![]() |
#241 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jakie pigułki anty.bierzecie?
Dziewczyny potrzebuję wsparcia Zaczęłam brać Yasmin dokładnie 21 dni temu Teraz mam przerwe 7 dniową Czy naprawdę jestem zabezpieczona przez te 7 dni kiedy nie biorę tabletek??? Ja po prostu bardzo boję się zajść w ciążę i jeszcze się nie przyzywczaiłam do myśli, że już nie musimy używać prezerwatyw Już ich nie używamy (wczesniej gdy nie uzywalismy prezerwatywy stosowalismyy metode przerywana) Dziś po raz pierwszy moj chłopak skończył we mnie no i mam czarne mysli Czy martwie sie niepotrzebnie???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#242 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#243 |
Raczkowanie
|
A ja mam pytanie odnośnie Diane35, choć myślę, że jest ogólne. Zażywam ją od dwóch miesięcy, jutro zaczynam drugie opakowanie. Na razie mój organizm reaguje niezbyt dobrze, już drugi raz mam taką sytuację, że niby nic mi nie dolega, ale gdzieniegdzie pojawiają się pewne krągłości, waga również ruszyła z miejsca, choć nie mam skłonności do tycia raczej, no i piersi, jeden rozmiar przynajmniej większe, jesli nie więcej plus pojawiający się cellulit. Nie muszę chyba pisać, że nie czuję się z tą sytuacją najlepiej. Zastanawiam się nad porzuceniem tabletek (w przypadku zażywania Yasmine przez rok przytyłam 10 kg), ale przeczytałam, że powinnam zażywać je przynajmniej trzy miesiące, by dać szansę organizmowi przyzwyczajenia się do tych tabletek.
Przechodząc jednak do sedna, to chciałam zapytać o kwestię porzucenia antykoncepcji hormonalnej - gdy zdecyduję, że nie rozpoczynam następnego opakowania, to czy w ciągu siedmiu dni, w czasie których czekam na krwawienie z odstawienia jestem zabezpieczona, czy powinnam już używać dodatkowego zabezpieczenia, zważywszy na to, że następnego opakowania nie zacznę? Diane35 zażywam przede wszystkim ze względu na trądzik, ale na razie efekt jest żaden, a nawet chyba w ciągu tych dwóch miesięcy nastąpiło pogorszenie, więc coraz poważniej zastanawiam się nad wycofaniem. Z góry dziękuję za odpowiedź. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#244 |
Wtajemniczenie
|
ja biore od dwoch miesiecy yasminelle
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#245 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#246 |
Raczkowanie
|
Niby tak, ale nie do końca, bo gdy na przykład nie weźmie się tabletki, gdyż się zapomni, to jeśli uprawiało się seks wstecz bez zabezpieczenia, to czytałam, że ciąża jest możliwa, nie wiem tylko czy odnosi się to również do tego tygodnia przerwy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#247 |
Zakorzenienie
|
jezeli nie zamierza się brać tabletek po przerwie to ostatnim dniem bezpiecznym jest dzień, w którym bierze się ostatnią tabletkę czyli siedmiodniowa przerwa nie jest już czasem bezpiecznym.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#248 |
Raczkowanie
|
Brałam codziennie o tej samej porze. Czy to znaczy, że brałam prawidłowo? Wiem, że "metoda przerywana" to żadna metoda. Uwierz mi wiem. Czy w czasie 7 dniowej przerwy kiedy nie biorę tabletek muszę sie dodatkowo zabezpieczać?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#249 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#250 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#251 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#252 |
Wtajemniczenie
|
Microgynon 21
![]()
![]() |
#253 |
Raczkowanie
|
![]()
Przez rok brałam Diane 35 niestety zawsze w drugim tygodniu powodowały różne niespodzianki na mej twarzy i bóle glowy, ale pod wzgledem zabezpieczenia były jak najbardziej skuteczne. Jednakże postanowiłam zmienić ginekologa na pani doktor, która jest niesamowita i po wykonaniu badań hormonalnych jestem w trakcie pierwszego opakowania Yasminelle, chwaląc te tabletki, bowiem narazie jest w porzadku, zero dolegliwości i cera w porządku byle tak dalej...
Życie jest piękne, porywające, olśniewające. Jest tak jak róża, co się rozwija. Jest burzą, wichrem, co w niebo się wzbija. Jest pełnią szczęścia, ogniem miłości. Kochać, być razem, bez samotności ! Edytowane przez domini5 Czas edycji: 2008-09-19 o 19:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#254 |
Raczkowanie
|
ja nie biorę tablet żadnych
ponad pol roku kocham sie z chlopakiem z gumka i jakoś jest dobrze na tabletki jeszcze będę miała czas po co truć organizm hormonami? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#255 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Divay podziwiam za odwagę ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#256 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
dodam tez ze jestem bardzo podatna na choroby i infekcje wiec tak jest na razie o wiele bezpieczniej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#257 |
Raczkowanie
|
jako 18-latka zaczęłam brać Microgynon 21 - brałam 2 lata, przytyłam 25 kg
![]() teraz biorę Novynette i wagę mniej-więcej utrzymuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#258 |
Rozeznanie
|
Teraz mam Yasminelle (mała dawka hormonów, nie powoduje zatrzymania wody w organizmie)i jestem z nich zadowolona, najgorsze co zażywałam to rigevidon, miałam po nim stany depresyjne i dużo przytyłam. Godny polecenia jest też Mercilon.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#259 |
Rozeznanie
|
Yasminellkę zażywam
![]() ![]() wcześniej przez 5 miesięcy był harmonet i też był ok ale nie trzymał cyklu. potem minulet i to była tragedia ![]() jeden plus wszystkich piguł dla mnie, to wieeeelkie libido ![]() a no i jak dotąd po żadnych nie przytyłam. wręcz przeciwnie... systematycznie chudlam:P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#260 |
Zakorzenienie
|
jeszcze 1,5 miesiąca Yasminelle i przerzucam się na Novynette...
zobaczymy co z tego bedzie ![]()
![]() |
#261 |
Raczkowanie
|
Harmonet
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#262 |
Raczkowanie
|
Yasmin
![]() |
#263 |
Raczkowanie
|
moze glupie pyt, ale czy jesli ide do gina tylko po recepte (ale pierwszy raz do tego lekarza; musze bo inna miejscowosc) czy tez bedzie mnie badal czy tylko zapyta jakie i wypisze recepte bez problemow??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#264 |
Raczkowanie
|
Madeira jesli jestes u tego ginekologa pierwszy raz to powinien Cie zbadac, ale to zalezy od ginekologa...
![]() |
#265 |
Zadomowienie
|
Niektórzy lekarze jeśli jest się dziewicą ( jeśli oczywiście jesteś) to nie badają
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#266 |
Raczkowanie
|
Regulon na cerę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#267 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja wlasnie zaczelam brac... a z tego ze jestem chuda to te tycie to nawet na plus ale nie az tyle :/ z 10 kg by sie przydalo tu i uwdzie ;]
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#268 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#269 |
Zakorzenienie
|
Ja biorę Yasminelle od września. Dzisiaj ost. tabletka z tego miesiąca, w sobotę @ dostanę ;(
![]() |
#270 |
Raczkowanie
|
Ja biorę yasminelle a poprzednio yasmin... kiedyś tzn kilka lat temu dostałam Diana25 i tragicznie przytyłam ale każdy organizm jest inny więc może sa kobiety które świetnie reagują na ten lek... jak nie. po yasmin schudłam kilka kg, po yasminelle nie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:31.