|
|
#2401 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Yasminelle - wątek zbiorczy cz. II
Cytat:
=== A odpowie ktoś na moje pytanie ?
Biotin Challenge - 27/60 Kwas Foliowy - 27/120 Active Woman (Multivitamina) - 27/? Edytowane przez LifUnia Czas edycji: 2009-04-17 o 10:36 |
|
|
|
|
#2402 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jezeli juz zrobilas przerwe, to normalnie zacznij brac kolejne opakowanie, ale na Twoim miejscu zabezpieczalabym sie dodatkowo jeszcze przez pierwsze 7 dni nowego opakowania... no ale to tylko moje zdanie :P
|
|
|
|
|
#2403 |
|
BAN stały
|
witajcie jestem na forum nowa ale mam kilka pytań do was dziewczyny!
Zaczęłam brać tabletki Yasminelle jakiś rok temu tzn styczeń 2008 od 1 kwietnia 2009 po 7 dniowej przerwie z odstawienia nie rozpoczęłam następnego opakowania bo z mężem chcemy starać się o dziecko. I teraz moje pytanie ile musimy lub powinniśmy odczekać ze staraniami o dzidzię? A co jeśli nie dostanę normalnego okresu dopiero 2 tyg minęły jak nie biorę tabletek czuję się super zresztą jak brałam je też czułam się ekstra jednak brałam je z metformax "em bo mialam wysoki testosteron i niski progesteron lekarka coś mi mówiła że to pco ale na jajnikach nie miałam żadnych pęcherzy itd. jedynie te hormony nie tak i owłosienie troche tez nie tak . za odpowiedz dzieki
|
|
|
|
#2404 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Kobieta wraca do maksymalnej płodności w trzecim miesiącu od odstawienia tabletek. Moja znajoma brała Yasminelle, postanowiła odstawić, bo też starała się z mężem o dziecko i zaszła w ciąże własnie w tym trzecim miesiącu ![]() Ja bym na Twoim miejscu nic nie odczekiwała i brała się do roboty od razu
|
|
#2405 |
|
BAN stały
|
Dzięki bardzo za odpowiedz bardzo to dla mnie ważne dzięki jeszcze raz tylko czy nie zaszkodzi dziecku??
że nie odczekałam ani miesiąca i organizm sie nie "oczyścił"o ile wogóle mi sie uda zajśc w ciążę , bo nie ma 100% pewności że o ..i juz choć nigdy nie próbowaliśmy .Jak byłam u lekarza kazał mi wykonac ponownie hormony testosteron głównie bo miałam podwyższony (powinno byc do 80nl- a ja miałam 106 |
|
|
|
#2406 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie dzis krwawienie!
o dziwo, tym razem 5 dnia, czyli o cala dobe wczesniej niz zawsze super, oby tak dalej
Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką. Ale przynosi szacunek. A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda. 65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 > 59 > 58 > 57> 56 > 52 ![]() |
|
|
|
#2407 |
|
Raczkowanie
|
Ja jednak muszę odstawić Yasminelle. Noga daje mi się coraz bardziej we znaki (żylaki czy inne problemy naczyniowe), puchnie i boli. Nie chcę dostać zatoru płucnego. Tylko jak ja dam sobie radę z moją endometriozą bez tabletek? Boję się normalnych miesiączek. Nigdy nie wiadomo, co przyniosą.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2408 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Kochane!
Mam do Was pytanie. Jestem po 2 opakowaniu Yasminelle, w trakcie 7 dniowej przerwy. Moje pytanie wygląda tak. Czy jeśli po 1 opakowaniu @ dostałam w niedziele, to znaczy, że po 2 opakowaniu @ też dostane w niedziele?? Proszę o odpowiedź...
|
|
#2409 |
|
Zakorzenienie
|
nie ma na to reguły i nie jest to w 100% pewne, ale jednak jest to bardzo prawdopodobne
|
|
|
|
#2410 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję po raz kolejny za pomoc;*
|
|
#2411 |
|
BAN stały
|
ja dostawałam okres po 21 tabletkach na 2 dzień bez nich czyli @ trwał u mnie 5 dni i to się pojawiał jak w zegarku nawet o tej samej porze wiedziałam że będzie o 8 rano i chlup
było o 8 ale kazdy ma inny organizm.
|
|
|
|
#2412 |
|
Zadomowienie
|
Ja po pierwszym opakowaniu dostałam @ 3 dnia a dzisiaj czyli dnia 6 już nic nie ma
Czyli trwał u mnie 2 dni Mma nadzieję że tak będzie cały czas juz :P
|
#2413 |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
Czy mogę zamiast 21 wziąć 20 tabletek i zacząć wcześniej przerwę bez zmiany skuteczności tabletek?
|
|
#2414 |
|
Zakorzenienie
|
tak
|
|
|
|
#2415 |
|
Rozeznanie
|
Po ilu dniach przestałyście krwawić od rozpoczęcia brania to będzie 4 dzien i nadal odrobine krwawie
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2416 |
|
Przyczajenie
|
U mnie to różnie bywa. Nie mam pojęcia od czego to zależy. Raz trwa 3 dni (tak konkretnie) , innym razem prawie przez tydzień (wtedy tylko plamienie co jakiś czas).
|
#2417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie to trwalo 10 dni
|
|
#2418 |
|
BAN stały
|
ja w ogóle nie krwawiłam podczas brania ale tak się zdarza i nie ma co się martwić
|
|
|
|
#2419 |
|
Rozeznanie
|
10 dni to długo .. musze być cierpliwa ^^
A ja bym już chciała wypróbować ;p |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2420 |
|
BAN stały
|
cierpliowści ale jeśli nie ustanie lub powtorzy sie w 2 lub 3 opakowaniu zgłoś sie do lekarza!
|
|
|
|
#2421 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dopiero gdy przy 4tym i późniejszych się powtórzy- należy zasięgnąć porady lekarza |
|
|
|
|
#2422 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny! mam pytanko, zdarzyło mi się zapomnieć pi w 3 tygodniu opakowania (yasminelle biora juz prawie 2 lata), więc wtedy wzięłam pi razy 2 i nie zrobiłam przerwy pomiędzy opakowaniami. niestety teraz, nie mam pojęcia jakim sposobem, zauważyłam, że pod koniec 3 opakowania została tabletka czwartkowa, więc wczoraj (sobota) wzięłam zaległe 2. teraz sie zastanawiam czy robic przerwe (czyli nie brac ostatniej pi) czy znowu wziac nastepne opakowanie bez przerwy (tego by chciala uniknac)? pliz, pliz, pliz o rade! pierwszy raz mi sie tak zdarzylo i jestem nieziemsko wkurzona na siebie :/
Edytowane przez MałaGonia Czas edycji: 2009-04-19 o 18:36 |
|
|
|
#2423 |
|
Zakorzenienie
|
jedyne co moge ci doradzic na przyszlosc... zapomnienie tab w 3 tygoniu od razu najlepiej zrobic przerwe (patrz ulotka) a nie brac dodatkowe. ja za bardzo nie rozumiem nie wzielas w czw i w sobote za to wzielas 2? to ja bym hmm... wziela 1 tab w 1 dniu okresu (czyli pewnie ok 4-5 dzien przerwy kiedy ci wypadnie) ale poczekaj co doradzą inne.
|
#2424 |
|
BAN stały
|
tak jak koleżanka wyżej pisze 2 to jak dla mnie za dużo ale już wziełaś i stało sie nie zapominaj na drugi raz staraj sie pamiętać , sprawdzaj opakowanieitd. A powinnaś zrobic przerwe 7 dni i rozpocząc opakowanie normalnie. tym bardziej że raz nie miałas krwawienia takie jest moje zdanie te tabsy brałam przez rok.
|
|
|
|
#2425 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny, dawno mnie tutaj nie było, a to dlatego, że odstawiłam Y 4 miesiące temu. Teraz pojawił się problem, po odstawieniu miesiączki miałam jak w zegarku, co do godziny, a teraz spóźnia się juz 2 tygodnie, nie wiem co myśleć, zrobiłam test -wyszedł negatywny. A okresu nie ma, co dziwnego mam drugą owulację w tym cyklu. Co o tym myśłicie? Czy jak mam 2 owulację tzn, że nie mogę być w ciąży? Strasznie się stresuję, pomóżcie
|
|
|
|
#2426 |
|
Zakorzenienie
|
skąd wiesz, że masz drugą owulację..?
to normalne że okres się teraz spóźnia, po odstawieniu tabletek cykl się rozregulowuje - nie ma w tym nic dziwnego, pozostało Ci czekać na okres, albo wybrać się do gina po coś na wywołanie np luteinę |
|
|
|
#2427 |
|
Zadomowienie
|
Do dziewczyn którym powiększyły się piersi:
Po jakim czasie to zaobserwowałyście? Tzn w którym blistrze, tabletce? Będę wdzięczna za odpowiedz
|
#2428 |
|
Raczkowanie
|
Okres miałam już normalny pod odstawieniu, regularny, było ok. Mam owulację, bo monitoruję cykl, i aktualnie boli mnie brzuch, mam obfitą wydzielinę typu białko kurze, troszkę podwyższona temperatura. tylko, że ja już podczas tego cyklu miałam owulację, która była tak jak zawsze w połowie cyklu, dlatego wydaje mi się że teraz mam 2.
|
|
|
|
#2429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wybierz się do ginekologa, 2tyg to już sporo, ale skoro test wyszedł negatywny to bez nerwów
|
|
|
|
|
#2430 |
|
Raczkowanie
|
dzięki za radę, jakoś nie ufam temu testowi, może dlatego, że nie zrobiłam go rano tylko po południu, wypiłam pół butelki wody, wtedy podobno w moczu jest mniej hormonów i może nie wyjść. Myślisz, że jest wiarygodny?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:05.

. za odpowiedz dzieki
o dziwo, tym razem 5 dnia, czyli o cala dobe wczesniej niz zawsze 
"