|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4171 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4172 |
Rozeznanie
|
Wszystkie wiemy jak ważna jest bogata dieta Przypomniało mi się że kilka lat temu czytałam gdzieś że na wzmocnienie włosów bardzo dobrze jest jeść codziennie:
- płatki owsiane z mlekiem i startym jabłkiem ( wiadomo same witaminki ) - 1 cebulę ( krzem o ile się nie mylę ![]() - łyżkę żelatyny ![]() Zastanawia mnie ta żelatyna - co w niej takiego jest? ![]() Z tego co pamiętam to badano grupę osób która jadła te składniki codziennie przez pół roku i wszystkim poprawił się stan włosów ![]()
Droga do nieba ... ![]() Edytowane przez jusii Czas edycji: 2007-09-22 o 10:22 Powód: literówka |
![]() ![]() |
![]() |
#4173 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Także olej lniany 2 łyżeczki -dziennie zawiera kwasy omega 3 http://www.olejlniany.zdrowe-produkt...?go=olejlniany Na necie jest drogi ten olej ale kiedyś widziałam w sklepie ziołowym ok. 10 zł buteleczka. Siemię lniane też podobno bardzo zdrowe- zawiera cynk i lecytyne. http://pl.wikipedia.org/wiki/Siemi%C4%99_lniane Może kiedyś wypróbuje? A może ktoś już to wypróbował? ![]() No i zastanawia mnie jeszcze ten Dermabion http://www.krka.si/pl/mediji/novice/2007/?v=novica791 Co o tym sądzicie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4174 |
Raczkowanie
|
Odnośnie tej żelatyny to też gdzieś tak słyszałam
![]() ![]()
#4175 |
Wtajemniczenie
|
Aminokwasy w niej są ![]() ![]()
#4176 |
Raczkowanie
|
A ja ostatnio jak zaczęłam łykać Vita-Femin to naprawdę sprawy mocno się poprawiły
![]() ![]() ![]() trochę wspomniałam pamiętam wcześniej że jest poprawa ale byłam do niej sceptycznie nastawiona bo to w końcu był dopiero tydzień przyjmowania ![]() ![]()
#4177 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4178 |
Zakorzenienie
|
Jak wy liczycie te włosy?
![]()
#4179 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() Oby efekt sie utrzymał, ale jak na razie jest tylko coraz lepiej ![]() Włoski kiedyś liczyłam po jednym głównie podczas mycia jak się zbierały na sitku ale to można ochu*** ![]() ![]() ![]()
#4180 |
Raczkowanie
|
Ja polecam siemię lniane, zmielić dwie łyżeczki zalać wodą i pić codziennie. Sama dopiero zaczęłam taką kurację, ale dowód, że działa mam w domu w postaci...mojej mamy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4181 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Chyba tez wyprobuje Dermene |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4182 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Siemię lniane to dobra rzecz: nie dość, że zawiera NNKT (Omega 3, Omega 6 i Omega 9) w doskonałych proporcjach, to jeszcze jest bogatym źródłem fitohormonów - roślinnych lignanów. Dostarcza też sporo dobrze przyswajalnego białka, lecytyny, cynku i witaminy E. Idealna rzecz przy problemach z wypadaniem włosów, również tych na tle hormonalnym ![]() Idę właśnie zgryźć kilka ziarenek ![]()
"...Nieosiągalność nigdy nie jest kontrargumentem przeciwko ideałowi, gdyż ideały są tylko drogowskazami, nigdy zaś celami..." ![]() Edytowane przez una creatura bella Czas edycji: 2007-09-22 o 20:30 Powód: masło maślane ;-) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4183 | ||
Zadomowienie
|
raczej nie, włosy zawsze miałam bardzo cienkie i słabe, wypadały zawsze, nasiliło się to wraz z problemami z hormonami (hiperprolaktynemia) 3 lata temu, zaczełam wtedy brac anty. Teraz odstawiłam w lipcu, znowu mam hiperprolaktynemię i od tego czasu wlosy wypadają jak szalone
![]() Cytat:
Cytat:
ja też zauważyłam u siebie kilka krótkich włosów, ale zastanawiam się czy to nie są po prostu ułamane stare włosy? Bo właśnie są trochę za długie jak na nowe... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4184 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4185 | |||||||
Zadomowienie
|
Ja również Yasmin
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez truskawkowawiosna Czas edycji: 2007-10-04 o 07:55 Powód: post pod postem |
|||||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4186 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4187 |
Raczkowanie
|
W piątek wybieram się do dermatologa. Ciekawe co poradzi na moje wypadające włosiska.
Byłyście z tym problemem u dermatologa? I jak? Pomogło? Jak wygląda taka wizyta?
#4188 |
Rozeznanie
|
U mnie już było lepiej a dziś prawie wyłam podczas mycia włosów, chyba pierwszy raz wypadła taka ilość.
![]() Może revalid tonik albo ampułki klorane? Tak ciężko sie zdecydować... Edytowane przez truskawkowawiosna Czas edycji: 2007-10-04 o 07:52 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
#4189 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nie wiem co ci poradzić Musisz po prostu o nie cały czas dbać i iść koniecznie do endokrynologa Pozdrawiam ![]()
![]() |
#4190 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4191 |
Raczkowanie
|
wapń 250 mg
magnez 125 mg żeń-szeń dong quai 50 mg wit c 30 mg L-cysteina 25 mg cholina 15 mg fosfor 15 mg inozytol 15 mg PABA 15 mg potas 15 mg wit PP (niacynamid) 15 mg bioflawonoidy cytrusowe 12,5 mg wit E 10 mg cynk 7,5 mg żelazo 7,5 mg pantotenian wapnia 6 mg mangan 2,5 mg wit B6 2 mg wit B2 1,6 mg wit B1 1,4 mg wit A 750 ug miedź 250 ug kw foliowy 200 ug jod 75 ug biotyna 15 ug chrom 12,5 ug molibden 12,5 ug selen 12,5 ug wit D3 5 ug wit B12 1 ug przypuszczam że musiało mi brakować jakichś mikroelementów i pewnie jak zwykle (u mnie to częste ![]() ![]()
#4192 |
Zakorzenienie
|
Mnie się strasznie przerzedziły włosy, codziennie jest ich coraz mniej
![]() Czy Waszym zdaniem, ścięcie włosów może pomóc na ich wypadanie (nie na całkiem krótko, ale tak skrócenie włosów za pas, tak o połowę)? A z drugiej strony myślę sobie, że krótsze, też wypadają więc już sama nie wiem co robić... Czasami jak mam doła, to myślę, że zetnę, bo już kiepsko wyglądają, ale mimo wszystko chcę o nie jeszcze powalczyć...
#4193 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, jak widzę Wasze włosy, to jestem w szoku. I Wy jęczycie, że Wam wypadają? Mi nie wypadają, a włosy mam o wiele gorsze i cieńsze niż Wasze!
![]()
#4194 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4195 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny,
cierpialam z powodu wlosow bardzo dlugo, stosowalam wszystko co nie inwazyjne, az wreszcie znalazlam przypadkiem. Pracuje na uczelnie w UK z pewnym mezczyzna z Indii i to on polecil mi olejek z indyjskiego agrestu, Brahmi amla lub dabuhr amla, to dziala. Stosuje sie 3 razy w tyg na 1h przed umyciem, przelicznik na zl ok 60 zl. wystarcza na 2 mies na srednio dlugie wlosy. Jesli ktokoliwek by chcial sproboweac moge wyslac. Amle mozna zobaczyc na www.amazon.com, nie mozna sprwadzic ze Stanow. pozdrawiam Ewa Polecam indyjski olejek, 1 rzecz jaka mi pomogla a stosowalam wszystko co w Polsce dostepne, Dabyhr Amla, zobacz sobie na amerykanskim amazon,jesli chciesz sprobowac wysle Edytowane przez truskawkowawiosna Czas edycji: 2007-10-04 o 07:53 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
#4196 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
gaagatka bardzo Ci dziekuje. Brzmi zachecajaco bo jak czytam slad to ten preparat zawiera wszystko co wlosom potrzeba od wewnatrz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4197 |
Rozeznanie
|
[QUOTE=virka;5361882.... Spróbuję jeszcze to siemię lniane, o którym piszecie. Gdzie kupić to prażone?
...[/QUOTE] Ja kupowałam w sklepie ze zdrową żywnością ![]() Nie wiem gdzie jeszcze może być ![]()
![]() |
#4198 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4199 |
Raczkowanie
|
Mi wlosy wypadaja,ale przy myciu..... powstaje dosc spory klaczek
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4200 |
Zakorzenienie
|
![]()
U mnie też zaczął się od kilku tygodni objawiać wakacyjny stres i złe odżywanie w czasie tychże wakacji
![]() ![]() ![]() - kupiłam ampułki radical - farmony, zużyłam już 6, - zjadam codziennie za przemian słonecznik, pestki dyni, siemie lniane - zaopatrzyłam się w tabletki olimp na włsoki Mam nadzieje, że przyniesie to jakieś rezultaty ![]() Choć wydaje mi sę, że moje włosy już nigdy nie będą takie jak kiedyś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:00.