Umowa ACTA – ACTA ograniczenie wolności i informacji w sieci - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-01-31, 09:07   #2431
Madia
Zakorzenienie

Dot.: Umowa ACTA – ACTA ograniczenie wolności i informacji w sieci

Cytat:
Napisane przez _vixen_ Pokaż wiadomość
Rząd jest od administrowania państwem, tworzenia dobrego prawa i przez to ułatwiania ludziom życia, a nie od regulacji cen czereśni i dawania wszystkim pracy.
Ale to jest chyba jakaś pozostałość po komunie, albo zapatrzenie w państwa wybitnie opiekuńcze. Choć mi osobiście takie coś nie pasuje, nie mam zamiaru fundować wszystkiego tym, którzy sobie nie są na tyle zaradni, żeby sobie poradzić.

O Rosjanach to ja miałam na myśli już dawniejszą historię

Zakręcona na punkcie zakręconego włosa od 22.02.2012
Madia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-31, 09:15   #2432
_vixen_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madia Pokaż wiadomość
No co Ty, Vixen, jest jeszcze Janusz K.-M. który opowiada takie bajki, że głowa mała.
Faktycznie, na pewno spełni zachcianki ludu rodem z komuny - praca dla wszystkich i wszystko winą państwa.
Zawsze wina musi być komuś przypisana: wybrałem beznadziejne studia i teraz nie mam roboty = wina Tuska. Nie jestem zbyt zaradny = wina Tuska.

Jasne, że ludzie generalnie lekko nie mają, ale nie wynika to z żadnej winy Tuska, tylko dlatego, że nie szanujemy siebie nawzajem, o czym sto razy pisałam, bo to nie Tusk jest winny temu, że pracodawca, który spędza co roku wakacje na Karaibach nie chce dać "pracownikowi" umowy o pracę, bo "go nie stać". Taka mamy nieciekawą mentalność w narodzie, robienie jakichś pseudorewolucji to jak najbardziej, bo co to za sztuka ponarzekać na rząd,każdy potrafi, ale dostrzec winę w sobie i w otaczających nas ludziach (pracodawcach o mentalności typu byle bym ja miał dobrze, a reszte mam w dupie, co mnie obchodzi, że rodzina mojego pracownika nie ma co do gara włożyć, kupię se samochód za 500 tys) to już nie ma komu.

---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

Cytat:
Ale to jest chyba jakaś pozostałość po komunie, albo zapatrzenie w państwa wybitnie opiekuńcze. Choć mi osobiście takie coś nie pasuje, nie mam zamiaru fundować wszystkiego tym, którzy sobie nie są na tyle zaradni, żeby sobie poradzić.
Państwa wybitnie opiekuńcze mają wybitnie wysokie podatki, bo nie ma cudów. A bogatych złóż ropy naftowej to u nas raczej nie ma

Cytat:
O Rosjanach to ja miałam na myśli już dawniejszą historię
No tak, ja mam wrażenie, ze to się z domu wynosi takie postawy, jak rodzice wspominają, że za Gierka to super było, pracę dał, wszyscy mieli tyle samo, a za Tuska bida, bo Donek nie chce wszystkim dać roboty i płac marna, a bogactwo niektórych dodatkowo kuje w oczy, co pogłębia desperację
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-31, 09:23   #2433
Madia
Zakorzenienie

Cytat:
No tak, ja mam wrażenie, ze to się z domu wynosi takie postawy, jak rodzice wspominają, że za Gierka to super było, pracę dał, wszyscy mieli tyle samo, a za Tuska bida, bo Donek nie chce wszystkim dać roboty i płac marna, a bogactwo niektórych dodatkowo kuje w oczy, co pogłębia desperację
Możliwe. Mi tam rodzice opowiadali o pustych półkach i kartkach, ale może u niektórych to ajpady lat osiemdziesiątych na półkach leżały. Nic tylko brać, bo w końcu państwo da.

Zakręcona na punkcie zakręconego włosa od 22.02.2012
Madia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-31, 09:34   #2434
_vixen_
Zakorzenienie

Cytat:
Możliwe. Mi tam rodzice opowiadali o pustych półkach i kartkach, ale może u niektórych to ajpady lat osiemdziesiątych na półkach !@#$%^&*ały. Nic tylko brać, bo w końcu państwo da.
Moja mama do tej pory wspomina "załatwianie" pralki Dlatego teraz, jak mówi, jest o wiele lepiej - ktoś ma pieniądze, to idzie do sklepu, kupuje za gotówkę, nie ma - kupuje na raty. No ale "sprawiedliwości" nie ma.

Część ludzi ma roszczenia typowo komunistyczne pod przykrywką haseł rewolucyjnych, takie mam wrażenie. Studia za darmo, nawet po 10 kierunków za darmo, potem praca dla wszystkich, niskie ceny wszystkiego, od czereśni po paliwo, dobra opieka zdrowotna i tak dalej - jasne, każdy by tak chciał, tylko kuźwa ZA CO?
Stary 2012-01-31, 10:23   #2435
Fela Von Helvete
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siska81 Pokaż wiadomość
Boże, teraz jak ktoś przed komputerem sobie kichnie to media nazywają to atakiem hakerów... To zwykły wjazd zagranicznych botów, tak jak te wizażowe "niskie blaty cięte". To samo przechodziłam na pewnym administrowanym przeze mnie forum i nie był to żaden "atak hakieruff".

Cytat:
Faktycznie, na pewno spełni zachcianki ludu rodem z komuny - praca dla wszystkich i wszystko winą państwa.
Zawsze wina musi być komuś przypisana: wybrałem beznadziejne studia i teraz nie mam roboty = wina Tuska. Nie jestem zbyt zaradny = wina Tuska.
No pewnie, że spełni Tuska i całą ekipę pod sąd, a bezrobocie rozwiąże odesłaniem bab do domów, żeby nie zajmowały niepotrzebnie miejsc pracy

Edytowane przez Fela Von Helvete
Czas edycji: 2012-01-31 o 10:24
Fela Von Helvete jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-31, 13:12   #2436
201706190936
Konto usunięte

http://stopacta.com.pl/oficjalne-osw...protestow-181/
201706190936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-31, 13:46   #2437
dawidowskasia
Zakorzenienie

Cytat:
Podsumowanie do pań, które uważają że WSZYSTKO jest winą partii rządzącej: dobrze, że we wcześniejszych latach było jak w tym kraju jak raju. A już najlepiej to pewnie z Rosjanami- naszymi braćmi i wyzwolicielami- pod bokiem, prawda?
a kto mówi,że bylo dobrze? Ktoś tak powiedzial?!
tzn,że mam się z tego cieszyć?
Cytat:
Tak, oczywiście, bardzo prorocze słowa, w XXI wieku w Europie obalisz rząd, protestując na ulicy. Super ustrój się zapowiada. I ciekawe, kto potem będzie rządził, junta?
patrz Węgry

Cytat:
Z tymi czereśniami to już grubo pocisnęłaś, zwłaszcza, że ceny owoców są zależne przede wszystkim od urodzaju = pogody, a lato było bardzo deszczowe w zeszłym roku.
Mialy być cuda

Cytat:
Bo w tym kraju nie ma na kogo głosować i trzeba być naprawdę naiwnym, żeby wierzyć, że wybierając "patriotę" Kaczyńskiego w Polsce lepiej będzie. Kaczyński już swój czas miał, długo nie porządził, w polityce jest od lat, nadaje się już tylko na emeryturę i do prowadzenia kultu smoleńskiego,a nie do rządów nowoczesnym panstwem - człowiek, który nie umie się nawet internetem posługiwać, nie zna języków, dzieli Polaków, nie miał (nie ma?) konta w banku, bo ktoś mu jakies pieniądze mógłby przelać. Idealny władca XXI wieku O SLD, PSL i Palikocie to nawet nie ma co wspominać
jak cudownie,ze nam się trafil Tusk poliglota
Cytat:
Akurat Kaczyńscy Rosjan nie lubili (no pomijając niezwykle szczery epizod z nagraniem do przyjaciół Rosjan) i o dziwo to dla niektórych wielka oznaka patriotyzmu - śmieszne robienie na złość Putinowi Naprawdę dużo można na tym zyskać w naszych realiach
HAHAHAHA a kto tu o Rosjanach wspomina?
Ale skoro to zrobilaś - to czym innym jest zgadzanie się na wszystko i polityka na kolanach a czym innym zwykly honor.
Tak,wiem znów ktoś napisze,że honorem rodziny nie wykarmisz,że mamy być cicho bo oni są potężniejsi (już to było na wizażu).
Za to teraz kiedy rząd klania się w pas Rosji - żyjemy bardzo dostatnio, nie?
Cytat:
Ale widać, że niektórym się marzy komuna - państwo ma zapewnić wszystkim robotę, państwo odpowiedzialne za ceny, gospodarka planowa. Niektórzy nie widzą, że te czasy się skończyły i ktokolwiek będzie rządzil, sytuacja poszczególnych jednostek będzie taka sama, bo jak ktoś sam czegoś nie osiagnie, to żaden rząd mu niczego nie da. Rząd jest od administrowania państwem, tworzenia dobrego prawa i przez to ułatwiania ludziom życia, a nie od regulacji cen czereśni i dawania wszystkim pracy.
administrowanie państwa przez ten rząd to zwykla indolencja
Cytat:
Śmieszn jesteś.
1) nie każdy musi studiować. Ekspedientka w sklepie też chce żyć (w uk jest w stanie godnie egzystować)

Cytat:
Państwa wybitnie opiekuńcze mają wybitnie wysokie podatki, bo nie ma cudów. A bogatych złóż ropy naftowej to u nas raczej nie ma
ciekawe, dowiedz się trochę o Szwecji może....tam ludzie chętnie placą podatki bo widzą efekty polityki socjalnej.
Mając takie zarobki bardzo chętnię zaplacę taki podatek.
Z tym argumentem wyjechalaś jak Graś kiedy pocieszał Polaków,że w Niemczech benzyna jest droższa - też zapomnial dodać ,że Niemców na to stać

Cytat:
Nie wiem jak u Ciebie w domu, ale u mnie było zgoła inaczej.
W Polsce robi się podobnie do Białorusi - i o to mi chodzi. Ceny są wyższe, pensje niskie. W krajach zachodnich jest odwrotnie.
TUSK OBIECYWAŁ iRLANDIĘ A TO ZOBOWIĄZUJE
dawidowskasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-01-31, 13:53   #2438
_vixen_
Zakorzenienie

To czemu w tym UK mlekiem i miodem płynącym też pracy nie masz?

Poza tym UK mają nieco inną przeszłość niż Polska, ile setek lat tam pracowano na dobrobyt, a i tak są problemy...
Stary 2012-01-31, 14:17   #2439
siska81
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Fela Von Helvete Pokaż wiadomość
Boże, teraz jak ktoś przed komputerem sobie kichnie to media nazywają to atakiem hakerów... To zwykły wjazd zagranicznych botów, tak jak te wizażowe "niskie blaty cięte". To samo przechodziłam na pewnym administrowanym przeze mnie forum i nie był to żaden "atak hakieruff".
Jeżeli masz mnie zamiar przekonac że było inaczej to sobie daruj
Nawet partia PO mówi o ataku hakerów na ich strony a ty swoje

Cytat:
No pewnie, że spełni Tuska i całą ekipę pod sąd, a bezrobocie rozwiąże odesłaniem bab do domów, żeby nie zajmowały niepotrzebnie miejsc pracy
Obiecywał choćby drugą Irlandie to niech teraz się wywiąże tymbardziej ze ma na to całe długie osiem lat
siska81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-31, 14:23   #2440
Fela Von Helvete
Zakorzenienie

siska81 zadajesz Ty sobie trud przeczytania czegokolwiek zanim coś napiszesz?
Stary 2012-01-31, 14:27   #2441
_vixen_
Zakorzenienie

Cytat:
W "fakcie ' przeciez pisali

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-01-31, 14:43   #2442
siska81
Wtajemniczenie

Cytat:
Część ludzi ma roszczenia typowo komunistyczne pod przykrywką haseł rewolucyjnych, takie mam wrażenie. Studia za darmo, nawet po 10 kierunków za darmo, potem praca dla wszystkich, niskie ceny wszystkiego, od czereśni po paliwo, dobra opieka zdrowotna i tak dalej - jasne, każdy by tak chciał, tylko kuźwa ZA CO?
Choćby za pieniądze za które Tusk sprawił polityką tablety i to wszystko w czasie kiedy mamy kryzys.
Grecja pomimo prawdopodobieństwa bankructwa uznała, że pedofile, ekshibicjoniści, sadomasochiści, piromani i hazardziści mogą się starać o rentę tak jak niepełnosprawni. I warto przypomnieć , że na te świadczenia złożą się m.in. polscy podatnicy.
A więc jest ''ZA CO''
Rząd powinnien odpowiadać za niegospodarność bo to właśnie dzieje sie w tej chwili

---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ----------

Cytat:
W "fakcie ' przeciez pisali
I na pudelku czyż nie vixen

---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ----------

Cytat:
Zdaje sobie sprawę, że chcesz odwrócić naszą uwagę od istoty sprawy
Stary 2012-01-31, 14:44   #2443
burberry
Raczkowanie

Cytat:
Choćby za pieniądze za które Tusk sprawił polityką tablety i to wszystko w czasie kiedy mamy kryzys.
Grecja pomimo prawdopodobieństwa bankructwa uznała, że pedofile, ekshibicjoniści, sadomasochiści, piromani i hazardziści mogą się starać o rentę tak jak niepełnosprawni. I warto przypomnieć , że na te świadczenia złożą się m.in. polscy podatnicy.
A więc jest ''ZA CO''
Rząd powinnien odpowiadać za niegospodarność bo to właśnie dzieje sie w tej chwili

---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ----------

I na pudelku czyż nie vixen
siska81 no już jest lepiej, przynajmniej starasz się zamieniać niektóre słowa podaje źródło : http://niezalezna.pl/21674-grecja-re...adomasochistow

generalnie może lepiej faktycznie przeklejaj te wypowiedzi bo niestety Twoje własne są zupełnie nie zrozumiałe, vide: "Choćby za pieniądze za które Tusk sprawił polityką tablety "
i kolejne : Zdaje sobie sprawę, że chcesz odwrócić naszą uwagę od istoty sprawy

chyba przestaje rozumieć po polsku:/

Nie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam tą nasza siskę. W każdym wątku, w którym się udziela, jej wypowiedzi są po prostu perełkami pozdro

Edytowane przez burberry
Czas edycji: 2012-01-31 o 14:48
burberry jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-31, 14:48   #2444
siska81
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez burberry Pokaż wiadomość
siska81 no już jest lepiej, przynajmniej starasz się zamieniać niektóre słowa podaje źródło : http://niezalezna.pl/21674-grecja-re...adomasochistow

generalnie może lepiej faktycznie przeklejaj te wypowiedzi bo niestety Twoje własne są zupełnie nie zrozumiałe, vide: "Choćby za pieniądze za które Tusk sprawił polityką tablety "
Tylko po co jeśli wiem gdzie to czytałam .
W pracy sie pracuje a nie czatuje
Stary 2012-01-31, 14:49   #2445
_vixen_
Zakorzenienie

Ja mam podczas rzadow tuska laptopa i tablet, wiec jestem zadowolona:d

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-01-31, 14:50   #2446
Fela Von Helvete
Zakorzenienie

Cytat:
Zdaje sobie sprawę, że chcesz odwrócić naszą uwagę od istoty sprawy

Ten wątek stał się tak absurdalny już, że mi słów brak.
Stary 2012-01-31, 14:53   #2447
burberry
Raczkowanie

Cytat:
Tylko po co jeśli wiem gdzie to czytałam .
W pracy sie pracuje a nie czatuje
Eh Siska, zmień dilera

burberry jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-31, 15:05   #2448
lapida
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez burberry Pokaż wiadomość
Eh Siska, zmień dilera
albo bierz o połowę mniej
lapida jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-31, 15:13   #2449
dawidowskasia
Zakorzenienie

Cytat:
To czemu w tym UK mlekiem i miodem płynącym też pracy nie masz?

Poza tym UK mają nieco inną przeszłość niż Polska, ile setek lat tam pracowano na dobrobyt, a i tak są problemy...
A widzisz, bo nie za bardzo szukam
Natomiast z jednej pensji (najniższej) wynajmujemy chatę,jemy i kupujemy sobie ciuchy i gry.
Po miesiącu pracy tż kupił sobie laptopa (po oplaceniu wszystkiego) - zrób tak w Polsce za najniższą

Ceny są zbliżone bardzo a pensja najniższa to 6000zł polskie

Za dniówkę kupilam sobie buty filsa i perfumy Cacharel (fakt, tylko 30 ml) - w Polsce nie ma o tym mowy

---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ----------

Cytat:
Ja mam podczas rzadow tuska laptopa i tablet, wiec jestem zadowolona:d
a ja za Kaczyńskiego laptopa kupilam

Poza tym był czas kiedy miałam sporo pieniędzy , teraz mam 2 mieszkania więc nie powinnam aż tak narzekać

tylko,że ....MNIE INTERESUJE COŚ WIĘCEJ NIŻ CZUBEK WŁASNEGO NOSA!!!
to,że zacznę zarabiać miliony albo wygram w totka nie sprawi,że emeryci będą godnie żyć.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-01-31, 15:14   #2450
_vixen_
Zakorzenienie

No superinwestycje w ciuchy buty gry i perfumy a potem narzekanie ze na nic sensownego przez tuska oczywiscie nie ma... ciekawe ze wielu z tych drobionych odmawialo sobie wszystkiego na poczatku mieli ciezko teraz za to na tuska narzekac nie musza.
Stary 2012-01-31, 15:17   #2451
dawidowskasia
Zakorzenienie

Cytat:
No superinwestycje w ciuchy buty gry i perfumy a potem narzekanie ze na nic sensownego przez tuska oczywiscie nie ma... ciekawe ze wielu z tych drobionych odmawialo sobie wszystkiego na poczatku mieli ciezko teraz za to na tuska narzekac nie musza.
BUTÓW I GIER NIE ZAWDZIĘCZAM TUSKOWI!!!
i to nie są żadne inwestycje dziewczyno.

ok, jak masz tyle pomysłów a ja taka niezaradna to powiedz JAK MOGĘ ZAINWESTOWAĆ PIENIĄDZE - NAJNIŻSZĄ KRAJOWĄ- 1200 W POLSCE
emerytom co radzisz,żeby polepszyć ich byt?

Jeszcze nie wracam więc mam czas zaoszczędzić tylko powtarzam, to,że ja mam plan oznacza jedynie,ze mi się będzie żyło lepiej a nie innym.

Edytowane przez dawidowskasia
Czas edycji: 2012-01-31 o 15:18
Stary 2012-01-31, 15:18   #2452
siska81
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dawidowskasia Pokaż wiadomość
a ja za Kaczyńskiego laptopa kupilam

Poza tym był czas kiedy miałam sporo pieniędzy , teraz mam 2 mieszkania więc nie powinnam aż tak narzekać

tylko,że ....MNIE INTERESUJE COŚ WIĘCEJ NIŻ CZUBEK WŁASNEGO NOSA!!!
to,że zacznę zarabiać miliony albo wygram w totka nie sprawi,że emeryci będą godnie żyć.
No właśnie mnie też
Stary 2012-01-31, 15:19   #2453
dr_ka
Rozeznanie

Od jakiegoś czasu obserwuję zamieszkanie wokół ACTA.. I zastanawiam się z jakiej racji mamy mieć darmowy dostęp do czyjejś własności intelektualnej jaką jest film/ zdjęcie / utwór literacki?? Co by nie mówić, ruch antyACTA uzyskał tak wielka popularność właśnie ze względu na piratowanie przez sporą część internautów w/w.. Na prawdę sądzicie, że to wszystko należy się nam za darmo?? Jak interesuje mnie jakiś film- idę na niego do kina, lubię konkretny zespół- kupuję płytę. Nie stać mnie to nie kupuję, a nie "zasysam z netu".
Argumenty, że protest dotyczy wolności słowa i tak często przytaczany przekład dziewczynki, która na swoim blogasku nieświadomie umieszcza cudze zdjęcia i idzie za karę do paki , do mnie nie dociera. Dobrze wiemy, że protestującym gimnazjalistom nie chodzi o tych niewinnych, nieświadomych użytkowników sieci, tylko o bezkarne piratowanie.

"Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie.."
dr_ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-31, 15:22   #2454
katepew
Rozeznanie

Własnie za tego typu dyskusje to rozwala się taki wątek

_vixen_ sam napisałaś że rząd powinien administrować i pilnować porządku w państwie, a co robi ciągle jakieś zakazy, nakazy, większe podatki, z czego w budżecie cięcia, ale na rozbuchaną administrację to są, dla siebie mają pieniądze na podwyżki i inne bzdety
Z twojej strony wciąż padają zdania, że ci którzy narzekają na obecna władze, to ludzie liczący bo państwo da, nie tak nie jest, tylko wymagam, żeby państwo nie przeszkadzało mi w moich decyzjach, nie utrudniało decyzji swoja chorą biurokracją, w rozwoju swojego interesu.

A to co się dzieje to jest istny cyrk na kółkach, gdzie przepraszam nawet kół już brakuje

Zgodzę się z tobą że to co dzieje się po roku 89 to jest jakiś żart, ale to co robi obecny rząd przechodzi ludzkie pojęcie:
- jak określisz usuwanie komentarzy negatywnie odnoszących się do rządu, i zaznaczam że niecały procent był wulgarnych, a reszta
- rozbuchana administracja, biurokracja rośnie sama w sobie, liczy już tyle co wojsko

Uważam, że inteligentna z ciebie kobieta, ale naprawdę czy uważasz że musimy trwać w takim szambie, i wciąż narzekać.
Za granicą chwalimy inne nacje za porządek, ale u siebie nic nie robimy w tym kierunku, nie wymagamy nic od państwa bo tak musi być

I w tym momencie naprawdę szkoda że niema wątku gospodarka, wydarzenia

Koniec tematu.

Oglądał ktoś wczoraj Lisa na Dwójce ?

Edytowane przez katepew
Czas edycji: 2012-01-31 o 15:26
katepew jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-31, 15:24   #2455
siska81
Wtajemniczenie

Cytat:
BUTÓW I GIER NIE ZAWDZIĘCZAM TUSKOWI!!!
i to nie są żadne inwestycje dziewczyno.

ok, jak masz tyle pomysłów a ja taka niezaradna to powiedz JAK MOGĘ ZAINWESTOWAĆ PIENIĄDZE - NAJNIŻSZĄ KRAJOWĄ- 1200 W POLSCE
emerytom co radzisz,żeby polepszyć ich byt?

Jeszcze nie wracam więc mam czas zaoszczędzić tylko powtarzam, to,że ja mam plan oznacza jedynie,ze mi się będzie żyło lepiej a nie innym.
Jestem ciekawa co vixen wyczaruje z 1200 zł.
vixen jeszcze mała prośba, moja mama ma renty 500 zł doradź jak można z tego wyżyć ,bo ja już nawet nie mówie o odłożeniu.

Edytowane przez siska81
Czas edycji: 2012-01-31 o 15:57
Stary 2012-01-31, 15:27   #2456
dawidowskasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dr_ka Pokaż wiadomość
Od jakiegoś czasu obserwuję zamieszkanie wokół ACTA.. I zastanawiam się z jakiej racji mamy mieć darmowy dostęp do czyjejś własności intelektualnej jaką jest film/ zdjęcie / utwór literacki?? Co by nie mówić, ruch antyACTA uzyskał tak wielka popularność właśnie ze względu na piratowanie przez sporą część internautów w/w.. Na prawdę sądzicie, że to wszystko należy się nam za darmo?? Jak interesuje mnie jakiś film- idę na niego do kina, lubię konkretny zespół- kupuję płytę. Nie stać mnie to nie kupuję, a nie "zasysam z netu".
Argumenty, że protest dotyczy wolności słowa i tak często przytaczany przekład dziewczynki, która na swoim blogasku nieświadomie umieszcza cudze zdjęcia i idzie za karę do paki , do mnie nie dociera. Dobrze wiemy, że protestującym gimnazjalistom nie chodzi o tych niewinnych, nieświadomych użytkowników sieci, tylko o bezkarne piratowanie.
nie wiem o co wszystkim demonstrującym chodzi, ale acta (bylo o tym milion razy) to nie tylko walka z piractwem. poczytaj sobie.

PS Dane, ktore pojawily się w programie u Lisa pokazują,że najwięcej ściągają osoby, które jednocześnie najwięcej kupują
Stary 2012-01-31, 15:30   #2457
dr_ka
Rozeznanie

Cytat:
nie wiem o co wszystkim demonstrującym chodzi,
O nieograniczone ściąganie muzyki i filmów z netu. Serio serio.

Wiem, ze ACTA dotyczy nie tylko internetu. Natomiast nie czarujmy się, ogólnopolski protest jest motywowany zapisem właśnie na ten temat.

"Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie.."
dr_ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-31, 15:30   #2458
siska81
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dr_ka Pokaż wiadomość

Rozmowa z Andrzejem Sadowskim który głośno i wyraźnie mówi że własność intelektualna jest już chroniona przez prawo.

Cytat:
Prawo powinno chronić własność i tak się dzieje. Jednak to co nam się dziś proponuje pod postacią porozumienia ACTA to jest przyznanie korporacjom, pozasądownie, większych praw niż posiada obywatel. I tu nie chodzi o ochronę własności, praw intelektualnych, tylko o nadmierne uprzywilejowanie korporacji.
Cała rozmowa tu :http://www.fakt.pl/ACTA-lamia-polska...,144140,1.html
Stary 2012-01-31, 15:31   #2459
Chatul
ma zielone pojęcie

dr_ka, akurat piracenie pomaga twórcom. Często osoby, które przesłuchają piosenki w necie, potem kupią legalną płytę. Ja tam bym w ciemno płyty nie kupiła. Gry też. W ciemno nawet filmu na DVD nie kupię, bo mi szkoda 30 zł na takie eksperymenty.
Nawet Microsoft zyskuje na piratach. Dzięki piratom Windows jest tak znany i tak powszechnie używany. Często ludzie potrafią się obsłużyć tylko Windowsem i pakietem biurowym, który jest do niego dołączony. Dopóki mogą to korzystają z piratów, a potem jak robią już coś komercyjnie, to na wszelki wypadek kupią legalnego Windowsa

Cytat:
Jak interesuje mnie jakiś film- idę na niego do kina, lubię konkretny zespół- kupuję płytę. Nie stać mnie to nie kupuję, a nie "zasysam z netu".
A jak legalnie kupię sobie płytę, to mam prawo zgrać z niej piosenki na dysk? Bo mi się wygodniej słucha z komputera?
Stary 2012-01-31, 15:31   #2460
201706190936
Konto usunięte

Ja za 1200 zł opłacam ratę za kredyt i czynsz za mieszkanie i potem jestem w czarnej dupie. Gdyby nie dodatkowe zlecenia - te na czarno też - zdechłabym do pierwszego.
201706190936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości