![]() |
#331 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Seboradin - wątek zbiorczy
Składy Seboradinu do tłustych i tego do suchych sa podobne, oba maja wyciag z czarnej rzepy i olej recynowy i... alkohol, duzo alkoholu ! Powiedzcie nie robi on Wam krzywdy ? Ja mam lotion do wlosow suchych i chyba przez alkohol jakos wlosy wydaja mi sie jeszcze gorsze, tzn glownie chodzi o puszenie sie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#332 |
Wtajemniczenie
|
Bulba1 - masz rację. Lotiony mają dużo alkoholu i ftalatów - substancji niekorzystnych. Jednak szampon i balsam do włosów suchych i zniszczonych mają bardzo ładne składy.
![]() |
#333 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Alkohol ma podobno za zadanie zwiększyć wchłanianie substancji odżywczych w skórę głowy, dlatego zastosowano go w Seboradinie. Hiihi, powąchałam moją poduszkę - przesiąkła zapachem Seboradinu, nawet ładnie pachnie. Mnie ten zapach kojarzy się z jakąś maścią, którą mama smarowała mi plecy w czasie przeziębienia, jak byłam mała ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#334 |
Zakorzenienie
|
W sposobie uzytkowania niby jest napisane, zeby nakladac lotion na cala dlugosc wlosow, ja tego nawet nie robilam, tyle ze w przypadku moich wlosow wrecz niemozliwe jest by dotrzec tylko do skory glowy bo mam je bardzo geste i grube.
Niestety wolno rosną, zapuszczam je i zapuszczam i tyle to juz trwa, ze jak doczytalam o Waszych osiagach to polecialam i go kupilam, no ale wlasnie siano mi sie robi ech ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#335 |
Zakorzenienie
|
Moja maska Dermaglin się kończy więc postanowiłam kupic Seboradin. Chcę lotion do przetłuszczających się. Zobaczymy jak się sprawdzi. Narazie zabieram się za czytanie watku.
![]() |
![]() |
#336 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zresztą wszystkie Wizażanki też nakładają tylko na skalp. Możesz spróbować nakładać palcami, albo tak jak ja - psikać, przykładając atomozer do skóry głowy. Włosy przy skórze mogą się minimalnie zmoczyć, ale to już mniejszy problem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#337 |
Raczkowanie
|
Wiecie co, ja ma jeszcze stary Seboradin w tej przezroczystej butelce ( odkrylam wczoraj poł butelki u mamy,wiec go zwinęlam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#338 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wczoraj wypróbowałam ten sposób i jestem zadowolona. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#339 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziś wypróbuję ten sposób z miseczką bo dotychczas wlewałam niewielką ilość Seboradinu do kieliszka, maczałam dwa palce i smarowałam Lepek. Myślę że z miseczką będzie jeszcze lepiej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#340 |
Raczkowanie
|
Anekss, aanika- koniecznie napiszcie jak wam poszło
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#341 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#342 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#343 |
Raczkowanie
|
No to ciesze sie, ze metoda dziala
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#344 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#345 |
po prostu Łinli
|
kupiłam lotion. Faktycznie ma chyba dużo alkoholu, w ogóle go nie czuję-mam wrażenie ze natychmiast wyparowuje
![]() powiedzcie mi, dlaczego nakladacie go na noc i potem zmywacie? ![]()
![]() |
#346 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#347 |
Zakorzenienie
|
Ja metodę miseczkową (a właściwie w moim przypadku spodeczkową
![]() Bo nie podoba się nam zapach seboradinu, a chcemy żeby działał jak najdłużej, więc nakładamy go na noc, a rano myjemy włosy. Co prawda ja już tak nie robię, nakładam po myciu i trzymam do następnego, ale osobom o wrażliwym powonieniu polecam właśnie wcieranie seboradinu na noc. A tym mniej wrażliwym po myciu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#348 | |
po prostu Łinli
|
Cytat:
![]() ![]() dzięki za opdowiedź ![]()
![]() |
![]() |
#349 |
Zakorzenienie
|
Ja tam nakładam po myciu, wydaje mi się, że ten zapach szybko się ulatnia i otoczenie go nie czuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#350 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#351 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny napiszcie cos pocieszającego! Po jakim czasie stosowania kuracji seboradinem zauwazyłyscie efekty, no i jakie? Nowe włoski wszedzie? Czy tylko w miejscach przerzedzonych? No i czy dla utrwalenie tychze efektow nadal uzywacie lotionu?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#352 |
Zadomowienie
|
Poradźcie mi proszę, który seboradin wybrać: niger do przetłuszczających się czy regenerujący do suchych?
Moje włosy są zniszczone - nie wiem czym, bo nie suszę suszarką, nie farbuję chemią, nie prostuję, nie męczę lakierami etc. Tzn. końcówki mam wiecznie zniszczone, rozdwojone, łamiące a u nasady raczej tłuste, ze skłonnością do łupieżu. Myję co drugi dzień. Wypadają mi od zawsze. Nie mogę wyhodować długich (sięgają mi obecnie - i zwykle - ramion), bo się łamią końcówki, które czasem podcinam z tego powodu a czasem nie. Ostatnio stosowałam WAX, a odkąd się skończył włosy bardzo podupadły, są matowe, niesforne, sianowate zamiast kręcone. Reasumując: u nasady tłustawe a niżej sztywne i suche. Wydaje mi się, że ta odżywka regenerująca do suchych byłaby odpowiednia, ale może się mylę? Nie znam tego specyfiku z autopsji. Poza tym zdecydowanie lepsze ma recenzje ta wersja Seboradinu, ale wiem, że nie powinnam się tym kierować, tylko typem swoich włosów. Pomóżcie mi wybrać, proszę!!!!!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#353 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#354 |
Zadomowienie
|
Masz rację! To spustoszenie trwa już długie lata, ja podejrzewam, że to problemy hormonalne, ale jak narazie nikt mi w tej sprawie nie pomógł, tzn. żaden lekarz a ja radzę sobie od czasu do czasu preparatami witaminowymi i środkami do stosowania zewnętrznego. Troszkę to pomaga, ale wiem, że to niesprawiedliwe, żeby mieć takie problemy z włosami.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#355 |
Przyczajenie
|
Hej!
Powiedźcie mi coś na temat tego Sebadinu, bo juz się pogubiłam. 1) To balsam, maseczka czy co? 2) Jak się go stosuje? tz. nakłada jak odzywkę i spłukuje, czy na gorąco 3) Według producenta i Was jak działa na włosy? tz. odbudowuje, regeneruje, przyspiesza porost itd. Mam bardzo zniszczone włosy. Fryzjer powiedział, że przegrzane. Używam suszarki i prostownicy. Miałam ciemne włosy ale od jakiś sześciu lat farbuje na blond. Muszę je gruntownie odbudować. Podziała? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#356 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na regenerację polecam raczej inne produkty. Przeczytaj to, powinnaś tu znaleźć parę przydatnych rad: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=250381 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#357 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A odnośnie badań to idź do ginekologa albo lekarza 1 kontaktu (ew dermatologa) i nie wyjdź, aż CI któryś nie da skierowania na pełne badania! Jakby to było bezpodstawne, to mogliby mieć jakieś "ale", lecz w takim przypadku powinni dać bez problemu. Powodzenia ![]() Edit: Też zauważyłam, że Niger przyspiesza przetłuszczanie się moich włosów ![]() Edytowane przez telbuh Czas edycji: 2009-03-03 o 20:04 Powód: dopisek |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#358 |
Raczkowanie
|
I co jak postepy w kuracji Seboradinem? Ja poki co oprocz podniesienia włosów u nasady, to nie widze zadnych nowych igielek
![]() A jak Wasze efekty? Podzielcie sie wrazeniami! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#359 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#360 |
Zakorzenienie
|
Ja też mam ostatnio takie wrażenie. Używam go od 3 tygodni i nie zauważyłam jeszcze żadnych efektów (może to jeszcze za wcześnie). I wydaje mi się, że mój skalp się nieco przesuszył, ale nie wiem czy to od szamponu czy Seboradinu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:57.