perfumowe zakupy na allegro - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-06-07, 19:43   #511
JOANNA16
Zakorzenienie

Dot.: perfumowe zakupy na allegro

Cytat:
Napisane przez Pomadka
Do wyboru, do koloru.

A jakie to perfumy? Możesz zdradzić?

no duzo ich jest ale z tymi sie wstrzymam za drogie jak na moja kieszen
załozyłłam wateczek o perfuma a afrodyzjak czy jakoas tam moze ktos mi doradzi nie dgorga i słodziutka perfumke wybrac dziekuje pomadko za pomoc kofffffana jestes
zapraszam
Stary 2006-06-07, 20:37   #512
Hvid
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pomadka
XS pour Elle Paco Rabanne chyba nie znam, samą nazwę kojarzę, ale zapachu ani kszty.
Odnośnie Eau du Soir Sisley to nie dziwię się, że się skusiłaś na niego. TO bardzo interesujące perfumy. Ja je znam z testów...

Star Moon Lagerfelda są przeciętne, może niezłe, ale żaden tam hit. Niedawno dostałam próbkę i żebym wpadła w zachwyt, to raczej nie.
Mialam flakonik z tym zapachem juz kilka ladnych lat temu. Podobal mi sie. W przypadku takich osob jak ja nigdy nie wiadomo czy to nostalgia podpowiada zeby wybrac taki a nie inny zapach czy tylko i wylacznie powonienie. XS - jak na moj laicki nos, jest zapachem dodajacym energii. Nie jest to zapach wieczorowy, raczej na codzien. Przynajmniej ja tak go odbieram.

P.S. - Dziekuje Ci Pomadko za zyczliwosc i ciepelko ktore plynie z Twoich postow.
Hvid jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-07, 21:50   #513
konfitura
Wtajemniczenie

Bardzo lubię XS, a kocham Sun Moon Stars Lagerfelda Miłość od pierwszego wąchnięcia, mam teraz 100 ml i jestem z tego powodu very happy Dla mnie zapach magiczny, wdzięczny i bardzo oryginalny.

konfitura jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-07, 22:21   #514
burn-it-up
Zakorzenienie

GG do burn-it-up

Dziewczyny,jakie są wasze doświadzenia z tym sprzedającym.Ku powałyście u niego?
http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=96743
Stary 2006-06-07, 22:21   #515
Pomadka
Zakorzenienie

Smile Dot.: perfumowe zakupy na allegro

Cytat:
Napisane przez Hvid
Mialam flakonik z tym zapachem juz kilka ladnych lat temu. Podobal mi sie. W przypadku takich osob jak ja nigdy nie wiadomo czy to nostalgia podpowiada zeby wybrac taki a nie inny zapach czy tylko i wylacznie powonienie. XS - jak na moj laicki nos, jest zapachem dodajacym energii. Nie jest to zapach wieczorowy, raczej na codzien. Przynajmniej ja tak go odbieram.

P.S. - Dziekuje Ci Pomadko za zyczliwosc i ciepelko ktore plynie z Twoich postow.
O rany! Ale mi miło. Bardzo dziękuję

Cytat:
Napisane przez konfitura
Bardzo lubię XS, a kocham Sun Moon Stars Lagerfelda Miłość od pierwszego wąchnięcia, mam teraz 100 ml i jestem z tego powodu very happy Dla mnie zapach magiczny, wdzięczny i bardzo oryginalny.
A dla mnie to on taki radosny, słodki, lekki, łatwi i przyjemny. Chyba mam nos zatkany od jakiegoś czasu.

Cytat:
Dziewczyny,jakie są wasze doświadzenia z tym sprzedającym.Ku powałyście u niego?
Poczytaj, pisałyśmy o Jarekmiki w wątku i w ogóle na forum.
Dziewczyny go polecały, ja też choć zakupów u niego jeszcze nie robiłam, ale jego aukcje wyglądają ok.
Pomadka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-07, 22:25   #516
konfitura
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Pomadka

A dla mnie to on taki radosny, słodki, lekki, łatwi i przyjemny. Chyba mam nos zatkany od jakiegoś czasu.
Z tego co wiem to SMS należy do perfum, które bardzo różnie rozwijają się w zależności od skóry. I ja rozumiem, że ktoś może go uważać za przeciętny. Dla mnie jednak piękny. Jak nie wiem czego użyć to wybór pada na jedne z dwóch: Mohora lub SMS

Stary 2006-06-07, 22:26   #517
Hvid
Zakorzenienie

Przeczytalam to co napisano o XS na stronie sorei. Zapach wprowadzony na rynek w 2001 roku a ja jestem pewna ze pierwszy flakonik kupilam gdzies kolo 1998 roku. Na pewno byl na rynku przed Ultravioletem.
Zupelnie nie kojarzy mi sie rowniez z Anais Anais ( za ktorym nie przepadam ). Co nos to inne skojarzenia

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-06-07, 22:51   #518
Pomadka
Zakorzenienie

Smile Dot.: perfumowe zakupy na allegro

Cytat:
Napisane przez konfitura
Z tego co wiem to SMS należy do perfum, które bardzo różnie rozwijają się w zależności od skóry. I ja rozumiem, że ktoś może go uważać za przeciętny. Dla mnie jednak piękny. Jak nie wiem czego użyć to wybór pada na jedne z dwóch: Mohora lub SMS
Olcia ja nie neguję, że SMs'y to perfumy (...). U mnie są po prostu takie przeciętne, a szkoda, bo pamiętam je z jakiś testów i wtedy wydawałay mi się mocne, z metaliczną nutą. Jednak wydawały mi się... bo teraz mam zupełnie inne odczucia.
Może się do nich przekonam, dopiero jestem w połowie próbki.

A Mahorę to kocham.
Nawet pojawiła się na Allegro jakaś używana, dałam ją od "obserwowanych", patrzę za kilka godzin, a sprzedawca zawyżył cenę o 20,o zł. Ależ się zezłościłam.
Stary 2006-06-07, 23:34   #519
konfitura
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Pomadka
Olcia ja nie neguję, że SMs'y to perfumy (...). U mnie są po prostu takie przeciętne, a szkoda, bo pamiętam je z jakiś testów i wtedy wydawałay mi się mocne, z metaliczną nutą. Jednak wydawały mi się... bo teraz mam zupełnie inne odczucia.
Może się do nich przekonam, dopiero jestem w połowie próbki.

A Mahorę to kocham.
Nawet pojawiła się na Allegro jakaś używana, dałam ją od "obserwowanych", patrzę za kilka godzin, a sprzedawca zawyżył cenę o 20,o zł. Ależ się zezłościłam.
Wiem, że nie negujesz. W końcu perfumy to sprawa bardzo indywidualna (i o to chodzi ).

Co do Mahorki to ciekawam jaka to była cena? I pojemność?

Stary 2006-06-07, 23:43   #520
Pomadka
Zakorzenienie

Cool Dot.: perfumowe zakupy na allegro

Cytat:
Napisane przez konfitura
Wiem, że nie negujesz. W końcu perfumy to sprawa bardzo indywidualna (i o to chodzi ).

Co do Mahorki to ciekawam jaka to była cena? I pojemność?
CHyba z 75 ml została +/- połowa, cena początkowa 50,o zł i za 2-3 godziny podskoczyła do 69,9.

Podejrzewam, że sprzedająca zobaczyła pewnie kilka osób, które obserwują aukcje i zawyżyła cenę. Tak mi się wydaję.
Stary 2006-06-08, 00:00   #521
konfitura
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Pomadka
CHyba z 75 ml została +/- połowa, cena początkowa 50,o zł i za 2-3 godziny podskoczyła do 69,9.

Podejrzewam, że sprzedająca zobaczyła pewnie kilka osób, które obserwują aukcje i zawyżyła cenę. Tak mi się wydaję.
Hmmm, no całkiem możliwe. Bywa

Stary 2006-06-08, 07:22   #522
Hvid
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pomadka
Rozumiem Cie. Dla mnie takim zapachem jest Jardins du Bagatelle Guerlaina. Na poczatku bardzo mi sie podobal. Po pewnym czasie zapach zaczal mnie meczyc ( nie wiem dlaczego, przeciez na poczatku bylam nim zauroczona ). Oddalam flakon Mamie, ktorej z kolei bardzo te perfumy przypadly do gustu. Byc moze kiedys zrobie ponowne podejscie do tego zapachu, ale na wszelki wypadek zaopatrze sie we flakon o najmniejszej pojemnosci.
Stary 2006-06-08, 16:30   #523
ROZ-ter-KA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pomadka
A Mahorę to kocham.
Ja w takich sytuacjach natychmiast rezygnuję z ewentualnego zakupu , dla zasady.

A Mahorę ,tez kocham edp
Stary 2006-06-08, 16:32   #524
ROZ-ter-KA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez burn-it-up
Można kupować
Stary 2006-06-08, 16:38   #525
ROZ-ter-KA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hvid
XS pour Elle Paco Rabanne. Znalazlam je w tutejszym odpowiedniku naszej Galerii Centrum, razem z Eau du Soir Sisley. Wiec kupilam oba nie zastanawiajac sie dlugo i nie sluchajac glosu rozsadku ( niech zyje moja silna wola ). Eau du Soir Sisley kupilam pocieszajac sie tym, ze rzadko pojawia sie w sklepie i jak juz jest to bardzo szybko znika ( tak mi powiedziala sympatyczna sprzedawczyni ). Chwycilam wiec flakon i chwiejnym krokiem udalam sie do kasy ( wyrzuty sumienia ). Jeszcze przy kasie probowalam przekonac sama siebie ze troche przesadzam, ale co tam, chec posiadania obu zapachow przegonila rozsadek w ciemny kat.
Niestety - Black Cashmere, Star Moon....Lagerfelda i kilku innych nie znalazlam ( chyba na szczescie, bo pewnie tez bym wyszla z nimi ze sklepu ).
Znalazlam natomiast Mont Blanc Presence d`une Femme, ale juz zamowilam to na allegro u dufte_manii.
XS to bardzo fajny kobiecy zapach , a Eau du Soir Sisleya ja osobiście nie lubię, poważne , eleganckie , nie bardzo wiadomo gdzie je nosić.
Wbrew pozorom nie znikają szybko z półki ,chyba pani ekspedientka chciała po prostu sprzedać drogi zapach. U mnie bywają często

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-06-08, 16:52   #526
Pomadka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ROZ-ter-KA
Ja w takich sytuacjach natychmiast rezygnuję z ewentualnego zakupu , dla zasady.

A Mahorę ,tez kocham edp
I dlatego sobie odpuszczam tę Mahorę, chociaż miałam na nią chętkę. Bardzo nie lubię takich akcji...
Stary 2006-06-08, 17:33   #527
burn-it-up
Zakorzenienie

GG do burn-it-up

Cytat:
Można kupować
Dziękuję za odpowiedź
Stary 2006-06-08, 17:52   #528
Hvid
Zakorzenienie

Cytat:
XS to bardzo fajny kobiecy zapach , a Eau du Soir Sisleya ja osobiście nie lubię, poważne , eleganckie , nie bardzo wiadomo gdzie je nosić.
Wbrew pozorom nie znikają szybko z półki ,chyba pani ekspedientka chciała po prostu sprzedać drogi zapach. U mnie bywają często
Przypomnialas mi o czyms ROZ-ter-KO. Kiedys jechalam taksowka i trafilam na bardzo milego taksowkarza. Wyjatkowo uprzejmego, szarmanckiego itd. Kiedy mu o tym powiedzialam to odpowiedzial ze gdyby taki nie byl, to i napiwkow by nie dostawal Powiedzial to pol zartem, pol serio.

Sporo jest racji w tym co napisalas. Co prawda ja nie znam dobrze upodoban Skandynawek wiec trudno jest mi sie na ten temat wypowiedziec.
Stary 2006-06-09, 09:35   #529
lalesia
Zakorzenienie

GG do lalesia

zastanawialam sie od wczoraj nad ta aukcja:
http://www.allegro.pl/item106514757_...dt_damski.html

ale powiedzialam sobie, ze przeciez nie potrzebuje kolejnych perfum sama sie przekonywalam, ze po co mi kolejne, na mojej poleczce stoi juz 16 roznych "setek" i kilka mniejszych flakonikow i przeciez kupowanie kolejnej, nawet za malenka kwote, jest bez sensu myslalam, ze mi sie udalo

no i co Lalesia w koncu zrobila weszlam przed chwila kontrolnie, w zasadzie mimo woli, na ta aukcje i widze, ze do konca zostala niecala godzina. I tu wlaczyla sie obsesja, palec sam jakos zawedrowal na "kup teraz", nie mialam w tym zadnego udzialu mam nadzieje, ze chociaz zapach mi sie spodoba, bo kupowalam kompletnie w ciemno znalazlam tylko nuty zapachowe na jakiejs czeskiej stronie perfumerii internetowej, i na tej podstawie, pol rozumiejac, pol majac nadzieje, ze rozumiem nabylam Iceberga Unieverse
lalesia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-06-09, 09:58   #530
Hvid
Zakorzenienie

Lalesia - ja rowniez zastanawiam sie nad jedna aukcja ( Donna Karan - Black Cashmere za jedyne 25 zl ). Na razie wyslalam do sprzedawcy tylko @ z pytaniem. Zreszta, pewnie bedzie sporo osob licytujacych, bo ta osoba nie wyglada mi na sprzedawce masowo sprzedajacego podrobki. Nietrafiony zakup wiec chce sie tego pozbyc, a ja uwielbiam ten zapach. Nie ma w ofercie zadnych innych perfum, wiec wierze jej.
To jest link do aukcji:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=109087494

Ja sie tylko zastanawiam, wiec byc moze ta oferta zainteresuje kogos innego, dlatego podaje link. Gdybym byla w Pl i nie dochodzilyby koszty wysylki, ubezpieczenia itd, z pewnoscia bym licytowala.
Stary 2006-06-09, 15:00   #531
lalesia
Zakorzenienie

GG do lalesia

Cytat:
Napisane przez Hvid
Lalesia - ja rowniez zastanawiam sie nad jedna aukcja ( Donna Karan - Black Cashmere za jedyne 25 zl ). Na razie wyslalam do sprzedawcy tylko @ z pytaniem. Zreszta, pewnie bedzie sporo osob licytujacych, bo ta osoba nie wyglada mi na sprzedawce masowo sprzedajacego podrobki. Nietrafiony zakup wiec chce sie tego pozbyc, a ja uwielbiam ten zapach. Nie ma w ofercie zadnych innych perfum, wiec wierze jej.
To jest link do aukcji:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=109087494

Ja sie tylko zastanawiam, wiec byc moze ta oferta zainteresuje kogos innego, dlatego podaje link. Gdybym byla w Pl i nie dochodzilyby koszty wysylki, ubezpieczenia itd, z pewnoscia bym licytowala.
jeszcze zostalo 8 dni, wiec cena na pewno mocno podskoczy ale mozesz sprobowac swoich sil ostatnio wysylalam paczuszke do kanady poleconym, i kosztowalo mnie to 4.70zl wiec koszta nie sa duze
Stary 2006-06-09, 19:24   #532
Hvid
Zakorzenienie

Na razie sie wstrzymuje. Pewnie bedzie sporo osob chetnych. Pojemnosc tego flakonika to ok. 50 ml. Pisze okolo, bo jak sama sprzedajaca napisala, psikniete ok.4 razy.
A co do wysylki - z ubezpieczeniem, priorytetem itd kosztuje duzo drozej.
Do tego dochodza oplaty bankowe, dlatego sie wstrzymuje.
P.S. Pani ktora sprzedaje ten zapach jest bardzo sympatyczna, zaden tam sprzedawca wciskajacy towar na sile
Stary 2006-06-09, 19:32   #533
kornelciaa
Przyczajenie

GG do kornelciaa
Lightbulb Dot.: perfumowe zakupy na allegro

Witam, troche nie w pore o to prosze bo zakup juz dokonany ale moze zerknie ktos i powie co sadzi o tej aukcji:
http://www.allegro.pl/item106734853_...ftemania_.html
Z góry dziękuję :d
kornelciaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-09, 19:50   #534
konfitura
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kornelciaa
Witam, troche nie w pore o to prosze bo zakup juz dokonany ale moze zerknie ktos i powie co sadzi o tej aukcji:
http://www.allegro.pl/item106734853_...ftemania_.html
Z góry dziękuję :d
Dobry wybór

Stary 2006-06-09, 19:54   #535
lalesia
Zakorzenienie

GG do lalesia

Cytat:
Napisane przez konfitura
Dobry wybór
dokladnie pewny sprzedawca
Stary 2006-06-10, 10:18   #536
agol5
Raczkowanie

Co sądzicie o tym sprzedawcy? http://www.allegro.pl/item105807948_105807948.html
agol5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-10, 11:00   #537
mulier
Zakorzenienie

GG do mulier

Cytat:
Napisane przez agol5
ma oryginały

mulier jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-06-10, 11:02   #538
magdziaS
Podróżniczka

Dziewczyny, czy cos takiego w ogole istnieje ? To orginaly czy jakies podrobki ? http://www.allegro.pl/item109437015_...tylko_7zl.html

magdziaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-10, 11:06   #539
mulier
Zakorzenienie

GG do mulier

Cytat:
Napisane przez magdziaS
Dziewczyny, czy cos takiego w ogole istnieje ? To orginaly czy jakies podrobki ? http://www.allegro.pl/item109437015_...tylko_7zl.html
Oryginalne peny ma chyba tylko dali. Wszystkie inne to podróby.

mulier jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-10, 11:11   #540
magdziaS
Podróżniczka

Cytat:
Napisane przez mulier
Oryginalne peny ma chyba tylko dali. Wszystkie inne to podróby.
Mulier, dzieki za info

magdziaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości