|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1771 |
Rozeznanie
|
Dot.: Twister!!!!!
oj dzis ciańko
![]() 7 minutek --> poprawe ogłaszam na jutro bo jak nie to.. ![]()
![]() |
#1772 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
tempo czyli li8czysz sobie 1/1 czyli na raz w dół i na raz w górę, 2/2 liczysz do 2 i w tym czasie powoli "przysiadasz" i to samo gdy wstajesz, 1/3 na raz w dół i powolutku w górę licząc do 3 (liczysz powoli powiedzmy co sekundę) 3/1 to powoli w dół i szybko do góry ![]() Trzeba też pamiętac o tym aby plecy były prosto, brzuch wciągnięty i nie zapominamy o oddychaniu ;] Z tymi szeroko rozstawionymi nogami to tez chodziło mi o przysiady tylko właśnie w dość szerokim rozkroku ![]() ![]() A wracając do twisterka to wczoraj na zmianę z HH pokręciłam ponad pół godziny, później brzuszki, wyżej wspomniane składy i trochę ćwiczeń na ręce, a za jakies pół godzinki zaczynam znowu. Dziewczyny jak Wam się nudzi twister to polecam kupno HH ja ćwiczę na zmianę (kilka minut na jednym, kilkanaście na drugim) i o wiele przyjemniej mi się ćwiczy ![]() Trochę się rozpisałam ^^ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1773 |
Rozeznanie
|
Zaczepka bardzo ci dziekuje za rady!
![]() ![]() Wczoraj do ćwiczen dodałam twoje składy (tak miedzy nami pierwszy raz słysze takie okreslenie ![]() dzis napierniczają mi uda! super ![]() Staram się codziennie +/- 30 min ćwiczyć, wolę systematycznie po trochu niż pare razy w tygodniu po parę godzin. Bo tedy nie było by to dla mnie wykonalne. Robię to wieczorem, czytałam że nie ma znaczenia kiedy (są opinie że lepiej rano itd.), że lepiej wtedy gdy ma się wewnetrzną siłę i chęć. Ja z reguły po południami jestem w najlepszej formie, a wieczorem tym bardziej ![]() Wstęp i zakonczenie robie z hula hop, w kręceniu jestem mistrzem ![]() Potem kręce na twisterze przewaznie z ugietymi nogami, kąt w zaleznosci od wytrzymalosci ![]() W trakcie tego dodaje jeszcze pare zwykłych cwiczen np. z gumą do fitnesu tak aby urozmaicic swoj ruch i sie nie znudzić, albo zeby "odpoczac" od krecenia ![]() ![]() P.S mój cel to ujędrnienie skory i wzmocnienie miesni, bo schudło mi się ostatnio z ok. 14 kg ![]()
Lista fajnych sklepów w Trójmieście ![]() Edytowane przez jagoda83 Czas edycji: 2010-03-02 o 14:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1774 |
Zakorzenienie
|
10'
![]() |
#1775 |
Wtajemniczenie
|
20 min
![]()
![]() |
![]() |
#1776 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1778 |
Raczkowanie
|
jagoda83 jak już dojdziesz do wprawy to jedną nogę możesz stawiac wyżej (przy tych w rozkroku np na stepie - po tym dopiero nóżki dają czadu ;] )
A nazwę składy wzięłam z aerobiku, prowadząca to tak nazywała i mi zostało ![]() Ja ostatnio mam lenia ![]() ![]() ![]() ps nie wiem jak to zrobiłam, ze dodałam odnośnik do profilu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1779 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny, potrzebuje pomocy przy wyborze twistera, zakup na allegro zainsteresował mnie ten:
http://www.allegro.pl/item937643254_..._lat_gwar.html Z kolei najczęściej sprzedawany jeste ten: http://www.allegro.pl/item929746784_...nie_od_ss.html Proszę o pomoc, może warto zwrócić uwagę jeszcze na jakiś inny?? Edytowane przez cherrry2009 Czas edycji: 2010-03-04 o 13:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1780 |
Zakorzenienie
|
jakie metalowe prety?
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1782 |
Zakorzenienie
|
Ja polecam ten
http://www.allegro.pl/item937643254_..._lat_gwar.html Narazie kolezanki uzywam ona stad ma a swoj zamowie po wyplacie
![]() |
![]() |
#1783 |
Konto usunięte
|
Ja mam ten:
http://www.allegro.pl/item929746784_...nie_od_ss.html Jest ok ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1784 |
Zakorzenienie
|
Do firmy z pierwszego linku nie da się dodzwonić aby sprawdzić czy jest szansa jeszcze dzisiaj na wysyłkę, więc chyba zdecyduję się na drugi link listem poleconym , na to samo wyjdzie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1785 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() szukałam portalu dla kobiet aktywnych ![]() SQUAT ![]() cholercia nie moge wklić normalnie linku, jakaś blokada? przed dopisac fit pl i dalej to: /eksperci/fitness/agnieszka_czajkowska/publikacje/squat_jedno_cwiczenie_wie le_mozliwosci,148,1,0.htm l (usunac spacje przed ostatnia literką l ) wklilam bym bezposrednio tresc tu, ale to wkoncu watek twisterowy nie będe go już wiecej zasmiecać ![]()
Lista fajnych sklepów w Trójmieście ![]() Edytowane przez jagoda83 Czas edycji: 2010-03-04 o 14:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1786 |
Zakorzenienie
|
10'
![]() |
#1787 |
Raczkowanie
|
jagoda83 tak to dokładnie to tylko ja "spolszczyłam" pisownię ;]
Żeby mi sie chciało tak jak mi się nie chce chybaa za wcześnie jak dla mnie na ćwiczenia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1788 |
Zakorzenienie
|
Twister zdecydowanie przypadł mi do gustu, więc chyba się zaprzyjaźnimy
![]() Troszkę martwy wątek, dziewczyny piszcie jak tam wam idą ćwiczenia, czy widać efekty? Na jakie partie ciała wam najbardziej pomógł? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1789 |
Raczkowanie
|
Przyłączam sie do ćwiczeń na TWISTERZE. Dziewczyny piszczcie o efektach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1790 |
Rozeznanie
|
I ja po UWAGA ponad miesięcznej przerwie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1791 |
Przyczajenie
|
Witam
![]() Po obejrzeniu tego filmiku z you tube nabyłam drugi twister i spróbowałam. Super! ciekawa jestem tylko, czy któraś z Was ćwiczyła już w ten sposób i jaka jest efektywność tych ćwiczeń. Mnie się chyba bardziej podoba na dwóch ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1792 |
Raczkowanie
|
na 2 nie próbowałam, ostatnio ćwiczę ok 10 minut na twisterze i 1-1,5 na HH
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1793 |
Rozeznanie
|
Dzisiaj niestandardowo 18'
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1794 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ja staram sie robic 10-15 min twister, 10-15 min hula hop na ugietych nogach i 10-15 min cwiczenia klasyczne na uda ![]() pozdrawiam i zycze wszystkim wytrwalosci i motywacji ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1796 |
Przyczajenie
|
Dziś dałam sobie zdrowy wycisk na stepperze, rowerku i dwóch twisterach - razem ponad dwie godziny. I diabli mnie biorą, bo mimo intensywnych ćwiczeń już trzeci miesiąc moja waga praktycznie stoi w miejscu!!! Oczywiście nie tym, w którym powinna
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1797 |
Zakorzenienie
|
a co jesz? bo same cwiczenia bez zbilansowanych dan to o pupe rozbic
![]() ---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Twister zamowiony i zaplacony ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1798 |
Przyczajenie
|
Wieeeeeeeeeeeeeeeem, tylko ja pracuję dosyć dziwnie i problem u mnie stanowi układ posiłków. Bo generalnie nie jem dużo, tylko niezbyt dobrze ilościowo mam to ułożone. Śniadania zjadam, ale małe. W pracy też coś przekąszę - najczęściej kanapkę, jogurt lub zupkę w barku. Po powrocie do domu zjadam spory posiłek. Wszystko to jest mało tłuste, głównie białko, węglowodanów mało. I do tego sporo kawy....Ale ja mam dziwny organizm, dawno temu krzywdę sobie zrobiłam, metabolizm rozregulowałam do granic możliwości i teraz nie mogę sobie z tym poradzić. No i mam autentyczne skłonności do tycia - wystarczy, że spojrzę w kierunku czegoś kalorycznego. Takie moje przekleństwo. Kiedy patrzę na chude koleżanki z poracy zajadające się pizzą albo kebabem diabli mnie biorą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1799 |
Zakorzenienie
|
Hmmm dalki nie takie problemy dziewuchy na watku fitnesowym i o zdrowym odhcudzaniu mialy i udalo im sie wiele zrzucic to ja cie zapraszam na nasz watek poczytaj go, podpatrz I czesc, bo my juz II czesc watku ciagniemy, poczytaj jadlospisy itd i to jak biedne kobiety haruja spia po 3 h itd a umieja ulozysc sobie tak wsyztsko zeby posilki zdrowe byly i jeszcze czas na cwiczenia sie znalazl
![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=402027&page=57 A ja juz doczekac sie nie moge kiedy mi twister przyjdzie ![]()
![]() |
![]() |
#1800 |
Rozeznanie
|
troche pokręciłam
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:18.