Yasminelle - wątek zbiorczy cz. II - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-06-01, 13:27   #2821
tadex
BAN stały

Dot.: Yasminelle - wątek zbiorczy cz. II

Cytat:
Napisane przez Justynuss Pokaż wiadomość
Witam,
W tym tygodniu powinnam dostać okres i zgodnie z pierwszym jego dniem wezmę moją pierwszą (w życiu) tabletkę anty - Yasminelle.

I mam pytanie do kobiet, które przesuwały sobie okres.

Otóż, 4 lipca wyjeżdżam nad morze i akurat wypada to na 2 dzień okresu. Postanowiłam nie robić przerwy między opakowaniami i przesunąć okres dopiero na następny miesiąc.

Wy też tak robiłyście przy braniu Yasminelle?
Wszystko ładnie wychodziło?
mozesz tak zrobic ze w dniu przerwy poprostu wziąsc tabletkę tylko ze np. ja miałam plamienie i to dość mocne wiec bez wkładki sie nie obeszło , a nastepny juz okres miałam normalnie nic nie było zle.
tadex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-01, 13:36   #2822
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

a u mnie nie było okresu

[SIGPIC][/SIGPIC]
Marwari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-01, 13:44   #2823
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Cytat:
Witam,
W tym tygodniu powinnam dostać okres i zgodnie z pierwszym jego dniem wezmę moją pierwszą (w życiu) tabletkę anty - Yasminelle.

I mam pytanie do kobiet, które przesuwały sobie okres.

Otóż, 4 lipca wyjeżdżam nad morze i akurat wypada to na 2 dzień okresu. Postanowiłam nie robić przerwy między opakowaniami i przesunąć okres dopiero na następny miesiąc.

Wy też tak robiłyście przy braniu Yasminelle?
Wszystko ładnie wychodziło?
Cytat:
Napisane przez tadex Pokaż wiadomość
mozesz tak zrobic ze w dniu przerwy poprostu wziąsc tabletkę tylko ze np. ja miałam plamienie i to dość mocne wiec bez wkładki sie nie obeszło , a nastepny juz okres miałam normalnie nic nie było zle.
Cytat:
Napisane przez Marwari Pokaż wiadomość
a u mnie nie było okresu
reasumując: sprawa indywidualna

wdowa_po_leninie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-01, 21:40   #2824
pani ćma
Zakorzenienie

a ja dzis kupilam 2 opakowania.. czemu one sa takie drogie?
ale zaoszczedzilam 5zł na gynalginie - jest w aptekach bobilewicz w promocji za 1,60zł!

Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką.
Ale przynosi szacunek.
A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda.

65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 >
59 > 58 > 57> 56 > 52 ... > 49
pani ćma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-01, 21:41   #2825
Petit_Papillon
luckygirl

Cytat:
Napisane przez pani ćma Pokaż wiadomość
a ja dzis kupilam 2 opakowania.. czemu one sa takie drogie?
ale zaoszczedzilam 5zł na gynalginie - jest w aptekach bobilewicz w promocji za 1,60zł!

ale w sensie,że bez recepty??
bo na receptę to ja kupowałam za 1,80 albo też za 1,60 własnie p:

14.07.2014
16.07.2016

Petit_Papillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-01, 22:33   #2826
pani ćma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Petit_Papillon Pokaż wiadomość

ale w sensie,że bez recepty??
bo na receptę to ja kupowałam za 1,80 albo też za 1,60 własnie p:
hm, na recepte. ale kiedys rowniez na recepte kupowalam gynalgin (i to dwa razy w dwoch roznych aptekach) po 6zł wiec nie wiem o co kaman z tymi cenami

Ale przynosi szacunek.

Stary 2009-06-02, 20:34   #2827
Petit_Papillon
luckygirl

Cytat:
hm, na recepte. ale kiedys rowniez na recepte kupowalam gynalgin (i to dwa razy w dwoch roznych aptekach) po 6zł wiec nie wiem o co kaman z tymi cenami
to rzeczywiście zróżnicowanie
ja jak kupowałam to pamiętam,że na 100% gynalgin był bodajże za 5,5 zł

14.07.2014
16.07.2016

Petit_Papillon jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-06-03, 00:50   #2828
zzzielona
Wtajemniczenie

Nie wiem czy ja sobie to wszystko ubzdurałam czy co... Biorę tabletki już od dwóch tygodni i odnoszę wrażenie, że mam "cięższe nogi" i powyłaziły mi żyły na dłoniach. To minie? A może to efekt zmęczenia? Bo prawda jest taka, że gdy nie myślę o tych "dolegliwościach" to ich po prostu nie ma :P.

Dziwnego śluzu z pochwy coraz mniej, jednak zapach pozostaje... Czy to się w końcu unormuje i śluz znormalnieje i jego zapach wróci do normy?Mój facet mówi, że jest dziwny i niezbyt przyjemny... Jaka wobec tego tu radość z seksu gdy trzeba przechodzić przez te wszystkie frustracje...?

No ale zmiana tabletek po pierwszym blistrze nie jest zbyt korzystna. Poczekamy, zobaczymy. Miał ktoś podobne objawy do moich?
zzzielona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-03, 10:21   #2829
tadex
BAN stały

Cytat:
Napisane przez zzzielona Pokaż wiadomość
Nie wiem czy ja sobie to wszystko ubzdurałam czy co... Biorę tabletki już od dwóch tygodni i odnoszę wrażenie, że mam "cięższe nogi" i powyłaziły mi żyły na dłoniach. To minie? A może to efekt zmęczenia? Bo prawda jest taka, że gdy nie myślę o tych "dolegliwościach" to ich po prostu nie ma :P.

Dziwnego śluzu z pochwy coraz mniej, jednak zapach pozostaje... Czy to się w końcu unormuje i śluz znormalnieje i jego zapach wróci do normy?Mój facet mówi, że jest dziwny i niezbyt przyjemny... Jaka wobec tego tu radość z seksu gdy trzeba przechodzić przez te wszystkie frustracje...?

No ale zmiana tabletek po pierwszym blistrze nie jest zbyt korzystna. Poczekamy, zobaczymy. Miał ktoś podobne objawy do moich?
nogi proponuję co wieczór na 10minut oprzec o scianę i lekrzec z nimi w górze. śluz powinieni sie zmienic a zapach hmm może to nie byc przez tabsy a masz jakies zapalenie jakiś grzybek itd z tym zapachem jeśli jest rybi a nie mija powinnaś isc do gina .. Lub sama kup w aptece TATNUM ROSA i podmywaj sie tym rób irrygacje pochwy itd, lub nie wiem czy w polsce sa bez receptuy u mnie tak vaginalne tabletki tzn dopochwowe tabletki np. Fugazin lub crotlimazol albo propolisowe . w aptece ci doradza .
tadex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-03, 14:32   #2830
otojaola
Przyczajenie

Dziewczyny podpowiedzcie proszę co zrobić.
Chciałabym przesunąć okres w sierpniu o 6 dni wcześniej. jestem teraz w 2 dniu przerwy i czekają mnie jeszcze 2 następne opakowania a na początku 3 opakowania chciałabym wyjechać. Wiem, że mogę po prostu nie robić przerwy ale znając swój organizm wiem że miałabym plamienia i urokow morza i tak byłyby nici. Zastanawiam się czy mogłabym poskracać sobie przerwy o dwa dni teraz pod koniec czerwca i lipca, czy lepiej nie zrobić przerwy pod koniec czerwca i przemęczyć sie z plamieniami i zrobić juz normalną przerwe przed wyjazdem?
Niestety lekarza będę mogła zapytać dopiero w przyszłym tygodniu a gdyby można było tak po dwa dni to musiałabym już teraz.
Podpowiedzcie mi proszę jak uważacie
otojaola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-03, 14:35   #2831
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez otojaola Pokaż wiadomość
Dziewczyny podpowiedzcie proszę co zrobić.
Chciałabym przesunąć okres w sierpniu o 6 dni wcześniej. jestem teraz w 2 dniu przerwy i czekają mnie jeszcze 2 następne opakowania a na początku 3 opakowania chciałabym wyjechać. Wiem, że mogę po prostu nie robić przerwy ale znając swój organizm wiem że miałabym plamienia i urokow morza i tak byłyby nici. Zastanawiam się czy mogłabym poskracać sobie przerwy o dwa dni teraz pod koniec czerwca i lipca, czy lepiej nie zrobić przerwy pod koniec czerwca i przemęczyć sie z plamieniami i zrobić juz normalną przerwe przed wyjazdem?
Niestety lekarza będę mogła zapytać dopiero w przyszłym tygodniu a gdyby można było tak po dwa dni to musiałabym już teraz.
Podpowiedzcie mi proszę jak uważacie
przerwę możesz skracać dowolnie, nie można jej tylko wydłużyć
więc kombinuj jak tam tylko chcesz
ja bym poskracała o 2-3 dni przerwy i myślę, że byłoby ok - sprawdź w kalendarzu na ile takie rozwiązanie Ci pomoże

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-06-03, 15:38   #2832
otojaola
Przyczajenie

Dzięki bardzo.
No właśnie to 3 razy po dwa dni jak najbardziej wystarczy. Nie chcę tylko zroić sobie jakiegoś bałaganu w organizmie i dlatego zastanawiałam się co lepiej - raz nie robić przerwy w ogóle czy lepiej 3 razy przerwę skrócić. W takim razie zostaję przy drugiej wersji.
Jeszcze raz dziękuję bardzo.
otojaola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-04, 10:08   #2833
Justynuss
Rozeznanie

Wczoraj o 22.45 zauważyłam, że dostałam okres.
Więć poszłam wziąć moją pierwszą tab anty (22.50).

I mam pytanie: czy dzisiaj i w następne dni muszę brać tab dokładnie o 22.50 czy mogę równo o 22.00 (bo tak byłoby dla mnie wygodniej)?

Zrobi to jakaś różnicę?
Stary 2009-06-04, 11:14   #2834
_Emi_
Zakorzenienie

Cytat:
Wczoraj o 22.45 zauważyłam, że dostałam okres.
Więć poszłam wziąć moją pierwszą tab anty (22.50).

I mam pytanie: czy dzisiaj i w następne dni muszę brać tab dokładnie o 22.50 czy mogę równo o 22.00 (bo tak byłoby dla mnie wygodniej)?

Zrobi to jakaś różnicę?
Nie, to nie robi róznicy.
_Emi_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-04, 13:53   #2835
pani ćma
Zakorzenienie

u mnie 5 dzien przerwy i oczekiwanie na krwawienie. jutro rano powinno byc

Ale przynosi szacunek.

Stary 2009-06-04, 16:03   #2836
zzzielona
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tadex
jeśli jest rybi a nie mija powinnaś isc do gina
No właśnie nie jest rybi, jest taki słodki... Ale wydaje mi się, że już się powoli normalizuje. W każdym razie z tym Tantum Rosa to nie jest taki zły pomysł. Dzięki!
zzzielona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-04, 16:09   #2837
_Emi_
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie 5 dzien przerwy i oczekiwanie na krwawienie. jutro rano powinno byc
Pewnie przyjdzie.Jak zawsze

A u mnie mija... tydzien od kiedy nie przyjmuję tabletek( nie liczę przerwy,powinnam ?). Czuję się lekko, czasem boli mnie brzuch ale nie wiem kiedy spodziewac sie okresu:|
Stary 2009-06-04, 16:25   #2838
pani ćma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Emi_ Pokaż wiadomość
Pewnie przyjdzie.Jak zawsze

A u mnie mija... tydzien od kiedy nie przyjmuję tabletek( nie liczę przerwy,powinnam ?). Czuję się lekko, czasem boli mnie brzuch ale nie wiem kiedy spodziewac sie okresu:|
jest przyszlo juz, zaczątki są zawsze tak mam, 5 dnia po południu/wieczorem daje o sobie 'subtelnie' znać, a 6 dnia rano już normalne krwawienie

nie wiem czy powinnas liczyc przerwe.. wspolczuje z tym czekaniem na okres, zycze zeby pojawil sie jak najszybciej. a dlaczego odstawilas?? i jak sie czujesz po odstawieniu?

Ale przynosi szacunek.

Edytowane przez pani ćma
Czas edycji: 2009-06-04 o 16:26 Powód: dopisek
Stary 2009-06-04, 16:55   #2839
Finlora
Zakorzenienie

Hmm, mam pytanie, czytałam, że przy tabletkach mogą być jakies problemy ze słońcem, że niby lepiej się nie opalać, a ja jadę pod koniec czerwca na 3 tygodnie nad morze i tak się zastanawiam czy mam się w ogóle kryć przed słońcem czy wystarczy jakiś wysoki filtr?
Finlora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-04, 17:00   #2840
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Finlora Pokaż wiadomość
Hmm, mam pytanie, czytałam, że przy tabletkach mogą być jakies problemy ze słońcem, że niby lepiej się nie opalać, a ja jadę pod koniec czerwca na 3 tygodnie nad morze i tak się zastanawiam czy mam się w ogóle kryć przed słońcem czy wystarczy jakiś wysoki filtr?
na początek zdecydowanie wysoki filtr
zobaczysz jak skóra reaguje i możesz spróbować z mniejszym
te plamy, które mogą się pojawić to sprawa indywidualna
u mnie po leżeniu plackiem na słońcu bez filtrów powstały przebarwienia - ale szybko zniknęły
natomiast po 2tyg w słonecznej Tunezji (przy używaniu wysokich filtrów i stopniowym zmniejszaniu ich - w ostatnich dniach smażyłam się nawet na 6stce) - zero jakichkolwiek plam i piękna opalenizna of course
przede wszystkim: opalać się z głową życzę pięknej pogody!

Stary 2009-06-04, 17:14   #2841
_Emi_
Zakorzenienie

Cytat:
jest przyszlo juz, zaczątki są zawsze tak mam, 5 dnia po południu/wieczorem daje o sobie 'subtelnie' znać, a 6 dnia rano już normalne krwawienie

nie wiem czy powinnas liczyc przerwe.. wspolczuje z tym czekaniem na okres, zycze zeby pojawil sie jak najszybciej. a dlaczego odstawilas?? i jak sie czujesz po odstawieniu?
Odstawiłam bo nie są mi potrzebne a poza tym brałam równo 2 lata i chce zobaczyc czy wszystko działa jak powinno
Czuję się dobrze, mam mniejszy apetyt, piersi nie są tak napompowane jak przedtem, wydziela się więcej śluzu. Ogólnie czuję się bardzo dobrze. Tylko ten okres...
Stary 2009-06-04, 17:15   #2842
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wdowa_po_leninie Pokaż wiadomość
na początek zdecydowanie wysoki filtr
zobaczysz jak skóra reaguje i możesz spróbować z mniejszym
te plamy, które mogą się pojawić to sprawa indywidualna
u mnie po leżeniu plackiem na słońcu bez filtrów powstały przebarwienia - ale szybko zniknęły
natomiast po 2tyg w słonecznej Tunezji (przy używaniu wysokich filtrów i stopniowym zmniejszaniu ich - w ostatnich dniach smażyłam się nawet na 6stce) - zero jakichkolwiek plam i piękna opalenizna of course
przede wszystkim: opalać się z głową życzę pięknej pogody!
Dzieki

Mam coś do opalania z filtrem 30, może wystarczy. Zresztą tak naprawdę nie jadę się opalać tylko na szkolenie z pracy zajęcia będą do 16 więc nie będzie już takie słońca. Jedynie weekendy będą wolne, więc pewnie będę się relaksować

A te plamy jak się pojawią to tak na zawsze zostaną czy jest szansa, że znikną?
Stary 2009-06-04, 17:39   #2843
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Cytat:
Dzieki

Mam coś do opalania z filtrem 30, może wystarczy. Zresztą tak naprawdę nie jadę się opalać tylko na szkolenie z pracy zajęcia będą do 16 więc nie będzie już takie słońca. Jedynie weekendy będą wolne, więc pewnie będę się relaksować

A te plamy jak się pojawią to tak na zawsze zostaną czy jest szansa, że znikną?
30tka powinna wystarczyć, ja od takiej zaczynałam i było ok, choć skórę mam wrażliwą i skłonną do podrażnień po słońcu

co do tych plam to ciężko powiedzieć.. tutaj głównie może pojawić się tzw. ostuda - może ona ustępować samoistnie, ale może też wymagać 'leczenia' tj. np wybielania tak jak przy piegach

myślę, że jak szybko zauważysz, że coś jest nie tak i zwiększysz filtr albo zmniejszysz czas przebywania na słońcu to powinno być ok

aha, takim przebarwieniom po słońcu sprzyja również niedobór witamin: A, PP, kwasu pantotenowego, kwasu foliowego (ten ostatni zaleca się uzupełniać przy braniu tabletek anty) - może więc też warto zaopatrzyć się w jakiś kompleks witaminek do łykania

Stary 2009-06-04, 18:00   #2844
Finlora
Zakorzenienie

Dzięki

W sumie żadnych witaminek nie łykam oprócz włosowych, więc może faktycznie warto.
Zresztą słońca muszę unikać bo od jakiegoś czasu, tzn 2-3 lat, mam jakieś takie uczulenie, jak za dużo jestem na słońcu to skóra mnie swędzi i takie czerwone plamki się pojawiają.

A co do tabletek, zastanawiam się nad zmianą, zaczęłam je brać w nadziei na ich antyandrogenowe działanie, ale skończyłam 7 opakowanie a nawet łojotok mi się nie zmniejszył. Tylko, że nie odczuwam żadnych uciążliwych skutków ubocznych a nie wiem jak będzie po innych. Poza tym cholerstwo drogie jest, w doz kosztuja 35zł, ale dziś zapytałam ile kosztują w kwiatach polskich - 33. No i nie wydaje mi się, żeby to było dobre dla organizmu, jeśli brałam przez pół roku Yasminelle, potem zmienię na inne, a jak mi nie podpasują to znowu wrócę do Yasminelle, można tak??

A najbardziej boję się, że po innych przytyję
Stary 2009-06-04, 18:11   #2845
_Emi_
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki

W sumie żadnych witaminek nie łykam oprócz włosowych, więc może faktycznie warto.
Zresztą słońca muszę unikać bo od jakiegoś czasu, tzn 2-3 lat, mam jakieś takie uczulenie, jak za dużo jestem na słońcu to skóra mnie swędzi i takie czerwone plamki się pojawiają.

A co do tabletek, zastanawiam się nad zmianą, zaczęłam je brać w nadziei na ich antyandrogenowe działanie, ale skończyłam 7 opakowanie a nawet łojotok mi się nie zmniejszył. Tylko, że nie odczuwam żadnych uciążliwych skutków ubocznych a nie wiem jak będzie po innych. Poza tym cholerstwo drogie jest, w doz kosztuja 35zł, ale dziś zapytałam ile kosztują w kwiatach polskich - 33. No i nie wydaje mi się, żeby to było dobre dla organizmu, jeśli brałam przez pół roku Yasminelle, potem zmienię na inne, a jak mi nie podpasują to znowu wrócę do Yasminelle, można tak??

Niestety mi po Y tez tradzik sie nie zmiejszył. Brałam Syndi ostatnio i było bardzo dobrze, polecam. Wiesz... Zawsze możesz wrócic do Yasminelle jesli inne Ci nie będą odpowiadały ale szukaj nalepszych dla siebie
Stary 2009-06-04, 18:20   #2846
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Niestety mi po Y tez tradzik sie nie zmiejszył. Brałam Syndi ostatnio i było bardzo dobrze, polecam. Wiesz... Zawsze możesz wrócic do Yasminelle jesli inne Ci nie będą odpowiadały ale szukaj nalepszych dla siebie
No właśnie problem w tym szukaniu Bo kiedy mówię, że bardzo boję się przytyc - to znaczy BARDZO - bo przez 2 lata jak nie brałam tabletek na tarczycę (bo mądra pani doktor powiedziała, że mi nie potrzebne) przytyłam 15 kilo i cały czas z tym walczę, a jak zacznę brać inne tabletki i jeszcze bardziej przytyję to się chyba załamię... Już wyglądam jak szafa i 90% ubrań musiałam się pozbyć
Stary 2009-06-04, 19:08   #2847
pani ćma
Zakorzenienie

Cytat:
tak jak radzila wdowa - najpierw wyjdz na krotko na slonce, zeby sprawdzic jak zareaguje twoja skora. ja tak zrobilam za pierwszym razem - wyszlam na 1,5h na slonce bez filtrow, okazalo sie, ze jest ok.
u mnie tabletki spowodowaly, ze slonce łapie mnie o wieeeeele, wiele szybciej niz wczesniej kiedys nie musialam stosowac filtrow, bo slonce lapalo mnie powolutku, a teraz bez filtrow ani rusz.

Cytat:
Odstawiłam bo nie są mi potrzebne a poza tym brałam równo 2 lata i chce zobaczyc czy wszystko działa jak powinno
Czuję się dobrze, mam mniejszy apetyt, piersi nie są tak napompowane jak przedtem, wydziela się więcej śluzu. Ogólnie czuję się bardzo dobrze. Tylko ten okres...
aha dobrze, ze wszystko w porzadku a okres sie pojawi, nie martw sie

Cytat:
mnie sie zmniejszyl po yasminelle tradzik na plecach i ramionach, a wlasciwie zredukowal do zera natomiast na dekolcie i na twarzy - niestety bez zmian, ewentualnie leciutko na plus

Ale przynosi szacunek.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-06-04, 19:52   #2848
karoolaaa
Zakorzenienie

hej pytam w imieniu kolezanki,ktora ma pewien problem Brala teraz 2 opakowanie pod rzad , przy czym w pierwszym tygodniu 2 op.zapomniala tabletki , ktora wziela dopiero po 24 godz ... Jakie jest prawdopodobienstwo zajscia w ciaze ? Co robic w takiej sytuacji ? brac 2 na raz ?>
karoolaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-04, 20:31   #2849
kamila2006
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karoolaaa Pokaż wiadomość
hej pytam w imieniu kolezanki,ktora ma pewien problem Brala teraz 2 opakowanie pod rzad , przy czym w pierwszym tygodniu 2 op.zapomniala tabletki , ktora wziela dopiero po 24 godz ... Jakie jest prawdopodobienstwo zajscia w ciaze ? Co robic w takiej sytuacji ? brac 2 na raz ?>

powiedz kolezance zeby przeczytala strone 35 w ulotce.

Biegam tydz: 2/10
Motywacja 100%

http://s7.suwaczek.com/200804173235.png

kamila2006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-04, 20:55   #2850
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Cytat:

hmm organizm na taką zmianę (w sensie yasminelle-coś innego-znów yasminelle) może zareagować różnie - może znów tolerować yasminelle, ale może też wariować (znam wiele takich przypadków, że przy powrocie do 'dobrych'', branych wcześniej tabletek nie jest już tak pięknie)
no ale co organizm to inna reakcja, ciężko określić jak będzie u Ciebie

nie bój się przybrania na wadze - jeśli zobaczysz, że coś jest nie tak - od razu skonsultujesz się z lekarzem - nikt nie da Ci gwarancji, że nie przytyjesz, ale to tylko od Ciebie zależy co z tym fantem zrobisz (zawsze można zmienić lub odstawić)

Cytat:
u mnie tabletki spowodowaly, ze slonce łapie mnie o wieeeeele, wiele szybciej niz wczesniej kiedys nie musialam stosowac filtrow, bo slonce lapalo mnie powolutku, a teraz bez filtrow ani rusz.
mam to samo

Cytat:
Napisane przez karoolaaa Pokaż wiadomość
niech dokończy to opakowanie i będzie ok, nie potrzeba łączyć znowu opakowań
w tym przypadku (łączenie blistrów) tygodnie rozkładają się tak:
1 opakowanie : 1 tydzień, 2 tydzień, 2 tydzień
2 opakowanie : 2 tydzień, 2 tydzień, 3 tydzień

ten drugi tydzień tak jakby się rozciągnął pominęła tabletkę w 1tyg 2ego opakowania- a więc tak jakby w tym 2gim tygodniu - a co w takiej sytuacji się robi? ULOTKA

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości