![]() |
#1321 |
Zadomowienie
|
Dot.: sprzedawcy na allegro- godni polecenia i nie
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1322 |
Wtajemniczenie
|
Najbardziej jestem zadowolona i polecam: BARY34, Eltay, wichereq, koraliczki_pl, ellect, shivashell, Magdrta, ButterflyMadame, jubilex33, naturel_pl, swiatsrebra, PEARL-BEAUTY_PL, kamyki_hurt, AGAT-Hurt,srebromix, swarovski_sklep, koralowadolina_, borys78, ogólnie z ANTYKWARIATeduPL chociaz nie zawsze dobrane w pary,
Polecam CJ, chociaż bywaja niewielkie niedoróbki, ale ogólnie jestem zadowolona- 2x kupowałam Nnie byłam zadowolona z zachowania PasArt (galeriatkanin). Bardzo długi okres oczekiwania na przesyłkę- zawinili oni, nie poczta, co bardzo pokrzyżowało mi plany. Jak wystawiłam neutrala to dostałam odweta z kłamliwym tłumaczeniem, że czekali na moja odpoweidź na ich maila z pytaniem o zamiennik. Chodziło o to, że sprzedali mi towar, którego nie mieli na stanie. Po 4 dniach wpłaty pytali o zamiennik. Dostali odpowiedź tego samego dnia a towar wysłali po następnym tygodniu. I szkoda, bo towar ładny, a wysyłka- porażka! I nie potrafią przyznać się do tego, że nawalili a ja mam zapaprane konto ![]() NIE POLECAM MarkurHurt bo towar jakby spoza wyboru- bardzo duzo uszkodzonych, z dziurami, skazami, wyłupane, pęknięte w środku te, dla których nie jest to naturalne itd. Kolory często nie zgadają się ze zdjęciami, sardonyks zamiast czarny lub szarawy w pasy to szarobury, rozmyty. Agat zamiast wzór skórki węża- rozmyta siateczką- sarobury, agat palony brązowo bury zamiast czerwonawo-czarny itd Nierówne kamienie co wyklucza zrobienie kolczyków. Kropla jedna dobra a druga ścieta i ok 3-4 mm krutsza i takie tam... ![]() Nie polecam też fielamoni2008 Wysyłka i kontakt to porazka zupełna. Prawie miesiac czekałam na towar, pisałam maile z pytaniami i zupełny brak odzewu, zadnej informacji czy wysłane, żednych przeprosiun... Jak chciałam w końcu pisać w tej sprawie do allegro- niespodziewanie dostałam przesyłkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1323 |
Rozeznanie
|
A ja jeszcze raz muszę pochwalić piinechę!!! Pani Inez jest niesamowita. Nie dość że długo kompletowałam swoje zakupy, to jeszcze na pytanie o drucik którego nie było na allegro odpowiedziała, że ma i że dołoży mi do paczuszki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1324 |
Zakorzenienie
|
Kuferek myszki i ekoraliki - szybka wysylka po zaplacie ale gratisow wszedzie brak
![]()
![]() |
#1325 |
przyczajona tygrysica
|
A ja chciałam tu pochwalić CostumeJewellery za miły kontakt i szybką przesyłkę, o którą obawiałam się najbardziej po przeczytaniu komentarzy tu i na all. W ostatnim zamówieniu dostałam jeden koralik korala filipińskiego ścięty i nie nadawał się do użytku. Ponieważ kupiłam tylko dwa, bo chciałam z nich zrobić kolczyki - napisałam w mailu do nich o tym problemie - zostałam poproszona o zdjęcie i poinformowana, że w następnej paczuszce mi prześlą dobry egzemplarz
![]() ![]() Kupowałam też u Eltay i AntykwariatEduPl - nie mam żadnych zastrzeżeń, kupowałam tam same koraliki. No i polecam Kocie-oko za ładne koraliki i możliwość odbioru osobistego ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1326 |
Raczkowanie
|
a gdzie kupujecie szpilki? ja kupowalam u CostumeJewellery, ale na cala paczke szpilek jedna byla prosta reszta powykrzywiana tak, że nie nadaja sie do użytku.
Wie ktos gdzie sa dobre dlugie szpilki tak 40-50 mm? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1327 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1328 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1329 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1330 |
Zakorzenienie
|
Witajcie dziewczyny. Ja mam pytanie odnośnie Costume Jewellery, a konkretniej minerałów przez nich oferowanych. Ceny hurtowe mają kuszące, ale jak z jakością
![]() Wiem, że kiedyś kupowałam u nich zwykłe koraliki szklane i półfabrykanty- byłam zadowolona.
![]() Przeczytane w2016 35( 2015:70;2014:33; 2013: 61) 03.10.2015 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1331 |
Wtajemniczenie
|
Z własnego doświadczenia odradzam "malachit" - wygląda jak z modeliny. To jest tzw. malachit rekonstruowany czyli mielą malachit na proszek, pewnie go trochę podbarwiają i sklejają z niego koraliki. Przypuszczam, że z innymi może być podobnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1332 |
Raczkowanie
|
No CJ ma skłonność czasem do delikatnie mówiąc naginania prawdy w sprawie minerałów - wiesz szklany malachit, plastikowy koral itp...lepiej znaleść sprzedawce co specjalizuje sie w minerałach, a na początek to najlepiej pokupować troche w stacjonarnych sklepach żeby zorientowac się jak NAPRAWDE niektóre minerały wyglądają- bo czasem zdjęciaw necie a stan faktyczny sporo się różnią
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1333 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1334 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U CJ raczej odradzam "naturalne" minerały. Szlanych ma duży wybór i niezłe ceny, a i jeszcze posrebrzane przekładki. Tylko z tych produktów od niego byłam zadowolona.
Agnieszka Edytowane przez RoksiSK Czas edycji: 2009-02-16 o 11:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1335 |
Zakorzenienie
|
Dzięki wielkie, rzeczywiście spory wybór tych minerałów i w przystępnych cenach
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1336 |
Zakorzenienie
|
Przesyłka od Eltay szybko, sprawnie, ładne koraliki
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1337 |
Zakorzenienie
|
ja dziś zamówiłam u CJ
![]() ![]() jak dojdzie paczuszka zdam relację ![]()
![]() |
![]() |
#1338 |
Raczkowanie
|
a od uzytkownika -lador- ktoś zamawiał? na zdjeciach nawet ok- a jak w realu?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1339 |
Wtajemniczenie
|
Ja jestem początkująca - robiłam dopiero dwa zamówienia - u CJ... i lipa jeśli chodzi o kuleczki. Z pierwszego zamówienia skończyły mi się akurat w połowie kolczyka. Zamówiłam następnym razem różne kuleczki (w tym i te których mi brakowało, ten sam symbol) i okazało się że żadne nie są takie jak te z pierwszego zamówienia. Zamawiałam kuleczki 2mm, 3mm, 3.2mm... okazało się że duże są wszystkie takie same a małe... jedne mniejsze a drugie większe od tych co potrzebowałam. Nie wiem, może ja się nie znam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1340 |
Raczkowanie
|
ja zamawialam u -lador- wiekszosc kamieni przyszla w dobrym stanie jednak najbardziej jestem zla z powodu agatow potrzebowalam ich na kolczyki, a przyszly w 2 roznych odcieniach... pozatym przesylka zostala wyslana szybko
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1341 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1342 |
Przyczajenie
|
Czy kupowałyście w tym nowym sklepie www.jubilex33.pl ? Zastanawiam się czy czy bezpieczniej jest kupić na Allegro (jubilex33) czy bezpośrednio u nich w sklepie, gdzie jest trochę taniej.
Czy możecie podzielić się swoimi opiniami o tym sklepie? Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1343 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiele osób tam kupuje.
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1344 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1345 |
Rozeznanie
|
Ogolnie, wole sklepy niz allegro
jesli chodzi o jubilexa rowniez |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1346 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie natomiast zastanawia fenomen CostumeJewellery.. Gość niedokładnie opisuje to, co sprzedaje, minerały to w ogóle jakiś koszmar, często pośredniego gatunku, szkło tanie, ale też dużo ma wad.. przesyłki wcale nie są szybkie, często są braki, trzeba się upominać, czekać na ponowne wysłanie, gdy trafi się trefny towar, szpilki odpryskują... a jednak ludzie się tam pchają drzwiami i oknami... nie rozumiem tego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1347 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1348 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Polecam z czystym sercem!!!
Moje FOTOMONTAZE https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=272964 Moje ŚWIECIDEŁKA https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=285355 Moje PAPIERY ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post15099559 Moj BLOG: http://abra-art.blogspot.com/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1349 |
Raczkowanie
|
Bary34 - super załatwiona reklamacja
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1350 |
Raczkowanie
|
Zazwyczaj kupuję u sprawdzonych allegrowiczów: kadoro, nutsy (ostatnio kupiłam w ich sklepie korallo - błyskawiczna przesyłka kurierska na ich koszt - zamówienie ok. 300zł), kocie-oko (w sumie fajne odbiory osobiste ale raz miły gratis a raz pomyłka i braki..), eltay, gem-stones, beabitdesign_com, Mawr10... Generalnie wszystko ok. U CJ kupowałam ze 3 razy, posrebrzanki w miarę ok, ale musiałam zwrócić szklane perły - z których farba tryskała że hej (a ze szkłem miały niewiele wspólnego), oddali pieniądze, ale jakoś to mnie zniechęciło do kupowania..
No i wszystko ładnie, aż tu mnie podkusiło łapać okazje - kamyki za grosze na aukcji u niejakiej kiciurenki z kilkunastoma komentarzami...:-/ No i niestety, 50 zł. poszło się.. Od miesiąca zero kontaktu, zero przesyłki, zero zwrotu... Rozpoczęłam tzw. spór, zastanawiam się nad zgłoszeniem do Programu Ochrony Kupujących, ale to wiąże się ze zgłoszeniem na policję. Czy ktoś z Was miał taką sytuację? Jak to w praktyce wygląda?.. Są szanse na odzyskanie pieniędzy?... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:04.