Twister!!!!! - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-06-21, 20:01   #2011
sreberko4
Zakorzenienie

Dot.: Twister!!!!!

Cytat:
Napisane przez ma-li-na Pokaż wiadomość
dziewczyny kręce codziennie po 10-15 min jutro sprawdze czy ubyło cm
i co, ubyło?
sreberko4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-23, 18:05   #2012
sreberko4
Zakorzenienie

jest tu kto bo ja właśnie zamówiłam twister
sreberko4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-23, 19:07   #2013
niunia_ona
Zakorzenienie

siemka )
mam pytanie ! odchudzam sie ! zgubilam gdzies 7kg. waga 84 poczatkowa, obecna byla 75,5. ale teraz weszlam na wage i jest prawie 78.! ale zaznaczam ze wazylam sie w dzien, wiec pytanie brzmi. jak wy lacie posilki ze waga wam spada.? mi stoi w miejscu , i jeszcze tyje. a jem mianowicie. rano jogurt naturalny , potem dopiero cos kolo12 nastej 3 kromki chleba chrupkiego + kielbasa drobiowa na to , jogurt z musli i zalezy jeszcze od dnia , to jablko , gruszka itp. potem przyjezdzam do domu rowerem gdzies godzina jazdy i tak we dwie strony ,!i tak przez 3 dni juz jezdzilam i wg a waga jeszcze w gore poszla. dodam ze pije czerwona herbate. wiem to wszystko takie nie poukladane. , ale nie wiem. mam nadzieje doradzisz mi co zmienic. mowie tez ze w pracy mam jedna przerwe 15min na osiem godzin. biore tabletki letrox 25 na tarczyce i niby mialo mi to pomagac w zrzuceniu wagi! nie wiem co zrobic. zrezygnowac czy jak.;( kurcze eh. pomoz prosze!
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-23, 19:40   #2014
gasolina84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
siemka )
mam pytanie ! odchudzam sie ! zgubilam gdzies 7kg. waga 84 poczatkowa, obecna byla 75,5. ale teraz weszlam na wage i jest prawie 78.! ale zaznaczam ze wazylam sie w dzien, wiec pytanie brzmi. jak wy lacie posilki ze waga wam spada.? mi stoi w miejscu , i jeszcze tyje. a jem mianowicie. rano jogurt naturalny , potem dopiero cos kolo12 nastej 3 kromki chleba chrupkiego + kielbasa drobiowa na to , jogurt z musli i zalezy jeszcze od dnia , to jablko , gruszka itp. potem przyjezdzam do domu rowerem gdzies godzina jazdy i tak we dwie strony ,!i tak przez 3 dni juz jezdzilam i wg a waga jeszcze w gore poszla. dodam ze pije czerwona herbate. wiem to wszystko takie nie poukladane. , ale nie wiem. mam nadzieje doradzisz mi co zmienic. mowie tez ze w pracy mam jedna przerwe 15min na osiem godzin. biore tabletki letrox 25 na tarczyce i niby mialo mi to pomagac w zrzuceniu wagi! nie wiem co zrobic. zrezygnowac czy jak.;( kurcze eh. pomoz prosze!
niestety z taką dietą daleko nie zajedziesz, Twój organizm się broni więc dlatego tyjesz, poczytaj wątek 10 przykazań zywieniowych, który jasno zonbrazuje jak układac dietę na redukcji
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=199694
ciekawy wątek z przykładami jadłospisów
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=309561

zaraz wskakuję na mój twisterek

10 przykazań żywieniowych

"Gdy zamykają się jedne drzwi do szczęścia,otwierają się inne,ale my patrzymy na pierwsze drzwi tak długo,że nie widzimy tych drugich"' -H.A.Keller

silikony w odżywkach, SLS, parabeny out

Edytowane przez gasolina84
Czas edycji: 2010-06-23 o 19:41
gasolina84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-24, 15:08   #2015
lilak
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gasolina84 Pokaż wiadomość
to już trochę czasu minęło wkleisz fotkę??
Jeszcze nie teraz. Mój cel, jaki sobie wyznaczyłam, nie został jeszcze osiągnięty. Może za dużą postawiłam sobie poprzeczkę, jednak wiem, jak chcę (jak mogę) wyglądać i zrobię co trzeba, by w jak największym stopniu się do tego zbliżyć. Talia i ładnie zaokrąglone dupsko, to jeszcze za mało.

nanaaaaa87, ćwiczysz?
lilak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-24, 15:20   #2016
nanaaaaa87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lilak Pokaż wiadomość
Jeszcze nie teraz. Mój cel, jaki sobie wyznaczyłam, nie został jeszcze osiągnięty. Może za dużą postawiłam sobie poprzeczkę, jednak wiem, jak chcę (jak mogę) wyglądać i zrobię co trzeba, by w jak największym stopniu się do tego zbliżyć. Talia i ładnie zaokrąglone dupsko, to jeszcze za mało.

nanaaaaa87, ćwiczysz?
ćwicze, ćwicze dzisiaj twistowalam 20 min, ale aktualnie przez sesje ćwicze nieregularnie i zajadam stresy
ale od poniedziałku będzie już większy luz więc wracam do codziennego kręcenia i biegania
nanaaaaa87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-24, 17:05   #2017
lilak
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nanaaaaa87 Pokaż wiadomość
ćwicze, ćwicze dzisiaj twistowalam 20 min, ale aktualnie przez sesje ćwicze nieregularnie i zajadam stresy
ale od poniedziałku będzie już większy luz więc wracam do codziennego kręcenia i biegania
Ja też mam tendencję do zajadania stresów. Ostatnio staram się unikać większego dojadania między posiłkami, więc jak dopada mnie taki stres, to kupuję sobie jakieś warzywo- zwykle kalarepę, lubię ją i ma mnóstwo wartości odżywczych. Kroję na plasterki i wcinam.
Idę na twister, dzienną normę trzeba zrobić.
No i powodzenia z sesją...

Edytowane przez lilak
Czas edycji: 2010-06-24 o 17:06 Powód: dopisek
Stary 2010-06-24, 18:35   #2018
mitasa
Raczkowanie

Hejka dziewczyny !!

Ćwiczę od początku czerwca na Twisterze - staram się to robić codziennie, lecz czasem brakuje czasu albo sił i chęci. Robie od 1000 do ponad 3000 obrotów dziennie. Dodatkowo ćwiczę zawsze w pasie neoprenowym i smaruję brzuch różnymi kremami wyszczuplającymi (a dokładnie preparatami Tołpy). W pasie ubyło mi ok.2 cm i tyle samo w biodrach. Ale także zmieniłam trochę dietę. Zastanawiam się czy ten ubytek centymetrów to zasługa Twistera czy diety.

I zastanawia mnie także jedna rzecz - dlaczego nie odczuwam bólu mięśni brzucha ?? Robiąc kiedyś regularnie brzuszki miałam zakwasy, bolały mnie mięśnie. Przy ćwiczeniu na Twisterze tego nie ma - zupełnie nie czuję zakwasów ani mięśni (a dodam, że przed czerwcem nie ćwiczyłam prawie w ogóle). Czy któraś z was może wie dlaczego tak jest ? Może macie tak samo ? A może ja źle ćwiczę ?
A moje ćwiczenia wyglądają tak - staję w drzwiach, trzymam się framugi i obracam samymi biodrami - góra jest praktycznie nie ruchoma. Ewentulanie obracam się sama (bez przytrzymywania) i trochę wywijam przy tym rękami.
Będę wam dziewczyny wzdzięczna za porady i opowiedź
mitasa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-24, 19:35   #2019
nanaaaaa87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lilak Pokaż wiadomość
Ja też mam tendencję do zajadania stresów. Ostatnio staram się unikać większego dojadania między posiłkami, więc jak dopada mnie taki stres, to kupuję sobie jakieś warzywo- zwykle kalarepę, lubię ją i ma mnóstwo wartości odżywczych. Kroję na plasterki i wcinam.
Idę na twister, dzienną normę trzeba zrobić.
No i powodzenia z sesją...
też lubię bardzo kalarepę

a z sesją NIEdziękuje
nanaaaaa87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-25, 19:45   #2020
niunia_ona
Zakorzenienie

ja cwicze na nim , choc czasem naprawde sie nie chce xd

kurcze CHCE SCHUDNĄĆ!!!!
Stary 2010-06-26, 20:10   #2021
ma-li-na
Zadomowienie

ćwicze ,ćwicze cm ubyło w miesiąc prawie 3cm!sama szczerze jestem zaskoczona .Ale nie ma co się oszukiwać jeszcze z 10 mogło by zlecieć

walka o zdrowe wlosy

26 grudzien 2011 ostatnie farbowanie
13 luty 2012- rozwod z suszarka i prostownica!
ma-li-na jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-26, 21:07   #2022
$ylwu$
Zadomowienie

GG do $ylwu$

Ja też od paru dni kręcę na twisterze, ale powiem Wam dziewczyny że w ogóle nie czuję pracy mięśni. Tak ma być?

Bieganie - nowa miłość <3

$ylwu$ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-26, 22:58   #2023
gasolina84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez $ylwu$ Pokaż wiadomość
Ja też od paru dni kręcę na twisterze, ale powiem Wam dziewczyny że w ogóle nie czuję pracy mięśni. Tak ma być?
zauważyłam podobnie, w ogóle nie czuję brzucha ani skośnych tym bardziej tylko uda szczególnie tą cześć wokół kolan

"Gdy zamykają się jedne drzwi do szczęścia,otwierają się inne,ale my patrzymy na pierwsze drzwi tak długo,że nie widzimy tych drugich"' -H.A.Keller

Stary 2010-06-27, 06:50   #2024
niunia_ona
Zakorzenienie

trzeba co najmniej krecic 10 miin by czuc miesnie jak pracuja !

Jaa krece roznie raz pol godziny raz 15 min, czasem sie nie chce bardzoo to wiecie ^^

pozdrawiam ; DDD
Stary 2010-06-27, 13:27   #2025
mitasa
Raczkowanie

Ćwiczę od początku czerwca na Twisterze - staram się to robić codziennie, lecz czasem brakuje czasu albo sił i chęci. Robie od 1000 do ponad 3000 obrotów dziennie. Dodatkowo ćwiczę zawsze w pasie neoprenowym i smaruję brzuch różnymi kremami wyszczuplającymi (a dokładnie preparatami Tołpy). W pasie ubyło mi ok.2 cm i tyle samo w biodrach. Ale także zmieniłam trochę dietę. Zastanawiam się czy ten ubytek centymetrów to zasługa Twistera czy diety.

I zastanawia mnie także jedna rzecz - dlaczego nie odczuwam bólu mięśni brzucha ?? Robiąc kiedyś regularnie brzuszki miałam zakwasy, bolały mnie mięśnie. Przy ćwiczeniu na Twisterze tego nie ma - zupełnie nie czuję zakwasów ani mięśni (a dodam, że przed czerwcem nie ćwiczyłam prawie w ogóle). Czy któraś z was może wie dlaczego tak jest ? Może macie tak samo ? A może ja źle ćwiczę ?
A moje ćwiczenia wyglądają tak - staję w drzwiach, trzymam się framugi i obracam samymi biodrami - góra jest praktycznie nie ruchoma. Ewentulanie obracam się sama (bez przytrzymywania) i trochę wywijam przy tym rękami.
Będę wam dziewczyny wzdzięczna za porady i opowiedź
mitasa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-27, 15:02   #2026
$ylwu$
Zadomowienie

GG do $ylwu$

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
trzeba co najmniej krecic 10 miin by czuc miesnie jak pracuja !

Jaa krece roznie raz pol godziny raz 15 min, czasem sie nie chce bardzoo to wiecie ^^

pozdrawiam ; DDD
Ja zazwyczaj kręcę ok 20 minut, z tym że nawet w ostatniej minucie nie czuję pracy mięśni, tylko czasem kolka mnie łapie już po 5 minutach ale myślę że to chyba kwestia przyzwyczajenia.

Stary 2010-06-28, 08:46   #2027
malenka146
Zadomowienie

GG do malenka146

Hej dziewczyny
Mam zamiar dziś kliknąć kup teraz na allegro, coby kupić twister. Ale mam wątpliwości, czy te twistery za 34-39zł są rzeczywiście OK? Czy te liczniki, linki, przydają się?
Skoro tak zachwalacie, to i ja będę ćwiczyła, na razie tylko czasem hula hop, ale trzeba coś zmienić

malenka146 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-28, 10:38   #2028
Katalonkaaa
Zadomowienie

GG do Katalonkaaa

Te wszystkie liczniki i inne bajery nie są potrzebne, ważne tylko żeby się kręciło ;D
Katalonkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-28, 10:59   #2029
$ylwu$
Zadomowienie

GG do $ylwu$

Cytat:
Napisane przez malenka146 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Mam zamiar dziś kliknąć kup teraz na allegro, coby kupić twister. Ale mam wątpliwości, czy te twistery za 34-39zł są rzeczywiście OK? Czy te liczniki, linki, przydają się?
Skoro tak zachwalacie, to i ja będę ćwiczyła, na razie tylko czasem hula hop, ale trzeba coś zmienić
Po co wydawać tyle kasy ja mam swój za niecałe 20 zł i kręci się bez zarzutów do teraz, już parę lat

Stary 2010-06-28, 11:23   #2030
9c8d9cec639f523640ce6df817fef7acb209e2c9_626728175cda8
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez malenka146 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Licznik bardzo mi się przydaje, ustawiam na nim alarm i wiem ile obrotów zrobiłam a linki leżą nieużywane, przydawały mi się przed siłownią, łapy sobie rozciągałam a do kręcenia ich nie używam
9c8d9cec639f523640ce6df817fef7acb209e2c9_626728175cda8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-28, 16:49   #2031
malenka146
Zadomowienie

GG do malenka146

Cytat:
Napisane przez Katalonkaaa Pokaż wiadomość
Te wszystkie liczniki i inne bajery nie są potrzebne, ważne tylko żeby się kręciło ;D
Cytat:
Napisane przez $ylwu$ Pokaż wiadomość
Po co wydawać tyle kasy ja mam swój za niecałe 20 zł i kręci się bez zarzutów do teraz, już parę lat
[1=9c8d9cec639f523640ce6df 817fef7acb209e2c9_6267281 75cda8;20315621]Licznik bardzo mi się przydaje, ustawiam na nim alarm i wiem ile obrotów zrobiłam a linki leżą nieużywane, przydawały mi się przed siłownią, łapy sobie rozciągałam a do kręcenia ich nie używam [/QUOTE]

Dziękuję i... Dołączam do Was, ponieważ właśnie kliknęłam ten twisterek http://www.allegro.pl/item1091223721...tem_gw24m.html Mam nadzieję, że zrzucę te boczki, które tak nieładnie wyglądają przy bardziej obcisłych bluzkach... I zapomnę o tych szerokich koszulkach, coby kryć nadmiar tłuszczyku
Dziękuję jeszcze raz za rady

PS. A i jeszcze dodam, że niepokoją mnie te masażery Czy one nie będą mnie łaskotać w stopy, albo przeciwnie- ugniatać?
Bo jak na to spojrzałam to przypomniało mi się jak poszłam na solarium z wibracjami, pani z obsługi powiedziała mi, że to tylko takie lekkie drżenie, takie miluśkie i w ogóle... A jak włączyłam, zaczęło mną trząść, to myślałam, że wypadnę z tej kabiny... Ale to taki off top

Edytowane przez malenka146
Czas edycji: 2010-06-28 o 16:57
malenka146 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-28, 17:04   #2032
$ylwu$
Zadomowienie

GG do $ylwu$

A ja po tygodniu kręcenia dziś poczułam mięśnie (?) ale w miejscu boczków, z tyłu pleców po obu stronach na dole no to chyba te nieszczęsne boczki w sumie nie czuję żadnych mięśni na brzuchu podczas kręcenia, ale te "boczkowe" dały mi się dziś pierwszy raz we znaki a ja się ostatnio zastanawiałam dlaczego boli mnie w tamtym miejscu, a nawet przez myśli mi nie przeszło że to zasługa twistera to może dzięki niemu pozbędę się tych obrzydliwych boczków?

Stary 2010-06-28, 21:46   #2033
gasolina84
Zakorzenienie

dziś znowu 15 min, znowu czuję ciepło w udach i rozgrzanie okolicy wokół kolan, ma któraś z Was podobnie??

Stary 2010-06-28, 23:30   #2034
$ylwu$
Zadomowienie

GG do $ylwu$

Cytat:
dziś znowu 15 min, znowu czuję ciepło w udach i rozgrzanie okolicy wokół kolan, ma któraś z Was podobnie??
przy twisterze tak nie mam, za to jak schodzę z orbitrek kolana mam czasem wręcz gorące, też nie wiem dlaczego

Stary 2010-06-29, 17:31   #2035
sreberko4
Zakorzenienie

Dzisiaj mój pierwszy raz z twisterem

Mnie mięśnie bolały po około dziesięciu minutach, a kolki nie miałam (ćwiczyłam na początek 15 min, zeby zminimalizowac zakwasy). Wcześniej 15 min aerobiku tak na rozgrzewke.. tczas bede potem zwiekszac stopniowo. Dam znać co do efektów
Stary 2010-07-05, 13:26   #2036
lilak
Raczkowanie

Ciężko jest się zmobilizować do ćwiczeń, gdy jest tak gorąco i parno; dużo trudniej... Czasem leń mnie bierze. Ten WREDNY LEŃ który czyni, że tłuszczyk się odkłada, robią mi się fałdki a figura traci prawidłowy kształt. Wtedy daję sobie ochrzan: jeśli dziś odpuścisz, to jutro na pewno też, więc od razu daruj sobie cały ten wysiłek, który pójdzie na marne i bądź tłuścioszkiem, tylko wtedy nie narzekaj, że nim jesteś. Albo rusz dup_ i bierz się do ćwiczeń! Twój wybór!
I jakoś idzie lenia przepędzić.
Nie mogę się doczekać pierwszego pływania w jeziorze (bo za basenem nie przepadam). Pływanie pomoże w wysmuklaniu sylwetki. Mój cel, to wyrzeźbić sylwetkę, wyrzeźbić, wyrzeźbić... I będę to powtarzała jak mantrę.
Nie poddawać się dziewczyny, bo d_pska skopię!
Stary 2010-07-05, 13:28   #2037
ma-li-na
Zadomowienie

ja dziennie ćwiczę tyle że po 10 min więcej nie daje rady ,coś ostatnio kuje mnie w prawym boku

walka o zdrowe wlosy

26 grudzien 2011 ostatnie farbowanie
13 luty 2012- rozwod z suszarka i prostownica!
ma-li-na jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-07-05, 15:32   #2038
lilak
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ma-li-na Pokaż wiadomość
ja dziennie ćwiczę tyle że po 10 min więcej nie daje rady ,coś ostatnio kuje mnie w prawym boku
ma-li-na, może za duże tempo sobie narzucasz? Za szybkie skręty? Zwolnij tempo i zobacz, czy po 10 minutach też będzie to kłucie- całe 10 minut w wolniejszym tempie niż zwykle ćwiczysz..
Stary 2010-07-05, 16:02   #2039
gasolina84
Zakorzenienie

lilak jakie partie ciała czujesz podczas ćwiczeń? brzuch, skośne, talię, plecy?? kręcisz na ugiętych w kolanach nogach czy prostych??

Stary 2010-07-05, 20:43   #2040
lilak
Raczkowanie

Cytat:
lilak jakie partie ciała czujesz podczas ćwiczeń? brzuch, skośne, talię, plecy?? kręcisz na ugiętych w kolanach nogach czy prostych??
Mam nogi leciutko ugięte. Bardziej koncentruję się właśnie na czuciu napięcia mięśni niż szybkości. Co jakiś czas zatrzymuję się w skręcie, żeby poczuć ich napięcie; robię to co jakiś czas, żeby nie popaść w "mechaniczne" prawo-lewo, prawo-lewo i niedokładność skrętów. Tak wybrałam sobie pozycję i tempo najlepsze dla mnie. Nie wiem, czy też tak macie, ale ja np. mocno odczuwam mięśnie pośladków (od dołu i z boku) i myślę, że to jest powód dlaczego tak ładnie tyłeczek mi się podniósł, zaokrąglił, przestał być "kanciasty", bo właśnie w tych miejscach podczas skrętu się napina, w których miałam problem z nim.
Trudno mi to opisać, ale załączę takie -trochę może nieciekawe- zdjęcie; w każdym razie zaznaczyłam mniej więcej, gdzie ja czuję napięcie mięśni (tak plus minus w tych okolicach). Na czerwono napięte mięśnie, a fiolet to tam jeszcze mocniej odczuwam jak się zmęczę.
A że macham łapciami niemało, to i one dają znać o sobie.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości