Listopadowe Mamy 2016 cz.III II trymestr witamy, siły znowu mamy i mdłości żegnamy - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-14, 08:56   #2551
sosowhat
Wtajemniczenie

Dot.: Listopadowe Mamy 2016 cz.III II trymestr witamy, siły znowu mamy i mdłości żegn

Cytat:
Napisane przez Cherry_24 Pokaż wiadomość
spoko dasz rade my mieliśmy tydzień po ślubie egzaminy na aplikację adwokacką i daliśmy radę a jeszcze po drodze był pelner

oj wolałabym później o tydzień ! a nie dzien przed i dzien po... xD jeszcze mi gigantyczny pryszcz wyskoczył pod okiem... co za życie
sosowhat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-14, 08:56   #2552
desire87
Zadomowienie

Dot.: Listopadowe Mamy 2016 cz.III II trymestr witamy, siły znowu mamy i mdłości żegn

Cytat:
spoko dasz rade my mieliśmy tydzień po ślubie egzaminy na aplikację adwokacką i daliśmy radę a jeszcze po drodze był pelner
my mieliśmy 2 dni przed ślubem ostatni egzamin na aplikacji :P
desire87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-14, 08:59   #2553
Cherry_24
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez desire87 Pokaż wiadomość
helllooooo

wiecie co, byłam w weekend u znajomych. Mają 2,5 miesieczne bejbe. Dostałam od nich reklamówkę ciuchów - częściowo nowych bo mały juz się nie mieści w rozmiary 56 a czasem nawet 62 mimo, że duży to on nie jest
dlatego przestaję kupować cokolwiek w rozmiarach do 62 bo szkoda kasy na miesiąc... wystarczy mi to co mam. No chyba, że trafi się coś EXTRA teraz będę patrzeć raczej na 68, wyjątkowo 62 bo takie to już kilka miesięcy ponosi
ja kupuje od 62 w górę, bo wiem, że z tych pierwszych wyrośnie szybko, dostanę sporo ubrań po innej dziewczynce, no i te większe to już dłużej będzie nosiła bo nie będzie aż tak szybko rosła, choć i tak przy dziecku to jest chwila.
Cherry_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-14, 09:00   #2554
KarolinaNL
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bluesberry Pokaż wiadomość
A własnie, co do wanienki. Stabilna jest na takim stojaku ?
Przy pierwszym synu tez mielismy na stojaku i byla bardzo stabilna. Ale musi byc stojak z kompletu do wanienki bo wtedy jak klocki ze soba pasuja i nic sie nie gibie tylko rowno i mocno stoi.
KarolinaNL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-14, 09:00   #2555
Cherry_24
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez desire87 Pokaż wiadomość
my mieliśmy 2 dni przed ślubem ostatni egzamin na aplikacji :P
jak się chce to się da. My się baliśmy, że egzamin będzie w dniu ślubu ale uffff całe szczęście nie
Stary 2016-06-14, 09:01   #2556
domek_z_piernika
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sosowhat Pokaż wiadomość
oj wolałabym później o tydzień ! a nie dzien przed i dzien po... xD jeszcze mi gigantyczny pryszcz wyskoczył pod okiem... co za życie
z pryszczami tak już bywa, że z reguły pojawiaja się w najgorszym możliwym momencie.
Na pocieszenie powiem ci, że ja się cieszyłam bo miałam być akurat w połowie cyklu na swoim ślubie. Okres jak w zegarku cały czas i ten jeden wcześniej się przesunął o 2 tygodnie! A kolejny oczywiście znowu jak w zegarku i dzień przed ślubem dostałam... No i jakoś trzeba było sobie radzić Więc pryszcz, to pryszcz
domek_z_piernika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-14, 09:05   #2557
Cherry_24
Wtajemniczenie

Cytat:
masz aloesa ? smaruj jak masz sokiem, złagodzi pryszcza albo trybiotykiem bo i też powinien znikać mi się robił przed ślubem sis i aloes dał rade.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-06-14, 09:07   #2558
sosowhat
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez domek_z_piernika Pokaż wiadomość
z pryszczami tak już bywa, że z reguły pojawiaja się w najgorszym możliwym momencie.
Na pocieszenie powiem ci, że ja się cieszyłam bo miałam być akurat w połowie cyklu na swoim ślubie. Okres jak w zegarku cały czas i ten jeden wcześniej się przesunął o 2 tygodnie! A kolejny oczywiście znowu jak w zegarku i dzień przed ślubem dostałam... No i jakoś trzeba było sobie radzić Więc pryszcz, to pryszcz

No to w sumie pryszcz to pikuś... ale okresu nie widać a pryszcza tak haha ma jeszcze 4 dni zeby zejsc.

Cherry nie mam aloesa- smawowalam takim sztyftem wysuszajacym na pryszcze. Zazwyczaj pomagał

Ja wanienkę na pewno kupię, ale zwykłą, bez stojaka. Zawsze moge postawić na łóżko, pralkę, stół i też bedzie wyżej. A przewijak prawdopodobnie dostanę praktycznie nówkę od szwagierki, a sama to nie wiem czy bym kupowała... Jakoś wydaje mi się że on akurat bardzo krótko posłuży, a i tak w ciągu dnia przewijać będę tam gdzie bede przebywać, czyli w salonie. No ale wyjdzie w praniu jak wszystko.

Edytowane przez sosowhat
Czas edycji: 2016-06-14 o 09:08
Stary 2016-06-14, 09:13   #2559
domek_z_piernika
Zadomowienie

Cytat:
No to w sumie pryszcz to pikuś... ale okresu nie widać a pryszcza tak haha ma jeszcze 4 dni zeby zejsc.

Cherry nie mam aloesa- smawowalam takim sztyftem wysuszajacym na pryszcze. Zazwyczaj pomagał
no w sumie tak. Dobry korektor i podkład i powinno być ok
Chociaż ja się tak nafaszerowałam lekami przeciwbólowymi, że dało się znieść. Aczkolwiek "przebieranie się" by przypadkiem sukni nie pobrudzić to też był nie lada wyczyn. Dlatego uważam, że warto mieć świadkową która nawet w tak awaryjnych sytuacjach będzie pomocna
Stary 2016-06-14, 09:15   #2560
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaNL Pokaż wiadomość
Przy pierwszym synu tez mielismy na stojaku i byla bardzo stabilna. Ale musi byc stojak z kompletu do wanienki bo wtedy jak klocki ze soba pasuja i nic sie nie gibie tylko rowno i mocno stoi.
rozumiem, dzięki
Cytat:
jak się chce to się da. My się baliśmy, że egzamin będzie w dniu ślubu ale uffff całe szczęście nie
Jakbyście tak wpadli z tż w kiecy ślubnej i garniaku na egzamin to mogłoby być całkiem ciekawie
bluesberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-14, 09:16   #2561
sosowhat
Wtajemniczenie

Cytat:
no w sumie tak. Dobry korektor i podkład i powinno być ok
Chociaż ja się tak nafaszerowałam lekami przeciwbólowymi, że dało się znieść. Aczkolwiek "przebieranie się" by przypadkiem sukni nie pobrudzić to też był nie lada wyczyn. Dlatego uważam, że warto mieć świadkową która nawet w tak awaryjnych sytuacjach będzie pomocna

ej faktycznie pod względem przebierania się nie pomyslalam... to dobrze że bez "wpadki" się udało !
Stary 2016-06-14, 09:18   #2562
domek_z_piernika
Zadomowienie

Cytat:
wiem że niektórzy rezygnują ze stojaka i stawiają wanienke np na podłodze czy coś. Ale na samą myśl mnie nogi i kręgosłup bolą. Dobrze wiedzieć, że to w miarę stabilne jest i smiało można kupować
Stary 2016-06-14, 09:21   #2563
Cherry_24
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bluesberry Pokaż wiadomość
rozumiem, dzięki

Jakbyście tak wpadli z tż w kiecy ślubnej i garniaku na egzamin to mogłoby być całkiem ciekawie
noooo i jeszcze kamera i zdjęcia na pamiątkę

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

Cytat:
ej faktycznie pod względem przebierania się nie pomyslalam... to dobrze że bez "wpadki" się udało !
ja od chwili kiedy miałam suknię na sobie aż do końca wesela nie poszłam ani razu do toalety !!! Były takie emocje, że nawet mi się nie chciało
Stary 2016-06-14, 09:28   #2564
konwalia39
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MajWija Pokaż wiadomość
Nie wiedziałam, że Kappahl ma takie ładne ciuszki niemowlęce
Składam dzisiaj zamówienie

Orientuję się ktoś, jak jest ze zwrotami u nich?
Bo zrobię zakupy troszkę też pod chłopaka i w razie W oddałabym.
A co kupujesz? Ładne ale drogie,przydałaby się jakaś promocja
konwalia39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-14, 09:37   #2565
Listopadowaa
Zakorzenienie

Hey

Ale wam zazdroszczę, zę znacie pleć ze już kupujecie ubranka. Wczoraj byłam na zakupach, weszłam do reserved ale nic nie bylo przecenione, popatrzyłam sobie. Na nic sie nie skusiłam.
Potem weszłam do h&m i oczywiście tz z pretensjami do mnie ze na dziecięcy idę Na razie sobie to tlumacze ze płci nie znamy i dlatego tz tak reguje, ale jak poznieje bedzie sie tak samo zachowywał to nie ręcze za siebie, awantura będzie
Zazdroszcze wam, ze wasi tezeci z takim entuzjazmem podchodzą do tego wszystkiego, oglądają wózki i wybierają ubranka a mój nawet nie chce patrzeć
Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-14, 09:41   #2566
Cherry_24
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
Hey

Ale wam zazdroszczę, zę znacie pleć ze już kupujecie ubranka. Wczoraj byłam na zakupach, weszłam do reserved ale nic nie bylo przecenione, popatrzyłam sobie. Na nic sie nie skusiłam.
Potem weszłam do h&m i oczywiście tz z pretensjami do mnie ze na dziecięcy idę Na razie sobie to tlumacze ze płci nie znamy i dlatego tz tak reguje, ale jak poznieje bedzie sie tak samo zachowywał to nie ręcze za siebie, awantura będzie
Zazdroszcze wam, ze wasi tezeci z takim entuzjazmem podchodzą do tego wszystkiego, oglądają wózki i wybierają ubranka a mój nawet nie chce patrzeć
Mój też nie miał ochoty chodzić po sklepach, od momentu kiedy wie, że to na Zosię czekamy sam ogląda i cieszy się kiedy jej coś kupujemy. Troszkę mnie hamuje bo wie, że ja wydam zaraz całą kasę ale generalnie sam patrzy i wybiera.
Stary 2016-06-14, 09:42   #2567
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed
Konto usunięte

Cytat:
Mój się uparł, że zakupy w sierpniu dopiero. Ostatnio jak byliśmy w h&m na dziale dziecięcym to nie pozwolił mi nic kupić bo ''jak kupisz jedno to potem następne i następne''

dzień dobry
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-14, 09:46   #2568
MajWija
Wtajemniczenie

Zamówienie w Kappahl zrobione
Zamówiłam body i spodenki, na chłopaka już, ale w razie co można oddać w dowolnym sklepie stacjonarnym

Idę sprzątać
MajWija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-14, 09:48   #2569
Listopadowaa
Zakorzenienie

za dwa i pół tygodnia mam wizytę i mam nadzieję, ze poznam płeć. Potem połówkowe to już na 100% muszę wiedzieć wogole musze zadzwonić do lekearza, zeby nie okazało sie, że ma urlop
Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-06-14, 09:50   #2570
doooti
Zadomowienie

Listopadowe Mamy 2016 cz.III II trymestr witamy, siły znowu mamy i mdłości żegnamy

Mój tez mnie pyta czy czasami to dziecko nie urodzi sie ze miesiąc albo dwa ze juz chce cos kupować :P ale jak juz drugi raz potwierdziliśmy płeć to stwierdził ze mogę kupować bo i tak nie mam co robić a tak to sie czymś zajmę. Ale mam jakos wyrzuty sumienia jak za dużo chce kupić. Zrobiłam sobie mniej wiecej budżet na to wszystko ale bez samych ubranek mi wyszło z 7 tys :/ sam wózek i łóżeczko to połowa tego przecież.. A liczyłam póki co wózek, mebelki, koce i rzeczy do łóżeczka.. Pewnie z ubrankami, kosmetykami, laktatorami, rzeczami nieprzewidywalnymi wyjdzie niezła suma..

Edytowane przez doooti
Czas edycji: 2016-06-14 o 09:52
doooti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-14, 09:51   #2571
jalouse
Wtajemniczenie

Cytat:
Dokladnie, i ogolnie ciezko zalozyc takie niedrapki niemowlakowi ciekawe jakie beda te materialy po praniu. Ja do tej pory jak kupuje cos synowi to zdarza sie ze material super jak nowo zakupione jest a po praniu juz nie wyglada najlepiej. Ja bylam zadowolona z ubranek z h&m i c&a bo po praniu zawsze byly ok i kolor tez zostawal.
Po praniu nic się nie kulkuje, ani blaknie.

Cytat:
Napisane przez zielinka_87 Pokaż wiadomość
Serio myslisz ze bedziesz z nia drałowac? Ja bym może na poczatku tak sie.zaparla i robila a potem by mi sie nie.chcialo.
Nie kupuje zadnego przewijaka na ten moment. Na lozku bede przebierac
Nie kupowałam przewijaka, dostalismy jak mała miała kilka miesięcy. Wolałam i tak na kanapie, czy dywanie, tam gdzie akurat bylam. Plecy nie bolaly, bo siedzialam, jak stałam zgieta na dzieckiem, to dopiero bolało.

Cytat:

Ja wanienkę na pewno kupię, ale zwykłą, bez stojaka. Zawsze moge postawić na łóżko, pralkę, stół i też bedzie wyżej. A przewijak prawdopodobnie dostanę praktycznie nówkę od szwagierki, a sama to nie wiem czy bym kupowała... Jakoś wydaje mi się że on akurat bardzo krótko posłuży, a i tak w ciągu dnia przewijać będę tam gdzie bede przebywać, czyli w salonie. No ale wyjdzie w praniu jak wszystko.
Dobra makijazystka, ewentualnie korektor i nie będzie widać.

Cytat:
wiem że niektórzy rezygnują ze stojaka i stawiają wanienke np na podłodze czy coś. Ale na samą myśl mnie nogi i kręgosłup bolą. Dobrze wiedzieć, że to w miarę stabilne jest i smiało można kupować
Nie miałam stojaka. Wiaderko stało na podłodze, a ja siedziałam. Wanienka w brodziku, dziecko leżało w wanience na lezaczku, a ja klekalam przed. Nic nie bolało.
jalouse jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-14, 09:51   #2572
Cherry_24
Wtajemniczenie

Cytat:
za dwa i pół tygodnia mam wizytę i mam nadzieję, ze poznam płeć. Potem połówkowe to już na 100% muszę wiedzieć wogole musze zadzwonić do lekearza, zeby nie okazało sie, że ma urlop
mój miał urlop ale wrócił akurat na ten tydzień co wizyta przypadała.
Stary 2016-06-14, 09:52   #2573
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Dzień dobry! Muszę zawieźć l4 do pracy, a taaak mi się nie chce ogarniać, wychodzić z domu, potem znowu zacznę kichać i smarkać.
W ogóle to dostałam wczoraj na alergię jakieś homeopatyczne granulki, jak pomogą to będę w ciężkim szoku.
Cytat:
Ja dzisiaj też kiepsko spałam, poprosiłam mamę żeby przyszłą do mnie na noc bo tak nieciekawie się wieczorem czułam i jeszcze kolezanka mi opowiedziała, że jej znajoma w 17 tc dostała takiego krwawienia, że lezy teraz w szpitalu i oczywiście zaczęłam sobie wkręcać, że jak ja też zostanę to co ja zrobię sama w domu
A moja mama ma kota brytyjskiego (de facto kot jest kupiony przeze mnie i męża bo kupiliśmy sobie, ale niestety jak przywieźliśmy do domku to okazało się, że mąż ma uczulenie, kichał, prychał, a już pod koniec się dusił i kotka oddaliśmy rodzicom ) a ona jest w nim tak zakochana, traktuję jak dziecko, że musiała przyjść z nim na noc.
A on całą noc spał w mojej sypialni, w łóżku i obgryzał mi stopy i tak co chwilę

I w ogóle dzisiaj wstałam z większym brzuszkiem niż wczoraj

Dziewczyny, kupujecie przewijak?
Ja się zastanawiam nad takim kładzionym na łóżeczko, ale nie wiem, jak to w praktyce,
A dzisiaj jak się czujesz? Wczoraj był jakiś trefny dzień...
Planuję kupić normalną, dużą komodę, na której położę przewijak, w górnej szufladzie będę mieć kosmetyki dla dziecka, pampersy, waciki itd, a niżej ciuszki.
Stary 2016-06-14, 09:58   #2574
jalouse
Wtajemniczenie

Post Dot.: Listopadowe Mamy 2016 cz.III II trymestr witamy, siły znowu mamy i mdłości żegn

Cytat:
Hey

Mój tz wcale się tym nie interesował, pokazywalam mu co wybrałam, a on ewentualnie wybierał kolor. Dopiero jak mała się urodziła, to sam z siebie coś kupował.
jalouse jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-14, 10:05   #2575
bluesberry
Zakorzenienie

Mój tż odkąd usłyszał że syn to zaczął się rozkręcać ostatnio kątem oka za zakupach widziałam że nieśmiało zerkał na chłopięce ciuszki
Ale ja i tak czekam z szaleństwem gdzieś do września
bluesberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-14, 10:06   #2576
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Mężczyźni są bardziej pragmatyczni, większość zakupy robi dopiero wtedy, kiedy poczują realną potrzebę (chyba że któremuś sprawia przyjemność chodzenie po sklepach i oglądanie).
Także nie ma co się przejmować.
Stary 2016-06-14, 10:08   #2577
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Cytat:
Zamówienie w Kappahl zrobione
Zamówiłam body i spodenki, na chłopaka już, ale w razie co można oddać w dowolnym sklepie stacjonarnym

Idę sprzątać
Ja widziałam w KappAhlu fajne bodziaki w lody, jakieś wzorki, przesłodkie No ale nie wiem jeszcze, co we mnie siedzi, więc czekam z zakupami

Dobry dziewczyny
aleksandramaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-14, 10:09   #2578
Cherry_24
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez patrycjazuzanna Pokaż wiadomość
Mężczyźni są bardziej pragmatyczni, większość zakupy robi dopiero wtedy, kiedy poczują realną potrzebę (chyba że któremuś sprawia przyjemność chodzenie po sklepach i oglądanie).
Także nie ma co się przejmować.
Mój tż to strateg i on chce kupować wcześniej ale powoli, żeby finansowo dać radę. Ja chcę wcześnie i szybko

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

Cytat:
Napisane przez aleksandramaj Pokaż wiadomość
Ja widziałam w KappAhlu fajne bodziaki w lody, jakieś wzorki, przesłodkie No ale nie wiem jeszcze, co we mnie siedzi, więc czekam z zakupami

Dobry dziewczyny
Te w lody to i mnie kuszą, chyba zamówię
Stary 2016-06-14, 10:10   #2579
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zielinka_87 Pokaż wiadomość
Serio myslisz ze bedziesz z nia drałowac? Ja bym może na poczatku tak sie.zaparla i robila a potem by mi sie nie.chcialo.
Nie kupuje zadnego przewijaka na ten moment. Na lozku bede przebierac
Też miałam takie plany przy Kacprze, ale dobrze, że i mama i siostra wybiły mi to z głowy. Spróbowałam kilka razy przebrać na łóżku i jednak przewijając na łóżku bolą plecy, brzuch po cesarce. Wygodniej jest stać niż kulić się na łóżku.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-14, 10:15   #2580
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Cytat:
Te w lody to i mnie kuszą, chyba zamówię
Nooo przeurocze są! Ja chyba się przejdę do sklepu i jeszcze raz pomacam,w końcu jakieś neutralne kolory też były
aleksandramaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości