Yasminelle - wątek zbiorczy cz. II - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-25, 14:53   #4201
chilligirl
Rozeznanie

Dot.: Yasminelle - wątek zbiorczy cz. II

dzięki za odpowiedź...najgorsze jest tylko to, że hm...wygląd mojej skóry przy tych tabletkach pozostawia wiele do życzenia...przy tym drugim opakowaniu mam niezły wysyp na twarzy i dekolcie

"Live as if you were to die tomorrow. Learn as if you were to live forever"
chilligirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-25, 16:21   #4202
sokosita
Raczkowanie

dzięki za odpowiedz, nadal nie rozkminiam do końca ale ważne że działają i to sie liczy
- Nie obchodzą mnie wasze spory religijne- przerwał Leśny Gnom
sokosita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-30, 13:59   #4203
florentynka
Przyczajenie

Kochane,

chcialam przesunac okres o tydzien. skonczylam brak jedno opakowanie, zaczelam brac nastepne. wzielam 7 tabletek i teraz chcialabym zrobic przerwe... czy tak mozna? wiem, ze moge brac np 1-2 tabletki wiecej/mniej.. ale 7?.. nie chialabym brac dwoch calych opakowan pod rzad, jesli nie ma takiej koniecznosci...

prosze Was o rade
florentynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-30, 14:34   #4204
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez florentynka Pokaż wiadomość
Kochane,

chcialam przesunac okres o tydzien. skonczylam brak jedno opakowanie, zaczelam brac nastepne. wzielam 7 tabletek i teraz chcialabym zrobic przerwe... czy tak mozna? wiem, ze moge brac np 1-2 tabletki wiecej/mniej.. ale 7?.. nie chialabym brac dwoch calych opakowan pod rzad, jesli nie ma takiej koniecznosci...

prosze Was o rade
możesz tak zrobić ja tak właśnie najczęściej przesuwam sobie krwawienia (albo skracam to pierwsze bo nie lubię łączyć całych opakowań)

wdowa_po_leninie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-30, 14:35   #4205
florentynka
Przyczajenie

dziekuje Ci serdecznie za informacje.
florentynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-30, 14:51   #4206
malina_
Raczkowanie

Dziewczyny chciałam sie Was poradzic otórz biore yasminelle od 4 miesięcy wszystko jest ok krwawienie zawsze dostaje w 3 lub 4 dzien jednak pobolewaja mnie jajniki od pewnego czasu, zastanawiam sie co to moze byc?

malina_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-30, 15:40   #4207
okej01
Raczkowanie

Biorę od tygodnia, w pierwszych dniach mega mocno bolały mnie piersi, jakby były całe w niewidocznych siniakach ;x ale jest lepiej. Póki co 0 innych skutków ubocznych.
malina_, a brałaś je regularnie, nie ominęłaś nic? Może powinnaś iść do ginekologa, żeby się uspokoić. To na pewno nic takiego, ich chwilowe widzimisię ;D
Albo to coś innego. Ból nerek np. promieniuje często do jajników.
okej01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-30, 15:44   #4208
malina_
Raczkowanie

Okej01 wiesz miesiąc temu miałam dość ostre zapalenie pęcherza myślę że to może być tez od tego podobno ciaglę "łapie" jak już sie raz mialo. A tabletki biorę regularnie, nigdy nie zapomniałam

Dodam jeszcze ze przy zapaleniu pęcherza jajniki bolaly mnie przeokropnie nawet w ostatni dzien przed pojsciem do lekarza nie moglam chodzic....

Edytowane przez malina_
Czas edycji: 2010-01-30 o 15:50
Stary 2010-01-30, 15:46   #4209
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malina_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny chciałam sie Was poradzic otórz biore yasminelle od 4 miesięcy wszystko jest ok krwawienie zawsze dostaje w 3 lub 4 dzien jednak pobolewaja mnie jajniki od pewnego czasu, zastanawiam sie co to moze byc?
to może być po prostu skutek uboczny - jeśli nie minie, wybierz się na konsultację do lekarza

Stary 2010-01-30, 15:53   #4210
malina_
Raczkowanie

a co do bólu piersi to mialam to samo w pierszym tyg (pierwsze opakowanie) ale przeszlo chociaz teraz w ciagu brania tab tez mam taki bóle ale zdazylam sie przyzwyczaic i piersi mi sie powiekszyly i staly sie bardziej jedrne to akurat plus...

Stary 2010-01-30, 17:37   #4211
gorzka prawda
Zadomowienie

Cytat:
Mnie też bolały, a zaczęło się to mniej więcej po roku brania yasminelle. Nie wiem czym było to spowodowane, ale na szczęście nie działo się nic złego.
Pamiętaj o regularnych wizytach u ginekologa i regularnym robieniu usg dopochwowego.

gorzka prawda jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-30, 17:45   #4212
malina_
Raczkowanie

Bardzo dziękuję za rady mimo tego że jestem "nowa" ja rowniez mam nadzieję ze jest wszystko ok niedługo wybieram się na wizyte kontrolna a robie to co 2-3 miesiace

Stary 2010-02-01, 16:03   #4213
okej01
Raczkowanie

Słuchajcie, wzięłam 10 tabletek, dzisiaj o 18 pora na 11. I zauważyłam drobne krwawienie. Co to może być?
Stary 2010-02-01, 16:08   #4214
gorzka prawda
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez okej01 Pokaż wiadomość
Słuchajcie, wzięłam 10 tabletek, dzisiaj o 18 pora na 11. I zauważyłam drobne krwawienie. Co to może być?
Jeżeli dopiero zaczynasz ,,przygodę" z pigułkami to takie plamienia na początku są czymś normalnym.

gorzka prawda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-01, 16:08   #4215
201701251209
Konto usunięte

Cytat:
To pewnie plamienie.
Które opakowanie bierzesz?
201701251209 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-01, 16:38   #4216
okej01
Raczkowanie

Pierwsze dopiero.
Stary 2010-02-01, 16:40   #4217
201701251209
Konto usunięte

Cytat:
Pierwsze dopiero.
To przeczytaj ze zrozumieniem ulotkę, tam o Twoim przypadku pisze
201701251209 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-01, 19:03   #4218
rysienka
Wtajemniczenie

został mi się praktycznie tydzień do końca pierwszego blistra iiii.
efekty uboczne? miałam lekkie plamienia po okresie. zazwyczaj trwa 3, 4 dni. teraz nawet w 7 dzień miałam plamienia. ale przeszły. piersi bolą, ale przyzwyczajam się do tego i oczywiście nie urosły, a wypełniły się. są jędrniejsze, pełniejsze i ogólnie fajniejsze.
zauważyłam też mała poprawę cery. nie wiem czy to od tabletek bo stosuje też inne tabsy na cere oraz zaczęłam używać toniku cytrynowego. ale ważne, że nie mam wysypu pryszczy. ogólnie nie mam zwiększonego apetytu, nie przytyłam, nie podlałam się wodą, libido nie spadło, wręcz przeciwnie. odczuwam także większe pragnienie, ale to dobrze bo mogę wypijać więcej wody dziennie. a takim niefajnym u mnie efektem ubocznym jest suchość pochwy. nie wiem czy przejdzie, czy nie. okaże się.
rysienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-01, 23:46   #4219
malina_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez rysienka Pokaż wiadomość
został mi się praktycznie tydzień do końca pierwszego blistra iiii.
efekty uboczne? miałam lekkie plamienia po okresie. zazwyczaj trwa 3, 4 dni. teraz nawet w 7 dzień miałam plamienia. ale przeszły. piersi bolą, ale przyzwyczajam się do tego i oczywiście nie urosły, a wypełniły się. są jędrniejsze, pełniejsze i ogólnie fajniejsze.
zauważyłam też mała poprawę cery. ogólnie nie mam zwiększonego apetytu, nie przytyłam, nie podlałam się wodą, libido nie spadło, wręcz przeciwnie. odczuwam także większe pragnienie, ale to dobrze bo mogę wypijać więcej wody dziennie. się.
u mnie było bardzo podobnie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-02, 14:38   #4220
agusiaceg
Przyczajenie

przestępstwo - handel lekami na receptę poza obrotem aptecznym

Edytowane przez zlosliwiec
Czas edycji: 2010-02-02 o 14:53
agusiaceg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-02, 14:53   #4221
_Emi_
Zakorzenienie

Szkoda,że zapomniałaś przeczytac regulamin. Sprzedaż leków jest karalna.
_Emi_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-02, 14:54   #4222
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

To nie jest kwestia naszego regulaminu, lecz prawa. Taka sprzedaż jest przestępstwem...
zlosliwiec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-02, 16:17   #4223
agusiaceg
Przyczajenie

Fakt, nie wolno sprzedawać bez recepty - to już nieaktualne, bardzo przepraszam, apteka nie odda pieniążków, więc zostanie mi je po prostu zwrócić. Pozdrawiam i przepraszam za kłopot. Chciałabym pozostać na forum, dopiero się pojawiłam, punkty karne przyjmuję z pokorą.
agusiaceg jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-02-02, 20:18   #4224
malina_
Raczkowanie

Dziewczyny, mam kolejny problem
Otorz wspominalam wczesniej ze mialam zapalenie pecherza 1,5 miesiaca temu, teraz znowu sie cos dzieje nie wiem czym to jest spwodowane bo czesto siusiam i jajniki mnie pobolewaly pare dni wczesniej, czuje tez jak by cos "stalo mi w gardle" tak jak bym miala zwymiotowac a nie jest mi niedobrze w dodatku od kilku dni mialam swedzenie i dziwne uczucie w pochwie dzisiaj jest ok bo smarowalam sobie mascia Clotrimasolum tabletki biore regularnie od 4 miesiecy, nigdy nie zapomnialam i staram sie brac o punktualnej godzinie nie wiem moze to skutek uboczny tabletek????

Dodam jeszcze ze wspolzyje ze swoim mezczyzna mniej wiecej raz w tygodniu i zawsze " do końca", bo daleko mieszkamy od siebie i tak dziwnie nam wypada....

Edytowane przez malina_
Czas edycji: 2010-02-02 o 20:43
Stary 2010-02-04, 21:11   #4225
wnik
Przyczajenie

Mam pytanie sama sprawdzałam z ulotką jednak dla pewności chcę sie was zapytać czy leki takie jak ESPUTICON [ dimetykon] , Lactulosum [ laktuloza] oraz Lipancrea [pankreatyna] wpływają na zmniejszoną skutecznośc tabletek? Wedlug mnie nie ale jak już wyzej pisałam dla pewności wolę zaczerpnąć waszej rady

wnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-05, 10:10   #4226
malina_
Raczkowanie

mam problem..
Otorz wczoraj wzielam ostatnia tabletke z blistra i mialam zrobic 7 dniowa przerwe wzielam ja o 13 i pozniej zjadlam obiad nastepnie dostalam biegunki tylko raz bylam w toalecie (ok godz 15) ale boje sie ze tabletka sie nie wchlonęła. Wiec nie wiem jak to potraktowac wliczajac ten wczorajszy dzien do 7dniowej przerwy musialabym wtedy wziasc szybciej pierwsza tablete z blistra czy po prostu od dzisiaj ja liczyc tak jak powinno byc?

Stary 2010-02-05, 10:40   #4227
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Cytat:
mam problem..
Otorz wczoraj wzielam ostatnia tabletke z blistra i mialam zrobic 7 dniowa przerwe wzielam ja o 13 i pozniej zjadlam obiad nastepnie dostalam biegunki tylko raz bylam w toalecie (ok godz 15) ale boje sie ze tabletka sie nie wchlonęła. Wiec nie wiem jak to potraktowac wliczajac ten wczorajszy dzien do 7dniowej przerwy musialabym wtedy wziasc szybciej pierwsza tablete z blistra czy po prostu od dzisiaj ja liczyc tak jak powinno byc?
ostra biegunka (bo o takiej jest mowa w ulotce) to nie jest jednorazowa wizyta w toalecie, uwierz ona męczy i męczy, dodatkowo często towarzyszą jej bóle brzucha, wymioty - no, ogólne złe samopoczucie, w końcu to nic fajnego
jednorazowy stolec, nawet rzadki nie wydali tabletki
dla spokoju możesz potraktować ten wczorajszy dzień jako pierwszy dzień przerwy = ale nie ma takiej potrzeby bo wszystko jest ok

Stary 2010-02-05, 10:55   #4228
malina_
Raczkowanie

Tak, własnie przeczytałam ulotke juz niejeden raz, ale wystapiła u mnie po dwóch godzinach takze boje sie troszke o to. I nie wiedzialam ktora opcje wybrac. Czyli teraz mam wziąść w kolejny czwartek?? Zapewne trzeba się dodoatkowo zabezpieczyc? Czy ten jeden dzien nie robi roznicy?

Dziękuję za rade.

Edytowane przez malina_
Czas edycji: 2010-02-05 o 12:58
Stary 2010-02-05, 14:41   #4229
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, własnie przeczytałam ulotke juz niejeden raz, ale wystapiła u mnie po dwóch godzinach takze boje sie troszke o to. I nie wiedzialam ktora opcje wybrac. Czyli teraz mam wziąść w kolejny czwartek?? Zapewne trzeba się dodoatkowo zabezpieczyc? Czy ten jeden dzien nie robi roznicy?

Dziękuję za rade.
nie ma potrzeby dodatkowego zabezpieczania się.
przerwę skracać można - ale nie możemy jej wydłużyć
więc w Twoim przypadku, jeśli ta przerwa będzie trwać 6 dni - nic się nie stanie

ale tak czy siak tu nie ma czym się martwić, bo to nie była biegunka

Edytowane przez wdowa_po_leninie
Czas edycji: 2010-02-05 o 14:42
Stary 2010-02-06, 22:08   #4230
david87
Przyczajenie

hej dziewczyny, mam dwa problemy :

o tuż jak wcześniej pisałem

o tuż dziewczyna bierze tab yasminelle, brała dwa opakowania bez 7 dniowej przerwy... jak skończyła brać drugie opakowanie zrobiła 7 dniową przerwę w 3 dniu dostała okres ale trwał tylko jeden dzień czy półtora dnia czy to normalne????

drugi problem polega na tym, że dziewczyna bardzo się boi jak już bierze drugą z końca tabletkę to zaczyna strasznie się martwić tym okresem czy dostanie czy nie... już chyba próbowałem wszystkiego rozmawiać tłumaczyć itp... dodam że tabletki bierze już chyba z 7 miesięcy, zawszę można powiedzieć co do minuty bierze tabletkę... jak mogę jej pomóc ??? co poradzicie ???

proszę was o pomoc... w końcu kobieta bardziej rozumie kobietę...

a jako facet tylko chodzę zawieszony i się martwię o nią...

pozdrowienia dla was.
david87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości