|
|||||||
| Notka |
|
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Yasminelle - wątek zbiorczy cz. II
U mnie jest to normalne i pojawia sie w ostatnim tygodniu brania każdego opakowania.
Moje pytanie ponieważ sie strasznie spieszylam u ginekologa (zło!) i sie nie zapytalam. Zmieniam własnie z nowynette na yasminelle i po przeczytaniu ulotki stwierdzilam ze mam zrobić normalnie przerwe i zaczac brać Yaski ale czy bede bezpieczna czy np dopiero po 7 dniach?? |
|
|
|
#3692 |
|
Raczkowanie
|
witam, chciałam napisać, że chyba naprawdę to najgorsze minęło...myślałam, że będzie gdzieś z miesiąc męczarni, ale chyba wszystko zamknęło się w 1 tyg.
6 nocy miałam jeszcze okropną migrenę przed zaśnięciem, ale też do tej pory już nie wróciła. Z objawów niepożądanych, które jeszcze mam to lekka ociężałość w nogach, no i jeszcze wczoraj zrobił mi się 1 ale niewielki na szczęście pryszcz Dzięki Trzaska za pocieszenie , bo chyba bym przerwała wtedy te tabletki ,a teraz stwierdzam, że czuję się już elegancko Nawet dzisiaj miałam sen erotyczny z moim księciem więc to chyba dobrze rokuje na stan libido Jeszcze napiszę za jakiś czas czy coś tam nie powróciło, ku ewentualnej przestrodze/wiadomości dla nowych Yasminellek, ale wierzę, że będzie wszystko git![]() A i jeszcze jem więcej owoców i warzyw, staram się pić naprawdę duuuużo wody, i piję też magnez w tabletkach musujących. I feel good ![]() Pozdro Dziewczynki |
|
|
|
#3693 |
|
Przyczajenie
|
czy przyjmowanie cynku i selenu obniża skuteczność tabletek?
|
|
|
|
#3694 | |
|
Zakorzenienie
|
jest caly wątek na ten temat :|
|
|
|
#3695 |
|
Przyczajenie
|
szukałam....a czy trudno jest odpowiedzieć "tak lub nie" ?
|
|
|
|
#3696 |
|
Zadomowienie
|
Widać słabo szukałaś, zważając na to, że w wielu wątkach przewija się ten temat.
Co to jest miłość ? To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu. Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się, że przemókł do głębi serca http://s3.suwaczek.com/20090530040117.png http://www.suwaczki.com/tickers/p19ucsqvry96uqg4.png 15.12.2010 - prawo jazdy zdane |
|
|
|
#3697 | |
|
Zakorzenienie
|
o cynku było nawet pisane dosyć niedawno. nie chce Ci sie szukac? wyszukiwarka.
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3698 |
|
Zakorzenienie
|
Hej! ja tu dopiero raczkuje
mnie yass doprowadzily do zespolu jlita wrazliwego. Odkad zaczelam brac to mialam mdlosci, biegunki na zmiane z zaparciami, itd. Teraz juz ich nie biore, ale nadal mam te dolegliwosci. Teraz to juz w ogole boje sie jakiekolwiek brac;/
|
|
|
|
#3699 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Poza tym w tym art nie ma napisane wprost, że od tabsów się tyje... http://ochoroba.pl/artykuly/3802-ant...powoduja-tycie Więc sama nie wiem, ja na razie jestem 2 kg do tyłu Ale to pewnie sama woda
|
|
|
|
|
#3700 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co to jest miłość ? To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu. Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się, że przemókł do głębi serca http://s3.suwaczek.com/20090530040117.png http://www.suwaczki.com/tickers/p19ucsqvry96uqg4.png 15.12.2010 - prawo jazdy zdane |
|
|
|
|
#3701 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ginekolog byc moze zabezpiecza sie w ten sposob przed zmiana ci tabletek, jesli przytyjesz od yasminelle, bo byc moze ma "umowe" z producentem. przytyjesz - twoja wina. tylko o dziwo nawet w ulotce w czestych skutkach ubocznych jest tycie. no ale coz, ja pewnie przytylam nagle po wielu latach STAŁEJ WAGI i BRAKU ZMIANY STULU ZYCIA bo zaczelam zrec jak swinia. ![]() aha, takie artykuly niczego nie udowadniaja - sama jestem dziennikarka, wiec wiem, jak takie "artykuly" powstaja.
Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką. Ale przynosi szacunek. A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda. 65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 > 59 > 58 > 57> 56 > 52 ![]() |
|
|
|
|
#3702 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
- zatrzymanie wody - zwiększony apetyt - zmniejszona możliwość spalania tłuszczu Czyli zawsze jest to wynik zbyt dużej ilości kalorii niestety Bo ja jak chodziłam do dietetyczki (akurat z problemem niedowagi) to powiedziała mi, że się tyje od dodatniego bilansu. Tabletka sama w sobie nie ma kalorii, więc nie wiem od czego miałby się odkładać tłuszczyk Możesz mieć większe skłonności do tycia, ale jesli będziesz jeść rozsądnie to w życiu nie przytyjesz. Moja kumpela ma skłonności do tycia (bardzo duże), zaczęła brać tabsy,wyrzuciła z diety śmieciowe jedzenie, fast foody, słodycze, colę i od roku nie przytyła ani grama.Moja druga koleżanka, też mająca skłonności do tycia, zaczęła brać tabletki 5 miesięcy temu, jadła co popadło i przytyła 5 kg. I tłumaczy to tabletkami. Na pewno wygodne, ale skoro wiadomo, że przy tabsach są skłonności do tycia, to czemu nie ogarnęła się z dietą? ![]() DZIEWCZYNY! Ważne pytanie! Dzisiaj mam ostatni dzień przerwy, jutro zaczynam nowe opakowanie. Normalnie biorę tabletki o 19, czy mogę je wziąc o tej porze? Szczerze mówiąc mam schizę, że 7 dni to strasznie długa przerwa i że może dojść do owulacji, a jutro akurat będę się widziała rano z chłopakiem i zastanawiam się czy dodatkowo się zabezpieczać... Edytowane przez cassie88 Czas edycji: 2009-10-14 o 15:59 |
|
|
|
|
#3703 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jaka tam długa przerwa? Normalne 7 dni przerwy to jest przecież. |
|
|
|
|
#3704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do lekarzy - widzisz, Twoj lekarz mowi tak, mnie 3 lekarzy (i to nawet wychwalanych na wizazu specjalistow, do ktorych dluuuugo sie czeka na wizyte) powiedzialo cos innego. nie zmienilam stylu zycia = a przytylam. nie wiem co powinnam ci napisac przykladem na to jest twoja kumpela, ktora zmienila diete, by nie przytyc - bez tabletek prawdopodobnie odstawiajac te produkty, by schudla i ciesz sie, ze w Twoim przypadku jest inaczej. gdybys byla na miejscu niejednej z dziewczyn, ktore tak jak ja cale zycie nie tyły, mialy stala wage, jadly ZDROWO i byly AKTYWNE FIZYCZNIE (2 razy w tyg aerobik, jak jest cieplo - co 2 dzien 1,5h godziny rolek + rower czesto), a mimo to przytyly, zrozumialabys i zastanowilabys sie troche nad swoim "wywodem". a argument, ze tabletka nie ma kalorii, jest co najmniej smieszny. poczytaj, co zawieraja tabletki i jak te hormony wplywaja dokladnie na organizm kobiet. ![]() aha, z artykuliku, na ktory sie powolujesz: "Drugą przyczyną tycia podczas stosowania antykoncepcji hormonalnej jest wpływ estrogenów na proces spalania tkanki tłuszczowej. W wielu badaniach wykazano, że estrogeny utrudniają spalanie tłuszczu, a ułatwiają jego magazynowanie. Dlatego też kobiety przyjmujące tabletki i będące jednocześnie na diecie mogą mieć trudności z gubieniem zbędnych kilogramów. " przeczytaj jeszcze raz ze ZROZUMIENIEM, i odpowiedz mi - co to moze oznaczac w praktyce?
Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką. Ale przynosi szacunek. A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda. 65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 > 59 > 58 > 57> 56 > 52 ![]() Edytowane przez pani ćma Czas edycji: 2009-10-14 o 19:18 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#3705 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
np z tą zmianą...że albo nie robić przerwy, albo zacząć brac po skończeniu okresu bez tabletek. czyli jak to niby rozumieć po okresie z odstawienia ostatniego opakowania innych tabletek (czyli tydzień bez tabletek) czy po okresie bez tabletek czyli jak wystąpi kolejny okres cyklu beztabletkowego? i bądź tu człowieku mądry! a myślałam że o tabsach wiem już wszystko...
|
|
#3706 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny wiem, że pewnie gdzieś w wątku jest odpowiedź na moje pytanie ale nie chce mi się całego czytać przeglądnęłam tylko kilka stron, w jakiej cenie sa te tabletki w normalnej aptece? w wysyłkowej patrzyłam około 38 zł.
Sa może jakieś podobne tylko tańsze?
|
|
#3707 |
|
Zakorzenienie
|
Ja płace 44 zł u siebie w aptece
|
#3708 |
|
Konto usunięte
|
Poczytaj sobie na 118 stronie wątku.
|
|
|
|
#3709 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co prawda, jem sporo, ale zawsze tyle jadlam i miala NIEDOWAGE taka przemiana materii... a od kad biore yasminelle przytylam 4kgcoprawda wiekszosc siedzi mi na brzuszku w postaci waleczka, ale wole to 53-54kg teraz niz 49kg wczesniej... ![]() Wczesniej bralam Mercilon i waga ani drgnela...a cialo nie zmienilo sie ani troche. Wiec ilu ludzi, tyle doswiadczen
|
|
|
|
|
#3710 |
|
Raczkowanie
|
Ja dziś jestem dopiero przed 9 tabletką, ale już mogę krótko podsumować te 8 dni. Nabrzmiałe piersi, ale ku zdziwieniu wcale nie bolesne, płaczliwość i rozdrażnienie ale to może być też wina pogody, więc nie zwalam na tabletki
do tego plamienia, ale to chyba naturalne no i niestety...pojawia się suchość w pochwie :/ nigdy nie miałam z tym problemu a się zaczyna i średnio mi się to podoba co automatycznie za tym idzie - zmiana libido, ale i tak nie narzekam. nie jest źle, ogólnie czuję się narazie bardzo dobrze, jedyne co mi bardzo przeszkadza to ta suchość... pora zainwestować w żele :/
|
|
#3712 |
|
Zadomowienie
|
Niedrogo
![]() A kupujecie same czy płacicie na pół z Tż-em?
|
|
#3713 |
|
Zakorzenienie
|
na pół
dodatkowo moj TŻ doklada sie do wszystkich badan (badania krwi, cytologia) oraz do magnezu, ktory biore
Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką. Ale przynosi szacunek. A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda. 65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 > 59 > 58 > 57> 56 > 52 ![]() |
|
|
|
#3714 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3715 | |
|
Zakorzenienie
|
My zazwyczaj placimy na pol, a jak sie zdarza ze na przyklad on nie moze sie dolozyc, to ja kupuje, a w nastepnym miesiacu on ;]
|
|
|
#3716 |
|
Raczkowanie
|
Hej..Mam pytanko: Czy tabletki Sesja(Skład: celuloza mikrokrystaliczna (subst. wypełniająca), mleczan magnezu, lecytyna, skrobia ziemniaczana, fosforan diwapniowy (subst. wypełniająca), ekstrakt z miłorzębu japońskiego, poliwinylopirolidon (subst. wypełniająca), kofeina, dwutlenek krzemu (subst. przeciwzbrylająca),steary nian magnezu (subst. przeciwzbrylająca). wplywa na skutecznosc tabletek?
|
|
|
|
#3717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3718 |
|
Zadomowienie
|
Witam
dzisiaj byłam u pani ginekolog ktora przepisala mi Yasminelle - miesiac bede mieszkala wspolnie z Tż wiec warto sie zabezpieczyc )
|
|
|
|
#3719 |
|
Przyczajenie
|
Zmiana po zakończeniu opakowania Yasminelle na Novynette, po 7-dniowej przerwie, czy ochrona jest zachowana?
|
|
|
|
#3720 |
|
Zadomowienie
|
Wizażanki w jakiej cenie kupujecie yasminelle?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:46.

6 nocy miałam jeszcze okropną migrenę przed zaśnięciem, ale też do tej pory już nie wróciła. Z objawów niepożądanych, które jeszcze mam to lekka ociężałość w nogach, no i jeszcze wczoraj zrobił mi się 1 ale niewielki na szczęście pryszcz
Dzięki Trzaska za pocieszenie , bo chyba bym przerwała wtedy te tabletki ,a teraz stwierdzam, że czuję się już elegancko

Bo ja jak chodziłam do dietetyczki (akurat z problemem niedowagi) to powiedziała mi, że się tyje od dodatniego bilansu. Tabletka sama w sobie nie ma kalorii, więc nie wiem od czego miałby się odkładać tłuszczyk
co automatycznie za tym idzie - zmiana libido, ale i tak nie narzekam. nie jest źle, ogólnie czuję się narazie bardzo dobrze, jedyne co mi bardzo przeszkadza to ta suchość... pora zainwestować w żele :/