![]() |
#1681 |
Raczkowanie
|
![]() Niby inteligentna jestem,a na to bym nie wpadła ![]() teraz skoro już wiem to mogę używac ![]() Dzień trzeci: mam nerwa giganta-jakbym siedziała z tyłkiem na dynamicie ![]() i zimno mi jak na Antarktydzie ![]() Edytowane przez renua Czas edycji: 2009-02-05 o 18:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#1682 |
Przyczajenie
|
Dot.: Yasminelle - wątek zbiorczy cz. II
hej.zawsze czytam tylko te fora o pigulkach,ale tym razem stwerdzilam ze sama cos napisze. moze ktoras z was miala podobna sytuacje i jej to w czym pomoze
![]() biore yasminelle od 9 miesiecy, dotychczas nie mialam zadnych problemow. mialam ostatnio infekcje szyjki, nie wyleczylo sie....teraz,podczas stosowania globulek dostalam plamienie w 18 dniu cyklu,wiec za szybko jak na okres... dzisiaj wzielam ostatnia tabletke z blistra i praktycznie zamiast delikatnego plamienia mam juz okres, ktory powinnam dostac dopiero za jakies 3 dni;/ lekarka stwierdzila ze te pigulki chyba mi nie sluza i przepisala mi yasmine, mam nadzieje ze po tych tabletkach bedzie lepiej |
![]() ![]() |
![]() |
#1683 |
Zakorzenienie
|
łączenie opakowań jest niewskazane przy pierwszych opakowaniach, bo to może powodować jakieś tam perypetie (tu znów każda baba ma inaczej), a kiedy na początku wszystko obserwujesz warto nie zaburzać obrazu.
już w tej chwili widzisz powoli, jak wygląda reakcja twojego organizmu na pigułki, więc jakbyś np. na skutek połączenia miała dostać plamienia, to jesteś w stanie dojść, że skoro wcześniej go nie było, a po połączeniu tak, to pewnie wynikałby ono właśnie z braku przerwy.
#1684 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#1685 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
3 miesiace to okres kiedy organizm sie przyzwyczaja dopiero, wiec nie wiem czy to takie dobre wtedy z nich zrezygnowac ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1686 |
Zakorzenienie
|
wiesz, dostosowywanie się organizmu to kwestia indywidualna - zajmuje to około 3 mies, ale to też jakaś wartość uśredniona.
jeśli zdecydowałaś się stosować hormony, to pewnie z jakiś powodów, które podejrzewam nie minęły. dlatego uważam, że szkoda byłoby z tego rezygnować i po prostu przerywać branie po x opakowaniu. zresztą wcale nie wykluczone, że gdybyś tak zrobiła przez kolejnych parę tygodni wypryski by nie poznikały, bo w końcu organizm znów miałby zaburzoną gospodarke hormonalną, a ty najwidoczniej na jej wahania właśnie tak reagujesz. jeśli natomiast za 2 tygodnie dojdziesz do wniosku, że twoja buzia wygląda tak, jak dotąd - słowem brak poprawy - to umów się na wizytę do ginekologa i przedstaw sytuacje. w najgorszym wypadku przepisze ci jeszcze jedno opakowanie yasmiellów, wyśle na dodatkowe badania albo od razu zaproponuje inny preparat i może to jest właśnie rozwiązanie.
#1687 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, proszę o pomoc!
Biorę Y od początku tego tygodnia czyli dopiero cztery dni. Niestety już żdążyły dać mi się we znaki skutki uboczne ![]() ![]() ![]() ![]() Czy jest jakiś sposób, żeby wyeliminować te mdłości? Póki co to dopiero 4 noc, a ja już jestem wykończona.. ![]() ![]()
#1688 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Edytowane przez hanulka xxx Czas edycji: 2009-02-06 o 08:35 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1689 |
Zakorzenienie
|
Ja niestety miałam tak już wcześniej, jak brałam Mercilon. Wtedy jednak mdłości pojawiły się przy 3 opakowaniu, nie pojawiały się co noc, tylko raz, dwa razy w tygodniu i w sumie po jakimś miesiącu mi przeszły.. A teraz pojawiły się od pierwszej tabletki i ta sytuacja powtarza się póki co noc w noc.
#1690 |
Zakorzenienie
|
hmmm... ja kiedys pisalam, ze na poczatku brania Y mialam mega mdlosci... bylo to pierwsze opakowanie chyba, jakos drugi tydzien, tabletke bralam o 21, mdlosci pojawialy sie rano, kiedy bylam w szkole wiec bardzo sie meczylam... raz nawet dojechalam do domu na styk po szkole, bo ledwo wpadlam do lazienki i zwymiotowalam. ale bylam uparta, przeczekalam i ustapilo kolo 3. opakowania. teraz po ponad roku brania mam delikatne mdlosci podczas przerwy... wiec... mysle, ze warto przeczekac.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1691 |
Zadomowienie
|
kurcze mam 3 dzień przerwy a @ nie widać nic a nic
![]()
![]() |
#1692 |
Rozeznanie
|
ja po pierwszym opakowaniu krwawienie dostałam dopiero siódmego dnia, a po drugim piątego, więc w tym wypadku to także kwestia przyzwyczajenia się organizmu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1693 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1694 |
Zakorzenienie
|
i jak wtedy jest z przerwą? przerwa ma trwać 7 dni a skoro ty dostałaś 7 dnia więc 8 już zaczełas nowe opakowanie czy czekałaś aż @ się skonczy?
#1695 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1696 |
Rozeznanie
|
niezależnie od tego kiedy ma sie okres, nowe opakowanie rozpocznamy 8 dnia, czyli siedem dni przerwy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1698 |
Zakorzenienie
|
a ja sie pochwale ze przełamałam sie ;d do stosunkow w trakcie przerwy. wczesniej jakos nie wiem nie moglam. tak wiem ulotka i w ogole racjonalizm. no ale do przodu teraz tylko 8 dnia pamietac zeby wziac. z ciekawosci zapytam wiele z was wspolzyje w trakcie przerwy?
#1699 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1700 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() gratuluje przelamania sie ![]()
Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką. Ale przynosi szacunek. A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda. ![]() 65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 > 59 > 58 > 57> 56 > 52 ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1701 |
Zadomowienie
|
Przecież podczas @ jak się współżyje to nie można zajść w ciążę.. no chyba, że mi źle ginekolog powiedział. Także chybanie tzreba się bać kochając się w zcasie tej 7 dniowej pzrewry..?
![]() |
#1702 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1703 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
podczas brania tab nie ma sie miesiaczki. tylko krwawienie z odstawienia. troszke na innych zasadach. gwarancja bezpieczenstwa w tych dniach jest koniecznosc wziecia tab 8 dnia tab ![]() ![]() chyba tez wezme 7 dnia ![]() ![]() ![]() pozdrawiam wszystkich...ach co za piekny dzien ![]()
![]() |
#1704 |
Zakorzenienie
|
ja czesto kocham sie w przerwie, dopoki okres nie przyjdzie. i biore tabletke normalnie, 8go dnia ;] nie widze problemu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1705 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ja tak samo ![]() ![]()
![]() |
#1706 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Strasznie ci współczuję!!! Serio!ja dziś łykam 5 tab.i akurat tego się najbardziej bałam, ale jak na razie spox. Niczego takiego nie mam. Ja mam skłonności do mdłości, ale na razie o dziwo nie reaguje tak na tabsy. Jedyne co mi przychodzi do głowy to to,żebyś popijała tab.przynajmniej szklanką czystej wody-mineralnej albo przegotowanej. Nie wiem czy to coś da, ale warto spróbowac... Ja biorę o 22 i nic takiego w nocy nie czuję-odpukac. moja rada:poczekaj chociaż do końca opak. i wtedy zobaczysz... Trzymaj się, choc wiem jakie to trudne ![]() ![]() Edytowane przez renua Czas edycji: 2009-02-06 o 21:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1707 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1708 |
Raczkowanie
|
Dobrze, że weszłam na wizaż, bo zapomniałabym wziąść Yasminellki
![]() Jutro kończę drugie opakowanie. Ale będę mieć stres w oczekiwaniu na @, ponieważ dopiero w tym drugim opakowaniu zdecydowaliśmy się na poddanie się całkowicie pigułkom, a ja na dodatek w tygodniu przerwy leczyłam się z przeziębiania, co prawda nie antybiotykami tylko Apirinem, Pabialginą, Panadolem i syropami, ale gdzieś w głowie siedzi taka myśl "a co jeśli to też mi jednak obniży skuteczność?"... Ale wierzę, że dzidzia jeszcze nie teraz będzie ![]()
#1709 |
Raczkowanie
|
Dziewczęta, skoro juz o przerwach mowa, to pomylilam sie i wzielam tabletke dzis (7 dzien przerwy) a mialam wziasc jutro, czy to ma jakies wieksze znaczenie?
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:25.