|
|
#1411 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Yasminelle - wątek zbiorczy cz. II
dostałam dzis okres czyli musze zazyc dzis pierwsza tabletke, stwierdziłam ze najlepiej bedzie mi brac o 20-00 dlatego czekam do tej godziny i zazyje pierwsza
|
#1412 |
|
Zakorzenienie
|
Nie ma problemu tylko wiesz na każego może podziałać coś innego, ale spoko już piszę
![]() Żel do mycia twarzy http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=774 Krem nawilżający http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=3691 Differin https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=80359 |
|
|
|
#1413 |
|
Zakorzenienie
|
differin kilkalat temu (kiedy bylam jeszcze nastoatka i borykalam sie z tradzikiem) zrobil mi na twarzy masakre ;/ (bralam tez wtedy diane ) wiec jedno moze wynikac z drugiego. znacznie bardziej polecam Clindacne. oczyscil mi w 3 miesice buzie ze wszystkiego.
|
#1414 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1415 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny.
Mam wielki kłopot.. jestem po całym jednym opakowaniu yasminelle i tak mnie strasznie wysypało, że szok Doszłam teraz do połowy drugiego opakowania i jest cały czas tak jak było. ![]() ![]() Jestem załamana.. myślałam, że po nich będę lepiej wyglądać dużo o nich czytałam i każdy je chwalił widać na mnie nie podziałały Czytałam też dużo osób miało tak samo jak ja a po drugim opakowaniu im przeszło.. Nie wiem co robić doradźcie mi coś.. bo ja już nie mogę na siebie patrzeć w lustrze.. a dodam że wcześniej brałam cilest i było ok od czasu do czasu mi coś wyskoczyło na X. Wy też mieliście?? Jestem normalnie zdesperowana.. ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
#1416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moim zdaniem powinnaś przetrwać te 3 opakowania i wtedy zadecydować |
|
|
|
|
#1417 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zmieniłam bo źle się po nim czułam chodzi mi głownie o żołądek i bóle głowy wpadające w migrenę ;/ mówiłam to ginekologowi i przepisał mi te bo stwierdził, że są łagodniejsze mniej hormonów i poprawi mi się cera.. a tu co po półtora opakowaniu porażka ![]() normalnie porażka.. aż mi się płakać chce codziennie jak na siebie patrze w lustrze.. pełno czerwonych krost.. mam już wykupione 3 opakowanie także zobaczę jak po tych 3 będzie.. jeśli tak samo to nie wiem już co boję się diany35, ale podobno leczy trądzik.. ale też się naczytałam dużo o niej jak może szkodzić na zdrowie. Ale kilka miesięcy na wyleczenie chyba nie zaszkodzi. No już sama nie wiem
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1418 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem, ale wiele kobiet ma takie bóle pod koniec opakowania :P
|
|
|
|
#1420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak pisalam wyzej problem ten mnie ominal...radze ci jednak zaczekac te 3-4 miesiace niech organizm dostosuje sie do tabletek jesli problem nie ustapi wtedy bym zmienila tab ale po 2 opakowaniach to za wczesnie
|
|
#1421 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale to oczywiście wszystko zależy od tolerancji skóry, zresztą to lek wydawany na receptę, więc powinien być dobierany przez konsultację z lekarzem.Cytat:
|
||
|
|
|
#1422 |
|
Zadomowienie
|
poczekam do 3 opakowań, jeśli nic się nie zmieni to wtedy udam się do mojego gina i poproszę o jakieś inne. Do tego czasu pozostaje mi zostać w domu.. bo naprawdę wygląda to okropnie.. nie jakieś punktowe tylko wszędzie..masakra.. trzeba się udać do dermatologa chyba na ten czas.. sama nie wiem..
|
|
#1423 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1424 |
|
Zakorzenienie
|
a ja czekam na krwawienie
we wtorek badania krwi - nienawidze tego, bo panicznie boje sie igiel i strzykawek.. ale dam rade! ![]() a w srode wizyta u ginekolog ![]() edit: zapomnialam dodac - moje libido wrocilo, juz w normie ![]() ![]() ufff, dobrze, ze trwalo to tylko te dwa tygodnie
Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką. Ale przynosi szacunek. A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda. 65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 > 59 > 58 > 57> 56 > 52 ![]() Edytowane przez pani ćma Czas edycji: 2009-01-24 o 12:55 Powód: dopisek |
|
|
|
#1425 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A wcześniej miałaś kłopoty z trądzikiem? bo ja sporadycznie od czasu do czasu.. a teraz to masakra mam wszędzie musimy się jakoś trzymać z tym. Też wierzę w to, że organizm musi się dostosować. Dużo czytałam wypowiedzi dziewczyn i każdej po 3 opakowaniu przechodziło i teraz już nie mają takich problemów sporadycznie. Więc musimy się uzbroić w cierpliwość. A ja już marzę, żeby skończyć to 2 opakowanie jak najszybciej i przejść do 2
|
|
|
#1426 |
|
Raczkowanie
|
hej!,
ja wlasnie wykupilam pierwsze opakowanie Yasminelli. dopiero zaczne ja stosowac 11, a juz jestem przerazona skutkami. pierwsza tabletke mam przyjac jak juz wystapi miesiaczka, czy w dniu w ktorym powinna wystapic? ![]() czy wiekszosc dziewczyn przez pierwsze 3 miesiace ma ostry tradzik przez nie? potem cera sie poprawia, czy jest w lepszym, ale nadal pogorszonym stanie niz normalnie?
|
#1427 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Hej pierwszą tabletkę powinnaś wziąć w pierwszym dniu miesiączki a więc wtedy kiedy zaczniesz krwawić. Co do objawów, każdy ma inny organizm. Ja jestem w połowie 2 opakowania i mam trądzik masakra. Przy pierwszym opakowaniu miałam bóle głowy i nudności. Ale organizm podobno musi się dostosować przez pierwsze 3 opakowania dlatego czekam. I mam nadzieje, że będzie dobrze. Większość dziewczyn też tak miała i po 3 opakowaniu przeszły wszystkie objawy.
|
|
|
#1428 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1429 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tylko trzeba poczekać i jakoś się z tym uporać Damy radę...
|
|
|
#1430 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale jak widzę jak koleżankom się cera poprawiła po tabletkach to jeszcze bardziej nastraja mnie to pozytywnie
|
|
|
|
|
#1431 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie wiem no jakoś nie mogę
|
|
|
#1432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zauwazylam, ze lakarze przepisuja kazdej Yasminelle, bo sa "modne" ![]() a one dzialaja nieznacznie antyandrogenowo, to moze byc powod, dla ktorego czesc kobiet ma wysyp tradziku a Cilest ma taka sama dawke estrogenu co Diane35, a wiec pojecie "konskiej dawki" hormonow jest troche przesadzone. jezeli to jest faktycznie mocny wysyp, to radzilabym jednak przerwac i zmienic na inne, wiadomo, ze organizm sie przyzwyczaja, ale chyba nie chcesz pozniej miesiacami leczyc blizn po tradziku. nie bierzesz tego chyba jako lekarstwa, wiec po co sie meczyc? |
|
|
|
|
#1433 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale zmieniłam na yasminelle. Wiesz wysyp mam ale nie aż taki mocny krostki są i wychodzą. Ja zawsze mocno przesadzam tak mi mówi moja mama. inni mają gorzej niż ja na pewno. także myślę, że zużyje do końca 3 opakowanie bo mam już wykupione i jeśli nic nie będzie poprawy to do ginekologa pójdę.
|
|
|
#1434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a)w trakcie brania Cilest b) zaraz po odstawieniu Cilestu, gdy organizm jeszcze swiruje hormonalnie c) po jakism czasie od odstawienia, gdy gospodarka hormonalna sie wyregulowala naturalnie bo sie pogubilam juz jezeli opcja a) to bez sensu takie badania troche, skoro dostarczamy sztuczne hormony, nie wykarze zbytnio ew nieprawidlowosci a gdzie masz teraz najwiecej krostek? bardziej na policzkach, zuchwie czy strefie T? typowe krostki czy raczej takie bolesne przy dotyku? to moze byc objaw nietoleracji progestagenu, ktory jest w Yasminelle i Yasmin. jak nie przejdzie po tym 3 op to zmien, jest wiele tabletek na rynku ja tez z gory wykupilam 3 opk, a zuzylam 2, ale mi nie sluzyly i stwierdzilam, ze nie ma sensu sie meczyc, odsprzedalam kolezance, ktora je bierze Edytowane przez truskawkowawiosna Czas edycji: 2009-01-24 o 14:12 |
|
|
|
|
#1435 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w trakcie brania cilestu lekarz mi zrobił badanie ;/ to są normalne krostki najwięcej na policzkach i żuchwie.. na czole brodzie i nosie nic.. tylko tamte miejsca. a i skronie też od czasu do czasu
|
|
|
#1436 |
|
Zakorzenienie
|
występowanie krostek na policzkach i żuchwie nie jest moim zdaniem aż tak typowe dla trądziku - ten występuje zazwyczaj w strefie t - czoło, broda, okolice nosa.
poobserwowałabym jeszcze rochę (zastanów się jak było z twoimi wypryskami wcześniej), bo niewykluczone, że ma to podłoże hormonalne
|
|
#1437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ta lokalizacja jest typowa dla tradzika hormonalnego albo np. nietoleracji pokarmowej, dlatego zapytalam ![]() za bardzo nie ma co z tym robic, jezeli chodzi o kosmetyki/leki, na tradzik np. na tle bakteryjnym moga podzialac, na ten hormonalny raczej kiepsko krosty w tych miejscach zostawiaja najczesciej najtrwalsze "pamiatki" ![]() nie chce Cie jednak straszyc, mam nadzieje, ze jednak Ci mina te zmiany mina, a jesli nie mina to zmien na inne, a jeszcze lepiej poszukaj innego lekarza... |
|
|
|
|
#1438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Polecam Differin, Duac i Davercin. Szczególnie Duac, drogi, ale naprwdę dobry.
|
|
#1439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
-skoro tak reagujesz paskudnie na Yasminelle, to dlaczego nie zmienisz? czy jest sens wydawac kupe kasy na lekarstwa/kosmetyki gdy mozna chociaz sprobowac pozbyc sie problemu inaczej? |
|
|
|
|
#1440 |
|
Rozeznanie
|
ja też używam tetralysal i yasminelle, ale moje problemy z trądzikiem zaczęły się dużo wcześniej.. yasminelle ma być przede wszystkim tez pomocny właśnie w leczeniu trądzika.. dermatolog mi go zaleciła oczywiście bez wizyty u ginekologa się również nie obyło..
ps. kasiek pamiętaj, żeby się dodatkowo zabezpieczać. Edytowane przez serduszkowa Czas edycji: 2009-01-24 o 14:43 Powód: literówki |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:27.

przesuwaj krwawienie, w końcu mamy taką możliwość, a owulacją się nie martw, bo ona jest niemożliwa 
Doszłam teraz do połowy drugiego opakowania i jest cały czas tak jak było. 

we wtorek badania krwi - nienawidze tego, bo panicznie boje sie igiel i strzykawek.. 
,