Składy kosmetyków do włosów bez tajemnic - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-09-22, 16:43   #2401
Magdzia94
Zakorzenienie

Dot.: Składy kosmetyków do włosów bez tajemnic

kosmetolog1 zapomniałysmy dodac, Estelle jest łatwiej dołanczac kosmetyki do listy jezeli są w odzielnym poście analizowane. Potem jest to bardziej czytelne, a zeby odzielic pos w krótkim czasie od drugiego to dodajemy jakis obrazek

Magdzia94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-22, 17:44   #2402
mg78
Zadomowienie

Starożytna receptura szamponu z ekstraktem henny została stworzona aby maksymalnie odżywić, wzmocnić cebulki włosowe i pobudzić je do wzrostu. Szampon delikatnie myje włosy pozostawiając je lśniące, miękkie i mocniejsze.
SKŁAD:
Sodium lauryl ether sulpathe, Cocoamidopropyl betaine,
Polyquaterium 7, Sodium Peg 7olive oil Caroxytle, Aqua Extract of henna, Neem, Tulsi, Methi, Rusmari, Amla, Fragrance.

Proszę o analizę

mg78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-22, 17:45   #2403
magrest
Zakorzenienie

GG do magrest

Cytat:
Napisane przez kosmetolog1 Pokaż wiadomość
ja od dawien dawna używam head&shoulders, dla mnie ten szampon sprawdza sie w 100% dobrze myje nie wysusza, moje włosy sie dobrze układają nawet bez odżywki (a zawiera ten znienawidzony przez większość, "drażniący"*, "rakotwórczy"* SLS:P), chociaż mam wrazenie że po zmianie opakowania stracił też na jakości. jeśli chodzi o odżywke to nie mam jednej którą kupuję zawsze. odżywkę wybieram zawsze taką która nie ma jakoś nadzwyczajnie rozbudowanego składu. ważne zeby miała ze 3 substancje tłuszczowe, antystatyk i silikony, no i musowo musi mieć pantenol.

jesli chodzi o szampony godne polecenia, to w zasadzie z każdej firmy znajdzie sie jakiś szampon godny polecenia. ja jednak uważam że najlepiej przetestować kilka i wybrać najbardziej dla siebie odpowiedni. jednemu odpowiada to drugiemu tamto i ja coś polecę, a potem ktoś bedzie miał do mnie pretensje... dlatego polecam testować i dobrać coś dla siebie odpowiedniego. jesli ktos woli delikatniejsze to radzę wybierać te z alkilopoliglukozydami (lauryl glucoside, coco glucoside), ale zaznaczam jeśli chodzi o efektywność mycia, napewno nie pobiją tych opartych na SLES-ie.

* niepotrzebne skreślić :P
Dzięki za odpowiedź

A mogę zapytać co sądzisz o tak chwalonych odżywkach z serii Pantene Restoratives:
http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=20520
http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=20883
magrest jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-22, 18:07   #2404
kosmetolog1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mg78 Pokaż wiadomość
Starożytna receptura szamponu z ekstraktem henny została stworzona aby maksymalnie odżywić, wzmocnić cebulki włosowe i pobudzić je do wzrostu. Szampon delikatnie myje włosy pozostawiając je lśniące, miękkie i mocniejsze.
SKŁAD:
Polyquaterium 7, Sodium Peg 7olive oil Caroxytle, Aqua Extract of henna, Neem, Tulsi, Methi, Rusmari, Amla, Fragrance.

Proszę o analizę
nietypowy szampon, ze względu na dużą zawartość SLES-u. mimo to nie powinien bardzo wysuszać, bo ma te ekstrakty (podejrzewam że w formie olejków). jest ekstrakt z drzewam Neem, bazylii, Kozieradki pospolitej, zawierającej duzo witamin, flawonoidów. ekstrakty te są jednocześnie bakteriobójcze dlatego nie ma potrzeby wrzucać do szamponu konserwantów. wszystko oczywiście zależy od ilości ekstraktów. jeśli znajdują sie w takiej ilości aby naprawde działały to szampon powinien być fajny, i jest godny przetestowania. ja osobiście dodałabym tu mimo wszystko trochę gliceryny. aha i jest raczej do ciemnych włosów, ze względu na ekstrakt henny. polyquaternium jest antystatykiem, lecz tu pełni rolę substancji zagęszczającej (jest kationowy, więc łączy się z anionowym SLES=em)
i ja bym go mimo wszystko trzymała w lodówce

---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ----------

Cytat:
Napisane przez magrest Pokaż wiadomość
Dzięki za odpowiedź

A mogę zapytać co sądzisz o tak chwalonych odżywkach z serii Pantene Restoratives:
http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=20520
http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=20883
odżywka wygląda fajnie. ma wszystko co odżywki mieć powinny, czyli wodę, emolienty, antystatyk, silikon i troche pantenolu. ja osobiście takie odżywki lubię najbardziej.

Edytowane przez kosmetolog1
Czas edycji: 2009-09-22 o 18:48
kosmetolog1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-22, 18:16   #2405
MalaArielka
Wtajemniczenie

Kosmetolog1 czy mogłabyś mi przeanalizować ten skład? Bardzo proszę.
Seboradin, Intensywna kuracja w ampułkach:
Skład: Aqua, Alcohol(and) Propylene Glycol(and) Diethyl Phthalate, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Hypericum Perforatum Extract, Calamus Extract, DMDM Hydantoin, Raphanus Nigra Extract, Dehydroacetic Acid(and) Imidazolidynyl Urea(and) Methylparaben(and) Propylparaben(and) Triethylene Glicol, Nicotinamide, Quaternium-80, Pyridoxine Hydrochloride, Parfum, Aloe Barbadensis Extract, Tea Tree Oil, Thymol, Coriander Oil, Castor Oil, Colour CI I7200.

Czy może ona skutecznie przeciwdziałać wypadaniu włosów i czy nie podrażnia za bardzo?
MalaArielka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-22, 18:40   #2406
kosmetolog1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MalaArielka Pokaż wiadomość
Kosmetolog1 czy mogłabyś mi przeanalizować ten skład? Bardzo proszę.
Seboradin, Intensywna kuracja w ampułkach:
Skład: Aqua, Alcohol(and) Propylene Glycol(and) Diethyl Phthalate, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Hypericum Perforatum Extract, Calamus Extract, DMDM Hydantoin, Raphanus Nigra Extract, Dehydroacetic Acid(and) Imidazolidynyl Urea(and) Methylparaben(and) Propylparaben(and) Triethylene Glicol, Nicotinamide, Quaternium-80, Pyridoxine Hydrochloride, Parfum, Aloe Barbadensis Extract, Tea Tree Oil, Thymol, Coriander Oil, Castor Oil, Colour CI I7200.

Czy może ona skutecznie przeciwdziałać wypadaniu włosów i czy nie podrażnia za bardzo?
hm... trudno mi określić. DMDM Hydantoin stanowi w tej recepturze pewną granicę. to co jest przednim jest powiedzmy godne uwagi, to co ponim to już można powiedzieć ilości śladowe. są dwa ekstrakty(z tataraku i dziurawca) które mogą odżywiać, poprawiać stan włosów. inne ekstrakty są użyte w tak małych ilościach ze można je pominąć. niepokoi mnie jednak fakt ze użyty jest tu ftalan dietylowy. jest on co prawda dopuszczony do użytku, ale strasznie o niego krzyczą (ftalan dibutylowy jest juz zakazany). ftalan może mieć bardzo negatywne skutki jeśli dostanie sie do organizmu. oksyetylenowany olej rycynowy ułatwi rozprowadzanie zawartości tych ampułek na włosy. duzo też konserwantów, w tym DMDM hydantoin, który może uwalniać formaldehyd.
Stary 2009-09-22, 19:06   #2407
mg78
Zadomowienie

Dziękuję za analizę

mg78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-22, 19:15   #2408
MalaArielka
Wtajemniczenie

Bardzo dziękuję za analizę. Nie spodziewałam się, że w tych ampułkach może być taki negatywny składnik...
Mogłabyś mi jeszcze zanalizować mniej więcej ten skład- też ze względu na pomoc w wypadaniu, czy może powodować podrażnienia- i oczywiście czy nie ma złych składników. Stosuję tą maskę od pewnego czasu i trochę się teraz przestraszyłam, że też coś może być z nią nie tak, bo jest tej samej firmy.
Wiem, że ten skład był już kiedyś przeanalizowany, jednak chciałabym żebyś Ty się na jego temat wypowiedziała.
Maska Nano Effect, Inter Fragrances.
Aqua, Panax Ginseng Root Extract (and) Arginine (and) Acetyl Tyrosine (and) Arctium Majus Root Extract (and) Hydrolyzed Soi Protein (and) Polyquaternium -11 (and) Dimethicone Copolyol (and) Calcium Pantothenate (and) Zinc Gluconate (and) Niacinamide (and) Ornithine HCl (and) Citruline (and) Glucosamine HCl (and) Biotin, Cetearyl Alcohol, Cetrimonium Chloride, Glycerin, Lecithin (and) Sorbitol (and) Xanthan Gum (and) Hamamelis Virginiana Extract (and) Diatomaceous Earth (and) Disodium EDTA (and) Tocopheryl Acetate (and) Glyceryl Linoleate (and) Retinyl Palmitate (and) Panthenol (and) Phenoxyethanol (and) Methylparaben (and) Butylparaben (and) Ethylparaben (and) Propylparaben (and) Isobutylparaben, Parfum, Jojoba Oil, Citric Acid
Stary 2009-09-22, 19:47   #2409
kosmetolog1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MalaArielka Pokaż wiadomość
Bardzo dziękuję za analizę. Nie spodziewałam się, że w tych ampułkach może być taki negatywny składnik...
Mogłabyś mi jeszcze zanalizować mniej więcej ten skład- też ze względu na pomoc w wypadaniu, czy może powodować podrażnienia- i oczywiście czy nie ma złych składników. Stosuję tą maskę od pewnego czasu i trochę się teraz przestraszyłam, że też coś może być z nią nie tak, bo jest tej samej firmy.
Wiem, że ten skład był już kiedyś przeanalizowany, jednak chciałabym żebyś Ty się na jego temat wypowiedziała.
Maska Nano Effect, Inter Fragrances.
Aqua, Panax Ginseng Root Extract (and) Arginine (and) Acetyl Tyrosine (and) Arctium Majus Root Extract (and) Hydrolyzed Soi Protein (and) Polyquaternium -11 (and) Dimethicone Copolyol (and) Calcium Pantothenate (and) Zinc Gluconate (and) Niacinamide (and) Ornithine HCl (and) Citruline (and) Glucosamine HCl (and) Biotin, Cetearyl Alcohol, Cetrimonium Chloride, Glycerin, Lecithin (and) Sorbitol (and) Xanthan Gum (and) Hamamelis Virginiana Extract (and) Diatomaceous Earth (and) Disodium EDTA (and) Tocopheryl Acetate (and) Glyceryl Linoleate (and) Retinyl Palmitate (and) Panthenol (and) Phenoxyethanol (and) Methylparaben (and) Butylparaben (and) Ethylparaben (and) Propylparaben (and) Isobutylparaben, Parfum, Jojoba Oil, Citric Acid
żadnych szkodliwych składników tu nie widzę. nazwa nano sugeruje że składniki aktywne ukryte są w jakiś liposomach, nanokapsułkach (musisz sprawdzić jak to opisuje producent), jeśli tak to składniki aktywne mają szansę wniknąć w skórę głowy i włos. duzo jest tu ekstraktów, chyba nie ma sensu opisywać każdego z osobna, więc będą źródłem witamin, substancji odżywczych. pozatym kilka witaminek (daleko w składzie). jest też związek kationowy (nawet dwa)-antystatyki i kilka natłuszczaczy. działanie zapobiegające wypadaniu podejrzewam że ukryte jest w składnikach aktywnych ekstraktów. próbuje dociec ile procentowo może być tych składników. we fragmentach które zaznaczyłam te wszystkie (and) oznaczają że wszystkie te składniki pochodzą z jednego surowca (zieelony to jeden surowiec, pomarańczowy to drugi surowiec. producent kupuje np. 1litr surowca, który zawiera te wszystkie składniki (zielone, lub pomarańczowe) zmieszane razem) podejrzewam ze jest go 10-20% więc w przeliczeniu na jedną substancje zbyt duża zawartość nie wyjdzie
Stary 2009-09-22, 20:06   #2410
aaaania1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mg78 Pokaż wiadomość
SKŁAD:

Proszę o analizę
a możesz podać nazwę.....
Stary 2009-09-22, 20:19   #2411
MalaArielka
Wtajemniczenie

Dziękuję bardzo Kosmetolog1 .

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-09-22, 23:33   #2412
Narc
Wtajemniczenie

A może ktoś przeanalizuje moje szampony ? Rzuciłam się na nie, ponieważ maseczka venity z masłem shea jest dobra.. a te szampony to nie wiem..więc:

Venita Shampoo,Naturel

skład- aqua,sodium laureth sulfate, cocamide dea, polyquaternium-7, sodium chloride, propylene glycol, aloe barbadensis extract, citric acid, methylchloroisothizolinon e, methylisothiazolinone, parfum, hexyl cinnam-aldehyde, linalool

Silk Shampoo,Natural Spa

skład: aqua, sodium laureth sulfate,cocamidopropyl betaine, cocamide dea, sodium cocoamphoacetate, cocamidopropylamine oxide, polyquaternium-7, sodium chloride, hydrolyzed silk, hydrolyzed keratin, citric acid,methylchloroisothizo linone,methylisothiazolin one, parfum, 2-(4-tert butylbenzyl, propionaldehyde, hexyl cinnam-aldehyde,linalool

Narc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-23, 09:41   #2413
magrest
Zakorzenienie

GG do magrest

Cytat:
odżywka wygląda fajnie. ma wszystko co odżywki mieć powinny, czyli wodę, emolienty, antystatyk, silikon i troche pantenolu. ja osobiście takie odżywki lubię najbardziej.
Dziękuje bardzo za opinie
Akurat w rossmannie jest na nie promocja, to kupię i wypróbuję
magrest jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-23, 14:07   #2414
kosmetolog1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Narc Pokaż wiadomość
A może ktoś przeanalizuje moje szampony ? Rzuciłam się na nie, ponieważ maseczka venity z masłem shea jest dobra.. a te szampony to nie wiem..więc:

Venita Shampoo,Naturel

skład- aqua,sodium laureth sulfate, cocamide dea, polyquaternium-7, sodium chloride, propylene glycol, aloe barbadensis extract, citric acid, methylchloroisothizolinon e, methylisothiazolinone, parfum, hexyl cinnam-aldehyde, linalool

Silk Shampoo,Natural Spa

skład: aqua, sodium laureth sulfate,cocamidopropyl betaine, cocamide dea, sodium cocoamphoacetate, cocamidopropylamine oxide, polyquaternium-7, sodium chloride, hydrolyzed silk, hydrolyzed keratin, citric acid,methylchloroisothizo linone,methylisothiazolin one, parfum, 2-(4-tert butylbenzyl, propionaldehyde, hexyl cinnam-aldehyde,linalool

składowo te szampony to typowe standardy, co nie oznacza że muszą być złe. mają wszystko co powinny wodę, związki myjące- niebieskie, do tego substancje odżywkowe - zielone (są to antystatyki, które zapobiegają plątaniu się włosów, elektryzowaniu i wyrównują powierzchnię włosa). pierwszy ma ekstrakt, a drugi hydrolizowany jedwab i keratynę (w ilościch niewielkich). oba powinny mieć zbliżone działanie jeśli chodzi o mycie, ale drugi z kolei powinien być delikatniejszy i bardziej kondycjonować włos (ale wydaje mi sie ze i tak po ich użyciu może zajść potrzeba użycia odżywki, bo nie mają żadnych natłuszczaczy)
Stary 2009-09-23, 14:28   #2415
Narc
Wtajemniczenie

dziękuję za analizę
Narc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-23, 21:27   #2416
dominikaha
Zadomowienie

viki1988, zapomniałam podziękować za analizę, więc robię to teraz

Od razu wrzucam kolejną rzecz.

Bardzo proszę o analizę tego kosmetyku do włosów. Kupiłam w promocji, jako alternatywę dla pianek do włosów, które zwykle zawierają alkohol. Ale czy to cudo nie wpłynie na włosy jeszcze gorzej? No i czy faktycznie wpłynie jakoś na stylizację?

Bielenda, Graffiti, Fluid Burza Włosów! - Wichrzyciel

Skład:
Aqua (Water), S.D.A 40, Equisetum Arvense (Horsetail) Herb Extract, Cetrimonium Chloride, Deceth-7, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, PPG-26 Buleth-26, PEG-12 Dimethicone, VP/VA Copalymer, Silk Amino Acids, Panthenol, Lactic Acid, Ectylhexyl Methoxycinnamate, Diethylamino Hydroxybenzoyl Hexyl Benzoate, DMDM Hydantoin, Parfum (Fragrance), Limonene, Linalool, CI 42090 (Acid Blue 9).
dominikaha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-24, 06:13   #2417
kosmetolog1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dominikaha Pokaż wiadomość
viki1988, zapomniałam podziękować za analizę, więc robię to teraz

Od razu wrzucam kolejną rzecz.

Bardzo proszę o analizę tego kosmetyku do włosów. Kupiłam w promocji, jako alternatywę dla pianek do włosów, które zwykle zawierają alkohol. Ale czy to cudo nie wpłynie na włosy jeszcze gorzej? No i czy faktycznie wpłynie jakoś na stylizację?

Bielenda, Graffiti, Fluid Burza Włosów! - Wichrzyciel

Skład:
Aqua (Water), S.D.A 40, Equisetum Arvense (Horsetail) Herb Extract, Cetrimonium Chloride, Deceth-7, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, PPG-26 Buleth-26, PEG-12 Dimethicone, VP/VA Copalymer, Silk Amino Acids, Panthenol, Lactic Acid, Ectylhexyl Methoxycinnamate, Diethylamino Hydroxybenzoyl Hexyl Benzoate, DMDM Hydantoin, Parfum (Fragrance), Limonene, Linalool, CI 42090 (Acid Blue 9).
ten preparat też zawiera alkohol, który producent skrzętnie ukrył stosując skrót (pogrubiony zilony, to alkohol). jest sporo ekstraktu ze skrzypu polnego (działanie odżywcze i kondycjonujące na włos). włosy sie powinny lepiej po tym preparacie rozczesywać i nie plątać (Cetrimonium Chloride). będzie tez delikatnie natłuszczał włos (niebieskie). proteiny jedwabiu i pantenol (niewiadomo w jakiej jeśt ilości) powinny odżywiać włos. co do stylizacji to może lekko usztywnić włosy bo zawiera polimer filmotwórczy (podrubiony fioletowy). szkoda ze nie ma np. gliceryny, bo w produkcie ze sporą ilością alkoholu gliceryna znaleźć się powinna
Stary 2009-09-24, 11:16   #2418
dominikaha
Zadomowienie

Cytat:
ten preparat też zawiera alkohol, który producent skrzętnie ukrył stosując skrót (pogrubiony zilony, to alkohol). jest sporo ekstraktu ze skrzypu polnego (działanie odżywcze i kondycjonujące na włos). włosy sie powinny lepiej po tym preparacie rozczesywać i nie plątać (Cetrimonium Chloride). będzie tez delikatnie natłuszczał włos (niebieskie). proteiny jedwabiu i pantenol (niewiadomo w jakiej jeśt ilości) powinny odżywiać włos. co do stylizacji to może lekko usztywnić włosy bo zawiera polimer filmotwórczy (podrubiony fioletowy). szkoda ze nie ma np. gliceryny, bo w produkcie ze sporą ilością alkoholu gliceryna znaleźć się powinna
Dziękuję bardzo za analizę
Stary 2009-09-25, 08:10   #2419
kagatka
Raczkowanie

Kochane błagam was o ratunek, sama nie mam pojecia o tych składach i składnikach a mam naprawde powazny problem z szamponami po praktycznie wszystkich robia mi sie ogromne rany na głowie a nabardziej cierpiałam po Palmolive Miód i mleko do włosów suchych- niestety składu nie mam juz dawno wyrzuciłam te butelke. Po tym szmponie dosłownie miałam ogromne lejące sie ropa rany na głowie az skończyło sie na izbie przyjeć w lubelskim szpitaly skórno wenerologicznym. Nie mam pojecia dlaczego tak sie dzieje, borykam sie z tym problemem od dwóch lat wczesniej tak nie było. Jedynym szaponem jaki na chwile obecną moge stosować jest Head&Shoulders nawilżenie suchej skóry głowy i włosów

skład jego :aqua,sodiumlaureth sulfate, sodium lauryl sulfate, cocamide mea, zinccarbonate, glycol distearate. sodium chloride,zinc pyrithione,dimethicone,ce tyl alcohol, parfum, sodium xylenesulfonate,polyquate mium-10, magnesium sulfate, sodium benzoate,butylphenyl methylpropional. ammonium laureth sulfate, hexyl cinnamal. linalool. magnesium carbonate hydroxide, benzyl alcohol, alpha-isomethyl ionone, geraniol citronellol, limonene, sodiumpolynaphthalenesulf onate,methylchloroisothia zolinone, dmdm hydantion,methylisothiazo linone,disodium edta.tetrasodium edta, aloe barbadensis, anthemis nobilis oil, tocopheryl acetate

o matko jaki długi ten skład.

Bardzo was prosze o pomoc jakiego jeszce waszym zdaniem szamponu mogłabym uzywac bo ja co nie kupie cokolwiek to sobie tylko krzywde wielką robię a przeciez to niemozliwe zeby tylko jeden szampon istaniał dla mnie na swiecie.

bardzo poszę...
kagatka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-09-25, 11:46   #2420
kosmetolog1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kagatka Pokaż wiadomość
Kochane błagam was o ratunek, sama nie mam pojecia o tych składach i składnikach a mam naprawde powazny problem z szamponami po praktycznie wszystkich robia mi sie ogromne rany na głowie a nabardziej cierpiałam po Palmolive Miód i mleko do włosów suchych- niestety składu nie mam juz dawno wyrzuciłam te butelke. Po tym szmponie dosłownie miałam ogromne lejące sie ropa rany na głowie az skończyło sie na izbie przyjeć w lubelskim szpitaly skórno wenerologicznym. Nie mam pojecia dlaczego tak sie dzieje, borykam sie z tym problemem od dwóch lat wczesniej tak nie było. Jedynym szaponem jaki na chwile obecną moge stosować jest Head&Shoulders nawilżenie suchej skóry głowy i włosów

skład jego :aqua,sodiumlaureth sulfate, sodium lauryl sulfate, cocamide mea, zinccarbonate, glycol distearate. sodium chloride,zinc pyrithione,dimethicone,ce tyl alcohol, parfum, sodium xylenesulfonate,polyquate mium-10, magnesium sulfate, sodium benzoate,butylphenyl methylpropional. ammonium laureth sulfate, hexyl cinnamal. linalool. magnesium carbonate hydroxide, benzyl alcohol, alpha-isomethyl ionone, geraniol citronellol, limonene, sodiumpolynaphthalenesulf onate,methylchloroisothia zolinone, dmdm hydantion,methylisothiazo linone,disodium edta.tetrasodium edta, aloe barbadensis, anthemis nobilis oil, tocopheryl acetate

o matko jaki długi ten skład.

Bardzo was prosze o pomoc jakiego jeszce waszym zdaniem szamponu mogłabym uzywac bo ja co nie kupie cokolwiek to sobie tylko krzywde wielką robię a przeciez to niemozliwe zeby tylko jeden szampon istaniał dla mnie na swiecie.

bardzo poszę...
bardzo dziwna sprawa. a próbowałaś używać szamponów dla dzieci? one są łagodniejsze w działaniu niż szampony dla dorosłych. pozatym moge ci poradzić abyś poszukała szamponu opartego na alkilopoliglukozydach (coco glucoside, lauryl glucoside capryl glucoside). szukaj takich które w składzie po wodzie będą miałby któryś z tych składników (najprędzej będą to szampony dla dzieci). dziwne ze nie masz tego po head&shoulders, bo on ma w sobie wszystkie substancje, które mają inne szampony, jedyne co go odróżnia to minimalna ilość ekstraktów (ma co prawda dwa ekstrakty- te pogrubione w składzie- ale jest ich napewno bardzo niewiele). moze stosowałaś do tej pory szamony z ekstraktami na które możesz mieć jakies uczulenie. brak tych ran na głowie może być spowodowany tez piritionianem cynku (subst. przzeciwłupieżowa, dość silna), a nie wiem czy dają ją tylko w head& shoulders, czy też do innych szamponów.

nie wiem co może być przyczyną tego. a co powiedzieli ci lekarze w szpitalu?
Stary 2009-09-25, 12:31   #2421
'Estelle'
The Pink Power Mołderajtor

Kasza Manna - zapoznaj się z regulaminem wątku i spokojnie poczekaj, aż ktoś będzie miał czas na dokonanie analizy.

'Estelle' jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-25, 12:58   #2422
Kasza Manna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 'Estelle' Pokaż wiadomość
Kasza Manna - zapoznaj się z regulaminem wątku i spokojnie poczekaj, aż ktoś będzie miał czas na dokonanie analizy.
Estelle, poznałam go wcześniej i podbiłam temat świadomie, ponieważ widziałam, że analizowane były niemal wszystkie późniejsze kosmetyki (trzy tygodnie razy kilka nowych składów dziennie daje całkiem sporą ilość).
Skoro zalecasz cierpliwość, to przepraszam za niesubordynację , dostosuję się, jednak mam wrażenie, że nikt nie zagląda we wcześniejsze posty.
Stary 2009-09-25, 13:07   #2423
kagatka
Raczkowanie

Dziękuję. Próbowałam szamponów dla dzieci bambino jest ok dla skóry ale mam po nim masakryczne siano na głowie, z natury mam suche włosy a ten jeszcze mi je wysusza, natomiast nie mogę uzywać bambi tego z kaczuchą - Polena savona bo mnie podraznia.
Co do lekarzy na pierwszy rzut oka orzekli ze to grzybica dostałam szampon apteczny doś drogi którego nie mogłam zreszta uzywać - Squamed i skierowanie na posiew oraz jakies tam inne badanka. Grzyba nie wykryto. Spalony naskórek w postaci strupków po Palmolive miód i mleko do włosów suchych odpadał mi wraz z włosami. Nie mam pojecia co takiego moze zawierać ten szampon w każdym razie serię kosmetyków palmolive omijam szerokim łukiem.
kagatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-25, 13:55   #2424
'Estelle'

Cytat:
Napisane przez Kasza Manna Pokaż wiadomość
Estelle, poznałam go wcześniej i podbiłam temat świadomie, ponieważ widziałam, że analizowane były niemal wszystkie późniejsze kosmetyki (trzy tygodnie razy kilka nowych składów dziennie daje całkiem sporą ilość).
Skoro zalecasz cierpliwość, to przepraszam za niesubordynację , dostosuję się, jednak mam wrażenie, że nikt nie zagląda we wcześniejsze posty.
Postaram się uporządkować wątek w poniedziałek.

Stary 2009-09-25, 14:53   #2425
Kasza Manna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 'Estelle' Pokaż wiadomość
Postaram się uporządkować wątek w poniedziałek.
dziękuję w imieniu własnym i pozostałych czekających .
Stary 2009-09-25, 15:43   #2426
dominikaha
Zadomowienie

Proszę o analizę kolejnego kosmetyku:

Kallos, Flossy Hair Care, Protective Shine Spray (Nabłyszczacz)

Ingredients: Cyclopentasiloxane, Disiloxane, C12-15 Alkyl benzoate, Limnanthes alba seed oil, Helianthus annuus seed oil, Ethylhexyl methoxycinnamate, Parfum, CI 26100, CI 47000, Limonene, Hydroxyisohexyl 3-cyclohexene, Carboxaldehyde.
Stary 2009-09-25, 19:56   #2427
LaBombaa
Rozeznanie

Witajcie, nie znalazlam rozszyfrowanego skladu odzywki ktora dzis nabylam. Poprosilabym o rozwikłanie składników
(Ps. Raaanyyy jak mi pachnie pod nosem a pudelka nie otwieralam )

Euro-Styl, Perfect Care, Creama Al Latte Restructuring Mask with Silk Proteins

Aqua (Water), Cetearyl Alcohol, Cetrimonium Chloride, Dipalmytoylethyl, Hydroxyethylmonium Methosulfate, Parfum (Fragrance), Phenoxyethanol, Methyldibromo Glutaronitrile, Citric Acid, Propylene Glycol, Peg-S Cocomonium Methosulfate, Methylchloroisothiazolino ne, Sodium Glutamate, Hydrolized Milk Protein, Hydroxypropyltrimonium Hydrolyzed Casein, Sodium Cocoyl Glutamate, Hydrolyzed Silk, Methylisothiazolinone, Hydroxypropyl Guarhydroxypropyltrimoniu m Chloride

Nie znam sie jakos super na skladach, ale czy Ten Alcohol na 2 miejscu w skladize nie bedzie wysuszal? Bo mam odzywke Mrs. Potters i ma tak samo na 2 miejscu ten skladnik i mam wlosy suche na wior.. z kazdym myciem coraz gorzej.

Rany, ale sie napisalam... te skladniki mnie kiedys wykończą

Jedwab dosc daleko w skladzie jak widze.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-09-26, 09:11   #2428
kosmetolog1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dominikaha Pokaż wiadomość
Proszę o analizę kolejnego kosmetyku:

Kallos, Flossy Hair Care, Protective Shine Spray (Nabłyszczacz)

Ingredients: Cyclopentasiloxane, Disiloxane, C12-15 Alkyl benzoate, Limnanthes alba seed oil, Helianthus annuus seed oil, Ethylhexyl methoxycinnamate, Parfum, CI 26100, CI 47000, Limonene, Hydroxyisohexyl 3-cyclohexene, Carboxaldehyde.
włosy powinny sie błyszczeć, ponieważ zawiera siliokny (zielone) i substancje tłuszczowe (niebieskie), dwie pogrubione to olejki (wyciągi roślinne), które dodatkowo mogą wzmocnić włosy. efekt nabłyszczenia może jednak szybko znikać ze względu na zastosowanie lotnego silikonu (ten pierwszy w składzie), który bardzo szybko paruje z włosów

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------

Cytat:
Napisane przez LaBombaa Pokaż wiadomość
Witajcie, nie znalazlam rozszyfrowanego skladu odzywki ktora dzis nabylam. Poprosilabym o rozwikłanie składników
(Ps. Raaanyyy jak mi pachnie pod nosem a pudelka nie otwieralam )

Euro-Styl, Perfect Care, Creama Al Latte Restructuring Mask with Silk Proteins

Aqua (Water), Cetearyl Alcohol, Cetrimonium Chloride, Dipalmytoylethyl,Hydroxyethylmonium Methosulfate, Parfum (Fragrance), Phenoxyethanol, Methyldibromo Glutaronitrile, Citric Acid, Propylene Glycol, Peg-S Cocomonium Methosulfate, Methylchloroisothiazolinon e, Sodium Glutamate, Hydrolized Milk Protein, Hydroxypropyltrimonium Hydrolyzed Casein, Sodium Cocoyl Glutamate, Hydrolyzed Silk, Methylisothiazolinone, Hydroxypropyl Guarhydroxypropyltrimoniu m Chloride

Nie znam sie jakos super na skladach, ale czy Ten Alcohol na 2 miejscu w skladize nie bedzie wysuszal? Bo mam odzywke Mrs. Potters i ma tak samo na 2 miejscu ten skladnik i mam wlosy suche na wior.. z kazdym myciem coraz gorzej.

Rany, ale sie napisalam... te skladniki mnie kiedys wykończą

Jedwab dosc daleko w skladzie jak widze.

odżywka zawiera substancje tłuszowe (niebieskie) i sporo różnych natystatyków (zielone), włosy raczej powinny b yć miękkie, i nie plątać się ani elektryzować. drugi w składzie alkohol to alkohol cetylowy, substancja tłuszczona, nie będzie wyszuszać, a wręcz przeciwnie. zapobiegnie ucieczce wody z włosów. ta odżywka powinna na moje oko zawierać w sobie troche pantenolu, który wzmacniałby włosy. ma co prawda jakieś proteiny, ale daleko w składzie więc na ich odżywczą siłę nie ma za bardzo co liczyć

Edytowane przez kosmetolog1
Czas edycji: 2009-09-26 o 09:14
Stary 2009-09-26, 11:25   #2429
'Estelle'

Kosmetolog1, aby posty ze sobą się nie złączały, oddzielaj je poprzez wstawianie załącznika [spinacz] a nie obrazka.

Stary 2009-09-26, 12:02   #2430
dominikaha
Zadomowienie

Cytat:
włosy powinny sie błyszczeć, ponieważ zawiera siliokny (zielone) i substancje tłuszczowe (niebieskie), dwie pogrubione to olejki (wyciągi roślinne), które dodatkowo mogą wzmocnić włosy. efekt nabłyszczenia może jednak szybko znikać ze względu na zastosowanie lotnego silikonu (ten pierwszy w składzie), który bardzo szybko paruje z włosów

Dziękuję bardzo
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości