![]() |
#274 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nieuczciwi sprzedawcy w sieci - rady i porady
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#276 |
Zadomowienie
|
No właśnie ten atomek i Kyoto gratis mnie zbulwersowały najbardziej - chociaż po namysle to niekoniecznie musi być ktoś z Wizażu - moze kupiła odlewkę i próbke na Allegro od Wizażanki właśnie.
No ale jak ktoś dodaje gratis zapach CDG to moim zdaniem MUSI wiedzieć ze to opiumopodobnecoś to nie "limitowanka"
![]() |
#277 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#278 |
never say no to panda
|
Wizażaństwo / Wizażanizm zobowiązuje
![]()
![]() |
![]() |
#279 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gothic swojego chłopaka nazywała Dyziu ![]() Chyba dobrze pamiętam? ![]()
![]() |
![]() |
#280 | |
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
a na poczatek to ciekawa bylabym opinii osoby rozlewajacej te perfumy ![]() co do aukcji domniemanej Gothic, to juz jakis czas temu na "Perelkach..." sygnalizowano, ze to wlasnie jej konto.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#281 |
Raczkowanie
|
Co do tego konta Dyziuni - myślę, że to może być konto Gothic, założone na chłopaka czy innego tam znajomego. Gdzieś kiedyś pisała, że pozawieszali jej te konta, bo zmieniła imię czy coś takiego i nie chciało jej się bawić w dosyłanie dokumentów potwierdzających. Więc możliwe, że się już nie bawiła, tylko założyła konto na kogoś innego
![]() Druga sprawa - bo też swego czasu miałam problem z zakupami u niej ![]() ![]() Nie pozostało nic innego jak pójść na policję.
![]() |
#282 |
Szef ds. Wymianek
|
hm, choroba i duze kwoty przywodza mi na mysl jedynie pewna sytuacje sprzed ponad pol roku...
![]() |
![]() |
#283 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#284 |
Zakorzenienie
|
To wręcz pachnie jakimś problemem psychicznym
![]() No bo co chwilę taka akcja, która i tak kończy się w sposób wiadomy (Polizei, mama zwraca kasę czy jak tam to było ostatnim razem). I w necie coraz ciaśniej się robi, i coraz trudniej się ukryć... A że potrafię być wredna i mówić "a nie mówiłam..." - tyle w temacie "dawania drugich szans". Bo przez moment nawet piętnowanie konta Gothic na All było....piętnowane. Jak widać, pięknie pachnące dzierlatki potrafią również wykręcać niezłe numery, choć trudno w to uwierzyć ![]() Edytowane przez anka_res Czas edycji: 2010-03-29 o 23:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#285 |
Zakorzenienie
|
No i jestem już pewna,że tak naztwany był chłopak G.
Klik ![]()
![]() |
#286 |
Zakorzenienie
|
Właśnie zajrzałam na konto domniemane Gothic i doznałam szoku - raz, że jeszcze nie wisi, dwa - współczuję temu komuś, kto wtopił ponad 1000 zł :O
Ale że też ludzie nie boją się szastać takimi kwotami u tak owych osób...z pozytywami głównie za próbki za kilkanaście zł.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#287 |
Zadomowienie
|
mam problem z zakupem na all, nie-perfumeryjnym, ale liczę, ze mnie nie pogonicie
![]() kupiłam torebkę, wg opisu i zdjęć (!) nową, ale lekko wyblakłą od słońca (różnica miedzy intensywnością koloru na wierzchu i pod klapą), zaimpregnowaną, ale nie noszoną ogólnie torebka jawiła się jako cudna, z lekkim defektem, w miłej cenie (125zł) dostałam brudną, używaną, ze zmienioną fakturą zamszu chciałam ją odesłać i jako, a że towar bardzo różnił się na niekorzyść od tego w opisie, zażądałam zwrotu wszystkich kosztów łącznie z przesyłką sprzedająca uparcie twierdziła, że torebka jest nowa i zgodziła się na zwrot jedynie za torebkę minus prowizja all oddałam sprawę do Centrum Sporów, bo czuję się oszukana sprzedającej tutaj puściły nerwy, oskarżyła mnie o oszustwo, naumyślne zniszczenie torebki, pozwoliła sobie na niewybredne wycieczki osobiste nie chcę prowadzić dyskusji na takim poziomie, nie chcę tez odpuścić, tym bardziej, że do oszustwa doszło jeszcze oszczerstwo w Centrum Sporów nic już pewnie więcej nie załatwię, a jeszcze prawie miesiąc do automatycznego zamknięcia sprawy i teraz mam do Was pytanie co mogę jeszcze zrobić? wiem, że po tym nieszczęsnym miesiącu mogę przekazać sprawę do pracownika all ale czy mogę to zrobić wcześniej? czy mam szansę aby tą sprawą zainteresować policję? będę wdzięczna za każdą podpowiedź ![]() w mojej już dość długiej karierze na all nie przytrafiła mi się jeszcze tak paskudna sprawa |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#288 |
Szef ds. Wymianek
|
selyo, ale chodzi Ci o te oskarzenia pod Twoim adresem?
![]() |
![]() |
#289 |
Zadomowienie
|
przede wszystkim chodzi o oszustwo
opis aukcji i zdjęcia wprowadziły mnie w błąd moim zdanie sprzedająca celowo podrasowała zdjęcia towar kupiony przeze mnie jest znacznie gorszej jakości niż towar opisany na aukcji te oszczerstwa dodatkowo wzmocniły we mnie chęć, aby nie odpuszczać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#290 |
Zakorzenienie
|
Ja nie wiem, czy coś takiego moża sklasyfikować jako oszustwo tak, że policja założyła sprawę.....Zawsze mogłabyś ją pozwać cywilnie za oszczerstwa, ale
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#291 |
Wtajemniczenie
|
Nie ma już tej aukcji na Allegro, na którą się powoływałyście, ale z treści waszych wpisów wnioskuję, że może to być coś związanego z tzw. "dy.........ym" - nick z Allegro.
Jest to młody chłopak (przynajmniej tak mi się wydawało po głosie), nie odpowiada na meile ani na "spór", raz zadzwonił, że towar wysłał, ale od 6 marca cisza, ani odpowiedzi ani towaru. Dobrze, że zamówiłam tylko próbkę a nie jakiś flaszek. Z komentarzy dowiedziałam się (po czasie), że niektórzy wtopili u niego znaczne kwoty. P.S. Tak teraz się dokopałam na wcześniejszej stronie, że to o tego gościa chodzi. Widzę, że justynaneyman też padła ofiarą tego gnojka. (Nie wiem czy można tu podawać nicki, więc wykropkuję to co napisałam, bo wszyscy już wiedzą, o kogo chodzi.) Takie bydlaki tylko psują człowiekowi całą radość z zakupów na Allegro. Całe szczęście, że są tam też naprawdę uczciwi sprzedawcy (anka_res-pozdrawiam serdecznie!) Edytowane przez chypre Czas edycji: 2010-03-31 o 12:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#292 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
i czy mogę zamknąć spór wcześniej z powodu niemożności dojścia do porozumienia, tak aby wcześniej przekazać sprawę pracownikom all? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#293 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na szczęście mnie nie przyszło do głowy niczego tam kupić (a unikaty były!), gdyż zaraz na początku ktoś podzielił się podejrzeniami na temat przynależności konta do Gothic i coś mi mówiło, że tak może być w istocie... Chłopak, powiadasz? Cóż, może to Dyzio właśnie.... ![]() ---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ---------- Cytat:
Co do drugiej części pytania - nie wiem. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#294 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dostałam wczoraj od sprzedającej kolejną "miłą" wiadomość chciałabym to jak najszybciej zakończyć, nie dam po sobie jeździć chodzi mi o odzyskanie wpłaconych pieniędzy - przecież to jest wyraźne oszustwo z resztą sobie poradzę |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#295 |
Matka buldoga
|
Selya, jesli ta sprzedajaca Cie obraza, to moze napisz jej, ze nie zyczysz sobie zadnych inwektyw pod Twoim adresem i ze jesli nie przestanie to wniesiesz przeciwko niej jakis pozew (cywilny czy jak to tam). Oczywiscie mozesz blefowac, ale moze na babe podziala.
A tak wogole to denerwuja mie uzytkownicy allegro (obojetnie sprzedajacy/kupujacy) ktorzy na poczatku sa choelrnie mili i w d...wlaza, a kiedy cos zaczyna sie psuc, domagamy sie swoich praw to nagle zmieniaja sie w zwierzeta, ktore z przyjemnoscia wydrapaly by tam oczy. Zreszta, w zyciu tez sie spotyka takich ludzi.
![]() |
#296 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, prosze Was o pomoc. Poprzeglądałam cały ten wątek, ale takiej opisanej sytuacji jak moja, nie znalazłam. W związku z tym moja prosba o Waszą radę. Kupiłam perfumy EL Beyond Paradise do rozbiorki. Aukcja zweryfikowana jako oryginalna. I dostałam buteleczkę 100 ml - oczywiście oryginalne perfumy. No ale buteleczka tak sfatygowana, ze wstyd ją postawić razem z innymi
![]()
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#297 |
Zakorzenienie
|
Pachnie mi to przypadkowym i mało profesjonalnym sprzedawcą, który nie wie, jak to ugryźć
![]() Możesz zacząć spór, ja bym może jeszcze raz napisała zaznaczając, że o ile odzyskam kasę, nie będę mu robić problemów, tylko chcę te sytuację po prostu rozwiązać. Nie wiem, czy straszenie policją tutaj w ogóle jest adekwatne:/ |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#298 |
Zakorzenienie
|
Masz racje Aniu, choc troche sie niepokoilam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#299 |
Matka buldoga
|
Mi przyszla do glowy jeszcze mysl, ze moze gosciu nie zna sie na kodach i nie umial sobie obliczyc z ktorego roku sa. Chyba, ze kupil je w 2005 r. i tyle mu lezakowaly, ale o tym to juz misial wiedziec
![]() Nie mniej jednak - ladna postawa sprzedawcy ![]()
![]() |
#300 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a ja mam taką dziwną sytuację i nie bardzo wiem co z nią zrobić... Zamieszczam mojego maila do Allegro:
" Licytowałam aukcje nr numer 990595903 i jak powiadomił mnie system aukcje wygrałam. Kiedy napisałam maila do sprzedającej dostałam taka odpowiedź: "witam ale nie stety pani nie wygrałam zestawu praefum poniewaz nie wiem jak to sie stało ale zestgaw był tylko jeden co zqwierał 4 sztuki prfum plus torebek zestaw został wylicytowany ponad 30 zł z góry przepraszam pozdrawim" Dodam, że nie zwróciłam uwagi na ilość wystawionych przedmiotów, ponieważ kiedy licytowałam (w piątek rano) moja oferta była jedyna. Nie mogłam się później zajmować aukcją, więc o wygranej dowiedziałam się dopiero po odczytaniu maila w sobotę. Uważam, że zostałam oszukana przez Sprzedającego - zresztą nie tylko ja, również trzecia osoba, która licytowała przedmiot i zapewne również dostała informację o wygranej. Co mogę w takiej sytuacji zrobić?" odpowiedź Allegro: "Dziękuję za wiadomość i przepraszam za wydłużony czas oczekiwania na odpowiedź. Pragnę Panią poinformować, że zgodnie z Regulaminem Allegro, art. 5.1: "Aby wystawić Towar na Aukcji, Sprzedający powinien stworzyć opis Aukcji. W tym celu Sprzedający powinien wypełnić dostępny na stosownej stronie Allegro formularz sprzedaży. Tworząc opis Aukcji, Sprzedający określa ogół warunków transakcji". Tekst Regulaminu znajduje się na stronie: http://www.allegro.pl/regulamin/ Przez ogół transakcji należy rozumieć m.in.: opis towaru, akceptowane przez Sprzedającego formy płatności, a także formy wysyłki lub odbioru towaru. Serwis Allegro nie odpowiada za zachowania Użytkowników i ich zdolność do wywiązania się z umowy. Za opis wystawianego przedmiotu odpowiada Sprzedający i tym samym wyraża zgodę na ewentualne zawarcie prawnej umowy z Kontrahentem. Mówi o tym artykuł 5.3 Regulaminu: "Poprzez wystawienie Towaru Sprzedający oświadcza, że obrót wystawionym Towarem nie narusza przepisów obowiązującego prawa lub praw osób trzecich a także, że jest uprawniony do zawarcia i wykonania umowy, w celu zawarcia której została rozpoczęta Aukcja." Tekst Regulaminu znajduje się na stronie: http://www.allegro.pl/regulamin/ Pragnę ponadto poinformować, że w momencie wygrania aukcji zostaje zawarta między stronami wiążąca umowa kupna-sprzedaży, która powinna być zrealizowana. Allegro w tej umowie nie jest stroną i nie odpowiada za formę finalizowania transakcji. Odstąpienie od zakończenia sprzedaży może nastąpić wyłącznie na drodze porozumienia Kontrahentów bądź na drodze postępowania sądowego. Zachęcam więc do próby ponownego kontaktu ze Sprzedającym w celu porozumienia się. Jeśli nie doszłoby do sfinalizowania transakcji, pragnę uprzedzić, że Sprzedający może uruchomić procedurę zwrotu prowizji od sprzedaży (od 7 do 45 dni od zakończenia aukcji). Wówczas zostanie Pani poproszona o złożenie w ciągu 7 dni wyjaśnień na temat przebiegu aukcji. Może to pomóc w uniknięciu otrzymania ostrzeżenia za niesfinalizowanie transakcji. Jeśli Kupujący otrzyma ostrzeżenia w wyniku procedury uruchomionej przez trzech różnych Sprzedających, jego konto zostanie zawieszone. Gdy powód wystąpienia o zwrot prowizji przez Sprzedającego będzie niezgodny z rzeczywistym przebiegiem transakcji Sprzedający otrzyma ostrzeżenie. Trzy ostrzeżenia blokują konto Sprzedającego. Formularz zwrotu wyjaśnień dostępny jest na stronie: http://www.allegro.pl/myaccount/refu.../protestForm1/ Przypominam również o możliwości wystawienia komentarza na temat przebiegu aukcji. Przydatne informacje: http://www.allegro.pl/help_item.php?item=805 " W opisie aukcji jak wół 5 sztuk, że tego nie dopatrzyłam fakt, ale info, że aukcje wygrałam mam na skrzynce... Wytłumaczcie mi co ja mam zrobić? Że ja i druga osoba, która nie dostanie perfum, a dostała informacje o wygranej zostałyśmy wprowadzone w błąd to jedno (wg. mnie neutral, jeśli nie neg się za to należy), a drugie pytanie, to czy Allegro się do mnie nie zwróci, skoro za perfumy - wylicytowane, ale nie otrzymane, nie płacę (bo i za co?)? Odpowiedź od Allegro... kompletnie dla mnie nie związana z tematem... poza tym, że Allegro za nic nie odpowiada... Heh... pomożecie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:14.