Yasminelle - wątek zbiorczy cz. II - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-02-05, 18:05   #1681
renua
Raczkowanie

Post Dot.: Yasminelle - wątek zbiorczy cz. II

Cytat:
Napisane przez wdowa_po_leninie Pokaż wiadomość
Towarzysz Życia

Niby inteligentna jestem,a na to bym nie wpadła

teraz skoro już wiem to mogę używac

Dzień trzeci:

mam nerwa giganta-jakbym siedziała z tyłkiem na dynamicie

i zimno mi jak na Antarktydzie

Edytowane przez renua
Czas edycji: 2009-02-05 o 18:21
renua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-05, 21:04   #1682
filecik
Przyczajenie

Dot.: Yasminelle - wątek zbiorczy cz. II

hej.zawsze czytam tylko te fora o pigulkach,ale tym razem stwerdzilam ze sama cos napisze. moze ktoras z was miala podobna sytuacje i jej to w czym pomoze
biore yasminelle od 9 miesiecy, dotychczas nie mialam zadnych problemow. mialam ostatnio infekcje szyjki, nie wyleczylo sie....teraz,podczas stosowania globulek dostalam plamienie w 18 dniu cyklu,wiec za szybko jak na okres...
dzisiaj wzielam ostatnia tabletke z blistra i praktycznie zamiast delikatnego plamienia mam juz okres, ktory powinnam dostac dopiero za jakies 3 dni;/
lekarka stwierdzila ze te pigulki chyba mi nie sluza i przepisala mi yasmine, mam nadzieje ze po tych tabletkach bedzie lepiej
filecik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-05, 21:14   #1683
pani_smith
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magic Girl Pokaż wiadomość
wolałam sie upewnić. Bo dopiero zaczęłam je brać. Dziękuje
łączenie opakowań jest niewskazane przy pierwszych opakowaniach, bo to może powodować jakieś tam perypetie (tu znów każda baba ma inaczej), a kiedy na początku wszystko obserwujesz warto nie zaburzać obrazu.
już w tej chwili widzisz powoli, jak wygląda reakcja twojego organizmu na pigułki, więc jakbyś np. na skutek połączenia miała dostać plamienia, to jesteś w stanie dojść, że skoro wcześniej go nie było, a po połączeniu tak, to pewnie wynikałby ono właśnie z braku przerwy.

wróciłam
pani_smith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-05, 21:45   #1684
Magic Girl
Zadomowienie

GG do Magic Girl

Cytat:
Napisane przez pani_smith Pokaż wiadomość
łączenie opakowań jest niewskazane przy pierwszych opakowaniach, bo to może powodować jakieś tam perypetie (tu znów każda baba ma inaczej), a kiedy na początku wszystko obserwujesz warto nie zaburzać obrazu.
już w tej chwili widzisz powoli, jak wygląda reakcja twojego organizmu na pigułki, więc jakbyś np. na skutek połączenia miała dostać plamienia, to jesteś w stanie dojść, że skoro wcześniej go nie było, a po połączeniu tak, to pewnie wynikałby ono właśnie z braku przerwy.
nie będę robić przerwy, ale chyba 3 opakowanie skończę i już więcej nie będę brała yasminelle.. bo ciągle mi krostki wychodzą chyba jednak mój orgaznim się nie dostosuje do nich.. zobaczę po tym 3.
Stary 2009-02-05, 22:00   #1685
troublesome
Raczkowanie

Cytat:
nie będę robić przerwy, ale chyba 3 opakowanie skończę i już więcej nie będę brała yasminelle.. bo ciągle mi krostki wychodzą chyba jednak mój orgaznim się nie dostosuje do nich.. zobaczę po tym 3.
wiesz co, wydaje mi sie ze powinnas sie jeszcze wstrzymac. ja tez zaczelam teraz 3 opakowanie, przytylam znacznie, cere tez nie jest idealna ale poki co zagryzam zeby i czekam, bo moze cos sie zmieni.

3 miesiace to okres kiedy organizm sie przyzwyczaja dopiero, wiec nie wiem czy to takie dobre wtedy z nich zrezygnowac ale niech sie wypowiedza bardziej kompetentne osoby

troublesome jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-06, 00:22   #1686
pani_smith
Zakorzenienie

wiesz, dostosowywanie się organizmu to kwestia indywidualna - zajmuje to około 3 mies, ale to też jakaś wartość uśredniona.
jeśli zdecydowałaś się stosować hormony, to pewnie z jakiś powodów, które podejrzewam nie minęły. dlatego uważam, że szkoda byłoby z tego rezygnować i po prostu przerywać branie po x opakowaniu. zresztą wcale nie wykluczone, że gdybyś tak zrobiła przez kolejnych parę tygodni wypryski by nie poznikały, bo w końcu organizm znów miałby zaburzoną gospodarke hormonalną, a ty najwidoczniej na jej wahania właśnie tak reagujesz.

jeśli natomiast za 2 tygodnie dojdziesz do wniosku, że twoja buzia wygląda tak, jak dotąd - słowem brak poprawy - to umów się na wizytę do ginekologa i przedstaw sytuacje. w najgorszym wypadku przepisze ci jeszcze jedno opakowanie yasmiellów, wyśle na dodatkowe badania albo od razu zaproponuje inny preparat i może to jest właśnie rozwiązanie.

wróciłam
pani_smith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-06, 07:42   #1687
mademoiselle jeanne
Zakorzenienie

Dziewczyny, proszę o pomoc!
Biorę Y od początku tego tygodnia czyli dopiero cztery dni. Niestety już żdążyły dać mi się we znaki skutki uboczne Tak jak przy poprzednich tabletkach połykam je o godz. 21. Około 24-1 w nocy budzę się z powodu strasznych mdłości Muszę wówczas wstać i przesiedzieć w łazience około pół godziny, walcząc z odruchem wymiotnym.. Strasznie mnie to męczy, a na dodatek później nie mogę jeszcze zasnąć, bo wciąż jest mi niedobrze
Czy jest jakiś sposób, żeby wyeliminować te mdłości? Póki co to dopiero 4 noc, a ja już jestem wykończona.. Nie wyobrażam sobie czekać do końca 3 opakowania, żeby organizm się przyzwyczaił..

Każdy szuka swojego miejsca na świecie,
gdzie czułby się tak dobrze, jak u Tiffany'ego

mademoiselle jeanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-06, 08:34   #1688
hanulka xxx
Raczkowanie

Cytat:
moim zdaniem poczekaj jeszcze, moja mama też miała wiele skutków ubocznych przy nowych tabletkach, obecnie jest przy 5 opakowaniu i wszystko wróciło do normy, może i u nas tak będzie tylko trzeba być cierpliwym i poczekać oczywiście jeśli dasz rade i tak jak mówi pani_Smith moze byc zupełnie odwrotnie ty oczekujesz,że po zaprzestaniu brania tabletek krostki poznikają, a organizm znowu będzie wariował, pomyśl jeszcze

Cytat:
Napisane przez mademoiselle jeanne Pokaż wiadomość
Biorę Y od początku tego tygodnia czyli dopiero cztery dni. Niestety już żdążyły dać mi się we znaki skutki uboczne Tak jak przy poprzednich tabletkach połykam je o godz. 21. Około 24-1 w nocy budzę się z powodu strasznych mdłości Muszę wówczas wstać i przesiedzieć w łazience około pół godziny, walcząc z odruchem wymiotnym.. Strasznie mnie to męczy, a na dodatek później nie mogę jeszcze zasnąć, bo wciąż jest mi niedobrze
Czy jest jakiś sposób, żeby wyeliminować te mdłości? Póki co to dopiero 4 noc, a ja już jestem wykończona.. Nie wyobrażam sobie czekać do końca 3 opakowania, żeby organizm się przyzwyczaił..
kurcze nie bardzo wiem co robić w takim wypadku, nigdy tak nie miałam, może dziewczyny coś wymyślą

Edytowane przez hanulka xxx
Czas edycji: 2009-02-06 o 08:35
hanulka xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-06, 09:31   #1689
mademoiselle jeanne
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanulka xxx Pokaż wiadomość
kurcze nie bardzo wiem co robić w takim wypadku, nigdy tak nie miałam, może dziewczyny coś wymyślą
Ja niestety miałam tak już wcześniej, jak brałam Mercilon. Wtedy jednak mdłości pojawiły się przy 3 opakowaniu, nie pojawiały się co noc, tylko raz, dwa razy w tygodniu i w sumie po jakimś miesiącu mi przeszły.. A teraz pojawiły się od pierwszej tabletki i ta sytuacja powtarza się póki co noc w noc.

Każdy szuka swojego miejsca na świecie,
gdzie czułby się tak dobrze, jak u Tiffany'ego

mademoiselle jeanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-06, 10:14   #1690
P-o-n-y
Zakorzenienie

hmmm... ja kiedys pisalam, ze na poczatku brania Y mialam mega mdlosci... bylo to pierwsze opakowanie chyba, jakos drugi tydzien, tabletke bralam o 21, mdlosci pojawialy sie rano, kiedy bylam w szkole wiec bardzo sie meczylam... raz nawet dojechalam do domu na styk po szkole, bo ledwo wpadlam do lazienki i zwymiotowalam. ale bylam uparta, przeczekalam i ustapilo kolo 3. opakowania. teraz po ponad roku brania mam delikatne mdlosci podczas przerwy... wiec... mysle, ze warto przeczekac.
P-o-n-y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-06, 10:27   #1691
Magic Girl
Zadomowienie

GG do Magic Girl

kurcze mam 3 dzień przerwy a @ nie widać nic a nic

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-02-06, 10:29   #1692
serduszkowa
Rozeznanie

ja po pierwszym opakowaniu krwawienie dostałam dopiero siódmego dnia, a po drugim piątego, więc w tym wypadku to także kwestia przyzwyczajenia się organizmu.
serduszkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-06, 10:32   #1693
Magic Girl
Zadomowienie

GG do Magic Girl

Cytat:
Napisane przez serduszkowa Pokaż wiadomość
ja po pierwszym opakowaniu krwawienie dostałam dopiero siódmego dnia, a po drugim piątego, więc w tym wypadku to także kwestia przyzwyczajenia się organizmu.
ja po zakończeniu 2 miałam w 3 dniu.. także mały stress jest
Stary 2009-02-06, 11:40   #1694
N4TI
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to N4TI

Cytat:
i jak wtedy jest z przerwą? przerwa ma trwać 7 dni a skoro ty dostałaś 7 dnia więc 8 już zaczełas nowe opakowanie czy czekałaś aż @ się skonczy?
Stary 2009-02-06, 11:46   #1695
_Emi_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez N4TI Pokaż wiadomość
i jak wtedy jest z przerwą? przerwa ma trwać 7 dni a skoro ty dostałaś 7 dnia więc 8 już zaczełas nowe opakowanie czy czekałaś aż @ się skonczy?
A co jest napisane w ulotce? Jak myślisz?
_Emi_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-06, 11:52   #1696
serduszkowa
Rozeznanie

niezależnie od tego kiedy ma sie okres, nowe opakowanie rozpocznamy 8 dnia, czyli siedem dni przerwy
serduszkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-06, 12:48   #1697
N4TI
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to N4TI

Cytat:
niezależnie od tego kiedy ma sie okres, nowe opakowanie rozpocznamy 8 dnia, czyli siedem dni przerwy
dzieki
Stary 2009-02-06, 13:18   #1698
kamila2006
Zakorzenienie

a ja sie pochwale ze przełamałam sie ;d do stosunkow w trakcie przerwy. wczesniej jakos nie wiem nie moglam. tak wiem ulotka i w ogole racjonalizm. no ale do przodu teraz tylko 8 dnia pamietac zeby wziac. z ciekawosci zapytam wiele z was wspolzyje w trakcie przerwy?

Biegam tydz: 2/10
Motywacja 100%

http://s7.suwaczek.com/200804173235.png

kamila2006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-06, 13:20   #1699
Magic Girl
Zadomowienie

GG do Magic Girl

Cytat:
Napisane przez kamila2006 Pokaż wiadomość
a ja sie pochwale ze przełamałam sie ;d do stosunkow w trakcie przerwy. wczesniej jakos nie wiem nie moglam. tak wiem ulotka i w ogole racjonalizm. no ale do przodu teraz tylko 8 dnia pamietac zeby wziac. z ciekawosci zapytam wiele z was wspolzyje w trakcie przerwy?
jeśli akurat mam na to ochote to tak

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-02-06, 13:28   #1700
pani ćma
Zakorzenienie

Cytat:
ja rzadko, TŻ sie obawia a jesli juz dochodzi do wspolzycia w przerwie to biore pierwsza tabletke z nowego opakowania 7 dnia przerwy, nie 8 bo jakos bezpieczniej sie wtedy czuje, ze nie zapomne tego 8 dnia

gratuluje przelamania sie

Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką.
Ale przynosi szacunek.
A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda.

65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 >
59 > 58 > 57> 56 > 52 ... > 49
pani ćma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-06, 13:33   #1701
Magic Girl
Zadomowienie

GG do Magic Girl

Cytat:
Napisane przez pani ćma Pokaż wiadomość
ja rzadko, TŻ sie obawia a jesli juz dochodzi do wspolzycia w przerwie to biore pierwsza tabletke z nowego opakowania 7 dnia przerwy, nie 8 bo jakos bezpieczniej sie wtedy czuje, ze nie zapomne tego 8 dnia

gratuluje przelamania sie
Przecież podczas @ jak się współżyje to nie można zajść w ciążę.. no chyba, że mi źle ginekolog powiedział. Także chybanie tzreba się bać kochając się w zcasie tej 7 dniowej pzrewry..?
Stary 2009-02-06, 14:35   #1702
hanulka xxx
Raczkowanie

Cytat:
z ciekawosci zapytam wiele z was wspolzyje w trakcie przerwy?
pewnie,że tak dopóki @ się nie pojawi oczywiście
hanulka xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-06, 15:47   #1703
kamila2006
Zakorzenienie

Cytat:
Przecież podczas @ jak się współżyje to nie można zajść w ciążę.. no chyba, że mi źle ginekolog powiedział. Także chybanie tzreba się bać kochając się w zcasie tej 7 dniowej pzrewry..?

podczas brania tab nie ma sie miesiaczki. tylko krwawienie z odstawienia. troszke na innych zasadach. gwarancja bezpieczenstwa w tych dniach jest koniecznosc wziecia tab 8 dnia tab a nie wspolzycie w krwawieniu.

chyba tez wezme 7 dnia a nie 8 tak dla bezpieczenstwa. przezorny zawsze ubezpieczony

pozdrawiam wszystkich...ach co za piekny dzien

Biegam tydz: 2/10
Motywacja 100%

http://s7.suwaczek.com/200804173235.png

kamila2006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-06, 16:32   #1704
P-o-n-y
Zakorzenienie

ja czesto kocham sie w przerwie, dopoki okres nie przyjdzie. i biore tabletke normalnie, 8go dnia ;] nie widze problemu.
P-o-n-y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-06, 17:06   #1705
Hilda1988
Raczkowanie

GG do Hilda1988

Cytat:
Napisane przez P-o-n-y Pokaż wiadomość
ja czesto kocham sie w przerwie, dopoki okres nie przyjdzie. i biore tabletke normalnie, 8go dnia ;] nie widze problemu.

ja tak samo i tez nie widze zadnego problemua tz to juz wogole

Hilda1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-06, 21:02   #1706
renua
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mademoiselle jeanne Pokaż wiadomość

Strasznie ci współczuję!!!
Serio!ja dziś łykam 5 tab.i akurat tego się najbardziej bałam, ale jak na razie spox.
Niczego takiego nie mam.
Ja mam skłonności do mdłości, ale na razie o dziwo nie reaguje tak na tabsy.

Jedyne co mi przychodzi do głowy to to,żebyś popijała tab.przynajmniej szklanką
czystej wody-mineralnej albo przegotowanej.
Nie wiem czy to coś da, ale warto spróbowac...
Ja biorę o 22 i nic takiego w nocy nie czuję-odpukac.

moja rada:poczekaj chociaż do końca opak. i wtedy zobaczysz...

Trzymaj się, choc wiem jakie to trudne

:przytu l:

Edytowane przez renua
Czas edycji: 2009-02-06 o 21:08
renua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-06, 21:09   #1707
Magic Girl
Zadomowienie

GG do Magic Girl

Cytat:
Napisane przez P-o-n-y Pokaż wiadomość
no ja tak samo. Kurcze aż mi stracha narobiły co niektóre Ale póki co w okresie przerwy też się kocham i jakoś dzidzi nie mam a tabletkę zawsze biorę 8 dnia tak jak Ty
Stary 2009-02-06, 21:42   #1708
Kiniolek91
Raczkowanie

Dobrze, że weszłam na wizaż, bo zapomniałabym wziąść Yasminellki to, by dopiero było...=)

Jutro kończę drugie opakowanie. Ale będę mieć stres w oczekiwaniu na @, ponieważ dopiero w tym drugim opakowaniu zdecydowaliśmy się na poddanie się całkowicie pigułkom, a ja na dodatek w tygodniu przerwy leczyłam się z przeziębiania, co prawda nie antybiotykami tylko Apirinem, Pabialginą, Panadolem i syropami, ale gdzieś w głowie siedzi taka myśl "a co jeśli to też mi jednak obniży skuteczność?"... Ale wierzę, że dzidzia jeszcze nie teraz będzie

"Trudno jest złapać wiatr,
brać na żarty ten szalony świat.
Trudno jest, przecież wiem,
wierzyć w bajki, jeszcze w życie wplatać je..."

"To, czego tylko chcę - ja z Tobą w chłodnym deszczu"
Kiniolek91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-06, 22:04   #1709
MrUfKa87
Raczkowanie

GG do MrUfKa87

Dziewczęta, skoro juz o przerwach mowa, to pomylilam sie i wzielam tabletke dzis (7 dzien przerwy) a mialam wziasc jutro, czy to ma jakies wieksze znaczenie?
Stary 2009-02-06, 22:08   #1710
agaafurm
Raczkowanie

niee,przerwę można skracać,byleby jej nie wydłużać

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości