Yasminelle - wątek zbiorczy cz. II - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-10, 22:59   #3691
persymonaa
Przyczajenie

GG do persymonaa
Dot.: Yasminelle - wątek zbiorczy cz. II

U mnie jest to normalne i pojawia sie w ostatnim tygodniu brania każdego opakowania.

Moje pytanie ponieważ sie strasznie spieszylam u ginekologa (zło!) i sie nie zapytalam. Zmieniam własnie z nowynette na yasminelle i po przeczytaniu ulotki stwierdzilam ze mam zrobić normalnie przerwe i zaczac brać Yaski ale czy bede bezpieczna czy np dopiero po 7 dniach??
persymonaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-11, 11:24   #3692
gossaa24
Raczkowanie

Smile Dot.: Yasminelle - wątek zbiorczy cz. II

witam, chciałam napisać, że chyba naprawdę to najgorsze minęło...myślałam, że będzie gdzieś z miesiąc męczarni, ale chyba wszystko zamknęło się w 1 tyg. 6 nocy miałam jeszcze okropną migrenę przed zaśnięciem, ale też do tej pory już nie wróciła. Z objawów niepożądanych, które jeszcze mam to lekka ociężałość w nogach, no i jeszcze wczoraj zrobił mi się 1 ale niewielki na szczęście pryszczDzięki Trzaska za pocieszenie , bo chyba bym przerwała wtedy te tabletki ,a teraz stwierdzam, że czuję się już elegancko Nawet dzisiaj miałam sen erotyczny z moim księciem więc to chyba dobrze rokuje na stan libido Jeszcze napiszę za jakiś czas czy coś tam nie powróciło, ku ewentualnej przestrodze/wiadomości dla nowych Yasminellek, ale wierzę, że będzie wszystko git
A i jeszcze jem więcej owoców i warzyw, staram się pić naprawdę duuuużo wody, i piję też magnez w tabletkach musujących.
I feel good
Pozdro Dziewczynki
gossaa24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-11, 14:14   #3693
julinna
Przyczajenie

czy przyjmowanie cynku i selenu obniża skuteczność tabletek?
julinna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-11, 14:47   #3694
Neciak89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez julinna Pokaż wiadomość
czy przyjmowanie cynku i selenu obniża skuteczność tabletek?
jest caly wątek na ten temat :|

Kosmetycznie

Cytat:
Z kobietami nigdy nic nie wiadomo, bo są jak fizyka kwantowa. Znając położenie kobiety nie jesteś w stanie stwierdzić co ona myśli a znając jej myśli nie jesteś w stanie stwierdzić gdzie ona jest.
(...)Kobieta jest dla siebie taką samą zagadką jak dla świata zewnętrznego.
Neciak89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-11, 18:40   #3695
julinna
Przyczajenie

szukałam....a czy trudno jest odpowiedzieć "tak lub nie" ?
julinna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-11, 19:36   #3696
arisa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez julinna Pokaż wiadomość
szukałam....a czy trudno jest odpowiedzieć "tak lub nie" ?
Widać słabo szukałaś, zważając na to, że w wielu wątkach przewija się ten temat.

http://s3.suwaczek.com/20090530040117.png

http://www.suwaczki.com/tickers/p19ucsqvry96uqg4.png

15.12.2010 - prawo jazdy zdane
arisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-12, 01:19   #3697
Neciak89
Zakorzenienie

o cynku było nawet pisane dosyć niedawno. nie chce Ci sie szukac? wyszukiwarka.

Kosmetycznie

Cytat:
Z kobietami nigdy nic nie wiadomo, bo są jak fizyka kwantowa. Znając położenie kobiety nie jesteś w stanie stwierdzić co ona myśli a znając jej myśli nie jesteś w stanie stwierdzić gdzie ona jest.
Stary 2009-10-12, 12:32   #3698
catttt
Zakorzenienie

Hej! ja tu dopiero raczkuje mnie yass doprowadzily do zespolu jlita wrazliwego. Odkad zaczelam brac to mialam mdlosci, biegunki na zmiane z zaparciami, itd. Teraz juz ich nie biore, ale nadal mam te dolegliwosci. Teraz to juz w ogole boje sie jakiekolwiek brac;/
catttt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-12, 13:02   #3699
cassie88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zuzaaaa Pokaż wiadomość
od roku czasu stosuje yasminelle, przytylam i nie czuje sie z tym dobrze, powiedzial o tym swojej ginekolog a ona ze teo dziwne bo po tych tab. sie powinno schudnac.

i nie wiem co o tym myslec???

przepisala mi qlaire.

a moze jakies badanie??
Z tym tyciem to jest nie do końca prawda. Bo mi gin tłumaczył, że tyje się od jedzenia a nie od tabletek ;-)
Poza tym w tym art nie ma napisane wprost, że od tabsów się tyje...

http://ochoroba.pl/artykuly/3802-ant...powoduja-tycie

Więc sama nie wiem, ja na razie jestem 2 kg do tyłu Ale to pewnie sama woda
cassie88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-13, 19:34   #3700
arisa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cassie88 Pokaż wiadomość
Z tym tyciem to jest nie do końca prawda. Bo mi gin tłumaczył, że tyje się od jedzenia a nie od tabletek ;-)
Poza tym w tym art nie ma napisane wprost, że od tabsów się tyje...

http://ochoroba.pl/artykuly/3802-ant...powoduja-tycie

Więc sama nie wiem, ja na razie jestem 2 kg do tyłu Ale to pewnie sama woda
Owszem, można przytyć od tabsów, jeśli zatrzymują wodę w organizmie. I wtedy nie jest to wynik jedzenia. To tak samo jak niektóre dziewczyny "puchną" przed okresem - wtedy też większa szansa na zatrzymanie wody w organizmie.

http://s3.suwaczek.com/20090530040117.png

http://www.suwaczki.com/tickers/p19ucsqvry96uqg4.png

15.12.2010 - prawo jazdy zdane
arisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-13, 20:17   #3701
pani ćma
Zakorzenienie

Cytat:
jak czytam takie posty to mi sie cisnienie podnosi..
ginekolog byc moze zabezpiecza sie w ten sposob przed zmiana ci tabletek, jesli przytyjesz od yasminelle, bo byc moze ma "umowe" z producentem. przytyjesz - twoja wina. tylko o dziwo nawet w ulotce w czestych skutkach ubocznych jest tycie.

no ale coz, ja pewnie przytylam nagle po wielu latach STAŁEJ WAGI i BRAKU ZMIANY STULU ZYCIA bo zaczelam zrec jak swinia.

aha, takie artykuly niczego nie udowadniaja - sama jestem dziennikarka, wiec wiem, jak takie "artykuly" powstaja.

Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką.
Ale przynosi szacunek.
A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda.

65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 >
59 > 58 > 57> 56 > 52 ... > 49
pani ćma jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-14, 10:23   #3702
cassie88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pani ćma Pokaż wiadomość
ginekolog byc moze zabezpiecza sie w ten sposob przed zmiana ci tabletek, jesli przytyjesz od yasminelle, bo byc moze ma "umowe" z producentem. przytyjesz - twoja wina. tylko o dziwo nawet w ulotce w czestych skutkach ubocznych jest tycie.

no ale coz, ja pewnie przytylam nagle po wielu latach STAŁEJ WAGI i BRAKU ZMIANY STULU ZYCIA bo zaczelam zrec jak swinia.

aha, takie artykuly niczego nie udowadniaja - sama jestem dziennikarka, wiec wiem, jak takie "artykuly" powstaja.
Z tego co widze w art to są 3 powody tycia:
- zatrzymanie wody
- zwiększony apetyt
- zmniejszona możliwość spalania tłuszczu

Czyli zawsze jest to wynik zbyt dużej ilości kalorii niestety Bo ja jak chodziłam do dietetyczki (akurat z problemem niedowagi) to powiedziała mi, że się tyje od dodatniego bilansu. Tabletka sama w sobie nie ma kalorii, więc nie wiem od czego miałby się odkładać tłuszczyk Możesz mieć większe skłonności do tycia, ale jesli będziesz jeść rozsądnie to w życiu nie przytyjesz. Moja kumpela ma skłonności do tycia (bardzo duże), zaczęła brać tabsy,wyrzuciła z diety śmieciowe jedzenie, fast foody, słodycze, colę i od roku nie przytyła ani grama.
Moja druga koleżanka, też mająca skłonności do tycia, zaczęła brać tabletki 5 miesięcy temu, jadła co popadło i przytyła 5 kg. I tłumaczy to tabletkami. Na pewno wygodne, ale skoro wiadomo, że przy tabsach są skłonności do tycia, to czemu nie ogarnęła się z dietą?

DZIEWCZYNY!
Ważne pytanie!
Dzisiaj mam ostatni dzień przerwy, jutro zaczynam nowe opakowanie. Normalnie biorę tabletki o 19, czy mogę je wziąc o tej porze? Szczerze mówiąc mam schizę, że 7 dni to strasznie długa przerwa i że może dojść do owulacji, a jutro akurat będę się widziała rano z chłopakiem i zastanawiam się czy dodatkowo się zabezpieczać...

Edytowane przez cassie88
Czas edycji: 2009-10-14 o 15:59
cassie88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-14, 18:37   #3703
201701251209
Konto usunięte

Cytat:
DZIEWCZYNY!
Ważne pytanie!
Dzisiaj mam ostatni dzień przerwy, jutro zaczynam nowe opakowanie. Normalnie biorę tabletki o 19, czy mogę je wziąc o tej porze? Szczerze mówiąc mam schizę, że 7 dni to strasznie długa przerwa i że może dojść do owulacji, a jutro akurat będę się widziała rano z chłopakiem i zastanawiam się czy dodatkowo się zabezpieczać...
Tak spokojnie możesz wziąć tabsa o 19. Nie panikuj i nie nakręcaj się. Wszystko będzie dobrze.
Jaka tam długa przerwa? Normalne 7 dni przerwy to jest przecież.
201701251209 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-14, 19:15   #3704
pani ćma
Zakorzenienie

Cytat:
Z tego co widze w art to są 3 powody tycia:
- zatrzymanie wody
- zwiększony apetyt
- zmniejszona możliwość spalania tłuszczu

Czyli zawsze jest to wynik zbyt dużej ilości kalorii niestety Moja kumpela ma skłonności do tycia (bardzo duże), zaczęła brać tabsy,wyrzuciła z diety śmieciowe jedzenie, fast foody, słodycze, colę i od roku nie przytyła ani grama.
Moja druga koleżanka, też mająca skłonności do tycia, zaczęła brać tabletki 5 miesięcy temu, jadła co popadło i przytyła 5 kg. I tłumaczy to tabletkami. Na pewno wygodne, ale skoro wiadomo, że przy tabsach są skłonności do tycia, to czemu nie ogarnęła się z dietą?
na Twoim miejscu nie powolywalabym sie na jeden artykul, gdyz sama z racji zawodu wiem, jak one powstaja.
co do lekarzy - widzisz, Twoj lekarz mowi tak, mnie 3 lekarzy (i to nawet wychwalanych na wizazu specjalistow, do ktorych dluuuugo sie czeka na wizyte) powiedzialo cos innego.
nie zmienilam stylu zycia = a przytylam. nie wiem co powinnam ci napisac

przykladem na to jest twoja kumpela, ktora zmienila diete, by nie przytyc - bez tabletek prawdopodobnie odstawiajac te produkty, by schudla

i ciesz sie, ze w Twoim przypadku jest inaczej. gdybys byla na miejscu niejednej z dziewczyn, ktore tak jak ja cale zycie nie tyły, mialy stala wage, jadly ZDROWO i byly AKTYWNE FIZYCZNIE (2 razy w tyg aerobik, jak jest cieplo - co 2 dzien 1,5h godziny rolek + rower czesto), a mimo to przytyly, zrozumialabys i zastanowilabys sie troche nad swoim "wywodem".

a argument, ze tabletka nie ma kalorii, jest co najmniej smieszny. poczytaj, co zawieraja tabletki i jak te hormony wplywaja dokladnie na organizm kobiet.

aha, z artykuliku, na ktory sie powolujesz:
"Drugą przyczyną tycia podczas stosowania antykoncepcji hormonalnej jest wpływ estrogenów na proces spalania tkanki tłuszczowej. W wielu badaniach wykazano, że estrogeny utrudniają spalanie tłuszczu, a ułatwiają jego magazynowanie. Dlatego też kobiety przyjmujące tabletki i będące jednocześnie na diecie mogą mieć trudności z gubieniem zbędnych kilogramów. "
przeczytaj jeszcze raz ze ZROZUMIENIEM, i odpowiedz mi - co to moze oznaczac w praktyce?

Ale przynosi szacunek.

Edytowane przez pani ćma
Czas edycji: 2009-10-14 o 19:18 Powód: dopisek
Stary 2009-10-15, 12:43   #3705
goha80
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez persymonaa Pokaż wiadomość
U mnie jest to normalne i pojawia sie w ostatnim tygodniu brania każdego opakowania.

Moje pytanie ponieważ sie strasznie spieszylam u ginekologa (zło!) i sie nie zapytalam. Zmieniam własnie z nowynette na yasminelle i po przeczytaniu ulotki stwierdzilam ze mam zrobić normalnie przerwe i zaczac brać Yaski ale czy bede bezpieczna czy np dopiero po 7 dniach??
jestem w identycznej sytuacji tzn. zmieniłam z novynette na jasminelle i mi lekarka powiedziała że przez miesiąc mam się dodatkowo zabezpieczać. dziwne bo w ulotce nic o tym nie ma. w ogóle stwierdzam że ta ulotka jest do kitu,strasznie nie profesjonalna. brałam wcześniej kilka innych pigułek antykoncepcyjnych i w innych ulotkach wszystko było czarno na białym i temat wyczerpany. a tu w kilku miejscach to piszą takie nie wiadomo co ze trzeba sobie dopowiadać! albo się domyslać!
np z tą zmianą...że albo nie robić przerwy, albo zacząć brac po skończeniu okresu bez tabletek. czyli jak to niby rozumieć po okresie z odstawienia ostatniego opakowania innych tabletek (czyli tydzień bez tabletek) czy po okresie bez tabletek czyli jak wystąpi kolejny okres cyklu beztabletkowego? i bądź tu człowieku mądry!
a myślałam że o tabsach wiem już wszystko...
Stary 2009-10-15, 21:40   #3706
JellyJumper
Zadomowienie

dziewczyny wiem, że pewnie gdzieś w wątku jest odpowiedź na moje pytanie ale nie chce mi się całego czytać przeglądnęłam tylko kilka stron, w jakiej cenie sa te tabletki w normalnej aptece? w wysyłkowej patrzyłam około 38 zł.

Sa może jakieś podobne tylko tańsze?

Waga:67kg--> 63 kg-->60
Udo: 55 cm-->52
Łydka: 34cm
Biodra: 96cm-->94
Talia: 68cm-->66

ZAPUSZCZAM WŁOSY

21.11 Jest: 33 cm

JellyJumper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-15, 21:44   #3707
Paati89
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Paati89

Cytat:
Napisane przez JellyJumper Pokaż wiadomość
dziewczyny wiem, że pewnie gdzieś w wątku jest odpowiedź na moje pytanie ale nie chce mi się całego czytać przeglądnęłam tylko kilka stron, w jakiej cenie sa te tabletki w normalnej aptece? w wysyłkowej patrzyłam około 38 zł.

Sa może jakieś podobne tylko tańsze?
Ja płace 44 zł u siebie w aptece

Paati89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-15, 21:47   #3708
201701251209
Konto usunięte

Poczytaj sobie na 118 stronie wątku.
Stary 2009-10-15, 21:55   #3709
Maripossa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani ćma Pokaż wiadomość

Ja rowniez przytylylam biarac yasminelle a jem tak jak jadlam i ruszam sie jak ruszalam
co prawda, jem sporo, ale zawsze tyle jadlam i miala NIEDOWAGE taka przemiana materii... a od kad biore yasminelle przytylam 4kg i strasznie sie z tego ciesze!
coprawda wiekszosc siedzi mi na brzuszku w postaci waleczka, ale wole to 53-54kg teraz niz 49kg wczesniej...
Wczesniej bralam Mercilon i waga ani drgnela...a cialo nie zmienilo sie ani troche.
Wiec ilu ludzi, tyle doswiadczen
Maripossa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-16, 18:12   #3710
solstice
Raczkowanie

Ja dziś jestem dopiero przed 9 tabletką, ale już mogę krótko podsumować te 8 dni. Nabrzmiałe piersi, ale ku zdziwieniu wcale nie bolesne, płaczliwość i rozdrażnienie ale to może być też wina pogody, więc nie zwalam na tabletki do tego plamienia, ale to chyba naturalne no i niestety...pojawia się suchość w pochwie :/ nigdy nie miałam z tym problemu a się zaczyna i średnio mi się to podoba co automatycznie za tym idzie - zmiana libido, ale i tak nie narzekam. nie jest źle, ogólnie czuję się narazie bardzo dobrze, jedyne co mi bardzo przeszkadza to ta suchość... pora zainwestować w żele :/
Stary 2009-10-16, 20:01   #3711
kicccia
Zakorzenienie

Kupiłam tabletki za 36 zł

kicccia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-17, 08:48   #3712
JellyJumper
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kicccia Pokaż wiadomość
Kupiłam tabletki za 36 zł
Niedrogo
A kupujecie same czy płacicie na pół z Tż-em?

Waga:67kg--> 63 kg-->60
Udo: 55 cm-->52
Łydka: 34cm
Biodra: 96cm-->94
Talia: 68cm-->66

ZAPUSZCZAM WŁOSY

21.11 Jest: 33 cm

JellyJumper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-17, 11:28   #3713
pani ćma
Zakorzenienie

Cytat:
Niedrogo
na pół
dodatkowo moj TŻ doklada sie do wszystkich badan (badania krwi, cytologia) oraz do magnezu, ktory biore

Ale przynosi szacunek.

Stary 2009-10-17, 15:10   #3714
201701251209
Konto usunięte

Cytat:
Niedrogo
A ja płacę za tabsy sama. Za wizyty, badania podobnie. Tż za to płaci w pizzerii, postawi piwo itd
Stary 2009-10-17, 15:24   #3715
Neciak89
Zakorzenienie

My zazwyczaj placimy na pol, a jak sie zdarza ze na przyklad on nie moze sie dolozyc, to ja kupuje, a w nastepnym miesiacu on ;]

Kosmetycznie

Cytat:
Stary 2009-10-17, 18:30   #3716
nataliaaaaaa
Raczkowanie

Hej..Mam pytanko: Czy tabletki Sesja(Skład: celuloza mikrokrystaliczna (subst. wypełniająca), mleczan magnezu, lecytyna, skrobia ziemniaczana, fosforan diwapniowy (subst. wypełniająca), ekstrakt z miłorzębu japońskiego, poliwinylopirolidon (subst. wypełniająca), kofeina, dwutlenek krzemu (subst. przeciwzbrylająca),steary nian magnezu (subst. przeciwzbrylająca). wplywa na skutecznosc tabletek?
nataliaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-18, 12:40   #3717
pani ćma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nataliaaaaaa Pokaż wiadomość
Hej..Mam pytanko: Czy tabletki Sesja(Skład: celuloza mikrokrystaliczna (subst. wypełniająca), mleczan magnezu, lecytyna, skrobia ziemniaczana, fosforan diwapniowy (subst. wypełniająca), ekstrakt z miłorzębu japońskiego, poliwinylopirolidon (subst. wypełniająca), kofeina, dwutlenek krzemu (subst. przeciwzbrylająca),steary nian magnezu (subst. przeciwzbrylająca). wplywa na skutecznosc tabletek?
nie.

Ale przynosi szacunek.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-10-19, 19:12   #3718
NoPasaran
Zadomowienie

GG do NoPasaran

Witam dzisiaj byłam u pani ginekolog ktora przepisala mi Yasminelle - miesiac bede mieszkala wspolnie z Tż wiec warto sie zabezpieczyc )
Stary 2009-10-19, 19:49   #3719
Surreallna
Przyczajenie

Zmiana po zakończeniu opakowania Yasminelle na Novynette, po 7-dniowej przerwie, czy ochrona jest zachowana?
Surreallna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-19, 23:50   #3720
NoPasaran
Zadomowienie

GG do NoPasaran

Wizażanki w jakiej cenie kupujecie yasminelle?

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości