|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2461 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Dot.: Umowa ACTA – ACTA ograniczenie wolności i informacji w sieci
Cytat:
|
|
|
#2462 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#2463 | |
|
Rozeznanie
|
_vixen_ matko jedyna, to że będę pracować przez całe życie, na starość nic mi się nie należy, nawet te głupie perfumy, mam się ciągle oglądać na każdą wydaną złotówkę, państwo zabiera nam juz blisko 70 % zarobków, to jest czyste niewolnictwo
powiedz, że w ogóle to powinniśmy cieszyć się że żyjemy, i mamy czym oddychać![]() dawidowskasia niektórym to nic nie przetłumaczysz ![]() Boni strasznie pokrętnie odpowiadał, późniejsi gości więcej wnieśli do rozmowy niż minister a najbardziej podobał mi się ten piosenkarz najlepiej z nich wszystkich potrafił wyjaśnić zagrożenie ze strony ACTA ![]() ---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ---------- Cytat:
tylko media, podaja co innego i próbują przeinaczyć, że złodziejka wyszła na ulicę
|
|
|
|
|
|
#2464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
......: brzydal:
|
|
|
|
|
|
#2465 |
|
Rozeznanie
|
Wykrzykiwane są hasła...No tak.. Tylko pokażcie mi protestującego, który z ręką na sercu powie "Przysięgam, że nie chodzi mi o darmowa rozrywkę dostępną w internecie na wyciągnięcie ręki, tylko o tych biednych, schorowanych ludzi, których nie będzie stać na oryginalne leki".
Błagam Was dziewczyny, na prawdę w to wierzycie?? Dla mnie to kolejny happening zorganizowany przez dzieciaki, które spędzają całe dnie w internecie i w końcu mogą poczuć jedność i solidarność w niewirtualnym świecie.. No i bycie antyACTA jest trendy, można się polansować na fejsie
My.. "Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie.." Edytowane przez dr_ka Czas edycji: 2012-01-31 o 15:49 |
|
|
|
|
#2466 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Generyki — bo ileś osób naprawdę ich potrzebuje. Za ileś lat mogę ich potrzebować ja. Swobodny dostęp do dóbr takich jak muzyka, filmy itd. — dzięki niemu kupuję płyty, chodzę na koncerty i niekiedy do kina. Bo w ciemno płyty nie kupię, na koncert nieznanego zespołu też nie pójdę, a i do kina się nie wybiorę na film nieznanego mi twórcy. A tak posłucham w necie muzyki zespołu X, a potem kupię płytę i pójdę na ich koncert. Jak nie posłucham, to nie będę ryzykować i w ciemno nie kupię płyty. I 100 zł na koncert też nie wydam, bo szkoda mi kasy na takie ryzyko.
|
|
|
#2467 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2468 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do muzyki, to po odsłuchaniu singla na oficjalnej stronie zespołu, potem kilkakrotnie w radio, telewizji, klubie - jeśli Ci się spodoba,to jest szansa, że kupisz płytę. Bez kradzieży, ups, piratowania też da się prowadzić bujne życie kulturalne. Chciałam tylko dać do myślenia niektórym o co tak na prawdę walczą i czy ma to jakiekolwiek uzasadnienie. I nie tylko takie: zawsze było za darmo, to i być musi!
|
|
|
#2469 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#2470 | |||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Cytat:
Radia nie słucham, telewizji nie oglądam, do klubów nie chodzę. Zresztą gdzie ja bym w telewizji, radiu czy klubie usłyszała piosenki moich ukochanych zespołów Cytat:
|
|
|
#2471 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=dawidowskasia;31965 087]wiec powtorzę : gdzie obejrzeć filmy nominowane do oscara przed rozdaniem nagród ?
Rozumiem, że każdy obywatel powinien mieć zagwarantowane bezkarne spiratowanie wszystkich nominowanych filmów celem sprawdzenia, czy aby czasem Akademia nie popełniła karygodnego błędu?? Ja (część z nich) obejrzę, kiedy wejdą do kin. Albo do wypożyczalni. Albo nie obejrzę i świat na tym nie ucierpi ![]() A nawiasem mówiąc.. Na "W ciemności" już się można wybrać. Chociaż wiem, że łatwiej ukraść.. No cóż- kwestia wyboru.
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2472 | |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=dr_ka;31965239]
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2473 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zresztą- to jałowa dyskusja. Ja kibicuję zaostrzeniu polityki ochrony własności intelektualnej, zwłaszcza w internecie. Wiem, ze jestem w mniejszości, ale to było do przewidzenia.. Pozdrawiam
|
|
|
#2474 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
1. Ja piracę jego dwie płyty, stwierdzam, że jedna jest spoko i kupuję. 2. Nie piracę żadnej jego płyty, ale w ciemno też nie kupuję ani jednej. I nie odpowiedziałaś mi na jedno pytanie: Jak kupię sobie legalnie płytę, to według Ciebie mogę zgrać z niej utwory na dysk? ---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ---------- Dla mnie spiracenie płyty/filmu/gry to tak jak przekartkowanie książki w księgarni
|
|
|
#2475 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jak Ty doskonale wiesz, o co chodzi protestującym... Nie, nie chodzi o to, że chcieliby za darmo. Chodzi o szereg innych rzeczy, które w ACTA są zawarte. Przeczytaj, będziesz wiedziec o co chodzi. I zauważ że kiedy skończy sie "zasysanie z internetu", skończy się kultura, bo ja nie mam już 13 lat, kiedy byłam w stanie wydać kieszonkowe na płytę zespołu którego zupełnie nie znam. Podejrzewam, że wielu ludzi ma tak samo. Poza tym, gdyby wprowadzono jakiś abonament na ściąganie jakiejś tam ilości plików ja bardzo chętnie go zapłacę. O ile ceny internetu spadną, bo one też nie należą do najmniejszych. Ja oglądałam... Nareszcie ktoś głośno powiedział o lekach generycznych, mina Lisa w tym momencie : bezcenna .
|
|
|
|
|
|
#2476 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdy tylko wydali zestaw wszystkich sezonow to od razu kupilam wiec nic nie jest czarno-biale. Do tego dochodzi masa filmow/seriali, ktorych nie da sie kupic, bo nie zostaly wydane. I co wtedy?Masa ludzi kupuje nieoryginalne seriale z lat 80, bo legalnego wydania nie ma. Mam taka znajoma, ktora nigdy nie kupi filmu/serialu jesli wczesniej go nie obejrzy. Dziewczyna ma juz kilkadziesiat seriali w swojej kolekcji.Przy okazji mamy maly bacik na producentow, bo ich zachlannosc chyba nie ma granic- przyklad PSN Pass: http://www.gry.banzaj.pl/Uncharted-3...ass-37005.html Choc zapewne najchetniej zakazaliby sprzedazy uzywanych gier ![]() Do kina przestalam chodzic po serii porazek co do filmow. Wydalam 25zl, a co chwila patrzylam na zegarek. Trailer oczywiscie super wypas, ale w tych 30s zmiescili chyba wszystkie najlepsze sceny ![]() Plyt nie kupuje, bo zwykle podoba mi sie 1 piosenka. Mp3 tez nie sciagam, po prostu ogladam na youtube. Zreszta nawet nie mam na czym odtworzyc tej plyty ![]() Sama sporo kupuje i coraz czesciej mam dosc. Dodatek do gry 25zl- czas gry- 2h ---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ---------- Cytat:
|
|
|
#2477 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
kto ma pójść do kina to i tak pójdzie, chyba mało osób będzie oglądać wersję w kiepskiej jakości nagraną telefonem komórkowym, a później... później te filmy i tak lecą sobie za darmo w tv, także co za różnica czy go ściągnę czy nagram sobie jak będzie leciał w tv?? jeśli chodzi o muzykę to... wiadomo, że jak przesłucham ja w internecie to ją kupię, jeśli mi się spodoba. nie widzę sensu kupienia jej w ciemno. zresztą płyty czy mp3, za które się płaci mają to do siebie, że jakość dzwięku jest o niebo lepsza. co do książek - ja chodzę do biblioteki lub kupuje. czytanie książek na tablecie albo komputerze to dla mnie żaden relaks. wreszcie łatwa dostępność plików muzycznyh i filmów powoduje, że jedni polecają je drugim i tak to się kręci. ja np. chodze do kina na polskie filmy i takie, które rzeczywiście warto zobaczyć w kinie. obecnie w internecie jest mnóstwo recenzji, znajomi też zawsze coś podpowiedzą, na co warto iść, na co nie, właśnie dlatego, że wszystko jest łatwodostępne. według mnie to jest najlepszy marketing, bo prędzej kupię jakiś produknt z polecenia niż dlatego, że obejrzałam nachalną reklamę w tv/gazecie/gdziekolwiek. jak nie było internetu(i jak nie był tak powszechny) to bez problemu można było na różnych bazarkach dostać filmy/muzykę/gry w wersji pirackiej, za połowę ceny i do tego w ładnym opakowaniu. na potęgę kopiowało się też takie rzeczy znajomym/rodzinie. i moim zdaniem po wprowadzeniu ACTA właśnie tak będzie. no i kurde - dla mnie to jest najbardziej oburzające, że nasz rząd zajmuje się interesami wielkich i do tego zagranicznych w sumie korporacji(bo tak jak napisałam, dla niszowego artysty to jest super sposób na promocję - nikt nie kupi w ciemno płyty nieznanego artysty, którego nie puszczają w radio) zamiast zajmować się poprawianiem sytuacji w swoim kraju. ja uważam, że u nas kilka rzeczy jest do zrobienia. piszecie, że rząd mało ma do tego, że pracodawca zwyczajnie często nie chce dać godziwego wynagrodzenia, bo ceny produktów zagranicznych są u nas bardzo wysokie, dlatego właśnie, że są zagraniczne itd itp tego oczywiście nie trzeba tłumaczyć. ale chyba nikt nie jest w stanie wytłumaczyć tego, że w Urzędzie Pracy wiszą oferty pracy za 5-6 zł za godzinę?? to powinno być karalne, bo o ile jestem w stanie zrozumieć, że coś takiego ostatecznie można zaproponować osobie bez szkoły podstawowej za zamiatanie ulic, o tyle to są często oferty pracy na normalnych stanowiskach, gdzie wymagane są studia lub znajomość języka. jakoś agencje pracy są na rynku i sobie radzą, sama pracowałam przez jedną i naprawdę nie mogłam narzekać, a Urząd Pracy chyba funkcjonuje na podobnych zasadach, z tą różnicą, że mają zaplecze socjalne i większe fundusze. dla mnie to absurd, których jest wiele w naszym kraju i nad nimi trzeba pracować, choć oczywiście są rzeczy, na które politycy nie mają wpływu. tak samo z uprawnieniami zawodowymi - w wielu zawodach po skończeniu studiów jesteś nadal w można by wymieniać i wymieniać, pewnie każdy mógłby coś dodać od siebie. dla mnie to bez różnicy czy to ekipa Tuska czy Kaczyńskiego, czy jeszcze kogoś innego - oni się powinni zająć tym, żeby nasze prawo, funkcjonowanie urzędów, procedury w nich były jasne, przejrzyste dla obywateli i według mnie - też zacząć trochę oszczędzać, na sobie. dla mnie byliby bardziej wiarygodni z tymi swoimi planami antykrysyzowymi, gdyby obcieli wydatki związane z funkcjonowaniem rządu. tablety, laptopy, samochody - nie przesadzajmy, politycy zarabiają kilkakrotność pensji przeciętnego człowieka i myślę, że nie umarliby z głodu jakby część wydatków związanych ze swoją pracą(mi nikt z benzynę i komunikację miejską nie oddaje) pokrywali z własnej kieszeni. tak samo kampanie finansowane z publicznych pieniędzy - kolejny absurd. zrobię jeszcze jeden mały offtop - strasznie czekałam na ten film, bo przez przypadek kupiłam książkę i była świetna, do tego jeszcze nominacja do Oscara. poszłam na film i hm... według mnie słaby, przerysowany i sztuczny. straciłam 25 zł, a media trąbiły, że taki wybitny. szczerze mówiąc - tak, lepiej było ukraść,ale raczej bym się nie zastanawiała nad wyłączeniem w połowie.
zdjęcia ![]() Edytowane przez karolaine Czas edycji: 2012-01-31 o 17:23 |
|
|
|
|
|
#2478 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://srodowisko.ekologia.pl/przyro...anto,1782.html Nie podoba mi sie, ze dostawca neta ma sprawdzac co robie. Umowa dla koncernow a nie dla ludzi. ---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ---------- Cytat:
Potem placz, ze ludzie pracuja byle do uprawnien.
|
|
|
#2479 | |||
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=dr_ka;31965239]
Cytat:
Czemu mam być kulturowo w tyle w stosunku do innych krajow. Może Tobie pasuje,że czegoś nie obejrzysz, nie posluchasz etc Ale zrozum,że wiele osob chce się rozwijać ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ---------- Cytat:
![]()
|
|||
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2480 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ---------- Cytat:
![]() ![]() My mamy oszczędzać a oni nie jak wszyscy to wszyscy, a nie burżuazja się tworzy, społeczeństwo feudalne My pracując dostajemy pensje, i z tego mamy sobie opłacić wszystko, szef przecież nie kupi nam laptopa czy tablety a oni to co święte krowy Urząd Pracy jedna wielka kpina, pani siedzi i radzi żeby szukać ofert w internecie
|
||
|
|
|
|
#2481 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#2482 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#2483 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Duża ilość postów dziś to czysta zaczepka. To ze ktoś krytykuje PO i Tuska, nie oznacza, ze jest fanem wszystkich rzadzacych wczesniej formacji. Teksty o Rosjanach i komunie gdzies sie przewineły itp -
Tak - napewno jestesmy tu w 90% zakamuflowanymi wielbicielkami komunizmu, a o wolnym rynku i ograniczaniu nadmiernej roli państwa w gospodarce piszemy tak dla zgrywy i niepoznaki hę Co do krytykowania JKM-a. Hejterzy zgłębcie troszkę wiedzę ekonomiczą, a dopiero potem sie wypowiadajcie co jest bajką a co nie Nie jest to człowiek wyrocznia, ktory ma we wszystkim rację, ale takie generalizowanie świadczy o ignorancji. Pod względem wiedzy i rozsądku 99% obecnych posłow z łapanki może mu buty czyścić. Facet ma taki a nie inny sposob bycia, swoje lata już ma i sporo przezyl, moze mu jego charakter przysparzac niechęci u niektorych - no coz. Mi też do końca nie pasuje jako osoba, ale cenię jego inteligencję i wiedze i na pewno wole go od wszystkich Palikotopodobnych razem wziętych. Na szczescie jest trochę młodych idących w jego ślady nieobarczonych medialną łatką "oszołoma"Kolejna kwestia - wystarczy uważnie poczytać wątek, żeby nie powtarzać też niewiele wnoszących postów, ze ludziom "chodzi tylko o sciąganie za darmochę" To samo tyczy się sposobów ograniczania piractwa. Każda choroba wymaga likwidacji przyczyn, a nie objawów. Zakazy tylko ją wzmogą. Pare osob pisało o tym, w tym ja obszerniejszy post - kluczem wg mnie jest stopniowa obniżka cen oryginalnych produktów i skrócenie wydluzanych nieprzerwanie od czasu ich powstania (obecnie juz do granic absurdu) i niemozliwych do egzekwowania ze względu na ogromną liczbę dzieł praw autorskich. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez Shee'naz Czas edycji: 2012-01-31 o 18:00 |
|||
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2484 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wejdą zrobią zadymę, zarzucając komuś ignorancję i brak wiedzy ekonomicznej Naprawdę nie które osoby nie widza zagrożenia ze strony takiego porozumienia, zawieranego za plecami obywateli całego świata Naprawdę przydałby się ten wątek o gospodarce i wydarzeniach, mam nawet pomysły na niektóre działy
|
|
|
|
|
|
#2485 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Myślę, ze zdjęcie tematów dotyczacych wydarzen i gospodarki z ogolnego plotkowego do osobnego działu, moze podziałać dobrze na jakosc watków. Choc przypuszczam, ze poczatkowo też bedzie goraco, zanim ludzie lubiący atakowac innych sie nie wystrzelają A moze niektorym nigdy sie to nie nudzi. Ale i tak uważam, ze warto coś takiego zrobić, bo troche wstyd ze na Wizażu jest o każdej pierdółce już chyba, a takiego działu nie ma. |
|
|
|
|
|
#2486 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2487 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jak się dobrze przyjrzeć widać też sierp i młot
Edytowane przez Shee'naz Czas edycji: 2012-01-31 o 18:28 |
|
|
|
|
|
#2488 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A takie moje marzenie ![]() ---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ---------- Cytat:
odkryją naszą tajemnice |
|||
|
|
|
|
#2489 |
|
Konto usunięte
|
http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/images/d71cbc6ed578.png
![]() Edit: O! nie widać! Edytowane przez Senses Woman Czas edycji: 2012-01-31 o 19:09 |
|
|
|
|
#2490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2) Tu nie chodzi jedynie o piratowanie. Chyba coś Ci umknęło koleżanko. Temat był niejednokrotnie wałkowany. Nie tylko na wizażowym forum. Wielu specjalistów wypowiadało się na ten temat. Dochodzi tu szereg innych czynników. Zapoznałąś sie z regulacją? Jeżeli nie, to nie mamy o czym rozmawiać 3). Bycie anty nie jest trendy. Co to w ogóle za argument? Ludzie biorący udział w protestach są w mediach rysowani jako mieszkańcu, którzy postradali zmysły. Myślisz,że naprawdę im o to chodzi? To jest bycie trendy?
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:25.

powiedz, że w ogóle to powinniśmy cieszyć się że żyjemy, i mamy czym oddychać

a najbardziej podobał mi się ten piosenkarz 

odkryją naszą tajemnice