|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#571 |
Konto usunięte
|
Dot.: Umowa ACTA – ACTA ograniczenie wolności i informacji w sieci
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#572 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
*niestety programu nie oglądałam (brak TV ![]() ![]() ** Ten pan polityk to głupoty gada (brak bana). Ten pan polityk to powiedział, że coś tam i to będzie miało takie a takie skutki, nie głosujcie na niego. (ban) No i tak jeszcze wtrącę się do chomika. Heh...jeszcze kilka dni temu stwierdziłam, że chyba będę tam trzymać swoje jakieś dokumenty czy inną twórczość. Tak na wszelki wypadek, gdyby padł mój dysk. Ale gdyby mi padł dysk i zamknęli chomicza, nie oddając mi moich plików, to by było kiepsko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#573 |
Wtajemniczenie
|
Nie robię żadnych głupot w internecie ,ale jak pomyśle , że dostawca będzie miał jak na tacy wszystko to , co przeglądam to nie...dziękuję . Krew mi się mrozi na samą myśl .
Oni z nas zrobią niewolników w końcu , ten świat się stacza ... Nie rozumiem , jakie idą korzyści za podpisaniem ACTA ? na chole*e to w ogóle podpisywać, co to nam da ?Robią z nas stado bezmózgich idiotów , na których im w ogóle nie zależy , bo gdyby było inaczej liczyliby się z naszym zdaniem zamiast uświadamiać nas o tak ważnej rzeczy kilka dni przed wcieleniem jej w życie . Osobiście nie widzę internetu bez muzyki , nawet nie tej do ściągania za darmo... ale YT i tym podobne . Zastanawia mnie fakt , co stanie się z już udostępnionymi plikami przykładowo na Facebooku ? zarekwirują mi komputer ? zalepią dom tasiemkami , bo popełniłam przestępstwo ? Obudzili się z umoralnianiem narodu,faktycznie Nie zaskoczy mnie również , gdy te całe nasze petycje i lajki na Facebooku , protesty po prostu OLEJĄ tak jak olali nas z wejścia w tak ważnej sprawie ...co tu robić ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#574 |
Are you talking to me?!
|
A moja koleżanka nie napisałaby. Miała temat dotyczący spektroskopii rezonansu magnetycznego (zakładam, że większość śmiertelników nie wie o co chodzi). W Polsce dostępne wtedy były aż 3 pozycje anglojęzyczne na ten temat. Z pomocą przyszedł jej internet...
![]() |
#575 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#576 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() I faktycznie internet uratował mi wtedy d*pę...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#577 |
Konto usunięte
|
No niestety ja też bez internetu nie napisałabym mojej pracy...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#578 |
Zakorzenienie
|
Ale mi nie chodzi już o prace, ale o to, że na niektórych kierunkach 50 książek na semestr jest potrzebnych. I ani nie ściągnę, ani już chyba skserować nie będę mogła. U mojego brata książka do j. włoskiego kosztuje 200 zł i co, tak sobie co semestr kupi nową? Chomik, torrenty mu tyłek ratuje. Sama przygotowuję się do matury i nie wyobrażam sobie kupić 10 polecanych zbiorów zadań z chemii czy matmy
![]()
![]() |
![]() |
#579 |
Zadomowienie
|
polecam przeczytać:
http://wyborcza.pl/1,86116,11012642,...iblioteka.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#580 |
Wtajemniczenie
|
Najgorsze jest to, że tyle się teraz niby mówi o całej sprawie, a w końcu i tak to podpiszą i internet w takiej formie w jakiej go znamy po prostu zniknie. Najpierw będzie oburzenie, złość, protesty, ale z czasem ludzie przywykną, pogodzą się z tym i jakoś to będzie.
To mnie najbardziej przeraża. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#581 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny, ja dziś rano słyszałam że Polska najprawdopodobniej nie podpisze tego, a przynajmniej nie w takiej formie.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#582 |
Wtajemniczenie
|
Mam nadzieję, że wszyscy Ci ludzie co zdeklarowali się na Facebooku naprawdę wyjdą na ulicę.
![]() Chociaż jak na moje, sprawa jest już niestety przesądzona ![]()
![]() |
#583 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez pannafu Czas edycji: 2012-01-23 o 09:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#584 |
Naczelny Hipster
|
Anonymous mieli się wstrzymać do czasu usłyszenia wyników rozmów, a na ich twitterze jest sprzed 8h kolejne tango down...
![]() Trochę strzał w stopę, bo na dłuższą metę takie ataki będą umacniały przekonanie, że internet trzeba kontrolować ![]() A ja teraz piszę licencjat i mam taki temat, że materiały do niego są. Na drugim końcu świata ![]() Wiadomo, że chodzi o ważniejsze rzeczy niż kwejk czy fejs, ale mnie tu drażni, że mają mi czegoś zakazywać :P Cofamy się, oj cofamy. Jakiś czas temu rozmawiałam ze znajomą Chinką (mieszkającą w Polsce) i wymieniłyśmy się fejsbukami i w trakcie rozmowy wyszło, że w Chinach nie mają fejsa. Oczywiście o tym wiedziałam, ale w tym momencie sobie uświadomiłam jaka to abstrakcja - nie ma, bo nie pozwalają. No kurde. Nie lubię jak mi się ogranicza moje swobody i to TAJNIE. Mam takie wrażenie, że gdyby nie wrzask podniesiony w wyniku SOPA i PIPA to u nas by to w miarę cicho przeszło ![]() Ciekawa jestem ile z osób pójdzie faktycznie prostestować. Btw dzisiaj w Tok fm mówiono o protestach. Niestety udało im się tylko powiedzieć o proteście w Lublinie, na który ma przyjść 1500 osób. Inne protesty jakoś im umknęły ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#585 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#586 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam tylko nadzieję, że nie zamydlą nam oczu obietnicami, że ACTA nie jest złe, że wprowadzą jakieś poprawki i szczęśliwi ludzie znów im uwierzą, by koniec końców podziękować za ograniczenie własnej wolności. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#587 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#588 |
Naczelny Hipster
|
Wkurza mnie tylko trochę, że burdel robi się z tymi protestami - we Wrocławiu są już zaplanowane dwa, przez co zamiast więcej osób na jeden, może przyjść mniej na oba
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#589 |
Inkwizytor
|
W przypadku ACTA chodzi o ugruntowanie w prawie międzynarodowym zamiany relacji twórcy i odbiorcy w transakcję dostawcy z nabywcą. Wedle logiki stosowanej w ACTA sensem twórczości przestaje być inspiracja, a staje się transakcja.
http://wyborcza.pl/1,86116,11012642,...iblioteka.html Powyższe też mnie przeraża. To już nawet nie jest kwestia kradzieży książek czy filmów, ale oni zabiją całą twórczość fanowską. Można się już pożegnać z Fanfiction.net Mirriel i innymi formi literackimi inspirującymi się popularnymi seriami. Koniec z fanartami, animacjami i fanowskimi komiksami. To nielogiczne, zjawisko jest pozytywne ludzie uczą się nowych rzeczy (pisać, rysować, robić grafikę czy animację) jednocześnie nakręcają przemysł bo zainteresowanie seriami nie zanika i teraz mają dostać za to po pupie. Rząd chce ograniczyć nam możliwości rozwoju ![]()
“Never forget what you are, for surely the world will not. Make it your strength. Then it can never be your weakness. Armor yourself in it, and it will never be used to hurt you.” Martin wymianka książkowa |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#590 |
Wtajemniczenie
|
Możecie podać adresy tych stron które już zostały zablokowane? Konkretnie chodzi mi o tę do oglądania filmów i drugą, hostingową.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#591 |
Raczkowanie
|
megaupload.com
edit: megavideo.com
no pity. no soul. zrzucam kilogramy . 7 za mną. 7 przede mną. Edytowane przez PS I love you Czas edycji: 2012-01-23 o 11:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#592 |
Zakorzenienie
|
Właśnie ściągam sobie z peba sezon serialu i wszystko jest zablokowane z powodu łamania praw autorskich, oprócz www.wupload.com
![]() Nie działa też megaupload, a na stronie ☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠, która korzystała z megaupload, jest komunikat, że pracują nad przywróceniem plików ![]()
![]() |
![]() |
#593 |
Zakorzenienie
|
megavideo.com i filesonic.com
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#594 |
Zakorzenienie
|
Ja mam nadzieję, że do podpisania ACTA nie dojdzie - jednak jestem na 90% pewna że większość zawartych tam regulacji zostanie "podczepiona" pod inny akt prawny, który bez większego szumu i mniej oficjalną drogą przyjmiemy... Chociaż i tak uważam, że protesty są potrzebne : chociażby po to, żeby zezłościć trochę rząd i pokazać mu, że już nawet "młodzi wykształceni z wielkich ośrodków" mają ich dosyć. Swoją drogą, szkoda, że ta sprawa nie wyszła przed wyborami.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#595 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#596 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#597 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#598 |
Zakorzenienie
|
Laura, to nie argument tylko przypuszczenia
![]() ![]()
![]() |
#599 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli ktoś nie ma jeszcze dosyć o ACTA to dziś o 21:30 na falach kontestacja.com w wydaniu głównym rozpracowywane będą postanowienia ACTA, jego skutki dla przeciętnego człowieka - a wszystko na podstawie tekstu dokumentu. Warto posłuchać. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#600 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Same pikiety byłyby bardziej na miejscu. PiS też chciał inwigilować sieć... Więc tego typu wstawki są niepotrzebne.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:38.