Umowa ACTA – ACTA ograniczenie wolności i informacji w sieci - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-01-24, 12:03   #1141
Nimfa20
Elwirka-Elmirka :D

Dot.: Umowa ACTA – ACTA ograniczenie wolności i informacji w sieci

Cytat:
Napisane przez Aninek Pokaż wiadomość
to mnie denerwuje,takie ślepe rzucanie się za tym,co mówią USA
A szczególnie jak podawali gdzieś w wiadomościach, że w jakichś przeciekach amerykańskich akt czy czegoś wyszło, że największym zagrożeniem dla USA jest m.in: Irak i... Polska
Nimfa20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-24, 12:04   #1142
nesskaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
polać mu, dobrze prawi!
Stary 2012-01-24, 12:05   #1143
ewka1987
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Aninek Pokaż wiadomość
USA podpisało ACTA,w poście wyżej masz szczegółowe informacje. Zdaje się,że przy SOPA zaczęły być protesty i z tego się wycofano.
Cytat:
USA podpisało ACTA, ale chyba teraz czeka na ratyfikację?

http://www.tvn24.pl/-1,1732455,0,1,a...wiadomosc.html no nie, takie rzeczy na tvn24!
chodzilo mi o ratyfikacje (tak jak pisze WhiteCherry) czy jak to sie u nich nazywa i podpis prezydenta, a to na pewno się nie stanie przed wyborami bo za duzo Obama moze stracić Chociaż z tego co czytam to jakoś amerykanie nie martwią się tak bardzo wprowadzeniem ACTA jak SOPA (chociaż ja osobiście nie widzę zbyt wielu różnić pomiędzytymi projektami) I tak jak pisałam wcześniej ja sobie bez problemu ściągam i oglądam seriale/filmy.

http://news.money.pl/artykul/acta;ko...0,1012570.html

Edytowane przez ewka1987
Czas edycji: 2012-01-24 o 12:08
ewka1987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-24, 12:05   #1144
Shee'naz
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez verda Pokaż wiadomość
Tak trochę z innej beczki. Ja wierzę że tu jeszcze będzie ostry przewrót. Polacy to taki naród, że nie radzi sobie w czasie pokoju, ale kiedy już zorientuje się że wolność stracił to przeciwnika (kimkolwiek by nie był) prędzej czy później pokona. Historia już to udowodniła nie raz i nie dwa. Pytanie jaką zapłacimy cenę, ile to potrwa i co najważniejsze czy kiedy znowu już będzie w miarę dobrze będziemy w stanie utrzymać wolność czy znowu sami się zniszczymy. Smutne to jest.
Ja tez w to jeszcze wierze. No nie może byc tak, że caly swiat składa sie z instytuacji, gdzie tylko top "topu" wie o co chodzi, a ludzie robia swoja działke jak mroweczki i daja soba rzadzic jak stado baranów i nikt sie W KONCU nie kapnie, że ograniczanie wolnosci idzie za daleko? Ze oddalismy bezwarunkowo nasz los w rece ludzi chorych na władze?
I bez przeszkód sobie zrealizuja co chca? To pokazuje jak działa skuteczna piramidka władzy hehe.... 6 miliardów ludzi, a rzadzi nami grupka dupków o szemranych zamiarach
Nie chodzi o to by byla jakas globalna rewolucja, bo nieszczescie jeszcze moze byc.
Ale zeby ludzie w poszczegolnych krajach sobie zdali troche sprawe z sytuacji i ustawili swoje władze do pionu...
Polska sie wlasnie troche budzi

Edytowane przez Shee'naz
Czas edycji: 2012-01-24 o 12:08
Shee'naz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-24, 12:06   #1145
Wojowniczka_
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anettka Pokaż wiadomość
nic tylko wyprowadzić się z naszego absurdalnego kraju, a najlepiej z całej planety
tylko gdzie się wyprowadzić? na jaką planetę?
Wojowniczka_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-24, 12:10   #1146
Rajni
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez verda Pokaż wiadomość
Tak trochę z innej beczki. Ja wierzę że tu jeszcze będzie ostry przewrót. Polacy to taki naród, że nie radzi sobie w czasie pokoju, ale kiedy już zorientuje się że wolność stracił to przeciwnika (kimkolwiek by nie był) prędzej czy później pokona. Historia już to udowodniła nie raz i nie dwa. Pytanie jaką zapłacimy cenę, ile to potrwa i co najważniejsze czy kiedy znowu już będzie w miarę dobrze będziemy w stanie utrzymać wolność czy znowu sami się zniszczymy. Smutne to jest.
Kiedyś widziałam (nie pamiętam czy w Internecie czy w TV) wypowiedź jakiegoś "eksperta", który twierdził, że dawno wojny nie było, a jest to normalne zjawisko społeczne, które się powtarza cyklicznie i on przewiduje że w najbliższych latach takowa wybuchnie w europie.

To tylko tak w ramach ciekawostki, nie żebym twierdziła, że wybuchnie wojna w obronie Internetu.

To samo mówił o rewolucji, w pewnym momencie społeczeństwo się zbuntuje i dokona przewrotu, czy na lepsze to inna kwestia.
Rajni jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-24, 12:11   #1147
Fela Von Helvete
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TheKey Pokaż wiadomość
Brzmi śmiesznie, ale to się powoli staje rzeczywistością na naszych oczach.
Tak całkowicie serio to przecież nikt nie będzie zatrudniał ludzi do kontrolowania internetu, no dajcie spokój

Obrazowy przykład - jeśli na Twoją skrzynkę pocztową na Gmail przyjdzie wiadomość od znajomego, coś w stylu "Cześć, przesyłam Ci moje zdjęcia z wakacji w Grecji", to po prawej stronie wyświetlą się reklamy z ofertami wczasów w Grecji. Według zaprezentowanej tu wcześniej logiki ktoś niepowołany zatrudniony w Google właśnie przeczytał waszego maila i dolepił do niego odpowiednią reklamę

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-01-24, 12:12   #1148
fluoxetine
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie miałam na myśli tylko społeczeństwa polskiego. Ludzie wszędzie tacy są, większość zawsze się w końcu podporządkuje.
Gdyby tak było historia nie byłaby pełna rewolucji i przewrotów. Ludziom można wiele wmówić, ale liczę na to, że ma to swoje granice.

Dodatkowo nie mogę ścierpieć idiotów, którym wydaje się, że jesteśmy krajem na europejskim poziomie. To ja się pytam, gdzie nasza najniższa krajowa na poziomie 5000zł? Tak jak powiedział prof. Czapiński (link WhiteCherry) - Kowalskiego nie stać na dostęp do kultury. Dlaczego tym nie zajmie się szanowny rząd? Rozumiem, że dążymy do modelu państwa, w którym kino, teatr oraz choroby są tylko dla ludzi o grubych portfelach. Reszta to podludzie...
176/56
fluoxetine jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-24, 12:21   #1149
tipsiara
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez britnay Pokaż wiadomość
No tak. USA już podpisało tą umowę. Twórca i wszyscy właściciele Megaupload zostali już aresztowanii. Serwis Megaupload został zamkniety w ramach walki z piractwem. Kolejne serwisy zamykają się same w obawie przed groźbą więzienia.
Już nie obejrzysz filmów, ani nie posłuchasz muzyki w internecie. A każdy nasz ruch w internecie będzie monitorowany przez dostawców internetu. Każda twoja rozmowa przez serwisy społecznościowe będą zapisywane i udostępniane innym organom w przypadku podejrzenia o łamanie prawa.
Tu nawet nie chodzi tylko o filmy i muzykę, ale o informację zawarte np. wikipedii. Bo zamiast kupic encyklopedie, ty sięgasz do internetu itp. Z tego co słyszałam, to też ma zniknąć. Wiele stron zostanie zamkniętych, ocenzurowanych.
to do czego nam internet będzie potrzebny?
tipsiara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-24, 12:22   #1150
diploma
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tipsiara Pokaż wiadomość
to po co nam internet będzie potrzebny?
A dlaczego nas o to pytasz
diploma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-24, 12:23   #1151
Wojowniczka_
Rozeznanie

Cytat:
żeby odwiedzać strony rządowe i czytać wszelkie informacje na nich zawarte co dla nas robią i jak nam będzie lepiej
Wojowniczka_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-01-24, 12:25   #1152
diploma
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez fluoxetine Pokaż wiadomość
Gdyby tak było historia nie byłaby pełna rewolucji i przewrotów. Ludziom można wiele wmówić, ale liczę na to, że ma to swoje granice.

Dodatkowo nie mogę ścierpieć idiotów, którym wydaje się, że jesteśmy krajem na europejskim poziomie. To ja się pytam, gdzie nasza najniższa krajowa na poziomie 5000zł? Tak jak powiedział prof. Czapiński (link WhiteCherry) - Kowalskiego nie stać na dostęp do kultury. Dlaczego tym nie zajmie się szanowny rząd? Rozumiem, że dążymy do modelu państwa, w którym kino, teatr oraz choroby są tylko dla ludzi o grubych portfelach. Reszta to podludzie...
Totalitaryzm ''rząd'' do tego dąży
Stary 2012-01-24, 12:25   #1153
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wojowniczka_ Pokaż wiadomość
żeby odwiedzać strony rządowe i czytać wszelkie informacje na nich zawarte co dla nas robią i jak nam będzie lepiej
no ale to przecież nie zda egzaminu! nauczeni doświadczeniem ostatnich dni - wielkie zainteresowanie stronami rządowymi w sobotni wieczór spowodowało czasowe padnięcie !

po wejściu na stronę startową będziemy widzieć wielki napis INTERNET - i nic ponadto to koniec, forever alone.
Stary 2012-01-24, 12:27   #1154
fluoxetine
Wtajemniczenie

Cytat:
no ale to przecież nie zda egzaminu! nauczeni doświadczeniem ostatnich dni - wielkie zainteresowanie stronami rządowymi w sobotni wieczór spowodowało czasowe padnięcie !

po wejściu na stronę startową będziemy widzieć wielki napis INTERNET - i nic ponadto to koniec, forever alone.
To śmiech przez łzy, ale trafiłaś w sedno.
176/56
fluoxetine jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-24, 12:27   #1155
Shee'naz
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez diploma Pokaż wiadomość
Totalitaryzm ''rząd'' do tego dąży
Owszem ,ale powolutku, zeby zawsze znalezli sie tacy , ktorzy machna reka na te "teorie spiskowe" i "panikarstwo"

Z netem sie troche zapedzili, czyzby mysleli, że wyprane móżdzki sa juz gotowe na ten krok, by bez sprzeciwu im to odebrac?

Edytowane przez Shee'naz
Czas edycji: 2012-01-24 o 12:29
Stary 2012-01-24, 12:28   #1156
nesskaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Rajni Pokaż wiadomość
Kiedyś widziałam (nie pamiętam czy w Internecie czy w TV) wypowiedź jakiegoś "eksperta", który twierdził, że dawno wojny nie było, a jest to normalne zjawisko społeczne, które się powtarza cyklicznie i on przewiduje że w najbliższych latach takowa wybuchnie w europie.

To tylko tak w ramach ciekawostki, nie żebym twierdziła, że wybuchnie wojna w obronie Internetu.

To samo mówił o rewolucji, w pewnym momencie społeczeństwo się zbuntuje i dokona przewrotu, czy na lepsze to inna kwestia.
dokładnie, dobre kilka lat temu nauczyciel na historii opowiadał, że od wieków każde pokolenie ma 'swoją' wojnę, a od długiego czasu takowej nie było
Stary 2012-01-24, 12:29   #1157
diploma
Raczkowanie

Cytat:

Już się o to rządzący postarali i poinformowali hakerów że grozi im do 8 lat pozbawienia wolności a więc zaraz strony rządowe ruszą z kopyta
Stary 2012-01-24, 12:30   #1158
_vixen_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Shee'naz Pokaż wiadomość
Zgroza bierze... Swiat sie wali na głowe jak człowiek zaczyna sie dowiadywac takich rzeczy
Normalnie nie mogę takich rzeczy czytać.
Ty chyba faktycznie nie masz w życiu innych problemów (pozazdrościć), że świat Ci się wali na głowę od takich spraw.
Rozumiem problem, ale śmieszy mnie takie dramatyzowanie i uderzanie w podniosłe tony.

A na tvnie kolejny znany ekspert od wszystkiego Macierewicz łączy się ze Stanami
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-24, 12:33   #1159
tipsiara
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Wojowniczka_ Pokaż wiadomość
eee to szkoda kasy na to.

---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ----------

Cytat:
A dlaczego nas o to pytasz
nie zrozumialaś aluzji

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-01-24, 12:35   #1160
TheKey
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Fela Von Helvete Pokaż wiadomość
Tak całkowicie serio to przecież nikt nie będzie zatrudniał ludzi do kontrolowania internetu, no dajcie spokój

Obrazowy przykład - jeśli na Twoją skrzynkę pocztową na Gmail przyjdzie wiadomość od znajomego, coś w stylu "Cześć, przesyłam Ci moje zdjęcia z wakacji w Grecji", to po prawej stronie wyświetlą się reklamy z ofertami wczasów w Grecji. Według zaprezentowanej tu wcześniej logiki ktoś niepowołany zatrudniony w Google właśnie przeczytał waszego maila i dolepił do niego odpowiednią reklamę
Strasznie bagatelizujesz problem i starasz się go ośmieszyć tym przykładem z Gmailem. Przecież wyjazd do Grecji, czy też oglądanie fotek z wakacji znajomego nie jest wbrew prawu
Skoro dostawca internetu będzie mieć obowiązek informowania władz o naszych "przestępstwach" wbrew prawu autorskiemu, to będzie to robić. Czemu miałby ryzykować swoją własną niekaralnością?
I już nieważne w jaki sposób się do tego zabierze, czy osobiście przeczyta nam maile, czy zatrudni informatyków, którzy poprzez odpowiednie oprogramowanie wyłapią niewłaściwe treści.
TheKey jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-24, 12:36   #1161
tipsiara
Wtajemniczenie

już mam usunąć avatar? czy sami mi usuną? jak myslicie (sciągnełam go z neta)
Stary 2012-01-24, 12:36   #1162
Shee'naz
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _vixen_ Pokaż wiadomość
Normalnie nie mogę takich rzeczy czytać.
Ty chyba faktycznie nie masz w życiu innych problemów (pozazdrościć), że świat Ci się wali na głowę od takich spraw.
Rozumiem problem, ale śmieszy mnie takie dramatyzowanie i uderzanie w podniosłe tony.

A na tvnie kolejny znany ekspert od wszystkiego Macierewicz łączy się ze Stanami
Wiesz co darowałabys sobie wycieczki osobiste, co Ty do cholery mozesz o moim zyciu wiedziec i o moich problemach , hę? A moze mam przy kazdej wypowiedzi dotyczacej tego co sie dzieje, robic adnotacje do mojego zycia?
Jak Ciebie nie obchodzi, ze za Twoimi plecami ustanawiaja przepisy dotyczace zywnosci, ktore moga miec powazne konsekwencje to Twoja sprawa, ale bez powotrze raz jeszcze , bez wycieczek osobistych do innych ok?

Edytowane przez Shee'naz
Czas edycji: 2012-01-24 o 12:41
Stary 2012-01-24, 12:39   #1163
diploma
Raczkowanie

Cytat:
już mam usunąć avatar? czy sami mi usuną? jak myslicie (sciągnełam go z neta)
Powinnaś poddać sie karze osobiście

Edytowane przez diploma
Czas edycji: 2012-01-24 o 12:48
Stary 2012-01-24, 12:40   #1164
tipsiara
Wtajemniczenie

Cytat:
Powinnaś poddać sie każe osobiście
ale kto mi każe?
Stary 2012-01-24, 12:42   #1165
Fela Von Helvete
Zakorzenienie

Cytat:
Strasznie bagatelizujesz problem i starasz się go ośmieszyć tym przykładem z Gmailem. Przecież wyjazd do Grecji, czy też oglądanie fotek z wakacji znajomego nie jest wbrew prawu
Skoro dostawca internetu będzie mieć obowiązek informowania władz o naszych "przestępstwach" wbrew prawu autorskiemu, to będzie to robić. Czemu miałby ryzykować swoją własną niekaralnością?
I już nieważne w jaki sposób się do tego zabierze, czy osobiście przeczyta nam maile, czy zatrudni informatyków, którzy poprzez odpowiednie oprogramowanie wyłapią niewłaściwe treści.
Przeczytałaś w ogóle mojego posta? To, że piszę 20 postów na minutę w każdym dramatyzując to nie znaczy, że bagatelizuję problem.

Napisałam tylko, że nikt zatrudniony u ISP nie będzie osobiście przeglądał internetu szukając kogoś na kogo można donieść, tylko wykorzysta technologie, które już istnieją, stąd przykład z Gmail, który wykorzystuje technologię inteligentnej reklamy kontekstowej, o której nota bene pisałam pracę

Vixen nie sądziłam, że to kiedykolwiek napiszę, ale piątka
Stary 2012-01-24, 12:42   #1166
ewka1987
Rozeznanie

Cytat:
http://deser.pl/deser/1,111857,11015...lokale=gliwice

To taki przykład tego jak można cos powtarzać po kimś nie mając zielonego pojęcia o co chodzi
ewka1987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-24, 12:43   #1167
_vixen_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Shee'naz Pokaż wiadomość
Wiesz co darowałabys sobie wycieczki osobiste, co Ty do cholery mozesz o moim zyciu wiedziec i o moich problemach , hę? A moze mam przy kazdej wypowiedzi dotyczacej tego co sie dzieje, robic adnotacje do mojego zycia?
Jak Ciebie nie obchodzi, ze za Twoimi plecami ustanawiaja przepisy dotyczace zywnosci, ktore moga miec powazne konsekwencje to Twoja sprawa, ale bez powotrze raz jeszcze wycieczek osobistych do innych ok?
Nie interesuje mnie Twoje życie i Twoje problemy, bo prostu dziwi mnie, że komuś świat się z takich powodów wali na głowę.

Przeżywasz całymi dniami temat, używając takich zwrotów, że to aż zakrawa o paranoję. Chyba nikomu trzeźwemu na umyśle się ACTA nie podoba, ale taka ekscytacja jest wręcz śmieszna, jakby normalnie ONI mieli zaraz nas wszystkich rozstrzelać.

A PiS jak zawsze w tv swoje:
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net...93453876_n.jpg
Chyba nie ma co liczyć, że do końca swiata temat ze Smoleńska na jakiś inny zmienią i obronią nas przed ACTA
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-24, 12:47   #1168
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Powinnaś poddać sie każe osobiście
Dobrowolnie

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-24, 12:49   #1169
tipsiara
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ewka1987 Pokaż wiadomość
http://deser.pl/deser/1,111857,11015...lokale=gliwice

To taki przykład tego jak można cos powtarzać po kimś nie mając zielonego pojęcia o co chodzi
a jak to się ma do mojego pytania?
Stary 2012-01-24, 12:49   #1170
diploma
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
Dobrowolnie
Osobiście na komendzie
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości