|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#691 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Studentki 2oo9! Świeże mięso na Uczelniach=p Obawy, wrażenia, emocje...
Cytat:
![]() Poza tym filologie to chluba Poznania podobno
Edytowane przez Charmain Czas edycji: 2009-07-14 o 15:28 |
|
|
|
|
#692 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja niestety i na PW i SGGW jestem tylko na rezerwowym więc teraz tylko zostaje mi liczyć na ogromne szczęście...
|
|
|
|
|
#693 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Delikatnie mówiąc
Ja na UJ zlozylam na jeden kierunek i na AGH na pięć, bo to w cenie jednej opłaty (choc powaznie interesuje mnie tylko pierwsze i drugie miejsce w moim rankingu kierunków) ^^ W ten sposób wydałam 145zł na rekrutację a nie ~1000zł, a i tak będę musiała jeszcze pewnie powpłacać na legitymacje i inne opłaty
|
#694 |
|
Zakorzenienie
|
Ja podobnie do siebie gdzie się dostałam na jedne kierunek i na UEk na 3 bo też w cenie, wychodzę z założenia, że za wszelką cenę nie warto i potem się męczyć czy tam rezygnować po 1szym roku
Edytowane przez Charmain Czas edycji: 2009-07-14 o 15:34 |
|
|
|
#695 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc nie było praktycznie opcji, żeby mnie nie przyjęli. A na SGGW... no cóż, 2 punktów zabrakło
|
|
|
|
|
#696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to na SGGW można było zobaczyć ile zabrakło? jak?
|
|
|
|
|
#697 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#698 |
|
Zadomowienie
|
Witam i ja
chyba mogę? ![]() Świeżo upieczone studentka I roku fizjoterapii na AWFie w Katowicach
|
|
#699 |
|
Zakorzenienie
|
ZiIP na WZ
Transport ZiIP na WIP Zarządzanie - na które nie chciałam na pewno iść Budownictwo w Płocku - jako kompletne zabezpieczenie Na SGGW podali wczoraj progi punktowe na stronie rekrutacji Wejdź tak jakbyś chciała się logować i z boku masz zakładkę wolne miejsca i progi punktowe
|
|
|
|
#700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o ja gdybym wybrała ZiIP to bym się dostałą no nie ma to jak pech... może ktoś zrezygnuje... oby
|
|
|
|
|
#701 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Mogę ?Też jestem tegoroczną studentką ![]() Turystyka i rekreacja
|
|
|
|
#702 |
|
Konto usunięte
|
Witaj kardashi, gratulacje
A na jakiej uczelni?Teraz z góry przepraszam, ale muszę się wyżalić Dostałam się na oba kierunki na UŁ, ale jakoś wcale mnie to nie cieszy... Wczoraj były wyniki na UW-nie dostałam się na geografięKoniec lamentu
|
|
|
|
#703 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Witamy ![]() [1=640153e4df0157aa7c29548 7ff8c20c42fd57238_65c176d 09c1ac;13252111]Witaj kardashi, gratulacje A na jakiej uczelni?Teraz z góry przepraszam, ale muszę się wyżalić Dostałam się na oba kierunki na UŁ, ale jakoś wcale mnie to nie cieszy... Wczoraj były wyniki na UW-nie dostałam się na geografięKoniec lamentu [/QUOTE]![]() Na pewno jest szansa z 2go naboru, która jesteś na liście ? |
|
|
|
|
#704 |
|
Raczkowanie
|
[1=640153e4df0157aa7c29548 7ff8c20c42fd57238_65c176d 09c1ac;13252111]Witaj kardashi, gratulacje
A na jakiej uczelni?Teraz z góry przepraszam, ale muszę się wyżalić Dostałam się na oba kierunki na UŁ, ale jakoś wcale mnie to nie cieszy... Wczoraj były wyniki na UW-nie dostałam się na geografięKoniec lamentu [/QUOTE]o jejku, co za niesprawiedliwy przelicznik :| szczerze, nie rozumiem czemu tak akurat sobie wymyślili, przeciez dla nich najbardziej powinna się liczyć właśnie geografia eh. Nie łam się, zawsze sa następne tury
|
|
|
|
#705 |
|
Konto usunięte
|
Szansa jest dosyć duża - jestem 34 na liście rezerwowej. Ale wkurzona jestem nie przez to, że się nie dostałam, tylko przez niejasny system przeliczania punktów. Bo oprócz ang zdawałam też matę, z tym samym wynikiem i gdybym zaznaczyła, że w postępowaniu rekrutacyjnym chcę mieć uwzględnianą matę, to bardzo prawdopodobne, że nie musiałabym czekać na II turę
I w tej samej sytuacji jest naprawdę sporo osób. Jedyny "+" z tej całej sytuacji jest taki, że przynajmniej zdałam sobie sprawę, że chcę studiować właśnie geo. Jeśli nie w tym roku to kiedy się da
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#706 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję wszystkim, którzy sie dostali i sa szczęśliwi. Ja juz coraz mniej
![]() [1=640153e4df0157aa7c29548 7ff8c20c42fd57238_65c176d 09c1ac;13252111] Teraz z góry przepraszam, ale muszę się wyżalić Dostałam się na oba kierunki na UŁ, ale jakoś wcale mnie to nie cieszy... Wczoraj były wyniki na UW-nie dostałam się na geografięKoniec lamentu [/QUOTE]przykre to jest, dziwaczny system, który przeczy prawom logiki i dołuje. Nie łam się Ja jestem trochę rozczarowana. Idę na filologię polską. Wolalabym iść na psychologię, ale nie dostałam się i nie mam żadnych szans na wskoczenie z listy rezerwowych. Dwa tygodnie temu tak bardzo sie cieszyłam, bo wyniki matury przerosły moje oczekiwania, byłam z nich dumna. Niestety, nie wystarczyły na psychologię. Wiedziałam, ze to bardzo oblegany kierunek, że mam niewielkie szanse itd, więc byłam przygotowana na porażkę, a poza tm polonistyka nie jest dla mnie przymusem, złem koniecznym. Chcę ją studiować! Przykro mi tylko, że jest to kierunek traktowany niezbyt poważnie nawet przez władze uczelni. Przyjęli na stacjonarne wszystkich, prawie 400 osób, mimo że limit wynosił 200. Wiadomo, część zrezygnuje i pewnie ostatecznie 200 pozostanie. Przechodzę do sedna: mam 6 miejsce na liście przyjętych z moimi wynikami, ale równie dobrze mogłam napisać tę maturę o połowę gorzej, ledwie pozdawać na te 35-40 procent i mimo to bym się dostała! Z moimi wynikami dostałabym sie m.in. na prawo, politologię, stosunki miedzynarodowe, kulturoznawstwo itd. Nie skladałam tam podań, bo mnie to nie pociaga, nie interesuje, męczyłąbym się, więc po co. Tylko teraz dostaję wiadomości na n-k, gg w tonie sugerującym, ze wszyscy mi współczują, bo dostałam sie na "tylko" filologię polską, kierunek dla nieudaczników i ludzi z przypadku, którzy idą na nią, bo nie dostali sie nigdzie indziej... Nikt nie rozumie, ze polonistą można zostać z pasji, z miłosci do literatury, z ciekawości języka.. Spróbuję mieć w Podziwiam wszystkich, którzy dotarli do końca tego posta
|
#707 |
|
Zadomowienie
|
[1=640153e4df0157aa7c29548 7ff8c20c42fd57238_65c176d 09c1ac;13252552]Szansa jest dosyć duża - jestem 34 na liście rezerwowej. Ale wkurzona jestem nie przez to, że się nie dostałam, tylko przez niejasny system przeliczania punktów. Bo oprócz ang zdawałam też matę, z tym samym wynikiem i gdybym zaznaczyła, że w postępowaniu rekrutacyjnym chcę mieć uwzględnianą matę, to bardzo prawdopodobne, że nie musiałabym czekać na II turę
I w tej samej sytuacji jest naprawdę sporo osób. Jedyny "+" z tej całej sytuacji jest taki, że przynajmniej zdałam sobie sprawę, że chcę studiować właśnie geo. Jeśli nie w tym roku to kiedy się da [/QUOTE]Oj znam ból bycia na rezerwówce na awfie w warszawie jestem 15, ale tam rzadko ludzie rezygnują Oby Ci się udało Kardashi witamy
|
|
#708 |
|
Raczkowanie
|
a mi.. na kosmetologie stacjonarna na UM zabrakło, na chemię kosmetyczną na UAM zabrakło ;/ na UM na kosmet. niestacjonarnej jestem 10/32 więc chyba tam pójdę bo reszta mnie nie chce;( buh!
tylko płacić 500/ 600 zł miesięcznie tym co się dostali gdzie chcieli gratuluję i zazdroszczę
|
|
|
|
#709 |
|
Raczkowanie
|
Może jest ktoś, kto wybiera się na filologię polską, na UWr.? (;
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#710 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#711 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Bo na jakie forum nie wejdę, każdy pisze "dostałem się na cośtam na UŁ, ale czekam na wyniki 18 tury na UW, bo UŁ to ostateczność". Noo, chyba ze w przyjmowaniu kogo popadnie władze widzą jakiś sens.Cóż, może gdybyś poszła na jakiś prestiżowy kierunek, nie wiem, prawo, automatykę i robotykę albo chociaż mogła zostać inżynierem to by Ci wszyscy gratulowali, ale przecież nie o to chodzi
|
|
|
|
|
#712 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ladylajla, utożsamiam się z Tobą w tym bólu. Mnie osobiście odechciewa się już rozmawiać z kimkolwiek na temat swoich przyszłych studiów (też filologia polska, tyle, że na UWr.). MARZYŁAM o studiowaniu polonistyki, podkreślam: marzyłam, bo wiem, że wielu w to trudno uwierzyć, od dwóch lat, kiedy to zaczęłam w miarę konkretyzować swoje plany na przyszłość i porzuciłam mrzonki o dziennikarstwie, na które trudno się dostać, a po którym zostaje się z niczym, a raczej z repliką: jaki z ciebie dziennikarz, po samym dziennikarstwie? w każdej redakcji jakiejkolwiek gazety. Mam pomysł na siebie i choć nie wiem, czy uda mi się go zrealizować i czy szczęście - bo, nie ukrywajmy, to od niego wiele zależy - będzie mi dopisywało, wychodzę z założenia, że absolwent najbardziej prestiżowego i przyszłościowego (cokolwiek by to nie oznaczało) kierunku też nie może tego wiedzieć. Jest mi najzwyczajniej w świecie przykro, gdy ze strony znajomych docierają do mnie komentarze w stylu: A, filologia polska, czyli będziesz nauczycielką? Dodatkowo dobijające jest, że na mojej uczelni przelicznik promuje tych, którzy zdali świetnie poziomy podstawowe kosztem tych, którzy napisali dobrze rozszerzone. Skutki są takie, że prawie zemdlałam z wrażenia, gdy na liście przyjętych odnalazłam koleżankę z klasy, która przez 3 lata liceum nie przeczytała dobrowolnie żadnej książki, nigdy "nie błyszczała" na polskim i zdawała poziom podstawowy, ale najwyraźniej popisała się umiejętnością pisania wypracowania na poziomie gimnazjalnym o Zosi i Telimenie, egzamin jej dobrze poszedł i podjęła spontaniczną decyzję i pójściu na fp - bez znajomości choćby takiego terminu jak "gramatyka opisowa". Co więcej, wyprzedziła mnie, zapaleńca polonistycznego, o 9 pkt, a - znając życie, nie tylko mnie... A potem dziwimy się, że w pojęciu stereotypowym studentka filologii polskiej to taka, która nie dostała się nigdzie indziej... Edytowane przez hohlkopf Czas edycji: 2009-07-14 o 22:16 |
|
|
|
|
#713 |
|
Raczkowanie
|
Ja też marzylam o polonistyce.. eh...
|
|
|
|
#714 |
|
Zakorzenienie
|
Ja planuję iść na filologię polską wieczorowo na UW... mam nadzieję, że się dostanę. Awaryjnie planuję zaklepać sobie miejsce na UWM lub UMK... Ale na UW mi najbardziej zależy. Po roku planuję przenieść się na dzienne
Dziewczyny, a powiedzcie mi, jak to jest... Załóżmy miejsc na kierunek jest 100, a przyjęto 200 osób. No i niech te 200 osób zadeklaruje chęć studiowania... I co? Robią dodatkowe grupy, czy jak?
|
#715 |
|
Zakorzenienie
|
[1=640153e4df0157aa7c29548 7ff8c20c42fd57238_65c176d 09c1ac;13252111]Witaj kardashi, gratulacje
A na jakiej uczelni?Teraz z góry przepraszam, ale muszę się wyżalić Dostałam się na oba kierunki na UŁ, ale jakoś wcale mnie to nie cieszy... Wczoraj były wyniki na UW-nie dostałam się na geografięKoniec lamentu [/QUOTE]Jestem na prywatnej uczelni. Akademi Humanistyczna u siebie w mieście ![]() Dziękuje za miłe przyjęcie
|
|
|
|
#716 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#717 |
|
Raczkowanie
|
Nie dostałam się...
Też myslalam o dziennikarswie i zrobilam tak samo.. co to za dziennikarz bez polonistyki..ale niestety..progi skoczyly a ja poleglam.. czekam na cud..
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#718 |
|
Raczkowanie
|
Nomileczka, a gdzie próbowałaś się dostać, jeśli można wiedzieć?
|
|
|
|
#719 |
|
Raczkowanie
|
Sprawdz prywatne wiadomosci
![]() UWr,UP,UJ ... |
|
|
|
#720 |
|
Raczkowanie
|
Kurcze, dziewczyny
tak się czaiłam na ten wątek aż dostanę wyniki, żeby oznajmić, czy mnie gdzieś zechcieli... a tu nie ma się czym chwalić na Uwr za mną 1700 osób ale przede mną na rezerwie 200 na UJ na psych tragedia na rezerwie, reszta też rezerwa z małymi szansami.. Porażka zupełna;/ też się cieszyłam jeszcze niedawno, że wszystkie 3 rozszerzenia zdane i reszta, jak już sobie tyle wzięłam i że nawet dobrze poszło, a nie 40 czy 50 jak się obawiałm po psychodelicznym polskim, a tu zonk. Mogłam się jakoś zabezpieczyć innymi kierunkami jeszcze, ale jakbym wiedziała, że na takim UWr będzie 39 osób na miejśce Teraz chyba prywatnie pójdę... Ale już się nie żalę, bo starczy Gratuluję wszystkim, które się dostały!!! ![]() I tym które się dostaną jeszcze z rezerwy dziewczyny nie martwcie się, jak nie macie na kierunku limitu 50 miejsc to na pewno dużo osób zrezygnuje, bo wiele list się dubluję na uczelniach.
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:20.

więc teraz tylko zostaje mi liczyć na ogromne szczęście...
Ja na UJ zlozylam na jeden kierunek i na 

może ktoś zrezygnuje... 

I w tej samej sytuacji jest naprawdę sporo osób. Jedyny "+" z tej całej sytuacji jest taki, że przynajmniej zdałam sobie sprawę, że chcę studiować właśnie geo. Jeśli nie w tym roku to kiedy się da
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)