|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2491 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Listopadowe Mamy 2016 cz.III II trymestr witamy, siły znowu mamy i mdłości żegn
Cytat:
Co za kiepska pogoda, też mi dziś doskwiera ból głowy, a to u mnie rzadkość.
|
|
#2492 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowe Mamy 2016 cz.III II trymestr witamy, siły znowu mamy i mdłości żegn
Patrycja, dobrze ze z dzidziulkiem wszystko ok. Nastepnym razem sie uda
![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2493 |
|
Wtajemniczenie
|
Już lepiej.
Udało się wziąć prysznic. Ale rozbita taka dalej jestem. Chyba melise muszę wypić. |
|
|
|
#2494 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie ma reguły, też byłam pewna że szybko odpadnie, a przez miesiąc trzymał się bardzo mocno, dopiero położna na ostatniej wizycie trochę na siłę go usunęła. Cytat:
Ja dziś tyle zrobiłam, a efektów nie widać😏 sprzątałam, pół dnia siedziałam w kuchni i dupa, bajzel jest jaki był😏 Jeszcze jutro córka nie pójdzie do przedszkola bo niby dziś strasznie kaszlała, a to chyba lekka ściema bo dwie z 4 pań są chore i pozostałe nie wyrabiają 😏 Piszę z telefonu-pozdro szejset
|
|
#2495 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ---------- Cytat:
Ja sie nie balam, a moj maly spal czasem na boczku (nie jako noworodek) i podkladalam zwiniete reczniki bo sie przekrecal tylko na jedna strone i mial lekko znieksztalcona glowke. |
|||
|
|
|
#2496 |
|
Zadomowienie
|
Taka oto wanienka
|
|
|
|
#2497 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2498 |
|
Zakorzenienie
|
obzarlam sie zelkow haribo tak ze glowa mala. cos czuje ze jutro zabraknie mi glukometru do zmierzenia mojego cukru na czczo
|
|
|
|
#2499 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2500 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie!
![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2501 |
|
Zakorzenienie
|
Joł, idę robić kawę
|
|
|
|
#2502 | |
|
Wtajemniczenie
|
Siemka! 😀
Cytat:
Piszę z telefonu-pozdro szejset
|
|
#2503 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja na poczatku tez nie mialam bladego pojecia o cukrzycy. w sumie teraz tez moja wiedza nie jest imponujaca, bo jak narazie odpukac takiej nie musze miec. Moja "cukrzyca" polega na tym ze musze jest kilka malych posilkow w ciagu dnia a czesto. cala tajemnica jem tan naprawde wszystko, nie jem w sumie slodyczy bo odzwyczailam sie, zdrowe to nie jest no i przy cukrzycyc wiadomo - niezalecane. wczoraj na noc zjadlam paczke zelkow a dzis cukier na czczo 74 (norma 70-90), wiec sama widzisz jak to u mnie jest. nie biore nic, zadnych lekow, jedynie mierze cukier 4 razy dziennie - na czczo i po glownych posilkach. nie dzieje sie nic jak mam podwyzszony cukier bo takiego nie mam jak sie mierze to cukier ponad norme wychodzi mi z raz na tydz/dwa...identycznie bylo w pierwszej ciazy. takze tak to wyglada u mnie z ta cukrzyca. mam cukrzyce ciazowa wpisana w karte, no tak wyszlo przy obciazeniu, chuchaja na mnie i dmuchaja - w sumie dobrze ale jakos specjalnie nameczyc sie na szczescie jak narazie nie namecze. tylko te czeste posilki o w miare stalych porach ale i to da sie ogarnac ![]() wiec jakby co tfu tfu, to tylko takiej cukrzycy ciazowej wam zycze ![]() ---------- Dopisano o 07:36 ---------- Poprzedni post napisano o 07:24 ---------- takze jakby nie patrzec jak mam ogromne szczescie bo jak czasem czytam fora dla slodkich mam bo tak sie nazywa kobiety w ciazy z cukrzyca to chyba jeszcze nie spotkalam takiego ewenementu jak ja ![]() czesto jest trudno utrzymac cukrzyce w ryzach bez insuliny. najgorsze jest to, ze juz sie wydaje ze sie znalazlo jakis odpowiednio zbilansowany posilek (czyli konkretny chleb, konkretna wedlina, konkretne warzywko do tego i oczywiscie wszystko w odpowiedniej porcji) i jak cukry po takim posilku wychodza np. 2 dni z rzedu luks tak trzeciego dnia doopa, okolo 200 :/ trzeba miec sile i motywacje do walki z ta chroba, eksperymentowac ciagle z posilkami i szukac tych odpowiednich dla siebie. a i to jest trudne bo dzis wynik ok a jutro po tym samym lipa :/ jak bede miala kiedys chwilke to sporobuje odszukac wam rozpiske od dietetyczki, ktora dostalam przy pierwszej ciazy - kosmos poprostu! Edytowane przez pstryczek84 Czas edycji: 2016-06-14 o 07:37 |
|
|
|
|
#2504 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Wczorajszy dzień to był koszmar, czułam się tak źle, że musiałam się zwolnić z pracy o 14. Znowu miałam napady wymiotów. Chyba odreagowałam cały steres w ten sposób, bo miałam też napad płaczu. Za dużo się działo przez te kilka dni, ten cholerny wypadek i jeszcze w pracy steres.Mam już ubranka z Next i jestem pod ogromnym wrażeniem jak dobrze są wykonane. Zamówię małej więcej śpiochów to będzie miała do spania i pewnie jeszcze inne rzeczy bo są świetnie wykonane.
|
|
|
|
#2505 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wrzuć focie ! jaki wypadek? Chyba cos nie doczytałam..
|
|
|
|
|
#2506 |
|
Wtajemniczenie
|
To już wieczorem, bo jestem w pracy
ale wykonanie śpichów jest cudowne. Tż szwagier miał wypadek. Przez przypadek napił się chemii do mycia aut..wiem to nie do uwierzenia ale tak się stało...sytuacja jest już opanowana ale w niedziele myślałam, że dostanę zawału.Kupiłam też Zosi bluzę dresową w peppco, jest w aktualnej ofercie może komuś się spodoba, też wstawię foto
Edytowane przez Cherry_24 Czas edycji: 2016-06-14 o 08:21 |
|
|
|
#2507 |
|
Rozeznanie
|
Witam się o ja 😃
|
|
|
|
#2508 |
|
Zakorzenienie
|
Hey Hey
ale mi się dobrze śpi ostatnio...
|
|
|
|
#2509 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja się dzisiaj witam z kawą
![]() Nie ryzykuje dzisiejszego dnia bez niej :P Cherry ja też zasiode do zamówienia w Next, ale jeszcze się powstrzymuje do wizyty
|
|
|
|
#2510 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jutro mam wizytę, ciekawe czy gin potwierdzi płeć czy trzeba czekać do połówkowego....
Też bym chciała już coś kupić... Wczoraj oglądałam mój wymarzony wózek używany na allegro. Stan wydawał się wręcz idealny, drobne ryski ale dla mnie to normalne że muszą być.... I jednak 3400 za nowy a 1800 to różnica... |
|
|
|
#2511 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ---------- A u mnie na odwrót, nie śpię pół nocy, rano boki mnie bolą jak cholera od przewracania się z boku na bok. Chyba Zośka chce mnie przygotować na ciężkie noce |
|
|
|
|
#2512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chcialam porownac do smumykowych zeby wiedziec ile jeszcze czego i w jakim rozmiarze zamawiac bo te smykowe srednio widze juz wychodza rozmiar wieksze niz podane na metce wiec jak nakupilam 56 to tak jakbym miala 62 i teraz nie wiem czy next ma podobnie jak smyk czy nie. Bo jesli tak to z nexta musze brac 50.
|
|
#2513 |
|
Zadomowienie
|
Witam sie w 21 tygodniu! Ja tez zle spalam. Od 4 do 6 praktycznie nie spalam, bylo mi duszno a na zewnatrz mega ulewa i okna nie moglam otworzyc. W dodatku tz sie ze mnie smial, ze przez sen klocilam sie z lodowka dlaczego schowala dzem
moj lobuz w brzuchu kolo 7:30 mial czkawke😊 i wczoraj wieczorem jak sie kladlam tez
|
|
|
|
#2514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#2515 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2516 |
|
Zadomowienie
|
Sama nie wiem kiedy zlecialo! Moja aplikacja pokazuje termin porodu na 1 listopada ale mam nadzieje ze urodze przed albo po
|
|
|
|
#2517 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2518 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2519 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2520 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja dzisiaj też kiepsko spałam, poprosiłam mamę żeby przyszłą do mnie na noc bo tak nieciekawie się wieczorem czułam i jeszcze kolezanka mi opowiedziała, że jej znajoma w 17 tc dostała takiego krwawienia, że lezy teraz w szpitalu i oczywiście zaczęłam sobie wkręcać, że jak ja też zostanę to co ja zrobię sama w domu
A moja mama ma kota brytyjskiego (de facto kot jest kupiony przeze mnie i męża bo kupiliśmy sobie, ale niestety jak przywieźliśmy do domku to okazało się, że mąż ma uczulenie, kichał, prychał, a już pod koniec się dusił i kotka oddaliśmy rodzicom ) a ona jest w nim tak zakochana, traktuję jak dziecko, że musiała przyjść z nim na noc.A on całą noc spał w mojej sypialni, w łóżku i obgryzał mi stopy i tak co chwilę ![]() I w ogóle dzisiaj wstałam z większym brzuszkiem niż wczoraj Dziewczyny, kupujecie przewijak? Ja się zastanawiam nad takim kładzionym na łóżeczko, ale nie wiem, jak to w praktyce, |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:29.

także ostatecznie dzisiaj mam 27 lat
z tej okazji mam zamiar kupić pierwsze ubranka dla mojej kruszynki <3
kolejna wizyta 4 lipca, będę w 19+0 i dostanę skierowanie na usg połówkowe.

) a ona jest w nim tak zakochana, traktuję jak dziecko, że musiała przyjść z nim na noc.