Umowa ACTA – ACTA ograniczenie wolności i informacji w sieci - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-01-24, 10:26   #1111
Nimfa20
Elwirka-Elmirka :D

Dot.: Umowa ACTA – ACTA ograniczenie wolności i informacji w sieci

Cytat:
Napisane przez qeres Pokaż wiadomość
Ale pomyślmy, skoro nie będzie nic to kto będzie płacił za to nic? Stracą na tym dostawcy a także państwo, więc może jeszcze przejrzą na oczy
Oby nie było dla nich za późno... Jak tak dalej pójdzie, dojdzie do samosądu i będziemy mieć w PL drugą Libię...
Nimfa20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-24, 10:27   #1112
_vixen_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madia Pokaż wiadomość
Nie do mnie co prawda, ale sobie dopiszę: we Wrocławiu nie ma śniegu coby można było odśnieżać Taki OT, nie bierz do siebie
Dlatego ludzie nie mają co robić i całymi dniami na forach protestują, jedni drugich nakręcają

Cytat:
Napisane przez SoLovely Pokaż wiadomość
Gdzie ci wszyscy politycy walczący o wolność słowa?
Znasz jakiegoś polityka walczącego o wolnośc słowa? Walczą wtedy, kiedy jest to wygodne dla nich, kiedy można dokopać rządowi lub opozycji, a dotyczy to przedstawicieli wszystkich partii.
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-24, 10:28   #1113
Fela Von Helvete
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _vixen_ Pokaż wiadomość
Tak, oczywiście
Powstanie za to z tego powodu dużo nowych miejsc pracy.

Zawsze chciałam, żeby mi płacili za czytanie Wizażu
Stary 2012-01-24, 10:29   #1114
Aninek
Zakorzenienie

GG do Aninek

Cytat:
No mówię.
Tysiące ludzi zatrudnionych na potrzeby kontroli, od razu gospodarka ruszy

W sumie dziwi mnie taki najazd na Tuska u niektórych (chociaż to stały motyw u pewnych osobników, powtarzany do znudzenia), poważnie ludzie wierzą w to, że PiS z Kaczyńskim na czele to tacy wyznawcy wolności w necie i protestowaliby przeciwko ACTA, gdyby byli u władzy...jaaasne Chociaż do co prezesa i jego orientacji w nowych technologiach, to podejrzewam, że nie za bardzo może wiedzieć, o co w ogóle chodzi w całej awanturze
Kolejny sukces rządu będzie-walka z bezrobociem i kryzysem

Moglibyśmy poczekać i zobaczyć,jak ACTA działa w państwach,które ją podpisały,a nie jak te małpy rzucać się od razu...to mnie denerwuje,takie ślepe rzucanie się za tym,co mówią USA i UE...wcale tym sobie nie pomagamy wg mnie.
Aninek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-24, 10:32   #1115
Fela Von Helvete
Zakorzenienie

Cytat:
Znasz jakiegoś polityka walczącego o wolnośc słowa? Walczą wtedy, kiedy jest to wygodne dla nich, kiedy można dokopać rządowi lub opozycji, a dotyczy to przedstawicieli wszystkich partii.
Fajnie to widać obecnie na przykładzie Palikota, który sobie radośnie popłynął na fali protestów przeciw ACTA Taki kochaniutki jest, taki solidarny, tak słodziutko popierający ataki na strony rządowe, bo przecież gdyby nie te ataki to nikt by się o tym nie dowiedział. Ja pytam dlaczego on się sam wcześniej nie dowiedział i nie ruszył sprawy skoro jest tym tak zafascynowany i solidarnie idzie protestować z ludem?
Stary 2012-01-24, 10:35   #1116
Madia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fela Von Helvete Pokaż wiadomość
Fajnie to widać obecnie na przykładzie Palikota, który sobie radośnie popłynął na fali protestów przeciw ACTA Taki kochaniutki jest, taki solidarny, tak słodziutko popierający ataki na strony rządowe, bo przecież gdyby nie te ataki to nikt by się o tym nie dowiedział. Ja pytam dlaczego on się sam wcześniej nie dowiedział i nie ruszył sprawy skoro jest tym tak zafascynowany i solidarnie idzie protestować z ludem?
Oj, czepiasz się. Ważniejsze sprawy były: marihuana, krzyż w sejmie, nawał pracy

Zakręcona na punkcie zakręconego włosa od 22.02.2012
Madia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-24, 10:35   #1117
Laura2112
Raróg

Send a message via Skype™ to Laura2112

I kadzidelka!
Mr Holdys stwierdzil, ze internauci to hipokryci jednak
pe pe pe pe pe pe bla bla bla i *uj wie o co jej chodzi.

🌹14 lat z Wizaż.pl

Nie mogę chodzic, ale nie wolno mi prosic o pomoc...

Laura2112 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-01-24, 10:43   #1118
fossa
Zadomowienie

Czytam, czytam i nie wierze ;o
O ACTA dowiedzialam sie wczoraj i nie ogarniam tego - w glowie mi sie to nie miesci !
fossa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-24, 10:48   #1119
Mitsukki
Naczelny Hipster

Cytat:

Jak myślicie dziewczyny? Gdzie powinnyśmy złożyć CV i listy motywacyjne?
Od sześciu lat na wizażu spędzam około 8h dziennie... Swoją postawą chciałabym uczestniczyć w kreowaniu pozytywnego wizerunku państwa firmy egzekwującej postanowienia ACTA...

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
Jestem dzieckiem chaosu, tylko chaotyczne działania mają u mnie prawo bytu i nie przyprawiają mnie o zniechęcenie, poczucie bycia niewolnikiem, marazm i łzy w oczach.
Mitsukki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-24, 10:54   #1120
201710120930
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez fossa Pokaż wiadomość
Czytam, czytam i nie wierze ;o
O ACTA dowiedzialam sie wczoraj i nie ogarniam tego - w glowie mi sie to nie miesci !
widać w awatarze
201710120930 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-24, 10:55   #1121
Fela Von Helvete
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ŁAJKA Pokaż wiadomość
widać w awatarze
Stary 2012-01-24, 10:58   #1122
Shee'naz
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Rajni Pokaż wiadomość
Tak sobie tylko gdybam, przecież radykalne zmiany nie nastąpią z dnia na dzień, państwo musi się przygotować do zastosowania ustawy w praktyce, przygotować odpowiednie narzędzia.
Dokladnie, nastepuja powoli, ale to sie juz dzieje... Kiedys tez wiele spraw bym wziela za science fiction, ale juz gołym okiem widze co sie wyprawia wokol i w jakim kierunku.
Chociazby Codex Alimentarius przepchniety po cichu przez władze, chyba na zasadzie automatycznej implementacji prawa Unijnego.
Zgroza bierze... Swiat sie wali na głowe jak człowiek zaczyna sie dowiadywac takich rzeczy
Cytat:
Napisane przez Mitsukki Pokaż wiadomość

Od sześciu lat na wizażu spędzam około 8h dziennie... Swoją postawą chciałabym uczestniczyć w kreowaniu pozytywnego wizerunku państwa firmy egzekwującej postanowienia ACTA...
Obowiazkowo w kazdym CV, tudziez pracy magisterskiej, ksiazce itp powinnysmy podkreslac nasza zgodnosc ze słusznoscia działan aparatu panstwowego xD
Shee'naz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-24, 10:58   #1123
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:

Dlatego nie wiem skąd się wam wzięły te masowe więzienia i zamykanie prewencyjnie wszystkiego co się da.
oj dziewczyno, wyluzuj, to śmiech przez łzy przecież jest jak nie wiadomo o co chodzi, to zawsze chodzi o pieniądze

Cytat:
Napisane przez britnay Pokaż wiadomość
znalazłam takie informacje na google.
Nie chce mi sie wierzyć w taki zbieg okoliczności, ze akurat teraz, po podpisaniu Acta przez USA aresztowali twórce Megaupload za powodu brania brudnych pieniędzy.
http://www.tvn24.pl/-1,1732267,0,1,m...wiadomosc.html
Stary 2012-01-24, 11:00   #1124
kamuha
Zakorzenienie

GG do kamuha

Czytam ten wątek już parę dni i po prostu wszystko wraz z majtkami mi opada...

To już nie tylko sprawa Polski, ale całego świata, ale my oczywiście dostaniemy po łapach, bo musimy być jak USA
"Ci wielcy" tego świata zauważyli, że cudowny wynalazek Internetu wymknął im się spod kontroli, bo ludzi mogą mówić/robić co chcą. Stali się zbyt mądrzy i myślący, nie łykają tak wszystkiego co im się powie. To trzeba reagować. Wielkie teorie spiskowe trochę mnie zawsze bawiły, bo przecież świat nie może być aż tak zły...ale już mnei chyba nic nie zdziwi.

Internet nam Polakom dał cudowną możliwość, nie bycia "sto lat za Murzynami" ze wszystkim. Wreszcie mogliśmy oglądać seriale, które nigdy do nas nie wejdą, nie słuchać radiowej, ogłupiającej papki i wyszukiwać alternatywne, ambitniejsze filmy. O alternatywnym źródle informacji nie wspominając. No to zbliżają się czasy, że wrócimy do tego co było.
Co do artystów, których interesy ma ponoć chronić ta umowa <śmiech na sali> Ilu z nich teraz w ogóle nie będzie miało szansy zaistnieć, by usłyszała o nich szersza publiczność...no faktycznie bardzo im to pomoże. A umówmy się...no taka Gaga raczej nei zbiednieje jak ktoś sobie ściągnie jej płytę

Co do rządu i Tuska....kiedyś miałam go za w miarę rozsądnego polityka (o ile w ogóle te dwa pojęcia się ze sobą nie kłócą). No właśnie, kiedyś. Od dłuższego czasu tak obserwuje co się dzieje w tym kraju i nic tylko spieprzać, tylko na dobre to nie wiadomo gdzie Chyba na Marsa, o ile ufoludki nas przyjmą z otwartymi ramionami Jedno zdanie Tuska zapadło mi w pamięć z ostatnich miesięcy. On już raczej nei dba o swoje słupki, bo zapowiedział, że jak PO wygra trzecie wybory z rzędu to on już premierem nie będzie, więc zwisa mu tak naprawdę opinia ludu. Zaczęli te rządy z grubej rury, strach pomyśleć co będzie dalej.

W ludziach już się chyba jednak przelała czara goryczy. ACTA to wisienka na torcie, oby się zaczęło coś dobrego ze strony ludzi dziać to MOŻE się opamiętamy.
Chociaż obserwując znajomych, którzy po prawdzie w ogóle nie interesują się tym co się dzieje w kraju/na świecie i cytuję "a co mnie to obchodzi, mnie obchodzi własne podwórko" dostaję gęsiej skórki. Ale widzę, że jest nas jednak więcej. Wizażanki przywracają wiarę w ludzkość
kamuha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-24, 11:11   #1125
WhiteCherry
Zakorzenienie

mi też jest przykro, że rząd ma społeczeństwo za śmieci, z którego zdaniem nie trzeba się liczyć.
Stary 2012-01-24, 11:11   #1126
TheKey
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak, oczywiście
Powstanie za to z tego powodu dużo nowych miejsc pracy.
O to to właśnie. Bo to nie jacyś "oni" będą nas inwigilować, jak niektórzy sądzą - to my sami będziemy to robić, szpiegować jeden drugiego, bo taką dostaniemy pracę i cóż, trzeba będzie się z tym pogodzić i donosić na innych.
TheKey jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-24, 11:20   #1127
Shee'naz
Wtajemniczenie

kamuha fajnie napisałas, zgadzam sie z wszystkim jak leci.
"Wielkim" tego swiata od dawna internet jest jak wrzód na pupie i kombinuja jak znow przekierować ludzi na bycie w ciemnocie

Edytowane przez Shee'naz
Czas edycji: 2012-01-24 o 11:21
Shee'naz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-24, 11:32   #1128
fluoxetine
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez TheKey Pokaż wiadomość
O to to właśnie. Bo to nie jacyś "oni" będą nas inwigilować, jak niektórzy sądzą - to my sami będziemy to robić, szpiegować jeden drugiego, bo taką dostaniemy pracę i cóż, trzeba będzie się z tym pogodzić i donosić na innych.
Niestety tak jak w czasach ciężkiej komuny - w społeczeństwie pełno ludzi, którzy tylko patrzą jak podłożyć komuś świnię dla swojej korzyści... Bo nie sądzę, aby zdrowy na umyśle człowiek zgodził się na pracę polegającą na inwigilacji innych.
Mam ciągle gorącą nadzieję, że nie będziemy musieli przeżywać tego, o czym słuchaliśmy od swoich rodziców i dziadków, kiedy trzeba było uważać co i komu się mówi.

Powiem Wam jeszcze, że przez to, co może stać się z lekami generycznymi boję się bardzo o swoją pracę. Upadek mniejszych firm farmaceutycznych, skoncentrowanie całej władzy w rękach korporacyjnych molochów = jeszcze większy bałagan w środowisku aptekarskim, które i tak traktowane jest jak mały pionek, który musi się podporządkować grupie trzymającej kasę.
176/56
fluoxetine jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-24, 11:35   #1129
WhiteCherry
Zakorzenienie

https://www.facebook.com/events/214414675319374/
widziałyście?

może ktoś wkleić link podawany wcześniej ;-)
Stary 2012-01-24, 11:40   #1130
diploma
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez fluoxetine Pokaż wiadomość
Niestety tak jak w czasach ciężkiej komuny - w społeczeństwie pełno ludzi, którzy tylko patrzą jak podłożyć komuś świnię dla swojej korzyści... Bo nie sądzę, aby zdrowy na umyśle człowiek zgodził się na pracę polegającą na inwigilacji innych.
Mam ciągle gorącą nadzieję, że nie będziemy musieli przeżywać tego, o czym słuchaliśmy od swoich rodziców i dziadków, kiedy trzeba było uważać co i komu się mówi.

Powiem Wam jeszcze, że przez to, co może stać się z lekami generycznymi boję się bardzo o swoją pracę. Upadek mniejszych firm farmaceutycznych, skoncentrowanie całej władzy w rękach korporacyjnych molochów = jeszcze większy bałagan w środowisku aptekarskim, które i tak traktowane jest jak mały pionek, który musi się podporządkować grupie trzymającej kasę.
Mieszkam w małej miejscowości i tu do dziś tak jest jeden na drugiego ciągle dzwoni na policje .Nawet po cichu sie mówi że na jedną miejscowość przypada jeden człowiek który donosi ma nawet do dyspozycji ''służbową ''komórke .
diploma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-24, 11:40   #1131
TheKey
Wtajemniczenie

Cytat:
Większość ludzi to konformiści, dlaczego mieliby się nie zgodzić?
Stary 2012-01-24, 11:44   #1132
kamuha
Zakorzenienie

GG do kamuha

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
https://www.facebook.com/events/214414675319374/
widziałyście?

może ktoś wkleić link podawany wcześniej ;-)

On już kiedyś wielce zapowiadał, ze robi sobie "przerwę" od fejsa, aż dziwię się, ze po takiej fali pomyj jeszcze się nie obraził i nie odwrócił na pięcie
kamuha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-24, 11:48   #1133
ewka1987
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anettka Pokaż wiadomość
britnay nawet te zagraniczne? nie będziemy mieli dostępu do nich? Czyli nie będzie już możliwe ściąganie filmów W OGÓLE ?
Cytat:
Napisane przez britnay Pokaż wiadomość
No tak. USA już podpisało tą umowę. Twórca i wszyscy właściciele Megaupload zostali już aresztowanii. Serwis Megaupload został zamkniety w ramach walki z piractwem. Kolejne serwisy zamykają się same w obawie przed groźbą więzienia.
Już nie obejrzysz filmów, ani nie posłuchasz muzyki w internecie. A każdy nasz ruch w internecie będzie monitorowany przez dostawców internetu. Każda twoja rozmowa przez serwisy społecznościowe będą zapisywane i udostępniane innym organom w przypadku podejrzenia o łamanie prawa.
Tu nawet nie chodzi tylko o filmy i muzykę, ale o informację zawarte np. wikipedii. Bo zamiast kupic encyklopedie, ty sięgasz do internetu itp. Z tego co słyszałam, to też ma zniknąć. Wiele stron zostanie zamkniętych, ocenzurowanych.
USA nie podpisało ACTA co najwyżej może chodzić o SOPA ale to nie przejdzie przez senat, przynajmniej do czasów wyborów, więc póki co wszystkie amerykanskie strony działają (poza meagupload). Także proszę nie wprowadząć w błąd. Jeżeli ktoś chce sciągać seriale amerykańskie to polecam eztv.it lub thepiratebay.org
ewka1987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-01-24, 11:49   #1134
verda
Inkwizytor

Question Dot.: Umowa ACTA – ACTA ograniczenie wolności i informacji w sieci

Tak trochę z innej beczki. Polacy to taki naród, że nie radzi sobie w czasie pokoju, ale kiedy już zorientuje się że wolność stracił to przeciwnika (kimkolwiek by nie był) prędzej czy później pokona. Historia już to udowodniła nie raz i nie dwa. Pytanie jaką zapłacimy cenę, ile to potrwa i co najważniejsze czy kiedy znowu już będzie w miarę dobrze będziemy w stanie utrzymać wolność czy znowu sami się zniszczymy. Smutne to jest.

wymianka książkowa

Edytowane przez verda
Czas edycji: 2012-01-25 o 19:53
verda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-24, 11:50   #1135
TheKey
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mitsukki Pokaż wiadomość

Brzmi śmiesznie, ale to się powoli staje rzeczywistością na naszych oczach.
Stary 2012-01-24, 11:54   #1136
Aninek
Zakorzenienie

GG do Aninek

Cytat:
Napisane przez boulinka Pokaż wiadomość
"1 października 2011 w Tokio umowę podpisały: Kanada, Stany Zjednoczone, Australia, Japonia, Maroko, Nowa Zelandia, Singapur i Korea Południowa. Meksyk, Szwajcaria oraz Unia Europejska wstrzymały się ze złożeniem podpisu, ale wzięły udział w ceremonii oraz potwierdziły swoje poparcie dla inicjatywy."
Cytat:
Napisane przez ewka1987 Pokaż wiadomość
USA nie podpisało ACTA co najwyżej może chodzić o SOPA ale to nie przejdzie przez senat, przynajmniej do czasów wyborów, więc póki co wszystkie amerykanskie strony działają (poza meagupload). Także proszę nie wprowadząć w błąd. Jeżeli ktoś chce sciągać seriale amerykańskie to polecam eztv.it lub thepiratebay.org
USA podpisało ACTA,w poście wyżej masz szczegółowe informacje. Zdaje się,że przy SOPA zaczęły być protesty i z tego się wycofano.
Aninek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-24, 11:56   #1137
fluoxetine
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez TheKey Pokaż wiadomość
Większość ludzi to konformiści, dlaczego mieliby się nie zgodzić?
Wiem, że w ciężkich chwilach często wychodzi najgorsze z człowieka - ale wierzę też, że więcej jest ludzi myślących jak ja niż tych po drugiej stronie. Może to zbyt idealistyczne podejście, ale gdybym myślała inaczej to już mogłabym pakować walizki i bukować bilet na wyjazd, bo to oznaczałoby, że w tym kraju nigdy nie będzie lepiej.
176/56
fluoxetine jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-24, 11:58   #1138
WhiteCherry
Zakorzenienie

USA podpisało ACTA, ale chyba teraz czeka na ratyfikację? natomiast co do SOPA, to właśnie m.in ataki Anonymous i zablokowanie strony fbi, w związku z zamknięciem Megaupload - spowodowało czasowe wstrzymanie się z SOPA.

http://www.tvn24.pl/-1,1732455,0,1,a...wiadomosc.html no nie, takie rzeczy na tvn24!

Edytowane przez WhiteCherry
Czas edycji: 2012-01-24 o 12:01
WhiteCherry jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-24, 12:00   #1139
Nimfa20
Elwirka-Elmirka :D

Cytat:

Wow, ale byłabym bogata
Nimfa20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-24, 12:02   #1140
TheKey
Wtajemniczenie

Cytat:
Wiem, że w ciężkich chwilach często wychodzi najgorsze z człowieka - ale wierzę też, że więcej jest ludzi myślących jak ja niż tych po drugiej stronie. Może to zbyt idealistyczne podejście, ale gdybym myślała inaczej to już mogłabym pakować walizki i bukować bilet na wyjazd, bo to oznaczałoby, że w tym kraju nigdy nie będzie lepiej.
Nie miałam na myśli tylko społeczeństwa polskiego. Ludzie wszędzie tacy są, większość zawsze się w końcu podporządkuje.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości