|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#511 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Studentki 2oo9! Świeże mięso na Uczelniach=p Obawy, wrażenia, emocje...
Ja składam na geoinformację na UAMie, na UE Poznań na ekonomię i na międzynarodowe stosunki gospodarcze.. Ktoś jeszcze tam składa?
|
|
|
|
#512 |
|
Zakorzenienie
|
[1=640153e4df0157aa7c29548 7ff8c20c42fd57238_65c176d 09c1ac;13037166]A na jakiej politechnice jest ta inżynieria bezpieczeństwa? i na czym to ogólnie polega? Bo przyznam, że chyba nigdy o takim kierunku nie słyszałam
Ja co prawda jestem po klasie mat-geo-ang i z matematyką na studiach nie powinnam mieć problemów, aczkolwiek w ciągu 3 lat nauki w liceum 3 razy zmieniał nam się nauczyciel fizyki Pierwsza kobitka była w miarę spoko, drugi facet był doktorem czy profesorem fizyki i czuliśmy się jak na wykładach z fizy na uniwerku, a nie lekcjach,. Ostatni koleś to był jakiś oszołom, opowiadała nam o swojej pracy w hucie i na statkach, oraz podał definicję światła jako "wyjście z ciemności"się rozpisałam [/QUOTE]Inż. na polśl Gliwice. Inżyneiria hmmm na czym polega, głównie pytałam znajomych, wahałam się pomiędzy tym a ZiIPem, wybrałam ją też ze względu na wydział i wykładowców - oczywiście na podstawie tego co mówili znajomi i tż który też studiował na polibudzie... Dużo maty, nauki o maszynach, cytuję: Absolwent powinien posiadać wiedzę ogólną z zakresu nauk technicznych oraz wiedzę specjalistyczną z zakresu inżynierii bezpieczeństwa, w tym z obszaru bezpieczeństwa maszyn, konstrukcji, urządzeń i instalacji technicznych. Powinien posiadać umiejętności korzystania z wiedzy w życiu zawodowym, komunikowania się z otoczeniem zewnętrznym i wewnętrznym, aktywnego uczestniczenia w pracy grupowej, kierowania podległymi pracownikami oraz radzenia sobie z problematyką prawną i ekonomiczną. |
|
|
|
#513 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Czyli to chyba jest coś związanego z BHP. Dr Cuddy, może popatrz jakie są po tym specjalizacje? Czasem to rozjaśnia sprawę
![]() (PS. Genialny nick )
|
#514 | |
|
Konto usunięte
|
RedApple, a wiesz już czym chciałabyś się po tym zajmować?
mi np marzy się meteorologia, dlatego jestem taka niezdecydowana- GiK albo Geografia ![]() asik1503, z tego zo pamiętam, to składasz do Warszawy (jeśli się mylę to przepraszam ), więc pewnie na PW? Fajnie by było się spotkać na jednym kierunku, uszy do góryCytat:
|
|
|
|
|
#515 |
|
Zakorzenienie
|
[1=640153e4df0157aa7c29548 7ff8c20c42fd57238_65c176d 09c1ac;13039245]RedApple, a wiesz już czym chciałabyś się po tym zajmować?
mi np marzy się meteorologia, dlatego jestem taka niezdecydowana- GiK albo Geografia ![]() [/QUOTE] chciałabym wiedzieć... nie widzę siebie jakoś w niczym, niby praca z dziećmi by mnie satysfakcjonowała, potem jednak myślę żę studia techniczne nie byłby takie złe no bo i z pracą powinno nie być ciężko... eh samo życie. |
|
|
|
#516 |
|
Zakorzenienie
|
[1=640153e4df0157aa7c29548 7ff8c20c42fd57238_65c176d 09c1ac;13039245]
asik1503, z tego zo pamiętam, to składasz do Warszawy (jeśli się mylę to przepraszam ), więc pewnie na PW? Fajnie by było się spotkać na jednym kierunku, uszy do górywiadomo, wszystko co z hałsem związane jest genialne i przeboskie [/QUOTE]dobrze pamiętasz marzę aby przenieść się do Warszawy i dostać na politechnikę (a wszystko przez akademik xD) też tak myślę, że było by fajnie jak by się nam obu udało dostać na razie jestem pełna nadziei zobaczymy jak wypadnę na tle innych chętnych...a z tym Housem to ja, że tak powiem mam swojego własnego "housa" xD mó Tż jest jego wielkim fanem i troszkę się na niego kreuje
|
|
|
|
#517 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, ale ostatnio wszyscy zniechęcają mnie takim gadaniem, ze jest malo przyszlosciowy i w ogole...zaczelam miec watpliwosci![]() czyli doslownie cale dnie spedza się na czytaniu? szczezre mowiac, to nie chcialabym siedziec CIĄGLE 24h w ksiazkach
~.~.~.~.~.~.~.~.~.~ Edytowane przez karateczka000 Czas edycji: 2009-07-01 o 23:20 |
|
|
|
|
#518 |
|
Zakorzenienie
|
ja juz dostałam się na prywatne .. a to dlatego że zdawałam biol miała być dietetyka ale wygrało we mnie dłuższe marzenie finanse i rachunkowość
http://www.warszawa.swspiz.pl/index....nu=6&folder=44 strona szkoły w Wawie może komuś się przyda |
|
|
|
#519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na finanse na UE ![]() I cały czas narzekam na internetową rekrutację
|
|
#520 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
to czekanie jest okropne Że też jeden egzamin potrafi w życiu człowieka tek namieszać
|
|
|
|
|
#521 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, jaki jest numer matury? Ja mam napisane:
Nr M/7xxxxxx7/09 Mam wpisać całość, czy tylko 7xxxxxx7/09?
|
#522 |
|
Zakorzenienie
|
całość z "M"
|
|
|
|
#523 |
|
Zakorzenienie
|
Czyli to będzie: M/7xxxxxx7/09
Bez "Nr"? Dziękuję ![]() Wiecie co mnie wkurza? Że bardzo często nie podają podstawowych informacji, i się człowiek gubi
|
#524 |
|
Zakorzenienie
|
Wszedzie gdzie się rejestrowałam było podane pod spodem żeby podać M/..../09
|
|
|
|
#525 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a liczy się data dokonania wpłaty, a nie zaksięgowania, prawda? Bo ja będę musiała dokonać przelewu jutro.
I nie muszę teraz zawozić żadnych dokumentów na uczelnię, tylko dopiero jak się gdzieś dostanę?
|
#526 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#527 |
|
Zakorzenienie
|
Ale nie widziałam żadnej takiej informacji na UW, UWM ani UMK, chyba nie chcą żadnych dokumentów wcześniej?
|
#528 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#529 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, wyjaśnijcie mi coś, może będziecie wiedziały.
Opłata rekrutacyjna na UW wynosi 80zł/kierunek. Wybrałam cztery kierunki: fil. polską dziennie - specjalizacja a fil. polską dziennie - specjalizacja b fil. polską wieczorowo - specjalizacja b fil. polską zaocznie - specjalizacja b I system policzył mi 160 zł opłaty, tak jakby te trzy kierunki (specjalizacja b) wziął za jeden. Dzwoniłam do sekretariatu, oczywiście nikt nie odbiera. Nie wiem, ile w końcu zapłacić.
|
#530 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#531 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Z tego co pamiętam, to na UW płacisz tylko raz za kierunek, nawet jeżeli wybrałaś go jako studia dzienne+wieczorowe+zaoczn e. Na marginesie, WSZYSTKO jest napisane w FAQ i na forum UW
|
|
|
|
|
#532 |
|
Konto usunięte
|
ja dzis zlozylam wszystko, teraz czekac do 3 sierpnia mi pozostaje..
|
|
|
|
#533 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zaraz jadę do banku, bo na UW trzeba płacić do jutra... Może jak ich ubłagam, to przelew poleci szybciej, żeby już jutro był...
|
#534 |
|
Konto usunięte
|
a nie masz konta by przelac to od razu kasa by doszla do nich?
|
|
|
|
#535 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#536 |
|
Zakorzenienie
|
No ja mam konto internetowe i mogę zrobić przelewy z tego konta. Z tym że oni każą w nazwie zleceniodawcy podać swój pesel, a ja przecież nie mogę go zmienić. Wpłacam jednak pieniądze na indywidualne konto z peselem. I nie wiem, wpłacać przez swoje konto, czy jechać do banku?
|
#537 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
, a pieniądze pojawiły się na moim koncie na UW już następnego dnia. Na wszelki wypadek zachowaj potwierdzenie przelewu i będzie ok![]() asik1503, a który kierunek masz na pierwszym miejscu, tzn który wolisz , geodezję czy gp?mieć prywatnego hałsa...
|
|
|
|
|
#538 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ten pesel itp to jest w przypadku gdy nie wpłacasz z konta tylko na poczcie np. Ja przelewałam z konta rodzinnego, zarejestrowanego na mojego tate. W zwiazku z tym, ze kazdy przelewa na indywidualny nr konta mu przypisany więc z niczym nie ma problemu. Ja zrobilam przelew tak jak napisałam i opłate już mam zatwierdzoną na koncie rekrutacyjnym |
|
|
|
|
#539 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki
W takim razie zapłacę ze swojego konta internetowego
|
#540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystko da się pogadzić jeżeli tylko się chce Sesje zdałam całą w pierwszym terminie, więc chyba nie ma się czego bać![]() Jeżeli masz jakieś konkretne pytania to chętnie odpowiem, bo tak ogólnie nie wiem jeszcze co mogę napisać.
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:01.

Pierwsza kobitka była w miarę spoko, drugi facet był doktorem czy profesorem fizyki i czuliśmy się jak na wykładach z fizy na uniwerku, a nie lekcjach,. Ostatni koleś to był jakiś oszołom, opowiadała nam o swojej pracy w hucie i na statkach, oraz podał definicję światła jako "wyjście z ciemności"
)

marzę aby przenieść się do Warszawy