|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2821 | ||
Przyczajenie
|
Dot.: nowy podkład Revlon ColorStay z technologią Soft Flex
Cytat:
---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2822 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny widze za juz duzo was tu nie zaglada hehe!! Wczoraj przezylkam lekki szok!! Jak juz wyzej pisalam kupilam sobie z kolezanka Revlony dobrala nam pani w daglasie i niebede sie powtarzac ze dobrala nam idealnie kolory!! Z tym ze ja do mieszanej 220 poniewaz jestem bladsza a kumpela opalona wiec dobrala jej tez idealnie 250 do cery suchej!! ale co jest w tym najlepsze poszlam wczoraj do kumpeli i nalozylam sobie jej podklad na twarz i bylysmy w szoku niedosc ze kolor tez idealny to jeszcze stwierdzilam ze nie jest tak kryjacy jak moj do mieszanej!! Masakra jak ja sie ciesze ze nie musze miec do suchej/normalnej!! Ale koncowka byla najlepsza poszlysmy do mnie zmylam pol twarzy odcienie 250 do suchej i na te pol twarzy nalozylam moj 220 do mieszanej i nie bylo kompletnie rzadnej roznicy w koloorach mialam tylko jedna strone mniej pokryta!! Chodzilam po miesicie tak i zadna kumpela nie poznala!! Wieczorem mialysmy ubaw bo lazilam caly dzien pol twarzy tak i pol tak a nikt nie poznal!! A moja kumpela za to nalozyla moj podklad na cala twarz musiala przyciemnic bronzerem naprawde odrobinke bo nie lubi jasnych kolorow i sama stweirzdzila ze moj jest lepszy do mieszanej!! A wieczorem jak miala zmyc to stwierdzila ze jest tak ladny ze jej szkoda!! Wiem ze o moim kolorze chodza mity ze jest rozowawy ale ja mam inna cere od kumpeli ale jak u mnie tak u niej niema ani grama rozowego!! I tak samo jak kiedys smileoangel tutaj na forum napisala ze do cery suchej revlon ma zlote drobinki otoz wczoraj zauwazylam to samo z kumpela!! To jednak prawda ma drobniutkie zlote drobinki ktore sa widoczne pod swiatlo!! Oj to sie rozpisalam!! Wiec dlatego polecam zamowic probki lub jednak isc do sklepu dobrac poniewaz mozna niechcacy stracic kase!! Jeden podklad a taka roznica szokkkkkkkkkkkkk BUZKA
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2823 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Brak zauważalnej różnicy na obu policzkach może być pozorna. Sama kiedyś wypróbowywałam tą metodą odcienie 300 i 310 (do cery m/t). Po nałożeniu na oba policzki różnych odcieni, nie zauważyłam żadnej różnicy i byłam skłonna twierdzić, że niczym się nie różnią, ale po nałożeniu każdego odcienia z osobna na całą twarz, różnica już była znaczna. Dlatego proponuję jednego dnia nałożyć jeden odcień, a następnego drugi (ale nie na chwilę) i wtedy jeszcze raz ocenić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2824 | |
in love with life
|
Cytat:
A probki tego podkladu mozna dostac zwyczajnie w Douglasie czy gdzie?
![]() |
![]() |
#2825 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2826 |
Raczkowanie
|
no i mam
![]() podklad z allegro jak najbardziej prawdziwy;p Tak mi sie przynamniej wydaje bo zapach ewidentnie ten sam;p Jest bosko ![]() ![]() ![]() buff<3 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2827 |
Przyczajenie
|
hej dziewczyny
![]() planuje zakup colorstay do cery mieszanej/tłustej na allegro. Ale mam pewien problem... nie wiem, który kolor mam wybrać. Zastanawiam się nad sand beige lub natural beige. Nie wiem tylko czy ten drugi nie będzie dla mnie za ciemny. Na allegro wszystkie jasne kolory wygladają podobnie wiec nie wiem tak naprawdę, na który się zdecydować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2828 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2829 |
Przyczajenie
|
Czesc, dziewczyny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2830 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() zreszta przegladnij troche ten watek a sama zobaczysz, ze wiekszosc osob z Twoja cera bralo do suchej i kazdy byl zadowolony ![]()
![]() Edytowane przez dimiti Czas edycji: 2009-11-08 o 15:47 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2831 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Powiem, że również mam cerę mieszaną. Przetłuszcza się na nosie i czole, ale zarazem mam straszną skłonność do suchych skórek i przesuszeń na brodzie. Pod podkład stosuję nawilżający krem dla dzieci Nivea i podkład ani trochę (po 1,5 miesiąca używania) nie przesuszył mi skóry.
Szukam Prady, Gucci by Gucci, Addicta i MDC ![]() Oddam Aliena ok15ml, Crystal Noir ok18ml, Angela ok10ml i Escadę Magnetism ok15ml - w oryginalnych flaszkach ![]() EDM Medium Beige Neutral (big, intensive) wymienię: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2886 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2832 |
Przyczajenie
|
[QUOTE=dimiti;15157591]ehm wydaje mi sie, ze np odcien 330 w tlustej w suchej skorze ma mniejsza roznice w odcieniu niz np inny numerek. Az takiej roznicy miedzy nimi nie powinno byc, zeby wybierac inne numery i az tak kombinowac
![]() tak się składa że ja miałam próbkę 330 do m/t a moja koleżanka 330 s/n i różnica była znaczna, co najmniej dwa odcienie. Pozostałe numery nie wiem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2833 | |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=elize07;15165013]
Cytat:
![]() ![]() wiem, ze roznica zazwyczaj to pol odcienia, gora odcien, ale zeby az dwa...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2834 |
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny-moze ktoras mi pomoze.
mam strasznie wysuszone placki na twarzy-czerwone,luszczace sie-ogolnei nieciekawe. Niedawno wrocilam z Brukseli gdzie duzo zwiedzalismy i ogolnie duzo bylismy na tym zimnym powietrzu. Dodam ,ze kiedys juz mialam tak wysuszona skore i zastanawiam sie czy to wlasnie przez pogode,wode itd, czy moze przez Revlona? Mam ten dla suchej i normalnej. No i nie wiem... rok temu mialam dokladnie to samo-ale nie mailam revlona jeszcze. I strasznie sie denerwuje o to moze jednak przez podklad... tak go lubie!!!! Wczesniej przez ok. tydzien uzywalam probek revlona i nic nie bylo. Akurat jak wrocilam z Brukseli doszedl revlon i zdazylam pomalowac sie 2 razy tylko. wiec mam nadzieje ze to nie jest jego wina? Chciaz z drugiej strony ma alkohol w skladzie prawda?;/ Teraz lecze twarz kremami roznymi i pije wapno. Jak myslicie? To tak poprostu przez pogode i moj rodzaj skory? co moge jeszcze zrobic by przyspieszyc 'leczenie' tego CZEGOS co mam na buzi? wygladam jak legwan.... bless ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2835 |
Rozeznanie
|
Mam pytanie ktory odcien jest ladniejszy bo waham sie miedzy golden beige i warm golden,czy ten drugi nie wpada w pomarancz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2836 |
Raczkowanie
|
Golden beige to śliczny żłóltawy beż. Warm golden nie widziałam na żywo, ale czytałam, że ta żółć jest w nim mocniejsza (co mnie zniechęciło) i jest trochę ciemniejszy.
Szukam Prady, Gucci by Gucci, Addicta i MDC ![]() Oddam Aliena ok15ml, Crystal Noir ok18ml, Angela ok10ml i Escadę Magnetism ok15ml - w oryginalnych flaszkach ![]() EDM Medium Beige Neutral (big, intensive) wymienię: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2886 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2837 |
Rozeznanie
|
No wlasnie tez czytalam,ze jest bardziej zolty ale jestem ciekawa jak wyglada na zywo,a czy ten golden beige nie bedzie za jasny do sredniej karnacji,obecnie mam true beige ale wole cos o ton jasniejszego,bo on mi z czasem na twarzy ciemnieje
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2838 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2839 |
Rozeznanie
|
Chyba zamowie jednak ten golden beige, najwyzej bedzie za jasny a przy okazji zakupow zamowie probke kolorku warm golden,bo on mnie strasznie ciekawi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2840 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2841 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moze tez mialas za malo nawilzona skore? kup sobie w Naturze maseczke nawilzajaca z Dermiki taka rozana, i posmaruj sie nia, gruba warstwa na noc albo rano jak nie bedziesz nigdzie szla ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2842 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, skąd miałyście próbki tego podkładu? Chętnie bym go wypróbowała, ale w tylu drogeriach już słyszałam, że "nie mamy żadnych próbek" (co jest nieprawdą, jeśli nie zrobisz dużych zakupów)...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2843 |
Zakorzenienie
|
Próbki można kupić na allegro.
Albo dostać w sephorze z tego co pamiętam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2844 |
Zakorzenienie
|
a jak kolor bedzie o ton ciemniejszy od Goldn Beig (mieszana /tlusta) ale też żeby był w zółtej tonacji?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2845 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2846 |
Przyczajenie
|
tylko ze na all niema juz wyboru w probkach sa tylko wszystkie prawie same active probki !! tez bym sie napalila na buff i na kolor 180 i kolor medium beige wszystkie do mieszanej!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2847 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Aha.. taką jedną próbką pomalowałam się 4 - 5 razy, więc naprawdę można było przetestować odcień ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2848 |
Raczkowanie
|
dzięki wielkie za pomoc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2849 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to musisz isc do sklepu i poprosic o odlewke ![]() swoja droga active mialam i jest super ale potrzebowalam nr 4 a byly tylko 5 i 6:/
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2850 |
Przyczajenie
|
Brzoskwinka jak tam u ciebie?
![]() Ktoś tu wspominał o wysuszonych policzkach...wiecie co mam to samo i jak nakładałam krem Nivea to pffff....dajcie spokój błyszczałam się niesamowicie... ![]() Ja preferuję krem nawilżający Olay nie dość, że nawilża to jeszcze naprawdę dobrze się sprawdza jako baza przed nałożeniem podkładu. Bynajmniej u mnie. Mam bardzo szorstkie policzki i nawet szyję... Co dwa tygodnie korzystam z maseczki intensywnie nawilżającej o zapachu czereśni, jak zakupię to podam pełną nazwę bardzo skuteczne ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:19.