Składy kosmetyków do włosów bez tajemnic - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-19, 15:28   #4411
chimay
Zakorzenienie

Dot.: Składy kosmetyków do włosów bez tajemnic

Odzywka Regenerujaca z Biedronki

Cetearyl Alcohol - emolient, zmiękcza
Dipalmitoylethyl Hydroxyethylmonium Menthosulfate - nawilża, zmiękcza, zapobiega elektryzowaniu
Distearoylethyl Dimonium Chloride - zapobiega elektryzowaniu, zmiękcza
Glycerin - nawilża
Styrene/Acrylates Copolymer - zmętnia
Behentrimonium Chloride - substancja myjąca, emulgator, zapobiega elektryzowaniu
Cetrimonium Chloride - zmiękcza, utrzymuje wilgoć, lekki emulgator, ma działanie drażniące
Cyclopentasiloxane, Cyclohexasiloxane - silikony lotne
Parfum - zapach
Methylchloroisothiazoline , Methylisothiazoline - konserwanty
Butylene Glycol and Glycosphingolipids - ?
Citronellol, Linalool, Limonene - zapachy
CitricAcid - regulator pH

Nienajgorsza odżywka,z dużą ilością zmiekczających skłdników.

---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ----------

Kinky Curly-Come Clean:
Purified water - woda oczyszczona
Organic mandarin orange fruit - wyciąg z mandarynki
organic marigold flower - kwiat nagietka
organic white willow bark - kora wierzby
organic sea kelp - algi morskie
c14-16 olefin sulfonate and cocamidopropyl betaine (coconut derived) - detergenty
phytic acid, citric acid - regulator pH
sea salt - sól morska
phenoxyethanol - konserwant potencjalnie drażniący
natural fragrance - zapach

Szampon ma nietypowy skład i choćby z tego powodu chętnie bym przetestowała. Nietypowy - czyli detergenty są w połowie składu (i to też nie te standardowe), poza tym jest dużo wyciagów.
chimay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 15:37   #4412
asia di
BAN stały

Cytat:
Napisane przez chimay Pokaż wiadomość
Kinky Curly-Come Clean:
Purified water - woda oczyszczona
Organic mandarin orange fruit - wyciąg z mandarynki
organic marigold flower - kwiat nagietka
organic white willow bark - kora wierzby
organic sea kelp - algi morskie
c14-16 olefin sulfonate and cocamidopropyl betaine (coconut derived) - detergenty
phytic acid, citric acid - regulator pH
sea salt - sól morska
phenoxyethanol - konserwant potencjalnie drażniący
natural fragrance - zapach

Szampon ma nietypowy skład i choćby z tego powodu chętnie bym przetestowała. Nietypowy - czyli detergenty są w połowie składu (i to też nie te standardowe), poza tym jest dużo wyciagów.
Dziękuje ślicznie za analizę szamponu. To dobrze że te detergenty w ogóle są w składzie? Jeszcze tylko prosiłabym o zaanalizowanie odżywki Giovanni.
asia di jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 16:02   #4413
chimay
Zakorzenienie

Giovanni- Tea Tree Triple Treat

Aqua (Purified Water) with Melaleuca Alternifolia (Tea Tree) Leaf Oil (Certified Organic by Guaranteed Certification Services) - woda oczyszczona z olejkiem z drzewa hernacianego
Mentha Piperita (Peppermint) Leaf Extract (Certified Organic by Guaranteed Certification Services) - wyciąg z mięty pieprzowej, oczyszcza i odświeża
Eucalyptus (Eucalyptus Officinalis) Oil (Certified Organic by Guaranteed Certification Services) - olejek eukaliptusowy, odświeża
Thymus Vulgaris (Thyme) Extract (Certified Organic by Guaranteed Certification Services) - wyciąg z tymianku, chroni kolor włosów
Urtica Dioica (Nettle) Extract (Certified Organic by Guaranteed Certification Services) - wyciąg z pokrzywy, wzmacnia, zapobiega wypadaniu włosów
Tussilago Farfara (Coltsfool) Flower Extract (Certified Organic by Guaranteed Certification Services) - wyciąg z podbiału, stosowany w pielęgnacji cery tłustej
Salvia Officinalis (Sage) Leaf Extract (Certified Organic by Guaranteed Certification Services) - wyciąg z szałwii, redukuje łupież, może przyciemniać włosy
Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract (Certified Organic by Guaranteed Certification Services) - wyciąg z rozmarynu, łagodzi podrażnienia
Lavandula Angustifolia (Lavender) Leal Extract (Certified Organic by Guaranteed Certification Services) - wyciąg z lisci lawendy, odkaża, odświeża
Equisetum Arvense Extract (Certified Organic by Guaranteed Certification Services) - wyciąg ze skrzypu, wzmacnia, nabłyszcza
Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Extract (Certified Organic by Guaranteed Certification Services) - rumianek, nabłyszcza, rozjaśnia
Achellea Millefolium Extract (Certified Organic by Guaranteed Certification Services) - wyciąg z krwawnika, stosowany w pielęgnacji cery tłustej
Cetyl Alcohol - emolient
Stearyl Alcohol - emolient, stabilizator, reguluje lepkość
Glycerin - nawilża
Brassicamidopropyl Dimethylamine - substancja otrzymywana z oleju brassica, kondycjonuje włosy, zapobiega elktryzowaniu
Panthenol - nawilżacz
Cetrimonium Chloride - zmiękcza, ma działanie drażniące
Cetearyl Alcohol - emolient, zmiękczacz
Hydroxypropyl Guar - zagęstnik
Behentrimonium Methosulfate - substancja myjąca, zmiękcza, zapobiega elektryzowaniu
Menthol - mentol, odświeża, chłodzi
Polysorbate 60 -emulgator
Citric Acid - regulator pH
Disodium EDTA - stabilizator
Ethylhexylglycerin - konserwant
Phenoxyethanol - konserwant
Fragrance with Essential Oils - substancja zapachowa z oleków eterycznych

Ale się rozpisał producent Też ciekawy ten skład, ma bardzo dużo wyciągów, więc nie nada się raczej do podniszczonych włosów, bo zioła działają ściągająco i wysuszająco. Ale można by ją też na skórę głowy kłaść, zwłaszcza przy problemach z przetłuszczaniem.

---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ----------

Cytat:
Napisane przez asia di Pokaż wiadomość
Dziękuje ślicznie za analizę szamponu. To dobrze że te detergenty w ogóle są w składzie? Jeszcze tylko prosiłabym o zaanalizowanie odżywki Giovanni.
W szamponie muszą być detergenty, inaczej nie byłby szamponem. Ale ich jest mało, więc nie wiem, jak dobrze będzie ten kosmetyk oczyszczał.
Stary 2012-07-19, 16:13   #4414
asia di
BAN stały

Cytat:
Ale się rozpisał producent Też ciekawy ten skład, ma bardzo dużo wyciągów, więc nie nada się raczej do podniszczonych włosów, bo zioła działają ściągająco i wysuszająco. Ale można by ją też na skórę głowy kłaść, zwłaszcza przy problemach z przetłuszczaniem.
Dziękuje za analize odżywki. Włosów zniszczonych to raczej nie mam, prócz rozdwojonych końcówek ale ide ściąć w weekend. Czyli ta odżwyka jest taka sobie czy raczej dobra? Mam włosy falowane, więc szukam czegoś bez SLES lub SLS. Chciałam ją po całości kłaść na włosy.
Stary 2012-07-19, 16:43   #4415
chimay
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuje za analize odżywki. Włosów zniszczonych to raczej nie mam, prócz rozdwojonych końcówek ale ide ściąć w weekend. Czyli ta odżwyka jest taka sobie czy raczej dobra? Mam włosy falowane, więc szukam czegoś bez SLES lub SLS. Chciałam ją po całości kłaść na włosy.
Dobra, bo ma dużo wyciągów. Z tym, że nie wiadomo czy Twoje włosy je polubią. Ale warto takie coś wypróbować.
Stary 2012-07-19, 16:50   #4416
asia di
BAN stały

Cytat:
Dobra, bo ma dużo wyciągów. Z tym, że nie wiadomo czy Twoje włosy je polubią. Ale warto takie coś wypróbować.
Dziękuje za rozwianie moich wątpliwości. Jeśli włosy odżywki nie polubią to najwyżej ją sprzedam i kupie coś innego.
Stary 2012-07-19, 16:52   #4417
olliwka
Przyczajenie

Witam serdecznie, dziś trafiłam w Rossmannie na taki szampon:

http://www.kalamis.pl/product-pol-96...t-1000-ml.html

Producent pisze, że szampon na wpływać na regenerację skóry głowy, jednocześnie nadając objętość, miękkość i połysk włosom. Mam wrażliwą skórę głowy i ciekawa jestem na ile szampon się sprawdzi.

Czy mogłabym prosić o analizę składu szamponu: cece od sweden Volume SALON vitamin&grapefruit

Skład: Aqua, Sodium Laureth Sulfate, MEA-Lauryl Sulfate, Cocamide DEA, Propylene Glycol, Laureth-2,Citric Acid, , PEG-150 Pentaerythrityl Tetrastearate/and/PEG-6 Caprylic/Capric Glycerides, EDTA, Grapefruit Extract, Hydrolyzed Wheat Protein, Metoxy PEG/PPG-7/3Aminopropyl Dimethicone, Polyquaternium-7, Methylchloroisothiazolino ne, utylene Glucol, Panthenol, Calcium Pantothenate, Niacinamide, Cl19140, Cl 16035, Parfum
olliwka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-07-19, 17:03   #4418
Shawtty
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olliwka Pokaż wiadomość

Producent pisze, że szampon na wpływać na regenerację skóry głowy, jednocześnie nadając objętość, miękkość i połysk włosom. Mam wrażliwą skórę głowy i ciekawa jestem na ile szampon się sprawdzi.

Czy mogłabym prosić o analizę składu szamponu: cece od sweden Volume SALON vitamin&grapefruit

Skład: Aqua, Sodium Laureth Sulfate, MEA-Lauryl Sulfate, Cocamide DEA, Propylene Glycol, Laureth-2,Citric Acid, , PEG-150 Pentaerythrityl Tetrastearate/and/PEG-6 Caprylic/Capric Glycerides, EDTA, Grapefruit Extract, Hydrolyzed Wheat Protein, Metoxy PEG/PPG-7/3Aminopropyl Dimethicone, Polyquaternium-7, Methylchloroisothiazolino ne, utylene Glucol, Panthenol, Calcium Pantothenate, Niacinamide, Cl19140, Cl 16035, Parfum
Cudów się nie spodziewajmy po szamponie

Typowe detergenty, ale mogą być zneutralizowane - niebieskie znaczniki. Dośc wysoko kwasek cytrynowy - konserwant, rozbija ilośc dalszych substancji. Odzywcze substancje na zielono - proteiny, wyciąg, witaminy. Troszkę kondycjonerów - pq i lekki silikon.

Szampon jak szampon, niezły, na kolana oczywiście składowo też nie powala. Wrażłiwcom może aż tak nie pasować, ze względu na typowe, mocne detergenty no i kwasek.

_____
btw. dziękuję za miłe posty na mój temat, na które natknęłam się przeglądając poprzednie strony ;*

Edytowane przez Shawtty
Czas edycji: 2012-07-19 o 17:06
Shawtty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 17:09   #4419
Garadiela
Zadomowienie

dzieki za rozszyfrowanie odzywki z biedronki Za ta cene to mysle ze pouzywam jej troche Mniej na pewno obciaza wlosy niz maska z glisskura

https://wizaz.pl/Mikroreklama
Garadiela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 17:29   #4420
chimay
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olliwka Pokaż wiadomość

Sodium Laureth Sulfate - detergent (SLES), łągodniejszy od SLS, ale niektórych może podrażniać
MEA-Lauryl Sulfate - łagodny detergent
Cocamide DEA - detergent i substancja renatłuszczająca czyli odbudowująca barierę lipidową
Propylene Glycol - nawilżacz, ułatwia działanie innych substancji, może podrażniać
Laureth-2 - emulgator
Citric Acid - podwyższa pH
PEG-150 Pentaerythrityl Tetrastearate/and/PEG-6 Caprylic/Capric Glycerides - emulgator
EDTA - stabilizator
Grapefruit Extract - wyciąg z grejpfruta, nadaje połysk
Hydrolyzed Wheat Protein - hydrolizowane proteiny z pszenicy, utrzymują nawilżenie, kondycjonują
Metoxy PEG/PPG-7/3Aminopropyl Dimethicone - pochodna silikonu
Polyquaternium-7 - polimer filmotwórczy, ma funkcje podobne silikonom
Methylchloroisothiazolino ne - konserwant
Butylene Glycol - nawilżacz i środek rozpuszczający dla wyciagów roślinnych
Panthenol - nawilżacz
Calcium Pantothenate - zapobiega elektryzowaniu, działa ochronnie
Niacinamide - witamina B3, poprawia ukrwienie skóry, wzmacnia cebulki
Cl19140, Cl 16035 - barwniki
Parfum - zapach

Jeśli nie podrażnia Cię SLES i propylene glycol, to możesz używać.
Stary 2012-07-19, 17:31   #4421
asia di
BAN stały

To ja jeszcze poproszę o zaanalizowanie składu dwóch odżywek:

Naked Bounce- Curl Defining Conditioner:
Aqua, Cetearyl alcohol, Glycerin, Brassicamidopropyl dimethylamine, Dicaprylyl carbonate, Persea gratissima (Avocado) oil, Aspartic acid, Dicaprylyl ether, Lauryl alcohol, Ceteareth-20, Parfum, Phenoxyethanol, Trimethylsilylamodimethic one, Guar hydroxypropyltrimonium chloride, Crithmummaritimumextract, Laminaria digitata extract, Chondrus crispus extract, Citrus aurantium amara (Bitter orange) leaf oil, Rosmarinus officinalis (Rosemary) leaf oil, Citrus aurantifolia (Lime) oil, Pelargonium graveolens (Geranium) oil, Ferula galbaniflua (Galbanum) oil, Rosa damascena (Rose) flower oil, Chlorphenesin, Disodium EDTA, Ascorbic acid, Potassium sorbate, Citric acid, Benzyl salicylate, Linalool, Butylphenyl methylpropional.

Naked Rescue- Intensive Care Conditioner- frizzy, damaged hair:
Aqua, Cetearyl alcohol, Brassicamidopropyl dimethylamine (derived from brassicacae oil), Olea europaea (olive) fruit oil, Butyrospermum parkii (shea) nut butter, Passion incarnata (passion) seed oil, Dicaprylyl ether, Glycerin, Lauryl Alcohol, Cocodimonium hydroxypropyl hydrolyzed wheat protein, Aspartic acid, Hydrxypropyl oxidized Starch PG-Trimonium Chloride, Starch hydroxypropyltrimonium chloride, Sodium lactate, Sodium chloride, Parfum, Chlorphenesin, Urea, Citric acid, Coumarin, Linalool, Lactic acid.
Stary 2012-07-19, 17:35   #4422
Kamila_Blondi
Zadomowienie

Cytat:

Aqua, Cetearyl alcohol, Glycerin, Brassicamidopropyl dimethylamine, Dicaprylyl carbonate, Persea gratissima (Avocado) oil, Aspartic acid, Dicaprylyl ether, Lauryl alcohol, Ceteareth-20, Parfum, Phenoxyethanol, Trimethylsilylamodimethic one, Guar hydroxypropyltrimonium chloride, Crithmummaritimumextract, Laminaria digitata extract, Chondrus crispus extract, Citrus aurantium amara (Bitter orange) leaf oil, Rosmarinus officinalis (Rosemary) leaf oil, Citrus aurantifolia (Lime) oil, Pelargonium graveolens (Geranium) oil, Ferula galbaniflua (Galbanum) oil, Rosa damascena (Rose) flower oil, Chlorphenesin, Disodium EDTA, Ascorbic acid, Potassium sorbate, Citric acid, Benzyl salicylate, Linalool, Butylphenyl methylpropional.

Naked Rescue- Intensive Care Conditioner- frizzy, damaged hair:
Aqua, Cetearyl alcohol, Brassicamidopropyl dimethylamine (derived from brassicacae oil), Olea europaea (olive) fruit oil, Butyrospermum parkii (shea) nut butter, Passion incarnata (passion) seed oil, Dicaprylyl ether, Glycerin, Lauryl Alcohol, Cocodimonium hydroxypropyl hydrolyzed wheat protein, Aspartic acid, Hydrxypropyl oxidized Starch PG-Trimonium Chloride, Starch hydroxypropyltrimonium chloride, Sodium lactate, Sodium chloride, Parfum, Chlorphenesin, Urea, Citric acid, Coumarin, Linalool, Lactic acid
.
Analiza tej odżywki była wcześniej.

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=579956
Śmierć jest spokojna...Łatwa. Życie jest trudniejsze...
Kamila_Blondi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 17:44   #4423
asia di
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Kamila_Blondi Pokaż wiadomość
Analiza tej odżywki była wcześniej.
Niby tak, ale ten przeze mnie wklejony ma inny skład.
Stary 2012-07-19, 18:24   #4424
olliwka
Przyczajenie

pięknie dziękuję za obie analizy, poużywam chwilę i zobaczymy co się będzie dziać.
Czytałam, że dobrze robi zmiana szamponów, a więc ten potraktuję jako odskocznię od standardowego szamponu, do którego zawsze wracam.
olliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 19:01   #4425
Kamila_Blondi
Zadomowienie

Cytat:
Niby tak, ale ten przeze mnie wklejony ma inny skład.
Skład jest taki sam. Ja mam właśnie taką. I na oryginalniej stronie Naked:
http://www.nakedbodycare.co.uk/naked...y-damaged-hair

Edytowane przez Kamila_Blondi
Czas edycji: 2012-07-19 o 19:03
Stary 2012-07-19, 19:11   #4426
asia di
BAN stały

Cytat:
Skład jest taki sam. Ja mam właśnie taką. I na oryginalniej stronie Naked:
http://www.nakedbodycare.co.uk/naked...y-damaged-hair
Faktycznie zamiast spojrzeć na skład odżywki, spojrzałam na skład szampnu. Już mi się miesza w oczach.

Edytowane przez asia di
Czas edycji: 2012-07-19 o 19:12
Stary 2012-07-20, 00:12   #4427
Kamila_Blondi
Zadomowienie

Cytat:

Ma dużo ekstraktów: morski koper(?), minerały z wodorostów, oleju avocado, gorzkiej pomarańczy, rozmarynu, pelargonii, róży . Nie ma silikonów. Fajna. Produkty firmy Naked są świetne - naturalne bez niepotrzebnej chemii.

Stary 2012-07-20, 10:03   #4428
chimay
Zakorzenienie

Cytat:
Ma dużo ekstraktów: morski koper(?), minerały z wodorostów, oleju avocado, gorzkiej pomarańczy, rozmarynu, pelargonii, róży . Nie ma silikonów. Fajna. Produkty firmy Naked są świetne - naturalne bez niepotrzebnej chemii.
Ta odżywka ma jeden silikon - Trimethylsilylamodimethic one. Wg listy na stronie NaturallyCurly nie jest rozpuszczalny w wodzie.

Edytowane przez chimay
Czas edycji: 2012-07-20 o 10:05 Powód: błąd interpunkcyjny
Stary 2012-07-20, 10:29   #4429
Kamila_Blondi
Zadomowienie

Cytat:
Ta odżywka ma jeden silikon - Trimethylsilylamodimethic one. Wg listy na stronie NaturallyCurly nie jest rozpuszczalny w wodzie.
O dzięki nie zauważyłam go.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-07-20, 13:45   #4430
kuleczkka
Rozeznanie

Poproszę o analizę:
NIVEA LONG REPAIR
Skład: Aqua, Stearyl Alcohol, Cetyl Alcohol, Stearamidopropyl Dimethylamine, Dimethicone,
Hydrolyzed Keratin, Orbignya Oleifera Seed Oil, Oryzanol, Silicone Quaternium - 18, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Trideceth - 6, Trideceth- 12, C12-15 Pareth-3,Coco Betaine, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Chloride, Lactic Acid, Citric Acid, Phenoxyethanol, Potassium Sorbate, Ethylhexylglycerin, Linalool, Butylphenyl Methylpropional, Geraniol, Benzyl Alcohol, Parfum.

to jest nowa wersja - mi się wydaje gorsza - ale niech się ekspertki wypowiedzą!
kuleczkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 14:36   #4431
chimay
Zakorzenienie

NIVEA LONG REPAIR
Aqua,
Stearyl Alcohol - emolient, wygładza, zmiękcza, chroni przed utratą wilgoci, jest też emulgatorem
Cetyl Alcohol - emolient
Stearamidopropyl Dimethylamine - zastępuje silikony, nie nadbudowuje się, jest rozpuszczalny w wodzie
Dimethicone - silikon zmywalny przez cocamidopropyl betaine
Hydrolyzed Keratin - keratyna hydrolizowana
Orbignya Oleifera Seed Oil - olej/masło babassu podobny do kokosowego
Oryzanol - przeciwutleniacz pochodzący z ziaren ryżu
Silicone Quaternium - 18 - silikon
Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride - antystatyk
Trideceth - 6 - substancja myjąca i emulgator
Trideceth- 12 - substancja myjąca i emulgator
C12-15 Pareth-3 - emulgator
Coco Betaine - łagodny detergent
Cocamidopropyl Betaine - łagodny detergent
Sodium Chloride - sól,, zagęszcza
Lactic Acid, Citric Acid - regulatory pH
Phenoxyethanol - konserwant
Potassium Sorbate - konserwant
Ethylhexylglycerin - konserwant
Linalool, Butylphenyl Methylpropional, Geraniol, Benzyl Alcohol, Parfum - zapachy

Zniknął olej jojoba i aloes z poprzedniego składu.
Stary 2012-07-20, 14:39   #4432
kuleczkka
Rozeznanie

dzięki
kuleczkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 14:47   #4433
asia di
BAN stały

Cytat:
Zapowiadała się fajnie, ale Chimay napisała że jest silikon jaka szkoda.
Cytat:
Czyli odżywki nawet nie brać pod uwage?

Edytowane przez asia di
Czas edycji: 2012-07-20 o 14:48
Stary 2012-07-20, 14:53   #4434
chimay
Zakorzenienie

Cytat:
Zapowiadała się fajnie, ale Chimay napisała że jest silikon jaka szkoda.

Czyli odżywki nawet nie brać pod uwage?
To zależy czemu unikasz silikonów. Jeśli zaobserwowałaś, że Twoje włosy ich nie lubią to nie kupuj tej odżywki. Ale jeśli masz z niej rezygnować dla zasady, to nie ma sensu.
Stary 2012-07-20, 15:53   #4435
asia di
BAN stały

Cytat:
To zależy czemu unikasz silikonów. Jeśli zaobserwowałaś, że Twoje włosy ich nie lubią to nie kupuj tej odżywki. Ale jeśli masz z niej rezygnować dla zasady, to nie ma sensu.
Dziękuje za odpowiedź
Chciałabym spróbować czegoś bez silikonów, ale zawsze można kupić i wypróbować. Reszta składu bez zastrzeżeń?
Stary 2012-07-20, 16:15   #4436
chimay
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuje za odpowiedź
Chciałabym spróbować czegoś bez silikonów, ale zawsze można kupić i wypróbować. Reszta składu bez zastrzeżeń?
Ma wysoko w składzie potencjalnie drażniący konserwant - phenoxyethanol, ale to odżywka do włosów, więc skórze nic się nie stanie. Poza tym ok.
Stary 2012-07-21, 20:14   #4437
Lagoon
Raczkowanie

Bardzo prosiłabym o przeanalizowanie składu

L'Oreal Elseve Cement-Ceramid - maska z serum odbudowującym.

Aqua, Cetearyl Alcohol, Behentrimonium Chloride, Glycerin, PEG-180, Amodimethicone, Cetyl Esters, Hydroxyethylcellulose, Trideceth-6, Chlorhexidine, Dihydrochloride, Limonene, Isopropyl, Alcohol, 2-Oleamido-1,3-Octadecanediol, Alpha-Isomethyl, Ionone, Methylparaben, Citric Acid, Butylphenyl, Methylpropional, Citronellol, Cetrimonium Chloride, Hexyl Cinnamal, Glyceryn Linoleate, Glyceryn Oleate, Glyceryn Linolenate, Parfum
Lagoon jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-07-21, 20:49   #4438
chimay
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lagoon Pokaż wiadomość
Bardzo prosiłabym o przeanalizowanie składu

Aqua, Cetearyl Alcohol, Behentrimonium Chloride, Glycerin, PEG-180, Amodimethicone, Cetyl Esters, Hydroxyethylcellulose, Trideceth-6, Chlorhexidine, Dihydrochloride, Limonene, Isopropyl, Alcohol, 2-Oleamido-1,3-Octadecanediol, Alpha-Isomethyl, Ionone, Methylparaben, Citric Acid, Butylphenyl, Methylpropional, Citronellol, Cetrimonium Chloride, Hexyl Cinnamal, Glyceryn Linoleate, Glyceryn Oleate, Glyceryn Linolenate, Parfum

Aqua - woda
Cetearyl Alcohol - emolient, zmiękcza, chroni przed utratą wody, wygładza
Behentrimonium Chloride - substancja myjąca, kondycjonująca, zapobiega elektryzowaniu
Glycerin - nawilżacz
PEG-180 - nawilżacz
Amodimethicone - silikon rozpuszczalny w wodzie, jeśli występuje w towarzystwie Tricedeth-12 i Centrimonium Chloride
Cetyl Esters - emolient
Hydroxyethylcellulose - zagęstnik
Trideceth-6 - substancja myjąca i emulgator
Chlorhexidine Dihydrochloride - konserwant
Limonene - zapach
Isopropyl Alcohol - rozpuszczalnik
2-Oleamido-1,3-Octadecanediol - substancja kondycjonująca
Alpha-Isomethyl Ionone - zapach
Methylparaben - konserwant
Citric Acid - regulator pH
Butylphenyl Methylpropional, Citronellol - zapachy
Cetrimonium Chloride - konserwant, zapobiega elektryzowaniu
Hexyl Cinnamal - zapach
Glyceryn Linoleate - emolient
Glyceryn Oleate - emulgator
Glyceryn Linolenate - ?
Parfum - zapach

Może być, ale trochę uboższy od maski Elseve Total Repair 5.
Stary 2012-07-22, 15:56   #4439
czmarta
Raczkowanie

Proszę o analizę: One n Only Argan Oil Moroccan Restorative Mask. http://www.onenonlyarganoil.org/2011...nly-argan-oil/
Skład:
Water (Aqua, Eau), Cetearyl Alcohol, Behentrimonium Methosulfate, Amodimethicone, Fragrance (Parfum), Acetamide MEA, Canola Oil, Butyrospermum Parkii (Shea Butter), Sodium PCA, Hydrolyzed Vegetable Protein PG-Propyl Silanetriol, Hydrolyzed Keratin, Argania Spinosa Kernel Oil, Trideceth-12, Cetrimonium Chloride, Methylchloroisothiazolino ne, Methylisothiazolinone, Red 4 (CI 14700), Yellow 10 (CI 47005)

Ostatnio mi fryzjerka nafaszerowała nią włosy. Widzę tu silikon, czy mam się go obawiać, czy skład jest ok?
czmarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-22, 17:53   #4440
Leili
Rozeznanie

Witam!
Proszę o analizę maski do włosów
Euro Styl Perfect Care Crema al Latte
Mam ją już od jakiegoś czasu i nie mogę się do niej przekonać, nie wiem czemu(a mam cały litr).
Co z nią zrobić?

Skład:
Aqua, cetearyl alcohol, cetrimonium chloride, dipalmotoylethyl hydroxyethylmonium methosulfate, parfumphenoxyethanol, methyldibromo glutaronitrile, citric acid, propylene glycol, peg-5 coconium methosulfate, methylchloroisothiazolino ne, sodium glutamate, hydrolized milk protein, hydroxypropyltrimoniumhyd rolyzed casein, sodium cocoyl glutamate, hydrolized silk, methylisothiazolinone, hydroxypropyl guarhydroxypropyltrimoniu m chloride.

Wreszcie koniec Masakryczny ten skład do przepisywania

I mam jeszcze jedno pytanie :
Kupiłam Szampon Familijny pokrzywowy ale nie zauważyłam a ma w składzie Polyqueternium7, chciałam go do oczyszczania włosów, a czy ten składnik bedzie się nadbudowywał, czy razem z myciem będzie usuwany?

Dziękuję z góry
Leili jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości