Wypadające włosy - PODSUMOWANIE! - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-09-21, 20:44   #4171
jusii
Rozeznanie

Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!

Cytat:
Napisane przez mysza_87 Pokaż wiadomość
No więc wklejam moje włosy. Na 1 zdjęciu przed fryzjerem, na 2 zdjęciu po wizycie u fryzjera. Chciałabym żeby włosy wyglądały zawsze tak jak na 2 zdjęciu no ale ja nie używam suszarki (prawie wogóle, tylko w wyjątkowych sytuacjach) i o takiego efektu bez suszarki na pewno nie otrzymam ale zrobiłam sobie zdjecie i w ciężkich chwilach będę się nim pocieszać teraz jestem już 2 dni po ścięciu, ale włosy umyję dopiero jutro. Jak przecięgałam dłonią po włosach to wychodziły 2-3 za jednym razem,ale fryzjerka tak mi włosy szarpała, że chyba 3 dniową normę wyciągnęła i to pewnie dlatego tak mało przy przeciąganiu wychodziło. Zobaczymy co jutro będzie z tymi moimi kłaczkami i skrupulatnie policzę wszystkie które wyjdą przy myciu Jutro też będę miała już te toniki i mleczka które mi dermatolog przepisała
Co tu dużo gadać - masz na prawdę bardzo ładne włosy

Cytat:
Napisane przez karolinka86 Pokaż wiadomość
Moje wlosy nadal wypadaja a trwa to juz kolo roku!Jestem zalamana!I pomyslec,ze kiedys narzekalam na nadmiar wlosow!Obecnie mam prawie polowe mniej niz kiedys i jak tak dalej mi wlosy wypadac beda to nie wiem co mi zostanie!
Mam takie pytanko,tylko nie smiejcie sie- czy na miejscu tych wypadajacych wlosow odrosna mi jeszcze nowe?Bo jak na razie to nic nie zauwazylam...
A tak w ogole to bylam dzis u dermatologa i dostalam recepte na 2 nowe preparaty- locxon i Alpicart.Tylko ze jak zobaczylam cene, to troche sie zalamalam ok.135 zl!No dla mnie to spore pieniadze...Dlatego jestem ciekawa,czy ktoras z Was juz tego uzywala i jakie byly efekty?
Mi Loxon używany przez ponad 4 m-ce nic nie pomógł
Stary 2007-09-21, 22:48   #4172
jusii
Rozeznanie

Wszystkie wiemy jak ważna jest bogata dieta Przypomniało mi się że kilka lat temu czytałam gdzieś że na wzmocnienie włosów bardzo dobrze jest jeść codziennie:
- płatki owsiane z mlekiem i startym jabłkiem ( wiadomo same witaminki )
- 1 cebulę ( krzem o ile się nie mylę )
- łyżkę żelatyny
Zastanawia mnie ta żelatyna - co w niej takiego jest?
Z tego co pamiętam to badano grupę osób która jadła te składniki codziennie przez pół roku i wszystkim poprawił się stan włosów

Edytowane przez jusii
Czas edycji: 2007-09-22 o 10:22 Powód: literówka
jusii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-22, 10:24   #4173
zrozpaczona77
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez jusii Pokaż wiadomość
Wszystkie wiemy jak ważna jest bogata dieta Przypomniało mi się że kilka lat temu czytałam gdzieś że na wzmocnienie włosów bardzo dobrze jest jeść codziennie:
- płatki owsiane z mlekiem i startym jabłkiem ( wiadomo same witaminki )
- 1 cebulę ( krzem o ile się nie mylę )
- łyżkę żelatyny
Z tego co pamiętam to badano grupę osób która jadła te składniki codziennie przez półó roku i wszystkim poprawił się stan włosów
Też wyczytałam, że powinno się zjadać 2 łyżeczki żelatyny dziennie popijając dużą ilością wody. Ktoś nawet wspominał na innym forum, że polecają tą żelatynę fryzjerki i dermatolog.

Także olej lniany 2 łyżeczki -dziennie zawiera kwasy omega 3
http://www.olejlniany.zdrowe-produkt...?go=olejlniany

Na necie jest drogi ten olej ale kiedyś widziałam w sklepie ziołowym ok. 10 zł buteleczka.
Siemię lniane też podobno bardzo zdrowe- zawiera cynk i lecytyne.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Siemi%C4%99_lniane
Może kiedyś wypróbuje?
A może ktoś już to wypróbował?

No i zastanawia mnie jeszcze ten Dermabion
http://www.krka.si/pl/mediji/novice/2007/?v=novica791
Co o tym sądzicie?
zrozpaczona77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-22, 10:44   #4174
gaagatka
Raczkowanie

Odnośnie tej żelatyny to też gdzieś tak słyszałam . Też że dobrze jest jeść galaretki (bo ją zawierają), może faktycznie warto by zacząć je zjadać na deser

gaagatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-22, 11:04   #4175
una creatura bella
Wtajemniczenie

Cytat:

Aminokwasy w niej są . Bo żelatyna to jedno z białek kolagenu. Z tym, że nie jest to białko pełnowartościowe i tym samym jest słabo przyswajalne. Lepiej jajo zjeść , przy okazji można sobie dostarczyć lecytyny i witamin rozpuszczalnych w tłuszczach.
Stary 2007-09-22, 12:46   #4176
gaagatka
Raczkowanie

A ja ostatnio jak zaczęłam łykać Vita-Femin to naprawdę sprawy mocno się poprawiły , wypada mi przy myciu poniżej 100 włosków . A tak już się denerwowałam że nie dam rady przekroczyć tej "magicznej" granicy
trochę wspomniałam pamiętam wcześniej że jest poprawa ale byłam do niej sceptycznie nastawiona bo to w końcu był dopiero tydzień przyjmowania . A teraz jestem coraz bardziej i bardziej na tak

Stary 2007-09-22, 12:48   #4177
Angi74
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gaagatka Pokaż wiadomość
A ja ostatnio jak zaczęłam łykać Vita-Femin to naprawdę sprawy mocno się poprawiły , wypada mi przy myciu poniżej 100 włosków . A tak już się denerwowałam że nie dam rady przekroczyć tej "magicznej" granicy
trochę wspomniałam pamiętam wcześniej że jest poprawa ale byłam do niej sceptycznie nastawiona bo to w końcu był dopiero tydzień przyjmowania . A teraz jestem coraz bardziej i bardziej na tak
Angi74 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-09-22, 13:00   #4178
margitta
Zakorzenienie

Jak wy liczycie te włosy?
Stary 2007-09-22, 13:05   #4179
gaagatka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Angi74 Pokaż wiadomość
To chyba ty kochana powiedziałaś że je łykasz tak? Dzięęęęki wielkie
Oby efekt sie utrzymał, ale jak na razie jest tylko coraz lepiej .

Włoski kiedyś liczyłam po jednym głównie podczas mycia jak się zbierały na sitku ale to można ochu*** .. obecnie mam już wprawę w ocenianiu na oko

Stary 2007-09-22, 13:33   #4180
kassia20
Raczkowanie

Ja polecam siemię lniane, zmielić dwie łyżeczki zalać wodą i pić codziennie. Sama dopiero zaczęłam taką kurację, ale dowód, że działa mam w domu w postaci...mojej mamy Ona pije siemię codziennie i widać dużą poprawę, praktycznie włosy jej nie wypadają. A ostatnio podczas wizyty u fryzjera fryzjerka dopytywała się jej skąd ma tyle króciutkich nowych włosków na głowie
kassia20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-22, 18:24   #4181
IIserenityII
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasienka2883 Pokaż wiadomość
Moje podsumowanie wygląda tak:
Najbardziej skuteczny szampon to ten z serii Dermena, stosowalam także żel, wcześniej uzywalam Garnier Neril jednak efekty nie były takie jak po Dermenie, używałam jej mniej więcej 3 miesiace dla podtrzymania efektu, ale juz po miesiącu przestaly wypadac.
Ponadto zazywalam regularnie Skrzypovite. Raz w tygodniu robilam maseczkę ze swieżego soku z czarnej rzepy i raz w tygodniu kladłam sie spac z olejkiem rycynowym na wlosach(do tej pory to robie, bo wlosy wtedy świetnie rosną).
Oczywiscie pomijam inne proby inne preparaty, ktorych probowałam, napisalam tylko to, co przynioslo efekty, chociaż pewnie odezwa sie dziewczyny, ktorym dermena i Skrzypovita nie pomogła, a za to pomogło co innego
Przy wypadaniu wlosów trzeba sie uzbroić w cierpliwośc, po jakimś czasie będa efekty
Aha i zrezygnowalam z farbowania, ponieważ i tak wystarczająco się truje na laborkach.
Pozdrawiam

Chyba tez wyprobuje Dermene
IIserenityII jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-09-22, 18:53   #4182
una creatura bella
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kassia20 Pokaż wiadomość
Ja polecam siemię lniane, zmielić dwie łyżeczki zalać wodą i pić codziennie. Sama dopiero zaczęłam taką kurację, ale dowód, że działa mam w domu w postaci...mojej mamy Ona pije siemię codziennie i widać dużą poprawę, praktycznie włosy jej nie wypadają. A ostatnio podczas wizyty u fryzjera fryzjerka dopytywała się jej skąd ma tyle króciutkich nowych włosków na głowie
Podpisuję się .

Siemię lniane to dobra rzecz: nie dość, że zawiera NNKT (Omega 3, Omega 6 i Omega 9) w doskonałych proporcjach, to jeszcze jest bogatym źródłem fitohormonów - roślinnych lignanów. Dostarcza też sporo dobrze przyswajalnego białka, lecytyny, cynku i witaminy E.
Idealna rzecz przy problemach z wypadaniem włosów, również tych na tle hormonalnym .

Idę właśnie zgryźć kilka ziarenek .

Edytowane przez una creatura bella
Czas edycji: 2007-09-22 o 20:30 Powód: masło maślane ;-)
una creatura bella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-22, 19:44   #4183
*kasieńka*
Zadomowienie

Cytat:
Może u ciebie powodem wypadania jest po prostu stres przed ślubem
raczej nie, włosy zawsze miałam bardzo cienkie i słabe, wypadały zawsze, nasiliło się to wraz z problemami z hormonami (hiperprolaktynemia) 3 lata temu, zaczełam wtedy brac anty. Teraz odstawiłam w lipcu, znowu mam hiperprolaktynemię i od tego czasu wlosy wypadają jak szalone

Cytat:
Napisane przez Morganah Pokaż wiadomość
nie zwracam na to uwagi bo jakoś objętościowo nie biednieję póki co ... jakby mi tak "garściami" miały wypadać codziennie to już po tygodniu bym była łysa ... tak tu narzekacie a wyłysiała któraś? ... wypadły - odrosną!

ludzie nie dajmy się zwariować naprawdę są gorsze problemy w życiu i szkoda się zadręczać
dziwi mnie takie uogólnianie... Ty nie biedniejesz objętościowo, ja np. bardzo. Straciłam 3/4 włosów, czuję się z tym okropnie, mam ogromne prześwity...Dla mnie jest to ogromny problem. Oczywiście, że są większe problemy, ale mam się przestać martwić swoim dlatego, że ktoś ma gorzej?

Cytat:
Napisane przez Morganah Pokaż wiadomość
... naprawdę mam wrażenie że część z was nie wie co to jest stracić wszystkie włosy (po chemii czy po operacji) ... te przykładowo 100 włosów dziennie to jest pestka! i to tyle ...
a Ty wiesz co to jest stracić wszystkie włosy? Ja straciłam większość... I jest mi przykro kiedy czytam, że to jest pestka.

Cytat:
Napisane przez zielonejabłuszko Pokaż wiadomość
Widać pojedyncze wloski odrastające, ale nie mam pojęcia czy to od Alpicortu czy od tabletek itd. poza tym są chyba trochę za długie. Mają jakieś 2 cm, to chyba za duzo jak na miesiac?
ja też zauważyłam u siebie kilka krótkich włosów, ale zastanawiam się czy to nie są po prostu ułamane stare włosy? Bo właśnie są trochę za długie jak na nowe...

*kasieńka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-22, 19:59   #4184
gaagatka
Raczkowanie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez una creatura bella Pokaż wiadomość
Podpisuję się .

Siemię lniane to dobra rzecz: nie dość, że zawiera NNKT (Omega 3, Omega 6 i Omega 9) w doskonałych proporcjach, to jeszcze jest bogatym źródłem lignanów - roślinnych fitohormonów. Dostarcza też sporo dobrze przyswajalnego białka, lecytyny, cynku i witaminy E.
Idealna rzecz przy problemach z wypadaniem włosów, również tych na tle hormonalnym .

Idę właśnie zgryźć kilka ziarenek .
Hmmm.... ... chyba też spróbuję pogryźć ziarenka siemienia lnianego. Zwłaszcza że kosztuje niewiele a efekty mogą być zauważalne.... no ciekawe ciekawe

Stary 2007-09-22, 20:23   #4185
levante
Zadomowienie

Cytat:
A jakie tabletki bierzecie? Ja brałam Yasmin grrr...
Ja również Yasmin

Cytat:
Napisane przez Copykat Pokaż wiadomość
A po jakim czasie od odstawienia hormonow zaczyna sie wypadanie wlosow?
Dopiero 3 miesięce po odstawieniu hormonów organizm zaczyna się z nich oczyszczać, od tego momentu można zacząć tracić włosy (lub już wcześniej do tego dochodzi na skutek samej różnicy w gospodarce hormonalnej, wynikającej z przyjmowania ich).

Cytat:
Napisane przez fruity Pokaż wiadomość
Ja po pigulkach antykoncepcyjnych stracilam wiecej niz polowe wlosow i ich nie odzyskalam. Nie biore hormonow juz 2 lata i niby ich poziom jest w porzadku, ale nic sie nie poprawia na mojej glowie.
Tez mi sie plakac chce.
Lekarz pocieszył mnie, mówiąc, że do końca nie wiadomo kiedy ustępują skutki uboczne odstawionych tabsów

Cytat:
Napisane przez aniam_06 Pokaż wiadomość
A czy któraś z Was używa Dove Hair Fall Control? Niedawno widziałam reklamę, ciekawa jestem czy to coś daje...
O tym samym pomyslałam widząc reklamę w Tv! Próbowałyście już drogie wizażanki? Boję się, że będą to produkty przereklamowane..., ale może...
Cytat:
Fruity mi też już mineło 2 lata od odstawienia pigułek, i zobacz sama gdzie się spotykamy , to jest przerażające
2 lata? Oj, to ja mam jeszcze kawałek łysiejącej drogi przed sobą

Cytat:
Napisane przez nataszka908 Pokaż wiadomość
Witajcie kochane Wizazanki
polecam przeczytać http://www.sekretykobiet.com.pl/artykuly.php?id=1111

mysle, ze choć trochę pomogłam, mam przynajmniej taką szczerą nadzieje, ze komuś przyda się to, co tutaj napisałam

Życzę powodzenia i pozdrawiam gorąco
Ja również dziękuję za linka

Cytat:
Napisane przez Maybebaby Pokaż wiadomość
Mezoterapia
Polega na wstrzykiwaniu bodajże witamin i składników mineralnych w skórę głowy.
Moja znajoma też z tego korzystała i teraz mówi że włosy juz jej nie wypadaja(i zapuszcza)
Miła Maybebaby - zerknij proszę do mojego linka w podpisie - 'Trichogram', na pewno możesz mi coś doradzić (i innym tracącym włoski) chociażby w temacie -mezoterapia Dziękuję Zapraszam

Cytat:
Napisane przez mysza_87 Pokaż wiadomość
Dziewczyny przeglądałam dziś nowy numer Cosmo i znalazłam tam reklame serii Dermedic Capilarte. Czy używała któraś z was jakiegoś produktu z tej serii np. toniku przeciw wypadaniu włosów lub szamponu do włosów suchych lub tłustych? cena wydaje się dość przystępna a raczej porównywalna np. z szamponem Dermena,a tonik brzmi dość zachęcająco http://www.apteka-pl.pl/?p=productsM...PADANIU-WLOSOW
Miałam na niego chrapkę, ale mój endokrynolog przestrzegł mnie, że jest to produkt dla problemów u podłoża których leżą przede wszystkim zmiany gospodarki hormonów płciowych (z naciskiem na testosteron)- lepiej więc najpierw się przebadać

Edytowane przez truskawkowawiosna
Czas edycji: 2007-10-04 o 07:55 Powód: post pod postem
levante jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-22, 22:14   #4186
Anuska77
Zadomowienie

Cytat:
Czy mozesz podac sklad tego Vita-Feminu? Z gory dziekuje
Anuska77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-23, 11:27   #4187
Moola_
Raczkowanie

W piątek wybieram się do dermatologa. Ciekawe co poradzi na moje wypadające włosiska.

Byłyście z tym problemem u dermatologa?
I jak?
Pomogło?
Jak wygląda taka wizyta?

PEACE!
Moola_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-23, 18:20   #4188
Wiolka525
Rozeznanie

U mnie już było lepiej a dziś prawie wyłam podczas mycia włosów, chyba pierwszy raz wypadła taka ilość. Nigdy nie miałam ich zbyt dużo, jestem naturalną blondynką i odkąd pamiętam zawsze były cienkie i delikatne. Jejku jak tak dalej będzie naprawdę niewiele ich zostanie. Nadal łykam revalid, muszę dokupić coś do wcierania. Kuszą mnie ampułki Vichy, troszke odstrasza mnie cena i bardzo rozbieżne opinie dotyczące tego specyfiku. Myślałam też o tym nowym toniku dermedic capilarte. Sama nie wiem co robić.....

Może revalid tonik albo ampułki klorane? Tak ciężko sie zdecydować...

Czas edycji: 2007-10-04 o 07:52 Powód: post pod postem
Wiolka525 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-23, 19:33   #4189
jusii
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Wiolka525 Pokaż wiadomość
U mnie już było lepiej a dziś prawie wyłam podczas mycia włosów, chyba pierwszy raz wypadła taka ilość. Nigdy nie miałam ich zbyt dużo, jestem naturalną blondynką i odkąd pamiętam zawsze były cienkie i delikatne. Jejku jak tak dalej będzie naprawdę niewiele ich zostanie. Nadal łykam revalid, muszę dokupić coś do wcierania. Kuszą mnie ampułki Vichy, troszke odstrasza mnie cena i bardzo rozbieżne opinie dotyczące tego specyfiku. Myślałam też o tym nowym toniku dermedic capilarte. Sama nie wiem co robić.....
Spróbuj na początek czegoś tańszego np. soku z pokrzywy i brzozy lub toniku Subrina recept To jest dużo tańsze i ma lepsze opinie niż ampułki Vichy

Cytat:
Napisane przez zrozpaczona77 Pokaż wiadomość
Też wyczytałam, że powinno się zjadać 2 łyżeczki żelatyny dziennie popijając dużą ilością wody. Ktoś nawet wspominał na innym forum, że polecają tą żelatynę fryzjerki i dermatolog.

Także olej lniany 2 łyżeczki -dziennie zawiera kwasy omega 3
http://www.olejlniany.zdrowe-produkt...?go=olejlniany

Na necie jest drogi ten olej ale kiedyś widziałam w sklepie ziołowym ok. 10 zł buteleczka.
Siemię lniane też podobno bardzo zdrowe- zawiera cynk i lecytyne.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Siemi%C4%99_lniane
Może kiedyś wypróbuje?
A może ktoś już to wypróbował?

No i zastanawia mnie jeszcze ten Dermabion
http://www.krka.si/pl/mediji/novice/2007/?v=novica791
Co o tym sądzicie?
Spróbuję z tą żelatyną i siemieniem lnianym Kiedyś kupiłam prażone siemię lniane i było pyszne - smakowało jak orzeszki

Cytat:
Odnośnie tej żelatyny to też gdzieś tak słyszałam . Też że dobrze jest jeść galaretki (bo ją zawierają), może faktycznie warto by zacząć je zjadać na deser
Ja juz postanowiłam że kupię (w Polsce) garaletki bo tu nie widziałam Bede jadła codziennie jedną czyli muszę kupić na raz 60 szt

Cytat:
Okropnie to smakuje Ja postaram się dodawać codziennie do musli i kupię prazone siemie lniane bo jest pyszne Polecam

Cytat:
Napisane przez *kasieńka* Pokaż wiadomość
raczej nie, włosy zawsze miałam bardzo cienkie i słabe, wypadały zawsze, nasiliło się to wraz z problemami z hormonami (hiperprolaktynemia) 3 lata temu, zaczełam wtedy brac anty. Teraz odstawiłam w lipcu, znowu mam hiperprolaktynemię i od tego czasu wlosy wypadają jak szalone

dziwi mnie takie uogólnianie... Ty nie biedniejesz objętościowo, ja np. bardzo. Straciłam 3/4 włosów, czuję się z tym okropnie, mam ogromne prześwity...Dla mnie jest to ogromny problem. Oczywiście, że są większe problemy, ale mam się przestać martwić swoim dlatego, że ktoś ma gorzej?

a Ty wiesz co to jest stracić wszystkie włosy? Ja straciłam większość... I jest mi przykro kiedy czytam, że to jest pestka.

ja też zauważyłam u siebie kilka krótkich włosów, ale zastanawiam się czy to nie są po prostu ułamane stare włosy? Bo właśnie są trochę za długie jak na nowe...
Rozumiem co przechodzisz Mi w ciągu roku wypadły wszystkie włosy!!
Nie wiem co ci poradzić Musisz po prostu o nie cały czas dbać i iść koniecznie do endokrynologa
Pozdrawiam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-09-23, 20:28   #4190
zosianiegosia
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez karolinka86 Pokaż wiadomość
Moje wlosy nadal wypadaja a trwa to juz kolo roku!Jestem zalamana!I pomyslec,ze kiedys narzekalam na nadmiar wlosow!Obecnie mam prawie polowe mniej niz kiedys i jak tak dalej mi wlosy wypadac beda to nie wiem co mi zostanie!
Mam takie pytanko,tylko nie smiejcie sie- czy na miejscu tych wypadajacych wlosow odrosna mi jeszcze nowe?Bo jak na razie to nic nie zauwazylam...
A tak w ogole to bylam dzis u dermatologa i dostalam recepte na 2 nowe preparaty- locxon i Alpicart.Tylko ze jak zobaczylam cene, to troche sie zalamalam ok.135 zl!No dla mnie to spore pieniadze...Dlatego jestem ciekawa,czy ktoras z Was juz tego uzywala i jakie byly efekty?
Pomogł mi Alpicort E.Wczesniej stosowałam przez pare miesięcy Dercos-wyrzucona kasa.Potem loxon 2 ,loxon 5-też nic.Że nie wspomnę o ziółkach,Skrzypovicie,mag nezie itp.Nic.Po 2 butelkach alpicortu E jest baaaaardzo duża poprawa
zosianiegosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-23, 21:13   #4191
gaagatka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Anuska77 Pokaż wiadomość
Czy mozesz podac sklad tego Vita-Feminu? Z gory dziekuje
wapń 250 mg
magnez 125 mg
żeń-szeń dong quai 50 mg
wit c 30 mg
L-cysteina 25 mg
cholina 15 mg
fosfor 15 mg
inozytol 15 mg
PABA 15 mg
potas 15 mg
wit PP (niacynamid) 15 mg
bioflawonoidy cytrusowe 12,5 mg
wit E 10 mg
cynk 7,5 mg
żelazo 7,5 mg
pantotenian wapnia 6 mg
mangan 2,5 mg
wit B6 2 mg
wit B2 1,6 mg
wit B1 1,4 mg
wit A 750 ug
miedź 250 ug
kw foliowy 200 ug
jod 75 ug
biotyna 15 ug
chrom 12,5 ug
molibden 12,5 ug
selen 12,5 ug
wit D3 5 ug
wit B12 1 ug
przypuszczam że musiało mi brakować jakichś mikroelementów i pewnie jak zwykle (u mnie to częste ) witamin z grupy B, już sama nie wiem, może powinnam iść jak najszybciej na analizę pierwiastkową włosa

Stary 2007-09-23, 22:27   #4192
virka
Zakorzenienie

Mnie się strasznie przerzedziły włosy, codziennie jest ich coraz mniej co z tego, że są długie, jak są bardzo rzadkie... Nie łykałam tabletek, nie leczę się hormonalnie, włosy wypadają mi z powodu silnego stresu, już mi została tak 1/4 z wszystkich jakie kiedyś miałam. Spróbuję jeszcze to siemię lniane, o którym piszecie. Gdzie kupić to prażone?
Czy Waszym zdaniem, ścięcie włosów może pomóc na ich wypadanie (nie na całkiem krótko, ale tak skrócenie włosów za pas, tak o połowę)? A z drugiej strony myślę sobie, że krótsze, też wypadają więc już sama nie wiem co robić...
Czasami jak mam doła, to myślę, że zetnę, bo już kiepsko wyglądają, ale mimo wszystko chcę o nie jeszcze powalczyć...

virka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-24, 11:02   #4193
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Dziewczyny, jak widzę Wasze włosy, to jestem w szoku. I Wy jęczycie, że Wam wypadają? Mi nie wypadają, a włosy mam o wiele gorsze i cieńsze niż Wasze!

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-24, 11:13   #4194
virka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aggie125 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jak widzę Wasze włosy, to jestem w szoku. I Wy jęczycie, że Wam wypadają? Mi nie wypadają, a włosy mam o wiele gorsze i cieńsze niż Wasze!
Co nie zmienia faktu, że nam bardzo wypadają

Stary 2007-09-24, 13:36   #4195
ewakowalczyk
Raczkowanie

Dziewczyny,

cierpialam z powodu wlosow bardzo dlugo, stosowalam wszystko co nie inwazyjne, az wreszcie znalazlam przypadkiem. Pracuje na uczelnie w UK z pewnym mezczyzna z Indii i to on polecil mi olejek z indyjskiego agrestu, Brahmi amla lub dabuhr amla, to dziala. Stosuje sie 3 razy w tyg na 1h przed umyciem, przelicznik na zl ok 60 zl. wystarcza na 2 mies na srednio dlugie wlosy. Jesli ktokoliwek by chcial sproboweac moge wyslac. Amle mozna zobaczyc na www.amazon.com, nie mozna sprwadzic ze Stanow.

pozdrawiam

Ewa

Polecam indyjski olejek, 1 rzecz jaka mi pomogla a stosowalam wszystko co w Polsce dostepne, Dabyhr Amla, zobacz sobie na amerykanskim amazon,jesli chciesz sprobowac wysle

Czas edycji: 2007-10-04 o 07:53 Powód: post pod postem
ewakowalczyk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-24, 15:19   #4196
Anuska77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Moola_ Pokaż wiadomość
W piątek wybieram się do dermatologa. Ciekawe co poradzi na moje wypadające włosiska.

Byłyście z tym problemem u dermatologa?
I jak?
Pomogło?
Jak wygląda taka wizyta?
Mnie nie pomogli, zreszta z doswiadczen innych wizazanek wynika, ze rowniez nie mialy milch wspomnien z wizyt u dermatologow i nie byly zadowolone z leczenia. Od siebie dodam, ze jeden z lekarzy u ktorych bylam nie chcial zajrzec do moich wlosow. Zrobil to dopiero na moja prosbe zatem wyobraz sobie podejscie do pacjenta a co tu jeszcze mowic o trafnej diagnozie i leczeniu. Duzo wiecej wiem z forum i poszukiwan na wlasna reke. Sama probuje sobie pomoc (jak wiekszosc z nas).

gaagatka bardzo Ci dziekuje. Brzmi zachecajaco bo jak czytam slad to ten preparat zawiera wszystko co wlosom potrzeba od wewnatrz, wiec moze sie skusze.
Anuska77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-24, 21:37   #4197
jusii
Rozeznanie

[QUOTE=virka;5361882.... Spróbuję jeszcze to siemię lniane, o którym piszecie. Gdzie kupić to prażone?
...[/QUOTE]
Ja kupowałam w sklepie ze zdrową żywnością
Nie wiem gdzie jeszcze może być
Stary 2007-09-24, 22:39   #4198
virka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja kupowałam w sklepie ze zdrową żywnością
Nie wiem gdzie jeszcze może być
Dziękuję ślicznie za odpowiedź , muszę jeszcze znaleźć taki sklep w Krakowie

Stary 2007-09-24, 22:49   #4199
Ankafanka
Raczkowanie

Mi wlosy wypadaja,ale przy myciu..... powstaje dosc spory klaczek ostatnio doliczylam sie 100.... ale mysle ze to przez ich dlugosc wydaje sie ze sporo ich ubywa. Mam wloski do polowy plecow....Ale i tak zaczynam dzisiaj terapie:siemie lniane z woda....powinno pomoc i Skrzypovita of course
Ankafanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-25, 07:06   #4200
Milka19
Zakorzenienie

Unhappy Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!

U mnie też zaczął się od kilku tygodni objawiać wakacyjny stres i złe odżywanie w czasie tychże wakacji Wczoraj już nie wytrzmałam i się poryczałam w łazience jak zobaczyłam te moje włosy na tym grzebieniu... Gdyby one były tylko na grzebienu One są poprostu wszędzie

- kupiłam ampułki radical - farmony, zużyłam już 6,
- zjadam codziennie za przemian słonecznik, pestki dyni, siemie lniane
- zaopatrzyłam się w tabletki olimp na włsoki

Mam nadzieje, że przyniesie to jakieś rezultaty

Choć wydaje mi sę, że moje włosy już nigdy nie będą takie jak kiedyś
Milka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości