|
|
#1381 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pytanie o staż - wątek zbiorczy
Cytat:
|
|
|
|
|
#1382 |
|
Raczkowanie
|
Ja już jestem od jakiegoś czasu na stażu i powiem szczerze, że jest w miare ok. Owszem jestem zaganiana do czarnej roboty,ale od tego własnie tam są stażyści
![]() Mam pytanie co do sprawozdania ze stażu. Dostałam od UPU taką jakby tabelke w ktorej mam wypełnić jakie czynnosci wykonywalam w jakich okresach i zdobyte umiejetnosci . Zwiazku z tym mam pyt: 1) Czy sprawozdanie wypełniam ja czy moj opiekun na stażu? 2)Jeżeli ja mam wypełnic to co mam tam wpisać, czy mogę wpisać w zdobytych umiejetnosciach: obsługa kserokopiarki? Bo w sumie nie wiele się nauczyłam, robie raczej rzeczy które może wykonywać przecietny niedoświadczony młody człowiek tj. układanie papierów, segregowanie czasopism, wkladanie masy pism do teczek, robienie kawy ![]() Kurcze i nie wiem co wpisać do tego sprawozdania, bo przeciez nie napisze że robiłam herbate i np. nosiłam papiery od pokoju do pokoju
|
|
|
|
#1383 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#1384 | |
|
Zakorzenienie
|
A ja bym wpisała to co faktycznie robiłam. Niech wiedza (mają na piśmie) co robią stażyści
Cytat:
|
|
#1385 |
|
Raczkowanie
|
A o robieniu napoi też mam pisać? Są dni kiedy tylko robie herbate lub kawe , 8 godzin non stop
|
|
|
|
#1386 |
|
Zakorzenienie
|
[1=d5e122ca61e6f552e62c3b0 63bbe18e6104816de_6588c60 1bcce8;6686410]Treść usunięta[/QUOTE]
to możesz mi napisać co robiłaś ? ja też pracuje z dziećmi dokładnie w przedszkolu.. i za niedługo kończe staż i nie wiem co napisać ![]() ratuj pozdrawiam
|
|
#1387 | ||
|
Zadomowienie
|
owi
Cytat:
![]() Jakos bardziej sklaniam sie ku stazowi ![]() Cytat:
Chociaz nie wiem moze sie myle, moze lepiej isc do pracy niz na staz.... ![]() Chcialabym sie jeszce zapytac Ciebie Ato77--- czy PUP-y z reguly odpowiadaja bez zwloki na wnioski pracodawcow ubiegajacych sie o fundusze na staze czy tez wykorzystuja maksymalnie okres 30 dni na odpowiedz?
|
|
#1388 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#1389 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1390 |
|
Raczkowanie
|
[1=d5e122ca61e6f552e62c3b0 63bbe18e6104816de_6588c60 1bcce8;6696242]Treść usunięta[/QUOTE]
Tak , mam staż w Urzędzie Miasta. Owszem czasem dadzą mi jakieś ambitniejsze zadanie , nauczą czegoś nowego, pokażą itp. Ale większość czasu jestem typowym gońcem od pokoju do pokoju, bufetową od robienia kawy z mleczkiem i kserowaniu tony papierzysk ![]() Na szczęście fajnych ludzi poznałam w tym Urzędzie i miło spędza mi się czas Ale nauczenie się czegoś nowego, doświadczenie- bezcenne
|
|
|
|
#1391 |
|
BAN stały
|
Ja właśnie złożyłam podanie o staż w poradni psychologiczno- pedagogicznej i mam nadzieje ze mnie przyjmą.
A w Urzedzie Miasta moze każdy ubiegać sie o staż?? |
|
|
|
#1392 |
|
Zakorzenienie
|
Tak - najlepiej na podaniu napisać w którym Wydziale by Cie interesował staż. Ale jeśli beda kogoś potrezbowac w inym Wydziale to tez sie zgłosza do Ciebie
Ja hciałam w Wydziale Ochrony Srodowiska i Gospodarki Komunalnej, a zadzwonili z propozycją stazu w Wydziale Komunikacji(ale odmówiłam, bo już wcześniej przyjełam staż w Urzedzie Skarbowym)
|
#1393 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1394 |
|
Zakorzenienie
|
Po pierwsze - musisz być zarejestrowana w Urzedzie Pracy jako bezrobotna.
W trakcie studiów CHYBA nie można tego zrobic (pisze CHYBA, bo nie wiem dokładnie.) - najlpiej sprawdz to na stronie urzedu pracy.
|
#1395 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Tam wiem, że trzeba byc zarejestrowanym, bo sama staram sie o staż w poradni. Dziękuje za informacje. |
|
|
|
|
#1396 |
|
Zakorzenienie
|
Aby odbyć staż wystarczy być zarejestrowanym w Urzędzie Pracy. Staż w UM może odbywać zarówno ktoś po liceum jak i po licencjacie czy też mgr.
|
#1397 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do urzędu miasta u nas nie chcą przyjmować z nieadekwatnym wykształceniem. Tzn. moja bratowa ma wykształcenie technika żywienia i na staż "za biurko" nie chcieli jej wziąć. Natomiast ja po finansach i bankowości jestem w poradni na stanowisku sekretarki i oprócz standardowych zadaniach którymi się zajmuje (organizowanie pracy pracownikom, umawianie dzieci, pisanie opinii itp") zajmuję się sprawami księgowymi (płatnik, przelewy, itp). Jednak kiedy miałam wypadek wykształcenie nie grało roli i w moim zastępstwie była dziewczyna studiująca ochrone środowiska. |
|
|
|
|
#1399 |
|
Przyczajenie
|
Witam!a ja Wam chciałam powiedzieć,że na mojej umowie jest,że dostanę 150% zasiłku dla bezrobnotnych.Czyli wniosek z tego taki, że jakaś podwyżka musiała być...Pozdrawiam
|
|
|
|
#1400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1401 |
|
Przyczajenie
|
Ja mój staż kończę jutro
i chciałam przedłużyć to przedłużyli mi o cały miesiąc a słyszałam ze najmniej mogą o 3 miesiące, nie wiem jak on na to patrzą i czemu tak krótko, chciałam dobić do roku bo i blisko mam i ludzie fajni i praca przyjemna, a tak to za miesiąc zostanę na lodzie i nie wiem czy będę mogła jeszcze jeden staż zacząć czy nie?? nie dość że podwyżki są nie sprawiedliwie rozdzielane to jeszcze nie podają jakichś konkretów dlaczego przedłużają akurat na tyle czasu tylko
|
|
|
|
#1402 |
|
Wtajemniczenie
|
Patrinka a nie ma możliwośći żeby Cie zatrudnili na umowe o pracę?
ja po długich poszukiwaniach wreszcie znalazłam oferte stażu w sklepie z męska odzieżą - garnitury itp, czy jako przeciętna dziewczyna coś powinnam wiedzieć na temat tych części garderoby? od pon mam 2 dni próbne i bardzo mi zależy na tym stazu może któraś z was pracowała na podobnym stanowisku? |
|
|
|
#1403 |
|
Przyczajenie
|
no niestety nie ma stanowiska na które mogłabym zostać przyjeta :/dzisiaj dzwoniłam do UP żeby spytać dlaczego tylko miesiąć? a babka mi powiedziała że nie mają finansów po czym dodała że po zakończeniu stażu będę mogłą się ubiegać o kolejny,<szok> najpierw mówi że nie ma kasy a potem o możliwości drugiego i to za tą wyższą stawkę, coś tu7 chyba nie gra, w poniedziałek idę tam podyskutować trochę na ten cudowny temat
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1404 |
|
Wtajemniczenie
|
rzeczywście cos tu zdrowo naciagne jest
|
|
|
|
#1405 |
|
Zakorzenienie
|
Czemu naciagane??
Mozesz się ubiegac a dostaniesz jesli znowu będzie kasa Wyrazisz ponowna chęc odbycia stazu, wpisza na listę i jak dostana pieniądze to cie powiadomią. Przewaznie w lipcu dostaja kolejny "rzut" pieniędzy
|
#1406 |
|
Wtajemniczenie
|
to moja opinia jest :P tu tylko jeden miesiąc bo kasy nie ma a zaraz proponuja kolejny staż
|
|
|
|
#1407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Np. ja zgłosiłam sie w listopadzie, powiedzieli ze nie mają kasy, ale jak dostaną to pójde na staż. "kto pierwszy ten lepszy" - lepiej sie wpisać na liste jak jeszcze kasy nie maja
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1408 |
|
Wtajemniczenie
|
Hosenko jesteś lepiej zorientowana
a ztym zeszytem to u mnie to nie działa, jestem tam wpisana od czerwca i nie dostałam ani jednego tel że jest oferta jakaś |
|
|
|
#1409 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A takie spekulacje są najfajniesze
|
||
|
|
|
#1410 |
|
Wtajemniczenie
|
Ata77 cos nie tak?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:14.

Niby przyjeli mnie na staz(skladalam kilka podan oprocz komendy), ale dopiero w poniedzialek wystosuja wniosek do PUP, a ten ma miesiac czasu na odpowiedz

Ja hciałam w Wydziale Ochrony Srodowiska i Gospodarki Komunalnej, a zadzwonili z propozycją stazu w Wydziale Komunikacji