sprzedawcy na allegro- godni polecenia i nie - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne > Biżuteria

Notka

Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-01-10, 18:42   #601
sharre303
Raczkowanie

GG do sharre303
Dot.: sprzedawcy na allegro- godni polecenia i nie

Pa..pa..papier toaletowy ?!?!?! Przeciez to strasznie nieestertczne. Myśle, że szanujący się sklep internetowy nie skazuje klijentów na takie głupoty i wąchanie papieru.
sharre303 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-11, 08:57   #602
substytut
Zakorzenienie

Rozmawialam dzis z nimi w sprawie tej zawieszki, poniewaz musze wybyc do stolicy, a chcialam wiedziec co i jak..
Bez problemu uznaja reklamacje, mam nadzieje, ze uda im sie wyslac wisior jeszcze dzis. To dobrze, bo mi sie spodobal
I mam nadzieje, ze tym razem dojdzie caly
substytut jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-11, 15:15   #603
AneczkaKoziol
Raczkowanie

Ja mam poważne zastrzeżenia do galeriatkanin i ANTYKWARIATeduPL.
W pierwszym przypadku na zamówienie czekałam długo. Gdy zażądałam wyjaśnienia dowiedziałam się że "czekali na dostawę" (przepraszam ale powinno się wystawiać przedmioty które mają a nie będą mieć).
Gdy dostałam to:
- rozmiar karabińczyków był nie ten (były mniejsze - z innej aukcji o 1,5 tańszej niż te które zamówiłam)
- tak samo drucik dostałam inny niż zamawiałam (też z tańszej aukcji)
- inne kolory piórek niż zamawiałam
- brakowało 2 paczek koralików.
Pomylone aukcje już darowałam. Odesłanie tego i koszt wysłania mi nowych byłby o wiele większy niż tych rzeczy ale na koralikach mi zależało. Poprosiłam o dosłanie mi i zagroziłam negatywem - odpowiedzieli żebym nie wydziwiała bo to jest tylko 2 zł i żebym o taką śmieszną kasę nie robiła cyrków bo u mnie negatyw będzie gorzej wyglądał niż u nich (mam 8 punktów oni parę tysięcy). Myślałam że mnie szlak trafi i już nigdy nic u nich nie kupie - nawet gdyby mieli 10 m srebrnego drugu za 1zł

ANTYKWARIATeduPL to ma u mnie minusa za chamstwo którego powstydziłyby się panie z komunistycznych urzędów.
Sprawa wyglądała tak że jak mam możliwość to staram się odbierać wszystko osobiście (nie darzę zbytnim zaufaniem pocztę) i oni właśnie mieli taką możliwość.
Nigdzie nie mieli ustalonych godzin a na stronie sklepu były godziny otwarcia (do 18 chyba - już nie pamiętam). No to z moją drugą połową pojechaliśmy ale oczywiście się zgubiliśmy - dzwonie i pytam jak dokładnie dojechać. Rozmowa wyglądała tak:
- Dzień dobry, ja bym chciała dowiedzieć się jak dojechać do państwa sklepu bo jesteśmy umówieni na odbiór paczki.
- pani z allegro?
- tak
- no to panie z allegro pracują do godziny 15 i do tej godziny można odbierać paczki.
Rozłączyła się ta pani (głos miała taki jakbym była przynajmniej na wściekła że zadzwoniłam).
Następnego dnia piszę maila z informacją że nigdzie nie pisało o tym że można odbierać do 15 i że zmarnowaliśmy przez brak tej informacji benzynę i czas
na co dostałam odpowiedź:
"Witam
Najwyraźniej źle pani zrozumiała wypowiedź naszej koleżanki ponieważ towar można odbierać do godziny 18"
i tyle. Nie wiem jak to mogłam źle zrozumieć.
Przychodzę następnego dnia. Sprzedawczyni znowu prawie na mnie nakrzyczała żebym głośniej podawała login z allegro (przez wcześniejszą eskapadę na mrozie w poszukiwaniu sklepu przeziębiłam się). rzuciła paczkę na stół i tyle (dobrze że nic się nie potłukło) Koraliki i półfabrykaty zamówione wymieszane wszystkie w reklamówce jednorazowej.
AneczkaKoziol jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-12, 18:34   #604
Anoa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 135nudziara Pokaż wiadomość
o jaaaa...
i jak widać to ich 'porządnie' nie oznacza 100% bezpieczeństwa
a reklamacje powinni uznać
Ja kilka dni temu tez dostałam od nich przesyłke w papierze toaletowym koloru szar - zielonego Szkoda gadać! ZAstanawiałam się czy tylko ja dostałam takie oryginalne opakowanie...? Jak widzę nie tylko ja Dałam mimo wszystko pozytywny komentarz ale napisałam o tym ślicznym opakowaniu w komentarzu! Jak dostanę jeszcze raz taką przesyłke niestety dostaną neutrala! Wiem że liczy sie to aby towar dotarł cały i nie uszkodzony i wszyscy o tym wiedzą ale sa przecież inne metody zabezpieczania a nie jakaś szara taśma i kurna papier do d.. za przeproszeniem Przepraszam ale jak dla mnie to jest niedopuszczalne aby taka firma pakowała w takie coś swój towar!
Anoa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-12, 19:44   #605
joanna_k
Joanna d'Moder

dostałam przesyłkę od eltaya i jubilexa.
eltay-wysłane 2 stycznia odebrane 11 stycznia.Listonosz zapomniał wrzucić awizo.Dobrze,że mnie tknęło i dopytałam się na poczcie.Już poszło do mnie 2 awizo,którego też nie dostałam .W paczce zabrakło 1 paczki koralików,ale dostałam w niektórych paczkach 1-2 koraliki więcej plus 4 paczki koralików jako gratis (super dobrane),tak więc dam sobie spokój z reklamacją.

jubilex-zapłacone w piątek,wysłane we wtorek,otrzymane w piątek.Nie sprawdzałam jeszcze dokładnie,ale wydaje się wszystko być ok.

Koraliki w obu przesyłkach powrzucane w woreczki strunowe.U jubilexa drut srebny wrzucony luźno do koperty,kilka różnych półfabrykatów było wrzuconych razem do woreczka,zamiast osobno, no ale powiedzmy że mi to nie przeszkadza.
Obecności papieru toaletowego nie stwierdziłam
Stary 2008-01-12, 19:45   #606
Alchemia7
Raczkowanie

Papier toaletowy to norma u AntykwariatEduPl. W sumie macie rację, że to skandal, ale ja, jak dostałam paczkę, to tak się serdecznie uśmiałam, że im wybaczyłam (bo w końcu śmiech to zdrowie)
Alchemia7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-14, 09:37   #607
naila
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AneczkaKoziol Pokaż wiadomość
Aneczko, nie przejmuj się. Zrobiłaś już im wystarczającą 'reklamę' Wystarczy, że fama pójdzie, to bardziej zaszkodzi ich chwale, niż negatyw. Swoją drogą, to po takim tekście jaki strzelili, to wstawiłabym negatyw od razu, bez dodatkowych dyskusji. Zgroza, żeby jeszcze straszyli swoich klientów

Moje Impresje jestem również Zakosmetykowana
naila jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-01-14, 10:09   #608
Kentrish
Raczkowanie

No tak, zdarza się :/ Ja też raz dostałam moją przesyłkę w papierze toaletowym tak się wnerwiłam, że odesłałam im z powrotem, nawet nie odpakowywałam, napisałam im maila, że jak mi nie zapakują w normalne opakowania, to niech mi zwrócą pieniądze. I zapakowali normalnie i dali mi jeszcze jakieś gratisy xD
Kentrish jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-14, 13:39   #609
Amambada
Wtajemniczenie

Kentrish - ja bym na to nie wpadła ale w sumie bardzo dobrze postapiłas...

W ogole co do antykwariatu to chocby tam mieli cuda na kiju za nic nie kupie u nich, opinie mają do d... i nawet papier toaletowy im nie pomoze
Amambada jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-14, 19:03   #610
wegrzynkiewiczjoanna
Przyczajenie

GG do wegrzynkiewiczjoanna

ja nie polecam eltaya - stanowczo!!!!!
powód: http://www.wizaz.pl/forum/showthread...68#post6270568
i chocby mieli 3xtaniej niż inni stwierdziłam, ze już nic nigdy u nich nie kupię!!!!!!!!

kukuję srebro i kamienie u jubilex33, jashek9, bostarbb (mają najtańszy drut!!!), ellect, art-srebro, tomeksojka1; coś tam mam od dalis-pl, polfabrykaty, StonesCollection, MakurHurt, i jestem zadowolona

kartki okolicznościowe: http://sw12.fotosik.pl/

wegrzynkiewiczjoanna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-14, 22:59   #611
honey999
Rozeznanie

dziewczyny a czy ktoras z was zamawiala moze u wichereq ?? bo maja sliczne ( jak na moj gust ) koraliki.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-01-15, 09:58   #612
aisah
Zakorzenienie

GG do aisah

chyba ktoś coś pisał, a przeglądnęłaś wątek?

aisah jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-15, 10:04   #613
iguana_night
Zadomowienie

Ja się kiedyś o tego sprzedawcę pytałam Ale chyba nie doczekałam się odp..

iguana_night jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-15, 10:09   #614
aisah
Zakorzenienie

GG do aisah

no to może mi tylko coś świtało, ja dla jasności - nic nie kupowałam

Stary 2008-01-15, 10:12   #615
iguana_night
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aisah Pokaż wiadomość
no to może mi tylko coś świtało, ja dla jasności - nic nie kupowałam
Ja też nie

A Ty Ai co robisz o tej porze na wizażu? Czyżbyś ferie miała ?

Stary 2008-01-15, 10:31   #616
aisah
Zakorzenienie

GG do aisah

ano ferie, ferie a Ty?!

Stary 2008-01-15, 10:33   #617
iguana_night
Zadomowienie

a ja też

Stary 2008-01-15, 10:36   #618
aisah
Zakorzenienie

GG do aisah

oo to miło

Stary 2008-01-15, 10:41   #619
iguana_night
Zadomowienie

Ale już w czwartek niestety Was opuszczam, jadę na drugi koniec Polski
i raczej wątpię żebym się do internetu dorwała..

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-01-15, 10:45   #620
aisah
Zakorzenienie

GG do aisah

oo a pochwal się gdzie?

Stary 2008-01-15, 12:42   #621
iguana_night
Zadomowienie

Poznań i Piła

Niezły OF

Stary 2008-01-15, 12:59   #622
aisah
Zakorzenienie

GG do aisah

Stary 2008-01-15, 14:13   #623
RudaAB
Zadomowienie

GG do RudaAB

Cytat:
Napisane przez honey999 Pokaż wiadomość
dziewczyny a czy ktoras z was zamawiala moze u wichereq ?? bo maja sliczne ( jak na moj gust ) koraliki.
Ja kupowałam!
Szybko! Konkretnie! I piękne srebro. Dobry kontakt mailowy i telefoniczny!
Wystawili mi aukcje na których mi zależało

RudaAB jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-15, 21:24   #624
marisella
Wtajemniczenie

GG do marisella

Właśnie przeczytałam o Waszych przygodach z papierem toaletowym w przesyłkach antykwariatu, ja o swoich pisałam już jakoś wczesniej w tym wątku Ale nie wiedziałam, że mają podejście typu "nie ma być ładnie, tylko skutecznie" bo przecież obie te rzeczy można połączyć (szczególnie, że u mnie paier sprawdził się średnio raczej) A folia bąbelkowa kosztuje grosze, dziś kupiłam 15 metrów i zapłaciłam raptem 40 zł
Ciekawe co by właściciele tego zacnego konta powiedzieli, jakby kupili wysyłkowo (załóżmy że tak można) od Kruka biżu za dwa tysiaki, a dostali ją na przykład w pudełku po jourcie TIP Dla bezpieczeństwa zabezpieczoną gazetką promocyjną z makro

Co innego sprawa zwrotów... ja dostałam od nich złą dużą zawieszkę wenecką, zamówienie z lata jakoś, odesłałam ją, bo zuuuupełnie mi się nie podobała i do tej pory nie dostałam zwrotu kasy :-( Już się nawet nie upominam, bo szkoda nerwów.
Skąd się tacy biorą? :-(

Buziaki
mari.
marisella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-15, 21:42   #625
Rosemary
Zakorzenienie

GG do Rosemary

Cytat:
Napisane przez AneczkaKoziol Pokaż wiadomość
W pierwszym przypadku na zamówienie czekałam długo. Gdy zażądałam wyjaśnienia dowiedziałam się że "czekali na dostawę" (przepraszam ale powinno się wystawiać przedmioty które mają a nie będą mieć).
Gdy dostałam to:
- rozmiar karabińczyków był nie ten (były mniejsze - z innej aukcji o 1,5 tańszej niż te które zamówiłam)
- tak samo drucik dostałam inny niż zamawiałam (też z tańszej aukcji)
- inne kolory piórek niż zamawiałam
- brakowało 2 paczek koralików.
Pomylone aukcje już darowałam. Odesłanie tego i koszt wysłania mi nowych byłby o wiele większy niż tych rzeczy ale na koralikach mi zależało. Poprosiłam o dosłanie mi i zagroziłam negatywem - odpowiedzieli żebym nie wydziwiała bo to jest tylko 2 zł i żebym o taką śmieszną kasę nie robiła cyrków bo u mnie negatyw będzie gorzej wyglądał niż u nich (mam 8 punktów oni parę tysięcy). Myślałam że mnie szlak trafi i już nigdy nic u nich nie kupie - nawet gdyby mieli 10 m srebrnego drugu za 1zł

ANTYKWARIATeduPL to ma u mnie minusa za chamstwo którego powstydziłyby się panie z komunistycznych urzędów.
Sprawa wyglądała tak że jak mam możliwość to staram się odbierać wszystko osobiście (nie darzę zbytnim zaufaniem pocztę) i oni właśnie mieli taką możliwość.
Nigdzie nie mieli ustalonych godzin a na stronie sklepu były godziny otwarcia (do 18 chyba - już nie pamiętam). No to z moją drugą połową pojechaliśmy ale oczywiście się zgubiliśmy - dzwonie i pytam jak dokładnie dojechać. Rozmowa wyglądała tak:
- Dzień dobry, ja bym chciała dowiedzieć się jak dojechać do państwa sklepu bo jesteśmy umówieni na odbiór paczki.
- pani z allegro?
- tak
- no to panie z allegro pracują do godziny 15 i do tej godziny można odbierać paczki.
Rozłączyła się ta pani (głos miała taki jakbym była przynajmniej na wściekła że zadzwoniłam).
Następnego dnia piszę maila z informacją że nigdzie nie pisało o tym że można odbierać do 15 i że zmarnowaliśmy przez brak tej informacji benzynę i czas
na co dostałam odpowiedź:
"Witam
Najwyraźniej źle pani zrozumiała wypowiedź naszej koleżanki ponieważ towar można odbierać do godziny 18"
i tyle. Nie wiem jak to mogłam źle zrozumieć.
Przychodzę następnego dnia. Sprzedawczyni znowu prawie na mnie nakrzyczała żebym głośniej podawała login z allegro (przez wcześniejszą eskapadę na mrozie w poszukiwaniu sklepu przeziębiłam się). rzuciła paczkę na stół i tyle (dobrze że nic się nie potłukło) Koraliki i półfabrykaty zamówione wymieszane wszystkie w reklamówce jednorazowej.
Ja jestem w szoku za takie chamstwo O boże, mi to się w pale nie mieści. Dzięki za te informacje, nie zamówię u nich nic (choć zamierzałam). Na rynku teraz jest wystarczająco sporo innych sprzedawców, którzy nie będą takimi chamami i będą się cieszyć z klienta. Gdybym ja sobie pozwoliła na takie zachowanie wobec swoich klientek, to figę bym zobaczyła, a nie zamówienie.
Jeszcze pal licho papier toaletowy (chociaż mi by było wstyd), ale chamskie odzywki na telefon, czy na maila, to jest rodem z PRLu.

Marisella, gdzie kupujesz folię bąbelkową?
Stary 2008-01-15, 22:40   #626
marisella
Wtajemniczenie

GG do marisella

W castoramie lub innym takim Każdy budowlany sklep powinien mieć, choć oczywiście nie każdy ma
Ja mam pod nosem obi, ale tam patrzą na mnie zdziwieni (wzrok w rodzaju "o co ona w ogóle pyta?"), więc chyba nie ma tam bąbelków (albo się nazywają jakoś fachowo, a ja niewtajemniczona ) Podjeżdżam więc trzy przystanki do castoramy, ale i w leroy merlin kiedyś widziałam zdaje się

Buziaki
mari.
marisella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-15, 23:04   #627
Atallayah
Zadomowienie

GG do Atallayah

Hmmm.... a ja wiem, ze w Obi jest folia babelkowa, o ile o tym mowa;p na dziale z tapetami i linoleum widziałam, tam gdzie tna dywany - te okolice. Stoi sobie tak niewinne na takich wielkich rolkach, ale 3 zł za mbr. to ja nie wiem........

Atallayah jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-01-16, 14:46   #628
iguana_night
Zadomowienie

Do CJ wczoraj doszedł przelew, a dzisiaj dostałam paczkę

Stary 2008-01-18, 13:04   #629
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Witam wszystkich!
Pierwszy raz zamawiałam bursztyn u kiniagdansk, wczoraj doszedł, ale nie wiem jaki wystawić komentarz... Prosze was o opinię... czy to jest prawdziwy bursztym, bo w realu jakoś nie wygląda...
http://www.allegro.pl/item294405010_...edyna_5zl.html
Zamówiłam jeszcze kosteczki z bursztyna zatopionego w żywicy i są bardzo ładne, ale to z linka... No jest łądne, ale czy prawdziwe?
Stary 2008-01-18, 13:10   #630
ABRA_ABRA
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez KarmazynowyKamyk Pokaż wiadomość
Witam wszystkich!
Pierwszy raz zamawiałam bursztyn u kiniagdansk, wczoraj doszedł, ale nie wiem jaki wystawić komentarz... Prosze was o opinię... czy to jest prawdziwy bursztym, bo w realu jakoś nie wygląda...
http://www.allegro.pl/item294405010_...edyna_5zl.html
Zamówiłam jeszcze kosteczki z bursztyna zatopionego w żywicy i są bardzo ładne, ale to z linka... No jest łądne, ale czy prawdziwe?

Ja u Tej babki kilka razy zamawialam... jestem bardzo zadowolona!!!!
ABRA_ABRA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Biżuteria

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości