|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4141 |
Raczkowanie
|
Dot.: Składy kosmetyków do włosów bez tajemnic
Proszę o analizę :
Serum na zniszczone końcówki- Avon, Advance Techniques Skład: Cyclopentasiloxane, Cyclomethicone, Alcohol Denat., Dimethicone, Phenoxyethanol, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Parfum,Benzophenone-2, Panthenol, Phytantriol, Aqua, Propylene Glycol, Creatine, Laminaria Digitata Extract, Pelvetia Canaliculata Extract, Methylparaben, Propylparaben, Hexyl Cinnamal, Limonene, Butylphenyl Methylpropional, Linalool, Coumarin, Hydroxycitronellal, Amyl Cinnamal, Alpha-Isomethyl Ionone, Geraniol, Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...nds-serum.html <-- KWC ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4142 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i ten alkohol tak wysoko w składzie może wysuszać ![]() Jak dla mnie nic specjalnego ![]() Lepiej zakupić jedwab CHI lub serum Biovaxa z wit. a+e ![]()
![]() |
#4143 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze przepisałaś skład? Jak na szampon to nie ma żadnej substancji myjącej. Musiała być jakaś pomyłka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4144 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tylko nie zapowiada się zbyt dobrze z alkoholem na drugim miejscu w składzie ![]()
![]() |
#4145 |
Przyczajenie
|
Schwarzkopf, schauma, Krem i Olejek, pielęgnujący spray bez spłukiwania.
aqua, glycol distearate, isopropyl myristate, cetearyl alcochol, dimethicone, distearoylethyl hydroxyethylmonium methosulfate, glycerin, panthenol, hydrolyzed kreatin, argania spinosa kernel oil, dicaprylyl carbonate, quaternium-91, phenoxyethanol, cetrimonium methosoulfate, parfum, methyloparaben, laureth-23, laureth-4, benzyl salicylate, citric acid, limonene, linalool, salicylic acid, benzyl alcohol, geraniol, citronellol, coumarin nada się na końcówki? nie wysuszy włosów na dłuższą metę? Edytowane przez penny9 Czas edycji: 2012-03-19 o 19:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#4146 |
Raczkowanie
|
Witam nie znalazłam analizy tego szmaponu wiec prosze o jego analize:
CLEAR women szampon przeciwłupieżowy ANTI HAIR FALL do włosów osłabionych oraz do pielęgnacji skóry głowy. SKŁAD: aqua, sodium laureth sulfate, cocamidopropyl betaine, dimethiconol, dimethicone, zinc pyrithione, carbomer, parfum, guar hydroxypropyltrimonium chloride, climbazole, sodium chloride, TEA-dodecylbenzenesulfonate, laureth-4, laureth-23, poloxamer 407, peg-9m, xantham gum, cellulose annuus seed oil, pyridoxine HCI, sodium ascorbyl phospate, panthenol, pantolactone, panax ginseng root extract, maltodextrin, glycerin, zinc gluconate, zinc sulfate, citric acid, sodium hydroxide, dmdm hydantoin, sodium benzoate, methylchloroisothiazolino ne, methylsothiazolinone, ppg-12, benzyl alcohol, butylphenyl methylpropional, hexyl cinnamal, linalool. noo sporawo tego ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4147 |
Nindżopesz
|
Poproszę o analizę:
WELLA PRO balsam wygładzający włosy FLOWING FORM Aqua, PVP, Polyquaternium-37, Propylene Glycol, Dicaprylate/Dicaprate, Behentrimonium Chloride, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Polyquaternium-4, Sodium Benzoate, Parfum, Cetearyl Alcohol, Phenoxyethanol, Panthenol, PPG-1 Trideceth-6, Isopropyl Alcohol, Gyoxylic Acid, Disodium EDTA, Cetyl Alcohol, Ethylhehyl Methoxycinnamate, PEG-20 Stearate, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Sorbitan Oleate, Lilalool, Hexyl Cinnamal, Geraniol, Limonene, Citronellol, Butylphenyl Methylpropional, Alpha-Isomethyl Ionone, Polyaminopropyl Biguanide. Zastanawiam się czy będzie dobry do wygładzenia i upiększenia puszących się, falowanych włosów a jednocześnie będzie zgodny z CG? |
![]() ![]() |
![]() |
#4148 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4149 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4150 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4151 |
Przyczajenie
|
Serdecznie proszę o analizę składu
Athena's L'Erboristica, Shampoo riparatore ai semi di lino e burro di karite. Skład: Aqua, sodium coceth sulfate, glycerin, sodium lauroamphoacetate, cocamidopropyl betaine, inulin, peg-40 hydrogenated castor oil, potassium olivoyl/ lauroyl wheat amino acids, panthenol, linum usitatissimum oil, peg-75 shea butter glycerides, hydrolyzed wheat protein hydrolysate, coco glucoside, hydroxypropyl trimonium hydrolyzed wheat protein, citric acid, profumo(parfum, fragrance), phenoxyethanol, sodium chloride, styrene/ acrylates copolymer, hydrolyzed rice protein, disodium edta, guar hydroxypropyltrimonoim chloride, polyquaternium-10, benzoic acid, linalool, dehydroacetic acid, hexyl cinnamal |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4152 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=izus_86;33085507]Szampon ten opiera się na detergencie SLeS, który może niektórych wysuszać i podrażniać (skalp), do tego silikony (ja ich unikam w szamponach), wartościowe składniki za zapachem, czyli w niezbyt dużej ilości
![]() no dzieki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4153 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To też zależy czy to suchy, czy tłusty łupież ![]()
![]() |
#4154 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4155 |
Zakorzenienie
|
To kup sobie jakiś delikatny szampon typu Babydream, Hipp i nawilżaj skalp np. żelem aloesowym, do którego też możesz dodać d-pantenol
![]() Przede wszystkim unikaj silnych i wysuszających szamponów, które dodatkowo wysuszą skalp i go podrażnią.
![]() |
#4156 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4157 |
Zadomowienie
|
Proszę o analizę :
Szampon do wlosow blond, z miodem i rumiankiem Sklad: Aqua, Sodium Coco Sulfate, Lauryl Glucoside, Glycerin, Cocamidopropyl Betaine, Lauroyl Sarcosine, Mel*, Humulus Lupulus Extract*, Chamomilla Recutita Extract*, Citrus Aurantifolia Extract*, Citric Acid, Hydroxypropyl Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Panthenol, Alcohol*, Parfum**, Linalool**, Benzyl Salicylate**, Limonene** * skladniki z certyfikowanych upraw ekologicznych ** z naturalnych olejkow eterycznych Odżywka do włosów blond, z miodem rumiankiem i chmielemBez silikonów i bez SLS Skład: Aqua, Glycine Soja Oil*, Alcohol*, Cetearyl Alcohol, Stearamidopropyl Dimethylamine, Glycerin, Myristyl Alcohol, Olea Europaea Oil*, Mel*, Sodium Lactate, Citric Acid, Humulus Lupulus Extract*, Chamomilla Recutita Extract*,Citrus Aurantifolia Extract*, Panthenol, Lauroyl Sarcosine, Hydroxyethylcellulose, Tocopherol, Helianthus Annuus Seed Oil, Ascorbyl Palmitate, Parfum**, Linalool**, Benzyl Salicylate**, Limonene** * składniki z certyfikowanych upraw ekologicznych ** z naturalnych olejków eterycznych ![]() ![]() Edytowane przez Renia92i Czas edycji: 2012-03-26 o 16:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#4158 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szampon będzie dobrze oczyszczał, zawiera detergent chyba identyczny z SLeS (Sodium Coco Sulfate) ale inaczej pozyskiwany. Będzie delikatnie rozjaśniał włosy, nie powinien wysuszać. Odżywka ma bardzo ładny skład, ale ze względu na alkohol, mimo że organiczny, nie należy nakładać na dłuższy czas na skalp - wrażliwą skórę może podrażnić. Również może rozjaśniać włosy, nadawać refleksy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4159 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4160 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4161 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4162 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4163 |
Zadomowienie
|
Pomożecie?
![]() Ziaja Intensywna Odbudowa, odżywka do włosów, spray Aqua, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Cetrimonium Chloride, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, panthenol, Hydrolyzed Wheat Gluten, hydrolyzed Soy Protein, Hydrolyzed Corn Protein, Ceramide 3, Ceramide 6 II, Ceramide 1, Phytosphingosine, Cholesterol, Sodium Lauroyl lactylate, Carbomer, Xanthan Gum, PVP, Diazolidinyl Urea, Sodium Benzoate, Parfum, Limonene, Linalool, Benzyl Salicylate, Hexyl Cinnamal, Citronellol, Coumarin, Citric Acid.
#4164 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Najlepszy skład po analizach dziewczyn na innym wątku ma ten https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...wa-wersja.html
![]() |
#4165 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny.
Mam prośbę, czy mogłybyście spojrzeć na te składy? Jestem początkującą włosomaniaczką przebywającą na emigracji i aktualnie zaopatrzam się w produkty Alverde. P.S. Myślę, że analiza będzie przydatna bo z tego co zauważyłam to wiele dziewczyn używa kosmetyków tej firmy. Alverde, mgiełka do włosów z hibiskusem Ingredients Aqua, Alcohol, Isoamyl Laurate, Coco-Caprylate, Helianthus Annuus Seed Oil*, Dodecane, Levulinic Acid, Glycerin, Sodium Chloride, Sodium Levulinate, Sodium PCA, Parfum**, PCA Glyceryl Oleate, Tocopherol, Aloe Barbadensis Leaf Juice Powder, Maltodextrin, Lactic Acid, Hibiscus Sabdariffa Flower Extract *ingredients from certified organic agriculture **from natural essential oils link: http://www.dm.de/cms/servlet/segment..._hibiskus.html Alverde, maska do włosów z avokado Ingredients Aqua, Glycine Soja Oil*, Cetearyl Alcohol, Alcohol*, Glycerin, Stearamidopropyl Dimethylamine, Persea Gratissima Oil*, Sodium Lactate, Rhus Verniciflua Cera, Myristyl Myristate, Vitis Vinifera Extract*, Simmondsia Chinensis Oil*, Lauroyl Sarcosine, Panthenyl Ethyl Ether, Hydroxyethylcellulose, Panthenol, Hydrogenated Lecithin, Tocopherol, Helianthus Annuus Seed Oil, Biotin, Ascorbyl Palmitate, Parfum**, Limonene**, Linalool**, Citronellol**, Geraniol**, Citral**, Benzyl Benzoate** * ingredients from certified organic agriculture ** from natural essential oils link: http://www.dm.de/cms/servlet/segment...e_avocado.html Alverde, olej do włosów migdałowo-arganowy Ingredients: Glycine Soja Oil*, Caprylic/Capric Triglyceride, Argania Spinosa Oil*, Juglans Regia Oil*, Prunus Amygdalus Dulcis Oil*, Arctium Lappa Extract*, Tocopheryl Acetate, Tocopherol, Ascorbyl Palmitate, Helianthus Annuus Seed Oil, Parfum**, Limonene**, Citral**, Linalool**, Geraniol**, Citronellol** * ingredients from certified organic agriculture ** from natural essential oils link: http://www.dm.de/cms/servlet/segment...del_argan.html |
![]() ![]() |
![]() |
#4166 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ziaja
![]() |
#4167 |
Zadomowienie
|
Przepraszam, czy ktoś wie czy analizowana kiedyś skład szamponu koloryzującego do 28 myć Garnier color & shine? Na liście zanalizowanych go nie ma, ale nie wiem jak często jest aktualizowana.
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...lor-shine.html Nie dodaję składu, bo wyrzuciłam opakowanie, ale może ktoś coś wie i podrzuci linka. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4168 |
Przyczajenie
|
Garnier Color & Shine bez amoniaku, do 28 myć
ja wzięłam skład z opakowania koloru jasny brąz ![]() 1073267 - krem koloryzujący AQUA / WATER, CETEARYL ALCOHOL, PROPYLENE GLYCOL, DECETH-3, LAURETH-12, ETHANOLAMINE, OLETH-30, LAURIC ACID, POLYQUATERNIUM-6,GLYCOL DISTEARATE, TOLUENE-2,5-DIAMINE, HEXADIMETHRINE CHLORIDE, SILICA DIMETHYL SILYTATE, CI 77891 / TITANIUM DIOXIDE, 2,4-DIAMINOPHE-NOXYETHANOL HCI, m-AMINOPHENOL, ASCORBIC ACID, MICA, SODIUM METABISULFITE, 2-METHYLRESORCINOL, PENTASODIUM METABISULFITE, 2-METHYLRESORCINOL, PENTASODIUM PENTETATE, CARBOMER, RESORCINOL, PARFUM / FRAGRANCE. (FIL C35703/1) 437046 - MLECZKO UTLENIAJĄCE: AQUA / WATER, HYDROGEN PEROXIDE, CETEARYL ALCOHOL, SODIUM STANNATE, TRIDECETH-2 CARBOXAMIDE MEA, PENTASODIUM PENTETATE, PHOSPHORIC ACID, CETEARETH-25, TETRASODIUM PYROPHOSPHATE, CLYCERIN. (FIL C11321/9) 1026287 - ODŻYWKA NADAJĄCA BLASK AQUA / WATER, CETEARYL ALCOHOL, DIPALMITOYLETHYL HYDROXYETHYLMONIUM METHOSULFATE, CETYL ESTERS, VACCINIUM MACROCARPON (CRANBERRY) SEED OIL, HYDROXYCITRONELLAL, ARGANIA SPINOSA OIL / ARGANIA SPINOSA KERNER OIL, TRIDECETH-6, LIMONENE, BENZYL SALICYLATE, LINALOOL, AMODIMETHICONE, CETRIMONIUM CHLORIDE, METHYLPARABEN, BUTYLPHENYL METHYLPROPIONAL, CITRIC ACID, CITRONELLOL, HEXYL CINNAMAL, PARFUM / FRAGRANCE. (FIL C29303/1)
#4170 |
Raczkowanie
|
Znalazłam w aptece takie cudo - AloeVera żel, Gorvita. Na opakowaniu nie jest napisane, że do włosów ale ja oczywiście w tym celu użyłam
![]() Aqua (modyfikowany roztwór leczniczej wody wodorowęglanowo-chlorkowo-sodowej, bromkowo-jodkowo-borowej z uzdrowiska Rabka), Aloe Vera Extract, Propylene Glycol, Gliceryne, D-Panthenol, Carbomer, triethanoloamine, Allantoin, Polisorbate-20, Methylparaben Producent zapewnia, że są to składniki naturalne. Z góry dzięki za odpowiedź ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:36.