Yasminelle - wątek zbiorczy cz. II - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-01-23, 08:58   #1411
N4TI
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to N4TI
Dot.: Yasminelle - wątek zbiorczy cz. II

dostałam dzis okres czyli musze zazyc dzis pierwsza tabletke, stwierdziłam ze najlepiej bedzie mi brac o 20-00 dlatego czekam do tej godziny i zazyje pierwsza
Stary 2009-01-23, 09:03   #1412
puchatkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanulka xxx Pokaż wiadomość
a mozesz powiedzieć co to za cudeńka to może i ja skorzystam
Nie ma problemu tylko wiesz na każego może podziałać coś innego, ale spoko już piszę

Żel do mycia twarzy http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=774
Krem nawilżający http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=3691
Differin https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=80359

Ząbki
puchatkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-23, 15:02   #1413
kamila2006
Zakorzenienie

differin kilkalat temu (kiedy bylam jeszcze nastoatka i borykalam sie z tradzikiem) zrobil mi na twarzy masakre ;/ (bralam tez wtedy diane ) wiec jedno moze wynikac z drugiego. znacznie bardziej polecam Clindacne. oczyscil mi w 3 miesice buzie ze wszystkiego.

Biegam tydz: 2/10
Motywacja 100%

http://s7.suwaczek.com/200804173235.png

kamila2006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-23, 15:11   #1414
P-o-n-y
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wdowa_po_leninie Pokaż wiadomość
a co ma pójść nie tak? przesuwaj krwawienie, w końcu mamy taką możliwość, a owulacją się nie martw, bo ona jest niemożliwa
to skad te bole? :P brzuch jasnowidz?
P-o-n-y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-23, 15:45   #1415
Magic Girl
Zadomowienie

GG do Magic Girl

Cześć dziewczyny.
Mam wielki kłopot.. jestem po całym jednym opakowaniu yasminelle i tak mnie strasznie wysypało, że szok Doszłam teraz do połowy drugiego opakowania i jest cały czas tak jak było. Jestem załamana.. myślałam, że po nich będę lepiej wyglądać dużo o nich czytałam i każdy je chwalił widać na mnie nie podziałały
Czytałam też dużo osób miało tak samo jak ja a po drugim opakowaniu im przeszło..
Nie wiem co robić doradźcie mi coś.. bo ja już nie mogę na siebie patrzeć w lustrze.. a dodam że wcześniej brałam cilest i było ok od czasu do czasu mi coś wyskoczyło na X.
Wy też mieliście??

Jestem normalnie zdesperowana..
Stary 2009-01-23, 15:48   #1416
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magic Girl Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny.
Mam wielki kłopot.. jestem po całym jednym opakowaniu yasminelle i tak mnie strasznie wysypało, że szok Doszłam teraz do połowy drugiego opakowania i jest cały czas tak jak było. Jestem załamana.. myślałam, że po nich będę lepiej wyglądać dużo o nich czytałam i każdy je chwalił widać na mnie nie podziałały
Czytałam też dużo osób miało tak samo jak ja a po drugim opakowaniu im przeszło..
Nie wiem co robić doradźcie mi coś.. bo ja już nie mogę na siebie patrzeć w lustrze.. a dodam że wcześniej brałam cilest i było ok od czasu do czasu mi coś wyskoczyło na X.
Wy też mieliście??

A dlaczego zmieniłaś z cilestu?
Moim zdaniem powinnaś przetrwać te 3 opakowania i wtedy zadecydować
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-23, 16:07   #1417
Magic Girl
Zadomowienie

GG do Magic Girl

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
A dlaczego zmieniłaś z cilestu?
Moim zdaniem powinnaś przetrwać te 3 opakowania i wtedy zadecydować

zmieniłam bo źle się po nim czułam chodzi mi głownie o żołądek i bóle głowy wpadające w migrenę ;/ mówiłam to ginekologowi i przepisał mi te bo stwierdził, że są łagodniejsze mniej hormonów i poprawi mi się cera.. a tu co po półtora opakowaniu porażkanormalnie porażka.. aż mi się płakać chce codziennie jak na siebie patrze w lustrze.. pełno czerwonych krost.. mam już wykupione 3 opakowanie także zobaczę jak po tych 3 będzie.. jeśli tak samo to nie wiem już co boję się diany35, ale podobno leczy trądzik.. ale też się naczytałam dużo o niej jak może szkodzić na zdrowie. Ale kilka miesięcy na wyleczenie chyba nie zaszkodzi. No już sama nie wiem

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-01-23, 16:43   #1418
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez P-o-n-y Pokaż wiadomość
to skad te bole? :P brzuch jasnowidz?
nie wiem, ale wiele kobiet ma takie bóle pod koniec opakowania :P

wdowa_po_leninie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-23, 18:47   #1419
N4TI
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to N4TI

ja już zażyłąm pierwsza... nie mogłam sie doczekac do 20:00 )) ciekawe co to bedzie narazie umieram z bolu... strasznie bolesny mam ten okres;(
Stary 2009-01-23, 18:58   #1420
kamila2006
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczyny.
Wy też mieliście??

jak pisalam wyzej problem ten mnie ominal...radze ci jednak zaczekac te 3-4 miesiace niech organizm dostosuje sie do tabletek jesli problem nie ustapi wtedy bym zmienila tab ale po 2 opakowaniach to za wczesnie

Biegam tydz: 2/10
Motywacja 100%

http://s7.suwaczek.com/200804173235.png

kamila2006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-23, 18:58   #1421
puchatkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamila2006 Pokaż wiadomość
differin kilkalat temu (kiedy bylam jeszcze nastoatka i borykalam sie z tradzikiem) zrobil mi na twarzy masakre ;/ (bralam tez wtedy diane ) wiec jedno moze wynikac z drugiego. znacznie bardziej polecam Clindacne. oczyscil mi w 3 miesice buzie ze wszystkiego.
Ja stosuję go tylko punktowo i jak na razie nic złego się nie dzieje, a tylko poprawia Ale to oczywiście wszystko zależy od tolerancji skóry, zresztą to lek wydawany na receptę, więc powinien być dobierany przez konsultację z lekarzem.

Cytat:
Napisane przez N4TI Pokaż wiadomość
ja już zażyłąm pierwsza... nie mogłam sie doczekac do 20:00 )) ciekawe co to bedzie narazie umieram z bolu... strasznie bolesny mam ten okres;(
Może już jutro będzie mniej bolesny - mi tabletki zdecydowanie zmniejszyły bolesność miesiączek a też zawsze miałam z tym mega problem

Ząbki
puchatkowa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-01-23, 20:30   #1422
Magic Girl
Zadomowienie

GG do Magic Girl

Cytat:
Napisane przez kamila2006 Pokaż wiadomość
jak pisalam wyzej problem ten mnie ominal...radze ci jednak zaczekac te 3-4 miesiace niech organizm dostosuje sie do tabletek jesli problem nie ustapi wtedy bym zmienila tab ale po 2 opakowaniach to za wczesnie
poczekam do 3 opakowań, jeśli nic się nie zmieni to wtedy udam się do mojego gina i poproszę o jakieś inne. Do tego czasu pozostaje mi zostać w domu.. bo naprawdę wygląda to okropnie.. nie jakieś punktowe tylko wszędzie..masakra.. trzeba się udać do dermatologa chyba na ten czas.. sama nie wiem..
Stary 2009-01-24, 10:19   #1423
troublesome
Raczkowanie

Cytat:
Cześć dziewczyny.
Wy też mieliście??

Mam ten sam problem, a też jestem przy końcówce 2 opakowania. Poczekam jeszcze ten miesiąc, bo mam nadzieję, że ten wysyp jest zwiastunem tego, że potem będzie dobrze...

troublesome jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-24, 11:19   #1424
pani ćma
Zakorzenienie

a ja czekam na krwawienie we wtorek badania krwi - nienawidze tego, bo panicznie boje sie igiel i strzykawek.. ale dam rade!
a w srode wizyta u ginekolog

edit:
zapomnialam dodac - moje libido wrocilo, juz w normie ufff, dobrze, ze trwalo to tylko te dwa tygodnie

Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką.
Ale przynosi szacunek.
A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda.

65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 >
59 > 58 > 57> 56 > 52 ... > 49

Edytowane przez pani ćma
Czas edycji: 2009-01-24 o 11:55 Powód: dopisek
pani ćma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-24, 11:43   #1425
Magic Girl
Zadomowienie

GG do Magic Girl

Cytat:
Napisane przez troublesome Pokaż wiadomość
Mam ten sam problem, a też jestem przy końcówce 2 opakowania. Poczekam jeszcze ten miesiąc, bo mam nadzieję, że ten wysyp jest zwiastunem tego, że potem będzie dobrze...

A wcześniej miałaś kłopoty z trądzikiem? bo ja sporadycznie od czasu do czasu.. a teraz to masakra mam wszędzie musimy się jakoś trzymać z tym. Też wierzę w to, że organizm musi się dostosować. Dużo czytałam wypowiedzi dziewczyn i każdej po 3 opakowaniu przechodziło i teraz już nie mają takich problemów sporadycznie.
Więc musimy się uzbroić w cierpliwość.
A ja już marzę, żeby skończyć to 2 opakowanie jak najszybciej i przejść do 2
Stary 2009-01-24, 11:44   #1426
Kallisto
Raczkowanie

GG do Kallisto

hej!,
ja wlasnie wykupilam pierwsze opakowanie Yasminelli. dopiero zaczne ja stosowac 11, a juz jestem przerazona skutkami. pierwsza tabletke mam przyjac jak juz wystapi miesiaczka, czy w dniu w ktorym powinna wystapic?
czy wiekszosc dziewczyn przez pierwsze 3 miesiace ma ostry tradzik przez nie? potem cera sie poprawia, czy jest w lepszym, ale nadal pogorszonym stanie niz normalnie?

Odchudzam się i zapuszczam włoski!
Waga 54 a będzie:
50 ,
potem 48
a potem wymarzone 45
Kallisto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-24, 11:49   #1427
Magic Girl
Zadomowienie

GG do Magic Girl

Cytat:
Napisane przez Kallisto Pokaż wiadomość
hej!,
ja wlasnie wykupilam pierwsze opakowanie Yasminelli. dopiero zaczne ja stosowac 11, a juz jestem przerazona skutkami. pierwsza tabletke mam przyjac jak juz wystapi miesiaczka, czy w dniu w ktorym powinna wystapic?
czy wiekszosc dziewczyn przez pierwsze 3 miesiace ma ostry tradzik przez nie? potem cera sie poprawia, czy jest w lepszym, ale nadal pogorszonym stanie niz normalnie?

Hej pierwszą tabletkę powinnaś wziąć w pierwszym dniu miesiączki a więc wtedy kiedy zaczniesz krwawić. Co do objawów, każdy ma inny organizm. Ja jestem w połowie 2 opakowania i mam trądzik masakra. Przy pierwszym opakowaniu miałam bóle głowy i nudności. Ale organizm podobno musi się dostosować przez pierwsze 3 opakowania dlatego czekam. I mam nadzieje, że będzie dobrze. Większość dziewczyn też tak miała i po 3 opakowaniu przeszły wszystkie objawy.
Stary 2009-01-24, 11:51   #1428
troublesome
Raczkowanie

Cytat:
A wcześniej miałaś kłopoty z trądzikiem? bo ja sporadycznie od czasu do czasu.. a teraz to masakra mam wszędzie musimy się jakoś trzymać z tym. Też wierzę w to, że organizm musi się dostosować. Dużo czytałam wypowiedzi dziewczyn i każdej po 3 opakowaniu przechodziło i teraz już nie mają takich problemów sporadycznie.
Więc musimy się uzbroić w cierpliwość.
A ja już marzę, żeby skończyć to 2 opakowanie jak najszybciej i przejść do 2
Wiesz co, dawien dawna miałam duże problemy z trądzikiem. Przed braniem tabletek nie mogę powiedzieć, że miałam idealną cerę, ale nawet ok, od czasu do czasu coś większego. No a teraz to nie mogę za bardzo na siebie patrzeć Ale wierzę w lepszy czas

Stary 2009-01-24, 12:11   #1429
Magic Girl
Zadomowienie

GG do Magic Girl

Cytat:
Wiesz co, dawien dawna miałam duże problemy z trądzikiem. Przed braniem tabletek nie mogę powiedzieć, że miałam idealną cerę, ale nawet ok, od czasu do czasu coś większego. No a teraz to nie mogę za bardzo na siebie patrzeć Ale wierzę w lepszy czas
no ja tez nie miałam idealnej, wychodziły mi agentki od czasu do czasu. A teraz mam tak jak Ty.. strach patrzeć w lustro. Ale minie mam nadzieję, jestem dobrej myśli.
Tylko trzeba poczekać i jakoś się z tym uporać Damy radę...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-01-24, 12:26   #1430
troublesome
Raczkowanie

Cytat:
no ja tez nie miałam idealnej, wychodziły mi agentki od czasu do czasu. A teraz mam tak jak Ty.. strach patrzeć w lustro. Ale minie mam nadzieję, jestem dobrej myśli.
Tylko trzeba poczekać i jakoś się z tym uporać Damy radę...
No nie ma innego wyjścia Ale jak widzę jak koleżankom się cera poprawiła po tabletkach to jeszcze bardziej nastraja mnie to pozytywnie

Stary 2009-01-24, 12:31   #1431
Magic Girl
Zadomowienie

GG do Magic Girl

Cytat:
No nie ma innego wyjścia Ale jak widzę jak koleżankom się cera poprawiła po tabletkach to jeszcze bardziej nastraja mnie to pozytywnie
a też biorą yasminelle?? a nie wiesz czy jak je brały to też miały taki kłopot.. wiesz ja myślę że to przejdzie, ale jak teraz patrze na siebie to nie nie bardzo mogę uwierzyć, że mi to zejdzie jak innym nie wiem no jakoś nie mogę
Stary 2009-01-24, 12:39   #1432
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczyny.
Wy też mieliście??

mialas wczesniej robione badania hormonalne?

zauwazylam, ze lakarze przepisuja kazdej Yasminelle, bo sa "modne"
a one dzialaja nieznacznie antyandrogenowo, to moze byc powod, dla ktorego czesc kobiet ma wysyp tradziku

a Cilest ma taka sama dawke estrogenu co Diane35, a wiec pojecie "konskiej dawki" hormonow jest troche przesadzone.

jezeli to jest faktycznie mocny wysyp, to radzilabym jednak przerwac i zmienic na inne, wiadomo, ze organizm sie przyzwyczaja, ale chyba nie chcesz pozniej miesiacami leczyc blizn po tradziku.

nie bierzesz tego chyba jako lekarstwa, wiec po co sie meczyc?
truskawkowawiosna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-24, 12:52   #1433
Magic Girl
Zadomowienie

GG do Magic Girl

Cytat:
Napisane przez truskawkowawiosna Pokaż wiadomość
mialas wczesniej robione badania hormonalne?

zauwazylam, ze lakarze przepisuja kazdej Yasminelle, bo sa "modne"
a one dzialaja nieznacznie antyandrogenowo, to moze byc powod, dla ktorego czesc kobiet ma wysyp tradziku

a Cilest ma taka sama dawke estrogenu co Diane35, a wiec pojecie "konskiej dawki" hormonow jest troche przesadzone.

jezeli to jest faktycznie mocny wysyp, to radzilabym jednak przerwac i zmienic na inne, wiadomo, ze organizm sie przyzwyczaja, ale chyba nie chcesz pozniej miesiacami leczyc blizn po tradziku.

nie bierzesz tego chyba jako lekarstwa, wiec po co sie meczyc?
tak miałam robione badanie hormonalne, ale kilka miesięcy po tym jak już brałam cilest. No i lekarz stwierdził, że one są dobre, ale mnie głowa bolała i miałam nudności. no i żołądek. Po cilescie nie miałam zbytnio kłopotów z trądzikiem raz kiedyś coś wyskoczyło.

Ale zmieniłam na yasminelle. Wiesz wysyp mam ale nie aż taki mocny krostki są i wychodzą. Ja zawsze mocno przesadzam tak mi mówi moja mama. inni mają gorzej niż ja na pewno. także myślę, że zużyje do końca 3 opakowanie bo mam już wykupione i jeśli nic nie będzie poprawy to do ginekologa pójdę.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-01-24, 13:03   #1434
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
tak miałam robione badanie hormonalne, ale kilka miesięcy po tym jak już brałam cilest. No i lekarz stwierdził, że one są dobre, ale mnie głowa bolała i miałam nudności. no i żołądek. Po cilescie nie miałam zbytnio kłopotów z trądzikiem raz kiedyś coś wyskoczyło.

Ale zmieniłam na yasminelle. Wiesz wysyp mam ale nie aż taki mocny krostki są i wychodzą. Ja zawsze mocno przesadzam tak mi mówi moja mama. inni mają gorzej niż ja na pewno. także myślę, że zużyje do końca 3 opakowanie bo mam już wykupione i jeśli nic nie będzie poprawy to do ginekologa pójdę.
ale czekaj, badalas sie:

a)w trakcie brania Cilest
b) zaraz po odstawieniu Cilestu, gdy organizm jeszcze swiruje hormonalnie
c) po jakism czasie od odstawienia, gdy gospodarka hormonalna sie wyregulowala naturalnie

bo sie pogubilam juz

jezeli opcja a) to bez sensu takie badania troche, skoro dostarczamy sztuczne hormony, nie wykarze zbytnio ew nieprawidlowosci

a gdzie masz teraz najwiecej krostek? bardziej na policzkach, zuchwie czy strefie T? typowe krostki czy raczej takie bolesne przy dotyku?

to moze byc objaw nietoleracji progestagenu, ktory jest w Yasminelle i Yasmin.

jak nie przejdzie po tym 3 op to zmien, jest wiele tabletek na rynku

ja tez z gory wykupilam 3 opk, a zuzylam 2, ale mi nie sluzyly i stwierdzilam, ze nie ma sensu sie meczyc, odsprzedalam kolezance, ktora je bierze

Edytowane przez truskawkowawiosna
Czas edycji: 2009-01-24 o 13:12
Stary 2009-01-24, 13:29   #1435
Magic Girl
Zadomowienie

GG do Magic Girl

Cytat:
Napisane przez truskawkowawiosna Pokaż wiadomość
ale czekaj, badalas sie:

a)w trakcie brania Cilest
b) zaraz po odstawieniu Cilestu, gdy organizm jeszcze swiruje hormonalnie
c) po jakism czasie od odstawienia, gdy gospodarka hormonalna sie wyregulowala naturalnie

bo sie pogubilam juz

jezeli opcja a) to bez sensu takie badania troche, skoro dostarczamy sztuczne hormony, nie wykarze zbytnio ew nieprawidlowosci

a gdzie masz teraz najwiecej krostek? bardziej na policzkach, zuchwie czy strefie T? typowe krostki czy raczej takie bolesne przy dotyku?

to moze byc objaw nietoleracji progestagenu, ktory jest w Yasminelle i Yasmin.

jak nie przejdzie po tym 3 op to zmien, jest wiele tabletek na rynku

ja tez z gory wykupilam 3 opk, a zuzylam 2, ale mi nie sluzyly i stwierdzilam, ze nie ma sensu sie meczyc, odsprzedalam kolezance, ktora je bierze

w trakcie brania cilestu lekarz mi zrobił badanie ;/ to są normalne krostki najwięcej na policzkach i żuchwie.. na czole brodzie i nosie nic.. tylko tamte miejsca. a i skronie też od czasu do czasu
Stary 2009-01-24, 13:33   #1436
pani_smith
Zakorzenienie

występowanie krostek na policzkach i żuchwie nie jest moim zdaniem aż tak typowe dla trądziku - ten występuje zazwyczaj w strefie t - czoło, broda, okolice nosa.
poobserwowałabym jeszcze rochę (zastanów się jak było z twoimi wypryskami wcześniej), bo niewykluczone, że ma to podłoże hormonalne

wróciłam
pani_smith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-24, 13:35   #1437
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
w trakcie brania cilestu lekarz mi zrobił badanie ;/ to są normalne krostki najwięcej na policzkach i żuchwie.. na czole brodzie i nosie nic.. tylko tamte miejsca. a i skronie też od czasu do czasu
ach ci lekarze, dlaczego nie zlecil tych badac PRZED braniem?

ta lokalizacja jest typowa dla tradzika hormonalnego albo np. nietoleracji pokarmowej, dlatego zapytalam

za bardzo nie ma co z tym robic, jezeli chodzi o kosmetyki/leki, na tradzik np. na tle bakteryjnym moga podzialac, na ten hormonalny raczej kiepsko

krosty w tych miejscach zostawiaja najczesciej najtrwalsze "pamiatki"

nie chce Cie jednak straszyc, mam nadzieje, ze jednak Ci mina te zmiany mina, a jesli nie mina to zmien na inne, a jeszcze lepiej poszukaj innego lekarza...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-01-24, 13:36   #1438
kasiek1122
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczyny.
Wy też mieliście??

Myślę, że pomoze Ci dermatolog. Ja teraz zaczynam 4 opakowanie, mam straszny trądzik, straszny! O dziwno nie w strefie T, gdzie jesli już miało mi coś wyskoczyć to właśnie tam, ale mam na lini zuchwy, w okolicach uszu, na szyi.. wstrętne, nie gojace się, bolące pryszcze. Walczyłam z nimi, ale bez skutku. Byłam u dermatologa tydzień temu przepisał mi tetrysal (myślę, że sporo osób będzie tu miało do niego uwagi), mam tez robiony tonik do przemywania twarzy i masc rtęciowo-siarkową. Po tygodniu moja twarz jest prawie czytsa, wszystko pięknie się goi, schodzi naskórek. Ale było barrdzo źle.

Polecam Differin, Duac i Davercin. Szczególnie Duac, drogi, ale naprwdę dobry.
Stary 2009-01-24, 13:39   #1439
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiek1122 Pokaż wiadomość
Myślę, że pomoze Ci dermatolog. Ja teraz zaczynam 4 opakowanie, mam straszny trądzik, straszny! O dziwno nie w strefie T, gdzie jesli już miało mi coś wyskoczyć to właśnie tam, ale mam na lini zuchwy, w okolicach uszu, na szyi.. wstrętne, nie gojace się, bolące pryszcze. Walczyłam z nimi, ale bez skutku. Byłam u dermatologa tydzień temu przepisał mi tetrysal (myślę, że sporo osób będzie tu miało do niego uwagi), mam tez robiony tonik do przemywania twarzy i masc rtęciowo-siarkową. Po tygodniu moja twarz jest prawie czytsa, wszystko pięknie się goi, schodzi naskórek. Ale było barrdzo źle.

Polecam Differin, Duac i Davercin. Szczególnie Duac, drogi, ale naprwdę dobry.
-badalas wczesniej hormony?
-skoro tak reagujesz paskudnie na Yasminelle, to dlaczego nie zmienisz?

czy jest sens wydawac kupe kasy na lekarstwa/kosmetyki gdy mozna chociaz sprobowac pozbyc sie problemu inaczej?
Stary 2009-01-24, 13:42   #1440
serduszkowa
Rozeznanie

ja też używam tetralysal i yasminelle, ale moje problemy z trądzikiem zaczęły się dużo wcześniej.. yasminelle ma być przede wszystkim tez pomocny właśnie w leczeniu trądzika.. dermatolog mi go zaleciła oczywiście bez wizyty u ginekologa się również nie obyło..

ps. kasiek pamiętaj, żeby się dodatkowo zabezpieczać.

Edytowane przez serduszkowa
Czas edycji: 2009-01-24 o 13:43 Powód: literówki
serduszkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości