|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2401 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Składy kosmetyków do włosów bez tajemnic
kosmetolog1 zapomniałysmy dodac, Estelle jest łatwiej dołanczac kosmetyki do listy jezeli są w odzielnym poście analizowane. Potem jest to bardziej czytelne, a zeby odzielic pos w krótkim czasie od drugiego to dodajemy jakis obrazek
![]()
![]() |
#2402 |
Zadomowienie
|
Starożytna receptura szamponu z ekstraktem henny została stworzona aby maksymalnie odżywić, wzmocnić cebulki włosowe i pobudzić je do wzrostu. Szampon delikatnie myje włosy pozostawiając je lśniące, miękkie i mocniejsze.
SKŁAD: Sodium lauryl ether sulpathe, Cocoamidopropyl betaine, Polyquaterium 7, Sodium Peg 7olive oil Caroxytle, Aqua Extract of henna, Neem, Tulsi, Methi, Rusmari, Amla, Fragrance. Proszę o analizę ![]()
#2403 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A mogę zapytać co sądzisz o tak chwalonych odżywkach z serii Pantene Restoratives: http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=20520 http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=20883 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2404 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
i ja bym go mimo wszystko trzymała w lodówce ![]() ---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ---------- Cytat:
Edytowane przez kosmetolog1 Czas edycji: 2009-09-22 o 18:48 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2405 |
Wtajemniczenie
|
Kosmetolog1 czy mogłabyś mi przeanalizować ten skład
![]() Seboradin, Intensywna kuracja w ampułkach: Skład: Aqua, Alcohol(and) Propylene Glycol(and) Diethyl Phthalate, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Hypericum Perforatum Extract, Calamus Extract, DMDM Hydantoin, Raphanus Nigra Extract, Dehydroacetic Acid(and) Imidazolidynyl Urea(and) Methylparaben(and) Propylparaben(and) Triethylene Glicol, Nicotinamide, Quaternium-80, Pyridoxine Hydrochloride, Parfum, Aloe Barbadensis Extract, Tea Tree Oil, Thymol, Coriander Oil, Castor Oil, Colour CI I7200. Czy może ona skutecznie przeciwdziałać wypadaniu włosów i czy nie podrażnia za bardzo? |
![]() ![]() |
![]() |
#2406 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2407 |
Zadomowienie
|
![]() ![]()
#2408 |
Wtajemniczenie
|
Bardzo dziękuję za analizę
![]() Mogłabyś mi jeszcze zanalizować mniej więcej ten skład- też ze względu na pomoc w wypadaniu, czy może powodować podrażnienia- i oczywiście czy nie ma złych składników. Stosuję tą maskę od pewnego czasu i trochę się teraz przestraszyłam, że też coś może być z nią nie tak, bo jest tej samej firmy. Wiem, że ten skład był już kiedyś przeanalizowany, jednak chciałabym żebyś Ty się na jego temat wypowiedziała ![]() Maska Nano Effect, Inter Fragrances. Aqua, Panax Ginseng Root Extract (and) Arginine (and) Acetyl Tyrosine (and) Arctium Majus Root Extract (and) Hydrolyzed Soi Protein (and) Polyquaternium -11 (and) Dimethicone Copolyol (and) Calcium Pantothenate (and) Zinc Gluconate (and) Niacinamide (and) Ornithine HCl (and) Citruline (and) Glucosamine HCl (and) Biotin, Cetearyl Alcohol, Cetrimonium Chloride, Glycerin, Lecithin (and) Sorbitol (and) Xanthan Gum (and) Hamamelis Virginiana Extract (and) Diatomaceous Earth (and) Disodium EDTA (and) Tocopheryl Acetate (and) Glyceryl Linoleate (and) Retinyl Palmitate (and) Panthenol (and) Phenoxyethanol (and) Methylparaben (and) Butylparaben (and) Ethylparaben (and) Propylparaben (and) Isobutylparaben, Parfum, Jojoba Oil, Citric Acid |
![]() ![]() |
![]() |
#2409 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2410 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2411 |
Wtajemniczenie
|
Dziękuję bardzo Kosmetolog1
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2412 |
Wtajemniczenie
|
A może ktoś przeanalizuje moje szampony ? Rzuciłam się na nie, ponieważ maseczka venity z masłem shea jest dobra.. a te szampony to nie wiem..więc:
Venita Shampoo,Naturel skład- aqua,sodium laureth sulfate, cocamide dea, polyquaternium-7, sodium chloride, propylene glycol, aloe barbadensis extract, citric acid, methylchloroisothizolinon e, methylisothiazolinone, parfum, hexyl cinnam-aldehyde, linalool Silk Shampoo,Natural Spa skład: aqua, sodium laureth sulfate,cocamidopropyl betaine, cocamide dea, sodium cocoamphoacetate, cocamidopropylamine oxide, polyquaternium-7, sodium chloride, hydrolyzed silk, hydrolyzed keratin, citric acid,methylchloroisothizo linone,methylisothiazolin one, parfum, 2-(4-tert butylbenzyl, propionaldehyde, hexyl cinnam-aldehyde,linalool ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2413 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2414 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2415 |
Wtajemniczenie
|
dziękuję za analizę
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2416 |
Zadomowienie
|
viki1988, zapomniałam podziękować za analizę, więc robię to teraz
![]() Od razu wrzucam kolejną rzecz. Bardzo proszę o analizę tego kosmetyku do włosów. Kupiłam w promocji, jako alternatywę dla pianek do włosów, które zwykle zawierają alkohol. Ale czy to cudo nie wpłynie na włosy jeszcze gorzej? No i czy faktycznie wpłynie jakoś na stylizację? Bielenda, Graffiti, Fluid Burza Włosów! - Wichrzyciel Skład: Aqua (Water), S.D.A 40, Equisetum Arvense (Horsetail) Herb Extract, Cetrimonium Chloride, Deceth-7, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, PPG-26 Buleth-26, PEG-12 Dimethicone, VP/VA Copalymer, Silk Amino Acids, Panthenol, Lactic Acid, Ectylhexyl Methoxycinnamate, Diethylamino Hydroxybenzoyl Hexyl Benzoate, DMDM Hydantoin, Parfum (Fragrance), Limonene, Linalool, CI 42090 (Acid Blue 9). |
![]() ![]() |
![]() |
#2417 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2418 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2419 |
Raczkowanie
|
Kochane błagam was o ratunek, sama nie mam pojecia o tych składach i składnikach a mam naprawde powazny problem z szamponami po praktycznie wszystkich robia mi sie ogromne rany na głowie a nabardziej cierpiałam po Palmolive Miód i mleko do włosów suchych- niestety składu nie mam juz dawno wyrzuciłam te butelke. Po tym szmponie dosłownie miałam ogromne lejące sie ropa rany na głowie az skończyło sie na izbie przyjeć w lubelskim szpitaly skórno wenerologicznym. Nie mam pojecia dlaczego tak sie dzieje, borykam sie z tym problemem od dwóch lat wczesniej tak nie było. Jedynym szaponem jaki na chwile obecną moge stosować jest Head&Shoulders nawilżenie suchej skóry głowy i włosów
skład jego :aqua,sodiumlaureth sulfate, sodium lauryl sulfate, cocamide mea, zinccarbonate, glycol distearate. sodium chloride,zinc pyrithione,dimethicone,ce tyl alcohol, parfum, sodium xylenesulfonate,polyquate mium-10, magnesium sulfate, sodium benzoate,butylphenyl methylpropional. ammonium laureth sulfate, hexyl cinnamal. linalool. magnesium carbonate hydroxide, benzyl alcohol, alpha-isomethyl ionone, geraniol citronellol, limonene, sodiumpolynaphthalenesulf onate,methylchloroisothia zolinone, dmdm hydantion,methylisothiazo linone,disodium edta.tetrasodium edta, aloe barbadensis, anthemis nobilis oil, tocopheryl acetate o matko jaki długi ten skład. Bardzo was prosze o pomoc jakiego jeszce waszym zdaniem szamponu mogłabym uzywac bo ja co nie kupie cokolwiek to sobie tylko krzywde wielką robię a przeciez to niemozliwe zeby tylko jeden szampon istaniał dla mnie na swiecie. bardzo poszę... |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2420 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
nie wiem co może być przyczyną tego. a co powiedzieli ci lekarze w szpitalu? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2421 |
The Pink Power Mołderajtor
|
Kasza Manna - zapoznaj się z regulaminem wątku
![]()
![]() |
#2422 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Skoro zalecasz cierpliwość, to przepraszam za niesubordynację ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2423 |
Raczkowanie
|
Dziękuję. Próbowałam szamponów dla dzieci bambino jest ok dla skóry ale mam po nim masakryczne siano na głowie, z natury mam suche włosy a ten jeszcze mi je wysusza, natomiast nie mogę uzywać bambi tego z kaczuchą - Polena savona bo mnie podraznia.
Co do lekarzy na pierwszy rzut oka orzekli ze to grzybica dostałam szampon apteczny doś drogi którego nie mogłam zreszta uzywać - Squamed i skierowanie na posiew oraz jakies tam inne badanka. Grzyba nie wykryto. Spalony naskórek w postaci strupków po Palmolive miód i mleko do włosów suchych odpadał mi wraz z włosami. Nie mam pojecia co takiego moze zawierać ten szampon w każdym razie serię kosmetyków palmolive omijam szerokim łukiem. |
![]() ![]() |
![]() |
#2424 | |
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2425 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]()
![]() |
#2426 |
Zadomowienie
|
Proszę o analizę kolejnego kosmetyku:
Kallos, Flossy Hair Care, Protective Shine Spray (Nabłyszczacz) Ingredients: Cyclopentasiloxane, Disiloxane, C12-15 Alkyl benzoate, Limnanthes alba seed oil, Helianthus annuus seed oil, Ethylhexyl methoxycinnamate, Parfum, CI 26100, CI 47000, Limonene, Hydroxyisohexyl 3-cyclohexene, Carboxaldehyde. |
![]() ![]() |
![]() |
#2427 |
Rozeznanie
|
Witajcie, nie znalazlam rozszyfrowanego skladu odzywki ktora dzis nabylam. Poprosilabym o rozwikłanie składników
![]() (Ps. Raaanyyy jak mi pachnie pod nosem a pudelka nie otwieralam ![]() Euro-Styl, Perfect Care, Creama Al Latte Restructuring Mask with Silk Proteins Aqua (Water), Cetearyl Alcohol, Cetrimonium Chloride, Dipalmytoylethyl, Hydroxyethylmonium Methosulfate, Parfum (Fragrance), Phenoxyethanol, Methyldibromo Glutaronitrile, Citric Acid, Propylene Glycol, Peg-S Cocomonium Methosulfate, Methylchloroisothiazolino ne, Sodium Glutamate, Hydrolized Milk Protein, Hydroxypropyltrimonium Hydrolyzed Casein, Sodium Cocoyl Glutamate, Hydrolyzed Silk, Methylisothiazolinone, Hydroxypropyl Guarhydroxypropyltrimoniu m Chloride Nie znam sie jakos super na skladach, ale czy Ten Alcohol na 2 miejscu w skladize nie bedzie wysuszal? Bo mam odzywke Mrs. Potters i ma tak samo na 2 miejscu ten skladnik i mam wlosy suche na wior.. z kazdym myciem coraz gorzej. Rany, ale sie napisalam... te skladniki mnie kiedys wykończą ![]() Jedwab dosc daleko w skladzie jak widze.
![]() |
#2428 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- Cytat:
odżywka zawiera substancje tłuszowe (niebieskie) i sporo różnych natystatyków (zielone), włosy raczej powinny b yć miękkie, i nie plątać się ani elektryzować. drugi w składzie alkohol to alkohol cetylowy, substancja tłuszczona, nie będzie wyszuszać, a wręcz przeciwnie. zapobiegnie ucieczce wody z włosów. ta odżywka powinna na moje oko zawierać w sobie troche pantenolu, który wzmacniałby włosy. ma co prawda jakieś proteiny, ale daleko w składzie więc na ich odżywczą siłę nie ma za bardzo co liczyć Edytowane przez kosmetolog1 Czas edycji: 2009-09-26 o 09:14 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2429 |
|
Kosmetolog1, aby posty ze sobą się nie złączały, oddzielaj je poprzez wstawianie załącznika [spinacz] a nie obrazka.
![]() |
#2430 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:31.