sprzedawcy na allegro- godni polecenia i nie - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne > Biżuteria

Notka

Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-02-12, 18:11   #1321
RoksiSK
Zadomowienie

Dot.: sprzedawcy na allegro- godni polecenia i nie

Cytat:
Napisane przez Rhogata Pokaż wiadomość
roksi, nutsy to jest to samo co korallo przeciez
a ja już się martwiłam, bo kupowałam u nich śliczny howlit różowy (ulubiony mojej siostry)
Stary 2009-02-14, 00:52   #1322
Rusa48
Wtajemniczenie

Najbardziej jestem zadowolona i polecam: BARY34, Eltay, wichereq, koraliczki_pl, ellect, shivashell, Magdrta, ButterflyMadame, jubilex33, naturel_pl, swiatsrebra, PEARL-BEAUTY_PL, kamyki_hurt, AGAT-Hurt,srebromix, swarovski_sklep, koralowadolina_, borys78, ogólnie z ANTYKWARIATeduPL chociaz nie zawsze dobrane w pary,
Polecam CJ, chociaż bywaja niewielkie niedoróbki, ale ogólnie jestem zadowolona- 2x kupowałam

Nnie byłam zadowolona z zachowania PasArt (galeriatkanin). Bardzo długi okres oczekiwania na przesyłkę- zawinili oni, nie poczta, co bardzo pokrzyżowało mi plany. Jak wystawiłam neutrala to dostałam odweta z kłamliwym tłumaczeniem, że czekali na moja odpoweidź na ich maila z pytaniem o zamiennik. Chodziło o to, że sprzedali mi towar, którego nie mieli na stanie. Po 4 dniach wpłaty pytali o zamiennik. Dostali odpowiedź tego samego dnia a towar wysłali po następnym tygodniu. I szkoda, bo towar ładny, a wysyłka- porażka! I nie potrafią przyznać się do tego, że nawalili a ja mam zapaprane konto

NIE POLECAM MarkurHurt bo towar jakby spoza wyboru- bardzo duzo uszkodzonych, z dziurami, skazami, wyłupane, pęknięte w środku te, dla których nie jest to naturalne itd. Kolory często nie zgadają się ze zdjęciami, sardonyks zamiast czarny lub szarawy w pasy to szarobury, rozmyty. Agat zamiast wzór skórki węża- rozmyta siateczką- sarobury, agat palony brązowo bury zamiast czerwonawo-czarny itd Nierówne kamienie co wyklucza zrobienie kolczyków. Kropla jedna dobra a druga ścieta i ok 3-4 mm krutsza i takie tam... Porazka. Jedyne co, to maja mi na swój koszt wymienić ale ciekawe, co dostanę. Jedynie biały i niebieski koral trafił się ładny i bez skaz.
Nie polecam też fielamoni2008 Wysyłka i kontakt to porazka zupełna. Prawie miesiac czekałam na towar, pisałam maile z pytaniami i zupełny brak odzewu, zadnej informacji czy wysłane, żednych przeprosiun... Jak chciałam w końcu pisać w tej sprawie do allegro- niespodziewanie dostałam przesyłkę
Rusa48 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-14, 07:02   #1323
tyska04
Rozeznanie

A ja jeszcze raz muszę pochwalić piinechę!!! Pani Inez jest niesamowita. Nie dość że długo kompletowałam swoje zakupy, to jeszcze na pytanie o drucik którego nie było na allegro odpowiedziała, że ma i że dołoży mi do paczuszki A jeszcze kontakt nie dość, że szybki jak błyskawica to jeszcze przemiły Nic tylko kupować (no i oczywiście bezproblemowy odbiór osobisty)
tylko zrozumcie kiedy zechcę znowu z sobą być "
tyska04 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-14, 10:17   #1324
substytut
Zakorzenienie

Kuferek myszki i ekoraliki - szybka wysylka po zaplacie ale gratisow wszedzie brak Choc i tak same zakupy juz swietnie wygladaja
substytut jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-14, 13:35   #1325
FK
przyczajona tygrysica

GG do FK

A ja chciałam tu pochwalić CostumeJewellery za miły kontakt i szybką przesyłkę, o którą obawiałam się najbardziej po przeczytaniu komentarzy tu i na all. W ostatnim zamówieniu dostałam jeden koralik korala filipińskiego ścięty i nie nadawał się do użytku. Ponieważ kupiłam tylko dwa, bo chciałam z nich zrobić kolczyki - napisałam w mailu do nich o tym problemie - zostałam poproszona o zdjęcie i poinformowana, że w następnej paczuszce mi prześlą dobry egzemplarz . Jedyna rzecz, której nie polecam u nich kupować to posrebrzane szpilki - schodzi sreberko... Stadionowe posrebrzanki są lepsze. Aha i dostałam kilka koralików gratisów, ale bez szaleństw.

Kupowałam też u Eltay i AntykwariatEduPl - nie mam żadnych zastrzeżeń, kupowałam tam same koraliki.

No i polecam Kocie-oko za ładne koraliki i możliwość odbioru osobistego. Na all zamawiałam u nich dwa razy (poza tym kupuję u nich w sklepie stacjonarnym) i raz do małego zamówienia dostałam masę gratisów, ale za drugim razem do dwa razy większego już nic. Ale polecam zdecydowanie za jakość.
FK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-14, 16:21   #1326
...Agatka...
Raczkowanie

a gdzie kupujecie szpilki? ja kupowalam u CostumeJewellery, ale na cala paczke szpilek jedna byla prosta reszta powykrzywiana tak, że nie nadaja sie do użytku.
Wie ktos gdzie sa dobre dlugie szpilki tak 40-50 mm?
...Agatka... jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-14, 16:31   #1327
gapcio22
Raczkowanie

GG do gapcio22

Cytat:
Napisane przez ...Agatka... Pokaż wiadomość
a gdzie kupujecie szpilki? ja kupowalam u CostumeJewellery, ale na cala paczke szpilek jedna byla prosta reszta powykrzywiana tak, że nie nadaja sie do użytku.
Wie ktos gdzie sa dobre dlugie szpilki tak 40-50 mm?
zawsze są pokrzywione to normalne moim zdaniem jeśli chodzi o posrebrzane wystarczy je ręcznie wyprostować i są dobre
Stary 2009-02-14, 18:43   #1328
RoksiSK
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gapcio22 Pokaż wiadomość
zawsze są pokrzywione to normalne moim zdaniem jeśli chodzi o posrebrzane wystarczy je ręcznie wyprostować i są dobre
Kupowałam u kilku i fatycznie - zawsze powyginane. Ale tak jak pisze Gapcio22 - wystarczy odgiąć szczypcami
Stary 2009-02-15, 10:06   #1329
Rusa48
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez substytut Pokaż wiadomość
Kuferek myszki i ekoraliki - szybka wysylka po zaplacie ale gratisow wszedzie brak Choc i tak same zakupy juz swietnie wygladaja
Oj tak, kuferek myszki SUPER i przemiła osoba Jestem bardzo z towaru zadowolona. Chciałam też polecić sklep ArtFan- błyskawiczna dostawa, towar w 100% mnie zadowoloł. Mają ciekawe drewno i taniej niż na allegro
Rusa48 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-15, 21:34   #1330
magrat16
Zakorzenienie

Witajcie dziewczyny. Ja mam pytanie odnośnie Costume Jewellery, a konkretniej minerałów przez nich oferowanych. Ceny hurtowe mają kuszące, ale jak z jakością
Wiem, że kiedyś kupowałam u nich zwykłe koraliki szklane i półfabrykanty- byłam zadowolona.
Przeczytane w2016 35( 2015:70;2014:33; 2013: 61)

03.10.2015
magrat16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-16, 07:37   #1331
kulkam
Wtajemniczenie

GG do kulkam

Z własnego doświadczenia odradzam "malachit" - wygląda jak z modeliny. To jest tzw. malachit rekonstruowany czyli mielą malachit na proszek, pewnie go trochę podbarwiają i sklejają z niego koraliki. Przypuszczam, że z innymi może być podobnie.
kulkam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-02-16, 07:37   #1332
Morgana75
Raczkowanie

No CJ ma skłonność czasem do delikatnie mówiąc naginania prawdy w sprawie minerałów - wiesz szklany malachit, plastikowy koral itp...lepiej znaleść sprzedawce co specjalizuje sie w minerałach, a na początek to najlepiej pokupować troche w stacjonarnych sklepach żeby zorientowac się jak NAPRAWDE niektóre minerały wyglądają- bo czasem zdjęciaw necie a stan faktyczny sporo się różnią
Morgana75 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-16, 10:40   #1333
magrat16
Zakorzenienie

Dziękuję Dopiero zaczynam, myślałam, że taka ilość się przyda, po prostu potrenuję. Dobra, to zmniejszę znacząco zamówienie i wezmę na próbę ze 2 minerały. Na razie czekam na przesyłkę z artfanu to będę miała co robić

03.10.2015
Stary 2009-02-16, 11:37   #1334
RoksiSK
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magrat16 Pokaż wiadomość
Dziękuję Dopiero zaczynam, myślałam, że taka ilość się przyda, po prostu potrenuję. Dobra, to zmniejszę znacząco zamówienie i wezmę na próbę ze 2 minerały. Na razie czekam na przesyłkę z artfanu to będę miała co robić
Jak chcesz kupić ładne minerały na sznury to polecam Ci ElizaAkcesoria - wiele razy tam kupowałam i wszystko zawsze było ok a kamyki naprawdę ładne
U CJ raczej odradzam "naturalne" minerały. Szlanych ma duży wybór i niezłe ceny, a i jeszcze posrebrzane przekładki. Tylko z tych produktów od niego byłam zadowolona.

Edytowane przez RoksiSK
Czas edycji: 2009-02-16 o 11:39
RoksiSK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-16, 14:39   #1335
magrat16
Zakorzenienie

Dzięki wielkie, rzeczywiście spory wybór tych minerałów i w przystępnych cenach Zamówię u niej, tylko nie wiem, czy poczekać i uzbierać większe zamówienie, czy teraz mniejsze

03.10.2015
Stary 2009-02-16, 17:35   #1336
arizoona
Zakorzenienie

Przesyłka od Eltay szybko, sprawnie, ładne koraliki no i gratisy ładnie dobrane Polecam
arizoona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-16, 17:56   #1337
pejtoon
Zakorzenienie

ja dziś zamówiłam u CJ - mam nadzieję, że wszystko będzie takie jak chciałam
jak dojdzie paczuszka zdam relację

KRAINA PAPIERU - zapraszam !
pejtoon jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-16, 18:14   #1338
senemine
Raczkowanie

a od uzytkownika -lador- ktoś zamawiał? na zdjeciach nawet ok- a jak w realu?
senemine jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-16, 18:15   #1339
Carya
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Carya GG do Carya

Ja jestem początkująca - robiłam dopiero dwa zamówienia - u CJ... i lipa jeśli chodzi o kuleczki. Z pierwszego zamówienia skończyły mi się akurat w połowie kolczyka. Zamówiłam następnym razem różne kuleczki (w tym i te których mi brakowało, ten sam symbol) i okazało się że żadne nie są takie jak te z pierwszego zamówienia. Zamawiałam kuleczki 2mm, 3mm, 3.2mm... okazało się że duże są wszystkie takie same a małe... jedne mniejsze a drugie większe od tych co potrzebowałam. Nie wiem, może ja się nie znam ale już totalnie zgłupiałam

Druga
Carya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-02-17, 07:09   #1340
...Agatka...
Raczkowanie

ja zamawialam u -lador- wiekszosc kamieni przyszla w dobrym stanie jednak najbardziej jestem zla z powodu agatow potrzebowalam ich na kolczyki, a przyszly w 2 roznych odcieniach... pozatym przesylka zostala wyslana szybko
...Agatka... jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-17, 07:19   #1341
RoksiSK
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez RoksiSK Pokaż wiadomość
Zamawówiłam właśnie u mag mar2 (Sklep Marta) pudełka. Wcześniej zapytałam o koszty przy zakupie 10-15 szt i też 10zł, więc uczciwie (w końcu wysłane będą pewnie w kartonie, a Poczta sobie już jakiś czas temu koszty podniosła). Zamówiłam 16 bo ślczne Wypatrzyłam też sprzedawcę innego, może i koszty niższe (6zł), ale pudełka tylko w 3 rozmiarach (i jedno takie pyciutkie...).
Mam nadzieję,że wzięłam dobry rozmiar na średnie kolczyki - 7/5,5/3,5 cm
Jak przyjdą to dam znać
Pudełka przyszły wczoraj - paczka ekspesowo wysłana, bardzo dobrze zabezpieczona - pudełka śliczne
Stary 2009-02-17, 13:47   #1342
Mirabelka333
Przyczajenie

Czy kupowałyście w tym nowym sklepie www.jubilex33.pl ? Zastanawiam się czy czy bezpieczniej jest kupić na Allegro (jubilex33) czy bezpośrednio u nich w sklepie, gdzie jest trochę taniej.

Czy możecie podzielić się swoimi opiniami o tym sklepie?

Pozdrawiam
Mirabelka333 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-17, 13:56   #1343
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Cytat:
Napisane przez Mirabelka333 Pokaż wiadomość
Czy kupowałyście w tym nowym sklepie www.jubilex33.pl ? Zastanawiam się czy czy bezpieczniej jest kupić na Allegro (jubilex33) czy bezpośrednio u nich w sklepie, gdzie jest trochę taniej.

Pozdrawiam
Na temat jubilexa jest sporo w wątku o sklepach internetowych.
Wiele osób tam kupuje.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-02-17, 15:37   #1344
RoksiSK
Zadomowienie

Cytat:

Pozdrawiam
Spokojnie możesz kupić
Stary 2009-02-17, 19:05   #1345
Rhogata
Rozeznanie

Ogolnie, wole sklepy niz allegro

jesli chodzi o jubilexa rowniez
Stary 2009-02-18, 10:53   #1346
naila
Zakorzenienie

Cytat:
Spokojnie możesz robić zakupy. Sprzedawca sprawdzony przez wiele osób

Mnie natomiast zastanawia fenomen CostumeJewellery.. Gość niedokładnie opisuje to, co sprzedaje, minerały to w ogóle jakiś koszmar, często pośredniego gatunku, szkło tanie, ale też dużo ma wad.. przesyłki wcale nie są szybkie, często są braki, trzeba się upominać, czekać na ponowne wysłanie, gdy trafi się trefny towar, szpilki odpryskują... a jednak ludzie się tam pchają drzwiami i oknami... nie rozumiem tego

Moje Impresje jestem również Zakosmetykowana
naila jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-18, 11:34   #1347
magrat16
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez naila Pokaż wiadomość
Mnie natomiast zastanawia fenomen CostumeJewellery.. Gość niedokładnie opisuje to, co sprzedaje, minerały to w ogóle jakiś koszmar, często pośredniego gatunku, szkło tanie, ale też dużo ma wad.. przesyłki wcale nie są szybkie, często są braki, trzeba się upominać, czekać na ponowne wysłanie, gdy trafi się trefny towar, szpilki odpryskują... a jednak ludzie się tam pchają drzwiami i oknami... nie rozumiem tego
Jak ktoś się natnie, to drugi raz raczej nie kupi. A CJ kusi niskimi cenami. Część osób dostanie badziew i myśli, no tak czego się spodziewać po tej cenie. Część nawet się nie zorientuje, że z minerałami jest coś nie tak. Ja u niego kupowałam raz daaawno temu, do moich pierwszych kolczyków. Wtedy przesyłka doszła w 3 dni, a koraliki były śliczne, kupowałam szklane- na sztuki. Miałam tylko zastrzeżenia do szpilek, które strasznie powykrzywiane były, ale sreberko nie schodzi. Może miałam szczęście

03.10.2015

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-02-18, 12:20   #1348
ABRA_ABRA
Zadomowienie

Cytat:

Pozdrawiam

Polecam z czystym sercem!!!
ABRA_ABRA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-26, 12:43   #1349
Senanque
Raczkowanie

Bary34 - super załatwiona reklamacja Dostałam pękniętą srebrną kulę bali, ktoś na poczcie nieźle musiał po paczce poskakać Pani Stasia błyskawicznie zwróciła pieniądze, w dodatku okazała się generalnie przemiłą osobą, chyba podam jej link do forum, może czasem się u nas pojawi?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Kula bali reklamacja.jpg (31,0 KB, 37 załadowań)
Senanque jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-26, 14:40   #1350
art aneta
Raczkowanie

Zazwyczaj kupuję u sprawdzonych allegrowiczów: kadoro, nutsy (ostatnio kupiłam w ich sklepie korallo - błyskawiczna przesyłka kurierska na ich koszt - zamówienie ok. 300zł), kocie-oko (w sumie fajne odbiory osobiste ale raz miły gratis a raz pomyłka i braki..), eltay, gem-stones, beabitdesign_com, Mawr10... Generalnie wszystko ok. U CJ kupowałam ze 3 razy, posrebrzanki w miarę ok, ale musiałam zwrócić szklane perły - z których farba tryskała że hej (a ze szkłem miały niewiele wspólnego), oddali pieniądze, ale jakoś to mnie zniechęciło do kupowania..

No i wszystko ładnie, aż tu mnie podkusiło łapać okazje - kamyki za grosze na aukcji u niejakiej kiciurenki z kilkunastoma komentarzami...:-/ No i niestety, 50 zł. poszło się.. Od miesiąca zero kontaktu, zero przesyłki, zero zwrotu... Rozpoczęłam tzw. spór, zastanawiam się nad zgłoszeniem do Programu Ochrony Kupujących, ale to wiąże się ze zgłoszeniem na policję. Czy ktoś z Was miał taką sytuację? Jak to w praktyce wygląda?.. Są szanse na odzyskanie pieniędzy?...
art aneta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Biżuteria

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości