Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XVIII - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-07, 19:54   #3841
zaaaabcia
Zakorzenienie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XVIII

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
chcielismy, ale chrzestna moja ze swoim synem, ktory bedzie chrzestnym nie mogli przyleciec dopiero 18ego przylatuja
Poza tym wesele jest krótsze, a to bedzie przyjecie tylko Poli i to ona bedzie w tym dniu krolowala

juz sie nie moge doczekac chrzcin, bardziej niz slubu
aha chyba ze tak
no taaa Pola na chrzcinach bedzie mala ksiezniczka
a duze robicie?

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
Czesc kochane moje
czesc

Cytat:
nikt Ci nie podmieni
oczywiscie szanse sa male ale jakis swir zawsze sie znajdzie .. przeciez nawet nie dawno pokazywali w wiadomosciach ze byla taka afera byla nawet taka sytuacja ze dziennikarz chcial sprawdzic czy to mozliwe wszedl do pokoju noworodkow i wyszedl z zawinieta lalka w ramionach przeszedl tak przez caly szpital i nikt nie zauwazyl

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 20:11   #3842
Rybulka
Zakorzenienie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XVIII

Żabcia, nie strasz

---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ----------

W ogóle, to spojrzałam na ranking tego konkursu perfumowego i tam prowadzi miażdżąco dziewczyna, która ma 40 postów na forum... Skąd tyle głosów?
Rybulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 20:14   #3843
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rybulka Pokaż wiadomość
Żabcia, nie strasz

---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ----------

W ogóle, to spojrzałam na ranking tego konkursu perfumowego i tam prowadzi miażdżąco dziewczyna, która ma 40 postów na forum... Skąd tyle głosów?
kochana ja Cie nie strasze bron Boze

hmm dziwne ...

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 20:43   #3844
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

laski przedstawiam wam stefana

stefan przedstaw się

aaaa odwizłam małża tylko mupowiedziałam nie spij sie bo cie rano czeka malowanie
tylko sie złapał za głowe

kupołam se po drodze hot-doga i go wszamałam pyszny był

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 20:48   #3845
Rybulka
Zakorzenienie

Egzotyczny Stefan
Stary 2010-05-07, 20:51   #3846
kliwia
Zakorzenienie

Stefan witamy !
wyglada jak salata lodowa, albo ten trujak co wcina muchy kielichowec czy jakos tak

Za hot-doga zabije. Zjadlabm, chociaz na sama mysl o jedzeniu zaczyna mnie odrzucac

ja musialam przerwac prasowanie po 1 koszuli i 8 koszulkach meza, bo mi sie slabo zrobilo.
a jeszcze taka sterta mnie czeka
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 20:52   #3847
Rybulka
Zakorzenienie

kliwia, przypomniałaś mi, że muszę mężulowi wyprasować jego rzeczy, bo jak mnie przyciśnie, to biedak zostanie w kilku koszulach, a musi się prezentować, jak będzie nas w szpitalu odwiedzał
Stary 2010-05-07, 20:56   #3848
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

ale się objadłam pierogi leniwe, kanapka z pastę z makreli (własnej roboty pasta), ciastka czekoladowe i parówka
Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
a sie zakochalam w tym http://archon.pl/gotowe-projekty-dom...m44aa6acac1f11 jak sie nie myle to Madzialenka go pokazala ( chociaz moge sie mylic ) mamy dzialke na oku .. ale nie wiadomo czy nie kupimy wkoncu domu juz gotowego do remontu
tak, tak ja go pokazywałam

Marta super , ze wizyta udana i ze wszystko ok. Hm... a moze na rocznice urodzisz??

iwka z głowy mi wyleciało Moze cis bys sobie w donicach na ten taras posadziła. TYlko bys musiała go przycinac i tak jak chciałas na metr by był i mozna by było z niego zywopłot zrobic

Kliwia a ty sie kobieto nie przemęczaj. Niech męzul sam pracuje

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 20:56   #3849
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
Stefan witamy !
wyglada jak salata lodowa, albo ten trujak co wcina muchy kielichowec czy jakos tak

ja musialam przerwac prasowanie po 1 koszuli i 8 koszulkach meza, bo mi sie slabo zrobilo.
a jeszcze taka sterta mnie czeka

uwazaj na siebie!!!

sałata lodowa hehehe

tak tak to trujak ktory zjada muchy i komary kapturnica dokładnie

wkurzyłam sie troche bo babka mnie zapewniałazxe to odmiana rosiczki
wchodze do domu właczam google i kurna to nie jest rosiczka tylko kapturnica właśnie

w sumie to kit jeden wazne zeby zzerało
bo przy arku nie mona stosowac tych ustrojstw do kontaktu

Stary 2010-05-07, 21:03   #3850
kliwia
Zakorzenienie

madzia jakby moj maz uprasowal te koszulki kolorowe to by one wygladaly tak ze obozeeeeeeee, z odcisnietym zelazkiem kolniezykiem z tylu
koszule od biedy sobie uprasuje ale takich rzeczy nie bardzo jedyna rzecz ktorej w domu nie robi wiec nie narzekam

odpoczne i uprasuje te co zostaly, ale koszule pasuje.

anika zainwestuj w moskitiere na okna ktore otwieracie jak nam sie dziecie urodzi to zamontujemy, bo u nas osy czesto wlatuja jak szukaja wody i te ogromne osy mordercy - szerszenie.
Ja mam klopot z molami, wlatuja nam wentylacja tam gdzie sie zdazyly zagniescic zlikwidowalam je plytkami, i tymi lepkimi kartonami z feromonami. ale to cholerstwo wraca
Stary 2010-05-07, 21:03   #3851
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
aha chyba ze tak
no taaa Pola na chrzcinach bedzie mala ksiezniczka
a duze robicie?

oczywiscie szanse sa male ale jakis swir zawsze sie znajdzie .. przeciez nawet nie dawno pokazywali w wiadomosciach ze byla taka afera byla nawet taka sytuacja ze dziennikarz chcial sprawdzic czy to mozliwe wszedl do pokoju noworodkow i wyszedl z zawinieta lalka w ramionach przeszedl tak przez caly szpital i nikt nie zauwazyl
nieduże, do 15 osób

a co do podmienienia dzieci, to ja powiem szczerze, ze mi moja Pole pokazalo od razu i juz wiedzialam jak wyglada. Tak, ze potem jakby mi przyniesli inne dziecko to od razu bym poznała
Cytat:
Niektorzy oszukują...korzystaja ze zmiennego IP. Ale takie osoby zostana odpowiednio potrakotwane

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość

stefan przedstaw się

Stefek
widze, ze tam jakas lala sie juz do Stefka dobiera

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 21:13   #3852
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:
nieduże, do 15 osób

a co do podmienienia dzieci, to ja powiem szczerze, ze mi moja Pole pokazalo od razu i juz wiedzialam jak wyglada. Tak, ze potem jakby mi przyniesli inne dziecko to od razu bym poznała

Niektorzy oszukują...korzystaja ze zmiennego IP. Ale takie osoby zostana odpowiednio potrakotwane

Stefek
widze, ze tam jakas lala sie juz do Stefka dobiera
noooo chwilowo tam jest mam wszystko poprzestawiane maz co chwila robi co innego i z jednej strony pokoju kaze na drugą przestawiac

---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ----------

Cytat:
madzia jakby moj maz uprasowal te koszulki kolorowe to by one wygladaly tak ze obozeeeeeeee, z odcisnietym zelazkiem kolniezykiem z tylu
koszule od biedy sobie uprasuje ale takich rzeczy nie bardzo jedyna rzecz ktorej w domu nie robi wiec nie narzekam

anika zainwestuj w moskitiere na okna ktore otwieracie jak nam sie dziecie urodzi to zamontujemy, bo u nas osy czesto wlatuja jak szukaja wody i te ogromne osy mordercy - szerszenie.
Ja mam klopot z molami, wlatuja nam wentylacja tam gdzie sie zdazyly zagniescic zlikwidowalam je plytkami, i tymi lepkimi kartonami z feromonami. ale to cholerstwo wraca

kliwuś niby tak ale ja mam tylko jedno okno jeszcze ytakie debilne bo niewymiarowe tak ma szer 120 cm a wys 90 cm i jest baaardzo ciemno
w pokoju po południu to musze swiatło włączac jak na przykład prasuje albo szyję
wiec jak dam moskitiere to bedzie jeszcze ciemniej

Stary 2010-05-07, 21:14   #3853
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:

oj tak moskitiery super rzecz mam je w każdym pokoju

Moja koleżanka z Holandii uwielbia prasowac. Zawsze jak przychodzilismy do nich na kupice (czyli niedziela rano) to ona stała i prasowała. nawet nasze pranie chciała nam zabierac

Stary 2010-05-07, 21:17   #3854
atomufka
Zakorzenienie

Cytat:
kliwia, przypomniałaś mi, że muszę mężulowi wyprasować jego rzeczy, bo jak mnie przyciśnie, to biedak zostanie w kilku koszulach, a musi się prezentować, jak będzie nas w szpitalu odwiedzał
a sam nie umie? Podziwiam Was laseczki ja w ogole nie prasujętylko jak trzeba cos ubrac to wtedy

Ja wlasnie pieke ciasto marchewkowe

szafa

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post32329502

atomufka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 21:20   #3855
kliwia
Zakorzenienie

anika jak zamontujesz ta przylepna moskietere to sobie ja dotniesz na wymiar no i jak zamontujesz biala to nie bedzie chyba pociemniac
Stary 2010-05-07, 21:22   #3856
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
anika jak zamontujesz ta przylepna moskietere to sobie ja dotniesz na wymiar no i jak zamontujesz biala to nie bedzie chyba pociemniac
Moje nie przyciemniają, dopiero jak otworze okno to sobie przypominam, że je mam

Stary 2010-05-07, 21:40   #3857
Maggie1983
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość

stefan przedstaw się

aaaa odwizłam małża tylko mupowiedziałam nie spij sie bo cie rano czeka malowanie
tylko sie złapał za głowe

kupołam se po drodze hot-doga i go wszamałam pyszny był
kurde fajosk ta roslinka
Pod moim sercem,inne bije serce:nieznane,a jakie bliskie i kochane.Pod moim sercem małe rączki dziecka,cichutko pukają do mojego serca.Myślę sobie wtedy:może być wspanialej?Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje
Maggie1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 21:47   #3858
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cześć Laski, dopiero niedawno siadłam wreszcie do laptopa.
Połowę dnia zeszło mi na myciu okna i sprzątaniu po syfie, który został po remoncie i malowaniu jednego pokoju, ale teraz mamy śliczny niebieski kolorek, równiótko położony na ścianę
Druga połowa zeszła na jeżdżeniu i szukaniu zasłon do salonu. Znaleźliśmy ciekawe, a przy okazji do innych pokojów i fajne firanki na zmianę.
Teraz wreszcie siedzę w wysprzątanym mieszkanku i ciesze oko nowym kolorkiem pokoju

Live long and prosper
🖖🏻
Corii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 21:51   #3859
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

corri ja tez dzis spędziłam mase czasu w sklepie z firanami rodzice sobie brali do sypialni i im pomagałam. mają tam 3 m wysokosci od konca okna do ziemi wiec wzięli firanki spaggeti + bedzie doszyty material na górze . super to razem bedzie wyglądało. materiał taki lila a firanki ecru. Niestety koszt na 2 okna to 1100 zł

Stary 2010-05-07, 22:02   #3860
kliwia
Zakorzenienie

Corii chcialabym byc juz na Twoim etapie. Ja sobie usiade i bede cieszyc oko po wyczyszczeniu remontowego syfu moze we wrzesniu
Pol roku w bajzlu i kurzu, golych posadzkach i tynkach na scianie
Stary 2010-05-07, 22:05   #3861
Daysy85
Zakorzenienie

Cześć.
Może w końcu udało mi się załadować zdjęcie. Z tym co chciałam Wam dać wcześniej to się chyba nie uda bo nie mogę go załadować. Jest takie samo jak to tylko na tamtym mam lepszą minę

Kasiaher
Nooo jaki kawaler , nie pogadasz... jak to mawia moja koleżanka "chłop na schwał "

Ana
Gratuluję, super projekt... eee co tam gratuluję... ZAZDRASZCZAM !!!!

Domi
Jak ja się nie mogę doczekać tej mojej Królewny, tak się na tą Twoją zapatrzyłam ehhhh
Byłam dziś u koleżanki co ma taką Niunie prawie 5 miesięczną i taka fajna ubita. No takie dziecko już , super, na ręce ją brałam już takie dziecko stabilne, nic się nie bałam przekładałam ją z ręki na rękę i w ogóle kobita jak się patrzy....
Kiedyyyyy będeeeee miała swoooooją laluuuuunie????

Chyba 10 razy próbowałam załadować zdjęcia... ale udało się tylko to czarno białe...

Edytowane przez Daysy85
Czas edycji: 2010-05-07 o 22:11
Daysy85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 22:10   #3862
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Stefan miło Cię poznać
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 22:12   #3863
kliwia
Zakorzenienie

daysy pieeeekne
a na tym mina jest ok
Stary 2010-05-07, 22:17   #3864
atomufka
Zakorzenienie

daysy super wygladasz

szafa

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post32329502

atomufka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 22:17   #3865
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Daysy -śliczny brzuszek
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 22:19   #3866
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Daysy85 Pokaż wiadomość
Domi
Jak ja się nie mogę doczekać tej mojej Królewny, tak się na tą Twoją zapatrzyłam ehhhh
Byłam dziś u koleżanki co ma taką Niunie prawie 5 miesięczną i taka fajna ubita. No takie dziecko już , super, na ręce ją brałam już takie dziecko stabilne, nic się nie bałam przekładałam ją z ręki na rękę i w ogóle kobita jak się patrzy....
Kiedyyyyy będeeeee miała swoooooją laluuuuunie????

Chyba 10 razy próbowałam załadować zdjęcia... ale udało się tylko to czarno białe...
Roznica pomiedzy 2,3 miesiecznym niemowlakiem a takim prawie 5 miesiecznym jest ogromna!to juz jest taki maly czlowieczek. Co powiesz do niego to sie cieszy, bierze sobie sam zabaweczki, oglada, przeklada z raczki do raczki. Dzis moja Polusie zostawilam w lozeczku, polozylam ja na srodku a po prawej stronie przy berierce polozylam zabawki (tak na wysokosci jej glowki) i udawalam, ze mnie nie ma. To sie tak wyciagala po te zabaweczki, az przewracala na boczek i brala sobie ta, co akurat jej pasowala super to bylo! a jeszcze nie dawno tylko lezala i nawet nie patrzyla na nie...jak to zlecialo

a Twoje zdjecie sliczne ładnie Ci w okularkach
jeszcze troszke czasu i Twoja niunia bedzie taka, jak moja

Stary 2010-05-07, 22:26   #3867
Daysy85
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny

Aha mam taką sprawę wczoraj musiałam zdezynfekować podłogę z chlorem i po prostu tak nim waliło przez 3 godziny, że masakra!!! Pisałam Wam wczoraj że bardzo boli mnie głowa.... Teraz nie wiem czy to nie zaszkodziło maleństwu... słyszałam , że takie opary są szkodliwe...
Doradźcie mi coś.
A jak się to moje dziecko zatruło albo coś???
Czuję ruchy to znaczy w tym momencie nie ale dziś się ruszała troszkę... poza tym na razie ona jest śpioszek i chyba leniwa bo czuję ją tylko wieczorami.
Chyba tylko z 2 dni miała takie w swoim dotychczasowym życiu że dała mi popalić w ciągu dnia.

Teraz bardzo się martwię. Chciałam zaznaczyć , że to był taki smród , że tak jak na chlorowym basenie i jeszcze z 5 razy bardziej.

Edytowane przez Daysy85
Czas edycji: 2010-05-07 o 22:50
Stary 2010-05-07, 22:39   #3868
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
i wcale sie nie dziwie bo naprawde uklad wg mnie boski
naprawde jeden z lepszych jakie widzialam jak nie najlepszy

...
Oooo proszę... normalnie aż takiej reakcji się nie spodziewałam na forum... aż się wzruszyłam

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
Cześć

Ana podoba mi sie Wasz projekt domku szczególnie ten kąt na stół w jadalni

...
Kąt? Chodzi o całą jadalnię jako pomieszczenie, tak?

Cytat:
...

Wow! Super! Bardzo mi się podoba

...
Dziękujemy
Rybulka mam nadzieje, że poinformowałaś kogoś swoim nr telefonu (np. Martę ) żebyśmy wiedziały kiedy ciociami zostałyśmy... A z tym markerem w tej sytuacji nie głupi pomysł mąż rodzi z Wami?

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Może kiedyś, najpewniej jak wygramy w totka nie mniej jednak, jak mówiłam lubię oglądać projekty domków i ostatnio upatrzyłam sobie taki
http://www.domnahoryzoncie.pl/pl/ind...d=2&projekt=48
Trochę bym zmieniła w nim, tę część gdzie łazienka, pomieszczenie gospodarcze i sypialnia odwróciłabym o 180 stopni, tak by łazienka była z tyłu domu, z pokoju nr 7 zrobiłabym sypialnię, no i powiększyła garaż o mały składzik na narzędzia itp.
Chcemy mały domek, ale ten o tyle jest sprytny, że w przyszłości można zaadaptować poddasze i zyskać dwa dodatkowe pokoje i łazienkę, to tak na przyszłość gdyby któreś z naszych dzieci chciałoby z nami zamieszkać
Twój projekt bardzo fajny, dobrze zaplanowany

gro projektów ma właśnie łazienkę od przodu, albo taka w środku domu, bez okien, nie wiem co gorsze

No ciekawy domeczek fajnie wygląda, bo niziutki i taki niepozorny się wydaję jednak ja nie chciałam okien dachowych... a po za tym chcę w miarę wysoki skos... (i domek byłby i tak wyższy) Ale ogólnie projekt nie dla mnie, bo musze mieć typową kotłownię, na eko groszek... a tu by trzeba było dorabiać, a to największe koszty (m.in. my wybraliśmy tak, żeby kotłownia była ZA garażem (bo u rodziców jest przed i po załadowaniu pieca trzeba sprzątać, bo do domu się wnosi...) a poza tym z tyłu domku pewnie będziemy mieli szopkę z opałem...

Cytat:
...

a sie zakochalam w tym http://archon.pl/gotowe-projekty-dom...m44aa6acac1f11 jak sie nie myle to Madzialenka go pokazala ( chociaz moge sie mylic ) mamy dzialke na oku .. ale nie wiadomo czy nie kupimy wkoncu domu juz gotowego do remontu
...
Podoba mi się z zewnątrz, ale nie spełnia moich wymogów rozmieszczenie pomieszczeń...

Cytat:
Napisane przez india83 Pokaż wiadomość
..

bradzo ladny i funkcjonalny domek

1,5 tys zaoszczedzicie na geodecie, to jakie u Was sa stawki. ja za geodete i mapke placilam cos ok. 500 i maridzilam , ze duzo

...
Kochana 500zł kosztuje tylko mapka do celów projektowych (u nas 730zł) ale cały koszt usługi geodezyjnej jest sporo wyższy...
Choćby wytyczenie działki, nanoszenie na mapki przyłączy, inwentaryzacja...

Cytat:
Cześć.
Może w końcu udało mi się załadować zdjęcie. Z tym co chciałam Wam dać wcześniej to się chyba nie uda bo nie mogę go załadować. Jest takie samo jak to tylko na tamtym mam lepszą minę
...
Ana
Gratuluję, super projekt... eee co tam gratuluję... ZAZDRASZCZAM !!!!
...
Kwitniesz!!!
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 22:43   #3869
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki dziewczyny

Aha mam taką sprawę wczoraj musiałam zdezynfekować podłogę z chlorem i po prostu tak nim waliło przez 3 godziny, że masakra!!! Pisałam Wam wczoraj że bardzo boli mnie głowa.... Teraz nie wiem czy to nie zaszkodziło maleństwu... słyszałam , że takie opary są szkodliwe...
Doradźcie mi coś.
A jak się to moje dziecko zatruło albo coś???
Czuję ruchy to znaczy w tym momencie nie ale dziś się ruszała troszkę... poza tym na razie ona jest śpioszek i chyba leniwa bo czuję ją tylko wieczorami.
Chyba tylko z 2 dni miała takie w swoim dotychczasowym życiu że dała mi popalić w ciągu dnia.

Teraz bardzo się martwię. Chciałam zaznaczyć , że to był taki smurd , że tak jak na chlorowym basenie i jeszcze z 5 razy bardziej.

nie martw sie
ja tez mialam kontakt z farba olejna. Jakbys caly czas pracowala w takich warunkach to co innego, ale to jednorazowy incydent

Stary 2010-05-07, 22:49   #3870
Daysy85
Zakorzenienie

Domi serio tak myślisz... bo ja się bardzo wystraszyłam.
Ok idę obejrzeć trochę TV.
To do jutra.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości