|
|||||||
| Notka |
|
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Yasminelle - wątek zbiorczy cz. II
Cytat:
Doskonale widziałam, że pisałaś o HIV i nie wiem czy zauważyłaś, ale również się do tematu chorób odniosłam. A powiedz, dlaczego się czepiasz nas, dziewczyn które w ogóle stosują antykoncepcję, a nie czepiasz się w wątkach na temat stosunku przerywanego? My możemy się zarazić, ale oni już nie? Poza tym jak zauważyłam, nie umiesz czytać ze zrozumieniem, więc dalsza konwersacja z Tobą nie ma sensu ---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- Cytat:
|
|
|
#3422 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ja przy swoim pierwszym blistrze też tak miałam. Okres miałam z 7 dni, a potem przeszedł w plamienie i cały miesiąc się to wszystko ciągnęło. Przy drugim blistrze już nie miałam takich przygód z plamieniami. Tak jest do dzisiaj, a biorę Y. rok. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#3423 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Ja miałam to samo Przechodzi po pierwszym opakowaniu i już potem jest ok
|
|
|
|
|
#3424 | |
|
Zakorzenienie
|
Współczuje wam dziewczyny. Ja nie mialam zadnych problemow na poczatku brania. Do tej pory z reszta nie mam. Ale pociesze was ;p chce zmienic tabletki na plastry, z wieksza iloscia hormonow, wiec pewnie tez bede miec plamienia ;p
|
|
|
#3425 |
|
Konto usunięte
|
Oprócz plamień to przez pierwszy miesiąc głowa mnie bolała po zażyciu tabsa, poza tym piersi... łooo to była masakra, nie dało się ich dotknąć.
Ostatnio przeżyłam szok bo urosły mi piersi Nie dopinam się w kurteczce, którą kupiłam 4 miesiące temu. Myślałam, że jak na samym początku brania Y. piersi nic się nie powiększyły to tak już zostanie. A tu taka niespodzianka Nawet TŻ to zauważył![]() Kto to wie, może będziesz szczęściarą i tym razem tez obędzie się bez plamień. Myśl pozytywnie
|
|
|
|
#3426 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zazdroszcze powiekszenia sie piersi ;p mi by sie przydalo...
|
|
|
#3427 |
|
Zakorzenienie
|
A jak to jest, czy lekarz po zrobieniu wszystkich badań na życzenie pacjentki może dobrać hormony które podniosą jej chęci? Czy to traktowane jest tylko jako skutek uboczny?
|
|
#3428 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jakichś bardzo dokuczliwych skutków nie odczuwam, więc zostaje przy Y. Chociaż ostatnio moje ginekolog chciała mi wcisnąć Yaz, mimo że jej mówiłam ze te tabsy mi służą Czyżby miała jakieś profity od przepisywania Yaz'u... ?Nie trać wiary, może na plastrach urosną. W końcu to inna dawka hormonów. |
|
|
|
|
#3429 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ---------- Cytat:
|
|
|
#3430 |
|
Konto usunięte
|
Mi właśnie chciała zmienić z Yasminelle na Yaz
Dobrze, że przed wizytą poczytałam na Wizażu o tych tabsach, zorientowałam się w cenie itd i powiedział jej nie. Pod koniec września idę na kolejną wizytę, więc pewnie znowu będzie mi je chciała wcisnąć. Miła z niej babka, cytologie sama z siebie zrobiła, wysłała na biopsje piersi a tu takie wpychanie na siłę. Niestety innych badań nie kazała robić przed przepisaniem tabletek, wiec zaatakuję ja teraz. Bierze 80 zeta więc niech mnie wybada jak trzeba, a jak nie to papa. Dobrze, że jest wizaż to chociaż dowiedziałam się jakie badania powinno się przy tabsach robić
|
|
|
|
#3431 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a co do drugiego pytania: jak zaczynałam brać tabletki to za pierwszym razem też mi się okres nieco przedłużył i był trochę bardziej obfity, przy następnych cyklach będzie już ok, więc spokojnie
|
|
|
#3432 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3433 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo to niemożliwe inaczej, niby miałam badania wszystko okej a jednak tabletki MASAKRYCZNIE źle dobrane. Okres zamiast krótki - wydłużył sie niż wcześniej. Boli brzuch i to bardzo. Nie mówiąc o libido -3000 (ostatnie COKOLWIEK już nawet nie seks, miesiąc temu:/) Po pół roku już utwierdziłam się w przekonaniu i wszystkie złe objawy które mogły wystąpić wystąpiły ![]() Cytat:
|
|
|
#3434 | |
|
Zakorzenienie
|
wiesz, po nich mozesz sie lepiej czuc niz po yaz. ja tez yasminelle dostalam za darmo pierwsze, na "sprobowanie"
|
|
|
#3435 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i mimo że czuję się po nich świetnie, libido wzrosło, nie było w sumie skutków ubocznych - tylko dwa razy na początku miałam mdłości, to może powinnam zmienić na jakieś nowszego typu z mniejszą ilością hormonów...?
|
|
|
#3436 | |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem u mnie dziewczyny które idą prywatnie zawsze dostają novynette a te co idą do przychodni nfz yaz. Jakiś fenomen
Cytat:
|
|
|
#3437 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja tez zmianiam Y mimo ze czuje sie przy nich swietnie! biore juz rok. nie przytylam, libido super, w sumie nie wieim co uznac za skutki uboczne. jednak cena jest dla mnie za duza. zmienie na cos tanszego. wiem ze na zdrowiu sie nie oszczedza. ale bralam kiedys (diane, i cilest) i tez czulam sie swietnie. a bralam ponad dwa lata
|
|
#3439 |
|
Raczkowanie
|
ja jak zaczęłam antykoncepcję to pani ginekolog się pytała ile mogęprzeznaczyć. podała mi różne nazwy tabletek. i ich cenę.
ja jej powiedziałam że mogęprzeznaczyć 40 zł za opakowanie. zaproponowała mi Yasmin. to było w 2006 roku. byłam z nich bardzo zadowolona. okresy ładne, trwały do 5 dni. nastroje miałam zawsze zmienne a po nich nawet troszkę spokojniejsza się zrobiłam. nic nie przytyłam. było ok. tylko na początku pochwa mnie piekła. ale to szybko przeszło. każdy organizm inaczej reaguje na leki ![]() a tutaj bach przy Yaminelle okres dłuższy, i te plamienia ![]() no ale wezmę jeszcze te jedno opakowanie które kupię później i zobaczymy jak to będzie
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3440 |
|
Zakorzenienie
|
Może mnie wszystko piec i mogę być podrażniona od tabletek?
|
|
|
|
#3441 |
|
Raczkowanie
|
czy od tabletek ciężko powiedzieć... może to jakaś infekcja po stosunku raczej?
|
|
#3442 |
|
Raczkowanie
|
Mam problem. Pomóżcie...
![]() Wczoraj byłam padnięta, zasnelam o 19... o 20 mialam wziac Yasminelke (2 tydzien) obudzilam sie o 6,30, no i ... okres? Krew, ból brzucha... A nie minelo 12, tylko niecale 11 godzin z dozwolonego spóźnienia. Nadal trwa krwawienie, ale tabletki biore juz normalnie. Co z tym robic? |
|
|
|
#3443 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3444 |
|
Raczkowanie
|
Czwarte.
Miewalam takie 'plamienia' pod koniec 2-go tygodnia, ale to jest krwawienie porownywalne do okresu sprzed tabletek... ![]() Ostatnio - tydzien temu mialam zabieg Solcogynem na nadzerke, ale Pani Doktor powiedziala, ze nic nie powinno sie dziac. |
|
|
|
#3445 | |
|
luckygirl
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3447 |
|
luckygirl
|
Nie miej oporów, bo lepiej zapobiec i zaleczyć niżby miało Ci się coś stać i potem miałabyś problemy.
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3448 | |
|
Killing me softly
|
Cytat:
Obie jesteście obrzydliwe, dziewczyna dawno już zamilkła, a wy dalej po niej jedziecie i to w sposób prostacki i prymitywny Zostawcie takie żenujące komentarze dla siebie, poziom gimnazjalny Poza tym, tyle się mówi, że forum to nie lekarz, a jednak Cukierasku zdołałaś stwierdzić, że dziewczyna jest dziewicą- wirtualne zaglądanie pod majtki? Łał
Nienawidzę nieoświeconego tłumu i unikam go. Edytowane przez Lukrecja_Borgia Czas edycji: 2009-09-05 o 20:04 |
|
|
|
|
#3449 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy takie leki jak fervex, gripex czy polopiryna wplywaja na Y??
W internecie są sprzeczne informacje więc pytam. Z drugiej jednak strony na ulotce od tabletek nie ma wzmianki o tym. Wolalabym się upewnić, choc moje pytanie moze wydac wam sie dosc glupie ![]() EDIT: JUz znalazlam odpowiedz na moje pytanie w watku o interakcjach
Edytowane przez aako Czas edycji: 2009-09-05 o 20:53 |
|
|
|
#3450 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:55.

Jak jesteś w związku to chyba normalne, że ufasz partnerowi, że nie jest chory i że się przebadał, tak?

Nie dopinam się w kurteczce, którą kupiłam 4 miesiące temu. Myślałam, że jak na samym początku brania Y. piersi nic się nie powiększyły to tak już zostanie. A tu taka niespodzianka

Czyżby miała jakieś profity od przepisywania Yaz'u... ?
Dobrze, że przed wizytą poczytałam na Wizażu o tych tabsach, zorientowałam się w cenie itd i powiedział jej nie. Pod koniec września idę na kolejną wizytę, więc pewnie znowu będzie mi je chciała wcisnąć.

i mimo że czuję się po nich świetnie, libido wzrosło, nie było w sumie skutków ubocznych - tylko dwa razy na początku miałam mdłości, to może powinnam zmienić na jakieś nowszego typu z mniejszą ilością hormonów...?

Zostawcie takie żenujące komentarze dla siebie, poziom gimnazjalny