Listopadowe Mamy 2016 cz.III II trymestr witamy, siły znowu mamy i mdłości żegnamy - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-09, 10:39   #1831
Listopadowaa
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowe Mamy 2016 cz.III II trymestr witamy, siły znowu mamy i mdłości żegn

Witam się w 17tc

Cytat:
Napisane przez paulinika Pokaż wiadomość
A my dzisiaj mamy 8-sma rocznice. Ja się zastanawiam jak mój mąż ze mną wytrzymał

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

Cytat:
Napisane przez teczowa dlolinka 21 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Dziewczyny czy już wszystko czują ruchy?
Ja wciąż nic nie czuję a jutro już zaczynam 18tc
Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-09, 10:42   #1832
Hosenka*
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowe Mamy 2016 cz.III II trymestr witamy, siły znowu mamy i mdłości żegn

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Ja też uwielbiam małosolne, głównie mojej mamy w ogóle to się zastanawiam, kiedy najlepszy czas na robienie ogórków małosolnych, kiszonych, dżemów i soków. Chcę na zimę własne przetwory zrobić.
Ale nie gadajcie o żarciu, tak mi się chce jeść a tu dieta

Niee przechodzi po chwili? I ważne, że nie boli!

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
Najlepiej, gdy owoce i warzywa są już tanie lub pojawiają się swoje w ogródku czy na działce.
Dżemy truskawkowe już mamy porobione - 20 słoików z truskawek od teściowej (na działce mamy młode krzaczki, więc jeszcze jest ich niewiele). Kacper bardzo polubił, a szkoda pakować w niego sklepowe.
Jak co roku będziemy robić soki z malin, agrestu, porzeczek, pigwy, do tego kompoty z jabłek i czerwonych porzeczek z agrestem. No i obowiązkowo zamrozimy bób, truskawki, maliny, borówki, natkę pietruszki i zrobimy ogórki kiszone (ogórki kupimy, bo nie sadziliśmy na działce).
Zamrożę też marchewkę, żeby taka swojska była dla maluszka jak zacznie już jeść takie rzeczy.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-09, 10:44   #1833
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
kurde, wiecie ze te alarmy bombowe byly nawet u nas w okolicznych gminach, w takich pipidowkach?! ja pierdziu! czlowiekowi bomba kojarzy sie z jakims zagramanicznym krajem itd no, ewentualnie mega wielkim miastem w Polsce a tu prosze, 7 km od nas cos czuje, ze dzis moze czekac nas probna ewakuacja

aaa, no i witam sie w 18 tyg
U nas też ogłosili alarm, ewakuowano Urząd Gminy i filę Sądu Rejonowego.

Cytat:
Napisane przez zielinka_87 Pokaż wiadomość
Ja ostatnio spedzilam na basenie 3 godziny. Tez na poczatku niepewnie sie czulam ale pozniej zapomnialam o swoich obawach i bylo super, przelamalam sie i nie mam juz oporow. Wrecz przeciwnie, planuje teraz na sobote lub niedziele powtorke.
Tylko tloku bym się wystrzegala zeby ktos przypadkiem plynac brzucha nie uderzyl.
Mam bardzo blisko basen, ale właśnie odstraszają mnie ludzie. Dużo razy ktoś minie kopnął przy mijaniu na torze, ale najbardziej wkurza mnie, że nie można normalnie kończąc długości zawrócić pod wodą, bo ludzie na końcówce toru po prostu zastawiają murek i gadają przez 10 minut. Stoją w wodzie grupkami i okazjonalnie pływają. Z basenu zrobiło się miejsce spotkań towarzyskich. Ludzie zabierają dzieci, które samopas skaczą z bocznego brzegu bezpośrednio na tory, nie patrząc czy ktoś płynie, czy nie.
No i laski pływające w pełnym makijażu, ledwo utrzymujące twarz nad powierzchnią wody przy pływaniu. Jest obowiązek skorzystania z prysznica przed wejściem do wody, ale niektórzy chyba nie uznają zmywania makijażu.
Stary 2016-06-09, 10:46   #1834
MajWija
Wtajemniczenie

A ja od wczoraj wyraźnie czuję macice...
Jest tak jakby obolała?
Troszkę mnie właśnie pobolewa, nie mocno, ale jednak ją odczuwam, a najbardziej przy gwałtownych ruchach i przy przeciąganiu, czy siadaniu/wstawaniu.
To chyba normalne, co?
Czy Wy macie tak, że w ogóle jej nie czujecie (podbrzusza)?
MajWija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-09, 10:47   #1835
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Cherry_24 Pokaż wiadomość
dziewczyny wiecie coś na temat materacy do łóżeczka ? Bo jak się naczytałam o robakach w materacu to zwątpiłam.
Ale że jak?
Stary 2016-06-09, 10:48   #1836
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez MajWija Pokaż wiadomość
Jest tak jakby obolała?
Troszkę mnie właśnie pobolewa, nie mocno, ale jednak ją odczuwam, a najbardziej przy gwałtownych ruchach i przy przeciąganiu, czy siadaniu/wstawaniu.
To chyba normalne, co?
ja czuję. Zwłaszcza jak chcę się z pleców odwrócić na boczek. I lepiej żebym spała na prawym bo na lewym wczoraj mnie tak zakłuło, że aż zajęczałam
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-09, 10:49   #1837
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulinika Pokaż wiadomość
Nie udało się. Jednak jutro skontaktuję sie adwokatem. Nie odpuszczę tak łatwo. On sie mnie zapytał Czy jakbyś miała te mdłości i wymioty a pomagało by Ci jedzenie paznokci albo wachanie stóp to też byś robiła?

Instagram

Stary 2016-06-09, 10:51   #1838
Coco_Blanco
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Do karmienia ma fajne i ładne firma Alles.
Używałaś? Ja właśnie się na nie będę czaić, tylko nie wiem jak z rozmiarami i czy rzeczywiście są takie ładne jak na zdjęciach?

Cytat:
dziewczyny wiecie coś na temat materacy do łóżeczka ? Bo jak się naczytałam o robakach w materacu to zwątpiłam.
O fak! właśnie doczytałam w necie. Ja miałam kokos-gryka Może przy drugim zainwestuję w lateksowy, bo przy Lili fundusze nie pozwalały. Fuuueee i teraz wszystko mnie swędzi...

Cytat:
Nie martw się na zapas. Mnie skóra piekła i swędziała przy naciąganiu a ani jednego rozstępa/u (?) nie mam, mimo, że z balsamowaniem bywało różnie.
Mnie też swędziała, ciągle drapałam się po brzuchu :P a rozstępów nie było.

Hosenka, Ty chyba w temacie obeznana Powiedz gdzie najlepiej zamówić olejek migdałowy?
Coco_Blanco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-09, 10:51   #1839
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sibbyl Pokaż wiadomość
Co do zabawek - ja nie widzę nic złego w zabawkach typu mop czy inne tego typu - jak się dziecię będzie chciało takim bawić, to dostanie, dlaczego nie nie zamierzam robić z córki kury domowej, ale jeśli będzie wolała mopa i wiadro od samochodów, to jakoś to przeżyję :-P zamierzam uczyć dzieci obowiązków domowych, bez względu na płeć - wtedy takie wiadro może się przydać jako narzędzie edukacyjne :-D
Do tej pory chyba najbardziej trafionym prezentem dla mojego syna był odkurzacz, który dostał pod choinkę Zaczął śmiać się i piszczeć jak wariat

Dzieci lubią naśladować dorosłych, więc takie zabawkowe sprzęty to naprawdę nic złego.

Instagram

Stary 2016-06-09, 10:53   #1840
Listopadowaa
Zakorzenienie

Też bym sobie zrobiła dzemy truskawkowe bo uwielbiam do gofrów czy naleśników. Czekam az troche truskakawki stanieją. Na dzialce mamy ale co dziennie to na 2,3 porcje ze smietaną starczają.
Hosenka a jak robisz takie dzemy, smażysz z cukrem czy jakos inaczej?
Dzisiaj na sniadanie zrobiłam nalesniki ze zblendowanymi truskawkami

W ogole coś humoru nie mam Chyba przez pogode, zimno dzisiaj i ciemno. TŻ wierci i hałasuje u góry, nie nawidzę jak dom sie trzęsie. W ogole obudzili mnie w domu o 5, nie moglam zasnąc, musiałam jesć, potem pospalam sobie jeszcze ze dwie godziny do 9.30...Marudna dzisiaj jestem, idę kawę sobie zrobić
Stary 2016-06-09, 10:59   #1841
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Dooti- slonce, ale Ty piszesz o przedszkolu w miescie, tak? Jak pisalam o przedszkolu w malej miejscowosci, a to roznica ;-) z reszta, miejscowosc miejscowosci nierowna, to samo z miastem. W jednych jest problem z przedszkolem, w innych nie ma. U nas na nasza miejscowosc sa ax dwa przedszkola, jest w czymm wybierac, miejsce znajdzie sie zawsze. Pisalam, ze dzieciakow mamy ogolnie w gminie bardzo malo, z roku na rok coraz mniej. Sa klasy w niektorych sxkolach po 4, cztery, osoby wiec nie ma sie co dziwic ze w przedszkolach wolne miejsca. Wytlumacxylam to wszystko w postach
A zeby was jesxcze dobic :-D to wam napisze, ze to prywatne przedszkole do ktorego chodzi Kuba kosztuje nas miesiecznie 280zl, jest czynne od 7.30 do 16.30 w tym 3 posilki :-D dodatkowy jednorazowy koszt to tylko podreczniki na poczatku roku a tak nic mnie juz nie interesi :-D
U nas tez mniej więcej tyle kosztuje przedszkole prywatne (choć są też i droższe, gdzie dzieci uczą się jazdy konnej czy inne cuda niewidy), więc niewiele drożej niż miejskie.

W godzinach otwarcia się wyrabiacie?

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
Też bym sobie zrobiła dzemy truskawkowe bo uwielbiam do gofrów czy naleśników. Czekam az troche truskakawki stanieją. Na dzialce mamy ale co dziennie to na 2,3 porcje ze smietaną starczają.
Hosenka a jak robisz takie dzemy, smażysz z cukrem czy jakos inaczej?
Dzisiaj na sniadanie zrobiłam nalesniki ze zblendowanymi truskawkami
Dżemy robi sie z dżem-fixem albo żel-fixem (w takich torebkach jak budyń czy kisiel). My akurat robiliśmy niskosłodzone z żel-fixem i na kilogram owoców (pierwszą turę blendowaliśmy, drugą gnietliśmy tłuczkiem do ziemniaków ) daje się 35g cukru i 1 torebkę żel-fixu. Ale to na każdym rodzaju (jest kilka) jest dokładny przepis - ile owoców, ile torebek, ile cukru, ile gotowania

Instagram

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2016-06-09 o 10:56
Stary 2016-06-09, 11:01   #1842
Cherry_24
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez patrycjazuzanna Pokaż wiadomość
Ale że jak?
Wpisz sobie w google - robaki w materacu jest tego cała masa, głównie w materacach gryka - kokos.

Edytowane przez Cherry_24
Czas edycji: 2016-06-09 o 11:04
Cherry_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-09, 11:02   #1843
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
Do tej pory chyba najbardziej trafionym prezentem dla mojego syna był odkurzacz, który dostał pod choinkę Zaczął śmiać się i piszczeć jak wariat

Dzieci lubią naśladować dorosłych, więc takie zabawkowe sprzęty to naprawdę nic złego.
Podobno plastikowe żelazko potrafi zdziałać cuda przy dziecku, które koniecznie chce pomóc mamusi przy prasowaniu. Dostaje swój bezpieczny sprzęt i jest spokój.
No ale profesjonalny zestaw sprzątający dla dziecka trochę mnie rozśmieszył, wcześniej nigdy nie widziałam mini wiadra z mopem oczywiście dorośli patrzą na to inaczej niż maluchy.
Stary 2016-06-09, 11:04   #1844
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez doooti Pokaż wiadomość
Pozazdrościć ale pewnie wiele zależy od rocznika tak pamietam jak pisałaś ale jeszcze ktoś pisał o dostaniu sie osobno 2,5 latków zamiast 3 latków do przedszkola z uwagi na osobna grupę - mega fajnie. Pewnie u Ciebie biją sie o dzieci skoro macie niedobór w klasach i każde dziecko na wagę złota
To ja pisałam
Świetnie się nam udało. Syn nie dostał się do miejskiego na naszym osiedlu, obdzwoniłam więc wszystkie w okolicy (tak do pół kilometra) i nigdzie miejsc. W końcu zadzwoniłam do prowadzonego przez siostry zakonne No i okazało się, że mają osobną grupę, bo nie chcą mieszać z trzylatkami. Niby różnica niewielka, ale jednak spora. Dyrektorka powiedziała, że 2,5 latki uczą innych rzeczy, bo nie każde umie się jeszcze ubrać, dobrze trzymać kubek, czy "sygnalizować potrzeby fizjologiczne".

Instagram

Stary 2016-06-09, 11:06   #1845
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
Wpisz sobie w google - robaki w materacu jest tego cała masa, głównie w materacach gryka - kokos.
faktycznie...
Myślałam że po prostu kupię jakiś lepszy materac w Ikei, ale to nie zastanawiałam się jeszcze nad tym.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-06-09, 11:09   #1846
Cherry_24
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez patrycjazuzanna Pokaż wiadomość
faktycznie...
Myślałam że po prostu kupię jakiś lepszy materac w Ikei, ale to nie zastanawiałam się jeszcze nad tym.
Na samą myśl robi mi się słabo. Teraz czytam o piankowych i lateksowych, wychodzi na to, że to prawie to samo.
Stary 2016-06-09, 11:10   #1847
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Kupiliśmy gryczano-kokosowy, bez robali

Instagram

Stary 2016-06-09, 11:13   #1848
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
U nas tez mniej więcej tyle kosztuje przedszkole prywatne (choć są też i droższe, gdzie dzieci uczą się jazdy konnej czy inne cuda niewidy), więc niewiele drożej niż miejskie.

W godzinach otwarcia się wyrabiacie?

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

Dżemy robi sie z dżem-fixem albo żel-fixem (w takich torebkach jak budyń czy kisiel). My akurat robiliśmy niskosłodzone z żel-fixem i na kilogram owoców (pierwszą turę blendowaliśmy, drugą gnietliśmy tłuczkiem do ziemniaków ) daje się 35g cukru i 1 torebkę żel-fixu. Ale to na każdym rodzaju (jest kilka) jest dokładny przepis - ile owoców, ile torebek, ile cukru, ile gotowania
Dzieki Ja kiedyś robiłam dzemy z brzoskwini z takim cukrem zelującym. Nie wiem jak to sie nazywa fachowo Ale wyszły za slodkie. Ja lubię wszystko niskoslodzone. Mi najlepiej takie zwykle smaozne smakują, ale to roboty i chyba wiecej owoców idzie wtedy. Z truskawek nigdy jeszcze nie robiłąm zadnych przetworów, piłam chyba tylko kompoty i uwielbiam. Od lat mama już nie robi. Kompoty chyba tez zrobie w sloiki
U mnie truskawki po 5 i 7, te tansze to jakis gorszy gatunek. Poczekam jak beda jeszcze troszke tansze,
Stary 2016-06-09, 11:14   #1849
doooti
Zadomowienie

Cytat:
To ja pisałam
Świetnie się nam udało. Syn nie dostał się do miejskiego na naszym osiedlu, obdzwoniłam więc wszystkie w okolicy (tak do pół kilometra) i nigdzie miejsc. W końcu zadzwoniłam do prowadzonego przez siostry zakonne No i okazało się, że mają osobną grupę, bo nie chcą mieszać z trzylatkami. Niby różnica niewielka, ale jednak spora. Dyrektorka powiedziała, że 2,5 latki uczą innych rzeczy, bo nie każde umie się jeszcze ubrać, dobrze trzymać kubek, czy "sygnalizować potrzeby fizjologiczne".
właśnie mi przypomniałaś jak byłam mniejsza i często przychodziłam do mamy do przedszkola ją odwiedzić w pracy i zawsze tam były takie słodziaki w grupie krasnalków i takie nieporadne ogólnie to ona uczy starsze dzieci 5-6 lat ale czasami ma dyżury w tych maluszkach to śmiechu tyle, bo czasami jedno zabierze ciuszki drugiego i się w nie ubierze, albo pomylą buciki założą jedne swoje, drugie kolegi
doooti jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-06-09, 11:15   #1850
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Coco_Blanco Pokaż wiadomość
Używałaś? Ja właśnie się na nie będę czaić, tylko nie wiem jak z rozmiarami i czy rzeczywiście są takie ładne jak na zdjęciach?

Hosenka, Ty chyba w temacie obeznana Powiedz gdzie najlepiej zamówić olejek migdałowy?
Mam jeden z Allesa i byłam zadowolona. Co prawda nie lubię takich szmacianych stanikow, wolę usztywniane, ale przy karmieniu dobrze się spisywał. Jak nie szykowało sie karmienie czy odciąganie to nosiłam inne staniki.

Co do oleju to kupisz w sklepie zielarskim.

Instagram

Stary 2016-06-09, 11:16   #1851
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Na samą myśl robi mi się słabo. Teraz czytam o piankowych i lateksowych, wychodzi na to, że to prawie to samo.
to jaki w końcu najlepszy bez robali?
Stary 2016-06-09, 11:18   #1852
Cherry_24
Wtajemniczenie

Cytat:
Kupiliśmy gryczano-kokosowy, bez robali
No to masz szczęście. Materac z lateksu albo z dobrej jakości pianki to spory wydatek...i bądź człowieku mądry.
Stary 2016-06-09, 11:18   #1853
Coco_Blanco
Raczkowanie

Cytat:
Moja Lila 2 lata na takim spała i chociaż nigdy nie zauważyłam żadnych ugryzień to właśnie postanowiłam kupić lateksowy dla drugiej dzidzi!!!
Aż mnie ciary przechodzą. Nienawidzę łażących robali, jak coś na mnie wlezie to mam napad paniki i płaczę jak małe dziecko
Stary 2016-06-09, 11:19   #1854
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Dzieki Ja kiedyś robiłam dzemy z brzoskwini z takim cukrem zelującym. Nie wiem jak to sie nazywa fachowo Ale wyszły za slodkie. Ja lubię wszystko niskoslodzone. Mi najlepiej takie zwykle smaozne smakują, ale to roboty i chyba wiecej owoców idzie wtedy. Z truskawek nigdy jeszcze nie robiłąm zadnych przetworów, piłam chyba tylko kompoty i uwielbiam. Od lat mama już nie robi. Kompoty chyba tez zrobie w sloiki
U mnie truskawki po 5 i 7, te tansze to jakis gorszy gatunek. Poczekam jak beda jeszcze troszke tansze,
2 lata temu robiłam brzoskwinie zupełnie bez cukru. Tylko smażyłam, a potem pasteryzowałam. Potem pomyślałam, że jak bez cukru to mogą się popsuć, ale nie. Parę miesiecy temu znalazłam jeszcze jeden słoik i wszystko z nimi ok - Kacper zjadł z makaronem czy naleśnikami aż mu się uszy trzęsły.4

I jabłka smażone koniecznie musimy zrobić - na szybki obiad do makaronu, naleśników, ryżu są idealne.

Instagram

Stary 2016-06-09, 11:20   #1855
Cherry_24
Wtajemniczenie

Cytat:
to jaki w końcu najlepszy bez robali?
Lateks lub pianka termoelastyczna - najlepsze ale drogie i to bardzo a jeśli nie chcemy wydawać dużo pieniędzy ale nie mieć robali i dodatkowo mieć całkiem dobry materac z pianki poliuretanowej.
Stary 2016-06-09, 11:21   #1856
desire87
Zadomowienie

my zamawialiśmy ostatnio na allegro lateksowo piankowy właśnie, taki dostosowujacy się do ciała. Bardzo wygodny. Cena bardzo przystępna. Dużo taniej niż w ikei itp. A ikea w ogóle nie ma dużych rozmiarów materacy w ofercie
desire87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-09, 11:24   #1857
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
2 lata temu robiłam brzoskwinie zupełnie bez cukru. Tylko smażyłam, a potem pasteryzowałam. Potem pomyślałam, że jak bez cukru to mogą się popsuć, ale nie. Parę miesiecy temu znalazłam jeszcze jeden słoik i wszystko z nimi ok - Kacper zjadł z makaronem czy naleśnikami aż mu się uszy trzęsły.4

I jabłka smażone koniecznie musimy zrobić - na szybki obiad do makaronu, naleśników, ryżu są idealne.
Myślisz, ze slodkie mi wyszly bo brzoskwinia sama w sobie jest slodka? Bo mielismy wtedy bardzo dojrzale az rozpływały sie w rękach, do dzisiaj mam pare sloików i wrecz są wodniste Z truskawkami nie wyjdzie sam cukier?
Stary 2016-06-09, 11:25   #1858
Coco_Blanco
Raczkowanie

Cytat:
Mam jeden z Allesa i byłam zadowolona. Co prawda nie lubię takich szmacianych stanikow, wolę usztywniane, ale przy karmieniu dobrze się spisywał. Jak nie szykowało sie karmienie czy odciąganie to nosiłam inne staniki.

Co do oleju to kupisz w sklepie zielarskim.
Szmacianych? Kurde po zdjęciach myślałam, że one takie lekko usztywniane są
Dobrze, że rodzimy późną jesienią. Łatwiej będzie ukryć pod ubraniami te sexy staniory wypchane wkładkami laktacyjnymi

I dzięki, ale nie wiem czy w moim mieście jest coś takiego jak sklep zielarski muszę poszukać
Stary 2016-06-09, 11:26   #1859
Cherry_24
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Coco_Blanco Pokaż wiadomość
Moja Lila 2 lata na takim spała i chociaż nigdy nie zauważyłam żadnych ugryzień to właśnie postanowiłam kupić lateksowy dla drugiej dzidzi!!!
Aż mnie ciary przechodzą. Nienawidzę łażących robali, jak coś na mnie wlezie to mam napad paniki i płaczę jak małe dziecko
myślę, że powodem tych robali jest to, że materac jest z naturalnych elementów, jest wilgotno, ciepło to robalom idealnie pasuje żeby kolonie zakładać
Stary 2016-06-09, 11:26   #1860
geosmina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MajWija Pokaż wiadomość
Jest tak jakby obolała?
To chyba normalne, co?
Normalne i potem coraz bardziej ją czuć. Mnie od jakiegoś czasu dość mocno brzuch swędzi, smaruję się obowiązkowo wieczorem, ale w pierwszej ciąży też tak miałam i ani jednego rozstępa, a używałam tylko najzwyklejszych drogeryjnych balsamów nawilżających. Oby tym razem też tak było.

Jeśli chodzi o przedszkola to u mnie w mieście dużo osób składało papiery do kilku przedszkoli, dostawali się do wszystkich, a potem wybierali jedno a z reszty rezygnowali i miejsca się we wrześniu robiły same. Ja fartem od ręki jakoś w wakacje dostałam się do jedynego które wyskoczyło w necie że ma wolne miejsca, a to dlatego że otwierało się dopiero od września. I to jest publiczne przedszkole prowadzone przez osobę prywatną, anglojęzyczne i malutkie, fajnie jest 😊 płacę koło 300 zł za msc, otwarte 7-17, do 12 za darmo, każda kolejna godzina 1 zł, plus wyżywienie na dzień (4 posiłki) 13 zł.

Piszę z telefonu-pozdro szejset

"Zenek, co ty jakiś nie w sosie jesteś? Może zjadłbyś jakichś pierożków babcinych?"
geosmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości