|
|
#2791 | |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Yasminelle - wątek zbiorczy cz. II
Cytat:
Całe szczęście, że byliśmy pod bieżącą wodą, bo było to dość obfite krwawienie - porównywalne jak w powiedzmy 3 dniu @. I teraz standardowe pytanie: czy to normalne?
|
|
|
|
|
#2792 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2793 |
|
Przyczajenie
|
Witam.. Mam pytanie do kobietek, które biorą Yasminelle
![]() Yasminelle zażywam od 7 dni.. wzięłam pierwszą tabletkę dokładnie w pierwszym dniu miesiączki.. ( tak jak było wskazane na ulotce ) Biore tabletki regularnie o tej samej godzinie co do minuty.. czy to jest możliwe, że mogę być w ciąży, gdy stosunek bez zabezpieczenia uprawiałam po 6 tabletce ?? Z ulotki wynika, że nie mogę.. ale dla własnego spokoju wolę Was podpytać.. ![]() Dziękuję z góry za odpowiedź ! ![]() Ewelina.. |
|
|
|
#2794 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2795 |
|
BAN stały
|
[quote=ewelinka6983;125293 50]Witam.. Mam pytanie do kobietek, które biorą Yasminelle
![]() Yasminelle zażywam od 7 dni.. wzięłam pierwszą tabletkę dokładnie w pierwszym dniu miesiączki.. ( tak jak było wskazane na ulotce ) Biore tabletki regularnie o tej samej godzinie co do minuty.. czy to jest możliwe, że mogę być w ciąży, gdy stosunek bez zabezpieczenia uprawiałam po 6 tabletce ?? Z ulotki wynika, że nie mogę.. ale dla własnego spokoju wolę Was podpytać.. ![]() Dziękuję z góry za odpowiedź ! ![]() Nie możesz byc w ciązy |
|
|
|
#2796 |
|
Przyczajenie
|
Dzięki bardzo... za szybką odpowiedź
![]() Ogólnie z moim facetem mamy obawy, żeby uprawiać seks "do końca" bez zabezpieczenia.... Nie ukrywam, że mam dopiero 18 lat.. to są moje pierwsze tabletki antykoncepcyjne.. mam nadzieje, że się nie mylicie
|
|
|
|
#2797 |
|
BAN stały
|
spokojnie jak bedziesz brała regularnie nie zapominała o zadnej to jestes chroniona w 100% i nie ma obawy nawet przy stosunku "do konca"
|
|
|
|
#2798 |
|
Raczkowanie
|
biore tabletki juz prawie dwa lata i bardzo dobrze mi z nimi
![]() fakt są dosc drogie, ale utrzymanie dzidziusia wyniesie wiecej ![]() pozdarwiam
Studentka matematyki ![]() 13.08.2011 godz. 16:00 Nasz dzień! Najpiękniejszy w życiu!
|
|
|
|
#2799 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2800 |
|
Przyczajenie
|
u mnie w mieścinie płacę ok, 41 zł za opakowanie.. masakra..
ale ponoć mają zalety.. Macie racje kobiety.. ja nie moge być w ciąży.. życie przede mna.. Jestem juz 1 i pół roczku z moim kochanym.. takze bez seksu juz sie nie da.. Jest starszy o 6 lat i madrzejszy ode mnie i wie o co chodzi.. grunt ze mysli głową..
|
|
|
|
#2801 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- tzn . dawałam bo juz nie biorę |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2802 |
|
Przyczajenie
|
no koniecznie musze inna apteke znaleźć.. masakra jakaś.. nie wiem.. głupia jestem..jak na razie boimy sie "normalnie" kochac
|
|
|
|
#2803 |
|
BAN stały
|
no cos ty przeciez to ma byc relak i przyjemnośc wiec po co sie stresowac , jeśli tak jak pisze bierzesz regularnie to nie ma prawa nic sie dziac! jesli nie pijesz alkoholu litrami itd nie zwymiotowałas tabletki itd to jestes na bank chroniona. ja brałam tabsy rok i 3 m i sie kochałam z mezem do konca bez stresu bo nie ma szans na wpadkę.
|
|
|
|
#2804 |
|
Przyczajenie
|
tak rowno 20 biore tabletke.. moze przekonam dzis mojego kochanego
|
|
|
|
#2805 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2806 |
|
Przyczajenie
|
tak on z checia by konczyl we mnie.. ale rozsadek mu podpowiada ze musi wyjąć
hehe juz taki jest... moze po kilku tabletkach damy rade.. sama sie obawiam.. ;d
|
|
|
|
#2807 |
|
Zakorzenienie
|
eee nie ma co sie stresowac zobaczysz ze im szybciej "zaryzykujecie" tym predzej sie przekonacie ze to bezpieczne. moj tż panikowal tylko przy pierwszym opakowaniu ( wspołzylismy do konca od 9 tabletki) jak przyszlo krwawienie tak od tej chwili juz sie nie stresuje
ja nie mialam zadnych obaw
|
#2808 |
|
Przyczajenie
|
kurcze.. tak sie zastrzegalam ze biore punkt 20.00 tabletke.. a teraz sie spoznilam o ponad godzine.. ;/ czy to jakos wpływa na zabezpieczenie ??
Jak Wy bierzecie swoje tabletki anty ? |
|
|
|
#2809 |
|
Zakorzenienie
|
nie panikuj. ulotka wyraźnie mowi ze spóźnic mozesz sie do 12h !!!
ja biore tabletki w godzinach 18-22 raz o 18 raz o 22 kolejnego dnia 19 itp max spoźnienia 4h. aczkolwiek moje najwieksze sponienie wyniosło 8 h ;p mimo to ZERO stresu :P wspołżycie nawet w przerwach DO KONCA. dziewczyny czytac ulotki i nie panikowac
|
|
#2810 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2811 | |
|
luckygirl
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2812 |
|
Przyczajenie
|
Hey
Dołączam się do fan klubu yasminelle, biore nałogowo od 8 miesięcy, poprzednio logest i harmonet, tych dwóch zdecydowanie nie polecam, choć i tak każda reguje na hormony inaczej. Pisząc tutaj chciłam się czegoś upewnić, otóż biorę ostatnie opakowanie Y, a potem chcę zorobić przerwę (brałam ze względu na rozregulowane długie okresy, a przy okazji antykoncepcja), nie mam ostatniej tabletki z opakowania (musiałam jakiś czas temu wziąć dwie jednego dnia), w ulotce polecają zrobić tydzień przerwy, przestać przyjmować tabletki albo rozpocząc następny blister co w moim wypadku odpada. Na tyle to by było jasne, tylko jeśli nie wezmę w ogóle ostatniej tabletki to czy skuteczność spada, i czy przez następne 7 dni nadal będę zabezpieczona? Nie mam mozliwości zapytać gina, wiec pytam tutaj. Pozdrawiam Calli |
|
|
|
#2813 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny czy u was od brania tabletek pojawil sie moze cellulit? ja ostatnio zauwazylam, ze mam
ale nie bardzo widoczny, dopiero kiedy 'ścisne' udo. Strasznie to wyglada A jestem bardzo szczuplutka. Postanowilam zacząć ćwiczyć, ciekawe co z tego wyjdzie.
|
|
|
|
#2814 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2815 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2816 |
|
Przyczajenie
|
Przyznam, że mnie nastraszyłyście. Od około dwóch lat miałam koszmarne okresy prawie całkiem uniemożliwiające funkcjonowanie. W lutym zaczęłam zażywać Logest, niestety pojawiły się u mnie migreny, z którymi nigdy wcześniej nie miałam problemów. Poza tym wzrósł mi apetyt, a z racji tego, że jestem dość dużą dziewczynką (choć zaznaczam, że akceptuję się i lubię), to raczej nie mogłam sobie pozwolić na utrzymanie tego stanu rzeczy. Teraz jestem w trakcie piątego opakowania, bo w ostatnim tygodniu poprzedniego jak ta sierota zupełna ominęłam pigułkę i zauważyłam to dopiero przy braniu kolejnej. Gin, swoją drogą raczej kiepska i chyba niezbyt kompetentna, zapisała mi Yasminelle. A tutaj czytam, że tycie, że problemy z cerą, plamienia, bóle głowy, mdłości, suchość pochwy...
Boję się, szczerze mówiąc. Tyć zdecydowanie nie powinnam, cerę mam niezbyt ładną, wrażliwy żołądek (choć przyznam, że Logest pod tym względem jest ok) i małe problemy z suchością pochwy. Zdziwiły mnie te wszystkie skutki uboczne, bo dotychczas słyszałam, że Y jest bardzo przyjaznym środkiem i zdecydowanie bardziej pomaga niż szkodzi. |
|
|
|
#2817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest na pewno duża grupa dziewczyn, która nie narzeka na te tabletki, ale jest też druga strona medalu, że tak 'powiem' ![]() Trzeba po prostu spróbować. Jeśli będzie działo się coś 'złego' - odstawisz/zmienisz. Nie ma co się zrażać
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2818 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie mam zadnych skutkow ubocznych, wszytsko ok a za to np. na bole miesiaczkowe mi nie pomaga, tak samo jak wczesniejsze tabletki ktore bralam ![]() co do cellulitu to kurcze tez mi sie chyba pojawia;/ poczatkowa faza mozna by bylo jakos sie uporac ale ja leń jestem nawet nie planuje żeby zaczac cos robic oj bede plakala pozniej
Dziewczyny, bardzo proszę o wypełnienie krótkiej ankiety, która jest badaniem rynku usług dietetycznych. Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne
Edytowane przez inc0rrect Czas edycji: 2009-05-31 o 23:00 |
|
|
|
|
#2819 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2820 |
|
Rozeznanie
|
Witam,
W tym tygodniu powinnam dostać okres i zgodnie z pierwszym jego dniem wezmę moją pierwszą (w życiu) tabletkę anty - Yasminelle. I mam pytanie do kobiet, które przesuwały sobie okres. Otóż, 4 lipca wyjeżdżam nad morze i akurat wypada to na 2 dzień okresu. Postanowiłam nie robić przerwy między opakowaniami i przesunąć okres dopiero na następny miesiąc. Wy też tak robiłyście przy braniu Yasminelle? Wszystko ładnie wychodziło?
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:24.

Całe szczęście, że byliśmy pod bieżącą wodą, bo było to dość obfite krwawienie - porównywalne jak w powiedzmy 3 dniu @. I teraz standardowe pytanie: czy to normalne?

13.08.2011 godz. 16:00

ale nie bardzo widoczny, dopiero kiedy 'ścisne' udo. Strasznie to wyglada