|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2431 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Umowa ACTA – ACTA ograniczenie wolności i informacji w sieci
Cytat:
O Rosjanach to ja miałam na myśli już dawniejszą historię
|
|
|
|
|
|
#2432 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zawsze wina musi być komuś przypisana: wybrałem beznadziejne studia i teraz nie mam roboty = wina Tuska. Nie jestem zbyt zaradny = wina Tuska. Jasne, że ludzie generalnie lekko nie mają, ale nie wynika to z żadnej winy Tuska, tylko dlatego, że nie szanujemy siebie nawzajem, o czym sto razy pisałam, bo to nie Tusk jest winny temu, że pracodawca, który spędza co roku wakacje na Karaibach nie chce dać "pracownikowi" umowy o pracę, bo "go nie stać". Taka mamy nieciekawą mentalność w narodzie, robienie jakichś pseudorewolucji to jak najbardziej, bo co to za sztuka ponarzekać na rząd,każdy potrafi, ale dostrzec winę w sobie i w otaczających nas ludziach (pracodawcach o mentalności typu byle bym ja miał dobrze, a reszte mam w dupie, co mnie obchodzi, że rodzina mojego pracownika nie ma co do gara włożyć, kupię se samochód za 500 tys) to już nie ma komu. ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- Cytat:
![]() No tak, ja mam wrażenie, ze to się z domu wynosi takie postawy, jak rodzice wspominają, że za Gierka to super było, pracę dał, wszyscy mieli tyle samo, a za Tuska bida, bo Donek nie chce wszystkim dać roboty i płac marna, a bogactwo niektórych dodatkowo kuje w oczy, co pogłębia desperację
|
||
|
|
|
|
#2433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego teraz, jak mówi, jest o wiele lepiej - ktoś ma pieniądze, to idzie do sklepu, kupuje za gotówkę, nie ma - kupuje na raty. No ale "sprawiedliwości" nie ma.Część ludzi ma roszczenia typowo komunistyczne pod przykrywką haseł rewolucyjnych, takie mam wrażenie. Studia za darmo, nawet po 10 kierunków za darmo, potem praca dla wszystkich, niskie ceny wszystkiego, od czereśni po paliwo, dobra opieka zdrowotna i tak dalej - jasne, każdy by tak chciał, tylko kuźwa ZA CO? |
|
|
|
|
|
#2435 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Tuska i całą ekipę pod sąd, a bezrobocie rozwiąże odesłaniem bab do domów, żeby nie zajmowały niepotrzebnie miejsc pracy
Edytowane przez Fela Von Helvete Czas edycji: 2012-01-31 o 10:24 |
||
|
|
|
|
#2436 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#2437 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tzn,że mam się z tego cieszyć? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ale skoro to zrobilaś - to czym innym jest zgadzanie się na wszystko i polityka na kolanach a czym innym zwykly honor. Tak,wiem znów ktoś napisze,że honorem rodziny nie wykarmisz,że mamy być cicho bo oni są potężniejsi (już to było na wizażu). Za to teraz kiedy rząd klania się w pas Rosji - żyjemy bardzo dostatnio, nie? ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
1) nie każdy musi studiować. Ekspedientka w sklepie też chce żyć (w uk jest w stanie godnie egzystować) Cytat:
Mając takie zarobki bardzo chętnię zaplacę taki podatek. Z tym argumentem wyjechalaś jak Graś kiedy pocieszał Polaków,że w Niemczech benzyna jest droższa - też zapomnial dodać ,że Niemców na to stać Cytat:
![]() W Polsce robi się podobnie do Białorusi - i o to mi chodzi. Ceny są wyższe, pensje niskie. W krajach zachodnich jest odwrotnie. TUSK OBIECYWAŁ iRLANDIĘ A TO ZOBOWIĄZUJE |
|||||||||
|
|
|
|
#2438 |
|
Zakorzenienie
|
To czemu w tym UK mlekiem i miodem płynącym też pracy nie masz?
Poza tym UK mają nieco inną przeszłość niż Polska, ile setek lat tam pracowano na dobrobyt, a i tak są problemy... |
|
|
|
|
#2439 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nawet partia PO mówi o ataku hakerów na ich strony a ty swoje ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#2440 |
|
Zakorzenienie
|
siska81 zadajesz Ty sobie trud przeczytania czegokolwiek zanim coś napiszesz?
|
|
#2441 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#2442 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Grecja pomimo prawdopodobieństwa bankructwa uznała, że pedofile, ekshibicjoniści, sadomasochiści, piromani i hazardziści mogą się starać o rentę tak jak niepełnosprawni. I warto przypomnieć , że na te świadczenia złożą się m.in. polscy podatnicy. A więc jest ''ZA CO'' Rząd powinnien odpowiadać za niegospodarność bo to właśnie dzieje sie w tej chwili ![]() ---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- I na pudelku czyż nie vixen ![]() ---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#2443 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
podaje źródło : http://niezalezna.pl/21674-grecja-re...adomasochistowgeneralnie może lepiej faktycznie przeklejaj te wypowiedzi bo niestety Twoje własne są zupełnie nie zrozumiałe, vide: "Choćby za pieniądze za które Tusk sprawił polityką tablety " i kolejne : Zdaje sobie sprawę, że chcesz odwrócić naszą uwagę od istoty sprawy chyba przestaje rozumieć po polsku:/ Nie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam tą nasza siskę. W każdym wątku, w którym się udziela, jej wypowiedzi są po prostu perełkami pozdro
Edytowane przez burberry Czas edycji: 2012-01-31 o 14:48 |
|
|
|
|
|
#2444 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W pracy sie pracuje a nie czatuje
|
|
|
|
|
|
#2445 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam podczas rzadow tuska laptopa i tablet, wiec jestem zadowolona:d
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2446 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Ten wątek stał się tak absurdalny już, że mi słów brak.
|
|
#2447 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#2448 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#2449 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Natomiast z jednej pensji (najniższej) wynajmujemy chatę,jemy i kupujemy sobie ciuchy i gry. Po miesiącu pracy tż kupił sobie laptopa (po oplaceniu wszystkiego) - zrób tak w Polsce za najniższą Ceny są zbliżone bardzo a pensja najniższa to 6000zł polskie Za dniówkę kupilam sobie buty filsa i perfumy Cacharel (fakt, tylko 30 ml) - w Polsce nie ma o tym mowy ---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ---------- Cytat:
![]() Poza tym był czas kiedy miałam sporo pieniędzy , teraz mam 2 mieszkania więc nie powinnam aż tak narzekać tylko,że ....MNIE INTERESUJE COŚ WIĘCEJ NIŻ CZUBEK WŁASNEGO NOSA!!! to,że zacznę zarabiać miliony albo wygram w totka nie sprawi,że emeryci będą godnie żyć. |
||
|
|
|
|
#2450 |
|
Zakorzenienie
|
No superinwestycje w ciuchy buty gry i perfumy a potem narzekanie ze na nic sensownego przez tuska oczywiscie nie ma... ciekawe ze wielu z tych drobionych odmawialo sobie wszystkiego na poczatku mieli ciezko teraz za to na tuska narzekac nie musza.
|
|
|
|
|
#2451 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i to nie są żadne inwestycje dziewczyno. ok, jak masz tyle pomysłów a ja taka niezaradna to powiedz JAK MOGĘ ZAINWESTOWAĆ PIENIĄDZE - NAJNIŻSZĄ KRAJOWĄ- 1200 W POLSCE ![]() emerytom co radzisz,żeby polepszyć ich byt? Jeszcze nie wracam więc mam czas zaoszczędzić tylko powtarzam, to,że ja mam plan oznacza jedynie,ze mi się będzie żyło lepiej a nie innym.
Edytowane przez dawidowskasia Czas edycji: 2012-01-31 o 15:18 |
|
|
|
|
|
#2452 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2453 |
|
Rozeznanie
|
Od jakiegoś czasu obserwuję zamieszkanie wokół ACTA.. I zastanawiam się z jakiej racji mamy mieć darmowy dostęp do czyjejś własności intelektualnej jaką jest film/ zdjęcie / utwór literacki?? Co by nie mówić, ruch antyACTA uzyskał tak wielka popularność właśnie ze względu na piratowanie przez sporą część internautów w/w.. Na prawdę sądzicie, że to wszystko należy się nam za darmo?? Jak interesuje mnie jakiś film- idę na niego do kina, lubię konkretny zespół- kupuję płytę. Nie stać mnie to nie kupuję, a nie "zasysam z netu".
Argumenty, że protest dotyczy wolności słowa i tak często przytaczany przekład dziewczynki, która na swoim blogasku nieświadomie umieszcza cudze zdjęcia i idzie za karę do paki , do mnie nie dociera. Dobrze wiemy, że protestującym gimnazjalistom nie chodzi o tych niewinnych, nieświadomych użytkowników sieci, tylko o bezkarne piratowanie.
|
|
#2454 |
|
Rozeznanie
|
Własnie za tego typu dyskusje to rozwala się taki wątek
![]() _vixen_ sam napisałaś że rząd powinien administrować i pilnować porządku w państwie, a co robi ciągle jakieś zakazy, nakazy, większe podatki, z czego w budżecie cięcia, ale na rozbuchaną administrację to są, dla siebie mają pieniądze na podwyżki i inne bzdety Z twojej strony wciąż padają zdania, że ci którzy narzekają na obecna władze, to ludzie liczący bo państwo da, nie tak nie jest, tylko wymagam, żeby państwo nie przeszkadzało mi w moich decyzjach, nie utrudniało decyzji swoja chorą biurokracją, w rozwoju swojego interesu. A to co się dzieje to jest istny cyrk na kółkach, gdzie przepraszam nawet kół już brakuje Zgodzę się z tobą że to co dzieje się po roku 89 to jest jakiś żart, ale to co robi obecny rząd przechodzi ludzkie pojęcie: - jak określisz usuwanie komentarzy negatywnie odnoszących się do rządu, i zaznaczam że niecały procent był wulgarnych, a reszta ![]() - rozbuchana administracja, biurokracja rośnie sama w sobie, liczy już tyle co wojsko ![]() Uważam, że inteligentna z ciebie kobieta, ale naprawdę czy uważasz że musimy trwać w takim szambie, i wciąż narzekać. Za granicą chwalimy inne nacje za porządek, ale u siebie nic nie robimy w tym kierunku, nie wymagamy nic od państwa bo tak musi być ![]() I w tym momencie naprawdę szkoda że niema wątku gospodarka, wydarzenia ![]() Koniec tematu. Oglądał ktoś wczoraj Lisa na Dwójce ? Edytowane przez katepew Czas edycji: 2012-01-31 o 15:26 |
|
|
|
|
#2455 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
vixen jeszcze mała prośba, moja mama ma renty 500 zł doradź jak można z tego wyżyć ,bo ja już nawet nie mówie o odłożeniu.
Edytowane przez siska81 Czas edycji: 2012-01-31 o 15:57 |
|
|
|
|
|
#2456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) to nie tylko walka z piractwem. poczytaj sobie.PS Dane, ktore pojawily się w programie u Lisa pokazują,że najwięcej ściągają osoby, które jednocześnie najwięcej kupują |
|
|
|
|
|
#2457 |
|
Rozeznanie
|
O nieograniczone ściąganie muzyki i filmów z netu. Serio serio.
Wiem, ze ACTA dotyczy nie tylko internetu. Natomiast nie czarujmy się, ogólnopolski protest jest motywowany zapisem właśnie na ten temat.
|
|
#2458 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Rozmowa z Andrzejem Sadowskim który głośno i wyraźnie mówi że własność intelektualna jest już chroniona przez prawo. Cytat:
|
||
|
|
|
|
#2459 | |
|
ma zielone pojęcie
|
dr_ka, akurat piracenie pomaga twórcom. Często osoby, które przesłuchają piosenki w necie, potem kupią legalną płytę. Ja tam bym w ciemno płyty nie kupiła. Gry też. W ciemno nawet filmu na DVD nie kupię, bo mi szkoda 30 zł na takie eksperymenty.
Nawet Microsoft zyskuje na piratach. Dzięki piratom Windows jest tak znany i tak powszechnie używany. Często ludzie potrafią się obsłużyć tylko Windowsem i pakietem biurowym, który jest do niego dołączony. Dopóki mogą to korzystają z piratów, a potem jak robią już coś komercyjnie, to na wszelki wypadek kupią legalnego Windowsa ![]() Cytat:
|
|
|
#2460 |
|
Konto usunięte
|
Ja za 1200 zł opłacam ratę za kredyt i czynsz za mieszkanie i potem jestem w czarnej dupie. Gdyby nie dodatkowe zlecenia - te na czarno też - zdechłabym do pierwszego.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:58.

Dlatego teraz, jak mówi, jest o wiele lepiej - ktoś ma pieniądze, to idzie do sklepu, kupuje za gotówkę, nie ma - kupuje na raty. No ale "sprawiedliwości" nie ma.