Yasminelle - wątek zbiorczy cz. II - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-09-03, 21:37   #3421
Neciak89
Zakorzenienie

Dot.: Yasminelle - wątek zbiorczy cz. II

Cytat:
Napisane przez Hogatel Pokaż wiadomość
No cóż, poruszyłam bardzo ważne kwestie dla naszego życia i zdrowia (a także naszych partnerów), a forumowiczki skupiły na ostatnim, pobocznym zdaniu. To tylko świadczy o poziomie emocjonalnym nie których dziewczyn. Co tam jakieś choroby,ważne żeby nasienie lądowało bezpośrednio w pochwie...bo tak jest fajniej. A kto uważa inaczej jest beeee (dostosowując dyskusję do poziomu powyższych postów).
Ile Ty masz lat, że mówisz o NASZYM poziomie emocjonalnym??!!

Doskonale widziałam, że pisałaś o HIV i nie wiem czy zauważyłaś, ale również się do tematu chorób odniosłam.

A powiedz, dlaczego się czepiasz nas, dziewczyn które w ogóle stosują antykoncepcję, a nie czepiasz się w wątkach na temat stosunku przerywanego? My możemy się zarazić, ale oni już nie?

Poza tym jak zauważyłam, nie umiesz czytać ze zrozumieniem, więc dalsza konwersacja z Tobą nie ma sensu

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

Cytat:
Napisane przez cassie88 Pokaż wiadomość
Nie o to chodzi Jak jesteś w związku to chyba normalne, że ufasz partnerowi, że nie jest chory i że się przebadał, tak?
Równie dobrze możesz się zarazić HIV całując się z nim namiętnie, tak samo innymi chorobami. Sperma nie jest jedynym źródłem zakażeń: jest jeszcze ślina, mocz, pot. Sterylizujesz sztućce, których używa twój partner?Skoro tak boisz się, że jest chory to jak udaje ci normalnie funkcjonować? Nie całujecie się, nie dotykacie?
Ja wiem, że mój narzeczony jest zdrowy, przed rozpoczęciem współżycia zrobił testy, nie tylko dla mnie, ale też dla siebie.

Dziewczyny mam pytanie: tydzień temu zaczęłam brać tabletki i do dzisiaj mam okres mimo że zawsze miałam go tylko 2-3 dni. A teraz jest obfity i nie zapowiada się, żeby się skończył. Czy to normalne?
to własciwie zalezy czy bardzo obfity. jesli nie masz krwotoku to nie powinno byc nic groznego. ale jesli sie nie skonczy w ciagu kilku najblizszych dni to lepiej wybierz sie do lekarza

Kosmetycznie

Cytat:
Z kobietami nigdy nic nie wiadomo, bo są jak fizyka kwantowa. Znając położenie kobiety nie jesteś w stanie stwierdzić co ona myśli a znając jej myśli nie jesteś w stanie stwierdzić gdzie ona jest.
(...)Kobieta jest dla siebie taką samą zagadką jak dla świata zewnętrznego.
Neciak89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-03, 22:49   #3422
201701251209
Konto usunięte

Cytat:
Dziewczyny mam pytanie: tydzień temu zaczęłam brać tabletki i do dzisiaj mam okres mimo że zawsze miałam go tylko 2-3 dni. A teraz jest obfity i nie zapowiada się, żeby się skończył. Czy to normalne?
Tak, to normalne. Nie masz się o co obawiać.
Ja przy swoim pierwszym blistrze też tak miałam. Okres miałam z 7 dni, a potem przeszedł w plamienie i cały miesiąc się to wszystko ciągnęło.
Przy drugim blistrze już nie miałam takich przygód z plamieniami. Tak jest do dzisiaj, a biorę Y. rok.

Pozdrawiam
201701251209 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-03, 23:15   #3423
lowczyni_okazji
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Lick The Lollipop Pokaż wiadomość
Tak, to normalne. Nie masz się o co obawiać.
Ja przy swoim pierwszym blistrze też tak miałam. Okres miałam z 7 dni, a potem przeszedł w plamienie i cały miesiąc się to wszystko ciągnęło.
Przy drugim blistrze już nie miałam takich przygód z plamieniami. Tak jest do dzisiaj, a biorę Y. rok.

Pozdrawiam

Ja miałam to samo Przechodzi po pierwszym opakowaniu i już potem jest ok
lowczyni_okazji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-03, 23:19   #3424
Neciak89
Zakorzenienie

Współczuje wam dziewczyny. Ja nie mialam zadnych problemow na poczatku brania. Do tej pory z reszta nie mam. Ale pociesze was ;p chce zmienic tabletki na plastry, z wieksza iloscia hormonow, wiec pewnie tez bede miec plamienia ;p

Kosmetycznie

Cytat:
Z kobietami nigdy nic nie wiadomo, bo są jak fizyka kwantowa. Znając położenie kobiety nie jesteś w stanie stwierdzić co ona myśli a znając jej myśli nie jesteś w stanie stwierdzić gdzie ona jest.
Stary 2009-09-03, 23:26   #3425
201701251209
Konto usunięte

Oprócz plamień to przez pierwszy miesiąc głowa mnie bolała po zażyciu tabsa, poza tym piersi... łooo to była masakra, nie dało się ich dotknąć.

Ostatnio przeżyłam szok bo urosły mi piersi Nie dopinam się w kurteczce, którą kupiłam 4 miesiące temu. Myślałam, że jak na samym początku brania Y. piersi nic się nie powiększyły to tak już zostanie. A tu taka niespodzianka Nawet TŻ to zauważył

Kto to wie, może będziesz szczęściarą i tym razem tez obędzie się bez plamień. Myśl pozytywnie
Stary 2009-09-03, 23:31   #3426
Neciak89
Zakorzenienie

Cytat:
Oprócz plamień to przez pierwszy miesiąc głowa mnie bolała po zażyciu tabsa, poza tym piersi... łooo to była masakra, nie dało się ich dotknąć.

Ostatnio przeżyłam szok bo urosły mi piersi Nie dopinam się w kurteczce, którą kupiłam 4 miesiące temu. Myślałam, że jak na samym początku brania Y. piersi nic się nie powiększyły to tak już zostanie. A tu taka niespodzianka Nawet TŻ to zauważył

Kto to wie, może będziesz szczęściarą i tym razem tez obędzie się bez plamień. Myśl pozytywnie
Mam taka nadzieje ;p no i mam nadzieje ze plastry pomoga na libido...

zazdroszcze powiekszenia sie piersi ;p mi by sie przydalo...

Kosmetycznie

Cytat:
Stary 2009-09-03, 23:33   #3427
rapifen
Zakorzenienie

A jak to jest, czy lekarz po zrobieniu wszystkich badań na życzenie pacjentki może dobrać hormony które podniosą jej chęci? Czy to traktowane jest tylko jako skutek uboczny?

rapifen jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-09-03, 23:41   #3428
201701251209
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Neciak89 Pokaż wiadomość
Mam taka nadzieje ;p no i mam nadzieje ze plastry pomoga na libido...

zazdroszcze powiekszenia sie piersi ;p mi by sie przydalo...
U mnie na szczęście libido wysokie. Za to o cellulicie szkoda gadać... aż się na płacz zbiera jak oglądam pupę i uda.
Jakichś bardzo dokuczliwych skutków nie odczuwam, więc zostaje przy Y. Chociaż ostatnio moje ginekolog chciała mi wcisnąć Yaz, mimo że jej mówiłam ze te tabsy mi służą Czyżby miała jakieś profity od przepisywania Yaz'u... ?

Nie trać wiary, może na plastrach urosną. W końcu to inna dawka hormonów.
Stary 2009-09-03, 23:43   #3429
Neciak89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rapifen Pokaż wiadomość
A jak to jest, czy lekarz po zrobieniu wszystkich badań na życzenie pacjentki może dobrać hormony które podniosą jej chęci? Czy to traktowane jest tylko jako skutek uboczny?
skutkiem ubocznym jest spadek libido. a to czy "oberwie" Ci sie skutkiem ubocznym czy nie to już zalezy od organizmu. Ale duzo dziewczyn niestety obrywa..

---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ----------

Cytat:
U mnie na szczęście libido wysokie. Za to o cellulicie szkoda gadać... aż się na płacz zbiera jak oglądam pupę i uda.
Jakichś bardzo dokuczliwych skutków nie odczuwam, więc zostaje przy Y. Chociaż ostatnio moje ginekolog chciała mi wcisnąć Yaz, mimo że jej mówiłam ze te tabsy mi służą Czyżby miała jakieś profity od przepisywania Yaz'u... ?

Nie trać wiary, może na plastrach urosną. W końcu to inna dawka hormonów.
tak, maja profity ;p jak wszedl YAZ na polski rynek, to od cholery dziewczyn pisalo ze dostaly je. Najsmieszniejsze, ze mialy zmieniane nawet z Yasminelle- ten sam sklad (rozna ilosc tabletek), podobna cena - wiec gdzie sens?

Kosmetycznie

Cytat:
Stary 2009-09-03, 23:50   #3430
201701251209
Konto usunięte

Mi właśnie chciała zmienić z Yasminelle na Yaz Dobrze, że przed wizytą poczytałam na Wizażu o tych tabsach, zorientowałam się w cenie itd i powiedział jej nie. Pod koniec września idę na kolejną wizytę, więc pewnie znowu będzie mi je chciała wcisnąć.

Miła z niej babka, cytologie sama z siebie zrobiła, wysłała na biopsje piersi a tu takie wpychanie na siłę. Niestety innych badań nie kazała robić przed przepisaniem tabletek, wiec zaatakuję ja teraz. Bierze 80 zeta więc niech mnie wybada jak trzeba, a jak nie to papa.

Dobrze, że jest wizaż to chociaż dowiedziałam się jakie badania powinno się przy tabsach robić
Stary 2009-09-03, 23:53   #3431
KamiCukierasek
Raczkowanie

Cytat:
Nie o to chodzi Jak jesteś w związku to chyba normalne, że ufasz partnerowi, że nie jest chory i że się przebadał, tak?
Równie dobrze możesz się zarazić HIV całując się z nim namiętnie, tak samo innymi chorobami. Sperma nie jest jedynym źródłem zakażeń: jest jeszcze ślina, mocz, pot. Sterylizujesz sztućce, których używa twój partner?Skoro tak boisz się, że jest chory to jak udaje ci normalnie funkcjonować? Nie całujecie się, nie dotykacie?
Ja wiem, że mój narzeczony jest zdrowy, przed rozpoczęciem współżycia zrobił testy, nie tylko dla mnie, ale też dla siebie.

Według mnie jest jeszcze dziewicą, no i raczej nie ma chłopaka (a jeśli ma to współczuję mu z całego serca, bo chyba żaden facet nie chciałby usłyszeć: wiesz nie boję się ciąży ale kochajmy się w gumce bo się ciebie BRZYDZĘ!) przykre... Niech zakłada gumowe rękawiczki, albo owinie się folią na noc jak będzie miała z nim spać :P
a co do drugiego pytania: jak zaczynałam brać tabletki to za pierwszym razem też mi się okres nieco przedłużył i był trochę bardziej obfity, przy następnych cyklach będzie już ok, więc spokojnie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-09-03, 23:56   #3432
Neciak89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KamiCukierasek Pokaż wiadomość
Według mnie jest jeszcze dziewicą, no i raczej nie ma chłopaka (a jeśli ma to współczuję mu z całego serca, bo chyba żaden facet nie chciałby usłyszeć: wiesz nie boję się ciąży ale kochajmy się w gumce bo się ciebie BRZYDZĘ!) przykre... Niech zakłada gumowe rękawiczki, albo owinie się folią na noc jak będzie miała z nim spać :P
a co do drugiego pytania: jak zaczynałam brać tabletki to za pierwszym razem też mi się okres nieco przedłużył i był trochę bardziej obfity, przy następnych cyklach będzie już ok, więc spokojnie
no a poza tym jako kolejna mowila o czytaniu ze zrozumieniem a sama nie potrafi... no coz :|

Kosmetycznie

Cytat:
Stary 2009-09-04, 00:02   #3433
rapifen
Zakorzenienie

Cytat:
tak, maja profity ;p jak wszedl YAZ na polski rynek, to od cholery dziewczyn pisalo ze dostaly je.
Ja dostałam pierwszą paczkę za darmo (widać że lekarz ma profity :/)
Bo to niemożliwe inaczej, niby miałam badania wszystko okej a jednak tabletki MASAKRYCZNIE źle dobrane. Okres zamiast krótki - wydłużył sie niż wcześniej. Boli brzuch i to bardzo. Nie mówiąc o libido -3000 (ostatnie COKOLWIEK już nawet nie seks, miesiąc temu:/) Po pół roku już utwierdziłam się w przekonaniu i wszystkie złe objawy które mogły wystąpić wystąpiły

Cytat:
Mi właśnie chciała zmienić z Yasminelle na Yaz
No ja idę i mam nadzieje że mi nie przepisze yasminu ani yasminelle _-_

Stary 2009-09-04, 00:06   #3434
Neciak89
Zakorzenienie

wiesz, po nich mozesz sie lepiej czuc niz po yaz. ja tez yasminelle dostalam za darmo pierwsze, na "sprobowanie"

Kosmetycznie

Cytat:
Stary 2009-09-04, 00:18   #3435
KamiCukierasek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Neciak89 Pokaż wiadomość
wiesz, po nich mozesz sie lepiej czuc niz po yaz. ja tez yasminelle dostalam za darmo pierwsze, na "sprobowanie"
ja mam cilest, to moje pierwsze tabletki ale słyszałam opinie że nie są odpowiednie dla młodych dziewczyn zaczynających tą metodę antykoncepcji ze względu na dużą ilość progesteronu i mimo że czuję się po nich świetnie, libido wzrosło, nie było w sumie skutków ubocznych - tylko dwa razy na początku miałam mdłości, to może powinnam zmienić na jakieś nowszego typu z mniejszą ilością hormonów...?
Stary 2009-09-04, 00:23   #3436
rapifen
Zakorzenienie

nie wiem u mnie dziewczyny które idą prywatnie zawsze dostają novynette a te co idą do przychodni nfz yaz. Jakiś fenomen
Cytat:
wiesz, po nich mozesz sie lepiej czuc niz po yaz.
Ale czemu? Podobno właśnie na innowacja 24+4 jest po to żeby zminimalizować do zera wszystkie skutki uboczne, taki niby myk to jest

Stary 2009-09-04, 00:34   #3437
Neciak89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rapifen Pokaż wiadomość
nie wiem u mnie dziewczyny które idą prywatnie zawsze dostają novynette a te co idą do przychodni nfz yaz. Jakiś fenomen

Ale czemu? Podobno właśnie na innowacja 24+4 jest po to żeby zminimalizować do zera wszystkie skutki uboczne, taki niby myk to jest
reklama reklama reklama. czytalas watek o qlaira? mialy byc takie cudowne, a coraz wiecej wypowiedzi jest negatywnych. mozesz po prostu sprobowac inne, zobaczyc jak przy nich bedzie. moze dobre beda yasminelle, yasmin, moze novynette, a moze mercilon (itp.itd). nie sprobojesz to sie nie dowiesz ;p

Kosmetycznie

Cytat:
Stary 2009-09-04, 10:37   #3438
kamila2006
Zakorzenienie

Cytat:

to calkowicie normalne podczas pierwszego opakowania krwawienie moze trwac nawet 10-15 dni.ale to sie unormuje w kolejnych opakowaniach wiec spokojnie

ja tez zmianiam Y mimo ze czuje sie przy nich swietnie! biore juz rok. nie przytylam, libido super, w sumie nie wieim co uznac za skutki uboczne. jednak cena jest dla mnie za duza. zmienie na cos tanszego. wiem ze na zdrowiu sie nie oszczedza. ale bralam kiedys (diane, i cilest) i tez czulam sie swietnie. a bralam ponad dwa lata

Biegam tydz: 2/10
Motywacja 100%

http://s7.suwaczek.com/200804173235.png

kamila2006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-04, 13:29   #3439
saura
Raczkowanie

ja jak zaczęłam antykoncepcję to pani ginekolog się pytała ile mogęprzeznaczyć. podała mi różne nazwy tabletek. i ich cenę.
ja jej powiedziałam że mogęprzeznaczyć 40 zł za opakowanie. zaproponowała mi Yasmin. to było w 2006 roku.
byłam z nich bardzo zadowolona. okresy ładne, trwały do 5 dni. nastroje miałam zawsze zmienne a po nich nawet troszkę spokojniejsza się zrobiłam. nic nie przytyłam. było ok. tylko na początku pochwa mnie piekła. ale to szybko przeszło.
każdy organizm inaczej reaguje na leki
a tutaj bach przy Yaminelle okres dłuższy, i te plamienia
no ale wezmę jeszcze te jedno opakowanie które kupię później i zobaczymy jak to będzie
saura jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-04, 18:10   #3440
kicccia
Zakorzenienie

Może mnie wszystko piec i mogę być podrażniona od tabletek?

kicccia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-04, 19:09   #3441
KamiCukierasek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kicccia Pokaż wiadomość
Może mnie wszystko piec i mogę być podrażniona od tabletek?
czy od tabletek ciężko powiedzieć... może to jakaś infekcja po stosunku raczej?
Stary 2009-09-04, 20:29   #3442
olgicula
Raczkowanie

Mam problem. Pomóżcie...

Wczoraj byłam padnięta, zasnelam o 19... o 20 mialam wziac Yasminelke (2 tydzien) obudzilam sie o 6,30, no i ... okres? Krew, ból brzucha... A nie minelo 12, tylko niecale 11 godzin z dozwolonego spóźnienia. Nadal trwa krwawienie, ale tabletki biore juz normalnie.
Co z tym robic?
olgicula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-05, 00:05   #3443
Neciak89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olgicula Pokaż wiadomość
Mam problem. Pomóżcie...

Wczoraj byłam padnięta, zasnelam o 19... o 20 mialam wziac Yasminelke (2 tydzien) obudzilam sie o 6,30, no i ... okres? Krew, ból brzucha... A nie minelo 12, tylko niecale 11 godzin z dozwolonego spóźnienia. Nadal trwa krwawienie, ale tabletki biore juz normalnie.
Co z tym robic?
hmmm 2 tydzien mowisz. krwawienie na pewno nie od tego ze tabletke wzielas po 11h. a przynajmniej nie powinien to byc powod. ktore opakowanie?

Kosmetycznie

Cytat:

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-09-05, 12:02   #3444
olgicula
Raczkowanie

Czwarte.
Miewalam takie 'plamienia' pod koniec 2-go tygodnia, ale to jest krwawienie porownywalne do okresu sprzed tabletek...

Ostatnio - tydzien temu mialam zabieg Solcogynem na nadzerke, ale Pani Doktor powiedziala, ze nic nie powinno sie dziac.
olgicula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-05, 15:11   #3445
Petit_Papillon
luckygirl

Cytat:
czy od tabletek ciężko powiedzieć... może to jakaś infekcja po stosunku raczej?
też tak uważam. Najlepiej wybrać się do ginekologa, żeby przebadał i stwierdził czy to jakieś zapalenie czy nie

14.07.2014
16.07.2016

Petit_Papillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-05, 15:25   #3446
kicccia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Petit_Papillon Pokaż wiadomość
też tak uważam. Najlepiej wybrać się do ginekologa, żeby przebadał i stwierdził czy to jakieś zapalenie czy nie
Kurcze muszę się wybrać ale jeszcze mam do tego opory

kicccia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-05, 19:48   #3447
Petit_Papillon
luckygirl

Nie miej oporów, bo lepiej zapobiec i zaleczyć niżby miało Ci się coś stać i potem miałabyś problemy.

14.07.2014
16.07.2016

Petit_Papillon jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-09-05, 20:00   #3448
Lukrecja_Borgia
Killing me softly

Cytat:
Napisane przez kamila2006 Pokaż wiadomość
albo nie pieści ... albo sobei nie radzi
Cytat:
Według mnie jest jeszcze dziewicą, no i raczej nie ma chłopaka (a jeśli ma to współczuję mu z całego serca, Niech zakłada gumowe rękawiczki, albo owinie się folią na noc jak będzie miała z nim spać :P

Obie jesteście obrzydliwe, dziewczyna dawno już zamilkła, a wy dalej po niej jedziecie i to w sposób prostacki i prymitywny Zostawcie takie żenujące komentarze dla siebie, poziom gimnazjalny

Poza tym, tyle się mówi, że forum to nie lekarz, a jednak Cukierasku zdołałaś stwierdzić, że dziewczyna jest dziewicą- wirtualne zaglądanie pod majtki? Łał

Edytowane przez Lukrecja_Borgia
Czas edycji: 2009-09-05 o 20:04
Lukrecja_Borgia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-05, 20:39   #3449
aako
Zakorzenienie

Dziewczyny czy takie leki jak fervex, gripex czy polopiryna wplywaja na Y??
W internecie są sprzeczne informacje więc pytam. Z drugiej jednak strony na ulotce od tabletek nie ma wzmianki o tym. Wolalabym się upewnić, choc moje pytanie moze wydac wam sie dosc glupie

EDIT: JUz znalazlam odpowiedz na moje pytanie w watku o interakcjach

Edytowane przez aako
Czas edycji: 2009-09-05 o 20:53
aako jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-05, 22:25   #3450
P-o-n-y
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lukrecja_Borgia Pokaż wiadomość
Poza tym, tyle się mówi, że forum to nie lekarz, a jednak Cukierasku zdołałaś stwierdzić, że dziewczyna jest dziewicą- wirtualne zaglądanie pod majtki? Łał
BUAHAHAHAHA, dobre
P-o-n-y jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości