|  2009-02-05, 19:05 | #1681 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2008-11 
				 |  Dot.: Yasminelle - wątek zbiorczy cz. II Niby inteligentna jestem,a na to bym nie wpadła  teraz skoro już wiem to mogę używac  Dzień trzeci: mam nerwa giganta-jakbym siedziała z tyłkiem na dynamicie  i zimno mi jak na Antarktydzie   Edytowane przez renua Czas edycji: 2009-02-05 o 19:21 | 
|     | 
|  2009-02-05, 22:04 | #1682 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2007-08 
				 | 

Dot.: Yasminelle - wątek zbiorczy cz. II

hej.zawsze czytam tylko te fora o pigulkach,ale tym razem stwerdzilam ze sama cos napisze. moze ktoras z was miala podobna sytuacje i jej to w czym pomoze  biore yasminelle od 9 miesiecy, dotychczas nie mialam zadnych problemow. mialam ostatnio infekcje szyjki, nie wyleczylo sie....teraz,podczas stosowania globulek dostalam plamienie w 18 dniu cyklu,wiec za szybko jak na okres... dzisiaj wzielam ostatnia tabletke z blistra i praktycznie zamiast delikatnego plamienia mam juz okres, ktory powinnam dostac dopiero za jakies 3 dni;/ lekarka stwierdzila ze te pigulki chyba mi nie sluza i przepisala mi yasmine, mam nadzieje ze po tych tabletkach bedzie lepiej | 
|     | 
|  2009-02-05, 22:14 | #1683 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-04 
				 | 

łączenie opakowań jest niewskazane przy pierwszych opakowaniach, bo to może powodować jakieś tam perypetie (tu znów każda baba ma inaczej), a kiedy na początku wszystko obserwujesz warto nie zaburzać obrazu. już w tej chwili widzisz powoli, jak wygląda reakcja twojego organizmu na pigułki, więc jakbyś np. na skutek połączenia miała dostać plamienia, to jesteś w stanie dojść, że skoro wcześniej go nie było, a po połączeniu tak, to pewnie wynikałby ono właśnie z braku przerwy. 
				__________________ Pożądanie zadowoli się każdą, byle jaką. Ale dusza pragnie tylko jednej - jedynej, wybranej. (H. Sakutaro) wróciłam   | 
|     | 
|  2009-02-05, 22:45 | #1684 | |
| Zadomowienie | 

Cytat: 

__________________ "Serce i umysł rzadko kłamią jednocześnie" | |
|     | 
|  2009-02-05, 23:00 | #1685 | |
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2007-09 
				 | 

Cytat: 
 3 miesiace to okres kiedy organizm sie przyzwyczaja dopiero, wiec nie wiem czy to takie dobre wtedy z nich zrezygnowac  ale niech sie wypowiedza bardziej kompetentne osoby   | |
|     | 
|  2009-02-06, 01:22 | #1686 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-04 
				 | 

wiesz, dostosowywanie się organizmu to kwestia indywidualna - zajmuje to około 3 mies, ale to też jakaś wartość uśredniona.  jeśli zdecydowałaś się stosować hormony, to pewnie z jakiś powodów, które podejrzewam nie minęły. dlatego uważam, że szkoda byłoby z tego rezygnować i po prostu przerywać branie po x opakowaniu. zresztą wcale nie wykluczone, że gdybyś tak zrobiła przez kolejnych parę tygodni wypryski by nie poznikały, bo w końcu organizm znów miałby zaburzoną gospodarke hormonalną, a ty najwidoczniej na jej wahania właśnie tak reagujesz. jeśli natomiast za 2 tygodnie dojdziesz do wniosku, że twoja buzia wygląda tak, jak dotąd - słowem brak poprawy - to umów się na wizytę do ginekologa i przedstaw sytuacje. w najgorszym wypadku przepisze ci jeszcze jedno opakowanie yasmiellów, wyśle na dodatkowe badania albo od razu zaproponuje inny preparat i może to jest właśnie rozwiązanie. 
				__________________ Pożądanie zadowoli się każdą, byle jaką. Ale dusza pragnie tylko jednej - jedynej, wybranej. (H. Sakutaro) wróciłam   | 
|     | 
|  2009-02-06, 08:42 | #1687 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-01 Lokalizacja: Warszawa 
				 | 

Dziewczyny, proszę o pomoc! Biorę Y od początku tego tygodnia czyli dopiero cztery dni. Niestety już żdążyły dać mi się we znaki skutki uboczne  Tak jak przy poprzednich tabletkach połykam je o godz. 21. Około 24-1 w nocy budzę się z powodu strasznych mdłości  Muszę wówczas wstać i przesiedzieć w łazience około pół godziny, walcząc z odruchem wymiotnym..  Strasznie mnie to męczy, a na dodatek później nie mogę jeszcze zasnąć, bo wciąż jest mi niedobrze  Czy jest jakiś sposób, żeby wyeliminować te mdłości? Póki co to dopiero 4 noc, a ja już jestem wykończona..  Nie wyobrażam sobie czekać do końca 3 opakowania, żeby organizm się przyzwyczaił..   
				__________________ ♥♥♥ Każdy szuka swojego miejsca na świecie, gdzie czułby się tak dobrze, jak u Tiffany'ego  | 
|     | 
|  2009-02-06, 09:34 | #1688 | ||
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2009-01 
				 | 

Cytat: 
  oczywiście jeśli dasz rade i tak jak mówi pani_Smith moze byc zupełnie odwrotnie ty oczekujesz,że po zaprzestaniu brania tabletek krostki poznikają, a organizm znowu będzie wariował, pomyśl jeszcze  Cytat: 
 Edytowane przez hanulka xxx Czas edycji: 2009-02-06 o 09:35 | ||
|     | 
|  2009-02-06, 10:31 | #1689 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-01 Lokalizacja: Warszawa 
				 | 

Ja niestety miałam tak już wcześniej, jak brałam Mercilon. Wtedy jednak mdłości pojawiły się przy 3 opakowaniu, nie pojawiały się co noc, tylko raz, dwa razy w tygodniu i w sumie po jakimś miesiącu mi przeszły.. A teraz pojawiły się od pierwszej tabletki i ta sytuacja powtarza się póki co noc w noc.

__________________ ♥♥♥ Każdy szuka swojego miejsca na świecie, gdzie czułby się tak dobrze, jak u Tiffany'ego  | 
|     | 
|  2009-02-06, 11:14 | #1690 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-03 
				 | 

hmmm... ja kiedys pisalam, ze na poczatku brania Y mialam mega mdlosci... bylo to pierwsze opakowanie chyba, jakos drugi tydzien, tabletke bralam o 21, mdlosci pojawialy sie rano, kiedy bylam w szkole wiec bardzo sie meczylam... raz nawet dojechalam do domu na styk po szkole, bo ledwo wpadlam do lazienki i zwymiotowalam. ale bylam uparta, przeczekalam i ustapilo kolo 3. opakowania. teraz po ponad roku brania mam delikatne mdlosci podczas przerwy... wiec... mysle, ze warto przeczekac.

| 
|     | 
|  2009-02-06, 11:27 | #1691 | 
| Zadomowienie | 

kurcze mam 3 dzień przerwy a @ nie widać nic a nic    
				__________________ "Serce i umysł rzadko kłamią jednocześnie" | 
|     | 
|  2009-02-06, 11:29 | #1692 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2008-05 
				 | 

ja po pierwszym opakowaniu krwawienie dostałam dopiero siódmego dnia, a po drugim piątego, więc w tym wypadku to także kwestia przyzwyczajenia się organizmu.

| 
|     | 
|  2009-02-06, 11:32 | #1693 | |
| Zadomowienie | 

Cytat: 

|     | 
|  2009-02-06, 12:40 | #1694 | 
| Zakorzenienie | 

i jak wtedy jest z przerwą? przerwa ma trwać 7 dni a skoro ty dostałaś 7 dnia więc 8 już zaczełas nowe opakowanie czy czekałaś aż @ się skonczy?

__________________ | 
|     | 
|  2009-02-06, 12:46 | #1695 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-02 Lokalizacja: Łódź. 
				 | 

| 
|     | 
|  2009-02-06, 12:52 | #1696 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2008-05 
				 | 

niezależnie od tego kiedy ma sie okres, nowe opakowanie rozpocznamy 8 dnia, czyli siedem dni przerwy   | 
|     | 
|  2009-02-06, 14:18 | #1698 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-09 
				 | 

a ja sie pochwale ze przełamałam sie ;d do stosunkow w trakcie przerwy. wczesniej jakos nie wiem nie moglam. tak wiem ulotka i w ogole racjonalizm. no ale do przodu teraz tylko 8 dnia pamietac zeby wziac. z ciekawosci zapytam wiele z was wspolzyje w trakcie przerwy?

__________________ | 
|     | 
|  2009-02-06, 14:20 | #1699 | |
| Zadomowienie | 

Cytat: 

|     | 
|  2009-02-06, 14:28 | #1700 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-11 Lokalizacja: z domu 
				 | 

Cytat: 
  a jesli juz dochodzi do wspolzycia w przerwie to biore pierwsza tabletke z nowego opakowania 7 dnia przerwy, nie 8  bo jakos bezpieczniej sie wtedy czuje, ze nie zapomne tego 8 dnia  gratuluje przelamania sie   
				__________________ Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką. Ale przynosi szacunek. A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda.  65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 > 59 > 58 > 57> 56 > 52  ... > 49  | |
|     | 
|  2009-02-06, 14:33 | #1701 | 
| Zadomowienie | 

Przecież podczas @ jak się współżyje to nie można zajść w ciążę.. no chyba, że mi źle ginekolog powiedział. Także chybanie tzreba się bać kochając się w zcasie tej 7 dniowej pzrewry..?

__________________ "Serce i umysł rzadko kłamią jednocześnie" | 
|     | 
|  2009-02-06, 15:35 | #1702 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2009-01 
				 | 

| 
|     | 
|  2009-02-06, 16:47 | #1703 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-09 
				 | 

Cytat: 
 podczas brania tab nie ma sie miesiaczki. tylko krwawienie z odstawienia. troszke na innych zasadach. gwarancja bezpieczenstwa w tych dniach jest koniecznosc wziecia tab 8 dnia tab  a nie wspolzycie w krwawieniu.  chyba tez wezme 7 dnia  a nie 8  tak dla bezpieczenstwa. przezorny zawsze ubezpieczony  pozdrawiam wszystkich...ach co za piekny dzien   
				__________________ | |
|     | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2009-02-06, 17:32 | #1704 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-03 
				 | 

ja czesto kocham sie w przerwie, dopoki okres nie przyjdzie. i biore tabletke normalnie, 8go dnia ;] nie widze problemu.

| 
|     | 
|  2009-02-06, 18:06 | #1705 | |
| Raczkowanie | 

Cytat: 
 ja tak samo  i tez nie widze zadnego problemua tz to juz wogole   
				__________________ Nie kocham Cię za to, kim jesteś, ale za to, jaki jesteś, kiedy przebywam z Tobą.  | |
|     | 
|  2009-02-06, 22:02 | #1706 | |
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2008-11 
				 | 

Cytat: 
 Strasznie ci współczuję!!! Serio!ja dziś łykam 5 tab.i akurat tego się najbardziej bałam, ale jak na razie spox. Niczego takiego nie mam. Ja mam skłonności do mdłości, ale na razie o dziwo nie reaguje tak na tabsy. Jedyne co mi przychodzi do głowy to to,żebyś popijała tab.przynajmniej szklanką czystej wody-mineralnej albo przegotowanej. Nie wiem czy to coś da, ale warto spróbowac... Ja biorę o 22 i nic takiego w nocy nie czuję-odpukac. moja rada:poczekaj chociaż do końca opak. i wtedy zobaczysz... Trzymaj się, choc wiem jakie to trudne   :przytu  l: Edytowane przez renua Czas edycji: 2009-02-06 o 22:08 | |
|     | 
|  2009-02-06, 22:09 | #1707 | |
| Zadomowienie | 

Cytat: 
  Ale póki co w okresie przerwy też się kocham i jakoś dzidzi nie mam  a tabletkę zawsze biorę 8 dnia tak jak Ty   
|     | 
|  2009-02-06, 22:42 | #1708 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2008-02 Lokalizacja: Poznań 
				 | 

Dobrze, że weszłam na wizaż, bo zapomniałabym wziąść Yasminellki  to, by dopiero było...=) Jutro kończę drugie opakowanie. Ale będę mieć stres w oczekiwaniu na @, ponieważ dopiero w tym drugim opakowaniu zdecydowaliśmy się na poddanie się całkowicie pigułkom, a ja na dodatek w tygodniu przerwy leczyłam się z przeziębiania, co prawda nie antybiotykami tylko Apirinem, Pabialginą, Panadolem i syropami, ale gdzieś w głowie siedzi taka myśl "a co jeśli to też mi jednak obniży skuteczność?"... Ale wierzę, że dzidzia jeszcze nie teraz będzie   
				__________________ "Trudno jest złapać wiatr, brać na żarty ten szalony świat. Trudno jest, przecież wiem, wierzyć w bajki, jeszcze w życie wplatać je..." "To, czego tylko chcę - ja z Tobą w chłodnym deszczu" | 
|     | 
|  2009-02-06, 23:04 | #1709 | 
| Raczkowanie | 

Dziewczęta, skoro juz o przerwach mowa, to  pomylilam sie i wzielam tabletke dzis (7 dzien przerwy) a mialam wziasc jutro, czy to ma jakies wieksze znaczenie?

__________________ Aparacik od 28.11.07   | 
|     | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Ginekologia | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:19.