy:
-Rano->Nivea New Skin na całą twarz łącznie z obszarami podocznymi (3 % wit. C)->Vichy Ultra Fluide -Wieczorem->1 % Lotion BHA Paula`s Choice I wszystko pasi. ![]() Edit: Jeśli chodzi o makijaż -na Vichy Ultra Fluide leci z powodzeniem albo podkład True Match + skrobia Dry Flo+ Translucide, albo sama skrobia i Translucide. ![]() Edytowane przez koko Czas edycji: 2006-05-10 o 18:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
1) Filtry: LRP DP SPF 50+/PPD 28 lub LRP AL SPF 50+/PPD 28.
2) Retinoidy: Diacneal 3) Kwas BHA: Effaclar K 4) Nawilżanie przy kwasach/retinoidach: HOL Avene
"Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora" ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Alchemiczka :D Czas edycji: 2006-05-10 o 19:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Cera mieszana w kierunku suchej wrazliwa i sklonna do podraznien i alergii
-plyn micelarny Biodermy Sensibio H2O i AA Oceanic AquaIce -filtry Avene SPF 50+ oraz tonujacy SPF 50+ -Diroseal(na noc na wybrane partie twarzy) -kremy Iwostinu(nawilzajacy o przedluzonym dzialaniu,odzywczy na noc,poltlusty) -Lipobase(miejscowo na przesuszone i podraznione miejsca) -woda termalna Avene -krem odzywczy Avene -zel z aloesem Nu Skin Z kwasow uzywalam Acne Dermu,Glyco A(ale juz do niego nie wroce,chyba ze na wybrane miejsca,chociaz to malo prawdopodobne),peelingu dwustopniowego Anew Avonu(wroce do niego jesienia). Tyle na biezaco ![]()
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Na dzień:
- filtry - od avene; kocham wszystkie - przeciwzmarszczkowo: active c lub redermic [oba od LRP] Na noc: - retinoidy: diacneal - kwasy: effaclar K Inne: - tonik hydraphase - płyn micelarny vichy purete thermale - woda termalna avene - zel do mycia twarzy rosaliac albo ziaja hlc |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Czy możnz tego używać przy cerze naczynkowej również latem? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poniżej link do sklepu internetowego http://www.paulaschoiceeurope.com/shop/
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Cera tłusta.Uzywam wtedy,gdy moja cera nie przechodzi żadnej kuracji dermatologicznej.
-Filtry-głównie Roc Minesol -Kwasy-Svr Lysanel Activ (okresowo),często Lysanel Lotion,sporadycznie Glyco A. -Do mycia-Clearasil krem do mycia lub emulsja Lubex. -Nawilżanie-Weleda krem z irysem -Przeciwzmarszczkowe-LRP Active C (również pod oczy) -Inne skarby to:-olejek Dr.Hauschka,tonik Benzacne,tonik jeżynowy Freeman. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
Oooo! Fajnie. Też mi się ten wątek przyda, bo od niedawna zaczęłam czytać Wasze wątki i z głową wybierać kosmetyki, niestety nie dorobiłam się jeszcze swojego zestawu
![]() Może jeszcze dopiszecie jakie mazidła na twarz (pudry, podkłady, itp.) Chyba, że nie musicie używać? ![]() ![]() Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Acha dodam, że nie posiadam zaskórników, przebarwień itd |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
Mój zestaw, skomponowany dzięki BU i wizażowi
![]() RANO - serum z wit.C na bazie kwasu askorbinowego domowej roboty - filtry: Avene 50+ łososiowy, teraz Avene 40 tak zwany dzieciaczek ![]() NOC: - diroseal Avene na całą twarz - co kilka dni krem intensywnie nawilżający Iwostin Po wakacjach planuję dołączyć do swojej pielęgnacji Retin A. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
super temacik
![]() stwierdziłam że za mało siedze na biochemi bo aż wstyd sie przyznać ale nie wiem po co są kwasy a te 'retinoidy' to już wogle nowe słowo w moim słowniku ![]() ogólnie teraz (dzięki Wam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
Dolly - dobry wybór ( filtry ). Sama zobaczysz jak szybko Twoja skóra odwdzięczy się
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Ja również jestem świeżym rekrutem kwaso-filtrowym...zrekrutowanym oczywiście przez Was dziewczyny
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Mycie: żel bez SLS (najlepsze do tej pory dla mnie to Apotheker Scheller z algami i niemal identyczny, choć znacznie bardziej wydajny - Eris Pharmaceris A żel łagodzący lub jego nieco tańszy odpowiednik w lini popularnej, różniący się tylko niezauważalnym dodatkiem perfum - Lirene Łagodny żel myjący) i mleczko, obecnie Lirene mleczko łagodzące do cery wrażliwej; toniki mam dwa, ale od kiedy używam mleczka już nie potrzebuję nimi domywać resztek makijażu
![]() Rano: filtry - teraz zużywam ultralekki fluid z Vichy 60, a po godzinach opracowuję technikę nakładania tapety na Avene ![]() ![]() Wieczorem: kwasy oczywiście ![]() Inne: na wieczór, pod makijaż na imprezę nakładam Active C XL; po maseczce aspirynowej zwykły tani nawilżacz, obecnie krem z Bielendy z serii afrykańskiej ![]() a mam ochotę na BHA Pauli, tonik Lysanela, zwykłe Active C bez filtrów lub Redermica, serum z wit. c własnej roboty... ale tego ten wątek już nie dotyczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
Noc: Effaclar K
Dzien: Redermic filtr 50 Avene/Anthelios DP Demakijaz: plyn micelarny Effaclar LRP tonik aspirynowy Pielegnacja: maseczka aspirynowa Dermalibour A-derma Moja cera: tlusta, z tendencja do trudno gojacych sie wypryskow |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Mycie: żej Ziaja Calma z wapniem ,
Nawilażanie: płyny do twarzy z Fitomedu do spryskiwania, żel maseczka Flos Leku Kwasy: krem Lysanel Retinoidy: Zorac co drugi dzień na zmiane z Diacneal Antyoksydanty: serum z wit C rano Filtry : Avene mleczko 50+ i LRP DP rano Makijaż: skrobia kukurydziana + róż Loreal Blush Delice + brązująca Viper lub kuleczki ArtDeco+ tusz+ czarny khol ![]() Inne: maseczka glinkowo - aspirynowo - jogurtowa, na wszyskie podrażnienia i podejrzane obiekty podskórne Dermalibour - po 1- 2 dniach wszysko wraca do normy Edytowane przez AdaD Czas edycji: 2013-06-27 o 08:48 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dolly nie martw się ja też dopiero zaczęłam się w to wgłębiać ![]() ![]() Nie sądziłam, że aż tyl się tu pojawi wiadomości ![]() ![]() Buziole dla was dziewczyny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#22 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
No to więcej niż pewne ![]() ![]() Wiadomo jednak, że mimo przeczytania wszystkich wątków zawsze pojawia się ten problem jaki zestaw sobie sprawić, jakie podkłady itp. ![]() ![]() ![]() Wiem, że i tak każda skóra inaczej może reagowac na dane specyfiki i trzeba długo szukać ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez agnieska Czas edycji: 2006-05-11 o 14:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
Ja czytałam dobre kilkanaście godzin artykuły, wątki, BU itd
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Gość
|
Teraz ja
![]() Rano: TWARZ: - antyoksydanty: serum z wit. C albo: - kwasy: 2% lotion Pauli - filtry ostatnio DP, Antek creme albo żelowy LRP SZYJA I DEKOLT: - antyoksydanty: Juwit - filtry: zawsze Avne spf 50 Noc: TWARZ:- olejek Hauszki na zmianę z Effaclarem SZYJA I DEKOLT: - Juwit na zmianę z emulsją Mustela - pod oczy dodatkowo chojnie Juwit albo AG Clinique'a przy Musteli Retinoidów aktualnie nie stosuję, buzia po 4 miesiacach Diacnealu ma dość. INNE: - żel do mycia buzi śp. Piękno Natury Kolastyny & Effaclar - płyn micelarny (Vichy lub Bioderma) - tonik Benzacne - krem antybakteryjny (kiedy trzeba) AA Young - glinka zielona Argiletz - ziemia wulaniczna - maseczka węglowa Pauli - maseczka nawilżająca Avene Edytowane przez Sandija Czas edycji: 2006-05-11 o 09:05 |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Sandijko-kolejne pytanie-ehh to przypomina 100 pytań do
![]() Juwit stosujesz dwa razy dziennie? 'Czysty' czy z dodatkami? |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Gość
|
Juwicik z dodatkami - wit. E i Q10.
Wit. C - na twarz raz dziennie (jako serum, Juwit mnie zapycha), na szyję i dekolt (Juwit)- przeważnie dwa razy dziennie, czasem zdradzam dla Mustelii. |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Jestem na forum od niedawna i od jakiegoś czasu przekopuje się przez te wszystkie filtry i kwasy i końca nie widać, ![]() Również zamierzam sie zakwaszać i filtrować ![]() Dooooobry pomysł miałas z tym tematem!! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:56.