|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2011 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Twister!!!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2012 |
Zakorzenienie
|
jest tu kto bo ja właśnie zamówiłam twister
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2013 |
Zakorzenienie
|
siemka
![]() mam pytanie ! odchudzam sie ! zgubilam gdzies 7kg. waga 84 poczatkowa, obecna byla 75,5. ale teraz weszlam na wage i jest prawie 78.! ale zaznaczam ze wazylam sie w dzien, wiec pytanie brzmi. jak wy lacie posilki ze waga wam spada.? mi stoi w miejscu , i jeszcze tyje. a jem mianowicie. rano jogurt naturalny , potem dopiero cos kolo12 nastej 3 kromki chleba chrupkiego + kielbasa drobiowa na to , jogurt z musli i zalezy jeszcze od dnia , to jablko , gruszka itp. potem przyjezdzam do domu rowerem gdzies godzina jazdy i tak we dwie strony ,!i tak przez 3 dni juz jezdzilam i wg a waga jeszcze w gore poszla. dodam ze pije czerwona herbate. wiem to wszystko takie nie poukladane. , ale nie wiem. mam nadzieje doradzisz mi co zmienic. mowie tez ze w pracy mam jedna przerwe 15min na osiem godzin. biore tabletki letrox 25 na tarczyce i niby mialo mi to pomagac w zrzuceniu wagi! nie wiem co zrobic. zrezygnowac czy jak.;( kurcze eh. pomoz prosze! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2014 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=199694 ciekawy wątek z przykładami jadłospisów https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=309561 zaraz wskakuję na mój twisterek
Pielegnacja naturalnych loków, loczków, fal-cz. VI 10 przykazań żywieniowych "Gdy zamykają się jedne drzwi do szczęścia,otwierają się inne,ale my patrzymy na pierwsze drzwi tak długo,że nie widzimy tych drugich"' -H.A.Keller silikony w odżywkach, SLS, parabeny out
Edytowane przez gasolina84 Czas edycji: 2010-06-23 o 19:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2015 |
Raczkowanie
|
Jeszcze nie teraz.
![]() ![]() nanaaaaa87, ćwiczysz? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2016 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ale od poniedziałku będzie już większy luz więc wracam do codziennego kręcenia i biegania ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2017 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Idę na twister, dzienną normę trzeba zrobić. ![]() No i powodzenia z sesją... Edytowane przez lilak Czas edycji: 2010-06-24 o 17:06 Powód: dopisek |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2018 |
Raczkowanie
|
Hejka dziewczyny !!
Ćwiczę od początku czerwca na Twisterze - staram się to robić codziennie, lecz czasem brakuje czasu albo sił i chęci. Robie od 1000 do ponad 3000 obrotów dziennie. Dodatkowo ćwiczę zawsze w pasie neoprenowym i smaruję brzuch różnymi kremami wyszczuplającymi (a dokładnie preparatami Tołpy). W pasie ubyło mi ok.2 cm i tyle samo w biodrach. Ale także zmieniłam trochę dietę. Zastanawiam się czy ten ubytek centymetrów to zasługa Twistera czy diety. I zastanawia mnie także jedna rzecz - dlaczego nie odczuwam bólu mięśni brzucha ?? Robiąc kiedyś regularnie brzuszki miałam zakwasy, bolały mnie mięśnie. Przy ćwiczeniu na Twisterze tego nie ma - zupełnie nie czuję zakwasów ani mięśni (a dodam, że przed czerwcem nie ćwiczyłam prawie w ogóle). Czy któraś z was może wie dlaczego tak jest ? Może macie tak samo ? A może ja źle ćwiczę ? A moje ćwiczenia wyglądają tak - staję w drzwiach, trzymam się framugi i obracam samymi biodrami - góra jest praktycznie nie ruchoma. Ewentulanie obracam się sama (bez przytrzymywania) i trochę wywijam przy tym rękami. ![]() Będę wam dziewczyny wzdzięczna za porady i opowiedź ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2019 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a z sesją NIEdziękuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2020 |
Zakorzenienie
|
ja cwicze na nim , choc czasem naprawde sie nie chce xd
kurcze CHCE SCHUDNĄĆ!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2021 |
Zadomowienie
|
ćwicze ,ćwicze cm ubyło w miesiąc prawie 3cm!sama szczerze jestem zaskoczona .Ale nie ma co się oszukiwać jeszcze z 10 mogło by zlecieć
![]()
![]() |
#2022 |
Zadomowienie
|
Ja też od paru dni kręcę na twisterze, ale powiem Wam dziewczyny że w ogóle nie czuję pracy mięśni. Tak ma być?
![]() |
![]() |
#2023 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Pielegnacja naturalnych loków, loczków, fal-cz. VI 10 przykazań żywieniowych "Gdy zamykają się jedne drzwi do szczęścia,otwierają się inne,ale my patrzymy na pierwsze drzwi tak długo,że nie widzimy tych drugich"' -H.A.Keller silikony w odżywkach, SLS, parabeny out
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2024 |
Zakorzenienie
|
trzeba co najmniej krecic 10 miin by czuc miesnie jak pracuja !
![]() Jaa krece roznie raz pol godziny raz 15 min, czasem sie nie chce bardzoo to wiecie ^^ pozdrawiam ; DDD |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2025 |
Raczkowanie
|
Ćwiczę od początku czerwca na Twisterze - staram się to robić codziennie, lecz czasem brakuje czasu albo sił i chęci. Robie od 1000 do ponad 3000 obrotów dziennie. Dodatkowo ćwiczę zawsze w pasie neoprenowym i smaruję brzuch różnymi kremami wyszczuplającymi (a dokładnie preparatami Tołpy). W pasie ubyło mi ok.2 cm i tyle samo w biodrach. Ale także zmieniłam trochę dietę. Zastanawiam się czy ten ubytek centymetrów to zasługa Twistera czy diety.
I zastanawia mnie także jedna rzecz - dlaczego nie odczuwam bólu mięśni brzucha ?? Robiąc kiedyś regularnie brzuszki miałam zakwasy, bolały mnie mięśnie. Przy ćwiczeniu na Twisterze tego nie ma - zupełnie nie czuję zakwasów ani mięśni (a dodam, że przed czerwcem nie ćwiczyłam prawie w ogóle). Czy któraś z was może wie dlaczego tak jest ? Może macie tak samo ? A może ja źle ćwiczę ? A moje ćwiczenia wyglądają tak - staję w drzwiach, trzymam się framugi i obracam samymi biodrami - góra jest praktycznie nie ruchoma. Ewentulanie obracam się sama (bez przytrzymywania) i trochę wywijam przy tym rękami. ![]() Będę wam dziewczyny wzdzięczna za porady i opowiedź ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2026 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2027 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
![]() Mam zamiar dziś kliknąć kup teraz na allegro, coby kupić twister. Ale mam wątpliwości, czy te twistery za 34-39zł są rzeczywiście OK? Czy te liczniki, linki, przydają się? Skoro tak zachwalacie, to i ja będę ćwiczyła, na razie tylko czasem hula hop, ale trzeba coś zmienić ![]()
![]() |
#2028 |
Zadomowienie
|
Te wszystkie liczniki i inne bajery nie są potrzebne, ważne tylko żeby się kręciło ;D
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2029 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2030 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2031 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dziękuję i... Dołączam do Was, ponieważ właśnie kliknęłam ten twisterek http://www.allegro.pl/item1091223721...tem_gw24m.html ![]() ![]() Dziękuję jeszcze raz za rady ![]() ![]() PS. A i jeszcze dodam, że niepokoją mnie te masażery ![]() ![]() Bo jak na to spojrzałam to przypomniało mi się jak poszłam na solarium z wibracjami, pani z obsługi powiedziała mi, że to tylko takie lekkie drżenie, takie miluśkie i w ogóle... A jak włączyłam, zaczęło mną trząść, to myślałam, że wypadnę z tej kabiny... ![]() ![]()
Edytowane przez malenka146 Czas edycji: 2010-06-28 o 16:57 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2032 |
Zadomowienie
|
A ja po tygodniu kręcenia dziś poczułam mięśnie (?) ale w miejscu boczków, z tyłu pleców po obu stronach na dole
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2033 |
Zakorzenienie
|
dziś znowu 15 min
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2034 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2035 |
Zakorzenienie
|
Dzisiaj mój pierwszy raz z twisterem
![]() Mnie mięśnie bolały po około dziesięciu minutach, a kolki nie miałam (ćwiczyłam na początek 15 min, zeby zminimalizowac zakwasy). Wcześniej 15 min aerobiku tak na rozgrzewke.. tczas bede potem zwiekszac stopniowo. Dam znać co do efektów ![]()
![]() |
![]() |
#2036 |
Raczkowanie
|
Ciężko jest się zmobilizować do ćwiczeń, gdy jest tak gorąco i parno; dużo trudniej... Czasem leń mnie bierze. Ten WREDNY LEŃ który czyni, że tłuszczyk się odkłada, robią mi się fałdki a figura traci prawidłowy kształt. Wtedy daję sobie ochrzan: jeśli dziś odpuścisz, to jutro na pewno też, więc od razu daruj sobie cały ten wysiłek, który pójdzie na marne i bądź tłuścioszkiem, tylko wtedy nie narzekaj, że nim jesteś. Albo rusz dup_ i bierz się do ćwiczeń! Twój wybór!
I jakoś idzie lenia przepędzić. ![]() ![]() Nie mogę się doczekać pierwszego pływania w jeziorze (bo za basenem nie przepadam). Pływanie pomoże w wysmuklaniu sylwetki. Mój cel, to wyrzeźbić sylwetkę, wyrzeźbić, wyrzeźbić... I będę to powtarzała jak mantrę. ![]() Nie poddawać się dziewczyny, bo d_pska skopię! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2037 |
Zadomowienie
|
ja dziennie ćwiczę tyle że po 10 min więcej nie daje rady ,coś ostatnio kuje mnie w prawym boku
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2038 |
Raczkowanie
|
ma-li-na, może za duże tempo sobie narzucasz? Za szybkie skręty? Zwolnij tempo i zobacz, czy po 10 minutach też będzie to kłucie- całe 10 minut w wolniejszym tempie niż zwykle ćwiczysz..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2039 |
Zakorzenienie
|
lilak jakie partie ciała czujesz podczas ćwiczeń? brzuch, skośne, talię, plecy?? kręcisz na ugiętych w kolanach nogach czy prostych??
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2040 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Trudno mi to opisać, ale załączę takie -trochę może nieciekawe- zdjęcie; w każdym razie zaznaczyłam mniej więcej, gdzie ja czuję napięcie mięśni (tak plus minus w tych okolicach). Na czerwono napięte mięśnie, a fiolet to tam jeszcze mocniej odczuwam jak się zmęczę. A że macham łapciami niemało, to i one dają znać o sobie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:20.