![]() |
#331 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pomoc dla Poczatkujacej KIT
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#332 |
Wtajemniczenie
|
szatyna
szczerze ci powiem ze te wszystkie zestawy startowe sa bez sensu zawsze, ale to zawsze znajdzie sie w nim cos czego w zyciu nie uzyjesz calkiem niedawno byl tu watek w ktorym byliczka i Dobrarada dywagowaly na temat zestawu startowego doskonalego to byl bodajze watek pt poczatkujaca stylistka albo co zaraz poszukam i ci wkleje o tu masz https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=350534&page=2 o i znalazlam dla ciebie instryktorke z Gliwic Ania Gembala-Papież http://anusia2o.blog.onet.pl/ na innym forum dziewczyny bardzo goraco polecaja
8.08.2010 - 2+1 Dziecko poniżej pięciu lat to istota całkowicie szalona. Edytowane przez potty Czas edycji: 2009-07-24 o 08:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#333 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#334 |
Wtajemniczenie
|
oooo tak!!!
ania gebala... - suuuuuuuuuuuuuuuuper!! jak masz mozliwosc w gliwicach, to zapisuj sie do niej, na bank nie bedziesz zalowac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#335 |
Przyczajenie
|
no widzilam stronke Ani. Zebym ja po kursie chociaz w 1/4 byla taka dobra:P Mysle ze ceny tez sa w miare przystepne w porownaniu z innymi szkoleniami ktore widzialam. Teraz tylko obadam gdzie to jest dokladnie bo w Polsce jestem bez autka a na stronce pisza ze od czerwca tego roku szkolenia zostaly przeniesione do placowki w katowicach. ale katowice sa bliziutko od Gliwic....wiec.Juz nie moge sie doczekac pazdziernika.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#336 |
Raczkowanie
|
nowa przygoda - żele
własnie rozpoczełam przygodę z żelami. nie mam kursu po prostu sama nauczyłam sie co i jak robić. zakładam żele tylko sobie i siostrze. jeszcze nie jest super ale praktyka czyni mistrza.
mam problem z żelem wybłyszczającym, kumując go babka powiedziła mi ze nie używać cleanera po lampie ale jak go nieużyje żel strasznie sie klei. jak przemyje to staje sie matwy i nie błyszczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#337 | |
Raczkowanie
|
Dot.: nowa przygoda - żele
Cytat:
Jakiej firmy jest ten nabłyszczacz? |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#338 |
Raczkowanie
|
Jak długo trzymasz w lampie? Kiedy robiłam żele drugi raz w życiu (a pierwszy sama) miałam ten sam problem. Okazało się, żel po prostu nie zdążył się spolimeryzować.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#339 |
Raczkowanie
|
nauczyla mnie zakładac paznokcie moja koleżanka która sie tym zajmuje zawodowo, jadnak chwilowo nie mam jej w PL a ja odkurzyłam mój stary sprzęt.
nabłyszczacz mam firmy Exellent Shining taki poleciła mi kobietka w sklepie jak kupowałam. pod lampą trzymam 2minuty tak jak zalecają poczytałam Was troche i widze ze nie bardzo patrzycie na takie samouki jak ja jednak na moje potrzeby mi to wystarcza. nie traktuje tego jako zarobku tylko jak dobrą zabawę |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#340 |
Wtajemniczenie
|
bvaw sie baw
tylko balagam uwazaj zebys komus krzywdy nie zrobila ale baw sie w najlepsze nablyszczacz musi troche w lampie polezec im dluzej tym lepiej 2min to za malo i daj mu chwilke zeby troche ostygl wloz na 2min wyciagnij lapki naloz delikatnie oliwke wloz jeszcze na 2 min i nie rozcieraj oliwki na paznokcie mialam ten sam problem nablyszczalam a pozniej musialam lakierem malowac bo sie nie blyszczaly powodzenia
![]() |
#341 |
Raczkowanie
|
dzięki za odpowiedz popróbuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#342 |
Raczkowanie
|
O! I to się nazywa kulturalna pomoc bez złościwości i rad w stylu jak zrobić paznokcie krok po kroku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#343 | |
Raczkowanie
|
zazwyczaj nablyszczacz trzeba dluzej trzymac w lampie niz jest napisane na opakowaniu
Cytat:
dokladnie :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#344 |
Raczkowanie
|
![]() chyba mam nabłyszczasz do kichy po 6 minutach w lampie...co 2 min wyciągałam aż ostygną.... nadal sie lepiły :/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#345 |
Raczkowanie
|
Ja nabłyszczam w większości przypadków lakierami Joko
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- wypróbuj i się nie męcz! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#346 |
Przyczajenie
|
Dot.: Pomoc dla początkujących!!!
Witam.! Właśnie zamierzam kupić sobie zestaw do robienia paznokci akrylowych http://nailstudio.pl/product_info.ph...6592604bd7e5a5 ten produkt jest również wystawiony na allegro przez użytkownika grosshandel. Czy możecie wydać jakieś opinie na temat tego sprzedawcy, albo sklepu nailstudio.pl .?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#347 |
Zakorzenienie
|
Jak widzę nazwe "Grosshandel" To już mam ciary ...
![]() ![]()
![]() |
#348 |
Wtajemniczenie
|
czym jest szklo do akrylu???
i czym wedlug nich matowi sie plytke skoro w zestawie sa tylko pilniki 100/100??? uwielbiam takie zestawy startowe... a jeszcze napisali rozowym na czerwonym zeby sie nie dalo tego przeczytac... dobre!
![]() |
#349 |
Wtajemniczenie
|
ale po co czekasz az ostygna?
dziwne wsadz na 2 min wyciagnij naluz oliwke 9 na same skory - nie packaj po paznokciu) wloz z ta oliwka do lampy na nastepne 2 min wyciagniaj poczekaj pol minutki oliwka juz powinna wchlonac do tego czasu jesli nie ostroznie ja wytrzyj wacikiem nie maziaj po paznokciach a co to za gloss btw? ja mam jakis chinski i nic mi sie nie klei a gorszego niz chinskie nie znajdziesz mowie ci to ja!
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#350 |
Raczkowanie
|
Najlepiej odstaw ten który obecnie stosujesz. Ja polecam żel wykańczjąco - nabłyszczający firmy Reni - Nail, na 100% wyschnie po 2 minutach w lampie, notabene bardzo wydajny.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#351 |
Zadomowienie
|
boshee żele nie schną tylko się utwardzają.
proponuję zainwestować w troszkę lepsze żele. ten o którym piszesz excellent shining..... pierwsze słyszę. osobiście polecam ci Perfect Beauty - ten w pędzelki, utwardzasz 2, 3 min ślicznie błyszczy i bez przemywania, lub IBD intense seal też super ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#352 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#353 |
Różowy Jednorożec
|
Lubie gloss od DobrejRady. Mam porównanie tylko do SF ale ten od DR bardziej mi pasuje. I NIC sie nie klei
![]()
![]() |
#354 |
Raczkowanie
|
Pink, a stosujesz go na naturalka??
I na np opracowany akryl??? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#355 |
Raczkowanie
|
hornetka a gdzie, tj. w jakim mieście kupiłaś ten nabłyszczacz?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#356 |
Różowy Jednorożec
|
na naturalne mam nabłyszczacz silikonowy z SF.
A na akryl ten zwykły od DR. ![]()
![]() |
#357 |
Raczkowanie
|
kupiłam w moim mieście tj w Wągrowcu od niedawna mamy tu hurtownie kosmetyczną i właśnie ten żel mi polecono...tylko tak sie składa, że teraz jak wchodzę n ich stronę internetowa tego żelu juz nie ma....wiec mocno mi sie wydaje ze był do d....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#358 |
Wtajemniczenie
|
Witam! Niedawno zaczęłam kurs i mam parę pytań, które chciałabym zadać Wam i mojej instruktorce.
1. Jak robić duże kulki z akrylu? Nie mogę nabrać odpowiednio dużej, żeby ją potem rozprowadzić na całej szerokości palca i formować linię uśmiechu. Często mam tak, że nie tworzy mi się kulka, tylko jakby ściekający wosk, takie wydłużone coś. ![]() 2. W którym miejscu mam zaciskać palcami zaciskarkę do tuneli, żeby mocno mi je wygięła? Ostatnio, jak nakładałam sobie pazura i formowałam tunel, to w ogóle nie czułam zaciśnięcia, za to gdy robiła to instruktorka, to wydawało mi się to bardzo mocne. Od czego to zależy? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#359 |
Raczkowanie
|
to chyba bedzie najlepiej jak zadasz je instruktorce powinnna Ci wszystko wytlumaczyc
![]() |
![]() |
#360 |
Wtajemniczenie
|
Tak też już zrobiłam, niemniej jestem ciekawa innych metod. Chociaż moje kulki wyglądają i rozprowadzają się o niebo lepiej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:35.