Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XVIII - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-05, 21:50   #3361
kliwia
Zakorzenienie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XVIII

ania wciaga saga co nie ?
nesca i co u ortodonty ??
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 21:53   #3362
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XVIII

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
super fotki okularki sliczne i fajnie wygladasz taka rozczochrana
a jaka reklama z tylu za Toba

A my dzis kupilismy garnitur i dalismy na zapowiedzi. Tzn. ja dałam księdzu kartke i on mi kazał przyjść po 16 maja po nią (bo w innym kościele bierzemy slub) ale kasy mu żadnej nie zostawiłam, nic nie mówił tylko wziął kartke i tyle

Czy Wy na slub kupowałyscie białą parasolke? bo w sumie nie wiadomo jaka będzie pogoda

jaka reklama jaka reklama... siedzie i patrze gdzie tu widac reklame i mnie olśniło

reklama batoników

ide spaaaaac dobranoc

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 22:06   #3363
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
wroze ci slooooonce albo slonko z chmurka i 25 stopni oby sie spelnilo
no super byłoby bo ja nie mam bolerka do sukienki i raczej nie bede kupowała no chyba, ze wypożycze

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
Domiks na pewno bedzie swietna pogoda

a ja wrocilam od ortodonty i ze spotkania z kolezanką i czekam na męzula- za niecałą godzinkę będzie

Cytat:
Napisane przez aniaaa84 Pokaż wiadomość
ściana bardzo fajnie wyszła, ale ja od jakieś czasu mam fazę na wszystko co gładkie i proste, ot tak jakoś

oki dziewczyny wpadłam do Was w przerwie na siku, teraz spylam mężowi kanapki zrobić i wracam do czytania wampirzej sagi

do jutra

aaa Domi co do pogody to uwierz mi, że w ten dzień nawet deszcz Was nie przerazi. U nas rano lało jak z cebra i nawet przez myśl mi nie przeszło kupienie parasola, a dzwoniąc do siebie z mężem o tym dyskutowaliśmy, że w sumie by się przydał, ale to się jeszcze przemyśli (jakby nam nie wiadomo ile czasu zostało) i widać tak dobre nastroje mieliśmy, że deszcz przegoniliśmy

będzie słońce także szykuj okluray przeciwsłoneczne
kurcze ja mam tyle ksiażek do cztania wypożyczonych a nie mogę się zabrać. A juz przedłużyłam i do 17ego maja mam termin buu
wolny czas wykorzystuje na neta

okej, to szykuje jakies rozowe okulary d&g

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
jaka reklama jaka reklama... siedzie i patrze gdzie tu widac reklame i mnie olśniło

reklama batoników

ide spaaaaac dobranoc

dobranoc

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 22:10   #3364
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Corii Pokaż wiadomość
Albo sobie skonfiguruj Operę, albo zainstaluj Firefoxa i potem wtyczkę AdBlock plus,po czym skonfiguruj go i sruu! Zero reklam.
juz to powiedziałam TZ i mam mi to zrobić
Cytat:
Napisane przez ktosia86 Pokaż wiadomość
Madzialenka cieszę się, że mężowi tak się udało z tą umową.

A ja mam troszkę doła przez ostatnie dni. Jak się zbiorę, to wam napiszę w K. ale na pewno mnie ochrzanicie i szczerze to chyba to by mi się akurat przydało.
dzięki

napisz, napisz w K. czekamy
Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
ja mam corby
tak mnie wkurza, ze bym go sprzedala
mam go niecaly miesiac
folii nawet nie zdjelam z wyswietlacza
sprzedam ci i mam do niego 3 kolory tylnej obudowy, mam ta zielona, kartonik, ladowartke wsio ryba
ooo a to dlaczego??
ja dzis sie bawiłam taty avilą.. kurcze fajna jest. Juz sama nie wiem. ale jak mi cos złego na corby napiszesz, to bede miała jeden tel mniej do wyboru
Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość

wiesz co ja dzisiaj tez bylam na rehabilitacji i stwierdzilismy z tztem (tz chodzi ze mna i patrzy jak mnie rehabilituja) ze mamy negatywne odczucia... w sumie 3 raz juz bylam a koles dalej nie wie co mi jest... kreci mi tym palcem u nogi i caly czas te same pytania czy tak boli, kiedy boli, jak boli... a mnie to bardzo dziwnie boli i nie ma reguly jak i gdzie i kiedy... no i w sumie 3 wizyty i dalej nic... a placic trzeba... i jak przyszlam to odszukalam moje skierowanie i tz jutro przejedzie sie po innych rehabilitantach jeszcze i zapisze mnie moze na ten pazdziernik czy moze jakis inny termin... bo skoro boli mnie od grudnia to chyba predko nie przejdzie... tylko nie wiem czy inny lekarz cos stwierdzi bo ja chyba trudny przypadek jestem
Kochana ja mam problem z ręką od ponad 5 miesiący. Całe szczęscie,z e teraz wróciłam (i udało mi się wkręcic na rehabilitację) bo inaczej od razu bym na operację z nia trafiła
Koniecznie poszukaj sobie jakiegos specjalisty albo rehabilitacji z NFZ. poczekasz, ale moze ktoś bedzie się na tym znał. Kurcze... bo moze ty nie mozesz tak ruszac ta nogą (ja np. nie mogę ręką) i moze on nie powinien tak ci tego robic. Moze dla ciebie tez powienny byc prądy, pole magnetyczne i laser

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 22:10   #3365
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Kliwia 16 czerwca zostane zadrutowana ;/ najpierw góra a za jakies 3 miesiace dół no ale przezyje. wole to niz ciecie chirurgiczne ósemek a tata zaoferował za sfinansuje

uciekam bo mąż zaraz wraca a ja na wizazu
buzki
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 22:30   #3366
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
Napisane przez 201803111825 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Ja chciałam zabieg laserowy, ale nie mogę. Byłam na konsultacji i okulistka powiedziała, że przy takiej małej wadzie jak moja, nie ma sensu laserowo jechac po oku, bo więcej byłoby minusów niż plusów zabiegu. Powiedziała, że jak mi sie kiedyś powiększy ta wada, to wtedy ewentualnie.

Live long and prosper
🖖🏻
Corii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 22:41   #3367
Daysy85
Zakorzenienie

Cześć.

Cytat:
Ja chciałam zabieg laserowy, ale nie mogę. Byłam na konsultacji i okulistka powiedziała, że przy takiej małej wadzie jak moja, nie ma sensu laserowo jechac po oku, bo więcej byłoby minusów niż plusów zabiegu. Powiedziała, że jak mi sie kiedyś powiększy ta wada, to wtedy ewentualnie.
Powiedz mi kochana jaki koszt byłby tego lasera i gdzie go chciałaś zrobić??? ja kiedyś o tym myślałam , ale wtedy jedno oko kosztowało 7tys!!!
Ja w jednym oku mam -4.25 a w drugim - 5 i wydaje mi się , że mogła bym się załapać na taką imprezę.
Aha z tym , że ciekawe czy by mi się wada nie wróciła np. przy drugiej ciąży itp.???
Daysy85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 22:58   #3368
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
Napisane przez Daysy85 Pokaż wiadomość
Powiedz mi kochana jaki koszt byłby tego lasera i gdzie go chciałaś zrobić??? ja kiedyś o tym myślałam , ale wtedy jedno oko kosztowało 7tys!!!
Ja w jednym oku mam -4.25 a w drugim - 5 i wydaje mi się , że mogła bym się załapać na taką imprezę.
Aha z tym , że ciekawe czy by mi się wada nie wróciła np. przy drugiej ciąży itp.???
Szczegółów się w sumie nie dowiedziałam, bo okulistka na komputerowym badaniu wzroku stwierdziła, że wiecej szkody niż pożytku będzie.
Zabieg trwa ok 20 minut. Cena - np w katowicach to jest ok 1500 zł na jedno oko.
Nie wiem jak z nawrotem wady, ale najlepiej robić zabieg, kiedy wada jest stabilna i przez pare lat nie pogarsza się.

Live long and prosper
🖖🏻

Edytowane przez Corii
Czas edycji: 2010-05-05 o 22:59
Stary 2010-05-05, 23:15   #3369
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
Kliwia 16 czerwca zostane zadrutowana ;/ najpierw góra a za jakies 3 miesiace dół no ale przezyje. wole to niz ciecie chirurgiczne ósemek a tata zaoferował za sfinansuje

uciekam bo mąż zaraz wraca a ja na wizazu
buzki
Ojj to troszkę cierpienia na początku będzie... ale opłaca się

anika222
fajnie Ci w okularkach i tak jak dziewczyny, patrząc na Twoje ślubne foty, jednoznacznie blond blond blond!! (w tym też ładnie, ale w blondzie duuużo lepiej)

Cytat:
Napisane przez ktosia86 Pokaż wiadomość
...
Muszę się zebrać w sobie i pewnie napiszę, no chyba że samo mi przejdzie

Cytat:
Napisane przez 201803111825 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Myślę nad tym... Poproszę więcej szczegółów jedna z dziewczyn mi opisywała swoją historią to się trochę przestraszyłam... krople, suchość oka i dużo innych przebojów... Moja wada to -2,75 i -3,25

Corii
a jaką Ty masz wadę?
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 23:23   #3370
Daysy85
Zakorzenienie

Cori.
No i tu jest pies pogrzebany bo np mam tak , że przez 2 lata nic mi się nie pogarsza apotem nagle skacze mi o 1 dioptrię...
Idę na horror na TVN
Jak się będę bardzo bała to przestane oglądać
Daysy85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 23:46   #3371
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

dobranoc

Live long and prosper
🖖🏻

Edytowane przez Corii
Czas edycji: 2010-05-05 o 23:50
Stary 2010-05-06, 07:59   #3372
kliwia
Zakorzenienie

neska ja nosilam druciaka 3 lata a ortodonta co powiedzial o osemkach?? bo wiesz, jak ja wyrwalam wszytskie czworki i zorbilo sie miejsce, to w trakcie leczenia zaczely wylazic ósemki, potem sie zatrzymaly, a potem musialam dolne na gwalt rwac bo mi cala 3 letnia prace zepsuly
Na wizazu jest fajny watek aparatek, polecam
Stary 2010-05-06, 08:13   #3373
aniaaa84
Zadomowienie

cześć dziewczynki

ale du***** pogoda :/ leje nieprzerwanie od soboty jak tak dalej będzie to niedługo zapomnę jak słońce świeci
poza tym dzień się genialnie zaczął...mojemu bratu ktoś rozwalił deske klozetową na masce samochodu-pęknięta szyba, przednia maska i boczny błotnik do wymiany,na szczeście jest AC, póki co młody na komisariacie spisuje protokół, policaje przyjechali we troje, 2 panów jedna pani, oblukali postali 5 min i się zawinęli
u nas ostatnio na osiedlu się groźnie zrobiło, jest szajka która kradnie felgi, tzn. wykręca całe koła i samochody na cegłach stoją
debilizm jak się patrzy takie patałachy to do wykastrowania i dożywotnich robót w kamieniołomach

Cytat:
ania wciaga saga co nie ?
nesca i co u ortodonty ??
Wciąga wciąga Kliwuś jakbym tak przysiadła to w jeden dzień się ją przeczyta, ale wole dozować emocje

Cytat:
Szczegółów się w sumie nie dowiedziałam, bo okulistka na komputerowym badaniu wzroku stwierdziła, że wiecej szkody niż pożytku będzie.
Zabieg trwa ok 20 minut. Cena - np w katowicach to jest ok 1500 zł na jedno oko.
Nie wiem jak z nawrotem wady, ale najlepiej robić zabieg, kiedy wada jest stabilna i przez pare lat nie pogarsza się.
Corii mówisz o Kliniece na Ceglanej w Katowicach? czy o prywatnej?
Stary 2010-05-06, 08:18   #3374
kliwia
Zakorzenienie

ania OMG. Ktos powinien zainwestowac w monitoring albo miasto, albo spoldzielnia albo co tam jesczze macie. U nas wiele wspolnot i spoldzielni zamontowalo monitoring i im wandalizm i kradzieze spadly do zera, bo wszyscy sie boja.
Dobrze ze ubezpieczenie pokryje szkody, no ale ja pitole wykastrowalabym.
Stary 2010-05-06, 08:24   #3375
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

cześć

o matko, ale leje jakby się chmura urwała. Mężul pojechał do pracy a ja już spać nie mogłam. Dziś jest na miejscu wiec zawiezie mnie na rehabilitację a potem ma ze mną pojeździc po szkołach i przedszkolach to moze uda mi sie rozwieźć wszystkie już CV w moim mieście

edit:

co do laserka na oczy to mój swiadek miał 5 lat temu, jeszcze wczesniej miał mój brat ciotecznyu i... baaaardzo sobie chwalą.

Stary 2010-05-06, 08:31   #3376
aniaaa84
Zadomowienie

Cytat:
ania OMG. Ktos powinien zainwestowac w monitoring albo miasto, albo spoldzielnia albo co tam jesczze macie. U nas wiele wspolnot i spoldzielni zamontowalo monitoring i im wandalizm i kradzieze spadly do zera, bo wszyscy sie boja.
Dobrze ze ubezpieczenie pokryje szkody, no ale ja pitole wykastrowalabym.
Kliwia teoretycznie tak by trzeba zrobić, ale w moim bloku a co dopiero mówić o klatce ludzie nie mogą dojść do porozumienia jeśli chodzi o ocieplenie budynku także monitoring dla nich to wyższa szkoła jazdy

serio strach zostawiać auto bo człowiek nie ma gwarancji, że jak wyjdzie z domu/mieszkania to będzie czym pojechać

teraz trzeba to zgłosić jak młody wróci z komisariatu u ubezpieczyciela, mam nadzieje, że sprawnie pójdzie cała procedura
Stary 2010-05-06, 08:34   #3377
myszka_maj
Zakorzenienie

hej.

jade do lekarza

Nasz Skarb
myszka_maj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 08:35   #3378
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Aniu współczuje takiej sytuacji. Porażka normalnie co to się dzieje teraz. mam nadzieje, ze ta grupa złoziejaszków zostanie szybko namierzona i złapana.

---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ----------

Cytat:
Napisane przez myszka_maj Pokaż wiadomość
hej.

jade do lekarza
oo jak rano

Stary 2010-05-06, 08:49   #3379
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
hej.

jade do lekarza
Trzymam kciuki!

Ja mam pytanko znow czy w kosciele musi koniecznie ktos siedziec za para młoda?
I czy może to być para?bo kurcze u nas beda pary z tych mlodych osob, ktore nawzajem sie nie znaja...
i jak jest z wiazanka, czy jak upuje bukiecik dla swiadkowej czy dla kogo to?

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 08:49   #3380
aniaaa84
Zadomowienie

Cytat:
hej.

jade do lekarza

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Aniu współczuje takiej sytuacji. Porażka normalnie co to się dzieje teraz. mam nadzieje, ze ta grupa złoziejaszków zostanie szybko namierzona i złapana.[COLOR="Silver"]
(...)
Madzia ja też mam nadzieje, że szybko im się do tyłków dobiorą

Domi w kościele za Wami to świadkowie powinni siedzieć, a bukiecik dla świadkowej to kwestia uzgodnienia między Wami, u nas było tak, że za bukiety i dla mnie i dla świadkowej (kuzynki) ja płaciłam

Edytowane przez aniaaa84
Czas edycji: 2010-05-06 o 08:52
aniaaa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 08:50   #3381
azzis
Zakorzenienie

Ale dziewczyny lecicie z kolejnymi częściami jak szalone
Gratuluję wszystkim zafasolkowanym !!! Życzę szczęśliwych 9. miesięcy i szybkiego i łatwego porodu

domi7ks za nami w kościele nikt nie siedział (świadkowie byli normalnie w 1. ławce).
A ten bukiecik to dla świadkowej (a moja nie miała nie kupowałam żandego bukietu dla niej).

Edytowane przez azzis
Czas edycji: 2010-05-06 o 08:53
azzis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 08:55   #3382
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Domi za nami siedzieli świadkowie, a bukiecik dla siebie i dla niej kupowalam ja Ona miała taki sam jak mój, tylko skromniejszy

Azzis co tam u Ciebie słychac??

Stary 2010-05-06, 08:56   #3383
mona_ja
Wtajemniczenie

Cytat:
no super byłoby bo ja nie mam bolerka do sukienki i raczej nie bede kupowała no chyba, ze wypożycze

okej, to szykuje jakies rozowe okulary d&g
Okularki się przydadząwklejam zdjęcie
Co do parasolki, na naszym ślubie pół dnia lało a pół było słonko i nie kupowałam parasolki, szkoda mi bylo pieniążków.

Cytat:
Napisane przez Daysy85 Pokaż wiadomość
Cześć.

Ja mam wade -3,75 na oboje oczu i też myślałam nad laserem, póki co mnie nie stać.

Cytat:
Z soczewką było ok, to po prostu jest ta mgła, która czasami sie zdarza przy noszeniu, trzeba było się przyzwyczaić Teraz juz na to nie zwracam uwagi
Pierwszy raz nałożenie soczewki zajęło mi z jakieś 10 minut do kwadransa, a oko miałam już jak wampirek czerwone i podrażnione, bo tak jak piszesz - przy zetknięciu z soczewką automatycznie zamykało mi się oko
Teraz nakładam rano z jakies 3 minuty, ale od razu jeszcze mi się nie udało . Przeważnie zawija mi się dół soczewki, jak puszczę dolną powiekę ruszanie gałkiem nie zawsze ja naprostuje i trzeba od nowa się męczyć Masz jakąś swoja technikę wkładania? A jak się nazywają Twoje soczewki?
Jezu, nakładanie bez lustra? W życiu się tego nie nauczę, z lustrem ledwo daję rade a co dopiero bez
Ja nosze soczewki od 4 lat i tez umiem sobie poradzić bez lusterka, ale zależy jakie soczewki mam, bo teraz nosze te z rossmana i są bardzo wygodne ale miekkie i cieżej sie je zakłada niż optixy które zawsze nosiłam, te z kolei były mniej uwodnione więc twardsze, lepiej sie je zakładało bo się nie zwijały.
A co do poczatków...tak z dwa tygodnie trwało zanim nauczyłam sie je porządnie i szybko zakładać.

Sysunia, jaka wyraźna fasolka

A tak wogóle to cześć

ups zapomniałam zdjęcia, już wklejam

Nasz Ślub 30.05.2009

Edytowane przez mona_ja
Czas edycji: 2010-05-06 o 09:01
mona_ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 08:57   #3384
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
Trzymam kciuki!

Ja mam pytanko znow czy w kosciele musi koniecznie ktos siedziec za para młoda?
I czy może to być para?bo kurcze u nas beda pary z tych mlodych osob, ktore nawzajem sie nie znaja...
i jak jest z wiazanka, czy jak upuje bukiecik dla swiadkowej czy dla kogo to?
u ans w kościele stawiają na środku 4 krzesła - dla młodych i świadków. A reszta w ławkach
Cytat:
Napisane przez aniaaa84 Pokaż wiadomość
Domi w kościele za Wami to świadkowie powinni siedzieć, a bukiecik dla świadkowej to kwestia uzgodnienia między Wami, u nas było tak, że za bukiety i dla mnie i dla świadkowej (kuzynki) ja płaciłam
u mnie siotrsa zamawiała oba razem, jeden duży i jego miniaturkę. Ale ten mój i tak zostawiła po mszy na ołtarzu, więc nie wiem, po co mi to w ogóle było
Chyba tylko po to, żebym się w łeb puknęła, bo w kościele zapomniałam, że w prawej ręce miałam ten bukiecik i chciałam się przezegnać, a tu - bęc w czoło!

Edytowane przez Maja102
Czas edycji: 2010-05-06 o 08:58
Maja102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 08:59   #3385
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Czekam na Aguś niech mi napisze coś złego na corby, to chyba wtedy zdecyduję się na avilkę. Przekonuje mnie duzy wyswietlacz i pisanie smsów w trybie qwerty (wczoraj sie tym bawiłam )

Stary 2010-05-06, 09:05   #3386
mona_ja
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez azzis Pokaż wiadomość
Ale dziewczyny lecicie z kolejnymi częściami jak szalone
Gratuluję wszystkim zafasolkowanym !!! Życzę szczęśliwych 9. miesięcy i szybkiego i łatwego porodu

domi7ks za nami w kościele nikt nie siedział (świadkowie byli normalnie w 1. ławce).
A ten bukiecik to dla świadkowej (a moja nie miała nie kupowałam żandego bukietu dla niej).
u nas było podobnie, świadkowie siedzieli w pierwszej ławce, świadkowa była bez bukietu, u nas nie ma takiej tradycji.

Nasz Ślub 30.05.2009
mona_ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 09:06   #3387
kliwia
Zakorzenienie

domi za mlodymi siedza swiadkowie. nie wiem kto inny mialby siedziec Idz w sobote do tego kosciola gdzie macie slub i podpatrz jak to wyglada.
Jesli chesz by Twoja swiadkowa miala bukiecik to jej kupujesz/robisz/ na wzor swojego. Ale w waszym okrojonym budzecie, to tez zbedny gadzet w sumie.

Dziewczyny pamiejtacie co macie robic
Stary 2010-05-06, 09:06   #3388
ania20m
Wtajemniczenie

Ale mnie plecy znowu bolą

Kubusiowy zakątek zapraszam
http://jakubowskiimama.blogspot.com/
ania20m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 09:08   #3389
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania20m Pokaż wiadomość
Ale mnie plecy znowu bolą
uu to może jednak wart się wybrac do lekarza??

Stary 2010-05-06, 09:10   #3390
kliwia
Zakorzenienie

ania na jakies przeswietlenie isc powinnas
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości