|
|
#2821 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Yasminelle - wątek zbiorczy cz. II
Cytat:
i to dość mocne wiec bez wkładki sie nie obeszło , a nastepny juz okres miałam normalnie nic nie było zle.
|
|
|
|
|
#2822 |
|
Zakorzenienie
|
a u mnie nie było okresu
|
#2823 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2824 |
|
Zakorzenienie
|
a ja dzis kupilam 2 opakowania.. czemu one sa takie drogie?
ale zaoszczedzilam 5zł na gynalginie - jest w aptekach bobilewicz w promocji za 1,60zł!
Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką. Ale przynosi szacunek. A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda. 65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 > 59 > 58 > 57> 56 > 52 ![]() |
|
|
|
#2825 | |
|
luckygirl
|
Cytat:
![]() ale w sensie,że bez recepty?? ![]() bo na receptę to ja kupowałam za 1,80 albo też za 1,60 własnie p: |
|
|
|
|
#2826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiec nie wiem o co kaman z tymi cenami
Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką. Ale przynosi szacunek. A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda. 65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 > 59 > 58 > 57> 56 > 52 ![]() |
|
|
|
|
#2827 | |
|
luckygirl
|
Cytat:
![]() ja jak kupowałam to pamiętam,że na 100% gynalgin był bodajże za 5,5 zł |
|
|
|
|
#2828 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie wiem czy ja sobie to wszystko ubzdurałam czy co... Biorę tabletki już od dwóch tygodni i odnoszę wrażenie, że mam "cięższe nogi" i powyłaziły mi żyły na dłoniach. To minie? A może to efekt zmęczenia? Bo prawda jest taka, że gdy nie myślę o tych "dolegliwościach" to ich po prostu nie ma :P.
Dziwnego śluzu z pochwy coraz mniej, jednak zapach pozostaje... Czy to się w końcu unormuje i śluz znormalnieje i jego zapach wróci do normy?Mój facet mówi, że jest dziwny i niezbyt przyjemny... Jaka wobec tego tu radość z seksu gdy trzeba przechodzić przez te wszystkie frustracje...? No ale zmiana tabletek po pierwszym blistrze nie jest zbyt korzystna. Poczekamy, zobaczymy. Miał ktoś podobne objawy do moich? |
|
|
|
#2829 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2830 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny podpowiedzcie proszę co zrobić.
Chciałabym przesunąć okres w sierpniu o 6 dni wcześniej. jestem teraz w 2 dniu przerwy i czekają mnie jeszcze 2 następne opakowania a na początku 3 opakowania chciałabym wyjechać. Wiem, że mogę po prostu nie robić przerwy ale znając swój organizm wiem że miałabym plamienia i urokow morza i tak byłyby nici. Zastanawiam się czy mogłabym poskracać sobie przerwy o dwa dni teraz pod koniec czerwca i lipca, czy lepiej nie zrobić przerwy pod koniec czerwca i przemęczyć sie z plamieniami i zrobić juz normalną przerwe przed wyjazdem? Niestety lekarza będę mogła zapytać dopiero w przyszłym tygodniu a gdyby można było tak po dwa dni to musiałabym już teraz. Podpowiedzcie mi proszę jak uważacie |
|
|
|
#2831 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc kombinuj jak tam tylko chcesz ![]() ja bym poskracała o 2-3 dni przerwy i myślę, że byłoby ok - sprawdź w kalendarzu na ile takie rozwiązanie Ci pomoże
|
|
|
|
|
#2832 |
|
Przyczajenie
|
Dzięki bardzo.
No właśnie to 3 razy po dwa dni jak najbardziej wystarczy. Nie chcę tylko zroić sobie jakiegoś bałaganu w organizmie i dlatego zastanawiałam się co lepiej - raz nie robić przerwy w ogóle czy lepiej 3 razy przerwę skrócić. W takim razie zostaję przy drugiej wersji. Jeszcze raz dziękuję bardzo. |
|
|
|
#2833 |
|
Rozeznanie
|
Wczoraj o 22.45 zauważyłam, że dostałam okres.
Więć poszłam wziąć moją pierwszą tab anty (22.50). I mam pytanie: czy dzisiaj i w następne dni muszę brać tab dokładnie o 22.50 czy mogę równo o 22.00 (bo tak byłoby dla mnie wygodniej)? Zrobi to jakaś różnicę?
|
#2834 |
|
Zakorzenienie
|
Nie, to nie robi róznicy.
|
|
|
|
#2835 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie 5 dzien przerwy i oczekiwanie na krwawienie. jutro rano powinno byc
|
|
|
#2836 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A u mnie mija... tydzien od kiedy nie przyjmuję tabletek( nie liczę przerwy,powinnam ?). Czuję się lekko, czasem boli mnie brzuch ale nie wiem kiedy spodziewac sie okresu:| |
|
|
|
|
#2838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przyszlo juz, zaczątki są ![]() nie wiem czy powinnas liczyc przerwe.. wspolczuje z tym czekaniem na okres, zycze zeby pojawil sie jak najszybciej. a dlaczego odstawilas?? i jak sie czujesz po odstawieniu?
Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką. Ale przynosi szacunek. A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda. 65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 > 59 > 58 > 57> 56 > 52 ![]() Edytowane przez pani ćma Czas edycji: 2009-06-04 o 16:26 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#2839 |
|
Zakorzenienie
|
Hmm, mam pytanie, czytałam, że przy tabletkach mogą być jakies problemy ze słońcem, że niby lepiej się nie opalać, a ja jadę pod koniec czerwca na 3 tygodnie nad morze i tak się zastanawiam czy mam się w ogóle kryć przed słońcem czy wystarczy jakiś wysoki filtr?
|
|
|
|
#2840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zobaczysz jak skóra reaguje i możesz spróbować z mniejszym te plamy, które mogą się pojawić to sprawa indywidualna u mnie po leżeniu plackiem na słońcu bez filtrów powstały przebarwienia - ale szybko zniknęły natomiast po 2tyg w słonecznej Tunezji (przy używaniu wysokich filtrów i stopniowym zmniejszaniu ich - w ostatnich dniach smażyłam się nawet na 6stce) - zero jakichkolwiek plam i piękna opalenizna of courseprzede wszystkim: opalać się z głową życzę pięknej pogody!
|
|
|
|
|
#2841 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czuję się dobrze, mam mniejszy apetyt, piersi nie są tak napompowane jak przedtem, wydziela się więcej śluzu. Ogólnie czuję się bardzo dobrze. Tylko ten okres... |
|
|
|
|
#2842 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam coś do opalania z filtrem 30, może wystarczy. Zresztą tak naprawdę nie jadę się opalać tylko na szkolenie z pracy zajęcia będą do 16 więc nie będzie już takie słońca. Jedynie weekendy będą wolne, więc pewnie będę się relaksować ![]() A te plamy jak się pojawią to tak na zawsze zostaną czy jest szansa, że znikną? |
|
|
|
|
#2843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do tych plam to ciężko powiedzieć.. tutaj głównie może pojawić się tzw. ostuda - może ona ustępować samoistnie, ale może też wymagać 'leczenia' tj. np wybielania tak jak przy piegach myślę, że jak szybko zauważysz, że coś jest nie tak i zwiększysz filtr albo zmniejszysz czas przebywania na słońcu to powinno być ok ![]() aha, takim przebarwieniom po słońcu sprzyja również niedobór witamin: A, PP, kwasu pantotenowego, kwasu foliowego (ten ostatni zaleca się uzupełniać przy braniu tabletek anty) - może więc też warto zaopatrzyć się w jakiś kompleks witaminek do łykania
|
|
|
|
|
#2844 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki
![]() W sumie żadnych witaminek nie łykam oprócz włosowych, więc może faktycznie warto. Zresztą słońca muszę unikać bo od jakiegoś czasu, tzn 2-3 lat, mam jakieś takie uczulenie, jak za dużo jestem na słońcu to skóra mnie swędzi i takie czerwone plamki się pojawiają. A co do tabletek, zastanawiam się nad zmianą, zaczęłam je brać w nadziei na ich antyandrogenowe działanie, ale skończyłam 7 opakowanie a nawet łojotok mi się nie zmniejszył. Tylko, że nie odczuwam żadnych uciążliwych skutków ubocznych a nie wiem jak będzie po innych. Poza tym cholerstwo drogie jest, w doz kosztuja 35zł, ale dziś zapytałam ile kosztują w kwiatach polskich - 33. No i nie wydaje mi się, żeby to było dobre dla organizmu, jeśli brałam przez pół roku Yasminelle, potem zmienię na inne, a jak mi nie podpasują to znowu wrócę do Yasminelle, można tak?? ![]() A najbardziej boję się, że po innych przytyję
|
|
|
|
#2845 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2846 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo kiedy mówię, że bardzo boję się przytyc - to znaczy BARDZO - bo przez 2 lata jak nie brałam tabletek na tarczycę (bo mądra pani doktor powiedziała, że mi nie potrzebne) przytyłam 15 kilo i cały czas z tym walczę, a jak zacznę brać inne tabletki i jeszcze bardziej przytyję to się chyba załamię... Już wyglądam jak szafa i 90% ubrań musiałam się pozbyć
|
|
|
|
|
#2847 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie tabletki spowodowaly, ze slonce łapie mnie o wieeeeele, wiele szybciej niz wczesniej kiedys nie musialam stosowac filtrow, bo slonce lapalo mnie powolutku, a teraz bez filtrow ani rusz. Cytat:
dobrze, ze wszystko w porzadku ![]() Cytat:
natomiast na dekolcie i na twarzy - niestety bez zmian, ewentualnie leciutko na plus
|||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2848 |
|
Zakorzenienie
|
hej
pytam w imieniu kolezanki,ktora ma pewien problem |
|
|
|
#2849 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powiedz kolezance zeby przeczytala strone 35 w ulotce.
|
|
#2850 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale co organizm to inna reakcja, ciężko określić jak będzie u Ciebie nie bój się przybrania na wadze - jeśli zobaczysz, że coś jest nie tak - od razu skonsultujesz się z lekarzem - nikt nie da Ci gwarancji, że nie przytyjesz, ale to tylko od Ciebie zależy co z tym fantem zrobisz (zawsze można zmienić lub odstawić)Cytat:
![]() Cytat:
w tym przypadku (łączenie blistrów) tygodnie rozkładają się tak: 1 opakowanie : 1 tydzień, 2 tydzień, 2 tydzień 2 opakowanie : 2 tydzień, 2 tydzień, 3 tydzień ten drugi tydzień tak jakby się rozciągnął pominęła tabletkę w 1tyg 2ego opakowania- a więc tak jakby w tym 2gim tygodniu - a co w takiej sytuacji się robi? ULOTKA
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:23.

i to dość mocne wiec bez wkładki sie nie obeszło , a nastepny juz okres miałam normalnie nic nie było zle.

wiec nie wiem o co kaman z tymi cenami ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

zajęcia będą do 16 więc nie będzie już takie słońca. Jedynie weekendy będą wolne, więc pewnie będę się relaksować
Bo kiedy mówię, że bardzo boję się przytyc - to znaczy BARDZO - bo przez 2 lata jak nie brałam tabletek na tarczycę (bo mądra pani doktor powiedziała, że mi nie potrzebne) przytyłam 15 kilo i cały czas z tym walczę, a jak zacznę brać inne tabletki i jeszcze bardziej przytyję to się chyba załamię... Już wyglądam jak szafa i 90% ubrań musiałam się pozbyć
kiedys nie musialam stosowac filtrow, bo slonce lapalo mnie powolutku, a teraz bez filtrow ani rusz.