|
|||||||
| Notka |
|
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Yasminelle - wątek zbiorczy cz. II
dzięki za odpowiedź...najgorsze jest tylko to, że hm...wygląd mojej skóry przy tych tabletkach pozostawia wiele do życzenia...przy tym drugim opakowaniu mam niezły wysyp na twarzy i dekolcie
|
#4202 |
|
Raczkowanie
|
dzięki za odpowiedz, nadal nie rozkminiam do końca ale ważne że działają i to sie liczy
- Jakie zbrodnie popełnił- zaśpiewał Leśny Gnom -Mordował, zdradzał, umyślnie niszczył statki, torturował, szantażował, rabował, sprzedawał dzieci w niewolę, on... - Nie obchodzą mnie wasze spory religijne- przerwał Leśny Gnom |
|
|
|
#4203 |
|
Przyczajenie
|
Kochane,
chcialam przesunac okres o tydzien. skonczylam brak jedno opakowanie, zaczelam brac nastepne. wzielam 7 tabletek i teraz chcialabym zrobic przerwe... czy tak mozna? wiem, ze moge brac np 1-2 tabletki wiecej/mniej.. ale 7?.. nie chialabym brac dwoch calych opakowan pod rzad, jesli nie ma takiej koniecznosci... prosze Was o rade |
|
|
|
#4204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4205 |
|
Przyczajenie
|
dziekuje Ci serdecznie za informacje.
|
|
|
|
#4206 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny chciałam sie Was poradzic
otórz biore yasminelle od 4 miesięcy wszystko jest ok krwawienie zawsze dostaje w 3 lub 4 dzien jednak pobolewaja mnie jajniki od pewnego czasu, zastanawiam sie co to moze byc?
|
#4207 |
|
Raczkowanie
|
Biorę od tygodnia, w pierwszych dniach mega mocno bolały mnie piersi, jakby były całe w niewidocznych siniakach ;x ale jest lepiej. Póki co 0 innych skutków ubocznych.
malina_, a brałaś je regularnie, nie ominęłaś nic? Może powinnaś iść do ginekologa, żeby się uspokoić. To na pewno nic takiego, ich chwilowe widzimisię ;D Albo to coś innego. Ból nerek np. promieniuje często do jajników. |
|
|
|
#4208 |
|
Raczkowanie
|
Okej01 wiesz miesiąc temu miałam dość ostre zapalenie pęcherza myślę że to może być tez od tego podobno ciaglę "łapie" jak już sie raz mialo. A tabletki biorę regularnie, nigdy nie zapomniałam
![]() Dodam jeszcze ze przy zapaleniu pęcherza jajniki bolaly mnie przeokropnie nawet w ostatni dzien przed pojsciem do lekarza nie moglam chodzic....
![]() Edytowane przez malina_ Czas edycji: 2010-01-30 o 15:50 |
|
|
|
#4209 |
|
Zakorzenienie
|
to może być po prostu skutek uboczny - jeśli nie minie, wybierz się na konsultację do lekarza
|
|
|
|
#4210 |
|
Raczkowanie
|
a co do bólu piersi to mialam to samo w pierszym tyg (pierwsze opakowanie)
ale przeszlo chociaz teraz w ciagu brania tab tez mam taki bóle ale zdazylam sie przyzwyczaic i piersi mi sie powiekszyly i staly sie bardziej jedrne to akurat plus...
|
#4211 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pamiętaj o regularnych wizytach u ginekologa i regularnym robieniu usg dopochwowego
|
|
#4212 |
|
Raczkowanie
|
Bardzo dziękuję za rady
ja rowniez mam nadzieję ze jest wszystko ok niedługo wybieram się na wizyte kontrolna a robie to co 2-3 miesiace
|
#4213 |
|
Raczkowanie
|
Słuchajcie, wzięłam 10 tabletek, dzisiaj o 18 pora na 11. I zauważyłam drobne krwawienie. Co to może być?
|
|
|
|
#4214 |
|
Zadomowienie
|
Jeżeli dopiero zaczynasz ,,przygodę" z pigułkami to takie plamienia na początku są czymś normalnym.
|
#4215 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4216 |
|
Raczkowanie
|
Pierwsze dopiero.
|
|
|
|
#4217 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4218 |
|
Wtajemniczenie
|
został mi się praktycznie tydzień do końca pierwszego blistra iiii.
efekty uboczne? miałam lekkie plamienia po okresie. zazwyczaj trwa 3, 4 dni. teraz nawet w 7 dzień miałam plamienia. ale przeszły. piersi bolą, ale przyzwyczajam się do tego i oczywiście nie urosły, a wypełniły się. są jędrniejsze, pełniejsze i ogólnie fajniejsze. ![]() zauważyłam też mała poprawę cery. nie wiem czy to od tabletek bo stosuje też inne tabsy na cere oraz zaczęłam używać toniku cytrynowego. ale ważne, że nie mam wysypu pryszczy. ogólnie nie mam zwiększonego apetytu, nie przytyłam, nie podlałam się wodą, libido nie spadło, wręcz przeciwnie. odczuwam także większe pragnienie, ale to dobrze bo mogę wypijać więcej wody dziennie. a takim niefajnym u mnie efektem ubocznym jest suchość pochwy. nie wiem czy przejdzie, czy nie. okaże się.
|
|
|
|
#4219 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
|
|
#4220 |
|
Przyczajenie
|
przestępstwo - handel lekami na receptę poza obrotem aptecznym
Edytowane przez zlosliwiec Czas edycji: 2010-02-02 o 14:53 |
|
|
|
#4221 |
|
Zakorzenienie
|
Szkoda,że zapomniałaś przeczytac regulamin. Sprzedaż leków jest karalna.
|
|
|
|
#4222 |
|
Przyjaciel Wizaz.pl
|
To nie jest kwestia naszego regulaminu, lecz prawa. Taka sprzedaż jest przestępstwem...
|
|
|
|
#4223 |
|
Przyczajenie
|
Fakt, nie wolno sprzedawać bez recepty - to już nieaktualne, bardzo przepraszam, apteka nie odda pieniążków, więc zostanie mi je po prostu zwrócić. Pozdrawiam i przepraszam za kłopot. Chciałabym pozostać na forum, dopiero się pojawiłam, punkty karne przyjmuję z pokorą.
|
|
|
|
#4224 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, mam kolejny problem
![]() Otorz wspominalam wczesniej ze mialam zapalenie pecherza 1,5 miesiaca temu, teraz znowu sie cos dzieje nie wiem czym to jest spwodowane bo czesto siusiam i jajniki mnie pobolewaly pare dni wczesniej, czuje tez jak by cos "stalo mi w gardle" tak jak bym miala zwymiotowac a nie jest mi niedobrze w dodatku od kilku dni mialam swedzenie i dziwne uczucie w pochwie dzisiaj jest ok bo smarowalam sobie mascia Clotrimasolum tabletki biore regularnie od 4 miesiecy, nigdy nie zapomnialam i staram sie brac o punktualnej godzinie nie wiem moze to skutek uboczny tabletek????Dodam jeszcze ze wspolzyje ze swoim mezczyzna mniej wiecej raz w tygodniu i zawsze " do końca", bo daleko mieszkamy od siebie i tak dziwnie nam wypada....
![]() Edytowane przez malina_ Czas edycji: 2010-02-02 o 20:43 |
|
|
|
#4225 |
|
Przyczajenie
|
Mam pytanie sama sprawdzałam z ulotką jednak dla pewności chcę sie was zapytać czy leki takie jak ESPUTICON [ dimetykon] , Lactulosum [ laktuloza] oraz Lipancrea [pankreatyna] wpływają na zmniejszoną skutecznośc tabletek? Wedlug mnie nie ale jak już wyzej pisałam dla pewności wolę zaczerpnąć waszej rady
|
#4226 |
|
Raczkowanie
|
mam problem..
Otorz wczoraj wzielam ostatnia tabletke z blistra i mialam zrobic 7 dniowa przerwe wzielam ja o 13 i pozniej zjadlam obiad nastepnie dostalam biegunki tylko raz bylam w toalecie (ok godz 15) ale boje sie ze tabletka sie nie wchlonęła. Wiec nie wiem jak to potraktowac wliczajac ten wczorajszy dzien do 7dniowej przerwy musialabym wtedy wziasc szybciej pierwsza tablete z blistra czy po prostu od dzisiaj ja liczyc tak jak powinno byc?
|
#4227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ona męczy i męczy, dodatkowo często towarzyszą jej bóle brzucha, wymioty - no, ogólne złe samopoczucie, w końcu to nic fajnego ![]() jednorazowy stolec, nawet rzadki nie wydali tabletki dla spokoju możesz potraktować ten wczorajszy dzień jako pierwszy dzień przerwy = ale nie ma takiej potrzeby bo wszystko jest ok |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4228 |
|
Raczkowanie
|
Tak, własnie przeczytałam ulotke juz niejeden raz, ale wystapiła u mnie po dwóch godzinach takze boje sie troszke o to. I nie wiedzialam ktora opcje wybrac. Czyli teraz mam wziąść w kolejny czwartek?? Zapewne trzeba się dodoatkowo zabezpieczyc? Czy ten jeden dzien nie robi roznicy?
Dziękuję za rade.
![]() Edytowane przez malina_ Czas edycji: 2010-02-05 o 12:58 |
|
|
|
#4229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przerwę skracać można - ale nie możemy jej wydłużyć więc w Twoim przypadku, jeśli ta przerwa będzie trwać 6 dni - nic się nie stanie ale tak czy siak tu nie ma czym się martwić, bo to nie była biegunka Edytowane przez wdowa_po_leninie Czas edycji: 2010-02-05 o 14:42 |
|
|
|
|
#4230 |
|
Przyczajenie
|
hej dziewczyny, mam dwa problemy :
![]() o tuż jak wcześniej pisałem o tuż dziewczyna bierze tab yasminelle, brała dwa opakowania bez 7 dniowej przerwy... jak skończyła brać drugie opakowanie zrobiła 7 dniową przerwę w 3 dniu dostała okres ale trwał tylko jeden dzień czy półtora dnia czy to normalne???? drugi problem polega na tym, że dziewczyna bardzo się boi jak już bierze drugą z końca tabletkę to zaczyna strasznie się martwić tym okresem czy dostanie czy nie... już chyba próbowałem wszystkiego rozmawiać tłumaczyć itp... dodam że tabletki bierze już chyba z 7 miesięcy, zawszę można powiedzieć co do minuty bierze tabletkę... jak mogę jej pomóc ??? co poradzicie ??? proszę was o pomoc... w końcu kobieta bardziej rozumie kobietę... a jako facet tylko chodzę zawieszony i się martwię o nią... pozdrowienia dla was. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:31.

otórz biore yasminelle od 4 miesięcy wszystko jest ok krwawienie zawsze dostaje w 3 lub 4 dzien jednak pobolewaja mnie jajniki od pewnego czasu, zastanawiam sie co to moze byc?

tabletki biore regularnie od 4 miesiecy, nigdy nie zapomnialam i staram sie brac o punktualnej godzinie nie wiem moze to skutek uboczny tabletek????