Wypadające włosy - PODSUMOWANIE! - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-06-30, 11:17   #2821
agocz
Raczkowanie

Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!

Kochane !
Kilka lat temu moja mama leczyła się na nadczynność tarczycy - stadium operacyjne - wole, guzki, podejrzenie najgorszej odmiany Basedowa (doprowadził ją do tego m in. stres ).. . Po ciężkim leczeniu farmakologicznym (hormony, kt. wywołały z koleii okropne mięśniaki macicy ) zdesperowana dała się namówić na leczenie homeopatyczne - choć raczej jest sceptykiem. Brała granulki BOUIRON (nazwy nie pamiętam) najpierw o większym stężeniu, później słabsze . Efekty były zadziwiające . Chyba nie muszę wspominać o jej włosach.....
Leczenie kontynuowała kilkanaście miesięcy, operacja okazała się niepotrzebna, wole i mięśniaki zniknęły, włosy odrosły . Teraz profilaktycznie co rok robi badania, co kilka jeździ do specjalisty, który w zasadzie nie ma jej nic do powiedzenia . A włosy choć siwe ma lepsze niż ja.....
agocz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-30, 18:24   #2822
glorstine
Raczkowanie

Dot.: wypadanie włosów - przyczyna ?

Moja fryzjerka mówi, że są dwie główne przyczyny wypadania włosów: stres i brak witamin. Pytałam jej ostatnio, bo też zauważyłam, że włosy mi wypadają w szokujących ilościach... Zaczęłam więc brać skrzyp+pokrzywę, ale nie pomaga A więc najwidoczniej to z powodu stresu... Ale cóż, z tym nie jest tak łatwo sobie poradzić...:/
Stary 2007-06-30, 20:27   #2823
apollinka
Rozeznanie

GG do apollinka

aby tabletki zadziałały [ w mym przypadku] musi minąć około 2 miesięcy wiec łykaj je cierpliwie

a wypadanie włosów moze byc takze spowodowane chorobą skóry - tak było w mym przypadku
apollinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-30, 21:32   #2824
katiess
Raczkowanie

u mnie wypadanie wlosów spowodowane było niedoborem cynku, od 2 tygodni biorę H-Pantoten classic Włosy, Skóra, Paznokcie i zauwazylam duza poprawe
katiess jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-01, 10:45   #2825
levante
Zadomowienie

gaagatka - Nanogen chyba może używać każy - http://www.nanogen.pl/
Pewnie miałaś na myśli Nanoguard i Nanothik, prawda?

Dziewczyny, a jeśli ja szukam daleko przyczyn łysienia natomiast zwyczajnie wypadają mi one po solarium. I również moje problemy z suchymi oczami (do tego stopnia, że musiałam odstawić szkła kontaktowe,mimo, że używania okularków ochronnych i nigdy nie opalam się w soczewkach) mogą mieć związek z solarium, a nie z zaburzeniami hormonalnymi To możliwe???

agocz - orientujesz się czy istnieje homeopatia przeciw łysieniu bez wiadomej przyczyny (nie wiem jak ubrać to sensownie w słowa)?
levante jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-01, 13:12   #2826
benito_mruffkolini
BAN stały

Cytat:
Napisane przez levante Pokaż wiadomość
Moja rodzinka widzi moje prześwity, a ja widzę zarzenowanie w ich oczach... Bowiem mają świadomość tego - ile dla mnie znaczą piękne włosy, zwłaszcz, że takie miałam zawsze- śliczne, pełne loki... Muszę przyznać, żę bardzo mi w domciu wszyscy pomagają i wspierają. Czasem jestem taka bezsilna, a ktoś mi bliski proponuje masaż główki.

Życzę i Wam takiej miłej opieki, chociaż pewno ją macie. Tylko, to takie irytujące

no u mnie z tym wsparciem różnie bywa rodzina wie, że mam obsesję na punkcie włosów, czasami śmieją się trochę ze mnie dlatego jak zaczynam marudzić, że wypadają to myślą, że histeryzuję jak zwykle...

a tymczasem
policzyłam dzisiaj kłaki, które wylazły po umyciu... 215 po samym myciu!! drugie tyle (jak nie więcej) tracę w ciągu dnia co gorsza, wszystkie były z cebulkami, sporo z nich to były takie małe odrośnięte włoski 1-2cm łysieję normalnie... prześwitów jeszcze nie mam (bo włosy grube i gęste - były znaczy się) ale jak tak dalej pójdzie to w miesiąc stracę włosy!!

Cytat:
Dziewczyny, a jeśli ja szukam daleko przyczyn łysienia natomiast zwyczajnie wypadają mi one po solarium. I również moje problemy z suchymi oczami (do tego stopnia, że musiałam odstawić szkła kontaktowe,mimo, że używania okularków ochronnych i nigdy nie opalam się w soczewkach) mogą mieć związek z solarium, a nie z zaburzeniami hormonalnymi To możliwe???
ja na solarium to byłam max 5 razy w życiu, więc żadna ze mnie ekspertka ale zrezygnowałam głównie z 2 przyczyn 1) 60-80% zmarszczek jest od słońca 2) nikt tak naprawdę nie wie jakie są skutki długotrwałego korzystania z solarium więc pewnie różne paskudne konsekwencje tego procederu wyjdą na jaw za parę lat/dekad
ja bym zrezygnowała na Twoim miejscu, choćby na parę miesięcy, samoopalacze też są fajne , a i skóra pewnie będzie wdzięczna
benito_mruffkolini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-01, 15:59   #2827
Anuska77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez benito_mruffkolini Pokaż wiadomość
no u mnie z tym wsparciem różnie bywa rodzina wie, że mam obsesję na punkcie włosów, czasami śmieją się trochę ze mnie dlatego jak zaczynam marudzić, że wypadają to myślą, że histeryzuję jak zwykle...

a tymczasem
policzyłam dzisiaj kłaki, które wylazły po umyciu... 215 po samym myciu!! drugie tyle (jak nie więcej) tracę w ciągu dnia co gorsza, wszystkie były z cebulkami, sporo z nich to były takie małe odrośnięte włoski 1-2cm łysieję normalnie... prześwitów jeszcze nie mam (bo włosy grube i gęste - były znaczy się) ale jak tak dalej pójdzie to w miesiąc stracę włosy!!

ja na solarium to byłam max 5 razy w życiu, więc żadna ze mnie ekspertka ale zrezygnowałam głównie z 2 przyczyn 1) 60-80% zmarszczek jest od słońca 2) nikt tak naprawdę nie wie jakie są skutki długotrwałego korzystania z solarium więc pewnie różne paskudne konsekwencje tego procederu wyjdą na jaw za parę lat/dekad
ja bym zrezygnowała na Twoim miejscu, choćby na parę miesięcy, samoopalacze też są fajne , a i skóra pewnie będzie wdzięczna
Raz zapytałam dermatologa o te rzekome cebulki, które wypadają razem z włosem, rzekome bo to nie są cebulki!!! Sama też myślałam, że kłaczki wypadają razem z cebulkami. Kobieta mnie oświeciła i powiedziała, że cebulka jest silnie osadzona w skórze głowy a ta biała końcówka to jest tylko otoczka cebulki albo najzwyklejsza złuszczona skóra. Wyobraź sobie zwykłą cebulę i jej skórki, włos ma podobną strukturę.

Co do solarium to zgadzam się, że skutki nadużywania mogą być nieciekawe. Ja osobiście wolę naturalne opalanie na słońcu (naturalną witaminę D) oczywiście z maksymalną ochroną.
Anuska77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-01, 16:56   #2828
gaagatka
Raczkowanie

Cytat:
A tak, faktycznie nanogen to mikrowłókna ... ale one działaja trochę jak peruka

gaagatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-01, 17:05   #2829
gaagatka
Raczkowanie

Cytat:
kłaki wylazły po umyciu... 215 po samym myciu!! drugie tyle (jak nie więcej) tracę w ciągu dnia co gorsza, wszystkie były z cebulkami, sporo z nich to były takie małe odrośnięte włoski 1-2cm łysieję normalnie... prześwitów jeszcze nie mam (bo włosy grube i gęste - były znaczy się) ale jak tak dalej pójdzie to w miesiąc stracę włosy!!
Mi najwięcej wypada podczas mycia ... są wśród nich i kruciutkie 3 centymetrowe i dłuższe i najdłuższe. I też wszystkie z cebulkami. nigdy nie zauważyłam żebym straciła jakiś włos bez cebulki .

Chyba moja dieta warzywna daje efekty ... już dzisiaj wypadło mi o połowę włosków mniej ..... katuję się 3 razy dziennie soczkiem Tymbark Vega łagodny (bo innych nie znoszę). trochę się męczę bo nie przepadam za soczkami warzywnymi pfe pfe .. ... ale efekty są ... zobaczymy na jak długo ... ... zaczełam też używać tą chińską Kamiwazę i codziennie wcieram we włoski ... coś nie chce mi się wierzyć że to dzięki niej (dopiero 2 dzień) ... a soczki piję już od tygodnia ....... ehhh... krzywię się przy tym niemiłosiernie .. chyba muszę je polubić

Stary 2007-07-01, 17:57   #2830
benito_mruffkolini
BAN stały

Cytat:
Napisane przez gaagatka Pokaż wiadomość
Mi najwięcej wypada podczas mycia ... są wśród nich i kruciutkie 3 centymetrowe i dłuższe i najdłuższe. I też wszystkie z cebulkami. nigdy nie zauważyłam żebym straciła jakiś włos bez cebulki .

Chyba moja dieta warzywna daje efekty ... już dzisiaj wypadło mi o połowę włosków mniej ..... katuję się 3 razy dziennie soczkiem Tymbark Vega łagodny (bo innych nie znoszę). trochę się męczę bo nie przepadam za soczkami warzywnymi pfe pfe .. ... ale efekty są ... zobaczymy na jak długo ... ... zaczełam też używać tą chińską Kamiwazę i codziennie wcieram we włoski ... coś nie chce mi się wierzyć że to dzięki niej (dopiero 2 dzień) ... a soczki piję już od tygodnia ....... ehhh... krzywię się przy tym niemiłosiernie .. chyba muszę je polubić

normalnie idę po marchewkę, co mi pozostaje
Stary 2007-07-01, 18:38   #2831
gaagatka
Raczkowanie

Sama marchewka nie wystarczy, to byłoby zbyt piękne ...
... jeśli już to lepiej żeby pić soki wielowarzywne np. z brokułami, pomidorem itp .... brrrrr

Stary 2007-07-01, 19:07   #2832
benito_mruffkolini
BAN stały

obawiam się, że jest większe prawdopodobieństwo, że piorun we mnie strzeli niż że wepchnę w siebie sok warzywny

zresztą moja dieta jest chyba w porządku, nie mam żadnych niedoborów, obżeram się owocami i warzywami, codziennie jakaś surówka/sałatka, kocham marchew, brokuły i pomidory - ale stanowczo osobno

powinnam się przede wszystkim ODSTRESOWAć, ale jak tu się nie denerwować jak człowiek łysieje
Stary 2007-07-01, 20:49   #2833
gaagatka
Raczkowanie

Stary 2007-07-01, 21:36   #2834
kosmita77
Zakorzenienie

te soczki warzywne pic sie nie dadza... rozne rzeczy wytrzymalam, ziolka, i inne badziewia ale te soczki... moze ja mialam zepsuty? podziwiam Gaagatko
kosmita77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-02, 05:58   #2835
blekitneoczy
Raczkowanie

Cytat:

agocz - orientujesz się czy istnieje homeopatia przeciw łysieniu bez wiadomej przyczyny (nie wiem jak ubrać to sensownie w słowa)?
Solarium chyba ogolnie nie jest za dobre...szczegolnie dla naszej cery ktora postarza i pogrubia...moja kolezanka zaczela nosic okulary po uczeszczaniu na solarium a wczesniej miala dobry wzrok...moze to indywidualny przypadek nie chce tu negowac korzystania z solaraium...soki tak dzialaja ale nie te sklepowe ale raczej robione w domu wlasnorecznie, tylko tez nie wolno z nimi przesadzac bo marchew zawiera chemie...
blekitneoczy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-02, 09:35   #2836
neissi
Raczkowanie

GG do neissi Send a message via Skype™ to neissi

Wiecie coś w tym jest, bo też mam koleżankę, która smaży się regularnie na solarium od kilku lat. Jest tak spalona, że po 20 minutach na solarium nie widać już różnicy między przed i po. Ostatnio zauważyłam, że ma okropną skórę. A tłuszczyk to chyba faktycznie może od tego solarium no bo jak można ćwicząc regularnie i łykając rózne chromy i takie tam, mieć większy cellulit nież ja? Ba! Ja narzekam, ale takiego czegoś to jeszcze nie miałam A wzrok też jej się pogorszył. Zawsze miała dobry, a teraz powinna nosić okulary i musi stosować krople do oczu, bo ma takie wysuszone
Ale to już jest tanoreksja, bo ona każdą wolną chwilę spędza albo na solarium, albo opalając się na słońcu
neissi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-02, 10:47   #2837
gaagatka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kosmita77 Pokaż wiadomość
te soczki warzywne pic sie nie dadza... rozne rzeczy wytrzymalam, ziolka, i inne badziewia ale te soczki... moze ja mialam zepsuty? podziwiam Gaagatko
oj dziękuję, właśnie męczę poranny soczek ... chyba powoli sie przyzwyczajam ... albo po prostu zamykam oczy i gul gul gul gul .... jak najszybciej ... jak narazie widac efekty, co prawda nie powalające ale włosków wypada coraz mniej, ciekawe jak będzie dzisiaj

Stary 2007-07-02, 10:57   #2838
gaagatka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez blekitneoczy Pokaż wiadomość
soki tak dzialaja ale nie te sklepowe ale raczej robione w domu wlasnorecznie, tylko tez nie wolno z nimi przesadzac bo marchew zawiera chemie...
Oj a ja jestem strasznie wygodna i 3 razy dzienne stanie nad sokowirówką przyprawiłoby mnie chyba o apopleksję .... ale szczerze podziwiam tych co tak robią

Stary 2007-07-02, 11:43   #2839
levante
Zadomowienie

Nie myślcie kobietki, że jestem z tych uzależnionych od solarium, wręcz przeciwnie. Akurat tearaz, okazyjnie muszę podretuszować swoją bladość
Stary 2007-07-02, 11:44   #2840
levante
Zadomowienie

cd zaraz nastąpi, komputer mi się buntuje
Stary 2007-07-02, 11:53   #2841
levante
Zadomowienie

o, i już jestem
Zgadzam się z benito_mruffkolini (kapitalny login ), dopiero z czasem dowiemy się jakie skutki niosą tego typu kąpiele jak solarium. Całkiem możliwe, że przyczyniają się do łysienia. Zresztą faktem jest, że wysuszają włosy, dlatego zaleca się opalanie w chustce na głowie.
Co do soczków, to świetna sprawa. Ja eksperymentuję i nawet pijęsoczki wg receptur prof Tombaka. Jednak ostzegam, niektórych soczków nie wolno pić świeżutkich, bez odstania!!! Np spożycie świeżutkiego buraczkowego grozi zapaścią. Wiem, co mówię. Wypiłam kiedyś jednym duszkiem dopiero co przygotowany soczek i padłam... Wszystko dobrze się skończyło, ale warto wiedzieć, prawda?
No to jakie mikstury sczególnie polecacie na wzmocnienie włosów i utrzymanie ich na głowie
Stary 2007-07-02, 12:33   #2842
gaagatka
Raczkowanie

Ja tam piję tylko Tymbark Vegę .... ale to z czystego lenistwa

Stary 2007-07-02, 14:10   #2843
levante
Zadomowienie

A propos opalania i łysienia, czy to prawda, że produkty typu beta-karoten wnoszą znaczny wkład w regulowanie procesu wzrostu i stabilizacji włosa? Ależ napisałam zobaczcie same, np ten preparat -https://www.aptekaotc.pl/go/_info/?id=301 zalecany jest przy łysieniu plackowatym. Co o tym sądzicie? Przepraszam jeśli powtarzam temat...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-07-02, 14:25   #2844
glorstine
Raczkowanie

Mam do Was pytanie: jakie tabletki sa najlepsze na wypadanie włosów? Próbowałam już Wyciągu ze skrzypu i pokrzywy (BioGarden) i Lewitanu (czy cos takiego ) ale skuteczność marna
Stary 2007-07-02, 16:00   #2845
gaagatka
Raczkowanie

Ja przyjmuję beta katroten stale bo jest on w składzie mojego wyciągu ze skrzypu + witaminy i mikroelementy ... może za mała dawką bo żadnej poprawy nie zauważyłam. Jeśli chodzi o beta-karoten to muszę was ostrzec że ZAPOBIEGA on opalaniu (poczytajcie wątki o opalaniu) więc jeśli wybieracie się na solarium to krzyżyk na drogę

Stary 2007-07-02, 17:20   #2846
neissi
Raczkowanie

GG do neissi Send a message via Skype™ to neissi

Cytat:
Napisane przez gaagatka Pokaż wiadomość
Ja przyjmuję beta katroten stale bo jest on w składzie mojego wyciągu ze skrzypu + witaminy i mikroelementy ... może za mała dawką bo żadnej poprawy nie zauważyłam. Jeśli chodzi o beta-karoten to muszę was ostrzec że ZAPOBIEGA on opalaniu (poczytajcie wątki o opalaniu) więc jeśli wybieracie się na solarium to krzyżyk na drogę
Moja koleżanka faszeruje się nim codziennie i jakoś nie przeszkadza jej to w opalaniu na solarium. Jest brązowa jak czekolada. Niby zapobiega on starzeniu się skóry, ale jakoś nie widać. Widocznie musi minąć kolejne 10 lat
neissi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-02, 17:35   #2847
benito_mruffkolini
BAN stały

każdego kto pije soczki warzywne naprawdę podziwiam może i jak kiedyś pokonam swoje słabości, wykażę się silną wolą i będę piła litr dziennie

co do solarium... ja sobie tak ostatnio myślę, że wszystko jest dla ludzi tylko trzeba z tego z umiarem korzystać z drugiej strony jakie życie było łatwiejsze jak nie było żadnych prostownic, solariów, farb do włosów... ludzi sobie byli jacy byli, przynajmniej nie łysieli a tak to wydaje mi się zupełnie niepojęte żeby zdrowy człowiek tak sobie bez powodu tracił włosy!

ta cywilizacja, dzieło szatana

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-07-02, 18:00   #2848
gaagatka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez neissi Pokaż wiadomość
Moja koleżanka faszeruje się nim codziennie i jakoś nie przeszkadza jej to w opalaniu na solarium. Jest brązowa jak czekolada. Niby zapobiega on starzeniu się skóry, ale jakoś nie widać. Widocznie musi minąć kolejne 10 lat
Ja niby też takie znam ale np. 20 minut turbo to już taka ciężka artyleria że nawet beta-karoten nie da rady powstrzymać spalenizny hihih ...

P.S. Rozwijamy offtopic proponuję na tym zakończyć wywody nad beta-karotenem

Stary 2007-07-02, 18:03   #2849
gaagatka
Raczkowanie

Cytat:
z drugiej strony jakie życie było łatwiejsze jak nie było żadnych prostownic, solariów, farb do włosów... ludzi sobie byli jacy byli, przynajmniej nie łysieli a tak to wydaje mi się zupełnie niepojęte żeby zdrowy człowiek tak sobie bez powodu tracił włosy!
ta cywilizacja, dzieło szatana
taaaaa .... .... nikt się nie przejmował że wygląda tak a nie inaczej ... poza tym kiedyś nasze babcie to nosiły piękne grube i długie warkocze (taki warkocz nazywano kosą) .... ahhh.. tak bym chciała taki mieć...

ale ja jestem strasznie uparta jeśli chodzi o wygląd i nie poddam się tak łatwo

Stary 2007-07-02, 19:26   #2850
agocz
Raczkowanie

Cytat:
levante
Sorki że dopiero teraz, ale ostatnio więcej czasu spedzam na basenie niż przed kompem - jest preparat homeopatyczny na wypadanie Thallium - 47 DagoMed (wypadanie wł., przedwczesne łysienie związane z przeżyciami psychicznymi i wyczerpaniem nerwowym, łysienie plackowate i inne, łojotok, łupież ) . Niestety nie wiem jaka jest skuteczność - nie wiem czy ta polska firma przy produkcji trzyma się tych wszystkich "czary-mary" podobno koniecznych przy produkcji leków homeopatycznych (jak np uznany BOIRON). Kiedyś chyba na kafetrii był cały wątek poświęcony leczeniu wypadania tą metodą, ale nie mogę go teraz odszukać . W każdym razie w moim otoczeniu nikomu homeopatia nie zaszkodziła, a wręcz przeciwnie.....
agocz jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości