Składy kosmetyków do włosów bez tajemnic - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-15, 17:57   #3991
Kamila_Blondi
Zadomowienie

Dot.: Składy kosmetyków do włosów bez tajemnic

Cytat:
Napisane przez Kamila_Blondi Pokaż wiadomość
Kochane to skład mojego szamponu z Tresemmé do włosów farbowanych: aqua (water),sodium laureth sulfate, cocamidopropyl betaine, glycol distearate, camellia sinesis leaf extract, helianthus annuus (sunflower) seed oil, panthenol, tocopheryl acetate, ascorbic acid, rosmarinus officinalis (rosemary) leaf extract, niacinamide, biotin, cocamide mea, sodium chloride, guar hydroxypropyotrimonium chloride, polyquaternium-47, disodium edta, citric acid, glycerin, polysorbate 20, hexylene glycol, imidazolidinyl urea, dmdm hydantoin, triethanolamine, parfum (frgrance), linalool, hexyl cinnamal, limonete, geraniol, butylphenylmethylpropinal .

To odżywka z tej samej serii: aqua (water), cetearyl alcohol, cyclopentasiloxane, stearamidopropyl dimethylamine, cyclohexasiloxane, camellia sinesis leaf extract, helianthus annuus (sunflower) seed oil, panthenol, tocopheryl acetate, rosmarinus officinalis (rosemary) leaf extract, biotin, niacinamide, ascorbic acid, aspartic acid, dimethicone, quaternium-18, citric acid, disodium edta, isostearamidopropyl ethyldimonium ethosulfate, behenamidopropyl dimethylamine, peg-9, glycerin, polysorbate 20, imidazolidinyl urea, dmdm hydantoin, parfum (fragrance), linalool, hexyl cinnamal, limonete.
Bardzo proszę o analizę.
Pełna nazwa to TRESemmé Colour Revitalise colour fade protection shampoo and conditioner
Kamila_Blondi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 18:44   #3992
Shawtty
Zakorzenienie

Cytat:

TRESemmé Colour Revitalise colour fade protection shampoo

aqua (water),sodium laureth sulfate, cocamidopropyl betaine, glycol distearate, camellia sinesis leaf extract, helianthus annuus (sunflower) seed oil, panthenol, tocopheryl acetate, ascorbic acid, rosmarinus officinalis (rosemary) leaf extract, niacinamide, biotin, cocamide mea, sodium chloride, guar hydroxypropyotrimonium chloride, polyquaternium-47, disodium edta, citric acid, glycerin, polysorbate 20, hexylene glycol, imidazolidinyl urea, dmdm hydantoin, triethanolamine, parfum (frgrance), linalool, hexyl cinnamal, limonete, geraniol, butylphenylmethylpropinal .
Ładny składzik. Dużo elementów naturalnych, w tym rumianek, olej słonecznikowy, rozmaryn witaminy, biotyna. Plus troszkę subst. chem. odżywczej, humektant. Śladowo znajdziemy kondycjoner powłokotwórczy. Soli nie dużo na szczęście. Dobry szampon, może trochę rozjaśniać przez sporą zawartość rumianku.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: gif zakochany.gif (1,1 KB, 295 załadowań)
Stary 2011-11-15, 18:55   #3993
Shawtty
Zakorzenienie

Cytat:
TRESemmé Colour Revitalise colour fade protection conditioner

aqua (water), cetearyl alcohol, cyclopentasiloxane, stearamidopropyl dimethylamine, cyclohexasiloxane, camellia sinesis leaf extract, helianthus annuus (sunflower) seed oil, panthenol, tocopheryl acetate, rosmarinus officinalis (rosemary) leaf extract, biotin, niacinamide, ascorbic acid, aspartic acid, dimethicone, quaternium-18, citric acid, disodium edta, isostearamidopropyl ethyldimonium ethosulfate, behenamidopropyl dimethylamine, peg-9, glycerin, polysorbate 20, imidazolidinyl urea, dmdm hydantoin, parfum (fragrance), linalool, hexyl cinnamal, limonete.
Sporo i silikonów osłaniających i ulepszających wizualnie włos, i naturalnych elementów (jak w szamponie: rumianek, słonecznik - emolient oleisty, rozmaryn, witaminy, biotyna). Na początku emolient i antystatyk. Działanie kondycjonująco-odżywcze, jeśli ktoś nie unika silikonów to jak najbardziej fajna.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: gif zakochany.gif (1,1 KB, 294 załadowań)
Stary 2011-11-15, 19:04   #3994
Shawtty
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anias2 Pokaż wiadomość
czesc

Nivea Hair Care, Nutri Cashmere, Szampon do włosów suchych

skład:Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Disodium PEG-5 Laurylcitrate Sulfosuccinate, Sodium Chloride, PEG-3 Distearate, Simmondsia Chinensis Oil, Aloe Barbadensis Gel, Hydrolyzed Rice Protein, Oryzanol, Polyquaternium-10, Glycerin, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, PEG-90 M, Silica, Citric Acid, Sodium Benzoate, Sodium Salicylate, Limonene, Linalool, Parfum.

P.S Shawtty mam pytanie wyczytalam gdzies ze uzywasz/las odzywki b/s joanna naturia len + rumianek, mozesz mi powiedziec w jakim sklepie kupilas, bo u mnie sa problemy z jej dostepnoscia
Kupuję ja w osiedlowej drogerii mam tam wszystkie rodzaje tego taniego cudu

Całkiem fajny. Soli dużo, wrażliwcom może przeszkadzać. Przyzwoita ilość oleju jojoba, aloesu, protein ryżowych, troszkę lipidów. Mała ilośc kondycjonera i jeszcze emolient, humektant i inna odżywcza substancja.
Porządny.

---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ----------

Cytat:
Napisane przez pannahanna Pokaż wiadomość
Dzieki! Jakiego szamponu uzywasz? Ja wciaz szukam dobrego...
Alterra z morelą, Alterra z Granatem, Babydream, różne Barwy Ziołowej, Joanna Naturia z miodem i cytryną, Joanna z apteczki Babuni jajeczny, Schauma 7 ziół.

Edytowane przez Shawtty
Czas edycji: 2011-11-15 o 19:05
Shawtty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 19:08   #3995
hailie21
Zakorzenienie

Cześć
Uprzejmie proszę o analiznę składu szamponu i odżywki Nivea Long Repair

Nivea Hair Care, Long Repair, Szampon do włosów dłuższych, łamliwych i rozdwajających się
Skład: Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Dimethicone, Cocamide DEA, Cocamidopropyl Betaine, PEG-3 Distearate, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Hydrolyzed Keratin, Orbignya Oleifera Seed Oil, Oryzanol, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Glycerin, C12-15 Pareth-3, Sodium Chloride, Citric Acid, Phenoxyethanol, Sodium Benzoate, Sodium Salicylate, Linalool, Butylphenyl Methylpropional, Geraniol, Parfum.

Nivea Hair Care, Long Repair, Odżywka do włosów dłuższych, łamliwych i rozdwajających się
Skład: Aqua, Stearyl Alcohol, Cetyl Alcohol, Stearamidopropyl Dimethylamine, Dimethicone, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Hydrolyzed Keratin, Orbignya Oleifera Seed Oil, Oryzanol, Silicone Quaternium - 18, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Coco Betaine, Cocamidopropyl Betaine, Trideceth - 6, Trideceth- 12, C12-15 Pareth-3, Lactic Acid, Sodium Chloride, Methylparaben, Propylparaben, Phenoxyethanol,Linalool , Butylphenyl Methylpropional, Geraniol, Benzyl Alcohol, Parfum.

Dziękuję

W moim niebie będą miękkie sierści,
nosy, łapy, ogony i kły.
W moim niebie będę znowu głaskać,
moje wszystkie pożegnane psy
hailie21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 19:13   #3996
Kamila_Blondi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Shawtty Pokaż wiadomość
Ładny składzik. Dużo elementów naturalnych, w tym rumianek, olej słonecznikowy, rozmaryn witaminy, biotyna. Plus troszkę subst. chem. odżywczej, humektant. Śladowo znajdziemy kondycjoner powłokotwórczy. Soli nie dużo na szczęście. Dobry szampon, może trochę rozjaśniać przez sporą zawartość rumianku.
Dziękuję

---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ----------

Cytat:
Sporo i silikonów osłaniających i ulepszających wizualnie włos, i naturalnych elementów (jak w szamponie: rumianek, słonecznik - emolient oleisty, rozmaryn, witaminy, biotyna). Na początku emolient i antystatyk. Działanie kondycjonująco-odżywcze, jeśli ktoś nie unika silikonów to jak najbardziej fajna.
Dziękuję.
Odżywkę wykończę i poszukam jakiejś lepszej
Stary 2011-11-15, 19:16   #3997
Shawtty
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hailie21 Pokaż wiadomość
Cześć
Nivea Hair Care, Long Repair, Szampon do włosów dłuższych, łamliwych i rozdwajających się
Skład: Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Dimethicone, Cocamide DEA, Cocamidopropyl Betaine, PEG-3 Distearate, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Hydrolyzed Keratin, Orbignya Oleifera Seed Oil, Oryzanol, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Glycerin, C12-15 Pareth-3, Sodium Chloride, Citric Acid, Phenoxyethanol, Sodium Benzoate, Sodium Salicylate, Linalool, Butylphenyl Methylpropional, Geraniol, Parfum.
Mało soli na szczęście, a baaaardzo dużo silikonu. Troszkę subst odżywczej i humektantu. Przyzwoita ilość jojoby, aloesu, keratyny itp.

Generalnie jak kto lubi. Skład niezły, pod warunkiem, że ktoś używa silikonów, szczególnie w szamponach. Poprawiają wizualnie wygląd, ułatwią rozczesanie, ale troszkę "oblepią", szczególnie jeśli ktoś używa wcierek to nie polecam w szamponach silikonów, a na pewno nie na 3 miejscu.

Odżywka:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3726

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-11-15, 20:10   #3998
hailie21
Zakorzenienie

Cytat:
Mało soli na szczęście, a baaaardzo dużo silikonu. Troszkę subst odżywczej i humektantu. Przyzwoita ilość jojoby, aloesu, keratyny itp.

Generalnie jak kto lubi. Skład niezły, pod warunkiem, że ktoś używa silikonów, szczególnie w szamponach. Poprawiają wizualnie wygląd, ułatwią rozczesanie, ale troszkę "oblepią", szczególnie jeśli ktoś używa wcierek to nie polecam w szamponach silikonów, a na pewno nie na 3 miejscu.

Odżywka:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3726
Wielkie dzięki Musiałam przeoczyć opis odżywki

W moim niebie będą miękkie sierści,
nosy, łapy, ogony i kły.
W moim niebie będę znowu głaskać,
moje wszystkie pożegnane psy
hailie21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 08:24   #3999
anias2
Zadomowienie

Cytat:
Kupuję ja w osiedlowej drogerii mam tam wszystkie rodzaje tego taniego cudu

Całkiem fajny. Soli dużo, wrażliwcom może przeszkadzać. Przyzwoita ilość oleju jojoba, aloesu, protein ryżowych, troszkę lipidów. Mała ilośc kondycjonera i jeszcze emolient, humektant i inna odżywcza substancja.
Porządny.

---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ----------

Bardzo serdecznie dziekuje za odpowiedz
anias2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 11:33   #4000
shiza91xx
Raczkowanie

GG do shiza91xx
Talking Dot.: Składy kosmetyków do włosów bez tajemnic

Mam pytanie, czy jest tutaj mozliwa analiza rowniez innych kosmetykow typu balsamy do ciala, np?
shiza91xx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 13:51   #4001
daktylowa
Przyczajenie

Cleanic, Kindii Szampon dla niemowląt

Skład: aqua, sodium laureth sulfate and lauryl glucoside, cocamidopropyl betaine, cocamidopropylamine oxide, cocamide dea, laureth-3 and datem, chamomilla recutita, dmdm hydantoin, parfum, citric acid.

Proszę o przeanalizowanie składu.
daktylowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 20:49   #4002
Shawtty
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez shiza91xx Pokaż wiadomość
Mam pytanie, czy jest tutaj mozliwa analiza rowniez innych kosmetykow typu balsamy do ciala, np?
Nie, musisz wejśc na forum biochemiczne (na wizażu oczywiście)

---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

Cytat:
Napisane przez daktylowa Pokaż wiadomość
Cleanic, Kindii Szampon dla niemowląt

Skład: aqua, sodium laureth sulfate and lauryl glucoside, cocamidopropyl betaine, cocamidopropylamine oxide, cocamide dea, laureth-3 and datem, chamomilla recutita, dmdm hydantoin, parfum, citric acid.

Proszę o przeanalizowanie składu.
Naprawdę nic tutaj nie ma poza typowymi, silniejszymi detergentami i odrobiną rumianku. Konserwant agresywny - wspominam o tym, bo szampon jest z założenia dla delikatnej skóry niemowlaczków.
Dla dorosłej osoby będzie to zwykłe, zwyczajne myjadło, to wszystko. Dla dzieci zbyt agresywny.
Stary 2011-11-17, 15:22   #4003
izus_86
Zakorzenienie

Bardzo proszę o analizę dwóch produktów. Widzę, że były już analizowane, ale ja mam troszkę inny skład i przyznam, że nie miałam czasu w sklepie nawet zerknąć na składy i trochę mnie przeraził ten szampon

Forte Sweden, Mrs. Potter's, Arnika i kompleks z wit. H, Szampon do włosów przetłuszczających się

Skład: Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Sodium Cocoamidoacetate, Cocamidopropyl Betain, Sodium Chloride, Disodium PEG-5 Laurylcitrate Sulfosuccinate, Glycol Distearate, Cocamide MEA, Methoxy PEG/PPG 7/3 Aminopropyl Dimethicone, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Polyquatemium-7, PEG-20 Castor Oil, PEG-60 Hydrogenated Castor Oil, Zea Mays Oil, Calcium Pantothenate, Inositol, Retinol, Rosa Moschata Seed Oil, Biotin, Tocopheryl Acetate, Arnica Montana, HamamelisVirginiana, Glycerin, Alcohol Denat., Propylene Glycol, Butylene Glycol, Phenoxyethanol, Methylparaben, Butylparaben, Ethylparaben, Isobutylparaben, Propylparaben, Parfum, Isopropyl Alcohol, PEG-120 Methyl Glucose Dioleate, Tetrasodium EDTA, Sodium Hydroxide, Magnesium Nitrate, Magnesium Chloride, Methylchloroisothiazolino ne, Methylisothiazolinone, DMDM Hydantoin, Citric Acid, Limonene, Linalool.

Forte Sweden, Mrs. Potter's, Aloes i Jedwab, Balsam do włosów suchych i zniszczonych

Skład: Aqua, Cetearyl Alcohol, Cetrimonium Chloride, Isopropyl Myristate, Dimethicone Copolyol, Aloe Barbadensis, Camellia Sinensis, Propylene Glycol, Hydrolyzed Silk, Parfum, Isopropyl Alcohol, Magnesium Nitrate, Magnesium Chloride, Methylchloroisothiazolino ne, Methylisothiazolinone, Citric Acid, Limonene, Linalool.
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

11.01.12 - kwasy i naturalna pielęgnacja twarzy

Moje włosy
izus_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 15:59   #4004
Shawtty
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izus_86 Pokaż wiadomość
Bardzo proszę o analizę dwóch produktów. Widzę, że były już analizowane, ale ja mam troszkę inny skład i przyznam, że nie miałam czasu w sklepie nawet zerknąć na składy i trochę mnie przeraził ten szampon

Forte Sweden, Mrs. Potter's, Arnika i kompleks z wit. H, Szampon do włosów przetłuszczających się

Skład: Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Sodium Cocoamidoacetate, Cocamidopropyl Betain, Sodium Chloride, Disodium PEG-5 Laurylcitrate Sulfosuccinate, Glycol Distearate, Cocamide MEA, Methoxy PEG/PPG 7/3 Aminopropyl Dimethicone, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Polyquatemium-7, PEG-20 Castor Oil, PEG-60 Hydrogenated Castor Oil, Zea Mays Oil, Calcium Pantothenate, Inositol, Retinol, Rosa Moschata Seed Oil, Biotin, Tocopheryl Acetate, Arnica Montana, HamamelisVirginiana, Glycerin, Alcohol Denat., Propylene Glycol, Butylene Glycol, Phenoxyethanol, Methylparaben, Butylparaben, Ethylparaben, Isobutylparaben, Propylparaben, Parfum, Isopropyl Alcohol, PEG-120 Methyl Glucose Dioleate, Tetrasodium EDTA, Sodium Hydroxide, Magnesium Nitrate, Magnesium Chloride, Methylchloroisothiazolino ne, Methylisothiazolinone, DMDM Hydantoin, Citric Acid, Limonene, Linalool.

Balsam:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3813

Co do szampony: silnie oczyszczające myjadło, dużo soli. Skład jest za długi, znaczenie poszczególnych składników przez to mniejsze, mniejsze

Kondycjonery - silikon łatwo zmywalny wodą, ale pq - no niekoniecznie. A więcej go niż fajnych elementów. Sporo raczej emolientów i subst wygładzającej. Jakiś udział witamin i biotyny, śladowo też olej różany 0 główne elementy - oczar i arnika. Plus humektanty.
Nie przekonuje mnie ten skład, za długi jak pisałam. Tyle tego, że w końcu pewnie mało. Silnie myć będzie, ale nie wiem czy kondycjoner pq to dobra rzecz dla Ciebie.
Stary 2011-11-17, 16:28   #4005
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Balsam:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3813

Co do szampony: silnie oczyszczające myjadło, dużo soli. Skład jest za długi, znaczenie poszczególnych składników przez to mniejsze, mniejsze

Kondycjonery - silikon łatwo zmywalny wodą, ale pq - no niekoniecznie. A więcej go niż fajnych elementów. Sporo raczej emolientów i subst wygładzającej. Jakiś udział witamin i biotyny, śladowo też olej różany 0 główne elementy - oczar i arnika. Plus humektanty.
Nie przekonuje mnie ten skład, za długi jak pisałam. Tyle tego, że w końcu pewnie mało. Silnie myć będzie, ale nie wiem czy kondycjoner pq to dobra rzecz dla Ciebie.
No właśnie to pq mnie troszkę przeraziło, ale zauważyłam w domu, bo głównie chciałam ten balsam z aloesem, drugi produkt za grosz, więc nie patrząc wzięłam szampon. Spróbuję, ale znając moje włoski pójdzie w odstawkę
Za to ten balsam powinien się sprawdzić, tak mi się wydaję

Dziękuję
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

Moje włosy
Stary 2011-11-17, 21:12   #4006
izus_86
Zakorzenienie

Aha Shawtty może ten balsam Pottersa nada się na końcówki po myciu? Przepraszam, że tak ciągle pytam, ale może jednak uda mi się coś znaleźć, żeby je zabezpieczyć
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

Moje włosy
Stary 2011-11-17, 21:19   #4007
Shawtty
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izus_86 Pokaż wiadomość
Aha Shawtty może ten balsam Pottersa nada się na końcówki po myciu? Przepraszam, że tak ciągle pytam, ale może jednak uda mi się coś znaleźć, żeby je zabezpieczyć
Generalnie nie widzę przeszkód
Stary 2011-11-17, 21:31   #4008
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Generalnie nie widzę przeszkód
No to pewnie będę próbować, może nie obciąży
Nie wiem czy dobrze myślę, bo tak mi się jakoś wydaję, że może trochę ochronić b/s ze względu na silikon i jedwab.

I po raz kolejny dziękuję za te wszystkie bezcenne rady
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

Moje włosy
Stary 2011-11-18, 00:09   #4009
animka007
Raczkowanie

GG do animka007

Witam bardzo bym prosiła o analizę składu Pantene NatureFusion Intensywna Maska Odbudowująca:

Aqua, Stearyl Alcohol, Cetyl Alcohol, Behenamidopropyl Dimethylamine, Bis-Aminopropyl Dimethicone, Glutamic Acid, Benzyl Alcohol, Parfum, EDTA, Citric Acid, Cassia Hydroxypropyltrimonium Chloride, Panthenol, Panthenyl Ethyl Ether, Butylphenyl Methylpropional, Benzyl Salicylate, Hexyl Cinnamal, Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde, Alpha-Isomethyl Ionone, Magnesium Nitrate, Propylene Glycol, Persea Gratissima Oil, Bambusa Vulgaris Shoot Extract, Metchylchloroisothiazolin one, Magnesium Chloride, Metchylisothiazolinone, Lactic Acid, Sodium Benzoate, Vitis Vinifera Seed Extraxt, Potassium Sorbate

mam zamiar zacząć kuracje olejkami arganowym i monoi, ale mam jeszcze dużo tej maski, nie chciałabym wyrzucać.. ale jeśli ma bardzo szkodzić to lepiej wyrzucić..
p.s. przepisywałam to ręcznie więc przepraszam ze ewentualne literówki

...
animka007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 00:20   #4010
Shawtty
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez animka007 Pokaż wiadomość
Witam bardzo bym prosiła o analizę składu Pantene NatureFusion Intensywna Maska Odbudowująca:

Aqua, Stearyl Alcohol, Cetyl Alcohol, Behenamidopropyl Dimethylamine, Bis-Aminopropyl Dimethicone, Glutamic Acid, Benzyl Alcohol, Parfum, EDTA, Citric Acid, Cassia Hydroxypropyltrimonium Chloride, Panthenol, Panthenyl Ethyl Ether, Butylphenyl Methylpropional, Benzyl Salicylate, Hexyl Cinnamal, Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde, Alpha-Isomethyl Ionone, Magnesium Nitrate, Propylene Glycol, Persea Gratissima Oil, Bambusa Vulgaris Shoot Extract, Metchylchloroisothiazolin one, Magnesium Chloride, Metchylisothiazolinone, Lactic Acid, Sodium Benzoate, Vitis Vinifera Seed Extraxt, Potassium Sorbate

mam zamiar zacząć kuracje olejkami arganowym i monoi, ale mam jeszcze dużo tej maski, nie chciałabym wyrzucać.. ale jeśli ma bardzo szkodzić to lepiej wyrzucić..
p.s. przepisywałam to ręcznie więc przepraszam ze ewentualne literówki
No cóż. Tam gdzie zaznaczyłam czerwone elementy skład się w zasadzie kończy. Pełne przeładowanie w składzie, a konserwanty z początku, także zielone, fajne elementy są bez znaczenia, są wpisane praktycznie jako ozdobniki
Więc z początku przeciętnie prosto - emolient, antystatyk, lekki silikon, ale ale: skład ratuje troche kwas glutaminowy, odżywczy aminokwas.
Skład nie zachwyca, ale możesz poużywać ze ze wględu na ten aminokwas
Stary 2011-11-18, 00:32   #4011
animka007
Raczkowanie

GG do animka007

Dziękuję bardzo

...
animka007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 10:31   #4012
judge
Zadomowienie

Cóż nie znalazłam nigdzie analizy mojej ulubionej maski za 1,50zł którą zakupuje w saszetce przepisze skład(aczkolwiek nie jest krótki) i bardzo prosze o analize bo naprawde mi słuzy Chyba że to tylko złudzenie

Celia Maska do Włosów Intensywnie Regenerująca Do Włosów Zniszczonych

skład:aqua, cetaryl alcohol, petrolatum, cyclopentasiloxane, glycerin, behentrimonium chloride, dimethicone, microcrystalline wax, cetrimonium chloride, hydrolyzed keratin, propylene glycol, bambusa arundinacea leaf extract, tocopheryl acetate, parfum, panthenol, ascorbic acid, ethylhexylmethoxicinnamat e, citic acid, methylchloroisothiazolino ne, phenoxyethanol, methylparaben , ethylparaben, butylparaben DMDM, hydantoin
Stary 2011-11-18, 13:27   #4013
Shawtty
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez judge Pokaż wiadomość

Celia, Intensywnie Regenerująca Maska Do Włosów Zniszczonych

skład:aqua, cetaryl alcohol, petrolatum, cyclopentasiloxane, glycerin, behentrimonium chloride, dimethicone, microcrystalline wax, cetrimonium chloride, hydrolyzed keratin, propylene glycol, bambusa arundinacea leaf extract, tocopheryl acetate, parfum, panthenol, ascorbic acid, ethylhexylmethoxicinnamat e, citic acid, methylchloroisothiazolino ne, phenoxyethanol, methylparaben , ethylparaben, butylparaben DMDM, hydantoin
Zwięzły, dość bogaty skład. Ma sporo wygładzających emolientów, w tym 2 pogrubione działają natłuszczająco na zasadzie parafiny, mogą ewentualnie obciążać. Silikony - pierwszy lekki, cykliczny - odparowujący. Antystatyki zapobiegające elektryzowaniu się włosów oraz humektanty zatrzymujące wilgoć we wnętrzu włosa. Plus odżywcza keratyna, wyciąg z bambusa. Troszkę witaminek też się znalazło.

Skład jest dobry, jedyne co to może obciążać niektórym włosy. Plus fakt, że ktoś ogólnie unika pochodnych parafiny oraz silikonu.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-18, 14:51   #4014
judge
Zadomowienie

Cytat:
Zwięzły, dość bogaty skład. Ma sporo wygładzających emolientów, w tym 2 pogrubione działają natłuszczająco na zasadzie parafiny, mogą ewentualnie obciążać. Silikony - pierwszy lekki, cykliczny - odparowujący. Antystatyki zapobiegające elektryzowaniu się włosów oraz humektanty zatrzymujące wilgoć we wnętrzu włosa. Plus odżywcza keratyna, wyciąg z bambusa. Troszkę witaminek też się znalazło.

Skład jest dobry, jedyne co to może obciążać niektórym włosy. Plus fakt, że ktoś ogólnie unika pochodnych parafiny oraz silikonu.
po stokroć dzieki Shawtty Liczyłam na Ciebie
Stary 2011-11-18, 14:53   #4015
Shawtty
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez judge Pokaż wiadomość
po stokroć dzieki Shawtty Liczyłam na Ciebie
Nie ma za co
Stary 2011-11-19, 15:54   #4016
Kamila_Blondi
Zadomowienie

Witam!
Proszę o analizę jeszcze kilku produktów.

1. Tresemme Conditioner - Moisture Rich:
Aqua (Water) , Cetearyl Alcohol , Cyclopentasiloxane , Stearamidopropyl Dimethylamine , Tocopheryl Acetate , Hydrolyzed Keratin , Dimethicone , Cyclohexasiloxane , Quaternium-18 , Panthenol , Epilobium Angustifolium Flower/Leaf/Stem Extract , Foeniculum Vulgare (Fennel) Seed Extract , Camellia Sinensis Leaf Extract , Helianthus Annuus (Sunflower) Extract , Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Seed Extract , Corylus Avellana (Hazel) Leaf Extract , Cocodimonium Hydroxypropyl Hydrolyzed Wheat Protein , Propylene Glycol , Butylene Glycol , Isostearamidopropyl Ethyldimonium Ethosulfate , PEG-9 , Aspartic Acid , Citric Acid , Disodium EDTA , Methylchloroisothiazolino ne , Methylisothiazolinone , Limonene , Linalool , Hexyl Cinnamal , Parfum (Fragrance)

2.Tresemme Coconut Oil and Jojoba Vibrantly Smooth Conditioner:
Aqua (Water) , Cetyl Alcohol , Stearyl Alcohol , Caprylic/Capric Triglyceride , Stearamidopropyl Dimethylamine , Lauroyl Lysine , Aspartic Acid , Cocos Nucifera (Coconut) Oil , Simmondsia Chinesis (Jojoba) Leaf Extract , Caprylyl Glycol , Brassica Campestris/Aleurites Fordi Oil Copolymer , Distearyldimonium Chloride , Ethyl Alcohol , Isopropyl Alcohol , Benzyl Alcohol , Citric Acid , Parfum (Fragrance) .

3.Tresemme Conditioner - Colour Thrive Blonde:
Aqua (Water) , Cetearyl Alcohol , Cyclopentasiloxane , Stearamidopropyl Dimethylamine , Cyclohexasiloxane , Dimethicone , Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Extract , Aspartic Acid , Quaternium-18 , Hydrolyzed Keratin , Ascorbic Acid , Panthenol , Tocopheryl Acetate , Biotin , Niacinamide , Aminopropyl Dimethicone , PEG-2 Dimeadowfoamamidoethylmon ium Methosulfate , Caramel , Isostearamidopropyl Ethyldimonium Ethosulfate , PEG-9 , Glucose , Lactic Acid , Bisabolol , Butylene Glycol , Polysorbate 20 , Ethoxydiglycol , Propylene Glycol , Hexylene Glycol , Disodium EDTA , Citric Acid , Methylisothiazolinone , Methylcloroisothiazolinon e , DMDM Hydantoin , Imidazolidinyl Urea , Amyl Cinnamal , Butylphenyl Methyl Propional , Geraniol , Hexyl Cinnamal , Limonene , Linalool , Parfum (Fragrance) , CI 15985 (Yellow 6).

4.Tresemme Conditioner - Remoisturising:
Aqua (Water) , Cetearyl Alcohol , Quaternium-18 , Stearamidopropyl Dimethylamine , Panthenol , Aloe Barbadensis Leaf Juice , Hydrolyzed Keratin , Dimethicone , Quaternium-80 , Dicaprylyl Ether , Lauryl Alcohol , Glyceryl Stearate , Cocodimonium Hydroxypropyl Hydrolyzed Wheat Protein , Hydrolyzed Silk , Cucumis Sativus (Cucumber) Fruit Extract , Citrus Medica Limonum (Lemon) Peel Extract , Citrus Grandis (Grapefruit) Fruit Extract , Propylene Glycol , PVP , Glycerin , Disodium PEG-12 Dimethicone Sulfosuccinate , Steareth-21 , Oleamine Oxide , Hydroxyethylcellulose , Sorbitol , Potassium Sorbate , Citric Acid , Disodium EDTA , Methylchloroisothiazolino ne , Methylisothiazolinone , Linalool , Hexyl Cinnamal , Parfum (Fragrance) .

5.Tresemme Restructuring Deep Conditioning Repair Treatment:
Aqua (Water) , Cetyl Alcohol , Stearyl Alcohol , Cetrimonium Bromide , Quaternium-18 , Stearamidopropyl Dimethylamine , Quaternium 80 , Quaternium-26 , Paraffinum Liquidum (Mineral Oil) , Petrolatum , Dimethicone , Panthenol , Tocopheryl Acetate , Aloe Barbadensis Leaf Juice , Meadowfoam (Limnanthes Alba) Seed Oil , Hydroxypropyltrimonium Hydrolyzed Wheat Protein , Propylene Glycol , Hydroxyethycellulose , Lanolin , Lactic Acid , Pentasodium Pentetate , Menthylparaben , Hexyl Cinnamal , Linalool , Parfum (Fragrance) .

6.Tresemme 24 Hour Body Shampoo:
Aqua (Water, Eau) , Ammonium Lauryl Sulfate , Ammonium Laureth Sulfate , Cocamidopropyl Betaine , Cocamide MEA , Parfum (Fragrance) , Sodium Cocoyl Isethionate , Sodium Methyl Cocoyl Taurate , Sodium Lauroamphoacetate , Methoxy PEG/PPG-7/3 Aminopropyl Dimethicone , Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride , Propylene Glycol , Dipropylene Glycol , Tetrasodium EDTA , Citric Acid , Bisamino PEG/PPG-41/3 Aminoethyl PG-Propyl Dimethicone , Quaternium-80 , Phenethyl Benzoate , Linalool , Sodium Xylenesulfonate , Hexyl Cinnamal , Limonene , Geraniol , Butylphenyl Methypropional , PVP , VP/Methylacrylamide/Vinyl Imidazole Coplymer , Methylchloroisothiazolino ne , PEG-18 Glyceryl Oleate/Cocoate , Methylisothiazolinone , Polyquaternium-7 , Polysorbate 20 , Hydrolyzed Keratin , Hydrolyzed Soy Protein/Vegetable Amino Acids/Lysine Hydroxypropyltrimonium Chloride , Soluble Collagen , Hydrolyzed Silk , Tocopheryl Acetate , Panthenol , Ascorbic Acid , Ammonium Chloride , Niacinamide , Biotin .

7.Tresemme Aloe Vera and Avocado Oil Nourishing Moisture Shampoo:
Aqua (Water) , Ammonium Laureth Sulfate , Ammonium Lauryl Sulfate , Cocamidopropyl Betaine , Sodium Cocoyl Isethionate , Lauryl Glucoside , Sodium Lauroamphoacetate , Sodium Methyl Cocoyl Taurate , Persea Gratissima (Avocado) Oil , Aloe Barbadensis Leaf Extract , Ammonium Chloride , Hydroxypropyl Methylcellulose , Propylene Glycol , Sodium Xylenesulfonate , Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride , Dipropylene Glycol , Quaternium-80 , Bisamino PEG/PPG-41/3 Aminoethyl PG-Propyl Dimethicone , Disodium EDTA , Ethyl Alcohol , PEG-18 Glyceryl Oleate/Cocoate , Polyquaternium-7 , Citric Acid , DMDM Hydantoin , Parfum (Fragrance) .

8.Tresemme Coconut Oil and Jojoba Vibrantly Smooth Shampoo:
Aqua (Water) , Ammonium Laureth Sulfate , Ammonium Lauryl Sulfate , Cocamidopropyl Betaine , Sodium Cocoyl Isethionate , Lauryl Glucoside , Sodium Lauroamphoacetate , Sodium Methyl Cocoyl Taurate , Cocos Nucifera (Coconut) Oil , Simmondsia Chinensis (Jojoba) Leaf Extract , Ammonium Chloride , Hydroxypropyl Methylcellulose , Propylene Glycol , Sodium Xylenesulfonate , Dipropylene Glycol , Hydroxypropyltrimonium Chloride , Dipropylene Glycol , Quaternium-80 , Bisamino PEG/PPG-41/3 Aminoethyl PG-Propyl Dimethicone , Disodium EDTA , Ethyl Alcohol , PEG-18 Glyceryl Oleate/Cocoate , Polyquarternium-7 , Citric Acid , DMDM Hydantoin , Parfum (Fragrance) .

9.Tresemme Deep Cleansing Shampoo:
Aqua (Water) , Ammonium Lauryl Sulfate , Cocamidopropyl Betaine , Hydrolyzed Keratin , Citrus Medica Limonum (Lemon) Peel Extract , Citrus Gradis (Grapefruit) Fruit Extract. , Dicaprylyl Ether , Lauryl Alcohol , Ammonium Chloride , Cocodimonium Hydroxypropyl Hydrolyzed Wheat Protein , Ascorbic Acid , Propylene Glycol , Disodium EDTA , Citric Acid , Hexylene Glycol , Triethanolamine , Methylchloroisothiazolino ne , Methylisothiazolinone , Butylphenyl Methyl Propional , Geraniol , Hexyl Cinnamal , Limonene , Linalool , Parfum (Fragrance) , CI 61570 (Green 5) .

10.Tresemme Moisture Rich Shampoo:
Aqua (Water) , Sodium Laureth Sulfate , Cocamidopropyl Betaine , Ammonium Chloride , Hydrolyzed Keratin , Tocopheryl Acetate , Helianthus Annuus (Sunflower) Extract , Corylus Avellana (Hazel) Leaf Extract , Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Seed Extract , Foeniculum Vulgare (Fennel) Seed Extract , Camellia Sinensis Leaf Extract , Epilobium Angustifolium Flower/Leaf/Stem Extract , Cocodimonium Hydroxypropyl Hydrolyzed Wheat Protein , Dicaprylyl Ether , Lauryl Alcohol , Quaternium-22 , Polyquaternium-39 , Polyquaternium-10 , Panthenol , Propylene Glycol , Butylene Glycol , Citric Acid , Hexylene Glycol , Triethanolamine , Tetrasodium EDTA , Methylchloroisothiazolino ne , Methylisothiazolinone , Butylphenyl Methyl Propional , Geraniol , Hexyl Cinnamal , Limonene , Linalool , Parfum (Fragrance) .

11.Tresemme Shampoo - colour thrive blonde:
Aqua (Water) , Ammonium Laureth Sulfate , Ammonium Lauryl Sulfate , Cocamidopropyl Betaine , Sodium Cocoyl Isethionate , PEG-2 Dimeadowfoamamidoethylmon ium Methosulfate , Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Extract , Hydrolyzed Keratin , Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride , Bisabolol , Aminopropyl Dimethicone , Sodium Lauroamphoacetate , Sodium Methyl Cocoyl Taurate , Ammonium Chloride , Glycol Distearate , Laureth-7 , Ascorbic Acid , Panthenol , Tocopheryl Acetate , Biotin , Niacinamide , Polyquaternium-7 , Caramel , Quaternium-80 , Bisamino PEG/PPG-41/3 Aminoethyl PG-Propyl Dimethicone , PEG-18 Glyceryl Oleate/Cocoate , Sodium Xylene Sulfonate , Sodium Cocoamphoacetate , Sodium Laureth Sulfate , Butylene Glycol , Glucose , Propylene Glycol , Dipropylene Glycol , Tetrasodium EDTA , Ethoxydiglycol , Polysorbate 20 , Triethanolamine , Lactic Acid , Citric Acid , Hexylene Glycol , Imidazolidinyl Urea , Methylchloroisothiazolino ne , Methylisothiazolinone , DMDM Hydantoin , Amyl Cinnamal , Butylphenyl Methyl Propional , Limonene , Linalool , Parfum (Fragrance) , CI 15985 (Yellow 6) .

Przepraszam, że tak tego dużo, ale nie mam pojęcia, na które się zdecydować.
Stary 2011-11-20, 14:55   #4017
lovehermadly
Przyczajenie

Kallos Latte - nowy skład (czy wciąż tak samo dobry?)

agua, cetearyl alcohol, cetrimonium chloride, dipalmitoylethyl hydroxyethlymonium methosulfate, componente non allergenica del profumo, propylene glicol, benzyl alkohol, citric acid, peg-5 cocomonium methosulfate, methylchloroiso-thiazolinone, sodium glutamate, hydroxypropyltrimonium hydrolyzed casein, hydrolized milk protein, methylisothiazolinone, sodium cocoyl glutamate, hydroxypropyl guar hydroxypropyltrimonium chloride, 5-bromo-5-nitro-1,3-dioxane.
lovehermadly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-20, 19:30   #4018
MalaArielka
Wtajemniczenie

Widzę, że nie ma zanalizowanego składu tego kosmetyku na liście, więc pytam:
Ziaja, Intensywna Pielęgnacja Włosów, Odżywka "Intensywne wygładzanie jedwab":

Skład: Aqua (Water), Cetearyl Alcohol*, Cetrimonium Chloride, Dimethicone, Isopropyl Myristate*, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil*, Polyquaternium-10, Hydrolyzed Silk, Panthenol, Cyamopsis Tetragonolobus Gum, Sodium Benzoate, Parfum (Fragrance), Linalool, Citronellol, Hexyl Cinnamal, Butylphenyl Methylpropional, Limonene, Eugenol, Citric Acid*.
* surowiec zaaprobowany przez ECOCERT.
MalaArielka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 13:44   #4019
Shawtty
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lovehermadly Pokaż wiadomość
Kallos Latte - nowy skład (czy wciąż tak samo dobry?)

agua, cetearyl alcohol, cetrimonium chloride, dipalmitoylethyl hydroxyethlymonium methosulfate, componente non allergenica del profumo, propylene glicol, benzyl alkohol, citric acid, peg-5 cocomonium methosulfate, methylchloroiso-thiazolinone, sodium glutamate, hydroxypropyltrimonium hydrolyzed casein, hydrolized milk protein, methylisothiazolinone, sodium cocoyl glutamate, hydroxypropyl guar hydroxypropyltrimonium chloride, 5-bromo-5-nitro-1,3-dioxane.
Ja w ogóle nigdy w Kallosie nie widziałam nic fajnego.
Właściwie działanie oparte na typowych składnikach - emolienty, antystatyk, humektant. Zapach za wysoko. A kazeina i proteiny za konserwantami, więc zapewne mało, mało. Ja jestem na NIE.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: gif icon6.gif (1,0 KB, 183 załadowań)

Edytowane przez Shawtty
Czas edycji: 2011-11-21 o 13:45
Shawtty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 13:51   #4020
Shawtty
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MalaArielka Pokaż wiadomość
Widzę, że nie ma zanalizowanego składu tego kosmetyku na liście, więc pytam:
Ziaja, Intensywna Pielęgnacja Włosów, Odżywka "Intensywne wygładzanie jedwab":

Skład: Aqua (Water), Cetearyl Alcohol*, Cetrimonium Chloride, Dimethicone, Isopropyl Myristate*, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil*, Polyquaternium-10, Hydrolyzed Silk, Panthenol, Cyamopsis Tetragonolobus Gum, Sodium Benzoate, Parfum (Fragrance), Linalool, Citronellol, Hexyl Cinnamal, Butylphenyl Methylpropional, Limonene, Eugenol, Citric Acid*.
* surowiec zaaprobowany przez ECOCERT.
Działanie kondycjonująco-odżywcze. Mamy silikon i pq, a także olej słonecznikowy, witaminę, jedwab i na początku chemiczny emolient i antystatyk. Skład w porządku, jeśli ktoś nie unika kondycjonerów. Do przetłuszczających się włosów może być za cieżka.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: gif icon6.gif (1,0 KB, 182 załadowań)

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości