|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2851 | |
BAN stały
|
Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!
Cytat:
ale bez przerwy wymyślają jakieś nowe produkty, które mają nam pomóc, ułatwić życie, upiększyć i inne takie, a w rezultacie tracimy zdrowie i urodę ![]() ![]() ![]() swoją drogą, papierosy przez lata też nie były uważane za szkodliwe... może kiedyś na każdym solarium/ prostownicy / farbie do włosów też będzie nalepka: "Minister Zdrowia ostrzega..." ![]() wiem, że wpadam tu w apokaliptyczne tony ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2852 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2853 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2854 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Bez wątpienia ta cywilizacja to dzieło szatana. Dobra, dobra, filozofią zapachniało ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2855 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2856 |
Zadomowienie
|
Ale u nas cisza
![]() ![]() To byłoby wyśmienicie ![]() Pozdrowionka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2857 | |
BAN stały
|
Cytat:
ja po moim ostatnim wstrząsającym odkryciu (215 włosów "wypadniętych" podczas mycia) zaczęłam łykać Vitapil mimo że mi niedobrze po wszelkich suplementach... więc łykam na noc i jakoś się kulam ![]() ![]() no i kończy mi się dermena, która nie pomogła nic a nic i się zastanawiam co teraz kupić ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2858 |
Rozeznanie
|
A ja już nie wierze w te wszystkie specyfiki....moze one i działają na zniszczone wlosy albo wypadanie troszke wieksze niż dzienny limit stu włosów....ale takie wypadanie konkretne to chyba jest spowodowane poprostu genami....ja juz 3 raz w ciagu 2 lat przezywam ostre wypadanie, ktore trwa ok 3 miesiace i zanika....ostatnie wypadanie bylo masakryczne....az plakalam ze bede lysa i prawie bylam....ale tylko nad skroniami i na czubku glowy czyli jak u facetow (ot!! geny!! ) przeszlo...i po ok roku znow to samo
![]() ![]() ![]() ![]()
#2859 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wydaje mi się , że ewidentnie piszemy na forum szukając przyczyny bowiem każda z nas zdaje sobie sprawę z zajścia jakiegoś powodu/zmian - typu - nie wypadały - zaczęły albo stres zadziałał, a nie było go w takim aż stopnio, itp. Uważasz, że u Ciebie to geny? Zapewne tak, ale powiedz - jak to zmienić? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2860 |
Rozeznanie
|
wiesz...ja nigdy nie mialam problemow z wlosami...ladne grube i dlugie...od jakiegos czasu hmm chyba od dwoch lat co jakis czas mi wypadaja a dermatologa wyrok to geny, mimo ze u mnie nikt nie ma w rodzinie czegos takiego jak lysienie lub u kobiet silne wypadanie...ale uwierzylam mu, bo rzeczywisice miejsac wypadania na to wskazuja....a jak to zmienic? chyba nie ma sposobu...widzimy facetow łysych a i kobiety są ktore piszą o sztuce wiązania chusteczek...mam nadzieje ze mnie to nigdy nie spotka
![]()
#2861 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Powodzenia życzę! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2862 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() vitapil łykałam 2 lata temu w konfiguracji właśnie z nerilem (szampon + tonik) i pamiętam, że pomogło ![]() ![]() no i wtedy te co się zniszczyły to po prostu wypadły i może dlatego łysienie się skończyło, a teraz to nie wiem ![]() no ale co mi zależy spróbować... ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2863 |
Zadomowienie
|
benito_mruffkolini - wiesz, gdybym kiedyś wiedziała ile mi się włosów ostanie, to nigdy bym nawet nie pomyślała, że byłoby lepiej mieć ich mniej
![]() Trzymaj się i głowa do góry - damy radę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2864 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2865 |
Zakorzenienie
|
a ja nigdy nie mialam gestych ani grubych wlosow i zawsze marzylam zeby takie miec... a tak sie nigdy nie stalo, wylinialam jeszcze bardziej...
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2866 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Może kojarzycie jak swego czasu wypytywałam czy produkty Subrina wysuszają włosy? Otóż znam już odpowiedź na to pytanie - dla przestrogi - WYSUSZAJĄ ![]() Dość, że posiadam mało włosków, to jeszcze sianokosy mam sobie fundować ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2867 | |||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ps. a działa coś ta Subrina? i gdzie udało Ci się ją kupić? bo ja sie waham nadal nad tym Nerilem, przyznam, że już dawno bym kupiła gdyby nie ten koszmarny kartoflany zapach ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2868 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2869 |
Raczkowanie
|
Subrina ma chmiel i na tym bazuje ale mozna znależć inne produkty z nim w składzie, a bez szkodliwego alcohol denat np. szampon barwa tatro-chmielowy(łac. humulus lupulus
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2870 |
Raczkowanie
|
Ja już wiem co u mnie powoduje łysienie
![]() ![]() U mnie wygląda to tak: Mniej więcej po tygodniu od stresu zaczyna się lekko zwiększone wypadanie włosów ... potem z każdym dniem coraz więcej i więcej aż do pewnego maksimum które jest średnio 23 dnia od stresu (wtedy tracę około 500 włosów podczas mycia ![]() ![]() ![]() Z moich obserwacji wynika, że wszystkie te włosy które pod wpływem stresu przeszły w fazę zaniku (czy jakoś tak) będą wypadać po upływie tygodnia, systematycznie przez około 26 dni, z tym że maksimum przypada w połowie tego okresu, stąd wniosek że średni okres od momentu stresu do utraty maksymalnej ilości włosów to 23 dni. Warto wspomnieć że przez ten okres wzmożonego (w moim przypadku katastrofalnego ![]() ![]() Nie mówię że wcierki i tabletki nie mają sensu bo MAJĄ BARDZO DUŻY ... przecież na miejsce straconych włosów MUSZĄ wyrosnąć nowe ... więc to im w tym pomoże ![]() ![]() ![]()
#2871 |
Raczkowanie
|
Aha uprzedzam pytania i podziw skąd u mnie taki zapał
![]() ![]() ![]()
#2872 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2873 |
Raczkowanie
|
levante
Niestety zdecydowana większość szamponów tzw na wypadanie robi z włosów sieczkę a przetłuszcza skórę głowy . Są one tak zestawione aby m.in. wyregulować proces złuszczania naskórka - niestety trochę czasu (ok miesiąca) zajmuje aby skóra i włosy się do tego przyzwyczaiły . W tym czasie dobrze jest stosować jedyną znaną mi skuteczną nawilżającą kurację - z siemienia lnianego - przygotowaną maseczkę można nakładać zarówno przed myciem jaki po -zamiast odżywki czy balsamu do spłukiwania. ![]() Oj, gdybyś widziała moje włosy po zastosowaniu szamponu Kerastase Bain Riche za ponad 70 zł ! Czubaka z gwiezdnych wojen ! Edytowane przez agocz Czas edycji: 2007-07-05 o 22:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#2874 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2875 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2876 |
Raczkowanie
|
A ja dzis znowu sie zalamalam...Juz widzialam taki postep z moimi wloskami..Wypadalo mi najwyzej 20 dziennie a ostatnio znowu taki dramat..Dzis podczas mycia wypdl mi caly klab..jakies 50 wlosow
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2877 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Powodzenia w walce ze stresem ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2878 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
http://vena-vita.pl/produkty,nazwa,subrina Jednak, w związku z perspektywą 'sianokosów', szukam już czegoś innego. A cenne info o Subrinie zawdzięczam Maybebaby,której posty wykopałam na forum i poradziłam się jej, a ona była tak miła i odpisała mi ![]() A tak w ogóle wyobraźcie sobie - jak komicznie wygląda wyliniała resztka loków, która nie dostaje dawki nawilżenia, a jest traktowana czymś co przesusza ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2879 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziękuję jeszcze raz za poradę ![]() ![]() Poszukuję jakiś ampułek albo lotionów. Ja i tak przy drugim myciu muszę użyć szampon nawilżający albo typowy dla loków. A Ty jak sobie dajesz radę z puszeniem oprócz wypadania rzecz jasna? Edytowane przez levante Czas edycji: 2007-07-06 o 13:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2880 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Tragedia. A dla kobiety ilość i kondycja włosów jest przecież taka ważna ![]() Jutro robię len Twojej receptury ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:31.